Footprint Travel is aangesloten bij de ANVR onder nummer 04975  Footprint Travel is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen  Footprint Travel is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) onder deelnemersnummer 3485
Bekijk Mijn Offerte
Beleef Indonesië!
  • Indonesië reizen - Java reizen: Apen op het strand in Pangandaran
  • Indonesië reizen - Noord Sulawesi reizen: Onderwater paradijs Bunaken
  • Indonesië reizen - Rondreis Indonesie: Java, Bali & Gili (Lombok) - Simply the best!
  • Indonesië reizen - Noord Sulawesi reizen: Pulisan Jungle en Beach
  • Indonesië reizen - Groepsreis Indonesie: Alettaâs Wereldreis
Home » Indonesië » Praktische reisinformatie


Indonesië reizen - Praktische reisinformatie

Vakantie Indonesië reizen - Rondreis Indonesië - Bouwstenen Indonesië

| Meer    

Elk eiland in Indonesie in het kort

Reizen Sumatra - Java - Bali - Lombok - Flores - Sulawesi - Kalimantan - Molukken - Papua

Ieder eiland van Indonesië heeft zijn eigen cultuur, natuur, bevolking en gewoontes. Met gemak kun je wel vier keer op vakantie naar Indonesië, zonder dat je hetzelfde ziet! Wat ieder eiland te bieden heeft, lees je hier.

Duurzaam reizen Indonesie

Respectvol reizen - Goede doelen - Ecologische voetafdruk op reis

Footprint Travel gelooft dat toerisme een positieve bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van een land. Hierbij speel jij als reiziger een cruciale rol. Allereerst kun je op reis je ecologische voetafdruk beperken. Daarnaast bepaal jij hoe je je euro uitgeeft en dus wat je stimuleert.

Beste reistijd Indonesie en weer Indonesie

Regenseizoen Indonesie - Beste reistijd Indonesie - Weer Bali - Beste reistijd Bali

Het hele jaar door is in Indonesië het klimaat goed, maar er is wel sprake van een regenseizoen in Indonesië. Door de natte en droge periode is het reisadvies Indonesië anders voor een Sumatra, Java of Bali vakantie. Lees hier meer over het regenseizoen Indonesië, de beste reistijd Indonesië, het weer op Bali en de beste reistijd Bali.

Tijdverschil Indonesie - tijdverschil Bali

Tijdverschil Indonesie - Tijdverschil Bali - Tijdzones Indonesie

Indonesië is verdeeld in 3 tijdzones. Het tijdsverschil Bali – Nederland verschilt van het tijdsverschil Sumatra – Nederland. Lees meer over de tijdzone Indonesië.

Visum Indonesie

Visum Indonesie - Toeristen visum Bali - Geldigheid paspoort - Indonesische ambassade

Voor een reis naar Indonesië heb je een visum en een geldig paspoort nodig. Ook als je alleen op vakantie naar Bali gaat, dien je een visum aan te vragen. Indonesië kent een ‘Visum on Arrival’, die 30 dagen geldig is. Je krijgt dit toeristenvisum bij aankomst op het vliegveld in Indonesië. Lees hier meer over visum Indonesië aanvragen, visum Bali aanvragen, geldigheid paspoort en benodigde reisdocumenten.

Indonesische ambassade en Nederlandse ambassade Indonesie

Indonesische ambassade - Nederlandse ambassade Indonesie en Bali - Belgische ambassade Indonesie

Hier vind je een overzicht van adressen voor Indonesische ambassade in Nederland en België, Nederlandse ambassade Indonesië, Belgische ambassade Indonesië en het Nederlands consulaat op Bali. 

Geldzaken Indonesie

Valuta Indonesie - Wisselkoers Indonesie - Indonesie geld

In deze rubriek worden verschillende geldzaken in Indonesië besproken, zoals welke valuta het beste mee te brengen naar Indonesië, wisselkoers rupiah en euro, en hoe in Indonesië het beste geld wisselen. Maar ook tips over fooien geven, afdingen en kosten ter plaatse.

Gezondheid: vaccinaties Indonesie en malaria in Indonesie

Vaccinaties Indonesie - Inentingen Bali - Malaria Sumatra - Malaria gebieden Indonesie

Deze rubriek geeft antwoord op de vragen: Hoe is het met de gezondheidszorg in Indonesië gesteld? Zijn er inentingen (vaccinaties) nodig voor Indonesië? Is er malaria in Indonesië en wat zijn precies de malariagebieden?

Veilig reizen in Indonesie

Veiligheid Indonesie - Nederlandse Ambassade - Indonesie specialist - Reisverzekering

Indonesië is een veilig land, waar de gastvrije bevolking eerlijk is en zijn uiterste best zal doen om je te helpen en het naar je zin te maken.

Reizen met kinderen in Indonesie

Kinderzitje - Kinderstoel - Malaria - Inentingen - Vaccinaties - Luiers - Melkpoeder

Deze rubriek geeft antwoord op vragen als: "Kan ik in Indonesië goed reizen met kinderen?" "Zijn er kinderzitjes, fietszitjes, kinderstoelen en babybedjes?" "Is er malaria op Bali? "

Vliegtickets Indonesie - Vliegtickets Bali

Vliegtickets Bali - Vliegtickets Indonesie - Binnenlandse vluchten Indonesie - Vliegtijd Bali

Deze rubriek geeft antwoord op veel gestelde vragen als: Hoe vind ik de beste vliegtickets naar Bali? Is Garuda airlines een betrouwbare luchtvaartmaatschappij? Kunnen jullie me helpen bij het boeken van binnenlandse vluchten Indonesië?

Transport Indonesie: auto, trein en boot

Auto prive chauffeur - Treinreis Indonesie - Snelboot Gili eilanden - Boot Bali Lombok

Deze rubriek geeft antwoord op veelgestelde vragen als: “We willen geen groepsreis Indonesië maken, maar we willen graag een individuele rondreis Indonesië maken. Hoe kan ik het beste privé reizen in Indonesië?” “Kan ik een treinreis in Indonesië maken?” “Waar moet ik aan denken als ik wil rondreizen op Bali?” “Hoe zit het met de snelboot naar de Gili eilanden?”

Accomodatie en hotels Indonesie

Kleinschalige hotels indonesie - Luxe hotels Bali

Wij zijn altijd op zoek naar de leukste, kleinschalige en bijzondere plekjes om te overnachten. De kleinschalige hotels in Indonesië die we boeken vallen afwisselend in een 3 of 4 sterren categorie en hebben goede voorzieningen. Een enkele keer slaap je eenvoudig bij mensen thuis of in een Nationaal Park. We letten vooral op: beter voor het milieu, de lokale economie én een leukere ervaring voor jou als reiziger.

Kleding Indonesie en Inpaklijstje

Tips kleding Indonesie - Cultuur Indonesie - Inpaklijstje

Wat is in Indonesië de cultuur met betrekking tot de kleding? Heb ik in Indonesië speciale kleding nodig voor religieuze gebouwen en tempels? Welke kleding in Indonesië is praktisch? Kan ik mijn sieraden veilig meenemen naar Indonesië? Antwoord op deze vragen en een handig inpaklijstje, vind je in deze rubriek.

Telefonie en internet in Indonesie

Internet Indonesie - Mobiele telefoon - Elektriciteit - Stekker Indonesie - Kengetal Indonesie

Deze rubriek geeft antwoord op vragen over bereikbaarheid en contact met het thuisfront. Is er goed internet in Indonesië beschikbaar? Kan ik mijn mobiele telefoon of laptop gebruiken? Heb ik een speciale stekker nodig voor Indonesië?

Cultuur Indonesie en omgangsregels Indonesie

Vragen stellen - Foto's maken - Omgangsvormen - Hand geven - Aanspreekvormen

Bij Footprint Travel vinden we het belangrijk om met respect voor de lokale cultuur te reizen. Hierbij enige informatie over omgangsregels, zoals foto's nemen, gezichtsverlies, hand geven, (on)beleefdheden, en aanspreekvormen.

Ramadan Indonesie - Reisadvies

Vasten Ramadan - Suikerfeest - Idul Fitri - Reisadvies - Beste reistijd Indonesie

Hier lees je antwoord op vragen als: Wat is Ramadan eigenlijk? Waar moeten we rekening mee houden als het de Ramadan periode is? Is reizen tijdens de Ramadan in Indonesië een probleem?

Taal Indonesie

Bahasa Indonesia - Engels - Begroetingen Indonesisch

In deze rubriek tref je meer informatie over de taal in Indonesië en per eiland. Er staan wat handige begroetingen in voor onderweg. Ook krijg je antwoord op de vraag in hoeverre mensen Engels spreken.

Eten en drinken in Indonesie

Eten Indonesie - Vegetariers - Suikervrij - Alcohol - Drinkwater

Wat zijn de eetgewoontes in Indonesië? Kan ik gemakkelijk vegetarisch eten? Is er ook westers eten verkrijgbaar? Houdt men rekening met diabetes? Is het drinkwater veilig? Mag je alcohol drinken in Indonesië?

Leestips: Boeken over Indonesie

Boeken - Films - DVD Indonesie

Boeken over Indonesië zijn leuk om te lezen als voorbereiding. Ook tijdens je Indonesië vakantie blijf je helemaal in de sfeer met een boek die zich afspeelt in het land waar je rondreist.