BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

11 redenen waarom Ho Chi Minh City (Saigon) dé leukste stad van Zuidoost-Azië is!

Vietnam reizen - Saigon - Ho Chi Minhstad - Koffie - Restaurants - Parken - Tempels - Brommers - Saigon river

Wat je ook zoekt in een stad, Saigon heeft het! Wij geven je 11 redenen waarom Saigon de leukste stad van Zuidoost-Azië is!

Vietnam | 23-11-2015
Denise Roze

Wat je ook zoekt in een stad: Saigon heeft het! Een mooie rivier en groene parken maken de stad relaxed, het bruisende uitgaansleven en de fijne restaurantjes zorgen voor een levendige sfeer. Ontdek eeuwenoude tempels en hippe streetart. De 11 redenen waarom Saigon volgens ons de leukste stad van Zuidoost-Azië is!
 

[TIMELAPSE] Saigon Sail! from Pierre OGERON on Vimeo.

 

1. Groene parken

Saigon barst van het groen. Niet verwonderlijk met haar tropische klimaat en rivier dwars door de stad. Wandel na je bezoek aan het Herenigingspaleis door het Tao Dan park vol bizarre beelden. Een mooi beeld van de parken (van bovenaf) geeft deze fotoserie
 
 

2. Hemelse koffie

Vietnam en koffie een onverwachte combinatie? De koffie wordt hier heel serieus genomen. De koffie laat men langzaam doordruppelen in een glas, vervolgens wordt het gegoten op een laagje gecondenseerde melk (mierzoet) en ten slotte worden 10 ijsklontjes toegevoegd. Rietje erin - genieten maar!
 
 

3. Fijne taxi’s (voor de prijs van een buskaartje)

Voor de langere afstanden in de stad is de taxi het beste vervoermiddel. Neem altijd Mailinh (de groene) of Vinasun taxi, deze staan het best bekend. De meters lopen keurig, dus je hoeft -fijn!- niet te onderhandelen over de prijs. We geven meestal niet meer dan 3 euro per rit uit binnen de stad.
 
 

4. Buzzling vibe

Saigon is in beweging. De jeugd bepaalt het straatbeeld en uitgaansgelegenheden zijn er in overvloed. Nieuwe rooftopbars schieten als paddenstoelen uit de grond, perfect om ‘s avonds de stad te bekijken met haar opgelichte gebouwen en immer aanwezige brommers. Bezoek bijvoorbeeld rooftop bar ‘Plus 1’ en zie hoe hip en jong Saigon zich ‘s avonds vermaakt met Tiger bier en meedeint op housebeats.
 
 

5. Wereldse restaurants

Saigon heeft momenteel 1770(!) restaurants op Tripadvisor staan, maar dat zijn ze lang niet allemaal. Of je nu typisch Vietnamees, Thais, fusion, Italiaans, Frans of Japans wilt eten. Het is er allemaal en van bovengemiddelde kwaliteit. Maak een uitje naar district 2 voor een stijlvol diner direct aan de Saigon River bij ‘The Deck’. Al jaren favoriet onder expats en reizigers. Reserveer een tafel aan de rivier.
 
 

6. Vliegensvlugge brommers

Zoals Nederland barst van de fietsen, wordt het straatbeeld hier bepaald door de duizenden brommers. Japanse merken zijn veruit favoriet. Iedereen wil een Honda! Dankzij de brommers staat het verkeer niet dagelijks muurvast met auto’s, zoals in andere Aziatische steden. Op het eerste gezicht is het verkeer hectisch, maar je zult merken dat men elkaar de ruimte geeft en niet snel boos op elkaar wordt. Gemoedelijke chaos dus.
 
 

7. Verrassende (straat)kunst

Oude werken vind je in het Fine Arts museum. Modernere kunst vind je verspreid over galerieën. Wil je er wat tekst en uitleg bij? Sophie’s art tour neemt je mee op stap (Sophie woont hier al jaren). In district 1 vind je achter Le Thanh Ton (straat) een Japanse wijk en ‘Station 3A’ met veel graffitikunst op de muren. 

 

8. Relaxte Saigon River​

De Saigon River is wellicht een van de meest onontdekte heerlijkheden van Saigon. Slingerend dwars door de stad met groene oevers is het de perfecte city-escape. 

 

9. Spoil yourself voor (bijna) nop

Je zal het wel een paar keer horen als je door de binnenstad loopt: "You, want massage?" Niet alle salons zijn even proper en goed maar bij de juiste toko krijg je enorm waar voor je geld. Na of voor een lange vlucht is het natuurlijk het beste excuus om je helemaal relaxed te laten kneden. Eigenlijk kan ik altijd wel een reden verzinnen om nu toch echt weer naar de massagesalon te gaan. Mijn favoriet: Dep (betekent 'mooi') in district 1 en 2. Een massage van 60 minuten kost je ongeveer 7 euro.
 
 

10. Onontdekte pagoda’s en tempels​

In elke reisgids vind je de Jade Emperor Pagode en de Cao Dai tempel (iets buiten de stad), maar er zijn nog zoveel andere, onontdekte pareltjes. In de Chinese wijk Cholon wemelt het van de boeddhistische varianten en in district 1 is de kleurrijke hindoeistische Mariamman tempel een bezoekje waard.
 
 
 
 

11. Heerlijk streetfood

Dankzij de tropische temperaturen kun je altijd buiten eten. En dat doen de locals dan ook graag. Schuif aan op een laag plastic krukje en neem wat je buurman eet. Voor nog geen 4 euro heb je een heerlijk bord rijst met vlees en een eitje. Bakje vissaus erbij - op en top Vietnamees!
 
 

 

 

 

 

 

Zelf ontdekken waarom Saigon de leukste stad van Zuidoost-Azië is?

Zin gekregen om zelf Saigon te ontdekken? Bekijk hier onze korte Saigon reis. Stel je reis zelf samen met onze Vietnam bouwstenen of bekijk onze kant en klare Vietnam rondreizen.​
 

Zelf naar Saigon? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Tags: Eten - Go Local - Saigon - Cultuur

Vietnam reizen - 

Blogs over Vietnam


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter