Ontdek het veelzijdige Zuid-Afrika

Ga aan de slag met je eigen Zuid-Afrika rondreis

Zuid-Afrika is een land vol diversiteit, met een rijke cultuur en geschiedenis, adembenemende landschappen, en fascinerende dieren in het wild. Ontdek de beroemde wijngaarden van de Kaap en proef de heerlijke Zuid-Afrikaanse wijnen, maak kennis met de Xhosa-cultuur in de Oost-Kaap, wandel door de schilderachtige straten van Bo-Kaap in Kaapstad of ga op zoek naar walvissen en dolfijnen langs de kust van Hermanus.

Een echte must-do in Zuid-Afrika is het bezoeken van een van de vele safariparken, waar bezoekers de kans krijgen om oog in oog te staan met wilde dieren. Het bekende Kruger National Park is een van de grootste en meest diverse wildreservaten van Afrika. Andere populaire parken, zoals het Hluhluwe-Imfolozi Park en het Addo Elephant National Park, bieden ook een overvloed aan wilde dieren, waaronder zeldzame en bedreigde diersoorten. Kortom, Zuid-Afrika is een bestemming die voor iedereen iets te bieden heeft. Of je nu geïnteresseerd bent in cultuur, geschiedenis, adembenemende landschappen, wilde dieren of avontuurlijke activiteiten, dit geweldige land heeft het allemaal!

"Mijn rondreis door Zuid-Afrika was onvergetelijk! Het land biedt alles: schitterende landschappen, diverse culturen en heerlijk eten! Van de stranden in de West-Kaap tot de savannes in het Kruger National Park. De overnachtingsplekken waren fantastisch, van gezellige guesthouses tot lodges in de natuur. Kortom, een geweldige reis!"

Expeditie AardbolZuid-Afrika Nomad

Alles wat je moet weten over Zuid-Afrika

Gewapend met pen en papier schrijven we op reis druk mee voor de allerbeste tips & tricks voor een reis naar Zuid-Afrika.

10x De mooiste lodges in Zuid-Afrika

Slapen middenin een safaripark of liever meer luxe? We hebben de tofste slaapplekken voor je op een rijtje gezet. Van een gezellig lodge tot een slaapplek in de natuur. Kies je favoriet en maak jouw reis uniek.

Praktische informatie over Zuid-Afrika

Om ervoor te zorgen dat jij goed voorbereid op reis gaat, hebben we de belangrijkste dingen over reizen naar Zuid-Afrika op een rijtje gezet. Van de lokale valuta tot de beste reistijd, je leest het allemaal hier.

De meest gestelde vragen over Zuid-Afrika

Heb je nog vragen over Zuid-Afrika en wil je meer te weten komen over deze prachtige bestemming? Geen zorgen, we hebben de meest gestelde vragen al voor je beantwoord. Neem gerust een kijkje!

Kinderfonds MAMAS in Zuid-Afrika

Deze power MAMAS bieden liefde en zorg aan de meest kwetsbare kinderen en kinderen in armoede. Wij zijn trots om hen met Footprint Travel te steunen. Lees meer over deze prachtige organisatie in ons blog.

Waarom met Footprint Travel naar Zuid-Afrika

  • Unieke reisroutes

Geïnspireerd door de reizen van onze Zuid-Afrika Nomad ben je verzekerd van een mooie reisroute. De perfecte basis om aan de stag te gaan met het organiseren van je eigen Zuid-Afrika reis.

  • Vrijheid van tweaken

Draai zelf aan de knoppen in onze Footprint planner en kies zelf de hotels en activiteiten die bij je passen. Bepaal hoe lang je op een plek blijft en boek jouw Zuid-Afrika reis voor een eerlijke prijs.

  • Zorgeloos opzoek naar de Big 5

We hebben alles alvast voor je uitgezocht en staan voor je klaar bij wijzigingen en/of annuleringen. Footprint Travel is 24/7 bereikbaarheid, aangesloten bij ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds.

  • Positief impact maken

Als reiziger krijg je de tools om bewustere keuzes te maken. Wij van Footprint proberen stap voor stap duurzamere Zuid-Afrika reizen aan te bieden en focussen ons op de positieve impact van reizen.

Jouw Zuid-Afrika avontuur in 3 stappen

Stap 1. Kies de ideale reis

Samen met onze nomads hebben we tal van routes alvast uitgestippeld. De fijnste slaapplekken en activiteiten zijn alvast gemarkeerd zodat je makkelijk de reis vindt die bij je past.

Stap 2. Tweak je reis

Het fundament van de reis hebben we alvast voor je gecreëerd. Nu is het tijd voor je eigen magie. Kies je favoriete slaapplek, speel met de dagen en creëer je eigen droomreis in onze planner.

Stap 3. Done deal

Enthousiast? Met één druk op de knop leg je zelf alles direct vast. Ons systeem boekt binnen seconden jouw favoriete plekjes, activiteiten en auto voor je in.

Wil je meer weten? Bekijk dan hoe onze Footprint Planner werkt.