Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

Footprint Travel ontvangt het Travelife certificaat voor duurzaam toerisme

Duurzaam - Travelife - ANVR - MVO - Plastic Pledge - Refill my Bottle app

Trots! Footprint Travel mede-oprichter Paulien ontvangt het Travelife certificaat voor duurzaam toerisme op de Vakantiebeurs uit handen van ANVR en Travelife.

Indonesië | 29-01-2020
Paulien van der Geest

Afbeelding

Paulien van der Geest: “Wat we altijd al puur vanuit onze eigen overtuiging deden, zo positief mogelijk reizen, is nu ook door Travelife erkend. Fijn! Travelife is een toonaangevend certificeringssysteem dat reisorganisaties helpt bij het verbeteren van sociale- en milieueffecten door te voldoen aan duurzaamheidscriteria.

Verbeter de wereld, begin bij jezelf

Verbeter de wereld, begin bij jezelf

We vinden Travelife belangrijk vanuit de gedachte ‘verbeter de wereld, begin bij jezelf’. Hoe kunnen wij van onze lokale partners op de bestemmingen, dikwijls ontwikkelingslanden, verwachten dat ze duurzaam zijn, als je zelf niet kunt aantonen dat je duurzaam bezig bent? We selecteren onze lokale partners op hun inzet voor een positieve impact door toerisme, en dan letten we ook op certificeringen voor duurzaam toerisme. Veel van onze partners hebben ook een Travelife certificering. Zo’n certificering is belangrijk, om ‘greenwashing’ tegen te gaan. Hiermee kun je bewijzen op welke manier je je invloed uitoefent om toerisme stapje voor stapje duurzamer te maken.

Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter
Samenwerken voor meer impact

Samenwerken voor meer impact

Met Footprint Travel zitten we in de koplopersgroep van de ANVR, dit is een groep reisorganisaties die voorop lopen en zich samen inzetten om de Nederlandse reizigers duurzamer te laten reizen. Ook zijn we lid van MVO Nederland, waar we met een groep duurzame reisorganisaties samenwerken voor hetzelfde doel. Samen bereiken we meer. Dit heeft al veel opgeleverd. Zo hebben we samen een programma opgezet om de CO2 van de gehele reis te compenseren; niet alleen de vlucht, maar ook het vervoer ter plaatse en het verblijf in hotels.

Plastic Pledge tegen plasticvervuiling op reis

Plastic Pledge tegen plasticvervuiling op reis

Met ons nieuwe gezamenlijke project proberen we vervuiling door single-use plastics op reis tegen te gaan. Samen sponsoren we het bouwen van de Refill my Bottle app op Bali. Reizigers kunnen zien waar ze hun waterflesje veilig kunnen vullen met drinkwater. Deze app wordt nu zelfs wereldwijd gebruikt, tot in Peru! September 2019 zijn we gezamenlijk het initiatief de International Tourism Plastic Pledge gestart, waarbij we zoveel mogelijk branchegenoten oproepen om single-use plastics op reis tegen te gaan. 180 reisbedrijven tekenden al. Dit initiatief wordt nu zelfs internationaal opgepakt door de World Tourism Organisation, zodat deze plastic pledge -gestart in onze kikkerlandje- wereldwijd weerklank vindt. Geweldig!” 

Blogs over Indonesië


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter