Wij reizen de wereld over op zoek naar de leukste plekjes voor onze duurzame reisorganisatie Footprint Travel. Onze leukste momenten zijn de contacten met de lokale bevolking en het ontdekken van plekjes waar het gros van de mensen niet komen. Ons credo is: Go local, meet the world. Reis in dit blog met ons mee naar Myanmar!

Trekking met overnachting bij hilltribe in Kyaukme

Myanmar | 04-05-2020

Ga je graag van de gebaande paden af, naar gebieden waar maar weinig toeristen komen? Maak je graag trekkings door de bergen en vind je het leuk om hilltribes te bezoeken? Voeg dan een trekking bij Kyaukme, met overnachting in een lokaal huis, toe voor een avontuurlijke reis. Kyaukme bezoek je vanuit Hsipaw in het noorden van Myanmar.

Combineer de hoogtepunten van Myanmar met deze onbekende plekjes

Myanmar | 30-03-2020

Myanmar staat bekend om zijn gouden pagodes en zijn duizenden tempels. Maar ga eens van de gebaande paden, en combineer de bekende hoogtepunten met een onbekend plekje. Je zult verrast zijn, hoe authentiek het hier is.

Myanmar Must Do: Varen over het Inle meer met Shan kookcursus

Myanmar | 04-03-2020

Ga je naar Myanmar, dan is het Inle meer zeker iets wat op je lijstje moet staan. Het is heerlijk om relaxed over het meer te varen en er is ontzettend veel te zien. Drijvende tuinen, dorpen op palen, kloosters midden in het meer, en werkplaatsen. We vertellen je hoe je de meeste toeristen kunt omzeilen en een authentieke ervaring kunt hebben, waarbij je gaat eten of koken bij een Intha vrouw thuis.

Zo beleef je Must See Bagan in Myanmar op een unieke manier!

Myanmar | 13-01-2020

Ga je naar Myanmar (vroeger Birma geheten), dan staan in ieder geval de duizenden tempels van Bagan op je bucketlist. Volkomen terecht, dit is hét hoogtepunt van Myanmar en mag je niet missen. Maar dit betekent natuurlijk wel dat je niet de enige reiziger bent, die hier gaat kijken. Hoe voorkom je dat je met drommen mensen in de rij staat te dringen? We geven je onze tips!

Hoogtepunt Myanmar: Schommelen tussen de tempels van Bagan

Myanmar | 25-11-2019

Zeg je Myanmar, dan denk je aan de vlakte vol duizend jaar oude tempels van Bagan. Dit is een must-see op je rondreis door Myanmar. Je bent dus niet de enige die deze tempels gaat bekijken. Dus hoe doe je dat nou leuk, zodat je toch een unieke ervaring hebt? Ferry en Paulien testten het uit!

Tip: zo beleef je de hoogtepunten van Myanmar op een authentieke manier!

Myanmar | 14-10-2019

Wil je op reis naar Myanmar, dan zitten in ieder geval deze 4 plaatsen in je route: Yangon, Mandalay, Bagan en Inle Meer. Terecht ook, dit zijn de indrukwekkendste plaatsen van Myanmar. Maar wist je dat je hier meer kunt doen, dan de bekende hoogtepunten? In no time ben je van het gebaande pad. We geven je tips voor een verrassende invulling op deze bestemmingen.

Boek nu een reis naar Myanmar en krijg 2 excursies cadeau!

Myanmar | 24-09-2019

Samen met onze partner in Myanmar mogen we je een heel speciaal aanbod doen: boek vóór 30 november je Myanmar reis en je krijgt niet één, maar zelfs twee bijzondere excursies cadeau! Ontdek met een e-bike het platteland rondom Bagan én leer de kneepjes van de heerlijke Shan keuken bij het Inle meer! Zo is je Myanmar rondreis supercompleet!

Must sees tijdens je Myanmar rondreis

Myanmar | 26-11-2018

Myanmar is een relatief nieuwe bestemming in Zuidoost Azië, maar het land ontvangt elk jaar meer toeristen. Niet verwonderlijk, want met zijn mix van culturele en natuurlijke hoogtepunten, gecombineerd met een ongehaaste levenswijze, biedt het zowel de beginnende als ervaren Azië-reiziger vele mogelijkheden.

Vervoer in Myanmar: Mix fiets, trein, paardenkar of boot!

Myanmar | 22-10-2018

Hoe ontdek jij Myanmar? Spring je op het vliegtuig, stap je in de bus of reis je luxe per privé auto met chauffeur? Probeer ook eens iets anders en ga een stuk met de boot of leg een traject af per trein. Laat je lokaal vervoeren per tuktuk, paardenkar of stap op de fiets! We geven tips waar je het beste welk vervoermiddel kunt gebruiken.

Insider tip: Ontdek Myanmar van de gebaande paden

Myanmar | 17-09-2018

Nu Myanmar steeds meer op de Aziatische toeristenroute komt te liggen zijn er een aantal bekende hoogtepunten die druk bezocht worden in het land: Yangon, Mandalay, Bagan en het Inle meer. Er zijn echter ook bestemmingen die open voor toeristen zijn maar veel minder bezocht worden. Je moet er wat moeite voor doen om te komen maar op deze plaatsen kun je er zeker van zijn dat je het authentieke Myanmar ziet.

De 5 spectaculairste tempels en pagodes van Myanmar

Myanmar | 20-08-2018

Wie aan Myanmar denkt, denk aan tempels. Het hele land is bezaaid met pagodes en tempelcomplexen. Wij hebben de spectaculairste tempels en pagodes voor je op een rij gezet.

Tips voor een actieve reis in Myanmar

Myanmar | 11-06-2018

Myanmar biedt meer dan pagodes! Je kunt er bijvoorbeeld heel goed fietsen en wandelen, een prima manier om het land op een andere manier te leren kennen. We vertellen je over de beste activiteiten die je kunt ondernemen en de beste plekken waar je die kunt organiseren.

Myanmar reis expert Obbo geeft zijn 10 beste reistips Myanmar

Myanmar | 16-04-2018

Met deze tips weet je hoe je je Myanmar reis het beste kunt plannen en wat je zeker niet mag missen. Myanmar expert Obbo Spanjaard geeft antwoord op reizigers vragen.

Nieuw! Myanmar rondreizen op maat met Footprint Travel

Myanmar | 31-08-2017

Footprint Travel, specialist voor reizen naar Azië en Afrika, breidt haar aanbod uit met reizen naar Myanmar, vroeger bekend als Birma. Het land is nog niet lang open als reisbestemming.

Ontmoet ons op het Verre Reizen Event! Nu 25% korting!

Myanmar | 30-08-2017

Wil je kennismaken met de mensen achter Footprint Travel? Ontmoet ons dan 28 en 29 oktober op het Verre Reizen Event in Den Haag! De naam zegt het al, een event voor jouw verre reis gehouden op een bijzondere locatie, de Fokker Terminal.