BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

Olifantensafari in Udawalawe: Interview met Bullet Senadhi

Sri Lanka Rondreizen - Reistips - Tented Safari Camps van Mahoora - Big Game Camps - Udawalawe

Op safari in Sri Lanka verblijven we in Tented Safari Camps van Mahoora en Big Game Camps. Hier lopen we een bijzonder persoon tegen het lijf: Bullet Senadhi. In dit interview vertelt hij over zijn bijzondere leven.

Sri Lanka | 13-04-2020
Mahoora Tented Safari Camps Foto credits: Mindaka Mahela

Bullet is een zeer interessante naam. Heb je het gekregen tijdens het sprinten op de Olympische Spelen voor Pachyderm?

Bullet is een zeer interessante naam. Heb je het gekregen tijdens het sprinten op de Olympische Spelen voor Pachyderm?

Bullet (lachend): “Nee nee, hoewel ik snel kan rennen, heeft de naam eigenlijk een tragische oorsprong. Toen ik een heel klein kalfje was, ging ik met mijn moeder op pad en kwamen we een dorp tegen. De mensen schrokken en vuurden een pistool in de lucht om ons weg te jagen, maar helaas kaatste de kogel van een lantaarnpaal af en sloeg op mijn been. De dorpelingen voelden zich vreselijk en namen me onmiddellijk voor behandeling mee en daar kreeg ik de naam; vanwege de kogel in mijn been. Het bleef me de rest van mijn leven bij. De naam, ik bedoel, niet de kogel.”

Je bent lid van een zeer zeldzame club. Zou je daar wat meer over willen vertellen?

Bullet: “Ik neem aan dat je het hebt over de Big Tusker Club? Je hebt gelijk, minder dan 5% van ons mannen zijn gezegend met de grote slagtanden. De mijne is op dit moment 1,5 meter lang en ik hoop dat ze wat langer worden. Ik ben tenslotte slechts 18 jaar, dus ik denk dat ik misschien 2 of 2,5 meter in mijn leven kan halen.”

Afbeelding
Waarom ben je gaan migreren vanuit je woonplaats Anuradhapura?

Waarom ben je gaan migreren vanuit je woonplaats Anuradhapura?

Bullet: “Aanvankelijk had ik geen keus, de mensen brachten me naar Udawalawe voor behandeling. Maar tijdens mijn herstel werd ik verliefd op deze plek, dus besloot ik te blijven. Ook zijn de mensen erg aardig voor me geweest sinds ik aankwam, vooral degenen in de buurt van de safari camps, dus ik wil deze plek niet verlaten.”

Zelf op safari?

Zelf op safari?

Verblijf in een van de safari camps in Udawalawe, Yala of Wilpattu. Hier slaap je in comfortabel ingerichte safaritenten met bedden en eigen badkamertje. De heerlijke maaltijden in de safaricamps zijn inclusief en bijzonder omdat de chefs zoveel mogelijk met producten uit de omgeving, soms zelfs uit het wild, koken. Je driegangen diner krijg je geserveerd op een bijzondere plek in het bos. Er zijn twee stijlen safari camps, Big Game Camps die ondanks hun luxe, toch bereikbaar zijn voor ieder budget. Daarnaast zijn er de luxere Mahoora Camps, waar je tent zelfs een woonkamer heeft en je een viergangendiner krijgt. Mahoora wordt extra interessant indien je 2 safaris per overnachting wilt maken, omdat je dan een voordelige pakketprijs krijgt.

Afbeelding

Zelf op reis naar Sri Lanka?

Laat je inspireren door onze Sri Lanka rondreizen! De rondreizen kun je heel makkelijk naar je eigen smaak aanpassen door extensies en excursies toe te voegen. Vind je niet helemaal wat je zoekt? Gebruik dan onze Sri Lanka bouwstenen en stel je eigen reis samen. Wij helpen je om er een goed reisschema van te maken. 

Blogs over Sri Lanka


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter