Cambodja reizen: Kampot en Koh Rong Samloem

Cambodja reizen: Kampot - Koh Rong Samloem - Phnom Penh

Kampot bij Bokor National Park aan de Kampot rivier is de ideale uitvalsbasis om het zuiden van Cambodja te ontdekken. Je gaat fietsen door de omgeving met een lokale gids om je onder te dompelen in het lokale leven. 's Avonds stap je op een bootje om de zonsondergang te zien. Reis vanuit Kampot direct naar paradijselijk eiland Koh Rong Samloem om je Cambodja-reis relaxed af te sluiten.

Hoogtepunten van deze bouwsteen:

  • Fietsen bij Kampot
  • Zonsondergang op de boot
  • ​Wit zandstrand op Koh Rong Samloem
  • Relaxen op 'Paradise Island'
Reisschema
Dag 1: Phnom Penh – Kampot, stops bij grot en Phnom Chisor (prive-auto chauffeur)
Dag 2: Kampot, join in fietstrip met gids en snacks, boottocht Boatman Bart
Dag 3: Kampot, vrije dag
Dag 4: Kampot - Sihanoukville - Koh Rong Samloem, prive-auto met chauffeur, boot
Dag 5: Koh Rong Samloem, vrije dag
Dag 6: Koh Rong Samloem - Phnom Penh, transfer, boot en prive-auto zonder gids
Dag 7: Vertrek Phnom Penh
Dag tot dag

Dag 1: Slapen aan de rivier bij Kampot

Slapen aan de rivier bij Kampot
Je wordt bij je hotel opgehaald door een auto met chauffeur, het is zo’n 3 uur rijden maar onderweg kun je ‘s ochtends de reis onderbreken met stops bij een tempel en een bijzondere grot. De koningstempel, Phnom Chisor, is op een heuvel gebouwd, flink wat treden omhoog lopen dus, maar dan word je ook beloond met een prachtig uitzicht, als was je de koning zelf. Je kunt je inbeelden waar de koning zat en zijn onderdanen de oude trap omhoog zag klimmen, de treden zijn expres hoog gemaakt, zodat alle onderdanen met gebogen hoofd naar de koning toe kwamen. Lunch onderweg of bij de tempel in een lokaal restaurant (eigen gelegenheid). Daarna rijd je door naar Kampot, het is nog zo’n 2 uur rijden. Je logeert in een relaxed hotel in de stad, aan de rand van de rivier.

Dag 2: Fietsen bij Kampot en boottocht over de rivier

Fietsen bij Kampot en boottocht over de rivier
Kampot heeft een leuke omgeving om te fietsen. We hebben hier een bevlogen lokale organisatie gevonden waarmee je vandaag op pad gaat. Het is een join in-excursie, dat betekent dat je vandaag met een internationaal reisgezelschap van maximaal 6 personen bent. Je fietst op goede mountainbikes (kinderfietsen en -stoeltjes zijn op aanvraag beschikbaar) en met een lokale student als gids die goed Engels spreekt. De wegen zijn hier vlak, en op het platteland groeit van alles zoals het fruit durian en rambutan. Leuk om onderweg te stoppen en deze exotische vruchten eens nader te bekijken. Onderweg proef je allerlei lokale snacks en fruit zoals de Khmer noodles. Daarna is er even tijd om te ontspannen of relaxed Kampot te verkennen. Wandel of neem een tuk tuk naar het centrum. Leuk is om hier het Epic Arts Café en Gallery te bezoeken waar je heerlijke dingen kunt eten en koffie of juice kunt drinken. Een groot deel van de bediening is doof, maar met pictogrammen en simpele gebarentaal is dit opgelost en kunnen zij zelfstandig werken. In de naastgelegen winkel kun je mooie fair trade producten kopen. Een mooi initiatief, net als het inmiddels beroemde Seeing Hands Massage, waar je gemasseerd wordt door blinden. Om een uur of 15 stap je op de boot van Boatman Bart (hij haalt je op bij je hotel)​. Hij komt oorspronkelijk uit België (spreekt Nederlands) en is een bijzondere gids; hij vaart je rond in de mangroven bij Kampot en vertelt je uitgebreid over de flora en fauna van het gebied. Aan het eind van de middag is de ideale tijd om vogels te spotten. Duur: van 15-18 uur.

Dag 3: Vrije dag in Kampot

Vrije dag in Kampot
Een vrije dag in dit relaxte stadje aan de rivier. Je kunt vanuit Kampot een dagexcursie doen naar Kep. 

Dag 4: Vanuit Kampot via Sihanoukville naar Koh Rong Samloem

Vanuit Kampot via Sihanoukville naar Koh Rong Samloem
Met een privé-auto met chauffeur ga je naar Sihanoukville. Daar word je bij de pier afgezet om de boot naar Koh Rong Samloem te pakken. De bootreis is een excursie op zich, geniet van het uitzicht!
 
'

Dag 5: Strandleven Koh Rong Samloem

Strandleven Koh Rong Samloem
Een vrije dag op een tropisch eiland! Nagenieten van je reis door Cambodja. Met je voeten in het zand eindelijk dat ene boek uitlezen. Of wandel bij laag water over het witte zandstrand dat zichtbaar wordt bij eb. 

Dag 6: Afscheid Paradise Island, terug naar Phnom Penh

Afscheid Paradise Island, terug naar Phnom Penh
Vandaag neem je afscheid van het heerlijke chille eiland Koh Rong Samloem. Wil je langer van het witte zandstrand genieten? Boek dan een extra dag (zie 'Extensies') zodat je hier 2 hele vrije dagen hebt. 's Ochtends word je naar de boot gebracht, nu terug naar Sihanoukville. Daar staat een chauffeur op je te wachten op de pier voor je transfer per privé​-auto naar Phnom Penh. De rit duurt ongeveer 4 uur.

Dag 7: Vertrek uit Phnom Penh

Vertrek uit Phnom Penh
Na het ontbijt eindigt deze reis langs Kampot, Kep en Koh Rong Samloem. Vanuit Phnom Penh kun je alle kanten op. Met de bus, boot of auto naar Siem Reap (stad bij Angkor Wat) of kies voor een bijzondere bestemming Mondulkiri of Kratie. Hier kun je wilde dieren spotten. Je zou ook de bus of boot naar Ho Chi Minhstad in Vietnam kunnen nemen, dat is helemaal niet ver van Phnon Penh. Inspiratie voor combinatiereizen Cambodja - Vietnam vind je onder 'Rondreizen'.

Achtergrond

Fietsen en varen bij Kampot en Kep

Kampot bij Bokor National Park aan de Kampot rivier is de ideale uitvalsbasis om het zuiden van Cambodja te ontdekken. Bij Kampot en Kep in de buurt wordt zout en wereldberoemde peper geproduceerd. Kustplaatsje Kep staat bekend om zijn krab. Altijd al eens willen proeven? Dit is je kans! Voor de kust van Kep ligt een eilandje met fijne stranden 'Rabbit Island', officieel Koh Tonsay. Het ligt vlak naast Phu Quoc (het grootste eiland voor de kust van Cambodja), het eiland dat tot groot verdriet van de Cambodianen bij Vietnam hoort. Je bezoekt het op een dagtrip vanuit Kampot of blijf in Kep slapen.
 

Relax op Koh Rong Samloem

Voor de kust van Sihanoukville in het zuiden liggen tientallen eilanden waar je je Cambodja reis ontspannen kunt afsluiten. Op het eiland Koh Rong Samloem (Koh betekent eiland) verblijf je in een heerlijk resort aan het witte strand. Vanaf je veranda en het restaurant kijk je naar de zee. Je zit op een eiland, verwacht dus geen zaken als 24 uur elektriciteit (alleen ’s nachts op een generator), airco’s, wifi of een zwembad. Maar wel rust, een ruisende zee en een onwaarschijnlijke sterrenhemel!
Hotel & Vervoer
Hotels 
Wij zijn altijd op zoek naar de leukste locaties. Naast prijs-kwaliteitverhouding letten we op een prettige ligging. De onderstaande hotels zijn op basis van onze eerste keuze hotels. Verzoek je om een ander hotel of is de accommodatie van onze eerste keuze reeds volgeboekt, dan kan het zijn dat je een net iets anders hotel krijgt. We proberen zoveel mogelijk in dezelfde sfeer of locatie te blijven.
 
In Kampot slaap je in een gezellig kleinschalig hotel met uitzicht over de rivier, aan de rand van het centrum.
 
Vervoer
Je reist per privé​-auto met chauffeur zodat je onderweg een paar leuke stops maakt. Optioneel is een gids mee te nemen (meerprijs). In Kampot wordt voor de fietsexcursie gebruik gemaakt van goede mountainbikes. Voor de excursie naar Kep maken we gebruik van een tuk tuk. Gewoon, omdat het een geweldige vorm van transport is in Cambodja! Je maakt meer deel uit van het dagelijks leven en de tuk tuks zijn comfortabel voor korte afstanden in de omgeving. De tuk tuk gebruiken we niet wanneer je ervoor kiest in Kep te overnachten, dan ga je per privé​-auto in verband met de bagage. 
 
Je reist vanuit Kampot direct naar Koh Rong Samloem. Vanaf de pier bij Sihanoukville neem je een langzame, rustige boot naar het eiland, doorgaans gebruiken we die van het resort. Op het eiland word je naar je hotel gebracht, er staat bij de haven iemand op je te wachten. 
Prijzen
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 1 november 2019. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt, waar mogelijk, een derde bed op de kamer bijgezet; de prijs voor een éénpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. In de winter (januari t/m maart) en tijdens de feestdagen (rond kerst en nieuwjaar) berekenen we een hoogseizoentoeslag. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstofprijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Cambodja reizen: Kampot en Koh Rong Samloem
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 892,- p.p.€ 497,- p.p.€ 476,- p.p.€ 448,- p.p.€ 426,- p.p.€ 416,- p.p.
Inclusief:
 • 6 overnachtingen met ontbijt
 • Transfer prive-auto Phnom Penh - Kampot met 2 stops (zonder gids)
 • Fietstocht met Engelssprekende gids bij Kampot (join in)
 • Mountainbike tijdens fietstocht Kampot
 • ​Snacks en drankje tijdens fietstocht bij Kampot
 • Boottocht over rivier (Boatman Bart) namiddag
 • Prive-auto Kampot naar Sihanoukville
 • Retour boot Sihanoukville - Koh Rong Samloem

Exclusief:
 • Overige maaltijden
 • Overige entrees, donaties en fooien
 • Internationale en binnenlandse vluchten

Opmerkingen:
Extra kamer bij 3/5 personen
Op Koh Rong Samloem is er bij onze 1e keuze hotel geen mogelijkheid een extra bed bij te plaatsen. De prijs gaat daarom uit van een eigen kamer voor de 3e en 5e persoon op Koh Rong Samloem. In Phnom Penh en in Kampot kan wel een extra bed op de kamer worden bijgezet.
 
Er geldt een toeslag van het hotel tussen 1 juli en 31 augustus 2019 van €5,- per persoon per nacht en van 1 november 2018 - 31 mei 2019 van €12 per persoon per nacht.
 

Extensie 1: Extra dag in Kampot
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 78,- p.p.€ 39,- p.p.€ 34,- p.p.€ 39,- p.p.€ 36,- p.p.€ 39,- p.p.
Inclusief:
 • Overnachting met ontbijt.

Exclusief:
 • Overige maaltijden.
 • Engtrees, donaties en fooien.
 • Internationale en binnenlandse vluchten.

Opmerkingen:
Prijs gaat bij 3 en 5 personen uit van een extra bed op de kamer. 

Excursie 1: Mountainbiken over Koh Dach - Silk Island (join in)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.
Inclusief: transfer vanaf hotel, mountainbike (Giant, Merida of Trek), Engelssprekende gids, entreegelden, snacks en water

Excursie 2: Privé reis Siem Reap - Phnom Penh met stops
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Zonder gids€ 124,- p.p.€ 64,- p.p.€ 71,- p.p.€ 53,- p.p.€ 43,- p.p.€ 36,- p.p.
Met gids€ 261,- p.p.€ 137,- p.p.€ 120,- p.p.€ 93,- p.p.€ 76,- p.p.€ 65,- p.p.
Inclusief: privé-auto met chauffeur (spreekt weinig Engels), water, ten minste 3 stops.
 
 

Excursie 3: Cambodjaans leren koken in Phnom Penh
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.

Excursie 4: Sunset cruise over de Mekong rivier (5 gangen diner)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 54,- p.p.€ 54,- p.p.€ 54,- p.p.€ 54,- p.p.€ 54,- p.p.€ 54,- p.p.
Inclusief: vervoer naar de boot per tuk tuk, boottocht, drankje aan boord, 5-gangen diner. 
Join in-excursie (internationaal gezelschap)
Extensies

Extensie 1: Extra dag in Kampot


Kampot vinden we een relaxte plek om een dag langer te verblijven. Lekker een dag aan het strand of bij je bungalow chillen. 

Dag 4: Extra dag in Kampot

Extra dag in Kampot
Relaxte kleine stad aan de rivier Kampot is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan Bokor Hill National Park en Kep. Je logeert in een sfeervol kleinschalig hotel met uitzicht op de rivier. 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag in Kampot:
Dag 1: Phnom Penh – Kampot, stops bij grot en Phnom Chisor (prive-auto chauffeur)
Dag 2: Kampot, join in fietstrip met gids en snacks, boottocht Boatman Bart
Dag 3: Kampot, vrije dag
Dag 4: Kampot, vrije dag
Dag 5: Kampot - Sihanoukville - Koh Rong Samloem, prive-auto met chauffeur, boot
Dag 6: Koh Rong Samloem, vrije dag
Dag 7: Koh Rong Samloem - Phnom Penh, transfer, boot en prive-auto zonder gids
Dag 8: Vertrek Phnom Penh

Extensie 1: Extra dag in Kampot
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 78,- p.p.€ 39,- p.p.€ 34,- p.p.€ 39,- p.p.€ 36,- p.p.€ 39,- p.p.


Extensie 2: Extra dag op Koh Rong Samloem


Aan het einde van je rondreis door Cambodja is een extra dagje rust heerlijk. Ga uitgerust terug naar Nederland door een dag extra op één van de stranden van het paradijselijke Koh Rong Samloem door te brengen.

Dag 6: Extra vrije dag op paradijselijk eiland Koh Rong Samloem

Extra vrije dag op paradijselijk eiland Koh Rong Samloem
Geniet extra lang op dit paradijselijk eiland. Maak een lange strandwandeling, ga snorkelen of lees eindelijk dat ene boek uit. 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag op Koh Rong Samloem:
Dag 1: Phnom Penh – Kampot, stops bij grot en Phnom Chisor (prive-auto chauffeur)
Dag 2: Kampot, join in fietstrip met gids en snacks, boottocht Boatman Bart
Dag 3: Kampot, vrije dag
Dag 4: Kampot - Sihanoukville - Koh Rong Samloem, prive-auto met chauffeur, boot
Dag 5: Koh Rong Samloem, vrije dag
Dag 6: Koh Rong Samloen, vrije dag
Dag 7: Koh Rong Samloem - Phnom Penh, transfer, boot en prive-auto zonder gids
Dag 8: Vertrek Phnom Penh

Extensie 2: Extra dag op Koh Rong Samloem
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
t/m mei 2018€ 101,- p.p.€ 55,- p.p.€ 70,- p.p.€ 55,- p.p.€ 64,- p.p.€ 55,- p.p.
Excursies

Phnom Penh

Excursie 1: Mountainbiken over Koh Dach - Silk Island (join in)

Mountainbiken over Koh Dach - Silk Island (join in)
Met deze excursie begeef je je per mountainbike naar het weinig bezochte, rustige deel aan de Mekong. Je wordt ‘s ochtends rond 8 uur opgehaald bij je hotel en naar het startpunt van de fietstocht gebracht. Je gaat zo'n 25 kilometer fietsen over rustige landwegen, tussen boomgaarden en velden door. We raden je aan de bijgeleverde helm te dragen; het verkeer in Phnom Penh is behoorlijk druk. Vergeet je pet en zonnebrand niet! Deze tour is join in - dat betekent dat je in een groepje van max. 12-14 personen de excursie doet.
 
Je wordt naar de ferry gebracht om de rivier over te steken. Het lijkt alsof het leven zich hier al trager afspeelt, iedereen wacht geduldig op de boot, er wordt wat gekeuveld en men kijkt je nieuwsgierig aan. Aan de overkant, op het eiland Koh Dach (ook wel bekend als ‘Zijde Eiland’) fiets je door kleine dorpjes over rustige plattelandswegen. Er komen hier niet veel toeristen, dus kijk niet raar op als de kinderen ‘Hello!’ roepen en stoppen om te zwaaien en op de foto te gaan. Afhankelijk van het seizoen en wie er aanwezig zijn in het dorp, stopt de gids bij groententuinen, akkers, tempels en bij een familie die zijde weeft. Als je het mooi vindt wat ze maken, zijn ze heel blij als je iets koopt, maar voel je vooral niet verplicht. Wij hebben in plaats daarvan een kleine donatie gedaan, als dank voor de rondleiding en uitleg.
  
Als je in het zwembad bent bijgekomen van deze sportieve ochtend, kun je de stad nog even in om het paleis of museum te bekijken of pak een terrasje aan de oever van de Mekong.
 
Duur: halve dag. Start 8 uur. Je bent rond 12.30 uur terug in Phnom Penh 

Excursie 1: Mountainbiken over Koh Dach - Silk Island (join in)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.Excursie 2: Privé reis Siem Reap - Phnom Penh met stops

Privé reis Siem Reap - Phnom Penh met stops
Kies in plaats van een directe transfer per bus van Siem Reap naar Phnom Penh voor een excursie deze reisdag. Je reist dan per privé-auto en maakt een aantal leuke stops onderweg. Aan jou de keuze of je een gids meeneemt (bijbetalen). Hij leidt je rond bij Udong (oude hoofdstad van Cambodja), vertelt iets over Spean Praptos en geeft tips over welke 'enge' dieren je zeker moet proeven in Skun. Anders reis je alleen met chauffeur. Zij spreken doorgaans minder goed Engels en leiden niet rond. Maar als je iemand bent die net zo lief op eigen houtje ontdekt zonder uitleg van een gids, dan zijn de bezienswaardigheden ook niet moeilijk te vinden. ​
 
De eerste stop is bij Kompong Kdei bij een eeuwenoude brug uit de Angkor periode: Spean Praptos. Maak wat foto’s van fietsende en brommerende locals over de brug. Het is een van de weinige bewaarde bruggen uit de Khmer periode. Je maakt vervolgens een stop bij Kompong Thom om de heuvel van Phnom Santuk te beklimmen. Ook is er een zijde-boerderij in de buurt. Je rijdt verder over de ‘snelweg’, een tweebaansweg waar ook het langzamere verkeer zoals brommers en traktors zich op begeven, dus echt hard ga je niet, maar er is genoeg te zien. 
 
Bij Udong liggen een aantal stupa's op de berg bij Phnom Udong, waar een aantal koningen en koninginnen begraven liggen. Mooi uitzichtpunt. Op anderhalf uur rijden voor de hoofdstad Phnom Penh ligt Skun, ook wel het spinnendorp genoemd. Er wonen allang niet meer zoveel spinnen, maar ze worden er wel in groten getale gefrituurd verkocht. Langs de kant van de weg staan twee grote spinnen, Skun is niet te missen! Mocht je geen behoefte hebben aan een proteïnerijk hapje, er is ook heel veel vers fruit te koop. We hebben hier de sprong gewaagd en een spin gegeten, een knapperige, harige snack!
 
 

Excursie 2: Privé reis Siem Reap - Phnom Penh met stops
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Zonder gids€ 124,- p.p.€ 64,- p.p.€ 71,- p.p.€ 53,- p.p.€ 43,- p.p.€ 36,- p.p.
Met gids€ 261,- p.p.€ 137,- p.p.€ 120,- p.p.€ 93,- p.p.€ 76,- p.p.€ 65,- p.p.Excursie 3: Cambodjaans leren koken in Phnom Penh

Cambodjaans leren koken in Phnom Penh
Vandaag start je om 9 uur 's ochtends bij het Khmer restaurant. Met een klein groepje (zo'n 12 personen) ga je traditionele Khmer gerechten bereiden, helemaal van begin tot eind. Je leert een voor- hoofd- en nagerecht maken (je maakt er uiteindelijk zelf 1, en kijkt met de anderen mee tijdens de uitleg). Je bezoekt eerst een markt om daar lokale producten en ingrediënten te halen en zo zie je waar de locals zelf inkopen doen. In het restaurant is in een speciale ruimte ingericht voor deze cursus met verschillende werkbladen en voldoende gaspitten. Je hebt je eigen kook-unit. De Cambodjaanse keuken is niet heel beroemd, maar de smaken zijn (eigenlijk net als in Vietnam) behoorlijk verfijnd en de keuken is beïnvloed door alle buurlanden, dus heel divers qua ingrediënten. 
 
Duur: +/- 3,5 uur

Excursie 3: Cambodjaans leren koken in Phnom Penh
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.Excursie 4: Sunset cruise over de Mekong rivier (5 gangen diner)

Sunset cruise over de Mekong rivier (5 gangen diner)
Vlak voor het donker wordt stap je op een klassieke houten boot voor een relaxte sunset cruise over de Mekong Rivier. Je hebt goed uitzicht over de skyline van Phnom Penh; je vaart langs de boulevard en kunt het Koninklijk Paleis zien liggen. Een groot contrast vormen de moderne huizen langs de oever met de drijvende houten hutjes van de vissers. Je meert aan bij een eiland waar je in een drijvend restaurant een heerlijke Cambodjaanse maaltijd geniet. Rond 20 uur vaart de boot terug naar de haven van Phnom Penh.
 
Inclusief: vervoer naar de boot per tuk tuk, boottocht, drankje aan boord, 5-gangen diner. 
Join in-excursie (internationaal gezelschap)

Excursie 4: Sunset cruise over de Mekong rivier (5 gangen diner)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 54,- p.p.€ 54,- p.p.€ 54,- p.p.€ 54,- p.p.€ 54,- p.p.€ 54,- p.p.


Cambodja reizen - Cambodja - ferry naar Koh Rong SamloemCambodja reizen - Cambodja - pier op Koh Rong Samloem in het heldere waterCambodja reizen - Cambodja - hagelwit zandstrand op Koh Rong SamloemCambodja reizen - Cambodja - uitzicht vanuit je bungalow op Koh Rong SamloemCambodja reizen - Cambodja - in de branding verkoeling zoeken op Koh Rong SamloemCambodja reizen - Cambodja - zandkastelen bouwen op Koh Rong SamloemCambodja reizen - Cambodja - helder turqoise water bij Koh Rong SamloemCambodja reizen - Cambodja - geen straf een paar dagen op relaxed Koh Rong SamloemCambodja reizen - Cambodja - snorkelen bij de eilanden voor de kustCambodja reizen - Cambodja - snorkelen bij Koh Tas en Koh Rong SamloemCambodja reizen - Cambodja - bungalows op het strand van Koh Rong SamloemCambodja reizen - Cambodja - heerlijk strandleven op het eiland Koh Rong SamloemCambodja reizen - Cambodja - heerlijk wit zandstrand in zuiden CambodjaCambodja reizen - Cambodja - ontbijt met vers fruitCambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja - bezoek Bokor Hill station vanuit KampotCambodja reizen - Cambodja - Bokor Hill bij Kampot heeft een beruchte geschiedenisCambodja reizen - Cambodja - binnenin het spookachtige Bokor HillCambodja reizen - Cambodja - binnen in de kerk bij BokorCambodja reizen - Cambodja - oude hotel op Bokor Hill station nu vervallen en verlatenCambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja - lokaal eten in Zuid-CambodjaCambodja reizen - Cambodja - lokale ferry bij KampotCambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja - huizen staan veelal op palen aan de rivierCambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja - bezoek Kep vanuit Kampot tijdens dagexcursieCambodja reizen - Cambodja - stralend witte zoutvelden bij KepCambodja reizen - Cambodja - close up van zoutveld bij KepCambodja reizen - Cambodja - witte zoutvelden bij kustplaats Kep

Reacties van reizigers (9)

"Avontuurlijke reis naar toplocaties Angkor, Mondulkiri, Chi Phat en Koh Rong Samloem"

Siem Reap - Phnom Penh - Mondulkiri - Chi Phat - Sihanoukville - Koh Rong Samloem

Corien - 04-12-2017
Avontuurlijke, soms wat zware, reis naar toplocaties als Angkor, Mondulkiri, Chi Phat en Koh Rong Samloem.   Angkor was geweldig. Kan hier best nog een keer heen om een paar dagen rond te dwalen. Het eten in 'Haven' was ...
Verder lezen
Cambodja reizen: Kampot en Koh Rong Samloem
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Prachtig Cambodja, zalige mensen!"

Siem Reap - Battambang - Phnom Penh - Kampot - Koh Rong Samloem - Sihanoukville

Luc Gielis - 07-08-2017
Rondreis Cambodja was gewoon prachtig, zalige mensen. Het waren allen aangename, kleinschalige hotels waar we verbleven. Angkor Wat is natuurlijk prachtig, maar ook de kleine uitstap met Bart de bootman bij Kampot was een unieke ervaring. Rabbit eiland was een tegenvaller,...
Verder lezen
Cambodja reizen: Kampot en Koh Rong Samloem
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Prachtige ontspannen Cambodja vakantie; mooie kleinschalige hotels, vriendelijke mensen en tot in de puntjes verzorgd."

Siem Reap - Angkor - Battambang - Phnom Penh - Kampot - Kep - Koh Rong Samloem

Jouke Langhout - 28-11-2016
We moeten zeggen dat we een prachtige vakantie hebben gehad en dat alles tot in de puntjes verzorgd was. Waarvoor hartelijke dank, het heeft bijgedragen aan een heerlijk ontspannen vakantie gevoel. De hotels, het vervoer en de excursies wa...
Verder lezen
Cambodja reizen: Kampot en Koh Rong Samloem
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Bijzondere reis door Cambodja, Angkor is beslist grote aanrader."

Siem Reap - Angkor - Phnom Penh - Kratie - Mondulkiri - Sihanoukville - Koh Rong Samloem

Marja Janse - 01-11-2016
Het was een bijzondere reis, waar we in de toekomst met veel plezier aan terug denken! Het bezoek aan Angkor Wat is beslist een grote aanrader. Het Elephant Valley Project in Mondulkiri moet je geweest zijn, alleen al om te zi...
Verder lezen
Cambodja reizen: Kampot en Koh Rong Samloem
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Vriendelijke bevolking, prachtige tempels bij Angkor en bewogen geschiedenis"

Siem Reap - Angkor - Battambang - Phnom Penh - Kampot - Kep - Sihanoukville - Koh Rong Samloem

Jan Fleuren - 07-10-2016
Cambodja... een land met een bewogen geschiedenis! We hebben ontzettend genoten van de schatten van Angkor Wat (bezoek zeker ook Banteay Srei en Preah Khan!) en van de vriendelijke bevolking! Van een bezoek aan de 'ki...
Verder lezen
Cambodja reizen: Kampot en Koh Rong Samloem
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Een reis met bijzondere ontmoetingen!"

Siem Reap - Angkor Wat - Tonle Sap meer - Mechrey Village - Phnom Penh - Kampot - Kep - Koh Rong Samoem

Lotte van den Ouden - 09-09-2016
Tijdens onze reis verbleven we in heel gevarieerde accommodaties. Bij de homestay in Merchrey Village hebben we belabberd geslapen, maar daar hadden we ons op ingesteld en we hadden het voor geen goud willen missen. Dat was het leukst! De hotels in Siem Reap en Phnom Penh waren...
Verder lezen
Cambodja reizen: Kampot en Koh Rong Samloem
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Een indrukwekkende en intense reis door Cambodja"

Phnom Penh - Siem Reap - Angkor Wat - Tonle Sap meer - Kampot - Sihanoukville - Koh Rong Samloem

Michelle - 26-08-2016
Indrukwekkend en intens, deze twee woorden beschrijven mijn vakantie in Cambodja het beste.  De accommodaties waren prima, het was fijn als er een zwembad aanwezig was. Kampot sprong er uit qua gastvrijheid, intieme open sfeer, superkwaliteit van het eten en de hotelk...
Verder lezen
Cambodja reizen: Kampot en Koh Rong Samloem
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Een onuitwisbare indruk in Cambodja"

Siem Reap - Angkor Wat - Tonle Sap meer - Phnom Penh - Kampot

Wieger Verzijl - 11-08-2016
De organisatie van onze trip naar Cambodja was uitstekend en kende geen verrassingen. Angkor Wat, de Killing Fields en de Tuol Sleng gevangenis waren zeer indrukwekkend. Ook de fietstocht in Kampot mag je absoluut niet missen. De familie w...
Verder lezen
Cambodja reizen: Kampot en Koh Rong Samloem
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Unieke ervaring! Ontspannen Cambodja reis met sublieme accomodaties"

Cambodja reizen: Siem Reap, Angkor Wat, Battambang, Phnom Penh, Kampot, Kep, Koh Rong Samloem en Sihanoukville

Sophie Cobbe-Pouille - 29-03-2016
Onze Cambodja rondreis was een unieke ervaring! Alle excursies waren perfect georganiseerd, we vonden de fietsexcursies (in Battambang en Kampot) zeer fijn omdat je werkelijk tussen de bevolking was. Wij hebben werkelijk geen opmer...
Verder lezen
Cambodja reizen: Kampot en Koh Rong Samloem
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie