Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

8 vragen aan Thailand expert Denise Roze

Tips voor reizen Thailand - Thailand specialist - Reisadvies Thailand

Wat zijn de best kept secrets volgens Thailand specialist Denise Roze? Ze ging op onderzoek uit!

Thailand | 03-04-2017
Paulien van der Geest

Wat zijn de beste plekjes in Thailand om naar toe te gaan? Wat mag je absoluut niet missen? Wat zijn de best kept secrets volgens Thailand specialist Denise Roze? Ze ging op onderzoek uit en daarna vroegen we haar het hemd van het lijf! 

Je bent een enorme tempelfan en maakt graag foto’s. Wat is jouw aanrader?

Klopt! Van tempels bekijken word ik heel blij. De sereniteit en interessante architectuur, en de verhalen die erachter schuil gaan. Ronduit fascinerend. Thailand met zijn vele tempels is echt heel fotogeniek. Van het boeddhabeeld vergroeid in een boom in Ayutthaya tot fietsen tussen de tempels van Sukhothai. De legende van de pratende boeddha van Wat Si Chum in Sukhothai  is mijn favoriet. Een enorm beeld, met een reusachtige gouden hand. Uiteraard lig je hier in de raarste kronkels om alles op de foto te krijgen! Maar wat ik echt uniek vind, is het min of meer vergeten park Si Satchanalai. De tempels liggen tussen de bomen, en ze zijn niet helemaal gerestaureerd, zoals meestal het geval is.

Heb je een aanrader voor gezinnen?

Khao Sok Nationaal Park vind ik een bijzonder mooie plek en perfect voor gezinnen. Ongerepte jungle vol wilde dieren waar van alles te ontdekken valt. Aan de rand van de jungle ligt een enorm meer waar je in een huisje op het water kunt overnachten. Ultiem avontuur en ontspannen. Even weg van de iPad en samen apen spotten (neem een verrekijker voor de kids mee!). Ik raad aan rondreizen te doen met kinderen vanaf een jaar of 8, en bij voorkeur met een zwemdiploma voor je eigen gemoedsrust. Vanaf die leeftijd kun je meer uitleggen en goed afspraken maken met je kind.
 
Wil jij ook naar het bijzondere Khao Sok Nationaal Park? Bekijk de bouwsteen die Denise na afloop van haar laatste reis door Thailand heeft samengesteld! Of bekijk de Thailand familiereis die zij speciaal voor gezinnen heeft samengesteld! 
 

Thailand is al jarenlang een geliefd vakantieland, mede door de vriendelijke bevolking en gemoedelijke sfeer. Soms komt Thailand negatief in het nieuws. Heb je hier ooit iets van gemerkt en is het nog wel veilig om naar Thailand te reizen?

Ik was samen met Paulien, mede-oprichter van Footprint Travel, in Thailand om onze reizen te checken toen de staatsgreep van 2014 plaatsvond. Even spannend, maar het bleek heel erg mee te vallen. De soldatenposten zorgden juist voor rust op straat en de soldaten hielpen ons zelfs oversteken! We hebben geen grimmige taferelen meegemaakt. Thuisblijvers die het nieuws in de media volgden, beleefden het veel dramatischer dan wij, die daar daadwerkelijk waren. Toerisme is een enorm belangrijke inkomstenbron voor Thailand. Wat er ook gebeurt, de overheid doet er alles aan om Thailand veilig voor toeristen te houden.
 

Was er een gebied in Thailand dat je totaal verraste?

Van te voren had ik een heel negatief beeld bij Phuket, ik sloeg dit gebied altijd over. Dit kwam door de beelden die ik had van Patong, een wijk berucht om zijn sekstoerisme. Maar Phuket is hartstikke groot, dus je kunt Patong vermijden. Phuket heeft zoveel mooie stranden. Bij Surin vind je trendy beach clubs en gemoedelijke sfeer. Bij Nai Yang is het ook relaxed; kleinschalig en veel locals. De oude stad is leuk om door heen te wandelen. Verder is het koken bij Mina op het eilandje Koh Yao Noi en relaxen op Koh Yao Yai superleuk. Dit heeft helemaal niets met mijn oude beeld van Phuket te maken. Deze eilandjes liggen in een prachtige baai, vol kleine groene eilanden. De lokale bevolking gaat helemaal haar eigen gang - het is nauwelijks afgestemd op toerisme en ze vinden het maar wat leuk dat je hun eiland komt bezoeken.
 
Ben jij ook gek op verrassingen? Doe dan ook zeker Koh Yao Yai aan tijdens jouw rondreis door Thailand, die je bij Footprint Travel helemaal zelf kunt samenstellen!  

 

Bangkok is een enorme stad. Moeten mensen dit overslaan of juist niet? Wat raad je mensen aan hier te doen?

Wereldstad Bangkok mag je echt niet missen. Je kunt er keer op keer terugkomen en telkens iets nieuws ontdekken. Ik ben inmiddels de tel kwijt, maar het verveelt nooit. Kom je voor het eerst, vergaap je aan de glitter van het koninklijk paleis, maak een fietstocht door Bangkok, of combineer boot & wandeltocht naar Jim Thomson huis en Golden Mount tempel. Met die laatste optie heb je veel afwisseling. Ben je vaker geweest, dan kunnen we je nog steeds verrassen met een fietstocht Bangkok by night, of het eilandje Koh Kret ontdekken per boot en fiets!
 

Je woont in Saigon. In welke plaats in Thailand zou je willen wonen?

Lastig, met al die fijne plekken in Thailand. Dan toch Chiang Mai, want dit is een gezellig, overzichtelijk stadje waar je makkelijk zelf rond kunt lopen en fietsen. De sfeer is gemoedelijk, wel met een bepaalde vibe door de westerlingen, maar het blijft toch authentiek.Het is een lekkere plek om even bij te komen, te shoppen, leuke restaurantjes te proberen en je te laten masseren. Ook zijn hier ontzettend veel toffe dingen te doen, van biologisch koken, fietsen op het platteland, tot trektochten naar omliggende Karen-dorpen. En niet te vergeten is hier het Elephant Nature Park dat je zeker eens moet bezoeken. Hier gaat men met veel respect met de olifanten om. Dé manier om op een fairtrade manier olifanten te observeren.
 
Zie jij een ontdekkingstocht van Noord Thailand ook wel voor je? Kies dan voor Chiang Mai als uitvalsbasis. Heb je nog aanvullende vragen, Denise helpt je graag bij het samenstellen van jouw ideale rondreis door het noorden van Thailand!
 

Waar heb je je culinaire hoogtepunt in Thailand beleefd?

Dat is een makkelijke: Hua Hin! Hier kun je lokaal geproduceerde wijn proeven. Ze noemen dit de New Latitude wijnen. Ieder glas wijn werd vergezeld door een culinair gerechtje. Gelukkig hoefden we de wijn niet uit te spugen, daar was het veel te lekker voor! Hua Hin is een kustplaats een paar uur rijden van Bangkok. Het is niet zo’n paradijselijk palmbomen strand, maar een stad aan het strand. Dit is waar de mensen uit Bangkok heen gaan voor een weekend strandbezoek. Wil je dus even kort bijkomen aan het strand voordat je naar huis vliegt of als je net bent aangekomen en niet je geld uitgeven aan een vliegticket naar een palmeneilandje, dan is dit een goede tussenoplossing.
 

Welk goede doel heb je in Thailand uitgezocht om met Footprint Travel te ondersteunen?

Het Wildlife Friends Fountation of Thailand (WFFT) heeft veel indruk op ons gemaakt. We liepen er een hele dag mee met een vrijwilliger. In Thailand worden wilde dieren vaak ingezet voor toerisme of als huisdier gehouden. Wilde dieren zijn helemaal niet geschikt om gedomesticeerd te worden en daardoor zijn ze er vaak slecht aan toe. Ze worden regelmatig slecht behandeld; zitten in veel te kleine kooien, mensen weten niet wat voor voedsel ze nodig hebben en geven een aap cola, waardoor hij ziek wordt. Het WFFT bevrijdt de dieren of overtuigt het baasje dat ze het dier niet als huisdier kunnen houden. Vaak zijn de trainingsmethodes om wilde dieren mak te maken echt afschuwwekkend. Vandaar dat we als Footprint Travel ook geen olifantenritten aanbieden en onze reizigers afraden dit te doen. Geef dus absoluut geen geld om wilde dieren, zoals apen of beren, trucjes te laten doen of even op je arm te laten zetten voor de foto. Ook een bezoek aan de zogenaamde Tiger Tempels om een selfie met een tijger te nemen raden we sterk af. De beroemdste Tiger Tempel bij  Kanchanburi is eindelijk gesloten wegens ongelofelijk dierenleed dat daar plaatsvond.​ Terugplaatsen in het wild kan vaak niet meer, maar het WWFT rescue center probeert de dieren in ieder geval een zo natuurlijk mogelijke en veilige fijne plek te bieden. Het rescue center in Hua Hin is op afspraak te bezoeken, dit kan ook vanuit Bangkok. Zo kunnen reizigers zelf een kijkje nemen bij het goede doel dat we hebben gekozen.  
 

Een rondreis door Thailand

Raak je ook geïnspireerd door het interview met de gepassioneerde Denise? Een rondreis door Thailand is gemakkelijk zelf samen te stellen aan de hand van de losse Thailand bouwstenen. Is puzzelen niet helemaal jouw ding, bekijk dan eens de Thailand rondreizen die Denise al heeft samengesteld. Met interessante excursies kun je het dagprogramma helemaal laten aansluiten op jouw reiswensen. Ben je net zo'n tempelfan als Denise? Bekijk dan ook nog de mogelijkheden om ook Angkor Wat in Cambodja te bezoeken tijdens jouw rondreis door Thailand!
 

Welke hoogtepunten van Thailand wil jij graag bezoeken? Bekijk de bouwstenen die Denise voor je heeft samengesteld!

Tags: Thailand

Indonesië reizen - Thailand reizen: Denise in Ayutthaya 

Blogs over Indonesië


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter