Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

Op wereldreis in Nederland

Wereldreis door Nederland - Camperstop - Camperrally

Kieke en Eef zwerven normaal de hele wereld over. Dit keer gingen ze met hun op gepimpte camper op wereldreis in Nederland. Amerika, Moskou, Bombay: ze kwamen overal ter wereld!

28-07-2020
Paulien van der Geest en Kieke van Maarschalkerwaart

Dreamcatcher op wielen

Zoals gezegd reizen we vaak naar de meest afgelegen plekjes van de wereld, om wildlife te fotograferen. Later, ooit, zouden we een camper opknappen en Europa doorreizen. Door ernstige ziekte en sterfgevallen werden we met onze neus op de feiten gedrukt: later is nu. Je moet nu doen wat je wilt doen. Misschien komt later niet. We willen geen spijt hebben van dingen die we niet hebben gedaan. Dus afgelopen januari kochten we een campertje van 21 jaar oud. Vanillevla geel. Vanille vlaatje noemden we hem eerst liefkozend. Toen we hem eenmaal hadden opgeleukt, doopten we hem om naar Dreamcatcher. Om ons eraan te herinneren al onze dromen te vangen.

Don’t dream about life, live your dream!

Afbeelding
Van wishlist naar Nederland

Van wishlist naar Nederland

Reizen is onze grote passie. We hebben een behoorlijke wishlist. Zeker als het gaat om bijzondere dieren in het wild te zien. Helaas gooide corona ook roet in deze plannen. Dan maar ons eigen landje ontdekken, maar we zochten wel iets origineels en kwamen we via via op camperstop.nl de camperroute ‘Op wereldreis in Nederland’ tegen. Alsof het voor ons gemaakt was!

Op Wereldreis in Nederland

Op Wereldreis in Nederland

De Nationale Camper Rally bracht ons onder andere naar Bern, Rome en Frankrijk in Gelderland, Denemarken en Bombay in Groningen, Moskou en Zürich in Friesland, en Engeland in Drenthe. We zagen een piramide, gingen op zoek naar spoken en wandelden door de Sahara. We kregen coördinaten en een route mee. Onderweg maakten we opdrachten, puzzels en deden spellen. En dat alles in 1.161 kilometer en 8 dagen!

Laat je verbazen

Laat je verbazen

Als je goed kijkt en de tijd neemt, zie je meer. Wist je dat in de goten van Zaltbommel gootspoken wonen? Je vindt de gootspoken in de dakgoten van meer dan dertig huizen. De spoken vertellen je iets over de geschiedenis van het huis, over de bewoners van het pand en over fantasie van Joris Baudoin, de bedenker van deze beeldhouwkunst. Inmiddels zijn een paar gootspoken verhuisd naar het buitenland en daar aan het rond spoken. Soms komen er nieuwe gootspoken bij. Het is een leuke wandeling door een gezellig stad. Een fijne gelegenheid om even je benen strekken tussen de autokilometers door.

Onderweg

Onderweg

Het is heerlijk om de grote weg zoveel mogelijk te mijden en juist de achteraf weggetje te nemen. Zo kom je door prachtige Nederlands landschap en ga je op ontdekkingsreis door ons eigen kikkerlandje. Zo kwamen we langs de pyramide van Austerlitz. We ontdekten dat Nederland ook een kleine woestijn heeft; de Sahara van Ommen. We waanden ons even in Canada door het ongerepte natuurgebied Drents-Friese Wold. En we ontdekten dat Nederland ook nog een klein plaatsje heeft dat ook Nederland heet en waarvan het bewegwijzeringsbord afwijkt: hij is namelijk prachtig oranje!

Afbeelding
Camping Buitenland

Camping Buitenland

We gingen kamperen in het Buitenland terwijl we de grens niet overgingen. BuitenLand is een initiatief van vijf ondernemende vrienden. In 2017 troffen zij een overwoekerd kampeerterrein aan in Drenthe. Het terrein ligt verscholen tussen een bos van Staatsbosbeheer en een natuurlijk zwemmeertje. BuitenLand is een kleurrijke en eigenzinnige camping waar iedereen welkom is. Een plek waar je als familie naartoe kan, maar ook prima alleen. Bijvoorbeeld als je een paar dagen rust zoekt om te werken, te schrijven of als je gewoon even de stad wil ontvluchten.
Zelf naar het Buitenland: https://www.buitenland.com/

Nationale Camper Rally

Nationale Camper Rally

Goed om te weten: tussen 1 juni en 13 juli 2020 is de eerste editie van de Nationale Camper Rally gehouden via camperstop.nl. De route is officieel minimaal 800 kilometer (maar je rijdt vaak wel iets meer omdat je onderweg ergens naar toe wil) en minimaal 4 dagen. Maar je mag er langer over doen als je wilt. Er konden 300 equipes meedoen. We waren de vierde die zich in hadden geschreven, maar het zat al snel vol! Je kunt je nu al inschrijven voor volgende editie tussen 23 augustus en 27 september 2020 kun je de rally rijden op: https://camperstop.com/nl/rally/wereldreis
 

Blogs


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter