BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

4 redenen waarom een vakantie naar Suriname leuk is met kinderen

Reizen in Suriname - Reizen met Kinderen - Reistips

Exotische dieren in de jungle, spelen in de rivier, ziplinen of kanoën? Tijdens een reis door Suriname komen je kinderen zonder morren achter hun schermpjes vandaan en samen geniet je in de buitenlucht!

Suriname | 26-01-2020
Tania van Velthuizen

Suriname is een geweldige vakantiebestemming om met kinderen te bezoeken. We geven je 4 goede redenen, waarom je Suriname met kids bovenaan je verlanglijstje zou moeten zetten.
 

1. Een jungle vol dieren

Met een giga jungle vol dieren is Suriname een echt avontuur! De kids zullen vast en zeker onder de indruk zijn van het gebrul van de brulaap of de dolfijnen voor de kust. Naast schattige dieren zoals luiaards, schildpadden en flamingo’s, leven er in Suriname ook spannende dieren, zoals slangen, kaaimannen, spinnen en insecten. Het is niet voor niets dat Freek Vonk al een aantal keer in Suriname is geweest!
 

2. Spelen met lokale kinderen

Wil je jouw kinderen op reis in contact laten komen met de lokale kinderen? Dat kan, zeker in kleine dorpjes in het binnenland. Je kroost kan  samen met de kinderen uit het dorp ‘hengelen’ (vissen), zwemmen, voetballen, de lokale school bezoeken, bij het kampvuur liedjes zingen of gewoon samen een potje kaart spelen. En als je kinderen het leuk hebben, dan heb jij ook een superleuke vakantie!
 

3. Avontuurlijk in de buitenlucht

Weg met die tablet, telefoon en andere schermpjes! In Suriname vermaak je je volop in de buitenlucht. Zwemmen in de rivier en spelen met modder: kinderen vinden het heerlijk. Welk kind wil niet een keer lekker met modder gooien? Vies worden mag in de jungle! Suriname is perfect om de hele dag buiten te zijn. De rivier afzakken in je eigen kayak, een ontdekkingstocht door het bos, baden in de rivier en slapen in een hangmat… hoe avontuurlijk wil je het hebben?
 

4. Stoere en sportieve activiteiten

Zoeven door het oerwoud en over de rivier? Is jullie gezin avontuurlijk ingesteld en hebben jullie geen hoogtevrees, ervaar dan een keer de zipline. Super spannend! Je krijgt van tevoren instructies, dus je hoeft niet bang te zijn dat je blijft hangen boven de rivier. Kanoën kan ook, of misschien gaan jullie liever fietsen? In Suriname verveel je je geen moment!
 

Wil jij naar Suriname?

Laat je inspireren door onze Suriname rondreizen en stel je reis op maat samen met onze Suriname bouwstenen. Heb je vragen, laat het ons weten. Tania, onze Suriname specialist, helpt je graag verder. Tania is geboren en getogen in Suriname, waarna ze in Europa is gaan wonen. Ieder jaar is ze een maand in Suriname. Ze kan je dus als geen ander adviseren over de leukste plekjes! Lees ook onder reacties van reizigers de reviews van families die je voor zijn gegaan voor meer inspiratie. 
 

Vraag nu vrijblijvend een reisvoorstel aan

Tags: Suriname reizen 

Blogs over Suriname


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter