BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

De 6 mooiste stranden in Sri Lanka

Sri Lanka reizen - Nilaveli Beach - Trincomalee - Pasikudah Beach - Mirissa- Unawatuna - Weligama - Hikkaduwa

Sri Lanka is een groot eiland en heeft ruim 1500 km strand! Keuze te over dus aan prachtige stranden, sommige volledig verlaten, andere met een bloeiend nachtleven. Maar wat zijn nu de mooiste stranden in Sri Lanka? Footprint Travel zet ze voor je op een rijtje.

Sri Lanka | 19-08-2019
Linda Bezemer

Allereerst een tip, want natuurlijk wil je graag l ekker zonnig weer tijdens je strandverblijf: let met de keuze van je strand dan ook op de periode waarin je in Sri Lanka bezoekt. De stranden aan de zuid- en zuidwest kust hebben van november tot en met april het beste weer. De stranden aan het oosten en noordoosten hebben van mei tot en met oktober het beste weer. Naast goed weer, is in deze periodes ook de zee kalmer en helderder. Goed om te weten bij de keuze van je strandbestemming!
 

1. Nilaveli Beach bij Trincomalee: snorkelen en duiken

Dit is een heerlijk, wit palmenstrand in het noordoosten van Sri Lanka, niet ver van de stad Trincomalee. Je kunt hier kilometers lange strandwandelingen maken. Voor de kust van Nilaveli ligt Pigeon’s Eiland. Dit eiland is erg populair onder snorkelaars en duikers. Rondom het eiland ligt een prachtig koraalrif waar het krioelt van de tropische vissen. Ook schildpadden zwemmen hier rond. En je hebt zelfs kans op het zien van een blacktip rif haai! Aangezien het rif hier ondiep is, zie je met snorkelen bijna net zoveel als met duiken. In de periode mei tot en met oktober kun je vanaf Nilaveli ook een bootexcursie maken om op zoek te gaan naar walvissen.
 
Beste reistijd Trincomalee: mei tot en met oktober
 

2. Pasikudah Beach: kilometers witte palmenstranden

Pasikudah Beach kun je misschien wel het best bewaarde geheim van Sri Lanka noemen. Dit ongerepte strand aan de oostkust van Sri Lanka trekt nog weinig toeristen. En dat terwijl het gezegend is met kilometers lange witte palmenstranden en een langzaam aflopende kust, zodat je ver de zee in kunt lopen. Een waar paradijsje! Ook hier kun je van mei t/m oktober goed snorkelen en duiken. Vlakbij Pasikudah Beach bevindt zich het scheepswrak van de British Sergeant, een populaire duikspot.
 
Beste reistijd Pasikudah Beach: mei tot en met oktober
 
 

3. Mirissa Beach: walvis safari

Mirissa Beach is een klein en mooi strand, met veel restaurantjes en barretjes. ‘s Avonds zetten de restaurants de barbecue aan en hun tafels en stoelen op het strand. Dat is heerlijk vis eten met je voeten in het zand! Mirissa staat internationaal bekend als de beste plek voor een walvissafari (van november t/m april). In de vroege ochtend ga je met een boot de open zee op, op zoek naar deze reusachtige zoogdieren. Je hebt kans op het zien van de blauwe vinvis (blue whale), het grootste dier op aarde! Ook kun je de potvis (sperm whale) zien. Het is een onvergetelijke ervaring om alleen al de enorme staart van een walvis uit zee te zien steken. En met wat geluk zie je hem zelfs uit het water springen! Ook heb je kans op het zien van scholen dolfijnen, eveneens een fantastisch gezicht.
 
Beste reistijd Mirissa Beach: november t/m april.
 

4. Jungle Beach bij Unawatuna: verlaten palmenstrand

Jungle Beach ligt vlakbij Unawatuna in het zuiden van Sri Lanka. Dit is een heerlijk rustig  palmenstrand. Vanuit Unawatuna kun je er in ongeveer een half uurtje naartoe lopen. Of neem een tuk tuk of huur een scooter. Waar je aankomt met je vervoersmiddel, kan het soms wat drukker zijn, maar als je een stukje doorloopt, kom je op een bijna volledig verlaten strand, omzoomd door palmbomen. Vanaf Jungle Beach kun je goed zwemmen, er is weinig stroming en de golven zijn niet erg groot.
 
Beste reistijd Unawatuna: november t/m april.
 

Little tour of Sri Lanka. from Frankymoiss on Vimeo.

5. Weligama Beach: surfles

Ben je een surfer, of zou je wel eens willen leren surfen? Dan is Weligama Beach, een kwartiertje van Mirissa, ideaal. De golven aan dit strand zijn ideaal voor zowel beginnende als gevorderde surfers. Aan het strand zijn verschillende surfscholen gevestigd, waar je ter plekke een surfles kunt regelen of een surfboard kunt huren. Het surfseizoen loopt van oktober tot en met april.
 
Beste reistijd Weligama Beach: oktober t/m april.
 

6. Hikkaduwa Beach: mooiste zonsondergang

Hikkaduwa Beach is een mooi palmenstrand aan de westkust van Sri Lanka. In Hikkaduwa vind je behoorlijk wat hotels en restaurants, maar houd je van rust, dan loop je daar gemakkelijk vandaan. Er wordt gezegd dat de zonsondergang nergens in Sri Lanka zo mooi is als in Hikkaduwa! Ook dit strand is populair onder surfers, het surfseizoen loopt hier eveneens van oktober tot en met april. Je kunt in Hikkaduwa goed snorkelen en duiken. De Coral Gardens is een populaire snorkelspot. Helaas is het koraal beschadigd, maar het is de laatste jaren langzaam aan het herstellen. De riffen van Taprobane zijn populair onder duikers. Deze riffen vormen een van de meest ongerepte duikstekken van Sri Lanka met prachtig koraal, grote roggen en grote scholen vis. Ook leuk is om te kanoën in Hikkaduwa Lake. In dit zoetwatermeer leven veel vogels en vaak zie je lokale vissers op garnalen vissen. Tot slot is een bezoek aan het tsunami museum erg interessant. Aan de hand van veel foto’s vertelt dit kleine museum over de tsunami zelf, de jaren erna en de levens van mensen die door de tsunami getroffen zijn.
 
Beste reistijd Hikkaduwa Beach: november t/m april.
 

Zelf op reis naar Sri Lanka?

Bekijk ter inspiratie onze privé rondreizen Sri Lanka. Je kunt deze reizen verder op maat maken met extensies (verlengingen) en excursies. Kun je niet vinden wat je zoekt? Gebruik dan onze bouwstenen Sri Lanka - korte stukjes Sri Lanka reizen - om zelf je reis samen te stellen. Natuurlijk helpen we je graag bij het in elkaar zetten van je droomreis naar Sri Lanka. Geef je wensen aan en wij maken met veel passie een reisvoorstel voor je.
 

Vraag nu vrijblijvend een reisvoorstel aan

Tags: Sri Lanka 

Blogs over Sri Lanka


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter