Blog - Reisverslagen

Tips en adviezen van onze reisspecialisten

Wij reizen de wereld over op zoek naar de leukste plekjes voor onze duurzame reisorganisatie Footprint Travel. De leukste momenten zijn de contacten met de lokale bevolking, het ontdekken van plekjes waar het gros van de mensen niet komt en het proeven van exotische gerechten. Ons credo is: Go local, meet the world. Lees alle tips en adviezen van onze reisspecialisten en maak jouw reis uniek. Laat je inspireren! 
  

Namibië | 28-07-2020
De 3 belangrijkste nationaal parken van Namibië mogen aan geen enkele Namibië vakantie ontbreken. We vertellen je wat Sossusvlei met Deadvlei, Etosha Nationaal Park en de Fish River Canyon in het zuiden zo bijzonder maakt en hoe je de 'grote 3 van Namibië' op zijn mooist ziet en fotografeert, zodat je op het juiste moment op de juiste plaats bent.

Ontmoet de locals: Een kijkje op het platteland van Cambodja

Cambodja | 18-11-2019

In de buurt van Siem Reap ligt een klein plattelandsdorpje: Kuok Dong. Een gewoon doodnormaal dorpje, niets bijzonders, geen enkele toeristische attractie, dus waarom zou je er heen gaan? Juist daarom, omdat het niet toeristisch is; het is puur Cambodjaans en je krijgt er een mooi inkijkje in het alledaagse leven. Wij hebben er een geweldige dag!

Met de trein over Java: de mooiste treintrajecten op een rij

Indonesië | 11-11-2019

Wat is er nu leuker dan met de trein te reizen? Heerlijk met een boek op schoot wegdromen onder genot van een hapje en een drankje. Op Java is het mogelijk om grote afstanden over de rails af te leggen. Een aantal trajecten voert door spectaculaire landschappen, dus je hoeft je onderweg niet te vervelen.

Noord- versus Zuid-Vietnam - welk deel past bij jou?

Vietnam | 04-11-2019

Hartstikke fijn dat Vietnam zo veelzijdig is, maar je hebt natuurlijk geen oneindige vakantie. Bovendien wil je niet hetzelfde ‘rondje’ doen als elke andere toerist, maar de mooiste plekken ontdekken waar juist jij helemaal blij van wordt! Kies dan in plaats voor de klassieke Noord naar Zuid-reis voor een reis met focus op noordelijk of zuidelijk Vietnam. Wedden dat je je FOMO (Fear of Missing Out) kunt overwinnen?

Reisexperts onthullen: hun meest bizarre eetervaringen op reis

Cambodja | 28-10-2019

Bij Footprint Travel zijn we allemaal nogal gek op eten. We proberen graag van alles uit. Meestal vinden we het eten op reis heerlijk. Maar heel soms denken we: Nou nee, dat had van mij niet gehoeven!

Reistip Bali: Op fietsexcursie vanuit Ubud

Indonesië | 21-10-2019

Zoek je een relaxte plaats op Bali, van waaruit je veel actieve excursies in de omgeving kunt doen? Het centraal gelegen Ubud op Bali is een ideale uitvalsbasis. Een van de aanraders is een fietstocht. We fietsen mee en vertellen je hoe we het zelf hebben ervaren.

Tip: zo beleef je de hoogtepunten van Myanmar op een authentieke manier!

Myanmar | 14-10-2019

Wil je op reis naar Myanmar, dan zitten in ieder geval deze 4 plaatsen in je route: Yangon, Mandalay, Bagan en Inle Meer. Terecht ook, dit zijn de indrukwekkendste plaatsen van Myanmar. Maar wist je dat je hier meer kunt doen, dan de bekende hoogtepunten? In no time ben je van het gebaande pad. We geven je tips voor een verrassende invulling op deze bestemmingen.

43 - 48 van 457 blogs