Blog - Reisverslagen

Tips en adviezen van onze reisspecialisten

Wij reizen de wereld over op zoek naar de leukste plekjes voor onze duurzame reisorganisatie Footprint Travel. De leukste momenten zijn de contacten met de lokale bevolking, het ontdekken van plekjes waar het gros van de mensen niet komt en het proeven van exotische gerechten. Ons credo is: Go local, meet the world. Lees alle tips en adviezen van onze reisspecialisten en maak jouw reis uniek. Laat je inspireren! 
  

Indonesië | 27-01-2020
Indonesie is een land vol actieve vulkanen. Waar vind je de meest spectaculaire wandelingen? In Indonesië vind je 400 actieve vulkanen en daardoor wordt het land wel eens “the ring of fire” genoemd. Een aantal van deze vulkanen kun je beklimmen, mits de vulkaan op dat moment niet té actief is.

Noord- versus Zuid-Vietnam - welk deel past bij jou?

Vietnam | 04-11-2019

Hartstikke fijn dat Vietnam zo veelzijdig is, maar je hebt natuurlijk geen oneindige vakantie. Bovendien wil je niet hetzelfde ‘rondje’ doen als elke andere toerist maar de mooiste plekken ontdekken waar juist jij helemaal blij van wordt! Kies dan in plaats voor de klassieke Noord naar Zuid-reis voor een reis met focus op noordelijk of zuidelijk Vietnam. Wedden dat je je FOMO (Fear of Missing Out) kunt overwinnen?

Reisexperts onthullen: hun meest bizarre eet ervaringen op reis

Cambodja | 28-10-2019

Bij Footprint Travel zijn we allemaal nogal gek op eten. We proberen graag van alles uit. Meestal vinden we het eten op reis heerlijk. Maar heel soms denken we: Nou nee, dat had van mij niet gehoeven!

Reistip Bali: Op fietsexcursie vanuit Ubud

Indonesië | 21-10-2019

Zoek je een relaxte plaats op Bali, van waaruit je veel actieve excursies in de omgeving kunt doen? Het centraal gelegen Ubud op Bali is een ideale uitvalsbasis. Een van de aanraders is een fietstocht. We fietsen mee en vertellen je hoe we het zelf hebben ervaren.

Tip: zo beleef je de hoogtepunten van Myanmar op een authentieke manier!

Myanmar | 14-10-2019

Wil je op reis naar Myanmar, dan zitten in ieder geval deze 4 plaatsen in je route: Yangon, Mandalay, Bagan en Inle Meer. Terecht ook, dit zijn de indrukwekkendste plaatsen van Myanmar. Maar wist je dat je hier meer kunt doen, dan de bekende hoogtepunten? In no time ben je van het gebaande pad. We geven je tips voor een verrassende invulling op deze bestemmingen.

Spreekuur met reisdokters Denise en Paulien

Vietnam | 10-10-2019

Gure herfstregen klettert tegen je ramen… Verlang jij dan ook spontaan naar tropische bestemmingen? Maar weet je nog niet waar en hoe? Maak dan een afspraak met reisdokters Denise en Paulien. Zij bekijken wat voor reisvirus je precies hebt en welk medicijn er het beste bij past. Eerste Hulp Bij Reisstress dus! Dit spreekuur is uitsluitend op afspraak, en alléén op zaterdag 14 december in Utrecht.

Bucketlist Sri Lanka: Walvis spotten in Mirissa

Sri Lanka | 07-10-2019

Sri Lanka heeft zijn eigen safari Big 5. In de nationale parken kun je op zoek naar olifant, buffel, luipaard en de lippenbeer. Op zee kun je op zoek naar nummer 5: de walvis. De Blauwe Vinvis is het grootste zoogdier op aarde. Wij kunnen ‘m afvinken van onze bucketlist!

13 - 18 van 434 blogs