Myanmar reizen - Blog

Vakantie Myanmar reizen - Reisverslag Myanmar - Reisverhalen Myanmar

Wij reizen de wereld over op zoek naar de leukste plekjes voor onze duurzame reisorganisatie Footprint Travel. Onze leukste momenten zijn de contacten met de lokale bevolking en het ontdekken van plekjes waar het gros van de mensen niet komen. Ons credo is: Go Fair. Go Local. Reis in dit blog met ons mee naar Myanmar!

 • Must sees tijdens je Myanmar rondreis


  Myanmar reizen - Must sees - Yangon - Mandalay - Bagan - Kalaw - Inle meer

  Myanmar is een relatief nieuwe bestemming in Zuidoost Azië, maar het land ontvangt elk jaar meer toeristen. Niet verwonderlijk, want met zijn mix van culturele en natuurlijke hoogtepunten, gecombineerd met een ongehaaste levenswijze, biedt het zowel de beginnende als ervaren Azië-reiziger vele mogelijkheden.

  Verder lezen
 • Vervoer in Myanmar: Mix fiets, trein, paardenkar of boot!


  Hoe ontdek jij Myanmar? Spring je op het vliegtuig, stap je in de bus of reis je luxe per privé auto met chauffeur? Probeer ook eens iets anders en ga een stuk met de boot of leg een traject af per trein. Laat je lokaal vervoeren per tuktuk, paardenkar of stap op de fiets! We geven tips waar je het beste welk vervoermiddel kunt gebruiken.

  Verder lezen
 • Insider tip: Ontdek Myanmar van de gebaande paden


  Myanmar reizen - Hsipaw - Golden Rock - Gokteik viaduct - Ngwe Saung - Chin State

  Nu Myanmar steeds meer op de Aziatische toeristenroute komt te liggen zijn er een aantal bekende hoogtepunten die druk bezocht worden in het land: Yangon, Mandalay, Bagan en het Inle meer. Er zijn echter ook bestemmingen die open voor toeristen zijn maar veel minder bezocht worden. Je moet er wat moeite voor doen om te komen maar op deze plaatsen kun je er zeker van zijn dat je het authentieke Myanmar ziet.

  Verder lezen
 • De 5 spectaculairste tempels en pagodes van Myanmar


  Myanmar reizen - tempels - pagodes - Schwedagon - Golden Rock - bezienswaardigheden Myanmar

  Wie aan Myanmar denkt, denk aan tempels. Het hele land is bezaaid met pagodes en tempelcomplexen. Wij hebben de spectaculairste tempels en pagodes voor je op een rij gezet.

  Verder lezen
 • Tips voor een actieve reis in Myanmar


  Myanmar reizen - activiteiten - excursies - fietsen -wandelen - reistips

  Myanmar biedt meer dan pagodes! Je kunt er bijvoorbeeld heel goed fietsen en wandelen, een prima manier om het land op een andere manier te leren kennen. We vertellen je over de beste activiteiten die je kunt ondernemen en de beste plekken waar je die kunt organiseren.

  Verder lezen
 • Myanmar reis expert Obbo geeft zijn 10 beste reistips Myanmar


  Myanmar reizen - Yangon - Bagan - Mandalay - Hsipaw - Inle Lake

  Met deze tips weet je hoe je je Myanmar reis het beste kunt plannen en wat je zeker niet mag missen. Myanmar expert Obbo Spanjaard geeft antwoord op reizigers vragen.

  Verder lezen