BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

Inside tip: De ideale wandelroute door Saigon

Vietnam reis - reistips Saigon - Ho Chi Minh City - bezienswaardigheden

Ontdek de verborgen en minder verborgen juwelen van Saigon en met deze door Vietnam expert Denise ontwikkelde wandelroute.

Vietnam | 18-09-2017
Denise Roze

Saigon: je kunt er bijna niet omheen; het is de aankomst- of vertrekplaats van je rondreis door Vietnam. Hoe kun je een dag Saigon -tegenwoordig Ho Chi Minh Stad genoemd- het beste spenderen? Trek de stoute schoenen aan en wij helpen je de verborgen en minder verborgen juwelen van deze drukke metropool te ontdekken met deze door Vietnam expert Denise ontwikkelde wandelroute.

Je kunt de binnenstad verrassend genoeg prima te voet verkennen. Met onze wandelroute kom je langs de bekende landmarks, denk aan postkantoor en kathedraal, maar zie je ook een kleine lokale markt, de antiek straat en scoor je tussendoor echte Vietnamese luxe chocolade(melk). Start op willekeurige plek en volg de route. Kleine waarschuwing: de stoepen staan vol brommers en pop up restaurantjes dus kijk waar je loopt!
 

Stop 1: Postkantoor, kathedraal en Herenigingspaleis

 
Start met een bezoek aan het postkantoor. Knalgeel geverfd tijdens de laatste opknapbeurt kun je ‘m moeilijk missen. Binnen prijkt de muurschildering van Ho Chi Minh - de communistische grote leider en grondlegger van het huidige verenigde Vietnam. Oude landkaarten op de muren en mozaïek tegelwerk op de vloer: prachtig! Stuur een kaart naar je familie met ouderwetse postzegels en stuur ze alvast de foto per whatsapp van het postkantoor.
 
 
 
Naast het postkantoor ligt de kathedraal, voor de deur nemen Vietnamese koppels graag hun bruidsfoto’s .
 
 
 
Nieuw is het boekenstraatje naast het postkantoor. Je kunt het Herenigingspaleis al bijna zien door de bomen (aan het eind van Le Duan-straat). Dit communistische paleis uit de jaren ‘60 is de opvolger van het Franse regeringsgebouw. Een blik in een fascinerende geschiedenis die je vooral in de kelder goed kunt ervaren. Tussen de middag altijd gesloten.
 
 
 
Eten en drinken: in deze buurt vind je het hippe Propaganda restaurant, bij de buren van Au Parc zit je ideaal met kleine kinderen en op Pasteur zit het goed verscholen dakterras van Secret Garden. Vietnamees eten in stijl met invloeden van buitenaf.
 

Stop 2: Dong Khoi, Saigon rivier

 
Wandel terug naar Dong Khoi straat (die van het postkantoor) en loop naar de rivier. Aan Dong Khoi liggen een aantal oude hotels uit de Franse tijd en super chique winkels om je aan te vergapen.
 

[TIMELAPSE] Saigon Sail! from Pierre OGERON on Vimeo.

Eten en drinken: in dit toeristische deel vind je veel westerse restaurants. In deze categorie is bij ons L’Usine favoriet. Naast café en restaurant is dit een concept store met mooie (helaas dikwijls veel te dure) spullen. Leuk is dat de beroemde fotograaf Réhanh naast L’Usine op Dong Khoi een tentoonstelling heeft met zijn serie gezichten van Vietnam. Wandel na deze koffie pitstop door naar de rivier, hiervandaan vertrekken boten naar Vung Tau.
 
Denise heeft jaren met haar gezin in Saigon gewoond en gewerkt. Ze kent Saigon op haar duimpje en deelt graag haar beste tips met je!
 
 

Stop 3: Nguyen Hué boulevard

 
Vanaf de rivier vind je gemakkelijk de brede boulevard-achtige straat Nguyen Hué,. Een paar jaar geleden prachtig opgeknapt, nu deels autovrij vol met bloembakken en aan weerszijden restaurants, cafés en winkels. Wandel vanaf de rivierkant het centrum in en je komt oog in oog met Ho Chi Minh te staan, in de volksmond ook wel Uncle Ho genoemd. Je kunt vanaf hier een uitstapje maken naar het Herenigingspaleis als het er bij stop 1 niet van gekomen is (let op de beperkte openingstijden!).
 
 
Eten en drinken: Broma - not a bar, is een leuk café voor ‘s avonds. Kruip door het nauwe trapgat naar boven en je vindt een relaxed dakterras met uitzicht op de wolkenkrabbers. Aan Nguyen Hué bevinden zich een aantal oude hotels zoals Rex. Hier kun je van een kopje koffie genieten op het terras en uitkijken over de boulevard.
 

Stop 4: Lokale markt, antiekstraat en Fine Arts Museum

 
Naast shoppen en snacken kun je in Saigon ook goed kunst en cultuur opsnuiven. Wandelend volg je Pasteur naar Ham Nghi-straat. Hier is de wandeling uit te breiden met een bezoek aan de lokale markt op Ton That Dham-straat. Koop een kokosnoot tegen de dorst en check alle soorten exotisch fruit. Als je geen puf meer hebt, neem je vanaf Nguyen Hué een taxi, bus of brommer (‘xe om’ genoemd) naar Le Cong Kieu: een straat met vele antiekwinkels boordevol fascinerende objecten.  
 
 
Aan het eind ga je direct links waar je stuit op het Fine Arts Museum. Gehuisvest in meerdere koloniale gebouwen in die typische gele kleur van Saigon is dit een rustige plek, waar je voor slechts 50.000 Vietnamese dong (+/- 2 euro) naar binnen mag. Het trappenhuis en tegelwerk op de vloer is alleen al de moeite waard.
 
 
Eten en drinken: vlakbij het Fine Arts Museum vind je op Calmette-straat de Marou chocoladewinkel waar de chocola niet alleen verkocht maar ook gemaakt wordt - en dat ruik je! Marou chocola wordt gemaakt van Vietnamese cacao, de repen zijn ingedeeld naar de plaats van oorsprong van de bonen. Installeer je op een bankje met koffie en bonbons of ga voor een hemels taartje. Voor de deur een bouwproject - ook dat is Saigon ten voeten uit!

Je kunt de wandelroute op elk moment onderbreken voor Vietnamse ijskoffie (ca phe sua da) of een soepje (pho) en in elke gewenste richting lopen.
 

3 REDENEN WAAROM REIZEN MET FOOTPRINT TRAVEL LEUKER IS!

1. avontuurlijke, individuele Zuid-Afrika rondreis op maat
2. reizen met aandacht voor de natuur en de lokale bevolking
3. we hebben alles zelf uitgeprobeerd en de meest bijzondere plekjes voor je uitgezocht
 
 

HYPERLAPSE SAIGON from Rufus Blackwell on Vimeo.

Zelf naar op reis naar Vietnam?

Denise helpt je graag met het samenstellen van jouw ideale reis. Ze heeft jaren in Vietnam gewoond en weet dus de beste plekjes om naartoe te gaan. Ze heeft mooie reizen voor je samengesteld, kijk bij Vietnam reizen. Zit jouw ideale route er niet tussen? Knutsel zelf je Vietnam reis op maat in elkaar met onze bouwstenen, korte Vietnam reizen die ideaal op elkaar aansluiten!
 

Vraag nu vrijblijvend een reisvoorstel aan

Tags: Reisadvies - Vietnam - Wandelen 

Blogs over Vietnam


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter