Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

Ervaringen en tips voor vakantie naar Suriname met kinderen

Suriname reizen - privé rondreis - reistips - reizen met kinderen - veiligheid - kindvriendelijk

Ben je de zomervakantie met de kids aan het plannen en wil je weten of tropisch Suriname een geschikt land is voor jullie gezin? We hebben in dit blog een aantal vragen en antwoorden op een rijtje gezet, die je laten zien dat dit zeker een goed idee is! Ook geven we slimme tips en tricks van een ervaren moeder.

Suriname | 05-05-2020
Tania van Velthuizen

Waarom is Suriname leuk voor kinderen?

Waarom is Suriname leuk voor kinderen?

Met een jungle vol met exotische dieren is Suriname een onvergetelijk avontuur! Je kind voelt zich een ware Freek Vonk bij het zoeken en spotten van brulapen, dolfijnen, luiaards, schildpadden, flamingo’s, slangen, kaaimannen, spinnen en insecten. Trek je het binnenland in, dan kan je kind samen met de dorpskinderen zwemmen in de rivier, voetballen en ‘hengelen’ (vissen). De rivier afzakken in je eigen kayak, slapen in een hangmat, baden in de rivier, bij het kampvuur liedjes zingen en samen een potje kaarten spelen. Welk kind wordt hier niet blij van?!

Is het veilig om met kinderen te reizen in Suriname?

Is het veilig om met kinderen te reizen in Suriname?

Ja, zeker wanneer je een georganiseerde reis maakt. Je hebt dan een ervaren gids bij je. Hij vertelt je bijvoorbeeld waar het veilig is om te zwemmen (en waar niet) en hoe je veilig door de jungle loopt. Houd je zaklamp bij de hand als het donker is. Schijn en kijk altijd op de grond als je in het donker loopt. En tot slot, klop je wandelschoenen even uit voordat je je voet er in steekt. Misschien is er wel iemand in gekropen… Kortom, Suriname is één groot avontuur voor kids met een beetje lef!

Is het eten in Suriname geschikt voor kinderen?

Is het eten in Suriname geschikt voor kinderen?

De Surinaamse keuken is voor kinderen geschikt. Bij het ontbijt verschijnen de bekende etenswaren; brood, pindakaas, jam, kaas, worst en ei. In Paramaribo vind je ook westerse gerechten als pizza, pannenkoek, poffertjes, hamburger, frikandel, steak, pasta en kip met friet; er is voor ieder wat wils. In bijna alle restaurants is patat friet te krijgen. Eet je een lokaal gerecht, vraag dan of ze de lokale gerechten niet te pittig maken of vraag de peper apart te serveren. Surinaamse kinderen houden van rijst met bruine bonen. In Suriname wordt dit BB met R genoemd, een niet te versmaden gerecht waar ook vaak kip in wordt verwerkt. Uit de Javaanse keuken is de saté een favoriet voor kinderen, kippenvlees aan een stokje. Eet smakelijk!

Zijn praktische benodigdheden voor kids ter plekke te koop?

Zijn praktische benodigdheden voor kids ter plekke te koop?

In de goed gesorteerde supermarkten in Suriname zijn bijna alle Nederlandse producten te verkrijgen. Dus lust je kind bij het ontbijt alleen maar chocopasta of hagelslag? Geen nood! Je haalt het gewoon in de supermarkt. Ben je de Imodium (diarree-remmer) of de zonnebrand vergeten? Duik een Dio reform zaak binnen en het is opgelost. Ook luiers en fruithapjes voor de allerkleinsten zijn er te krijgen.

Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter
Gaan de gidsen goed om met kinderen en zijn ze kindvriendelijk?

Gaan de gidsen goed om met kinderen en zijn ze kindvriendelijk?

Dit is altijd één van de eerste vragen die we krijgen van ouders die bij ons hun familiereis boeken. Onze gidsen zijn zeer kindvriendelijk en betrekken de kids bij de activiteiten zoals dieren spotten. Hierbij zorgen zij er altijd voor dat de veiligheid voorop staat.

Twee tips van een ervaringsdeskundige (moeder):

Twee tips van een ervaringsdeskundige (moeder):

Tip 1. “Ik heb van te voren boekjes gemaakt voor de kinderen met dieren die voorkomen in Suriname. Naast elke foto heb ik ruimte gelaten zodat ze zelf kunnen invullen waar en wanneer zij dat dier hebben gezien. Bij hun terugkeer bleek het boekje bijna vol te zijn met aantekeningen. De Harpy arend, dolfijnen, de koraalslang, rode ibis... Zo hebben ze een onvergetelijke, maar ook leerrijke vakantie gehad.”

Tip 2. “Boek een gehele privé rondreis. Hierdoor zit je als ouders niet de hele tijd te plannen en te regelen en heb je quality time met het gezin. Ook hoef je niet tegen chagrijnige medereizigers aan te kijken als je kind ziek of moe wordt, dat is voor mij het grote voordeel van een privé reis ten opzichte van een groepsreis. Je kunt ook eerder vertrekken van een activiteit als de kids er geen zin meer in hebben. De privé gids heeft ook alle tijd om de kinderen te betrekken en bezig te houden. Dat is echt heerlijk op vakantie!”

Wil jij met je gezin naar Suriname?

Lees ook onder reacties van reizigers in Suriname de reviews van families die jou voor zijn geweest. Heb je toch nog vragen, laat ons weten. Tania, onze Suriname specialist, helpt je graag verder. Tania is geboren en getogen in Suriname, waarna ze in Nederland is gaan wonen. Ieder jaar is ze een maand in Suriname. Ze kan je dus als geen ander adviseren over de leukste plekjes! Bekijk onze Suriname bouwstenen en stel met hulp van Tania je eigen Suriname privé reis samen! 

Blogs over Suriname


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter