BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

Bambi, Pumba en een lekke kano

Indonesie reizen - Java - Jungle - Ujung Kulon

In de jungle van Ujung Kulon worden we verrast door de dieren die we tegenkomen. Maar eerst moeten we aan wal zien te komen in een klein, lekkende kanootje...

Indonesië | 13-01-2013
Paulien

We varen naar de rangerpost in Ujung Kulon Nationaal Park (West-Java) waar we twee dagen slapen. Op de steiger zien we een flinke varaan (watermonitor) van 1,5 meter lang. Hij is helaas sneller dan mijn camera, dus jullie zullen me op mijn woord moeten geloven. Als we op de veranda van het gastenhuis zitten, komt er een hertje langs gewandeld. Wat schattig! Al snel volgen er meer. ’s Avonds als het koel is graast de hele kudde vaak op het veld tussen de huizen. Even later volgen een paar wilde zwijnen. Bambi en Pumba, en jungle safari vanuit je luie stoel op de veranda!
 
De volgende dag varen we naar een ander punt in het park, waar we aan land willen gaan om Banteng te zien, grote Javaanse wilde runderen. Alleen is het regenseizoen en de hoge golven maken het spannend om in het kleine kanootje het strand te bereiken. Het ‘authentiek robuuste’ visserskanootje blijkt ook een klein beetje lek… De deckhand roeit, en de passagier hoost! Om de beurt worden we in het kleine kanootje overgezet. Onze camera zit veilig in de dry-bag die gids Edie speciaal heeft meegenomen, dus wij lachen vooral en zien het als een groot avontuur. Wat kan ons immers gebeuren, zo vlak bij het strand, behalve een nat pak. Edie ziet iets witter om de neus, misschien niet zo’n goede zwemmer? 
 
Het open veld met een kudde Banteng (Javaanse runderen) maakt het kano-avontuur de moeite waard. Terug op de boot varen we verder naar andere eilandjes, onderweg snorkelen we in baaitjes uit de wind. Terwijl we varen, begint de vislijn te ratelen en de bemanning springt op. Opgewonden wordt er een joekel van een vis binnengehaald. Het is een makreel van wel een meter. Ik moet eerlijk bekennen, ik ken alleen gerookte makreel op een toastje, geen idee dat die jongens zo groot werden! “Diner, diner!” roepen de deckhand en de kok glunderend van trots tegen ons.
 
Vraag:
Deze relaxte boottocht in combinatie met dieren spotten smaakt naar meer. Per boot naar orang-oetans in Kalimantan en de boottrip naar Komodo varanen bij Flores was ook al zo leuk! Wie heeft nog meer tips voor dit soort geweldige boottrips?
 

Vraag nu vrijblijvend een reisvoorstel aan

Tags: Java - Jungle - Dieren - Off the beaten track

Indonesië reizen - Met de boot naar Ujung Kulon, Java, Indonesie..Indonesië reizen - Zo groot zijn de bomen in de Jungle van Ujung Kulon, Java, IndonesieIndonesië reizen - Met het lekke kanootje naar het eiland.Indonesië reizen - Pumba! Eh, wild zwijn. Ujung Kulon. Indonesië reizen - Regenseizoen valt best mee met zo'n hoedIndonesië reizen - Makake aap op strand.Indonesië reizen - Edie blij met Makreel.Indonesië reizen - Ujung Kulong, Java, Indonesie.Indonesië reizen - Diner! Ujung Kulon, Java.Indonesië reizen - Hert voor het huis. Ujung Kulon, Java, Indonesie.Indonesië reizen - Makake op de veranda. Ujung Kulon. Indonesië reizen - Ontbijt op de boot. Ujung Kulon.Indonesië reizen - Grote bomen in de jungle. Ujung Kulon, Indonesië reizen - Oude Nederlandse vuurtoren overwoekerd door jungle. Ujung Kulon.Indonesië reizen - Benteng, Ujung Kulon, Indonesie.Indonesië reizen - Kleine vissersboot met zeil. Ujung Kulong, Java, Indonesie.Indonesië reizen - Vissersboot, Ujung Kulong, Java, Indonesie.Indonesië reizen - Eilandje met WWF koraalproject, Ujung Kulon, Indonesie 

Blogs over Indonesië


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter