BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

9 unieke plekken in Thailand

Thailand reizen - unieke plekken - Mae Hong Son - Pai Canyon - Phrae - Wat Si Chum Sukhothai - Khao Yai NP

De 9 mooiste plekken in Thailand waarvan je niet wist dat je er naartoe wilde. Sla een andere weg in en ontdek meer van Thailand.

Thailand | 16-12-2019
Denize Roze

Mae Hong Son

1. Mae Hong Son

Bezocht door Floortje Dessing voor haar programma ‘naar het einde van de wereld’. Hier woont de Kayan (bevolkingsgroep uit Myanmar). Met hun opmerkelijke uiterlijk; de vrouwen krijgen van jongs af aan jaarlijks ringen om hun nek, trekt deze regio toeristen die mooie plaatjes willen schieten. We bieden bij Footprint Travel een bezoek aan de Kayan waarbij de ontmoeting centraal staat. Maak écht kennis met de inwoners en dompel je onder in hun leven.

Pai Canyon

2. Pai Canyon

Minder bekend dan de Grand Canyon, maar behoorlijk indrukwekkend. De steile klif gaat behoorlijk wat meters omlaag, dus pas op waar je loopt.

Wandelen bij Pai Canyon
Phrae

3. Phrae

Phrae is een stad in het noorden van Thailand. Het mooiste aan Phrae is dat er bijna geen toeristen komen. Daardoor heb je de tempels, de markt en de natuur rond Phrae bijna helemaal voor jezelf. Ook mooi: de indigo kleurige stoffen die ze hier in de buurt maken. Die vind je dus niet op elke toeristenmarkt.

Wat Si Chum Sukhothai

4. Wat Si Chum Sukhothai

Sukhothai historisch park staat vol met tempels en boeddha’s. Je kunt er relaxed doorheen fietsen, want hier rijden geen auto’s. De ‘pratende’ Boeddha met de gouden hand zit er sereen en zeer fotogeniek bij. De tempel verstopt de boeddha, dat maakt de boeddha nog intrigerender.

Tempel bij Sukhothai
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter
Koh Yao Noi

5. Koh Yao Noi

Een van de best bewaarde eilanden in Thailand. Ongerept Koh Yao Noi is bij uitstek één van mijn favoriete plekken om te onthaasten, overdag in de helderblauwe zee en ’s avonds onder de sterrenhemel.

Olifanten in Khao Yai NP

6. Khao Yai national park

Dit verrassend mooie park herbergt tal van diersoorten. Je hebt een goede kans olifanten te zien bij de waterplaats aan het eind van de middag. Verder hoor en zie je gibbons, krokodillen en allerlei soorten vogels.

Wildlife Friends Foundation Thailand

7. Wildlife Friends Foundation Thailand

Dit opvangcentrum wordt met enorm veel passie gerund door een team van specialisten en elkaar afwisselende vrijwilligers. Ze verzorgen er niet alleen verwaarloosde dieren, maar sporen ook actief dieren op die mishandeld worden. Bij het Wildlife centrum worden ze met alle liefde verzorgd - zo mooi.

Ondergaande zon bij Railay Beach

8. Railay beach

Niet ongerept maar nog steeds picture perfect is het strand van Railay. Ga naar het strand als de zon opkomt, zo ben er je bijna helemaal alleen. En klim bij Tonsai de klif op voor het mooiste uitzicht.

Tonsai de klif
Sam Roi Yot

9. Sam Roi Yot

Wandel naar de grot van Sam Roi Yot. De lichtinval door het dak geeft het een sprookjesachtige sfeer. En het mooiste: je hebt deze plek bijna helemaal voor jezelf.

Afbeelding

Waar ga jij naartoe op reis?

Ons team van reisfanaten zit over de hele wereld en weet de weg. Ook als er helemaal geen weg is. Wij gaan ver om jou dichtbij te brengen. Bij locals, cultuur, natuur, bij elkaar en bij jezelf. Welke bestemming wil jij beter leren kennen? Bekijk onze rondreizen Thailand. Zit daar niet tussen wat je zoekt? Stel dan je reis op maat samen met onze Thailand bouwstenen, korte Thailand reizen waarmee je jouw droomreis creëert. 

Blogs over Thailand


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter