Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

Blog - Reisverslagen

Tips en adviezen van onze reisspecialisten

Wij reizen de wereld over op zoek naar de leukste plekjes voor onze duurzame reisorganisatie Footprint Travel. De leukste momenten zijn de contacten met de lokale bevolking, het ontdekken van plekjes waar het gros van de mensen niet komt en het proeven van exotische gerechten. Ons credo is: Go local, meet the world. Lees alle tips en adviezen van onze reisspecialisten en maak jouw reis uniek. Laat je inspireren! 
  

Namibië | 28-07-2020
De 3 belangrijkste nationaal parken van Namibië mogen aan geen enkele Namibië vakantie ontbreken. We vertellen je wat Sossusvlei met Deadvlei, Etosha Nationaal Park en de Fish River Canyon in het zuiden zo bijzonder maakt en hoe je de 'grote 3 van Namibië' op zijn mooist ziet en fotografeert, zodat je op het juiste moment op de juiste plaats bent.

Myanmar Must Do: Varen over het Inle meer met Shan kookcursus

Myanmar | 04-03-2020

Ga je naar Myanmar, dan is het Inle meer zeker iets wat op je lijstje moet staan. Het is heerlijk om relaxed over het meer te varen en er is ontzettend veel te zien. Drijvende tuinen, dorpen op palen, kloosters midden in het meer, en werkplaatsen. We vertellen je hoe je de meeste toeristen kunt omzeilen en een authentieke ervaring kunt hebben, waarbij je gaat eten of koken bij een Intha vrouw thuis.

7 Safari blunders - Zorg dat je dit niet doet!

Zuid-Afrika | 24-02-2020

Wil je op safari in zuidelijk Afrika? Zuid-Afrika en Namibië zijn perfecte landen om zelf met een auto op pad te gaan en door Nationaal Parken te rijden. Maak deze blunders dan vooral NIET!

7 Tips voor een privé rondreis in Suriname

Suriname | 17-02-2020

Wat zijn de mogelijkheden als je als koppel of als gezin een privé rondreis wilt maken? Met een auto en gids zijn er volop mogelijkheden in het binnenland, om avontuurlijk Suriname te ontdekken. Brulapen of luiaards, jungle of plantage? Met deze tips bepaal je helemaal je eigen programma.

Zó eet je het lekkerste op de verschillende eilanden van Indonesië

Indonesië | 08-02-2020

Bij Footprint vinden we eten een van de belangrijkste onderdelen van een reis. Het liefste eten we bij lokale mensen thuis. Niet alleen om het zo lekker is, maar ook omdat samen koken en eten ervoor zorgen dat je snel oprecht contact maakt met de lokale mensen. Zo krijg je een beeld van het dagelijks leven in Indonesië.

Cardamom Tented Camp: slapen in safaritenten in de jungle

Cambodja | 03-02-2020

Een nieuwe ontdekking in Cambodja met een duurzame impact is het Cardamom Tented Camp. Floortje was met haar ‘naar het einde van de wereld’-programma in Cambodja bij een soortgelijk project, met als doel de jungle redden van stropers en houtkap, werkgelegenheid genereren en mensen bewust te maken van de bedreigingen van de jungle. Dit past heel goed bij de filosofie van Footprint Travel en daarom mogen wij deze excursie uitproberen. Wat een eer!

Footprint Travel ontvangt het Travelife certificaat voor duurzaam toerisme

Indonesië | 29-01-2020

Trots! Footprint Travel mede-oprichter Paulien ontvangt het Travelife certificaat voor duurzaam toerisme op de Vakantiebeurs uit handen van ANVR en Travelife.

25 - 30 van 457 blogs