Blog - Reisverslagen

Tips en adviezen van onze reisspecialisten

Wij reizen de wereld over op zoek naar de leukste plekjes voor onze duurzame reisorganisatie Footprint Travel. De leukste momenten zijn de contacten met de lokale bevolking, het ontdekken van plekjes waar het gros van de mensen niet komt en het proeven van exotische gerechten. Ons credo is: Go local, meet the world. Lees alle tips en adviezen van onze reisspecialisten en maak jouw reis uniek. Laat je inspireren! 
  

Indonesië | 27-01-2020
Indonesie is een land vol actieve vulkanen. Waar vind je de meest spectaculaire wandelingen? In Indonesië vind je 400 actieve vulkanen en daardoor wordt het land wel eens “the ring of fire” genoemd. Een aantal van deze vulkanen kun je beklimmen, mits de vulkaan op dat moment niet té actief is.

Kies voor de trein! Ideale treinroutes in Zuidoost-Azië

Indonesië | 30-09-2019

Duizenden kilometers spoor verbinden de mooiste bestemmingen met elkaar in Zuidoost Azië. Waarom zou je vliegen als je treinend het land door kan kruisen? Al trein reizende ontmoet je lokale bewoners, zie je de omgeving én bespaar je veel CO2 uitstoot. Uitstekende redenen om te treinen. We zetten de mooiste routes in Vietnam, Thailand, Myanmar en Indonesië per trein voor je op een rij.

100 toerismebedrijven tekenen voor minder plasticvervuiling op vakantiebestemmingen

Indonesië | 26-09-2019

Ruim 100 bedrijven en organisaties uit de toerismesector tekenen vandaag de International Tourism Plastic Pledge. Hiermee spreken ze uit zich gezamenlijk in te zetten voor het verminderen van plasticvervuiling op vakantiebestemmingen. Ook Footprint Travel behoort tot de ondertekenaars. MVO Nederland is initiatiefnemer en begeleidt de bedrijven naar verdere stappen.

Boek nu een reis naar Myanmar en krijg 2 excursies cadeau!

Myanmar | 24-09-2019

Samen met onze partner in Myanmar mogen we je een heel speciaal aanbod doen: boek vóór 30 november je Myanmar reis en je krijgt niet één, maar zelfs twee bijzondere excursies cadeau! Ontdek met een e-bike het platteland rondom Bagan én leer de kneepjes van de heerlijke Shan keuken bij het Inle meer! Zo is je Myanmar rondreis supercompleet!

Nieuwe ontdekkingen in Cambodja: hier ontmoet je lokale mensen

Cambodja | 23-09-2019

Bij Footprint Travel werken echte reizigers, die vaak de wereld over zwerven. Ze gaan er graag op uit zodat we onze reizigers nieuwe activiteiten en de gezelligste hotels aan kunnen bieden. Karin reist met haar man Benno door Cambodja; daar is nog veel te ontdekken. Karin vertelt over haar nieuwe vondsten waardoor jij op een bijzondere manier de lokale bevolking kan ontmoeten.

Bijzonder familie avontuur in Indonesië: vaar naar de komodovaranen bij Flores.

Indonesië | 16-09-2019

Altijd een dilemma: je wilt met de kids op vakantie, maar wat is nou een fijne bestemming waar het hele gezin van geniet -dus ook jullie als ouders? Een boottocht naar de Komodo draken met 1 of 2 nachten op een boot slapen is een groot avontuur voor groot en klein. Met deze tips en een beetje fantasie maak je er een onvergetelijke zeerover avontuur van!

Reis expert onthullen: een kijkje achter de schermen

Zuid-Afrika | 09-09-2019

Ja natuurlijk hebben wij de leukste baan ter wereld! Wij zijn altijd bezig met reizen en vakanties. Meestal om andere mensen de reis van hun leven te bezorgen, maar zelf gaan we gelukkig ook vaak op reis. En dan maken we de gekste dingen mee. De reisexperts van Footprint Travel vertellen!

19 - 24 van 434 blogs