Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

Pleidooi: Verstuur ‘old school’ vakantiekaartjes!

Reisquotes - vakantiebestemming - Ansichtkaart - Verloten - Travel quotes - Travelsoap.nl

Ansichtkaarten een verloren vakantie ritueel? Wat ons betreft niet! We verloten onder de reacties 5 pakjes travelquote ansichtkaarten!

Namibië | 17-07-2017
Paulien van der Geest & Kieke van Maarschalkerwaart

Ansichtkaarten een verloren vakantie ritueel? Wat ons betreft niet! De ‘selfies’  bij een iconische plek op Facebook en via WhatsApp hebben de plaats van de gouwe ouwe ansichtkaart overgenomen. Eigenlijk hartstikke jammer! We geven je een paar goede redenen waarom je juist wel weer retro old school een kaartje vanuit je vakantiebestemming moet sturen.
 
Reisblog Travelsoap maakte van hun prachtige reisfoto's ansichtkaarten. Lees onderaan waar je ze kunt bestellen. 
 

Vroeger …

Je herinnert je het waarschijnlijk nog wel van vroeger. Tijdens de vakantie ging je -of je ouders- op zoek naar een stapel ansichtkaarten voor familie, vrienden en bekenden. De kleurrijke postzegels, die alleen bij het bijna-nooit-open postkantoortje op de hoek zijn te krijgen. Daarna de halve ansichtkaart beplakken met postzegels omdat het lokale postkantoor alleen de lokale postzegels van weinig waarde op voorraad heeft. Daar heb je er heel wat van nodig voor bestemming Nederland! Vervolgens op een terrasje driftig alle kaartjes voorzien van dezelfde tekst en extra je best doen op het adres in blokletters. Het zou zonde zijn als ze niet aan zou komen, toch? Natuurlijk is het adresboekje zoek of ontbreekt het nieuwe adres van deze of gene. En wordt de brievenbus maar 1x in de week geleegd en arriveert de kaart pas lang nadat je weer thuis bent.  Een hoop inspanningen en stress voor een oh zo klein, maar niettemin waardevol gebaar.
 
 

Pas op Schiphol op de brievenbus

Alles geschreven was het versturen van de kaarten een volgende uitdaging. Deze klassiekers ken je vast nog wel! Op één: de kaarten op de valreep op de luchthaven in een brievenbus gooien op het moment dat je met het vliegtuig weer naar huis vertrok. Op twee: efficiënte types die thuis adresetiketten printen, waardoor het adres in blokletters gedoe verleden tijd was. Of drie: nog een stapje verder voor de mensen met een heel grote familie: als je ieder jaar toch naar dezelfde plek gaat, alvast een stapel Spaanse ansichtkaarten mee voor volgend jaar. Deze rustig thuis al schrijven en er hoeft alleen nog een buitenlandse postzegel op. Op de vierde plek: Altijd jammer, die Nederlandse postzegel die verraadt dat je de kaartjes vergeten bent te posten en alsnog bij aankomst thuis snel in de brievenbus hebt gekieperd!
 
 

Van ansichtkaarten ‘voor’ ontvanger naar ‘kijk mij nou’ verzender

Maar het kaartjes-verstuur-gedrag is de afgelopen jaren flink veranderd. Waarom zou je zoveel moeite doen? Je kunt via WhatsApp elke dag nieuwe vakantiekiekjes naar het thuisfront sturen. Of een video van jezelf. Je kunt zelfs via Facetime live chatten vanaf je bestemming! En natuurlijk  stikken Facebook en Instagram van de kijk-mij-nou-selfies all around the world… Je schrijft geen persoonlijk kaartje meer ‘voor’ een speciaal iemand, je laat de hele wereld met één druk op de knop zien hoe fan-tas-tisch jij het hebt!
 
 

Pleidooi voor het 'old school' kaartje

We geven toe, een hele stapel vakantiekaarten schrijven naar verplichte adressen, daar is niet veel aan. Toch willen we hier een pleidooi houden om regelmatig speciale mensen een ouderwets persoonlijk kaartje te sturen. Stuur in deze haastige tijd eens geen e-mail, maar snail-mail: langzame 'slakken'post, gewoon via de postbode. Wie zou je volgens ons toch een kaartje moeten sturen?
 
  • Je oma zodat ze de buren in het bejaardenhuis de ogen uit kan steken met een dressoir vol prachtige kiekjes waar haar kinderen en kleinkinderen allemaal geweest zijn.
  • Vrienden die zich in een lastige situatie bevinden, om ze zelfs van de andere kant van de wereld een hart onder de riem te steken en te laten weten dat je aan ze denkt.
  • Je neefjes en nichtjes, die met open mond naar de prachtige taferelen staren en dromen dat ze daar ook heen gaan als ze later groot zijn.
  • Je trotse ouders prikken ansichtkaartjes op het prikbord van jouw gap year, om zichzelf ervan te overtuigen dat je niet in zeven zeeën tegelijk loopt.
  • De kids van vrienden zoeken de tropische dieren van jouw ansichtkaarten op hun ipads op of raken bekend met google maps door jouw reisroute te volgen. Interactieve aardrijkskunde en biologie les!
  • Bij een geboorte. Hoe gaaf is het om deze nieuwe wereldbewoner welkom te heten vanaf de andere kant van de wereld! En niet met zo’n saaie roze of blauwe HEMA kaart, maar eentje met een fantastische strand vol palmbomen voor de globetrotter in de dop!
  • Jezelf van iedere bijzonder reis, zodat je een gaaf collage reisbord aan de muur kan maken. Iedere keer als je er naar kijkt, moet je glimlachen om alle goede herinneringen van all over the world!
 
 

Bekijk hieronder de inspirerende kaarten van Travel Soap!

 

Ansichtkaarten met inspirerende reisquotes

Kieke - onze creatieve content manager, reisblogger en fervent reiziger, zocht bij haar mooiste reisfoto’s een inspirerende reisquote en maakte er een ansichtkaart van. Dit resulteerde in 16 verschillende kaarten met vrolijke mensen die ze onderweg tegen kwam, dieren waarvoor ze uren in de natuur doorbracht en fascinerende landschappen.Via TravelSoap kun je de complete set bestellen van 16 kaarten voor €24.50 inclusief portokosten zolang de voorraad strekt. Stuur een email naar travelsoaparoundtheglobe@gmail.com
 
 

TravelSoap?

Meer weten over TravelSoap en Kiekes Wilde Wildlife reisblogs? Check de website www.travelsoap.nl!
Wil je je eigen travel soap beleven? Laat je adviseren door één van onze landenkenners, net zulke reisgekken als Kieke. We helpen je graag bij het organiseren van je Indonesië rondreis, Vietnam rondreis, Cambodja rondreis, Thailand rondreis, Zuid-Afrika rondreis, Namibië rondreis en Suriname rondreis
 
 

Vraag nu vrijblijvend een reisvoorstel aan 

Blogs over Namibië


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter