Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Phnom Penh is een energieke stad met een schat aan historie. Het is relatief klein waardoor je gemakkelijk zelf de weg kunt vinden. 's Avonds komt iedereen samen op de boulevard aan de rand van de Mekong rivier. Het Koninklijk Paleis schittert als decor. Achterop brommers zoeven monniken voorbij. En als je 's ochtends vroeg opstaat zul je versteld staan hoe bedrijvig de markten zijn op dat uur. De beladen historie ligt dicht onder de oppervlakte. Oude Franse koloniale gebouwen hebben ieder hun eigen verhaal. Het recente drama aangericht door het Pol Pot regime is voelbaar bij een bezoek aan het Tuol Sleng museum. De Cambodianen stralen echter van trots als het gaat om hun 'klassieke' geschiedenis, overal prijkt het beeld van Angkor Wat. In het Nationaal Museum in Phnom Penh is een prachtige collectie beelden uit de 4e-15e eeuw te bewonderen (pre-Angkor en Angkor periode). En terecht, want grootser dan Angkor is er niet.   
Hoogtepunten

Excursie: 'Streetfood tour'

Excursie: 'Stadstour Phnom Penh'

Koninklijk Paleis

Wat Phnom 

€ 260,- p.p. Prijs bij 2 personen 4-5 Dagen
  Toevoegen aan Mijn Reisplan Toegevoegd
Cambodja reizen: Dynamisch Phnom Penh ontdekken
8,6

Beoordeling van deze reis:
8,6/10 - 32 recensies
Klik op de kaart om te vergrotenKaart reis
Reacties van reizigers (32)
Reisschema
Dag 1: Aankomst Phnom Penh, transfer
Dag 2: Phnom Penh, excursie: stadstour Phnom Penh (incl gids, vervoer, entreegelden)
Dag 3: Phnom Penh, vrije dag en streetfood tour (incl vervoer, eten en gids)
Dag 4: Phnom Penh -
Kaart reis
Hotel & Vervoer
Hotel
Wij zijn altijd op zoek naar de leukste locaties. Naast prijs-kwaliteitverhouding letten we op een prettige ligging. Soms is dit in een gezellige straat nabij restaurantjes, soms ligt het hotel juist lekker rustig buiten met een mooie tuin. Waar mogelijk boeken wij goede middenklasse hotels, maar in sommige plaatsen is de accommodatie wat eenvoudiger. Het kan echter voorkomen dat het genoemde hotel niet beschikbaar is, wij stellen je dan een passend alternatief voor.
 
In Phnom Penh verblijf je in een fijn groen hotel met zwembad middenin de stad, vlakbij het Koninklijk Paleis. Met de tuk tuk ben je zo bij de rivier en er zitten veel restaurants in de buurt. 
 
Vervoer
Je wordt van het vliegveld opgehaald door een chauffeur (privé-auto). Hij staat op je te wachten met een naambordje na de douane en bagageband. Tijdens de excursie 'Ontdek de smaak van Phnom Penh' gebruiken we voor de langere afstanden een tuk tuk.
Prijzen
Cambodja reizen: Dynamisch Phnom Penh ontdekken
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 431,- p.p.€ 260,- p.p.€ 254,- p.p.€ 243,- p.p.€ 239,- p.p.€ 235,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 431,- p.p.€ 260,- p.p.€ 254,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 243,- p.p.€ 239,- p.p.€ 235,- p.p.
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 1 november 2020. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt, waar mogelijk, een derde bed op de kamer bijgezet; de prijs voor een éénpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. In de winter (januari t/m maart) en tijdens de feestdagen (rond kerst en nieuwjaar) berekenen we een hoogseizoentoeslag voor sommige bestemmingen. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstofprijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Extensies
Extensie 1: Extra dag in Phnom Penh
Kies er voor om een dag langer te verblijven in het bruisende Phnom Penh. Kies een interessante excursie of verken de hoofdstad van Cambodja op je eigen manier.

Dag 4: Extra dag in Phnom PenhExtra dag in Phnom Penh
Kies voor een extra dag in Phnom Penh zodat je nog een excursie kunt doen. Of verken zelf deze bijzondere stad en rust 's middags lekker uit bij je hotel, een oase van rust in de stad. 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag in Phnom Penh:
Dag 1: Aankomst Phnom Penh, transfer
Dag 2: Phnom Penh, excursie: stadstour Phnom Penh (incl gids, vervoer, entreegelden)
Dag 3: Phnom Penh, vrije dag en streetfood tour (incl vervoer, eten en gids)
Dag 4: Phnom Penh, vrije dag
Dag 5: Phnom Penh -

Extensie 1: Extra dag in Phnom Penh
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
1 jan 2019 t/m 31 dec 2020€ 77,- p.p.€ 39,- p.p.€ 31,- p.p.€ 39,- p.p.€ 34,- p.p.€ 39,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
1 jan 2019 t/m 31 dec 2020€ 77,- p.p.€ 39,- p.p.€ 31,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
1 jan 2019 t/m 31 dec 2020€ 39,- p.p.€ 34,- p.p.€ 39,- p.p.
Inclusief:
  • Overnachting met ontbijt

Excursies
Phnom PenhExcursie 1: Mountainbiken over Koh Dach - Silk Island (join in)Mountainbiken over Koh Dach - Silk Island (join in)
Met deze excursie begeef je je per mountainbike naar het weinig bezochte, rustige deel aan de Mekong. Je wordt ‘s ochtends rond 8 uur opgehaald bij je hotel en naar het startpunt van de fietstocht gebracht. Je gaat zo'n 25 kilometer fietsen over rustige landwegen, tussen boomgaarden en velden door. We raden je aan de bijgeleverde helm te dragen; het verkeer in Phnom Penh is behoorlijk druk. Vergeet je pet en zonnebrand niet! Deze tour is join in - dat betekent dat je in een groepje van max. 12-14 personen de excursie doet.
 
Je wordt naar de ferry gebracht om de rivier over te steken. Het lijkt alsof het leven zich hier al trager afspeelt, iedereen wacht geduldig op de boot, er wordt wat gekeuveld en men kijkt je nieuwsgierig aan. Aan de overkant, op het eiland Koh Dach (ook wel bekend als ‘Zijde Eiland’) fiets je door kleine dorpjes over rustige plattelandswegen. Er komen hier niet veel toeristen, dus kijk niet raar op als de kinderen ‘Hello!’ roepen en stoppen om te zwaaien en op de foto te gaan. Afhankelijk van het seizoen en wie er aanwezig zijn in het dorp, stopt de gids bij groententuinen, akkers, tempels en bij een familie die zijde weeft. Als je het mooi vindt wat ze maken, zijn ze heel blij als je iets koopt, maar voel je vooral niet verplicht. Wij hebben in plaats daarvan een kleine donatie gedaan, als dank voor de rondleiding en uitleg.
  
Als je in het zwembad bent bijgekomen van deze sportieve ochtend, kun je de stad nog even in om het paleis of museum te bekijken of pak een terrasje aan de oever van de Mekong.
 
Duur: halve dag. Start 8 uur. Je bent rond 12.30 uur terug in Phnom Penh 

Excursie 1: Mountainbiken over Koh Dach - Silk Island (join in)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.
Excursie 2: Privé reis Siem Reap - Phnom Penh met stops (excl entreegelden)Privé reis Siem Reap - Phnom Penh met stops (excl entreegelden)
Kies in plaats van een directe transfer per bus van Siem Reap naar Phnom Penh voor een excursie deze reisdag. Je reist dan per privé-auto en maakt een aantal leuke stops onderweg (entreegelden betaal je zelf ter plaatse). Aan jou de keuze of je een gids meeneemt (bijbetalen). Hij leidt je rond bij Udong (oude hoofdstad van Cambodja), vertelt iets over Spean Praptos en geeft tips over welke 'enge' dieren je zeker moet proeven in Skun. Anders reis je alleen met chauffeur. Zij spreken doorgaans minder goed Engels en leiden niet rond. Maar als je iemand bent die net zo lief op eigen houtje ontdekt zonder uitleg van een gids, dan zijn de bezienswaardigheden ook niet moeilijk te vinden. ​
 
De eerste stop is bij Kompong Kdei bij een eeuwenoude brug uit de Angkor periode: Spean Praptos. Maak wat foto’s van fietsende en brommerende locals over de brug. Het is een van de weinige bewaarde bruggen uit de Khmer periode. Je maakt vervolgens een stop bij Kompong Thom om de heuvel van Phnom Santuk te beklimmen. Ook is er een zijde-boerderij in de buurt. Je rijdt verder over de ‘snelweg’, een tweebaansweg waar ook het langzamere verkeer zoals brommers en traktors zich op begeven, dus echt hard ga je niet, maar er is genoeg te zien. 
 
Bij Udong liggen een aantal stupa's op de berg bij Phnom Udong, waar een aantal koningen en koninginnen begraven liggen. Mooi uitzichtpunt. Op anderhalf uur rijden voor de hoofdstad Phnom Penh ligt Skun, ook wel het spinnendorp genoemd. Er wonen allang niet meer zoveel spinnen, maar ze worden er wel in groten getale gefrituurd verkocht. Langs de kant van de weg staan twee grote spinnen, Skun is niet te missen! Mocht je geen behoefte hebben aan een proteïnerijk hapje, er is ook heel veel vers fruit te koop. We hebben hier de sprong gewaagd en een spin gegeten, een knapperige, harige snack!
 
 

Excursie 2: Privé reis Siem Reap - Phnom Penh met stops (excl entreegelden)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Zonder gids€ 124,- p.p.€ 64,- p.p.€ 71,- p.p.€ 53,- p.p.€ 43,- p.p.€ 36,- p.p.
Met gids€ 261,- p.p.€ 137,- p.p.€ 120,- p.p.€ 93,- p.p.€ 76,- p.p.€ 65,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Zonder gids€ 124,- p.p.€ 64,- p.p.€ 71,- p.p.
Met gids€ 261,- p.p.€ 137,- p.p.€ 120,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Zonder gids€ 53,- p.p.€ 43,- p.p.€ 36,- p.p.
Met gids€ 93,- p.p.€ 76,- p.p.€ 65,- p.p.
Excursie 3: Cambodjaans leren koken in Phnom PenhCambodjaans leren koken in Phnom Penh
Vandaag start je om 9 uur 's ochtends bij het Khmer restaurant. Met een klein groepje (zo'n 12 personen) ga je traditionele Khmer gerechten bereiden, helemaal van begin tot eind. Je leert een voor- hoofd- en nagerecht maken (je maakt er uiteindelijk zelf 1, en kijkt met de anderen mee tijdens de uitleg). Je bezoekt eerst een markt om daar lokale producten en ingrediënten te halen en zo zie je waar de locals zelf inkopen doen. In het restaurant is in een speciale ruimte ingericht voor deze cursus met verschillende werkbladen en voldoende gaspitten. Je hebt je eigen kook-unit. De Cambodjaanse keuken is niet heel beroemd, maar de smaken zijn (eigenlijk net als in Vietnam) behoorlijk verfijnd en de keuken is beïnvloed door alle buurlanden, dus heel divers qua ingrediënten. 
 
Duur: +/- 3,5 uur

Excursie 3: Cambodjaans leren koken in Phnom Penh
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.
Excursie 4: Sunset cruise over de Mekong rivier (3 gangen diner)Sunset cruise over de Mekong rivier (3 gangen diner)
Vlak voor het donker wordt stap je op een klassieke houten boot voor een relaxte sunset cruise over de Mekong Rivier. Je hebt goed uitzicht over de skyline van Phnom Penh; je vaart langs de boulevard en kunt het Koninklijk Paleis zien liggen. Een groot contrast vormen de moderne huizen langs de oever met de drijvende houten hutjes van de vissers. Je meert aan bij een eiland waar je in een drijvend restaurant een heerlijke Cambodjaanse maaltijd geniet. Na het diner vaart de boot terug naar de haven van Phnom Penh.
 
Inclusief: boottocht, drankje aan boord, 3-gangen diner, fles wijn.
Exclusief: transfers (naar en van de boot)
Join in-excursie (internationaal gezelschap)
 

Excursie 4: Sunset cruise over de Mekong rivier (3 gangen diner)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 54,- p.p.€ 54,- p.p.€ 54,- p.p.€ 54,- p.p.€ 54,- p.p.€ 54,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 54,- p.p.€ 54,- p.p.€ 54,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 54,- p.p.€ 54,- p.p.€ 54,- p.p.
Van dag tot dag
Impressie
Cambodja reizen - Cambodja - Ga Phnom Penh te voet verkennenCambodja reizen - Cambodja - Food tour Living history Cambodja reizen - Cambodja - Ontdek de parel van Azië, Phnom Penh!Cambodja reizen - Cambodja - Struin langs de marktkraamjes in de straten van Phnom PenhCambodja reizen - Cambodja - Het moderne gedeelte van Phnom PenhCambodja reizen - Cambodja - Bezoek een tempel in Phnom PenhCambodja reizen - Cambodja - Breng een bezoek aan het Nationaal Museum van Phnom PenhCambodja reizen - Cambodja - Breng een bezoek aan het Nationaal Museum van Phnom PenhCambodja reizen - Cambodja - Scooters, je wordt er gek van in Phnom PenhCambodja reizen - Cambodja - Monniken kom je overal tegen in Phnom PenhCambodja reizen - Cambodja - Wees onderdeel van het dagelijks leven van Phnom PenhCambodja reizen - Cambodja - Overal kom je tempels en pagoda's tegen in Phnom PenhCambodja reizen - Cambodja - Pak een terrasje en kom even bij van alle indrukken van Phnom PenhCambodja reizen - Cambodja - Ontdek de verschillende tempels in Pnom PenhCambodja reizen - Cambodja - Bekijk een tempel ook eens van de binnenkantCambodja reizen - Cambodja - Bezoek een tempel in Phnom PenhCambodja reizen - Cambodja - Tempels van Phnom PenhCambodja reizen - Cambodja - Laat je verrassen door de prachtige temples langs de wegCambodja reizen - Cambodja - De moderne overdekte markt van Phnom PenhCambodja reizen - Cambodja - Neem een kijkje in de moderne overdekte markt van Phnom PenhCambodja reizen - Cambodja - Sieraden zijn de koop in de markthallen van Phnom PenhCambodja reizen - Cambodja - Er is vanalles te koop op de markt van Phnom PenhCambodja reizen - Cambodja - Loop een rondje over de markt van Phnom PenhCambodja reizen - Cambodja - Op de markten van Phnom Penh wordt van alles gekookt en gebakkenCambodja reizen - Cambodja - De markt wordt bevoorraad met de scooterCambodja reizen - Cambodja - Proef de heerlijke gerechten op de markt van Phnom PenhCambodja reizen - Cambodja - Deel een glimlach onderwegCambodja reizen - Cambodja - Proost op een heerlijke vakantie met het lokale bierCambodja reizen - Cambodja - Monniken onderweg naar de tempel bij de rivierCambodja reizen - Cambodja - Monniken onderweg naar de tempelCambodja reizen - Cambodja - Met de pont naar Koh Dach, Silk islandCambodja reizen - Cambodja - Mountainbiken over Koh Dach, Silk IslandCambodja reizen - Cambodja - Onderweg fiets je tussen de akkersCambodja reizen - Cambodja - Fiets over het platteland van Koh DachCambodja reizen - Cambodja - Met de locals op de pont naar Koh Dach islandCambodja reizen - Cambodja - Op straat kom je vanalles tegenCambodja reizen - Cambodja - Geniet van het straatlevenCambodja reizen - Cambodja - Kijk je ogen uit onderweg van Phnom Penh Cambodja reizen - Cambodja - Begeef je per mountainbike naar het weinig bezochte, rustige deel aan de MekongCambodja reizen - Cambodja - Ontmoet de monniken onderwegCambodja reizen - Cambodja - Ontdek het leven op het plattelandCambodja reizen - Cambodja - Rij door het landschap rond Phnom PenhCambodja reizen - Cambodja - Onderweg langs de wegCambodja reizen - Cambodja - Fiets over de plattelandswegen van Koh DachCambodja reizen - Cambodja - Net buiten de stad ligt Choeng Ek,  "Killing Fields"Cambodja reizen - Cambodja - De Tuol Sleng gevangenis. Veel mensen vinden het een aangrijpend bezoekCambodja reizen - Cambodja - Zijdewevers op Koh DachCambodja reizen - Cambodja - Op Koh Dach bezoek je een familie die zijde weeftCambodja reizen - Cambodja - Zijde van Koh DachCambodja reizen - Cambodja - Koop zijde op Koh DachCambodja reizen - Cambodja - Skun, ook wel het spinnendorp genoemdCambodja reizen - Cambodja - Durf jij de lokale lekkernij uit Skun te proeven?Cambodja reizen - Cambodja - Knuffel een tarantula in SkunCambodja reizen - Cambodja - Op de markt bij Skun, ook wel het spinnendorp genoemd, kan je gefrituurde spin kopenCambodja reizen - Cambodja - Bij  Kompong Kdei is een eeuwenoude brug uit de Angkor periode: Spean Praptos.Cambodja reizen - Cambodja - Wandel over de eewenoude brug bij Kompong KdeiCambodja reizen - Cambodja - Struin langs de tempelruïnes van Beng MeleaCambodja reizen - Cambodja - De tempelruïnes Beng MeleaCambodja reizen - Cambodja - Breng een bezoek aan Beng MeleaCambodja reizen - Cambodja - Bekijk de ruïnes van de tempels bij Beng Melea
Reacties van reizigers (32)
 

Blogs over Cambodja


Sluiten