Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

De Top 7 van Hanoi: deze bezienswaardigheden moet je zien!

Vietnam reis - reistips Hanoi - bezienswaardigheden

Hanoi - hoofdstad van de Republiek Vietnam en noordelijk startpunt van menig rondreis in dit schitterende land in Zuidoost-Azië. Je hebt waarschijnlijk een jetlag door het tijdsverschil en wil het liefst uitrusten van de reis, maar raap jezelf bij elkaar en verken deze prachtige unieke stad vol geschiedenis aan de rode rivier! Daar krijg je zeker geen spijt van! Wij maakten een top 7 van bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen als je in Hanoi bent.

Vietnam | 28-07-2020
Denise Roze

Old Quarter - mix van oud en nieuw

Old Quarter - mix van oud en nieuw

Hanoi heeft een oud centrum (‘the old quarter’) met tientallen straatjes vernoemd naar de oude ambachten. Om precies te zijn, 36 straatjes. Hier heerst al duizend jaar(!) bedrijvigheid en kijk je je ogen uit. Fietsen met manden vol fruit en groenten bewegen zich langs brommers en straatstalletjes. De tijd staat er trouwens totaal niet stil; moderne winkels en hippe cafés vestigen zich naast de meer traditionele zaken.

Hoan Kiem meer - oase van rust

Hoan Kiem meer - oase van rust

Ten zuiden van de Old Quarter en ten oosten van de kathedraal ligt het Hoan Kiem meer. Een relaxte plek waar je een rondje van een half uur kunt lopen. In het midden ligt de Ngoc Son tempel die te bereiken is via een fotogenieke rode brug.

Waterpoppentheater - Vietnamese spetter spatter

Neem zeker ook een kijkje bij deze traditionele Vietnamese kunstvorm. Vlakbij het Hoan Kiem meer is een theater waar dagelijks een show met waterpoppen wordt uitgevoerd. De opzwepende live muziek en de snelle bewegingen door het water maken het een waar spektakel! Dus ook al mis je de verhaallijn, vermaak is gegarandeerd. Oh ja, enige kans op water gespetter op de voorste rijen.

Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter
Mausoleum van Ho Chi Minh - communistisch erfgoed

Mausoleum van Ho Chi Minh - communistisch erfgoed

Aan een groot leeg plein ligt het imposante mausoleum waar Ho Chi Minh is opgebaard. In grijs marmer met hoekige pilaren uitgevoerd doet het somber en streng aan. Hoewel hijzelf schijnbaar voorkeur had voor crematie na zijn overlijden, heeft men in communistische traditie zijn lichaam behouden en in een glazen sarcofaag tentoongesteld. Er zijn beperkte openingstijden en je zult moeten aansluiten in een lange rij; het mausoleum is voor veel Vietnamezen een soort bedevaartsoord. Let ook op de kledingvoorschriften!

Literatuurtempel - de eerste universiteit van Vietnam

Literatuurtempel - de eerste universiteit van Vietnam

In de Ba Dinh wijk, ten westen van de Old Quarter, ligt de serene Literatuurtempel. Gebouwd in 1070 om als onderwijsinstituut te dienen, kun je er tegenwoordig prima pauze nemen van de drukte van Hanoi en eeuwenoude Vietnamese architectuur bewonderen. Tijdens de Vietnamoorlog is Hanoi hevig gebombardeerd, de groene literatuurtempel is gelukkig nauwelijks beschadigd geraakt.

Tunnelhuizen - passen en meten

Tunnelhuizen - passen en meten

In het oude centrum van Hanoi zijn de huizen veelal smal en diep. Het resultaat van belastingregels (zoals we die in Nederland ook kenden) voor winkeltjes, waarbij de te betalen belasting afhankelijk was van de breedte van het pand. Achter en boven die smalle winkeltjes vestigden zich hele families. Vaak maakte men in het midden een opening naar boven voor frisse lucht. Moeilijk voor te stellen hoe de leefomstandigheden zijn in zulke krappe woningen…

De Franse wijk - koloniaal verleden

In contrast tot de Old Quarter, heeft de Franse wijke brede straten en grote gebouwen. Je vindt de wijk ten zuidoosten van het Hoan Kiem meer. Hier is het operagebouw uit begin 20e eeuw een mooi overblijfsel van de Franse periode. Helaas hebben de Fransen vele Vietnamese bouwwerken omver getrokken in hun poging er een deftige Franse wijk van te maken. In deze buurt vind je het Vrouwen museum en de Hoa Lo gevangenis museum, beiden een bezoekje waard.

Zelf op reis naar Vietnam?

Denise helpt je graag met het samenstellen van jouw ideale reis. Ze heeft jaren in Vietnam gewoond en weet dus de beste plekjes om naartoe te gaan. Ze heeft mooie reizen voor je samengesteld, kijk bij Vietnam reizen. Zit jouw ideale route er niet tussen? Knutsel zelf je Vietnam reis op maat in elkaar met onze bouwstenen, korte Vietnam reizen die ideaal op elkaar aansluiten! 

Blogs over Vietnam


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter