BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

Hoogtepunt Myanmar: Schommelen tussen de tempels van Bagan

Myanmar reizen - Bagan - tempels- hoogtepunten

Zeg je Myanmar, dan denk je aan de vlakte vol duizend jaar oude tempels van Bagan. Dit is een must-see op je rondreis door Myanmar. Je bent dus niet de enige die deze tempels gaat bekijken. Dus hoe doe je dat nou leuk, zodat je toch een unieke ervaring hebt? Ferry en Paulien testten het uit!

Myanmar | 25-11-2019
Paulien van der Geest

e-bike Bagan

Op een e-bike tussen de tempeltjes

Het allerleukste aan deze excursie is misschien wel het rondrijden tussen de tempels op de e-bike. E-bikes zijn elektrische scootertjes die makkelijk te bedienen zijn. We rijden ermee over de zandpaden die tussen de tempels lopen. In rul zand vind ik het soms even een moment lastig om mijn evenwicht bewaren, dan heb ik beide voeten nodig om overeind te blijven. We rijden rustig, misschien 20 kilometer per uur zoals een normale elektrische fiets ook kan. Op de verharde weg rijd ik maximaal 40 kilometer per uur en dan heb ik ‘het gas’ (wat geen gas is, want elektrisch) vol open.

Ferry en Paulien, de oprichters van Footprint Travel, reisden 6 weken door Myanmar, op zoek naar de leukste ervaringen en meest bijzondere plekjes. Zij delen hun ervaring uit eigen hand graag met hun reizigers!

Paardenkar Bagan

Een vlakte met 2200 tempels

In de vlakte van Bagan zijn wel 2200 tempels en velen daarvan worden niet bezocht, dus vaak rijden we er als enige. Super! Op de e-bike is een heel andere ervaringdan met de auto. We hebben het gevoel dat we van de gebaande paden zijn. Ook als we naar een mooie grote bekende tempel rijden, benaderen we deze van de achterkant, waardoor we de souvenirkraampjes tussen parkeerplaats en tempel overslaan. Daardoor voelen ook de meest bekend tempels minder toeristisch. Deze bijzondere tempels zijn echt prachtig en allemaal heel verschillend, zoals Sularmani Temple (fresco schildering), Dhammayangyi Temple (de grootste), Ananda Temple (de mooiste) en Thatbyanna Temple (de hoogste). Je mag deze zeker niet missen.

Tempels bij Bagan

Wist je dat…?

  • ...er wel 4.000 monumenten in de 42 km2 grote vlakte van Bagan hebben gestaan?
  • ...de tempels zijn gebouwd tussen het jaar 1000 en 1300?
  • ...de tempels, stoepa’s en pagodes vele oorlogen hebben overleefd?
  • … de natuur de oorzaak van de ondergang van veel tempels is?

Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter
Reuzenschommel tussen de tempels van Bagan

Reuzenschommel tussen de tempels

De gids heeft een verrassing voor ons in petto. We komen aan geprutteld bij een veldje waar een collega van de gids ons opwacht. Hij is in twee palmbomen geklommen (op zichzelf al een hele prestatie) om speciaal voor ons een gigantische schommel op te hangen. We schommelen met uitzicht op tempels. Briljant! Een gedekt bamboe tafeltje en krukjes staat klaar, met hierop een schaaltje tealeaf salade (de traditionele snack en symbool voor gastvrijheid), chipjes en een vers geklopt yoghurtdrankje. Wat een geweldige afsluiting van deze tempeltour!

Bij Footprint Travel is deze excursie per e-bike en met reuzenschommel inclusief in je rondreis! Ben je niet in staat om op een e-bike te rijden, dan regelen we een alternatief voor je.

Lunch tip: vegetarisch restaurant Moon

Lunch tip: vegetarisch restaurant Moon

In Bagan aten we een paar keer bij vegetarisch restaurant Moon met een mooie tuin en fusion keuken, heel erg lekker. Zowel in Oud als Nieuw Bagan is een Moon restaurant.

Waar ga jij naartoe op reis?

Ons team van reisfanaten zit over de hele wereld en weet de weg. Ook als er helemaal geen weg is. Wij gaan ver om jou dichtbij te brengen. Bij locals, cultuur, natuur, bij elkaar en bij jezelf. Welke bestemming wil jij beter leren kennen? Bekijk onze rondreizen Myanmar. Maak je reis in een handomdraai uniek met extensies (verlengingen) en excursies. Zit daar niet tussen wat je zoekt? Stel dan je Myanmar reis op maat samen met onze Myanmar bouwstenen. 

Blogs over Myanmar


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter