Cambodja reizen: Dynamisch Phnom Penh ontdekken

Cambodja reizen: Phnom Penh - Stadstour Phnom Penh - Steetfood tour - Fietsen rond Phnom Penh - Killing Fields - Tuol Sleng gevangenis

Phnom Penh is een energieke stad met een schat aan historie. Het is relatief klein waardoor je gemakkelijk zelf de weg kunt vinden. 's Avonds komt iedereen samen op de boulevard aan de rand van de Mekong rivier. Het Koninklijk Paleis schittert als decor. Achterop brommers zoeven monniken voorbij. En als je 's ochtends vroeg opstaat zul je versteld staan hoe bedrijvig de markten zijn op dat uur. De beladen historie ligt dicht onder de oppervlakte. Oude Franse koloniale gebouwen hebben ieder hun eigen verhaal. Het recente drama aangericht door het Pol Pot regime is voelbaar bij een bezoek aan het Tuol Sleng museum. De Cambodianen stralen echter van trots als het gaat om hun 'klassieke' geschiedenis, overal prijkt het beeld van Angkor Wat. In het Nationaal Museum in Phnom Penh is een prachtige collectie beelden uit de 4e-15e eeuw te bewonderen (pre-Angkor en Angkor periode). En terecht, want grootser dan Angkor is er niet.   

Hoogtepunten van deze bouwsteen:

  • Excursie: 'Streetfood tour'
  • Excursie: 'Stadstour Phnom Penh'
  • Koninklijk Paleis
  • Wat Phnom 
Reisschema
Dag 1: Aankomst Phnom Penh, transfer
Dag 2: Phnom Penh, excursie: stadstour Phnom Penh (incl gids, vervoer, entreegelden)
Dag 3: Phnom Penh, vrije dag en streetfood tour (incl vervoer, eten en gids)
Dag 4: Phnom Penh -
Dag tot dag

Dag 1: Aankomst in Phnom Penh, bekijk het Nationaal Museum

Aankomst in Phnom Penh, bekijk het Nationaal Museum
Welkom in de parel van Azië! Phnom Penh is de laatste jaren getransformeerd van een traditionele en relatief rustige hoofdstad naar een moderne Aziatische metropool, inclusief hoge gebouwen en meer auto’s en brommers. De stad ligt aan Tonlé Sap (letterlijk: het grote meer) en de Mekong en Bassac rivieren. Kom je vroeg aan in Phnom Penh? Dan heb je ‘s middags nog tijd om het niet al te grote Nationaal Museum (naast het Koninklijk Paleis) te bezoeken. Hier staan veel (originele) boeddhabeelden tentoongesteld uit de (pre-)Angkor periode, waarvan je later op je reis de replica’s en plekken zult zien waar ze vandaan komen. De kunstvoorwerpen geven een mooi beeld van de opkomst, ondergang en religieuze veranderingen die het Khmer-rijk heeft doorgemaakt. Je kunt vanavond direct een excursie doen: varen over de Mekong rivier en in een drijvend restaurant aan de oever een 5-gangen diner nuttigen. 

Dag 2: Stadstour: plaatsen vol historie in Phnom Penh

Stadstour: plaatsen vol historie in Phnom Penh
Vandaag ga je Phnom Penh verkennen per tuktuk. In de ochtend bezoek je het Koninklijk Paleis. Het paleis bestaat uit verschillende gebouwen, de woning van de koning mag je helaas niet in...Via Wat Phnom, daar waar de stad ontstaan is, rij je via de oude Franse wijk vol koloniale gebouwen naar de Russische markt. De Franse Art Deco and Belle Epoque architectuur staat verrassend goed in het straatbeeld van Phnom Penh. In de middag bezoek je de Tuol Sleng gevangenis en Choeng Ek, ook bekend als de Killing Fields om meer over de recente geschiedenis te leren. Pol Pot en de Rode Khmer voerden eind jaren '70 een extreem radicaal bewind. Bijna alle Cambodianen hebben zwaar geleden onder dit regime. Veel mensen vinden het een aangrijpend bezoek. In de oude gevangenis hangen foto's van mensen die er zijn omgekomen. Wij waren er diep van onder de indruk. Het is echter zo'n belangrijk onderdeel van de Cambodiaanse samenleving, dat we je zeker aanraden om deze plekken te bezoeken. Voor jonge kinderen is het te confronterend. Bij de Killing Fields is een zeer goede audiotour beschikbuur (niet inbegrepen in de prijs), die ook in het Nederlands is ingesproken. De meeste reisgidsen hebben een hoofdstuk aan deze donkere periode gewijd. Wil je er meer over te weten komen? Lees dan bijvoorbeeld de roman/autobiografie First they killed my father: A daughter of Cambodia remembers van Loung Ung. Of kijk de indringende film The Killing Fields (1984), winnaar van o.a. 2 Oscars.
 
Duur: van 8 - 15 uur (mede afhankelijk van je looptempo).
Prive-excursie met lokale gids, vervoer per tuk tuk, entree Wat Phnom en Koninklijk Paleis, Tuol Sleng en Killing Fields.

Dag 3: Relaxte dag in Phnom Penh & streetfood tour in de avond

Relaxte dag in Phnom Penh & streetfood tour in de avond
Vandaag bepaal jij wat je doet! Een vrije dag, waarbij je kunt kiezen of je op eigen gelegenheid de stad gaat ontdekken, of liever een excursie boekt. Als je een heel ander stuk van Phnom Penh wilt zien, is mountainbiken over Koh Dach een leuk alternatief. Net buiten de stad gaat het leven in een veel rustiger tempo. De koeien bepalen er nog het straatbeeld.
 
Om 17 uur start de streetfood tour, je wordt opgehaald bij je hotel. De Cambodjaanse cultuur van samen buiten eten is vooral populair onder jongeren. Er zijn een aantal typische 'Khmer' gerechten die erg lekker - en ook wel een beetje apart - zijn en die je niet zo snel zou kiezen, omdat je ze niet kent. De gids neemt je mee naar de beste plekken om het lokale eten te proeven en laat je zien wat er zoal op het menu staat in Cambodja. Echt een bijzondere manier om met de Cambodjaanse eetcultuur kennis te maken!

Dag 4: Vertrek uit Phnom Penh

Vertrek uit Phnom Penh
Na het ontbijt eindigt deze bouwsteen. 

Achtergrond

Phnom Penh ontrafeld

Phnom Penh is niet in het hokje van typische, grote Aziatische stad te plaatsen. Deze dynamische, innemende hoofdstad is veelzijdig en tegenstrijdig. Kleur- en geurrijke traditionele markten bestaan naast imposante koloniale gebouwen uit de Franse tijd en chique hotels en kantoorcomplexen. De modernisering en economische groei zie je duidelijk terug in de stad. Maar het leven van de meeste mensen speelt zich gewoon nog op straat af, niet binnen in de airco. Het levert een prachtige mix van 'oud' en 'nieuw' op. Tijdens de stadswandeling 'Ontdek de smaak van Phnom Penh' ga je op ontdekkingstocht door deze fascinerende stad. Proef lokale delicatessen, bewonder de Franse koloniale architectuur en het Koninklijk Paleis en luister geboeid naar de verhalen van je gids.
Hotel & Vervoer
Hotel
Wij zijn altijd op zoek naar de leukste locaties. Naast prijs-kwaliteitverhouding letten we op een prettige ligging. Soms is dit in een gezellige straat nabij restaurantjes, soms ligt het hotel juist lekker rustig buiten met een mooie tuin. Waar mogelijk boeken wij goede middenklasse hotels, maar in sommige plaatsen is de accommodatie wat eenvoudiger. Het kan echter voorkomen dat het genoemde hotel niet beschikbaar is, wij stellen je dan een passend alternatief voor.
 
In Phnom Penh verblijf je in een fijn groen hotel met zwembad middenin de stad, vlakbij het Koninklijk Paleis. Met de tuk tuk ben je zo bij de rivier en er zitten veel restaurants in de buurt. 
 
Vervoer
Je wordt van het vliegveld opgehaald door een chauffeur (privé-auto). Hij staat op je te wachten met een naambordje na de douane en bagageband. Tijdens de excursie 'Ontdek de smaak van Phnom Penh' gebruiken we voor de langere afstanden een tuk tuk.
Prijzen
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 1 november 2019. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt, waar mogelijk, een derde bed op de kamer bijgezet; de prijs voor een éénpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. In de winter (januari t/m maart) en tijdens de feestdagen (rond kerst en nieuwjaar) berekenen we een hoogseizoentoeslag. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstofprijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Cambodja reizen: Dynamisch Phnom Penh ontdekken
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 431,- p.p.€ 260,- p.p.€ 254,- p.p.€ 243,- p.p.€ 239,- p.p.€ 235,- p.p.
Inclusief:
 • 3 overnachtingen met ontbijt
 • Transfer privé-auto naar hotel 
 • Excursie: streetfood tour
 • Excursie 'Stadstour Phnom Penh' met Engelssprekende gids, vervoer en entreegelden

Exclusief:
 • Overige maaltijden
 • Entreegelden, fooien en donaties
 • Binnen- en buitenlandse vluchten

Excursie 1: Mountainbiken over Koh Dach - Silk Island (join in)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.
Inclusief: transfer vanaf hotel, mountainbike (Giant, Merida of Trek), Engelssprekende gids, entreegelden, snacks en water

Excursie 2: Privé reis Siem Reap - Phnom Penh met stops
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Zonder gids€ 124,- p.p.€ 64,- p.p.€ 71,- p.p.€ 53,- p.p.€ 43,- p.p.€ 36,- p.p.
Met gids€ 261,- p.p.€ 137,- p.p.€ 120,- p.p.€ 93,- p.p.€ 76,- p.p.€ 65,- p.p.
Inclusief: privé-auto met chauffeur (spreekt weinig Engels), water, ten minste 3 stops.
 
 

Excursie 3: Cambodjaans leren koken in Phnom Penh
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.

Excursie 4: Sunset cruise over de Mekong rivier (5 gangen diner)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 54,- p.p.€ 54,- p.p.€ 54,- p.p.€ 54,- p.p.€ 54,- p.p.€ 54,- p.p.
Inclusief: vervoer naar de boot per tuk tuk, boottocht, drankje aan boord, 5-gangen diner. 
Join in-excursie (internationaal gezelschap)
Extensies

Extensie 1: Extra dag in Phnom Penh


Kies er voor om een dag langer te verblijven in het bruisende Phnom Penh. Kies een interessante excursie of verken de hoofdstad van Cambodja op je eigen manier.

Dag 4: Extra dag in Phnom Penh

Extra dag in Phnom Penh
Kies voor een extra dag in Phnom Penh zodat je nog een excursie kunt doen. Of verken zelf deze bijzondere stad en rust 's middags lekker uit bij je hotel, een oase van rust in de stad. 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag in Phnom Penh:
Dag 1: Aankomst Phnom Penh, transfer
Dag 2: Phnom Penh, excursie: stadstour Phnom Penh (incl gids, vervoer, entreegelden)
Dag 3: Phnom Penh, vrije dag en streetfood tour (incl vervoer, eten en gids)
Dag 4: Phnom Penh, vrije dag
Dag 5: Phnom Penh -

Extensie 1: Extra dag in Phnom Penh
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 68,- p.p.€ 34,- p.p.€ 30,- p.p.€ 34,- p.p.€ 31,- p.p.€ 34,- p.p.
Excursies

Phnom Penh

Excursie 1: Mountainbiken over Koh Dach - Silk Island (join in)

Mountainbiken over Koh Dach - Silk Island (join in)
Met deze excursie begeef je je per mountainbike naar het weinig bezochte, rustige deel aan de Mekong. Je wordt ‘s ochtends rond 8 uur opgehaald bij je hotel en naar het startpunt van de fietstocht gebracht. Je gaat zo'n 25 kilometer fietsen over rustige landwegen, tussen boomgaarden en velden door. We raden je aan de bijgeleverde helm te dragen; het verkeer in Phnom Penh is behoorlijk druk. Vergeet je pet en zonnebrand niet! Deze tour is join in - dat betekent dat je in een groepje van max. 12-14 personen de excursie doet.
 
Je wordt naar de ferry gebracht om de rivier over te steken. Het lijkt alsof het leven zich hier al trager afspeelt, iedereen wacht geduldig op de boot, er wordt wat gekeuveld en men kijkt je nieuwsgierig aan. Aan de overkant, op het eiland Koh Dach (ook wel bekend als ‘Zijde Eiland’) fiets je door kleine dorpjes over rustige plattelandswegen. Er komen hier niet veel toeristen, dus kijk niet raar op als de kinderen ‘Hello!’ roepen en stoppen om te zwaaien en op de foto te gaan. Afhankelijk van het seizoen en wie er aanwezig zijn in het dorp, stopt de gids bij groententuinen, akkers, tempels en bij een familie die zijde weeft. Als je het mooi vindt wat ze maken, zijn ze heel blij als je iets koopt, maar voel je vooral niet verplicht. Wij hebben in plaats daarvan een kleine donatie gedaan, als dank voor de rondleiding en uitleg.
  
Als je in het zwembad bent bijgekomen van deze sportieve ochtend, kun je de stad nog even in om het paleis of museum te bekijken of pak een terrasje aan de oever van de Mekong.
 
Duur: halve dag. Start 8 uur. Je bent rond 12.30 uur terug in Phnom Penh 

Excursie 1: Mountainbiken over Koh Dach - Silk Island (join in)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.Excursie 2: Privé reis Siem Reap - Phnom Penh met stops

Privé reis Siem Reap - Phnom Penh met stops
Kies in plaats van een directe transfer per bus van Siem Reap naar Phnom Penh voor een excursie deze reisdag. Je reist dan per privé-auto en maakt een aantal leuke stops onderweg. Aan jou de keuze of je een gids meeneemt (bijbetalen). Hij leidt je rond bij Udong (oude hoofdstad van Cambodja), vertelt iets over Spean Praptos en geeft tips over welke 'enge' dieren je zeker moet proeven in Skun. Anders reis je alleen met chauffeur. Zij spreken doorgaans minder goed Engels en leiden niet rond. Maar als je iemand bent die net zo lief op eigen houtje ontdekt zonder uitleg van een gids, dan zijn de bezienswaardigheden ook niet moeilijk te vinden. ​
 
De eerste stop is bij Kompong Kdei bij een eeuwenoude brug uit de Angkor periode: Spean Praptos. Maak wat foto’s van fietsende en brommerende locals over de brug. Het is een van de weinige bewaarde bruggen uit de Khmer periode. Je maakt vervolgens een stop bij Kompong Thom om de heuvel van Phnom Santuk te beklimmen. Ook is er een zijde-boerderij in de buurt. Je rijdt verder over de ‘snelweg’, een tweebaansweg waar ook het langzamere verkeer zoals brommers en traktors zich op begeven, dus echt hard ga je niet, maar er is genoeg te zien. 
 
Bij Udong liggen een aantal stupa's op de berg bij Phnom Udong, waar een aantal koningen en koninginnen begraven liggen. Mooi uitzichtpunt. Op anderhalf uur rijden voor de hoofdstad Phnom Penh ligt Skun, ook wel het spinnendorp genoemd. Er wonen allang niet meer zoveel spinnen, maar ze worden er wel in groten getale gefrituurd verkocht. Langs de kant van de weg staan twee grote spinnen, Skun is niet te missen! Mocht je geen behoefte hebben aan een proteïnerijk hapje, er is ook heel veel vers fruit te koop. We hebben hier de sprong gewaagd en een spin gegeten, een knapperige, harige snack!
 
 

Excursie 2: Privé reis Siem Reap - Phnom Penh met stops
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Zonder gids€ 124,- p.p.€ 64,- p.p.€ 71,- p.p.€ 53,- p.p.€ 43,- p.p.€ 36,- p.p.
Met gids€ 261,- p.p.€ 137,- p.p.€ 120,- p.p.€ 93,- p.p.€ 76,- p.p.€ 65,- p.p.Excursie 3: Cambodjaans leren koken in Phnom Penh

Cambodjaans leren koken in Phnom Penh
Vandaag start je om 9 uur 's ochtends bij het Khmer restaurant. Met een klein groepje (zo'n 12 personen) ga je traditionele Khmer gerechten bereiden, helemaal van begin tot eind. Je leert een voor- hoofd- en nagerecht maken (je maakt er uiteindelijk zelf 1, en kijkt met de anderen mee tijdens de uitleg). Je bezoekt eerst een markt om daar lokale producten en ingrediënten te halen en zo zie je waar de locals zelf inkopen doen. In het restaurant is in een speciale ruimte ingericht voor deze cursus met verschillende werkbladen en voldoende gaspitten. Je hebt je eigen kook-unit. De Cambodjaanse keuken is niet heel beroemd, maar de smaken zijn (eigenlijk net als in Vietnam) behoorlijk verfijnd en de keuken is beïnvloed door alle buurlanden, dus heel divers qua ingrediënten. 
 
Duur: +/- 3,5 uur

Excursie 3: Cambodjaans leren koken in Phnom Penh
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.Excursie 4: Sunset cruise over de Mekong rivier (5 gangen diner)

Sunset cruise over de Mekong rivier (5 gangen diner)
Vlak voor het donker wordt stap je op een klassieke houten boot voor een relaxte sunset cruise over de Mekong Rivier. Je hebt goed uitzicht over de skyline van Phnom Penh; je vaart langs de boulevard en kunt het Koninklijk Paleis zien liggen. Een groot contrast vormen de moderne huizen langs de oever met de drijvende houten hutjes van de vissers. Je meert aan bij een eiland waar je in een drijvend restaurant een heerlijke Cambodjaanse maaltijd geniet. Rond 20 uur vaart de boot terug naar de haven van Phnom Penh.
 
Inclusief: vervoer naar de boot per tuk tuk, boottocht, drankje aan boord, 5-gangen diner. 
Join in-excursie (internationaal gezelschap)

Excursie 4: Sunset cruise over de Mekong rivier (5 gangen diner)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 54,- p.p.€ 54,- p.p.€ 54,- p.p.€ 54,- p.p.€ 54,- p.p.€ 54,- p.p.


Cambodja reizen - Cambodja - Ga Phnom Penh te voet verkennenCambodja reizen - Cambodja - Food tour Living history Cambodja reizen - Cambodja - Ontdek de parel van Azië, Phnom Penh!Cambodja reizen - Cambodja - Struin langs de marktkraamjes in de straten van Phnom PenhCambodja reizen - Cambodja - Het moderne gedeelte van Phnom PenhCambodja reizen - Cambodja - Bezoek een tempel in Phnom PenhCambodja reizen - Cambodja - Breng een bezoek aan het Nationaal Museum van Phnom PenhCambodja reizen - Cambodja - Breng een bezoek aan het Nationaal Museum van Phnom PenhCambodja reizen - Cambodja - Scooters, je wordt er gek van in Phnom PenhCambodja reizen - Cambodja - Monniken kom je overal tegen in Phnom PenhCambodja reizen - Cambodja - Wees onderdeel van het dagelijks leven van Phnom PenhCambodja reizen - Cambodja - Overal kom je tempels en pagoda's tegen in Phnom PenhCambodja reizen - Cambodja - Pak een terrasje en kom even bij van alle indrukken van Phnom PenhCambodja reizen - Cambodja - Ontdek de verschillende tempels in Pnom PenhCambodja reizen - Cambodja - Bekijk een tempel ook eens van de binnenkantCambodja reizen - Cambodja - Bezoek een tempel in Phnom PenhCambodja reizen - Cambodja - Tempels van Phnom PenhCambodja reizen - Cambodja - Laat je verrassen door de prachtige temples langs de wegCambodja reizen - Cambodja - De moderne overdekte markt van Phnom PenhCambodja reizen - Cambodja - Neem een kijkje in de moderne overdekte markt van Phnom PenhCambodja reizen - Cambodja - Sieraden zijn de koop in de markthallen van Phnom PenhCambodja reizen - Cambodja - Er is vanalles te koop op de markt van Phnom PenhCambodja reizen - Cambodja - Loop een rondje over de markt van Phnom PenhCambodja reizen - Cambodja - Op de markten van Phnom Penh wordt van alles gekookt en gebakkenCambodja reizen - Cambodja - De markt wordt bevoorraad met de scooterCambodja reizen - Cambodja - Proef de heerlijke gerechten op de markt van Phnom PenhCambodja reizen - Cambodja - Deel een glimlach onderwegCambodja reizen - Cambodja - Proost op een heerlijke vakantie met het lokale bierCambodja reizen - Cambodja - Monniken onderweg naar de tempel bij de rivierCambodja reizen - Cambodja - Monniken onderweg naar de tempelCambodja reizen - Cambodja - Met de pont naar Koh Dach, Silk islandCambodja reizen - Cambodja - Mountainbiken over Koh Dach, Silk IslandCambodja reizen - Cambodja - Onderweg fiets je tussen de akkersCambodja reizen - Cambodja - Fiets over het platteland van Koh DachCambodja reizen - Cambodja - Met de locals op de pont naar Koh Dach islandCambodja reizen - Cambodja - Op straat kom je vanalles tegenCambodja reizen - Cambodja - Geniet van het straatlevenCambodja reizen - Cambodja - Kijk je ogen uit onderweg van Phnom Penh Cambodja reizen - Cambodja - Begeef je per mountainbike naar het weinig bezochte, rustige deel aan de MekongCambodja reizen - Cambodja - Ontmoet de monniken onderwegCambodja reizen - Cambodja - Ontdek het leven op het plattelandCambodja reizen - Cambodja - Rij door het landschap rond Phnom PenhCambodja reizen - Cambodja - Onderweg langs de wegCambodja reizen - Cambodja - Fiets over de plattelandswegen van Koh DachCambodja reizen - Cambodja - Net buiten de stad ligt Choeng Ek, "Killing Fields"Cambodja reizen - Cambodja - De Tuol Sleng gevangenis. Veel mensen vinden het een aangrijpend bezoekCambodja reizen - Cambodja - Zijdewevers op Koh DachCambodja reizen - Cambodja - Op Koh Dach bezoek je een familie die zijde weeftCambodja reizen - Cambodja - Zijde van Koh DachCambodja reizen - Cambodja - Koop zijde op Koh DachCambodja reizen - Cambodja - Skun, ook wel het spinnendorp genoemdCambodja reizen - Cambodja - Durf jij de lokale lekkernij uit Skun te proeven?Cambodja reizen - Cambodja - Knuffel een tarantula in SkunCambodja reizen - Cambodja - Op de markt bij Skun, ook wel het spinnendorp genoemd, kan je gefrituurde spin kopenCambodja reizen - Cambodja - Bij Kompong Kdei is een eeuwenoude brug uit de Angkor periode: Spean Praptos.Cambodja reizen - Cambodja - Wandel over de eewenoude brug bij Kompong KdeiCambodja reizen - Cambodja - Struin langs de tempelruïnes van Beng MeleaCambodja reizen - Cambodja - De tempelruïnes Beng MeleaCambodja reizen - Cambodja - Breng een bezoek aan Beng MeleaCambodja reizen - Cambodja - Bekijk de ruïnes van de tempels bij Beng Melea

Reacties van reizigers (28)

"Interessante en leuke reis!"

Phnom Penh - Siem Reap - Preah Vihear - Stung Treng

Jan van Bekkum - 06-05-2019
Interessante en leuke reis. Begeleiding door deskundige en enthousiaste mensen. Excursies hadden allemaal een deskundige en enthousiaste gids. Prima georganiseerd, vertegenwoordiger in Cambodja verdient een pluim. Accommodaties waren prima, zoals verwacht.  ...
Verder lezen
Cambodja reizen: Dynamisch Phnom Penh ontdekken
Beoordeling van deze reis: 10,0
10,0/10 - 1 recensie
"Heel indrukwekkend, een geweldige ervaring"

Phnom Penh - Siem Reap - Bangkok - Ayutthaya - Koh Samui

Leon Schols - 12-04-2019
Mijn vader en ik zijn naar Cambodja en Thailand geweest. Toen ik mijn plannen en ideeën aan Footprint door had gegeven hebben zij dit absoluut super geregeld en was alles tot in de puntjes geregeld. De accommodaties waren allemaal top en de gidsen waren geweldig. Dank jullie wel voor deze ...
Verder lezen
Cambodja reizen: Dynamisch Phnom Penh ontdekken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Cambodja is een veelzijdig, kleurig en vriendelijk land! Een voltreffer wat ons betreft!"

Siem Reap - Battambang - Chambok - Kampot - Tatai - Phnom Penh - Sihanoukville

Loekie van der Zee - 15-08-2018
Fantastisch! Een voltreffer wat ons betreft!   We hebben een geweldige reis door Cambodja gemaakt. Een veelzijdig, kleurig en vriendelijk land. We voelden ons overal welkom. De vriendelijke behulpzame bevolking, de markten met kleurig uitgestalde groenten en fru...
Verder lezen
Cambodja reizen: Dynamisch Phnom Penh ontdekken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Super-reis; goed georganiseerd, mooie locaties, alles klopte precies."

Hanoi - Bai Tu Long Bay - Hoi An - Nha Trang - Whale Island - Saigon - Phnom Penh - Siem Reap

Eltje Loman - 14-08-2018
Super-reis; goed georganiseerd, mooie locaties, alles klopte precies. Zij organiseren en wij genieten.   Hoogtepunten Hanoi, Whale Island, Halong Bay, Siem Reap, Ankor Wat. Eigenlijk is het gewoon teveel om op te noemen. Alle markt...
Verder lezen
Cambodja reizen: Dynamisch Phnom Penh ontdekken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Rondreis Vietnam en Cambodja - onvergetelijk avontuur!"

Hanoi - Halong Bay - Hué - Hoi An - Phnom Penh - Siem Reap (Angkor)

Lieven Tittillion - 01-08-2018
Onze reis was een onvergetelijk avontuur! Accomodaties Over het algemeen waren de accomodaties zeer goed: goede ligging, kleinschalig, vriendelijk en behulpzaam personeel, comfortabel. In Hanoi had een zwembad wel gemogen (zeer warme dagen) en de kamer in Phnom Penh...
Verder lezen
Cambodja reizen: Dynamisch Phnom Penh ontdekken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Unieke ervaring met duizend indrukken"

Siem Reap - Battambang - Phnom Penh - Kampot - Sihanoukville

Chris Vermeulen - 18-07-2018
Activiteiten De fietsexcursies in Kampot en Battambang waarbij de studenten je begeleiden met de fiets vond ik top! Een unieke gelegenheid om lokale huisnijverheid waar te nemen. Je rijdt ook echt door gewone straatjes, soms wel confronterend om de leefomstandigheden te ...
Verder lezen
Cambodja reizen: Dynamisch Phnom Penh ontdekken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Supervakantie Cambodja"

Phnom Penh - Siem Reap - Battambang - Koh Rong Samloem

Rosemarijn - 26-03-2018
Onze reis in Cambodja: Heerlijk! Mooi land, prachtige mensen en fascinerende geschiedenis. Dank voor jullie hulp om deze super vakantie te beleven!   Highlights Markten, markten, markten De boottocht aan de zuidkant v...
Verder lezen
Cambodja reizen: Dynamisch Phnom Penh ontdekken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Geslaagde Cambodja vakantie - klassieke hoogtepunten reis"

Phnom Penh - Siem Reap - Angkor - Tonle Sap - Koh Rong

Nicole Verbeek - 19-02-2018
Wij kijken terug op een geslaagde vakantie, mooie en indrukwekkende dingen gezien. De combinatie iets doen en rust was goed in balans, ook waren we zeer onder de indruk van de vriendelijkheid van de Cambodjanen.   We hebben de rondreis Cambodja klassieke hoogtep...
Verder lezen
Cambodja reizen: Dynamisch Phnom Penh ontdekken
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Heerlijke huwelijksreis door Thailand, Cambodja en Vietnam, prachtige landen!"

Bangkok - Siem Reap - Phnom Penh - Saigon - Hoi An - Hanoi - Halong Bay

Sabine - 26-01-2018
Vietnam en Cambodja zijn bijzondere landen met een bijzonder geschiedenis die ons echt geraakt heeft. De mensen zijn vriendelijk en vertellen graag hun verhaal. Cambodja heeft ons echt verrast, het is erg mooi en ook nog puur en ongerept. Soms met nog een rauw randje en dat maa...
Verder lezen
Cambodja reizen: Dynamisch Phnom Penh ontdekken
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Avontuurlijke reis naar toplocaties Angkor, Mondulkiri, Chi Phat en Koh Rong Samloem"

Siem Reap - Phnom Penh - Mondulkiri - Chi Phat - Sihanoukville - Koh Rong Samloem

Corien - 04-12-2017
Avontuurlijke, soms wat zware, reis naar toplocaties als Angkor, Mondulkiri, Chi Phat en Koh Rong Samloem.   Angkor was geweldig. Kan hier best nog een keer heen om een paar dagen rond te dwalen. Het eten in 'Haven' was ...
Verder lezen
Cambodja reizen: Dynamisch Phnom Penh ontdekken
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Mooie combinatie Thailand - Cambodja, alles was top georganiseerd."

Bangkok - Koh Chang - Siem Reap - Phnom Penh - Kratie - Mondulkiri - Sihanoukville - Koh Rong Samloem

Jolanda Houterman - 24-08-2017
Geweldige reis, veel indrukken, veel gedaan en enorm genoten.   De combinatie Thailand - Cambodja is een erg leuke. De verschillen worden zo erg duidelijk. Thailand is goed georganiseerd en duidelijk, Cambodja rommelig en soms v...
Verder lezen
Cambodja reizen: Dynamisch Phnom Penh ontdekken
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Geweldige reis met geweldige ervaringen door Cambodja!"

Siem Reap - Angkor Wat - Phnom Penh - Battambang - Kampot - Sihanoukville

Ilse Hessels - 21-08-2017
Kortweg een geweldige reis met geweldige ervaringen! Het contact met de ontwapenende en vriendelijke mensen is het mooiste geweest van deze reis: als je een fietstour maakt over het platteland kun je zo naar binnen lopen bij families en familiebedrijfjes, zonder dat z...
Verder lezen
Cambodja reizen: Dynamisch Phnom Penh ontdekken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Prachtig Cambodja, zalige mensen!"

Siem Reap - Battambang - Phnom Penh - Kampot - Koh Rong Samloem - Sihanoukville

Luc Gielis - 07-08-2017
Rondreis Cambodja was gewoon prachtig, zalige mensen. Het waren allen aangename, kleinschalige hotels waar we verbleven. Angkor Wat is natuurlijk prachtig, maar ook de kleine uitstap met Bart de bootman bij Kampot was een unieke ervaring. Rabbit eiland was een tegenvaller,...
Verder lezen
Cambodja reizen: Dynamisch Phnom Penh ontdekken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Met passie georganiseerde reis, geweldige ervaring!"

Siem Reap - Tonlé Sap - Phnom Penh - Chi Phat

Sjarlot Kooi - 21-02-2017
Onze reis door Cambodja was een geweldige ervaring en goed georganiseerd. Er was een goede voorbereiding en fijn dat er gezocht werd naar een programma op maat. Accommodaties waren prima, ook het laatste hotel in Seam Riep wat we zelf uitgezocht hadden. Voor...
Verder lezen
Cambodja reizen: Dynamisch Phnom Penh ontdekken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Prachtige ontspannen Cambodja vakantie; mooie kleinschalige hotels, vriendelijke mensen en tot in de puntjes verzorgd."

Siem Reap - Angkor - Battambang - Phnom Penh - Kampot - Kep - Koh Rong Samloem

Jouke Langhout - 28-11-2016
We moeten zeggen dat we een prachtige vakantie hebben gehad en dat alles tot in de puntjes verzorgd was. Waarvoor hartelijke dank, het heeft bijgedragen aan een heerlijk ontspannen vakantie gevoel. De hotels, het vervoer en de excursies wa...
Verder lezen
Cambodja reizen: Dynamisch Phnom Penh ontdekken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Leerzame en interessante excursies bij Angkor en Phnom Penh, verrassend goede accommodaties."

Angkor Wat - Siem Reap - Phnom Penh

Desirée van Dijk-Schulkes - 14-11-2016
De diverse excursies waren leerzaam en interessant, prettig om de eerste week te worden 'begeleid' op je zoektocht door een vreemd land. De kwaliteit hing af van de gids die we hadden; in Phnom Penh was de gids minder enthousiast en bevlogen dan onze gi...
Verder lezen
Cambodja reizen: Dynamisch Phnom Penh ontdekken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Bijzondere reis door Cambodja, Angkor is beslist grote aanrader."

Siem Reap - Angkor - Phnom Penh - Kratie - Mondulkiri - Sihanoukville - Koh Rong Samloem

Marja Janse - 01-11-2016
Het was een bijzondere reis, waar we in de toekomst met veel plezier aan terug denken! Het bezoek aan Angkor Wat is beslist een grote aanrader. Het Elephant Valley Project in Mondulkiri moet je geweest zijn, alleen al om te zi...
Verder lezen
Cambodja reizen: Dynamisch Phnom Penh ontdekken
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Vriendelijke bevolking, prachtige tempels bij Angkor en bewogen geschiedenis"

Siem Reap - Angkor - Battambang - Phnom Penh - Kampot - Kep - Sihanoukville - Koh Rong Samloem

Jan Fleuren - 07-10-2016
Cambodja... een land met een bewogen geschiedenis! We hebben ontzettend genoten van de schatten van Angkor Wat (bezoek zeker ook Banteay Srei en Preah Khan!) en van de vriendelijke bevolking! Van een bezoek aan de 'ki...
Verder lezen
Cambodja reizen: Dynamisch Phnom Penh ontdekken
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Een reis met bijzondere ontmoetingen!"

Siem Reap - Angkor Wat - Tonle Sap meer - Mechrey Village - Phnom Penh - Kampot - Kep - Koh Rong Samoem

Lotte van den Ouden - 09-09-2016
Tijdens onze reis verbleven we in heel gevarieerde accommodaties. Bij de homestay in Merchrey Village hebben we belabberd geslapen, maar daar hadden we ons op ingesteld en we hadden het voor geen goud willen missen. Dat was het leukst! De hotels in Siem Reap en Phnom Penh waren...
Verder lezen
Cambodja reizen: Dynamisch Phnom Penh ontdekken
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Een indrukwekkende en intense reis door Cambodja"

Phnom Penh - Siem Reap - Angkor Wat - Tonle Sap meer - Kampot - Sihanoukville - Koh Rong Samloem

Michelle - 26-08-2016
Indrukwekkend en intens, deze twee woorden beschrijven mijn vakantie in Cambodja het beste.  De accommodaties waren prima, het was fijn als er een zwembad aanwezig was. Kampot sprong er uit qua gastvrijheid, intieme open sfeer, superkwaliteit van het eten en de hotelk...
Verder lezen
Cambodja reizen: Dynamisch Phnom Penh ontdekken
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"De reis van mijn leven!"

Hanoi - Mai Chau - Hué - Hoi An - Ho Chi Minh CIty - Phnom Penh - Koh Rong Samloem - Siem Reap - Angkor Wat

Miek Smilde - 18-08-2016
Mai Chau was voor ons een hoogtepunt van de reis, terwijl we daar eigenlijk niet naar toe zouden gaan. De planning was Halong Bay, maar dat ging niet door wegens weersomstandigheden. Het geboden alternatief, de rijstvelden van Mai Chau, was een schot in de roos. Prachtig l...
Verder lezen
Cambodja reizen: Dynamisch Phnom Penh ontdekken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Een onuitwisbare indruk in Cambodja"

Siem Reap - Angkor Wat - Tonle Sap meer - Phnom Penh - Kampot

Wieger Verzijl - 11-08-2016
De organisatie van onze trip naar Cambodja was uitstekend en kende geen verrassingen. Angkor Wat, de Killing Fields en de Tuol Sleng gevangenis waren zeer indrukwekkend. Ook de fietstocht in Kampot mag je absoluut niet missen. De familie w...
Verder lezen
Cambodja reizen: Dynamisch Phnom Penh ontdekken
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Unieke ervaring! Ontspannen Cambodja reis met sublieme accomodaties"

Cambodja reizen: Siem Reap, Angkor Wat, Battambang, Phnom Penh, Kampot, Kep, Koh Rong Samloem en Sihanoukville

Sophie Cobbe-Pouille - 29-03-2016
Onze Cambodja rondreis was een unieke ervaring! Alle excursies waren perfect georganiseerd, we vonden de fietsexcursies (in Battambang en Kampot) zeer fijn omdat je werkelijk tussen de bevolking was. Wij hebben werkelijk geen opmer...
Verder lezen
Cambodja reizen: Dynamisch Phnom Penh ontdekken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Ontspannen rondreis Vietnam en Cambodja dankzij fantastische organisatie!"

Vietnam en Cambodja reizen: Hanoi, Halong Bay, Hoi An, Siem Reap, Angkor Wat, Phnom Penh

Nathalie Grootenboer - 29-02-2016
Het was een ontspannen rondreis door Vietnam en Cambodja, omdat alles tot in de puntjes geregeld was!    Hoogtepunt van deze reis was Angkor Wat! Niet voor niets 1 van de wereldwonderen, maar Phnom Penh heeft ook veel indruk gemaakt me...
Verder lezen
Cambodja reizen: Dynamisch Phnom Penh ontdekken
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Zeer complete rondreis door Vietnam en Cambodja"

Vietnam en Cambodja reizen - Hanoi - Sapa - Halong Bay - Hue - Hoi An - Saigon - Phnom Penh - Siem Reap - Koh Rong Samloem

Marianne de Winter - 15-02-2016
Het was een onvergetelijke en ongelooflijk mooie reis door Vietnam en Cambodja.  De homestay bij Hoi An was top! Ontvangst met drankje en er werd een avond door de familie voor ons gekookt. Deze accomodatie sprong er wat ons betreft echt uit...
Verder lezen
Cambodja reizen: Dynamisch Phnom Penh ontdekken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Onvergetelijke vakantie Cambodja. Gastvrije mensen en bijzonder indrukwekkend Angkor Wat!"

Cambodja reizen - Vietnam reizen - Siem Reap - Angkor - Phnom Penh - Saigon - Phu Quoc

Joost en Danielle - 01-11-2015
Als ik terugdenk aan onze vakantie Cambodja en Vietnam...Druk! Druk! Druk! Maar zoooooo bijzonder. Super dat we dit meegemaakt hebben. Dit vergeten we nooit meer.   Siem Reap was een hoogtepunt van de reis. Hier hadden...
Verder lezen
Cambodja reizen: Dynamisch Phnom Penh ontdekken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Heerlijk! Mooie, afwisselende reis met veel Go Local! excursies."

Thailand en Cambodja reizen - Bangkok - River Kwai - Kanchanaburi - Phnom Penh - Siem Reap - Angkor Wat - Kampong Khleang - Hua Hin - Khao Sok national park - Koh Tao - Koh Samui

Wilma en Klaas - 05-08-2015
Onze rondreis door Thailand en Cambodja was zeer afwisselend. Vooral Cambodja vonden we heel erg gaaf; authentiek en bijzonder aardige gidsen en fijne hotels. Van grote steden Phnom Penh en Bangkok tot 'homestay' bij het Tonlé Sapmeer in Cambodja en wandelen...
Verder lezen
Cambodja reizen: Dynamisch Phnom Penh ontdekken
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Onvergetelijke ontspannen reis door Cambodja"

Cambodja rondreis - Siem Reap - Angkor Wat - Phnom Penh - Sihanoukville - Koh Rong Samloem

Maurits Super - 04-08-2015
Onze reis door Cambodja was onvergetelijk! Het waren twee  rustgevende weken, waarin we de tempels van Angkor Wat uitgebreid hebben bezocht. We zijn ook naar de Killing fields bij Phnom Penh ge...
Verder lezen
Cambodja reizen: Dynamisch Phnom Penh ontdekken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie