Cambodja reizen: Landelijk Battambang

Cambodja reizen: Siem Reap - Battambang - Phnom Penh

Bezoek charmante provincieplaats Battambang vol Franse koloniale gebouwen. Spring op de bamboe-trein en ontdek fietsend en per tuk tuk het traditionele platteland. De omgeving staat vol interessante familiebedrijfjes.

Hoogtepunten van deze bouwsteen:

  • Biken met studengidsen
  • Go local! Tuk tuk-excursie  
  • Lunchen bij locals
Reisschema
Dag 1: Siem Reap - Battambang, openbare bus en transfers busstation
Dag 2: Battambang, fietstocht (halve dag join in)
Dag 3: Battambang, countryside privé-tour met gids, per tuktuk
Dag 4: Battambang - Siem Reap, openbare bus en transfers
Dag 5: Siem Reap -
Dag tot dag

Dag 1: Van Siem Reap naar Battambang

Van Siem Reap naar Battambang
Deze ochtend word je bij je hotel in Siem Reap opgehaald en naar het busstation gebracht. Kaartjes hebben we al voor je geregeld. De bus naar Battambang doet er ongeveer 4 uur over (176 kilometer). De bus vertrekt na het ontbijt, dat is fijn, want zo heb je nog de hele middag in Battambang. Op het busstation van Battambang staat er een chauffeur op je te wachten, hij brengt je naar je hotel met fijne tuin en zwembad. Na de busrit is het hier heerlijk bijkomen. 

Dag 2: Fietsen bij Battambang

Fietsen bij Battambang
Erg leuk is het om op het platteland rondom Battambang te fietsen. De wegen zijn vlak, dus makkelijk te fietsen op de goede mountainbikes. Je gaat biken met studenten uit Battambang. Deze studenten verdienen als gids bij en weten je ontzettend veel te vertellen over de geschiedenis, de cultuur, het eten en wat je maar wilt weten. Uitbreiding van je Khmer woordenschat staat ook op het programma. Het leuke is dat er veel bedrijvigheid is van kleine huisondernemingen. Families die al generaties lang producten maken zoals rijstpapier, vispasta, rijstcakes, suger cane-pers of 'sticky rice' in bamboe verkopen. Je rijdt door kleine traditionele dorpen dus kleed je erop met een kniebroek en een t-shirt. Gympen of wandelschoenen zijn ook prettig op de fiets. En het is warm dus vergeet je zonnebrand en pet niet, en natuurlijk je camera! 
 
Duur: halve dag, ochtend- of middagprogramma.
Inclusief: mountainbikes, snacks en een drankje onderweg.
Join in-excursie. Groep van maximaal 6 personen.
Kinderfietsen en -stoeltjes zijn op aanvraag beschikbaar.
 
De middag heb je vrij om te genieten van je zwembad en het kleinschalige Battambang te verkennen. Leuk om een avond uit eten te gaan in de Pubstreet met veel gezellige restaurantjes. Bij Jaan Bai en Lonely Tree Café eet je in een hippe omgeving heerlijk én voor het goede doel.  

Dag 3: Het platteland bij Battambang

Het platteland bij Battambang
Vandaag ga je per tuk tuk de omgeving van Battambang verkennen. Allereerst een rit op het geweldige fenomeen van Battambang: de bamboe-trein. Deze ‘trein’ laat maar weer zien hoe inventief de Cambodjanen zijn in het bedenken van oplossingen. Toen het spoor door de Rode Khmer in onbruik raakte, kwam men met deze simpele oplossing. Ervaar het zelf, voordat het te laat is! De Killing Caves zijn een bijzondere plek om te bezoeken, hier zijn veel mensen omgebracht door de Khmer Rouge. Deze plek is net iets minder confronterend dan de Killing Fields bij Phnom Penh. In een grot is een Boeddhabeeld te vinden en in een apart hokje zijn ook de schedels te vinden van mensen die hier door de Khmer Rouge zijn gedood. Op deze berg zijn tempels gebouwd, er is ook afweergeschut uit Communistische landen te vinden en nu weet je gelijk welke landen de Khmer Rouge hebben gesteund. Ook kun je Wat Ek Phnom bekijken. Hier vind je een indrukwekkend groot Boeddhabeeld en een ruïne van een oude tempel. Je kunt over de enorme brokstukken klimmen.

Dag 4: Van Battambang naar Siem Reap

Van Battambang naar Siem Reap
Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van Battambang. Van Battambang naar Siem Reap kun je gemakkelijk met de bus, dat scheelt behoorlijk in je budget. De transfer naar het busstation (half uur) wordt door ons geregeld en je ontvangt de bustickets. De bus is ‘VIP’, dat betekent dat het een nette bus is, met genummerde stoelplaatsen. Je reist zoals de locals, dus de kans is groot dat er een tv voor karaoke is! De reis duurt ergens tussen de 3,5 en 4 uur en halverwege wordt er gestopt en kun je gebruik maken van de wc. Tip: reis je rond lunch tijd, bestel dan in je hotel een meeneem lunch pakket.
 
In Siem Reap aangekomen heb je waarschijnlijk eerst zin in een duik in het fijne zwembad van het hotel. Siem Reap voelt wat droger en warmer dan de rest van Cambodja. Ga je ’s avonds naar het centrum met de oude markt en nachtmarkt, dan lijkt het wel alsof je op een kleine variant van Khao San Road in Bangkok bent beland. Je kijkt je ogen uit, wat kun je hier souveniers shoppen zeg! Van t-shirts, tot zijden shawls tot Kampot Peper, alles is er te koop. Dus haal je onderhandelingstechnieken maar tevoorschijn en lach er vooral vriendelijk bij, dan krijg je het meeste voor elkaar.
 
Een must-do: een bezoek aan ‘Cambodiaans Circus Phare’. Nee geen gewoon circus en dierenliefhebber kunnen gerust zijn, er zijn ook geen dieren die truckjes doen. De unieke en energieke theatervoorstelling mixt theater, acrobatiek, jongleren, humor, vuuracts en energieke muziek op traditionele Khmer instrumenten en dat alles op zijn Khmers! Het is natuurlijk niet te vergelijken, maar om je een idee te geven: Cirque du Soleil, maar dan door kansarme Cambodiaanse jongeren. De voorstelling is iedere avond om 20 uur en duurt 1 uur. Dankzij Circus Phare volgen 1200 jongeren gratis een schoolopleiding en nog eens 500 een alternatieve school, zoals de muziek, theater, kunst en circus school. De jongeren die voor je optreden hebben de beroepsopleiding gevolgd en verdienen op een goede manier hun inkomen én het geeft ze zelfvertrouwen. Jij helpt de jongeren hun leven te transformeren én je hebt waarschijnlijk een van je leukste avonden in Cambodja.   
 

Dag 5: Vrije dag in Siem Reap, vervolg je reis

Vrije dag in Siem Reap, vervolg je reis
Na het ontbijt eindigt deze bouwsteen. Vervolg je reis door Cambodja of plak er nog wat extra dagen Siem Reap aan vast om nog een keer of nog meer tempels bij Angkor te bewonderen. Of wellicht is dit het einde van je reis en vlieg je vanuit Siem Reap terug naar huis of naar een andere bestemming in Zuidoost-Azië​.

Achtergrond

Battambang

 
Battambang is een relaxed provincieplaatsje, dat door steeds meer reizigers wordt ontdekt. De binnenstad is vol met Franskoloniale gebouwen, sommige afbrokkelend, anderen nog vol in gebruik. Maar het leuke van Battambang is het platteland erom heen. Hier kun je fietsen en familiebedrijfjes bezoeken waar allerlei snacks worden gemaakt. En, zolang het kan, maak een ritje op de bamboe trein, hét fenomeen van Battambang.
Hotel & Vervoer
Hotel 
Wij zijn altijd op zoek naar de leukste locaties. Naast prijs-kwaliteitverhouding letten we op een prettige ligging. De onderstaande hotels zijn op basis van onze eerste keuze hotels. Verzoek je om een ander hotel of is de accommodatie van onze eerste keuze reeds volgeboekt, dan kan het zijn dat je een net iets anders hotel krijgt. We proberen zoveel mogelijk in dezelfde sfeer of locatie te blijven.
 
In Battambang verblijf je in een fijn resort met prachtige tuin en zwembad en zeer goede betaalbare keuken en service. In Siem Reap hebben we een gezellig hotel gevonden met zwembad en tuin op 10 minuten lopen van het centrum. 
 
Vervoer
Het korte traject Battambang - Siem Reap leent zich uitstekend voor een transfer per bus in plaats van privé​-auto. Om kosten te besparen kiezen we hier standaard voor de bus. Reis je liever met privé-auto, dan kan dit uiteraard op aanvraag worden geregeld. Je wordt naar vertrekpunt bus gebracht en ook weer opgehaald bij het eindpunt van de bus in Siem Reap. Het is ook mogelijk om vanuit Battambang naar Phnom Penh door te reizen (als je de reis in Siem Reap bent gestart), zie Extensies voor prijzen. 
 
Bij Battambang ga je fietsen over het platteland. Je krijgt een goede mountainbike mee. De volgende dag staat er een tuk tuk-excursie op het programma. We maken regelmatig maken excursies gebruik van tuk tuks. Gewoon, omdat het een geweldige vorm van transport is in Cambodja! Je maakt meer deel uit van het dagelijks leven en de tuk tuks zijn comfortabel voor korte afstanden in de omgeving.
Prijzen
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 1 november 2019. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt, waar mogelijk, een derde bed op de kamer bijgezet; de prijs voor een éénpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. In de winter (januari t/m maart) en tijdens de feestdagen (rond kerst en nieuwjaar) berekenen we een hoogseizoentoeslag. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstofprijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Cambodja reizen: Landelijk Battambang
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 533,- p.p.€ 296,- p.p.€ 293,- p.p.€ 278,- p.p.€ 274,- p.p.€ 267,- p.p.
Inclusief:
 • 4 overnachtingen met ontbijt
 • Busvervoer Siem Reap - Battambang
 • Transfers naar en van busstation
 • Fietsexcursie met Engelssprekende gids, snacks en drankje (join in)
 • Tuk tuk-excursie met Engelssprekende gids
 • Busvervoer Battambang - Siem Reap (vervoer naar Phnom Penh meerprijs)

Exclusief:
 • Overige maaltijden
 • Entreegelden, fooien en donaties
 • Internationale en binnenlandse vluchten

Opmerkingen:
Kinderstoeltje aanwezig bij fietsexcursie.
 

Excursie 1: Grote circuit tempels van Angkor: ontdek Preah Khan, Preah Neak Pean en Banteay Srei (met gids en tuk tuk)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Privé-excursie€ 69,- p.p.€ 36,- p.p.€ 33,- p.p.€ 26,- p.p.€ 20,- p.p.€ 17,- p.p.
Inclusief: Engelssprekende gids, privé-vervoer per tuk tuk met chauffeur
Exclusief: Angkor entreepas, snacks, maaltijden, dranken, overige entreegelden

Excursie 2: Privé reis Phnom Penh - Siem Reap met stops
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Zonder gids€ 124,- p.p.€ 64,- p.p.€ 71,- p.p.€ 53,- p.p.€ 43,- p.p.€ 36,- p.p.
Met gids€ 261,- p.p.€ 137,- p.p.€ 120,- p.p.€ 93,- p.p.€ 76,- p.p.€ 65,- p.p.
Inclusief: privé-auto met chauffeur (spreekt weinig Engels), water, 3 stops
Vanaf 3 personen vervoer in minivan.

Excursie 3: Eten bij mensen thuis (Siem Reap)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 72,- p.p.€ 40,- p.p.€ 29,- p.p.€ 26,- p.p.€ 23,- p.p.€ 20,- p.p.
Inclusief: tuktuk, Engelssprekende begeleider, water
Exclusief: overige dranken (tegen betaling te verkrijgen bij de familie)

Excursie 4: Drijvende dorpen op het Tonle Sap-meer (prive auto, gids)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 123,- p.p.€ 64,- p.p.€ 56,- p.p.€ 46,- p.p.€ 39,- p.p.€ 33,- p.p.
Inclusief: transfer naar dorp, rit op ossenkar, boottocht naar drijvend dorp (Mechrey), Engelssprekende gids, entreegeld, lokale lunch
Exclusief: overige maaltijden, snacks, dranken, fooien
 

Excursie 5: Ziplinen bij Angkor
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 108,- p.p.€ 108,- p.p.€ 108,- p.p.€ 108,- p.p.€ 108,- p.p.€ 108,- p.p.
Inclusief:
 • Eco-Adventure Tour met gids
 • 15 bomen, 21 platforms, 9 ziplines, 1 dubbele zipline, 3 loopbruggen
 • 1x abseilen
 • Transfers
 • Lokale lunch
 • Nature Trail Education Trek
Exclusief: entree Angkor (niet vereist als je de transfer van de tour gebruikt en mits je geen tempels gaat bekijken deze dag), water en fooi. 
Extensies

Extensie 1: Reis per bus direct van Battambang naar Phnom Penh


De route tussen Battambang en Phnom Penh is uitstekend af te leggen per bus. Wij regelen de transfers van en naar het busstation. Dus je reist onbezorgd naar de hoofdstad van Cambodja. Kies aansluitend de bouwsteen Dynamisch Phnom Penh

Dag 4: Reis van Battambang naar Phnom Penh

Reis van Battambang naar Phnom Penh
Vandaag reis je per bus van Battambang naar Phnom Penh, dit is een prima rit om per bus te doen, dat scheelt behoorlijk in je budget. De transfer naar het busstation (half uur) wordt door ons geregeld en je ontvangt de bustickets. Je reist zoals de locals, dus de kans is groot dat er een tv voor karaoke is! De reis duurt ergens tussen de 6 en 7 uur en halverwege wordt er gestopt en kun je gebruik maken van de wc. Tip: reis je rond lunch tijd, bestel dan in je hotel een meeneem lunch pakket. De bouwsteen houdt na de transfer op, kies aansluitend de bouwsteen 'Dynamisch Phnom Penh'.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Reis per bus direct van Battambang naar Phnom Penh:
Dag 1: Siem Reap - Battambang, openbare bus en transfers busstation
Dag 2: Battambang, fietstocht (halve dag join in)
Dag 3: Battambang, countryside privé-tour met gids, per tuktuk
Dag 4: Battambang - Phnom Penh, bus en transfer

Extensie 1: Reis per bus direct van Battambang naar Phnom Penh
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Busvervoer€ 42,- p.p.€ 26,- p.p.€ 24,- p.p.€ 21,- p.p.€ 19,- p.p.€ 17,- p.p.


Extensie 2: Reis van Battambang naar Phnom Penh via een drijvend dorp, Kampong Chhnang en Udong


Wil je vanuit Battambang in alle comfort naar Phnom Penh reizen en onderweg ook nog een paar interessante stops maken? Kies dan voor privé vervoer naar Phnom Penh waarmee je stopt bij een drijvend dorp op het Tonle Sap meer en de oude hoofdstad Udong.Je logeert aansluitend in Phnom Penh (in plaats van Siem Reap).

Dag 4: Reis van Battambang naar Phnom Penh via Udong

Reis van Battambang naar Phnom Penh via Udong
De rit van Battambang naar Phnom Penh is 300 kilometer en duurt zo’n 6 uur. Onderweg kun je een aantal stops maken, zo haal je het optimale uit deze reisdag. 
 
De eerste stop is bij Kampong Loeung, een drijvend dorp (floating village) aan de zuidkant van het Tonle Sap-meer. Mooi gelegen tussen rijstvelden. De meeste bewoners zijn Vietnamees. Je maakt een korte boottocht dwars door het drijvende dorp met winkels en scholen. Er is zelfs een benzinestation! Vervolgens reis je door naar Kampong Chhang, beroemd om haar aardewerk. De laatste stop is bij Udong, de oude hoofdstad van Cambodja, van de vroege 17de eeuw tot 1866, toen de hoofdstad werd verplaatst naar Phnom Penh. Op een heuvel zijn verschillende stupa's gebouwd, de laatste rustplaats van koningen. Erg mooi!

Dag 5: Vertrek uit Phnom Penh

Vertrek uit Phnom Penh
Na het ontbijt eindigt deze bouwsteen in Phnom Penh. Vervol je reis door Cambodja naar Mondulkiri en Kratie om olifanten en dolfijnen te spotten of reis zuidwaarts naar Kampot, Kep of Koh Rong Samloem. 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Reis van Battambang naar Phnom Penh via een drijvend dorp, Kampong Chhnang en Udong:
Dag 1: Siem Reap - Battambang, openbare bus en transfers busstation
Dag 2: Battambang, fietstocht (halve dag join in)
Dag 3: Battambang, countryside privé-tour met gids, per tuktuk
Dag 4: Battambang - Phnom Penh, prive-auto met chauffeur, stop bij drijvend dorp, Kampong Chhnang en Udong
Dag 5: Vertrek Phnom Penh

Extensie 2: Reis van Battambang naar Phnom Penh via een drijvend dorp, Kampong Chhnang en Udong
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Zonder gids€ 100,- p.p.€ 50,- p.p.€ 65,- p.p.€ 49,- p.p.€ 39,- p.p.€ 33,- p.p.
Met gids€ 257,- p.p.€ 128,- p.p.€ 109,- p.p.€ 99,- p.p.€ 81,- p.p.€ 71,- p.p.
Excursies

Siem Reap

Excursie 1: Grote circuit tempels van Angkor: ontdek Preah Khan, Preah Neak Pean en Banteay Srei (met gids en tuk tuk)

Grote circuit tempels van Angkor: ontdek Preah Khan, Preah Neak Pean en Banteay Srei (met gids en tuk tuk)
Krijg je geen genoeg van het Angkor tempelcomplex? Bezoek dan ook de verder gelegen tempels op het zogenaamde 'grote circuit van Angkor'. De excursie (met gids en vervoer per tuk tuk) gaat langs Preah Khan, Preh Neak Prean en een aantal monumenten zoals Ta Som en Preah Rup. De Preah Khan-tempel wordt door bomen en wortels overwoekerd, er heeft nog weinig restauratie aan deze tempel plaatsgehad. Je brengt ten slotte ook een bezoek aan de bijzondere roodgekleurde tempel BanteaySrei (Fort van de vrouwen), een kleine tempel, maar met zeer gedetailleerde bewerkingen in steen (reliëfs), veel decoraties en prachtig van kleur. Klein maar fijn! Deze tempel ligt nog wat verder afgelegen, zo'n 37 kilometer ten noorden van Angkor Wat. 
 
Duur: halve dag.
Exclusief Angkor Entreepas

Excursie 1: Grote circuit tempels van Angkor: ontdek Preah Khan, Preah Neak Pean en Banteay Srei (met gids en tuk tuk)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Privé-excursie€ 69,- p.p.€ 36,- p.p.€ 33,- p.p.€ 26,- p.p.€ 20,- p.p.€ 17,- p.p.Excursie 2: Privé reis Phnom Penh - Siem Reap met stops

Privé reis Phnom Penh - Siem Reap met stops
Kies in plaats van een directe transfer per bus van Phnom Penh naar Siem Reap voor een excursie deze reisdag. Je reist dan per privé-auto en maakt een aantal leuke stops onderweg. Aan jou de keuze of je een gids meeneemt (bijbetalen). Hij leidt je rond bij Udong (oude hoofdstad van Cambodja), vertelt iets over Spean Praptos en geeft tips over welke 'enge' dieren je zeker moet proeven in Skun. Anders reis je alleen met chauffeur. Zij spreken doorgaans minder goed Engels en leiden niet rond. Maar als je iemand bent die net zo lief op eigen houtje ontdekt zonder uitleg van een gids, dan zijn de bezienswaardigheden ook niet moeilijk te vinden. ​
 
Bij Udong liggen een aantal stupa's op de berg bij Phnom Udong, waar een aantal koningen en koninginnen begraven liggen. Mooi uitzichtpunt. Op anderhalf uur rijden van de hoofdstad ligt Skun, ook wel het spinnendorp genoemd. Er wonen allang niet meer zoveel spinnen, maar ze worden er wel in groten getale gefrituurd verkocht. Langs de kant van de weg staan twee grote spinnen, Skun is niet te missen! Mocht je geen behoefte hebben aan een proteïnerijk hapje, er is ook heel veel vers fruit te koop. We hebben hier de sprong gewaagd en een spin gegeten, een knapperige, harige snack!
 
Je rijdt verder over de ‘snelweg’, een tweebaansweg waar ook het langzamere verkeer zoals brommers en traktors zich op begeven, dus echt hard ga je niet, maar er is genoeg te zien. Je maakt een stop bij Kompong Thom om de heuvel van Phnom Santuk te beklimmen. Na een paar uur rijden stop je in Kompong Kdei bij een eeuwenoude brug uit de Angkor periode: Spean Praptos. Maak wat foto’s van fietsende en brommerende locals over de brug. Het is een van de weinige bewaarde bruggen uit de Khmer periode. 

Excursie 2: Privé reis Phnom Penh - Siem Reap met stops
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Zonder gids€ 124,- p.p.€ 64,- p.p.€ 71,- p.p.€ 53,- p.p.€ 43,- p.p.€ 36,- p.p.
Met gids€ 261,- p.p.€ 137,- p.p.€ 120,- p.p.€ 93,- p.p.€ 76,- p.p.€ 65,- p.p.Excursie 3: Eten bij mensen thuis (Siem Reap)

Eten bij mensen thuis (Siem Reap)
Ben je nieuwsgierig hoe het er aan toe gaat bij de Cambodjanen thuis? Dan is het leuk om een keer te gaan eten bij mensen thuis. Begin van de avond word je opgehaald bij je hotel door een Engelssprekende begeleider, met de tuk tuk rij je naar Krobey Riel op ongeveer 20 kilometer buiten Siem Reap. Hier ga je op bezoek bij een Cambodjaanse familie.
Ze zorgen voor een smakelijke maaltijd en je mag vast ook wel even een kijkje nemen in de keuken. Samen met de familie ga je eten; de gids zal je helpen met vertalen, want de familie zelf spreekt geen Engels.
Bij de maaltijd wordt water geserveerd. Een biertje of fris is tegen bijbetaling ook verkrijgbaar.
 

Excursie 3: Eten bij mensen thuis (Siem Reap)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 72,- p.p.€ 40,- p.p.€ 29,- p.p.€ 26,- p.p.€ 23,- p.p.€ 20,- p.p.Excursie 4: Drijvende dorpen op het Tonle Sap-meer (prive auto, gids)

Drijvende dorpen op het Tonle Sap-meer (prive auto, gids)
Mechrey village is voor ons één van de meest indrukwekkende village escapes. Het is een dorp van drijvende huizen, zodat het dorp gemakkelijk mee kan bewegen met het niveau van het water. Het water van het Tonlé Sap meer kan namelijk zo’n tien meter stijgen tijdens het regenseizoen. Het Tonlé Sap Meer wordt dan ook vier of vijf keer zo groot. Je wordt 's ochtends opgehaald bij je hotel (prive-auto met chauffeur) en rijdt eerst naar Krabei Riel voor een ritje op de traditionele ossenkar. Daarna reis je door naar Mechrey en vaar je met je gids tussen de woningen op het meer. Daar tref je een leefgemeenschap aan op bootjes. Er is zelfs een pagode. Na de lokale lunch word je terug naar Siem Reap gebracht. 
 
Duur: halve dag
 

Excursie 4: Drijvende dorpen op het Tonle Sap-meer (prive auto, gids)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 123,- p.p.€ 64,- p.p.€ 56,- p.p.€ 46,- p.p.€ 39,- p.p.€ 33,- p.p.Excursie 5: Ziplinen bij Angkor

Roetjs razensnel door de jungle bij Angkor tussen de bomen en boven de tempels; een unieke en zinderende ervaring. Deze Zipline tour bevindt zich binnen het wereldberoemde Angkor tempelcomplex. De uitgebreide 'eco adventure tour' gaat langs maar liefst 15 bomen en in totaal 21 platforms. Onder professionele begeleiding vlieg je hoog boven de tempels van boom naar boom. 
 
Tour is inclusief transfer naar Zipline (direct vanaf hotel). Angkorpas is niet vereist voor Zipline tour, tenzij je diezelfde dag ook  tempels wilt bezoeken. Minimale lengte is 100 cm, maximaal gewicht is 125 kg. Geschikt vanaf 5 jaar. Voor een begeleider van een kind zijn de kosten voor alleen transfer en maaltijd 17 euro pp. In principe geschikt voor een ieder met gemiddelde fitheid, vereist is dat je trappen op moet kunnen klimmen
 

Excursie 5: Ziplinen bij Angkor
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 108,- p.p.€ 108,- p.p.€ 108,- p.p.€ 108,- p.p.€ 108,- p.p.€ 108,- p.p.


Cambodja reizen - Cambodja - Landelijk Battambang ademt ontspannen sfeerCambodja reizen - Cambodja - Stupa onderweg naar UdongCambodja reizen - Cambodja - Spring op de fiets en verken de landelijke omgeving van BttambangCambodja reizen - Cambodja - Fietsen bij landelijk BattambangCambodja reizen - Cambodja - Het leuke is dat er veel bedrijvigheid is van kleine huisondernemingenCambodja reizen - Cambodja - Families die al generaties lang producten maken zoals rijstpapier, vispasta, rijstcakes, suger cane-pers of 'sticky rice' in bamboe verkopenCambodja reizen - Cambodja - Je komt tijdens de fietstocht bij Battambang veel traditionele ambachten tegen bij de lokale familiesCambodja reizen - Cambodja- Je rijdt door kleine traditionele dorpen dus kleed je erop met een kniebroek en een t-shirtCambodja reizen - Cambodja - De bamboetrein is speciaal voor reizigersCambodja reizen - Cambodja - een rit op het geweldige fenomeen van Battambang: de bamboe-treinCambodja reizen - Cambodja - Spring op de bamboetrein nu het nog kan in BattambangCambodja reizen - Cambodja - Rij over de brug met de bamboetreinCambodja reizen - Cambodja - Rails van de spoorlijn bij BattambangCambodja reizen - Cambodja - Footprint Travel op de bamboetrein!Cambodja reizen - Cambodja - Het spoor loopt dwars door groenCambodja reizen - Cambodja - Een ritje op de bamboetrein is een hele beleving met de familieCambodja reizen - Cambodja - Deze ‘trein’ laat maar weer zien hoe inventief de Cambodjanen zijn in het bedenken van oplossingen.Cambodja reizen - Cambodja - Lekker stukje rijden op de bamboetreinCambodja reizen - Cambodja - herinneringen aan het turbulente verledenCambodja reizen - Cambodja - Bezoek aan Killing CavesCambodja reizen - Cambodja - In een grot is een Boeddhabeeld te vinden en in een apart hokje zijn ook de schedels te vinden van mensen die hier door de Khmer Rouge zijn gedoodCambodja reizen - Cambodja - Gruwelijk verleden dankzij Pol Pot bij Killing CavesCambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja - eeuwenoude tempel overwoekerd door bomenCambodja reizen - Cambodja - gedetailleerde muur Cambodja reizen - Cambodja - krokodillen farm bij BattambangCambodja reizen - Cambodja - bezoek de krokodillen bij BattambangCambodja reizen - Cambodja - Kijk je ogen uit bij Circus Phare in Siem Reap of BattambangCambodja reizen - Cambodja - Mooie acrobatiekshow van Circus PhareCambodja reizen - Cambodja - Een must-do: een bezoek aan ‘Cambodiaans Circus PhareCambodja reizen - Cambodja - Circus kunst van het hoogste niveau: Circus PhareCambodja reizen - Cambodja - uitzicht over tempelsCambodja reizen - Cambodja - Mooie beelden bij UdongCambodja reizen - Cambodja - Fijne tussenstop in Udong onderweg naar Phnom PenhCambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja - Olifanten op tempel bij UdongCambodja reizen - Cambodja - In Udong maken ze prachtige zilverwerkCambodja reizen - Cambodja - Misschien vind je in Udong wel een mooie souvenir van zilverCambodja reizen - Cambodja - Onderweg kun je stoppen bij Udong, de hoofdstad van Cambodja van de vroege 17de eeuw tot 1866Cambodja reizen - Cambodja - Udong vanaf bovenCambodja reizen - Cambodja - de tuk tuk is het ideale vervoersmiddelCambodja reizen - Cambodja - tempels en paleizen Cambodja reizen - Cambodja - straatstalletjes vol heerlijk etenCambodja reizen - Cambodja - monnik wandelt door binnentuin bij tempelCambodja reizen - Cambodja - monniken in oranje gewaden lopen over straatCambodja reizen - Cambodja - fruit in overvloed op lokale marktenCambodja reizen - Cambodja - wandel over lokale markten met exotische productenCambodja reizen - Cambodja - kleurrijke markten

Reacties van reizigers (9)

"Cambodja is een veelzijdig, kleurig en vriendelijk land! Een voltreffer wat ons betreft!"

Siem Reap - Battambang - Chambok - Kampot - Tatai - Phnom Penh - Sihanoukville

Loekie van der Zee - 15-08-2018
Fantastisch! Een voltreffer wat ons betreft!   We hebben een geweldige reis door Cambodja gemaakt. Een veelzijdig, kleurig en vriendelijk land. We voelden ons overal welkom. De vriendelijke behulpzame bevolking, de markten met kleurig uitgestalde groenten en fru...
Verder lezen
Cambodja reizen: Landelijk Battambang
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Unieke ervaring met duizend indrukken"

Siem Reap - Battambang - Phnom Penh - Kampot - Sihanoukville

Chris Vermeulen - 18-07-2018
Activiteiten De fietsexcursies in Kampot en Battambang waarbij de studenten je begeleiden met de fiets vond ik top! Een unieke gelegenheid om lokale huisnijverheid waar te nemen. Je rijdt ook echt door gewone straatjes, soms wel confronterend om de leefomstandigheden te ...
Verder lezen
Cambodja reizen: Landelijk Battambang
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Supervakantie Cambodja"

Phnom Penh - Siem Reap - Battambang - Koh Rong Samloem

Rosemarijn - 26-03-2018
Onze reis in Cambodja: Heerlijk! Mooi land, prachtige mensen en fascinerende geschiedenis. Dank voor jullie hulp om deze super vakantie te beleven!   Highlights Markten, markten, markten De boottocht aan de zuidkant v...
Verder lezen
Cambodja reizen: Landelijk Battambang
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Geweldige reis met geweldige ervaringen door Cambodja!"

Siem Reap - Angkor Wat - Phnom Penh - Battambang - Kampot - Sihanoukville

Ilse Hessels - 21-08-2017
Kortweg een geweldige reis met geweldige ervaringen! Het contact met de ontwapenende en vriendelijke mensen is het mooiste geweest van deze reis: als je een fietstour maakt over het platteland kun je zo naar binnen lopen bij families en familiebedrijfjes, zonder dat z...
Verder lezen
Cambodja reizen: Landelijk Battambang
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Prachtig Cambodja, zalige mensen!"

Siem Reap - Battambang - Phnom Penh - Kampot - Koh Rong Samloem - Sihanoukville

Luc Gielis - 07-08-2017
Rondreis Cambodja was gewoon prachtig, zalige mensen. Het waren allen aangename, kleinschalige hotels waar we verbleven. Angkor Wat is natuurlijk prachtig, maar ook de kleine uitstap met Bart de bootman bij Kampot was een unieke ervaring. Rabbit eiland was een tegenvaller,...
Verder lezen
Cambodja reizen: Landelijk Battambang
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Prachtige ontspannen Cambodja vakantie; mooie kleinschalige hotels, vriendelijke mensen en tot in de puntjes verzorgd."

Siem Reap - Angkor - Battambang - Phnom Penh - Kampot - Kep - Koh Rong Samloem

Jouke Langhout - 28-11-2016
We moeten zeggen dat we een prachtige vakantie hebben gehad en dat alles tot in de puntjes verzorgd was. Waarvoor hartelijke dank, het heeft bijgedragen aan een heerlijk ontspannen vakantie gevoel. De hotels, het vervoer en de excursies wa...
Verder lezen
Cambodja reizen: Landelijk Battambang
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Vriendelijke bevolking, prachtige tempels bij Angkor en bewogen geschiedenis"

Siem Reap - Angkor - Battambang - Phnom Penh - Kampot - Kep - Sihanoukville - Koh Rong Samloem

Jan Fleuren - 07-10-2016
Cambodja... een land met een bewogen geschiedenis! We hebben ontzettend genoten van de schatten van Angkor Wat (bezoek zeker ook Banteay Srei en Preah Khan!) en van de vriendelijke bevolking! Van een bezoek aan de 'ki...
Verder lezen
Cambodja reizen: Landelijk Battambang
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Unieke ervaring in Angkor Wat"

Angkor Wat - Siem Reap

Robert Jan van Engelenburg - 10-08-2016
We hebben een unieke ervaring in Angkor Wat beleefd. We vonden het zeer indrukwekkend en we hadden een zeer enthousiaste gids. In Siem Reap verbleven we in een heel leuke accommodatie met een fijn zwembad in het centrum van het stadje en de organi...
Verder lezen
Cambodja reizen: Landelijk Battambang
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Unieke ervaring! Ontspannen Cambodja reis met sublieme accomodaties"

Cambodja reizen: Siem Reap, Angkor Wat, Battambang, Phnom Penh, Kampot, Kep, Koh Rong Samloem en Sihanoukville

Sophie Cobbe-Pouille - 29-03-2016
Onze Cambodja rondreis was een unieke ervaring! Alle excursies waren perfect georganiseerd, we vonden de fietsexcursies (in Battambang en Kampot) zeer fijn omdat je werkelijk tussen de bevolking was. Wij hebben werkelijk geen opmer...
Verder lezen
Cambodja reizen: Landelijk Battambang
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie