Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

Relaxte Weekend Uitjes vanuit Paramaribo

Suriname reizen - Go local - Reistips - Paramaribo -Weekendje weg

In Suriname leiden alle wegen naar Paramaribo. Je zult hier regelmatig een dagje doorbrengen tussen meerdaagse excursies naar andere gebieden. Geen straf, want vanuit Paramaribo zijn genoeg dagtochten te maken. We vroegen de locals naar hun favoriete trips en dit doen zij in het weekend om te relaxen.

Suriname | 28-07-2020
Tania van Velthuizen & Paulien van der Geest

Zondagsmarkten in Paramaribo

Zondagsmarkten in Paramaribo

In Paramaribo zijn verschillende markten die alleen op zondagochtend zijn geopend. Zoals de Javaanse markt Sana Budaya, de Chinese markt, de Bloemenmarkt en de Zondag straatmarkt op de Tourtonnelaan. Gezellig om hier je boodschappen te doen of iets te eten.

Zangvogel Contest

Zangvogel Contest

Op het Onafhankelijksplein komen mannen bijeen met hun kooitjes met zangvogels. Er wordt gekeken welke vogel het langste blijft zingen. Het is een echte wedstrijd, en een serieuze business, zorg dus dat je de vogels niet stoort. Het is niet de bedoeling dat ze een toontje lager gaan zingen!

Zwemmen: Cola Kreek, White Beach en Overbridge

Zwemmen: Cola Kreek, White Beach en Overbridge

Buiten de stad bij een kreek zijn verschillende zwemplaatsen zoals Cola Kreek. Dit is een rivier met bruin zoet water, wat wel wat op Coca Cola lijkt. White Beach en Overbridge zijn beiden zwemgelegenheden langs de Suriname Rivier, waarbij het zwemgedeelte is afgezet middels visnetten, om kaaimannen en piranhas buiten te houden. Deze zwemplekjes kunnen ook op doordeweekse dagen worden bezocht.

Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter
De markt op Domburg

De markt op Domburg


Dit kleine marktje ligt bij de Suriname rivier, wat zorgt voor een prettige bries. Je kunt hier lekker Javaans eten. Een soort picknick achtige sfeer tussen de locals. De markt op Domburg is alleen op zondag en gelegen aan de Suriname rivier. Je kunt dit combineren met White Beach en Overbridge. Mensen kopen hier vaak hun eten en nemen dit mee naar het strand.

Openluchtmuseum Fort Nieuw Amsterdam

Openluchtmuseum Fort Nieuw Amsterdam

Fort Nieuw Amsterdam is gelegen in district Commewijne. Het fort is gebouwd om Suriname te beschermen en er staan nog oude kanonnen uit vervlogen tijden. Het geeft een beeld over de geschiedenis van Suriname. Er zijn borden met tekeningen die over de plantages en slavernij vertellen. Het fort ligt strategisch op de hoek van de Suriname en Commewijne rivier. Er hangt nu een vredige sfeer met uitzicht op de Commewijne rivier en een lekkere bries uit zee. Het Fort kan op alle dagen van de week worden bezocht. 

Blogs over Suriname


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter