Cambodja reizen: Levendig Phnom Penh en de tempels van Angkor

Cambodja Reizen: Phnom Penh - Angkor Wat - Siem Reap

Deze reis brengt je bij de dynamische hoofdstad van Cambodja en de imposante tempels van Angkor. In Phnom Penh ga je met gids struinen over markten en lokale delicatessen proberen. Hij kan je onderweg naar het paleis door de oude Franse wijk vol koloniale gebouwen over de turbulente geschiedenis van het land vertellen. Bezoek de tempels van Angkor bij Siem Reap. Een must see als je naar Cambodja reist. 

Hoogtepunten van deze bouwsteen:

  • Streetfood tour - ontdek de smaak van Cambodja 
  • Stadstour 'Stadstour Phnom Penh'
  • Koninklijk Paleis en Wat Phnom
  • Killing Fields en Tuol Sleng
  • Siem Reap - gateway to Angkor Wat
  • Excursie: In de tuk tuk langs Angkor hoogtepunten
  • Zonsopkomst Angkor Wat
  • Lunch bij lokaal restaurant voor jongeren in opleiding 
Reisschema
Dag 1: Aankomst Phnom Penh, transfer naar hotel, meet & greet lokaal agent, excursie: streetfood tour (incl vervoer, gids en eten)
Dag 2: Phnom Penh, excursie: stadstour Phnom Penh (incl gids, vervoer, entreegelden)
Dag 3: Phnom Penh, vrije dag
Dag 4: Phnom Penh - Siem Reap, bus
Dag 5: Siem Reap, excursie Angkor per tuk tuk met gids, lunch bij sociaal restaurant (excl Angkor entree)
Dag 6: Siem Reap, excursie naar het dorp Kuok Dong, incl gids, transfers en lunch
Dag 7: Vertrek Siem Reap, transfer
Dag tot dag

Dag 1: Welkom in Phnom Penh

Welkom in Phnom Penh
Welkom in de parel van Azië! Je wordt opgehaald door chauffeur bij het vliegveld, hij staat bij de uitgang en houdt een bordje met je naam erop omhoog. Phnom Penh is de laatste jaren getransformeerd van een traditionele en relatief rustige hoofdstad naar een moderne Aziatische metropool, inclusief hoge gebouwen en meer auto’s en brommers. De stad ligt aan Tonlé Sap (letterlijk: het grote meer) en de Mekong en Bassac rivieren. 's Avonds is het langs de rivier altijd gezellig druk. Kom je vroeg aan in Phnom Penh? Dan heb je ‘s middags nog tijd om het niet al te grote Nationaal Museum (naast het Koninklijk Paleis) te bezoeken. Hier staan veel (originele) boeddhabeelden tentoongesteld uit de (pre-) Angkor periode, waarvan je later op je reis de replica’s en plekken zult zien waar ze vandaan komen. De kunstvoorwerpen geven een mooi beeld van de opkomst, ondergang en religieuze veranderingen die het Khmer-rijk heeft doorgemaakt.
 
Om 17 uur start de streetfood tour, je wordt opgehaald bij je hotel. De Cambodjaanse cultuur van samen buiten eten is vooral populair onder jongeren. Er zijn een aantal typische 'Khmer' gerechten die erg lekker - en ook wel een beetje apart - zijn en die je niet zo snel zou kiezen, omdat je ze niet kent. De gids neemt je mee naar de beste plekken om het lokale eten te proeven en laat je zien wat er zoal op het menu staat in Cambodja. Echt een bijzondere manier om met de Cambodjaanse eetcultuur kennis te maken!

Dag 2: Lokale markten en plaatsen vol historie

Lokale markten en plaatsen vol historie
Vandaag ga je Phnom Penh verkennen per tuktuk. In de ochtend bezoek je het Koninklijk Paleis. Het paleis bestaat uit verschillende gebouwen, de woning van de koning mag je helaas niet in...Via Wat Phnom, daar waar de stad ontstaan is, rij je via de oude Franse wijk vol koloniale gebouwen naar de Russische markt. De Franse Art Deco and Belle Epoque architectuur staat verrassend goed in het straatbeeld van Phnom Penh. In de middag bezoek je de Tuol Sleng gevangenis en Choeng Ek, ook bekend als de Killing Fields om meer over de recente geschiedenis te leren. Pol Pot en de Rode Khmer voerden eind jaren '70 een extreem radicaal bewind. Bijna alle Cambodianen hebben zwaar geleden onder dit regime. Veel mensen vinden het een aangrijpend bezoek. In de oude gevangenis hangen foto's van mensen die er zijn omgekomen. Wij waren er diep van onder de indruk. Het is echter zo'n belangrijk onderdeel van de Cambodiaanse samenleving, dat we je zeker aanraden om deze plekken te bezoeken. Voor jonge kinderen is het te confronterend. Bij de Killing Fields is een zeer goede audiotour beschikbuur (niet inbegrepen in de prijs), die ook in het Nederlands is ingesproken.
Duur: van 8 - 15 uur (mede afhankelijk van je looptempo).
Prive-excursie met lokale gids, vervoer per tuk tuk, entree Wat Phnom en Koninklijk Paleis, Tuol Sleng en Killing Fields.
 
Wil je er meer over het Rode Khmer regime en de recente geschiedenis weten, lees dan bijvoorbeeld de roman/autobiografie First they killed my father: A daughter of Cambodia remembers van Loung Ung. Of kijk de indringende film The Killing Fields (1984), winnaar van o.a. 2 Oscars.
 

Dag 3: Kies je Phnom Penh excursie: fietsen of naar Killing Fields

Kies je Phnom Penh excursie: fietsen of naar Killing Fields
Vandaag kun je kiezen uit de andere excursies die we voor je hebben getest in en rond Phnom Penh. Je kan een fietstocht doen over zandwegen op een eilandje vlakbij de stad - een wereld waar niet de brommers, maar de koeien, ossenkarren en fietsen het 'straatbeeld' bepalen. Of kies voor een excursie naar de beruchte Killing Fields en het Tuol Sleng museum om meer over het recente verleden te leren. Zie 'Excursies' en 'Prijzen' voor meer informatie over deze activiteiten.

Dag 4: Reisdag naar Siem Reap

Reisdag naar Siem Reap
Een lange reisdag per bus (meestal zo’n 7 uur). Je wordt bij je hotel opgehaald en naar het vertrekpunt van de bus gebracht. Er is wifi aan boord en er wordt gezorgd voor water en lunch. We hadden zelf wat lekkere snacks mee, muziek en een goed boek. Geniet verder van het uitzicht; de rijstvelden, dorpjes met markten, en vele winkels langs de weg en voor je het weet ben je na een indrukwekkende reisdag in Siem Reap.

Kies in plaats van een directe transfer per bus van Phnom Penh naar Siem Reap deze reisdag voor een excursie. Je reist dan per privé-auto en maakt een aantal leuke stops onderweg.

Dag 5: De mooiste tempels van Angkor

De mooiste tempels van Angkor
Vandaag staan de belangrijkste tempels van Angkor op het programma. Eén van de meest imposante, adembenemende tempelcomplexen van Zuidoost-Azië, gebouwd door de god-koningen van het Khmer-rijk. ‘s Ochtends en ‘s middags bezoek je met gids de bekendste tempels, de geschiedenis komt tot leven en je camera draait overuren.
 
Je wordt voor zonsopkomst, rond 5.30 uur met de tuk tuk opgehaald en rijdt in een half uur naar de tempels. Het is even slikken als de wekker iets voor 5 uur afgaat, maar het is zeker de moeite waard, de meeste mensen starten later. Dus zo heb je de tempels praktisch voor jezelf. Zorg dat je netjes gekleed bent: geen blote schouders en knieën, dat wordt als aanstootgevend ervaren, met name door de monniken. Tip: regel de avond ervoor bij het hotel dat ze je ontbijt in een pakketje inpakken en neem zelf een flesje water mee. Water is in het Angkor complex ook te koop. Je kunt rustig wakker worden onderweg naar de tempels, het is nog heerlijk koel op dit tijdstip. Bij de ingang van het complex moet je er even uit om een toegangspas te laten maken (niet inclusief).
 
Je start met een bezoek aan de grootste religieuze tempel van Zuidoost-Azië tempel: Angkor Wat. De zon komt langzaam op, er hangt een magische sfeer, jij hebt het op het mooiste tijdstip in alle rust gezien! Voor je ontbijt kun je een mooi plekje uitzoeken, vraag je gids om je ergens af te zetten. Met hernieuwde energie ga je naar Angkor Thom, waarbinnen je bekende tempelruïnes vindt: Bayon, Baphoun, Phimean Akas, terrace of Elephants” en “Leper King”. Bayon is onze persoonlijke favoriet, elk gezicht kijkt net even anders. Zoek het gezicht met de allergrootste grijns. Ook bezoek je deze ochtend de door de jungle overgenomen tempel Ta Prohm
 
Aan het eind van de ochtend brengt de tuk tuk je terug naar je hotel. Even bijkomen, zwemmen en je camera opladen voor de middag, want die maakt overuren. Vandaag hebben we een fijne lunchplek voor je geregeld - een restaurant waar kwetsbare jongeren een veilige plek vinden en een opleiding volgen tot horeca-medewerker. Eten voor een goed doel, dat bovendien erg lekker smaakt.
 
Eind van de middag is het tijd om terug te keren naar Angkor Wat. Je vertrekt tussen 15-16 uur, afhankelijk van hoe lang je daar rond wilt lopen. Ondanks het feit dat je niet alleen bent, is de de wandeling naar de tempel een bijzondere ervaring - met geluk zie je monniken naast de rivier zitten. Als de zon zakt zoek je een rustig plekje bij de Bakheng tempel om Angkor Wat van afstand van kleur te zien veranderen; van zand en grijs naar oranje en roze. Je blijft tot zonsondergang.

Na deze inspannende dag raden we je aan je benen en voeten nieuw leven te laten inmasseren bij één van de talloze massagesalons die deze stad rijk is.
 
‘s Avonds is het goed toeven in Siem Reap. Het uitgaanscentrum bevindt zich rond ‘Pub Street’ en er is een avondmarkt op loopafstand waar je leuke souvenirs kunt kopen. Beatlefans kunnen hun hart ophalen in de Yellow Sub kroeg, de 3 verdiepingen hangen vol posters, foto’s en andere parafernalia van de ‘fab 4’. We hadden de eigenaar graag ontmoet om te vragen hoe hij aan al die spullen komt en wat ze in Siem Reap doen.

Dag 6: Ervaar het lokale leven van een plattelandsdorp

Ervaar het lokale leven van een plattelandsdorp
Een dag die in het teken staat van ontmoetingen! Je bezoekt Kuok Dong, een eenvoudig plattelandsdorpje zo'n 16 kilometer buiten Siem Reap, waar je je kunt onderdompelen in het alledaagse leven. Afhankelijk van het seizoen ga je helpen rijst planten of oogsten, speur je naar krabbetjes in de droge rijstvelden of ga je een visje vangen. Onderwijl klets je met de dorpsbewoners, de gids tolkt als het nodig is. De gids komt uit Kuok Dong en laat je het dorp waar hij is opgegroeid met liefde zien. De persoonlijke verhalen maken de meeste indruk. De lunch is in het gemeenschapshuis, een open huis dat gebruikt wordt voor dorpsbijeenkomsten en feestjes. Als de kinderen uit school zijn, willen ze graag een potje voetballen of een babbeltje maken en een bezoek aan de school mag ook niet ontbreken.
 
De excursie duurt van ong half 9 tot 15 uur, maar varieert afhankelijk van interesse en tempo van reizigers. Transfers van en naar hotel met de tuktuk zijn inbegrepen. Neem schone kleren mee, bij het rijst planten/oogsten sta je met je benen in het natte veld.  (Goed te weten dat het het dorp geen goed doet, als je geld of snoep en dergelijke aan kinderen uitdeelt; als je wat extra's voor het dorp wil doen, kun je de school sponsoren)

Dag 7: Vertrek uit Siem Reap

Vertrek uit Siem Reap
Na het ontbijt eindigt deze bouwsteen. Je wordt naar het vliegveld of busstation gebracht. Je kunt je reis vervolgen binnen Cambodja of doorreizen naar Thailand of Vietnam

Achtergrond

Proef Phnom Penh

Of het werkelijk de 'Parel van Azië' is zoals men Phnom Penh vaak omschrijft, mag je zelf bepalen. Het is in ieder geval een dynamische innemende stad met kleur- en geurrijke markten en koloniale architectuur uit de Franse tijd. De modernisering en economische groei zie je duidelijk terug in de stad. Het levert een prachtige mix van 'oud' en 'nieuw' op. Tijdens de tuk tuk-tour ga je op ontdekkingstocht door de stad. Proef lokale delicatessen, bewonder de Franse koloniale gebouwen en luitser geboeid naar de verhalen van je gids. 
 

Tempels van Angkor

Denk je aan Cambodja, dan denk je aan Angkor. Iedereen kent het beeld van het grootste religieuze gebouw ter wereld. Om in superlatieven over Angkor te spreken is verleidelijk. Het is in alle opzichten een bijzonder bouwwerk, imposant en betoverend. Je moet er eens geweest zijn en dan wil je waarschijnlijk nog een keer. We zorgen dat je er op het beste moment van de dag bent. Mooi licht voor foto's en in relatieve rust. 
 

Extensies: homestay op het Tonlé Sap meer 

Onze homestay-extensie bij het Tonlé Sap is de ultieme Go local ervaring! Logeer bij de mensen thuis, in een woning op het water, van het Tonlé Sap (meer). Geniet aan het eind van de dag op het meer van de de zonsondergang. Deze homestay is een zogenaamde 'Community Based Tourism Program'. Dat zijn programma's waarbij onze lokale partner in Cambodja heeft samengewerkt met lokale gemeenschappen om meer inkomen voor de bevolking te genereren. Op een manier die duurzaam is voor de natuur, cultuur en uiteraard de mensen. Je zult er daarom niet veel andere reizigers tegenkomen, om de rust en authenticiteit van de gemeenschap te bewaren. Je bent even onderdeel van hún leven. Voor ons waren het zeer bijzondere ontmoetingen om niet snel te vergeten.
Hotel & Vervoer
Hotels
Wij zijn altijd op zoek naar de leukste locaties. Naast prijs-kwaliteitverhouding letten we op een prettige ligging. De onderstaande hotels zijn op basis van onze eerste keuze hotels. Verzoek je om een ander hotel of is de accommodatie van onze eerste keuze reeds volgeboekt, dan stellen we een passend alternatief voor. We proberen zoveel mogelijk in dezelfde sfeer of locatie te blijven.
 
In Phnom Penh verblijf je in een fijn groen hotel met zwembad middenin de stad, niet ver van het Koninklijk Paleis. Je bent met de tuk tuk zo bij de rivier en er zitten veel restaurants in de buurt. In Siem Reap hebben we een gezellig hotel gevonden met zwembad en tuin op 10 minuten lopen van het centrum.
 
Vervoer
Je wordt van het vliegveld opgehaald door een chauffeur (privé-auto). Tijdens de excursie door Phnom Penh doe je stukjes met de tuk tuk. Van Phnom Penh naar Siem Reap ga je met de bus. Je kunt die dag ook een privé-auto met chauffeur nemen (zie 'Excursies'), dan maak je een paar leuke stops onderweg. In Siem Reap bezoek je de bekendste tempels van Angkor per tuk tuk. Een heerlijk vervoermiddel vinden wij; relaxed genieten van de omgeving zonder dat je in een auto verscholen zit. Je wordt op de laatste dag naar het vliegveld of busstation gebracht met de auto. 
Prijzen
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 1 november 2019. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt, waar mogelijk, een derde bed op de kamer bijgezet; de prijs voor een éénpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. In de winter (januari t/m maart) en tijdens de feestdagen (rond kerst en nieuwjaar) berekenen we een hoogseizoentoeslag. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstofprijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Cambodja reizen: Levendig Phnom Penh en de tempels van Angkor
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 497,- p.p.€ 478,- p.p.€ 465,- p.p.€ 455,- p.p.€ 446,- p.p.
Inclusief:
 • 6 overnachtingen met ontbijt
 • Transfer naar hotel Phnom Penh
 • Excursie: 'Ontdek de smaak van Phnom Penh' (incl gids, tuk tuk vervoer, 1 drankje onderweg, entreegelden)
 • Transfer naar vertrekpunt bus Phnom Penh
 • Bus naar Siem Reap (of kies voor een excursie op deze reisdag)
 • Tranfer naar hotel in Siem Reap
 • Excursie: 'In de tuk tuk langs Angkor hoogtepunten' (incl gids, tuk tuk, lunch bij lokaal sociaal restaurant)
 • Transfer naar vliegveld of busstation Siem Reap

Exclusief:
 • Internationale en binnenlandse vluchten
 • Overige entreegelden, donaties en fooien
 • Entree Angkor tempelcomplex (er zijn verschillende soorten passen, afhankelijk van of je 1, 2 of 3 dagen tempels van Angkor wilt bezoeken koop je een één- of meerdaagse pas)
 • Overige maaltijden en dranken

Opmerkingen:

Entree Angkor

Tijdens deze reis bezoek je het tempelcomplex Angkor in ieder geval 1 dag: per tuk tuk op dag 5. Je kunt kiezen uit een 1, 3 of 7-daagse Angkor entreepas. De 3-daagse pas is een week geldig en de 7-daagse pas een maand. Op moment van schrijven zijn de entreepassen: $37, $62 en $72. Deze prijzen kunnen in de loop van het jaar nog wijzigen. Met de Angkorpas kun je een groot aantal tempels bezoeken. Een deel daarvan ligt buiten Siem Reap, zoals de Roluous-groep en Banteay Shrei. Op dag 5, wanneer je 's ochtends door de tuk tuk naar het tempelcomplex wordt gebracht, koop je een entreepas. Er wordt ter plekke een foto van je gemaakt en op je entreepas afgedrukt. Als je zeker weet dat je de volgende dag weer naar de tempels gaat, kun je het beste een 3-daagse pas kopen. Zo ben je direct klaar voor alle dagen dat je de tempels van Angkor wilt bezoeken en hoef je later niet weer in de rij.

Excursie 1: Mountainbiken over Koh Dach - Silk Island (join in)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.
Inclusief: transfer vanaf hotel, mountainbike (Giant, Merida of Trek), Engelssprekende gids, entreegelden, snacks en water

Excursie 2: Privé reis Siem Reap - Phnom Penh met stops
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Zonder gids€ 124,- p.p.€ 64,- p.p.€ 71,- p.p.€ 53,- p.p.€ 43,- p.p.€ 36,- p.p.
Met gids€ 261,- p.p.€ 137,- p.p.€ 120,- p.p.€ 93,- p.p.€ 76,- p.p.€ 65,- p.p.
Inclusief: privé-auto met chauffeur (spreekt weinig Engels), water, ten minste 3 stops.
 
 

Excursie 3: Cambodjaans leren koken in Phnom Penh
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.

Excursie 4: Sunset cruise over de Mekong rivier (5 gangen diner)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 54,- p.p.€ 54,- p.p.€ 54,- p.p.€ 54,- p.p.€ 54,- p.p.€ 54,- p.p.
Inclusief: vervoer naar de boot per tuk tuk, boottocht, drankje aan boord, 5-gangen diner. 
Join in-excursie (internationaal gezelschap)

Excursie 5: Grote circuit tempels van Angkor: ontdek Preah Khan, Preah Neak Pean en Banteay Srei (met gids en tuk tuk)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Privé-excursie€ 69,- p.p.€ 36,- p.p.€ 33,- p.p.€ 26,- p.p.€ 20,- p.p.€ 17,- p.p.
Inclusief: Engelssprekende gids, privé-vervoer per tuk tuk met chauffeur
Exclusief: Angkor entreepas, snacks, maaltijden, dranken, overige entreegelden

Excursie 6: Privé reis Phnom Penh - Siem Reap met stops
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Zonder gids€ 124,- p.p.€ 64,- p.p.€ 71,- p.p.€ 53,- p.p.€ 43,- p.p.€ 36,- p.p.
Met gids€ 261,- p.p.€ 137,- p.p.€ 120,- p.p.€ 93,- p.p.€ 76,- p.p.€ 65,- p.p.
Inclusief: privé-auto met chauffeur (spreekt weinig Engels), water, 3 stops
Vanaf 3 personen vervoer in minivan.

Excursie 7: Eten bij mensen thuis (Siem Reap)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 72,- p.p.€ 40,- p.p.€ 29,- p.p.€ 26,- p.p.€ 23,- p.p.€ 20,- p.p.
Inclusief: tuktuk, Engelssprekende begeleider, water
Exclusief: overige dranken (tegen betaling te verkrijgen bij de familie)

Excursie 8: Drijvende dorpen op het Tonle Sap-meer (prive auto, gids)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 123,- p.p.€ 64,- p.p.€ 56,- p.p.€ 46,- p.p.€ 39,- p.p.€ 33,- p.p.
Inclusief: transfer naar dorp, rit op ossenkar, boottocht naar drijvend dorp (Mechrey), Engelssprekende gids, entreegeld, lokale lunch
Exclusief: overige maaltijden, snacks, dranken, fooien
 

Excursie 9: Ziplinen bij Angkor
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 108,- p.p.€ 108,- p.p.€ 108,- p.p.€ 108,- p.p.€ 108,- p.p.€ 108,- p.p.
Inclusief:
 • Eco-Adventure Tour met gids
 • 15 bomen, 21 platforms, 9 ziplines, 1 dubbele zipline, 3 loopbruggen
 • 1x abseilen
 • Transfers
 • Lokale lunch
 • Nature Trail Education Trek
Exclusief: entree Angkor (niet vereist als je de transfer van de tour gebruikt en mits je geen tempels gaat bekijken deze dag), water en fooi. 
Extensies

Extensie 1: Privé reis Phnom Penh - Siem Reap met stops (ipv bus)


Reis in alle comfort van Phnom Penh naar Siem Reap met deze privé transfer. Onderweg stop je in een aantal interessante plaatsjes zoals Phnom Udong en Skun. In Skun kun je gefrituurde spin proeven! Durf jij?
 

Dag 4: Reisdag naar Siem Reap met prive-vervoer

Reisdag naar Siem Reap met prive-vervoer
Vandaag reis je per privé-auto van Phnom Penh naar Siem Reap en maakt een aantal leuke stops onderweg. Aan jou de keuze of je een gids meeneemt (tegen bijbetaling). Hij leidt je rond bij Udong (oude hoofdstad van Cambodja), vertelt iets over Spean Praptos en geeft tips over welke 'enge' dieren je zeker moet proeven in Skun. Anders reis je alleen met chauffeur. Zij spreken doorgaans minder goed Engels en leiden niet rond. Maar als je iemand bent die net zo lief op eigen houtje ontdekt zonder uitleg van een gids, dan zijn de bezienswaardigheden ook niet moeilijk te vinden. ​
 
Bij Udong liggen een aantal stupa's op de berg bij Phnom Udong, waar een aantal koningen en koninginnen begraven liggen. Mooi uitzichtpunt. Op anderhalf uur rijden van de hoofdstad ligt Skun, ook wel het spinnendorp genoemd. Er wonen allang niet meer zoveel spinnen, maar ze worden er wel in groten getale gefrituurd verkocht. Langs de kant van de weg staan twee grote spinnen, Skun is niet te missen! Mocht je geen behoefte hebben aan een proteïnerijk hapje, er is ook heel veel vers fruit te koop. We hebben hier de sprong gewaagd en een spin gegeten, een knapperige, harige snack!
 
Je rijdt verder over de ‘snelweg’, een tweebaansweg waar ook het langzamere verkeer zoals brommers en traktors zich op begeven, dus echt hard ga je niet, maar er is genoeg te zien. Je maakt een stop bij Kompong Thom om de heuvel van Phnom Santuk te beklimmen. Na een paar uur rijden stop je in Kompong Kdei bij een eeuwenoude brug uit de Angkor periode: Spean Praptos. Maak wat foto’s van fietsende en brommerende locals over de brug. Het is een van de weinige bewaarde bruggen uit de Khmer periode. 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Privé reis Phnom Penh - Siem Reap met stops (ipv bus):
Dag 1: Aankomst Phnom Penh, transfer naar hotel, meet & greet lokaal agent, excursie: streetfood tour (incl vervoer, gids en eten)
Dag 2: Phnom Penh, excursie: stadstour Phnom Penh (incl gids, vervoer, entreegelden)
Dag 3: Phnom Penh, vrije dag
Dag 4: Phnom Penh - Siem Reap, prive-auto met chauffeur (gids optioneel)
Dag 5: Siem Reap, excursie Angkor per tuk tuk met gids, lunch bij sociaal restaurant (excl Angkor entree)
Dag 6: Siem Reap, excursie naar het dorp Kuok Dong, incl gids, transfers en lunch
Dag 7: Vertrek Siem Reap, transfer

Extensie 1: Privé reis Phnom Penh - Siem Reap met stops (ipv bus)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Zonder gids€ 68,- p.p.€ 26,- p.p.€ 35,- p.p.€ 21,- p.p.€ 14,- p.p.€ 9,- p.p.
Met gids€ 199,- p.p.€ 96,- p.p.€ 82,- p.p.€ 59,- p.p.€ 45,- p.p.€ 36,- p.p.
Excursies

Phnom Penh

Excursie 1: Mountainbiken over Koh Dach - Silk Island (join in)

Mountainbiken over Koh Dach - Silk Island (join in)
Met deze excursie begeef je je per mountainbike naar het weinig bezochte, rustige deel aan de Mekong. Je wordt ‘s ochtends rond 8 uur opgehaald bij je hotel en naar het startpunt van de fietstocht gebracht. Je gaat zo'n 25 kilometer fietsen over rustige landwegen, tussen boomgaarden en velden door. We raden je aan de bijgeleverde helm te dragen; het verkeer in Phnom Penh is behoorlijk druk. Vergeet je pet en zonnebrand niet! Deze tour is join in - dat betekent dat je in een groepje van max. 12-14 personen de excursie doet.
 
Je wordt naar de ferry gebracht om de rivier over te steken. Het lijkt alsof het leven zich hier al trager afspeelt, iedereen wacht geduldig op de boot, er wordt wat gekeuveld en men kijkt je nieuwsgierig aan. Aan de overkant, op het eiland Koh Dach (ook wel bekend als ‘Zijde Eiland’) fiets je door kleine dorpjes over rustige plattelandswegen. Er komen hier niet veel toeristen, dus kijk niet raar op als de kinderen ‘Hello!’ roepen en stoppen om te zwaaien en op de foto te gaan. Afhankelijk van het seizoen en wie er aanwezig zijn in het dorp, stopt de gids bij groententuinen, akkers, tempels en bij een familie die zijde weeft. Als je het mooi vindt wat ze maken, zijn ze heel blij als je iets koopt, maar voel je vooral niet verplicht. Wij hebben in plaats daarvan een kleine donatie gedaan, als dank voor de rondleiding en uitleg.
  
Als je in het zwembad bent bijgekomen van deze sportieve ochtend, kun je de stad nog even in om het paleis of museum te bekijken of pak een terrasje aan de oever van de Mekong.
 
Duur: halve dag. Start 8 uur. Je bent rond 12.30 uur terug in Phnom Penh 

Excursie 1: Mountainbiken over Koh Dach - Silk Island (join in)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.Excursie 2: Privé reis Siem Reap - Phnom Penh met stops

Privé reis Siem Reap - Phnom Penh met stops
Kies in plaats van een directe transfer per bus van Siem Reap naar Phnom Penh voor een excursie deze reisdag. Je reist dan per privé-auto en maakt een aantal leuke stops onderweg. Aan jou de keuze of je een gids meeneemt (bijbetalen). Hij leidt je rond bij Udong (oude hoofdstad van Cambodja), vertelt iets over Spean Praptos en geeft tips over welke 'enge' dieren je zeker moet proeven in Skun. Anders reis je alleen met chauffeur. Zij spreken doorgaans minder goed Engels en leiden niet rond. Maar als je iemand bent die net zo lief op eigen houtje ontdekt zonder uitleg van een gids, dan zijn de bezienswaardigheden ook niet moeilijk te vinden. ​
 
De eerste stop is bij Kompong Kdei bij een eeuwenoude brug uit de Angkor periode: Spean Praptos. Maak wat foto’s van fietsende en brommerende locals over de brug. Het is een van de weinige bewaarde bruggen uit de Khmer periode. Je maakt vervolgens een stop bij Kompong Thom om de heuvel van Phnom Santuk te beklimmen. Ook is er een zijde-boerderij in de buurt. Je rijdt verder over de ‘snelweg’, een tweebaansweg waar ook het langzamere verkeer zoals brommers en traktors zich op begeven, dus echt hard ga je niet, maar er is genoeg te zien. 
 
Bij Udong liggen een aantal stupa's op de berg bij Phnom Udong, waar een aantal koningen en koninginnen begraven liggen. Mooi uitzichtpunt. Op anderhalf uur rijden voor de hoofdstad Phnom Penh ligt Skun, ook wel het spinnendorp genoemd. Er wonen allang niet meer zoveel spinnen, maar ze worden er wel in groten getale gefrituurd verkocht. Langs de kant van de weg staan twee grote spinnen, Skun is niet te missen! Mocht je geen behoefte hebben aan een proteïnerijk hapje, er is ook heel veel vers fruit te koop. We hebben hier de sprong gewaagd en een spin gegeten, een knapperige, harige snack!
 
 

Excursie 2: Privé reis Siem Reap - Phnom Penh met stops
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Zonder gids€ 124,- p.p.€ 64,- p.p.€ 71,- p.p.€ 53,- p.p.€ 43,- p.p.€ 36,- p.p.
Met gids€ 261,- p.p.€ 137,- p.p.€ 120,- p.p.€ 93,- p.p.€ 76,- p.p.€ 65,- p.p.Excursie 3: Cambodjaans leren koken in Phnom Penh

Cambodjaans leren koken in Phnom Penh
Vandaag start je om 9 uur 's ochtends bij het Khmer restaurant. Met een klein groepje (zo'n 12 personen) ga je traditionele Khmer gerechten bereiden, helemaal van begin tot eind. Je leert een voor- hoofd- en nagerecht maken (je maakt er uiteindelijk zelf 1, en kijkt met de anderen mee tijdens de uitleg). Je bezoekt eerst een markt om daar lokale producten en ingrediënten te halen en zo zie je waar de locals zelf inkopen doen. In het restaurant is in een speciale ruimte ingericht voor deze cursus met verschillende werkbladen en voldoende gaspitten. Je hebt je eigen kook-unit. De Cambodjaanse keuken is niet heel beroemd, maar de smaken zijn (eigenlijk net als in Vietnam) behoorlijk verfijnd en de keuken is beïnvloed door alle buurlanden, dus heel divers qua ingrediënten. 
 
Duur: +/- 3,5 uur

Excursie 3: Cambodjaans leren koken in Phnom Penh
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.Excursie 4: Sunset cruise over de Mekong rivier (5 gangen diner)

Sunset cruise over de Mekong rivier (5 gangen diner)
Vlak voor het donker wordt stap je op een klassieke houten boot voor een relaxte sunset cruise over de Mekong Rivier. Je hebt goed uitzicht over de skyline van Phnom Penh; je vaart langs de boulevard en kunt het Koninklijk Paleis zien liggen. Een groot contrast vormen de moderne huizen langs de oever met de drijvende houten hutjes van de vissers. Je meert aan bij een eiland waar je in een drijvend restaurant een heerlijke Cambodjaanse maaltijd geniet. Rond 20 uur vaart de boot terug naar de haven van Phnom Penh.
 
Inclusief: vervoer naar de boot per tuk tuk, boottocht, drankje aan boord, 5-gangen diner. 
Join in-excursie (internationaal gezelschap)

Excursie 4: Sunset cruise over de Mekong rivier (5 gangen diner)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 54,- p.p.€ 54,- p.p.€ 54,- p.p.€ 54,- p.p.€ 54,- p.p.€ 54,- p.p.Siem Reap

Excursie 5: Grote circuit tempels van Angkor: ontdek Preah Khan, Preah Neak Pean en Banteay Srei (met gids en tuk tuk)

Grote circuit tempels van Angkor: ontdek Preah Khan, Preah Neak Pean en Banteay Srei (met gids en tuk tuk)
Krijg je geen genoeg van het Angkor tempelcomplex? Bezoek dan ook de verder gelegen tempels op het zogenaamde 'grote circuit van Angkor'. De excursie (met gids en vervoer per tuk tuk) gaat langs Preah Khan, Preh Neak Prean en een aantal monumenten zoals Ta Som en Preah Rup. De Preah Khan-tempel wordt door bomen en wortels overwoekerd, er heeft nog weinig restauratie aan deze tempel plaatsgehad. Je brengt ten slotte ook een bezoek aan de bijzondere roodgekleurde tempel BanteaySrei (Fort van de vrouwen), een kleine tempel, maar met zeer gedetailleerde bewerkingen in steen (reliëfs), veel decoraties en prachtig van kleur. Klein maar fijn! Deze tempel ligt nog wat verder afgelegen, zo'n 37 kilometer ten noorden van Angkor Wat. 
 
Duur: halve dag.
Exclusief Angkor Entreepas

Excursie 5: Grote circuit tempels van Angkor: ontdek Preah Khan, Preah Neak Pean en Banteay Srei (met gids en tuk tuk)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Privé-excursie€ 69,- p.p.€ 36,- p.p.€ 33,- p.p.€ 26,- p.p.€ 20,- p.p.€ 17,- p.p.Excursie 6: Privé reis Phnom Penh - Siem Reap met stops

Privé reis Phnom Penh - Siem Reap met stops
Kies in plaats van een directe transfer per bus van Phnom Penh naar Siem Reap voor een excursie deze reisdag. Je reist dan per privé-auto en maakt een aantal leuke stops onderweg. Aan jou de keuze of je een gids meeneemt (bijbetalen). Hij leidt je rond bij Udong (oude hoofdstad van Cambodja), vertelt iets over Spean Praptos en geeft tips over welke 'enge' dieren je zeker moet proeven in Skun. Anders reis je alleen met chauffeur. Zij spreken doorgaans minder goed Engels en leiden niet rond. Maar als je iemand bent die net zo lief op eigen houtje ontdekt zonder uitleg van een gids, dan zijn de bezienswaardigheden ook niet moeilijk te vinden. ​
 
Bij Udong liggen een aantal stupa's op de berg bij Phnom Udong, waar een aantal koningen en koninginnen begraven liggen. Mooi uitzichtpunt. Op anderhalf uur rijden van de hoofdstad ligt Skun, ook wel het spinnendorp genoemd. Er wonen allang niet meer zoveel spinnen, maar ze worden er wel in groten getale gefrituurd verkocht. Langs de kant van de weg staan twee grote spinnen, Skun is niet te missen! Mocht je geen behoefte hebben aan een proteïnerijk hapje, er is ook heel veel vers fruit te koop. We hebben hier de sprong gewaagd en een spin gegeten, een knapperige, harige snack!
 
Je rijdt verder over de ‘snelweg’, een tweebaansweg waar ook het langzamere verkeer zoals brommers en traktors zich op begeven, dus echt hard ga je niet, maar er is genoeg te zien. Je maakt een stop bij Kompong Thom om de heuvel van Phnom Santuk te beklimmen. Na een paar uur rijden stop je in Kompong Kdei bij een eeuwenoude brug uit de Angkor periode: Spean Praptos. Maak wat foto’s van fietsende en brommerende locals over de brug. Het is een van de weinige bewaarde bruggen uit de Khmer periode. 

Excursie 6: Privé reis Phnom Penh - Siem Reap met stops
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Zonder gids€ 124,- p.p.€ 64,- p.p.€ 71,- p.p.€ 53,- p.p.€ 43,- p.p.€ 36,- p.p.
Met gids€ 261,- p.p.€ 137,- p.p.€ 120,- p.p.€ 93,- p.p.€ 76,- p.p.€ 65,- p.p.Excursie 7: Eten bij mensen thuis (Siem Reap)

Eten bij mensen thuis (Siem Reap)
Ben je nieuwsgierig hoe het er aan toe gaat bij de Cambodjanen thuis? Dan is het leuk om een keer te gaan eten bij mensen thuis. Begin van de avond word je opgehaald bij je hotel door een Engelssprekende begeleider, met de tuk tuk rij je naar Krobey Riel op ongeveer 20 kilometer buiten Siem Reap. Hier ga je op bezoek bij een Cambodjaanse familie.
Ze zorgen voor een smakelijke maaltijd en je mag vast ook wel even een kijkje nemen in de keuken. Samen met de familie ga je eten; de gids zal je helpen met vertalen, want de familie zelf spreekt geen Engels.
Bij de maaltijd wordt water geserveerd. Een biertje of fris is tegen bijbetaling ook verkrijgbaar.
 

Excursie 7: Eten bij mensen thuis (Siem Reap)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 72,- p.p.€ 40,- p.p.€ 29,- p.p.€ 26,- p.p.€ 23,- p.p.€ 20,- p.p.Excursie 8: Drijvende dorpen op het Tonle Sap-meer (prive auto, gids)

Drijvende dorpen op het Tonle Sap-meer (prive auto, gids)
Mechrey village is voor ons één van de meest indrukwekkende village escapes. Het is een dorp van drijvende huizen, zodat het dorp gemakkelijk mee kan bewegen met het niveau van het water. Het water van het Tonlé Sap meer kan namelijk zo’n tien meter stijgen tijdens het regenseizoen. Het Tonlé Sap Meer wordt dan ook vier of vijf keer zo groot. Je wordt 's ochtends opgehaald bij je hotel (prive-auto met chauffeur) en rijdt eerst naar Krabei Riel voor een ritje op de traditionele ossenkar. Daarna reis je door naar Mechrey en vaar je met je gids tussen de woningen op het meer. Daar tref je een leefgemeenschap aan op bootjes. Er is zelfs een pagode. Na de lokale lunch word je terug naar Siem Reap gebracht. 
 
Duur: halve dag
 

Excursie 8: Drijvende dorpen op het Tonle Sap-meer (prive auto, gids)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 123,- p.p.€ 64,- p.p.€ 56,- p.p.€ 46,- p.p.€ 39,- p.p.€ 33,- p.p.Excursie 9: Ziplinen bij Angkor

Roetjs razensnel door de jungle bij Angkor tussen de bomen en boven de tempels; een unieke en zinderende ervaring. Deze Zipline tour bevindt zich binnen het wereldberoemde Angkor tempelcomplex. De uitgebreide 'eco adventure tour' gaat langs maar liefst 15 bomen en in totaal 21 platforms. Onder professionele begeleiding vlieg je hoog boven de tempels van boom naar boom. 
 
Tour is inclusief transfer naar Zipline (direct vanaf hotel). Angkorpas is niet vereist voor Zipline tour, tenzij je diezelfde dag ook  tempels wilt bezoeken. Minimale lengte is 100 cm, maximaal gewicht is 125 kg. Geschikt vanaf 5 jaar. Voor een begeleider van een kind zijn de kosten voor alleen transfer en maaltijd 17 euro pp. In principe geschikt voor een ieder met gemiddelde fitheid, vereist is dat je trappen op moet kunnen klimmen
 

Excursie 9: Ziplinen bij Angkor
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 108,- p.p.€ 108,- p.p.€ 108,- p.p.€ 108,- p.p.€ 108,- p.p.€ 108,- p.p.


Cambodja reizen - Cambodja - Ontmoet de monniken onderwegCambodja reizen - Cambodja - Monniken onderweg naar de tempel Cambodja reizen - Cambodja - Breng een bezoek aan de tempels van AngkorCambodja reizen - Cambodja - Eén van de meest imposante, adembenemende tempelcomplexen van Zuidoost-Azië, AngkorCambodja reizen - Cambodja - Bezoek de Ta Prohm tempel van AngkorCambodja reizen - Cambodja - Door de jungle overgenomen tempel Ta Prohm bij AngkorCambodja reizen - Cambodja - Ta Prohm tempel van Angkor is overwoekerd door de jungleCambodja reizen - Cambodja - Totaal overwoekerde tempel bij AngkorCambodja reizen - Cambodja - Onderweg naar de tempels van AngkorCambodja reizen - Cambodja - Bewonder de tempelcomplexen van AngkorCambodja reizen - Cambodja - Beklim de tempel en dool rond in de oudheid, AngkorCambodja reizen - Cambodja - Bij Bayon tempel kijkt ieder gezicht net even andersCambodja reizen - Cambodja - Ontdek de prachtige figuren in de tempelruïnes van AngkorCambodja reizen - Cambodja - Misschien ontmoet je wel een monnik bij AngkorCambodja reizen - Cambodja - Ontdek de parel van Azië, Phnom Penh! Cambodja reizen - Cambodja - Ga Phnom Penh te voet verkennenCambodja reizen - Cambodja - Struin langs de marktkraamjes in de straten van Phnom PenhCambodja reizen - Cambodja - Breng een bezoek aan het Nationaal Museum van Phnom PenhCambodja reizen - Cambodja - De moderne overdekte markt van Phnom PenhCambodja reizen - Cambodja - Het moderne gedeelte van Phnom PenhCambodja reizen - Cambodja - Op de markten van Phnom Penh wordt van alles gekookt en gebakkenCambodja reizen - Cambodja - Bezoek een tempel in Phnom PenhCambodja reizen - Cambodja - Net buiten de stad ligt Choeng Ek, "Killing Fields"Cambodja reizen - Cambodja - De Tuol Sleng gevangenis. Veel mensen vinden het een aangrijpend bezoekCambodja reizen - Cambodja - Met de pont naar Koh Dach, Silk islandCambodja reizen - Cambodja - Mountainbiken over Koh Dach, Silk IslandCambodja reizen - Cambodja - Onderweg fiets je tussen de akkersCambodja reizen - Cambodja - Rij door het landschap rond Phnom PenhCambodja reizen - Cambodja - Op straat kom je vanalles tegenCambodja reizen - Cambodja - Met de locals op de pont naar Koh Dach islandCambodja reizen - Cambodja - Op Koh Dach bezoek je een familie die zijde weeftCambodja reizen - Cambodja - Begeef je, per mountainbike naar het weinig bezochte, rustige deel aan de MekongCambodja reizen - Cambodja - Denise bij de tempelruïnes Beng MeleaCambodja reizen - Cambodja - De tempelruïnes Beng MeleaCambodja reizen - Cambodja - Maak een rondleiding langs de tempelruïnes van Beng MeleaCambodja reizen - Cambodja - Breng een bezoek aan Beng MeleaCambodja reizen - Cambodja - Bij Kompong Kdei is een eeuwenoude brug uit de Angkor periode: Spean Praptos.Cambodja reizen - Cambodja - Wandel over de eewenoude brug bij Kompong KdeiCambodja reizen - Cambodja - Paalhuizen van Kampong KhleangCambodja reizen - Cambodja - Het dagelijks leven aan het Tonlé Sap meerCambodja reizen - Cambodja - Word wakker in een paalhuis aan het Tonlé Sap Meer Cambodja reizen - Cambodja - Er is zoveel te zien in Kampong KhleangCambodja reizen - Cambodja - Vaar met een bootje op het Tonglé Sap meerCambodja reizen - Cambodja - Beleef een fotogenieke zonsondergang van het Tonlé Sap meerCambodja reizen - Cambodja - Bezoek je het interessante LandmijnmuseumCambodja reizen - Cambodja - Lees het verhaal Aki Ra, een voormalig kindsoldaat die gevochten heeft voor de Rode Khmer bij het LandmijnmuseumCambodja reizen - Cambodja - De tempelruïnes bij Sambor Prei KukCambodja reizen - Cambodja - Wandel tussen de ruïnes van Banteay SreiCambodja reizen - Cambodja - De bijzondere tempel BanteaySrei (Fort van de vrouwen)Cambodja reizen - Cambodja - De weg naar Kampong ThomCambodja reizen - Cambodja - Onderweg naar Kampong ThomCambodja reizen - Cambodja - Een kijkje in de keuken van de homestay in Kampong ThomCambodja reizen - Cambodja - Homestay in Kampong Thom Cambodja reizen - Cambodja - Er zijn rond de tempels van Sambor Prei Kuk nog gaten zichtbaar van bominslagen, uit de tijd van de Vietnamoorlog.Cambodja reizen - Cambodja - Logeer bij een familie thuis in het dorpje Kampong ThomCambodja reizen - Cambodja - Ontdek het gezellige dorpsleven van Kampong ThomCambodja reizen - Cambodja - Bewonder de lokale tradtiesCambodja reizen - Cambodja - De mooiste creaties kom je onderweg tegenCambodja reizen - Cambodja - Durf jij de lokale lekkernij uit Skun te proeven?Cambodja reizen - Cambodja - Op de markt bij Skun, ook wel het spinnendorp genoemd, kun je gefrituurde spin kopen

Reacties van reizigers (11)

"Interessante en leuke reis!"

Phnom Penh - Siem Reap - Preah Vihear - Stung Treng

Jan van Bekkum - 06-05-2019
Interessante en leuke reis. Begeleiding door deskundige en enthousiaste mensen. Excursies hadden allemaal een deskundige en enthousiaste gids. Prima georganiseerd, vertegenwoordiger in Cambodja verdient een pluim. Accommodaties waren prima, zoals verwacht.  ...
Verder lezen
Cambodja reizen: Levendig Phnom Penh en de tempels van Angkor
Beoordeling van deze reis: 10,0
10,0/10 - 1 recensie
"Heel indrukwekkend, een geweldige ervaring"

Phnom Penh - Siem Reap - Bangkok - Ayutthaya - Koh Samui

Leon Schols - 12-04-2019
Mijn vader en ik zijn naar Cambodja en Thailand geweest. Toen ik mijn plannen en ideeën aan Footprint door had gegeven hebben zij dit absoluut super geregeld en was alles tot in de puntjes geregeld. De accommodaties waren allemaal top en de gidsen waren geweldig. Dank jullie wel voor deze ...
Verder lezen
Cambodja reizen: Levendig Phnom Penh en de tempels van Angkor
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Cambodja is een veelzijdig, kleurig en vriendelijk land! Een voltreffer wat ons betreft!"

Siem Reap - Battambang - Chambok - Kampot - Tatai - Phnom Penh - Sihanoukville

Loekie van der Zee - 15-08-2018
Fantastisch! Een voltreffer wat ons betreft!   We hebben een geweldige reis door Cambodja gemaakt. Een veelzijdig, kleurig en vriendelijk land. We voelden ons overal welkom. De vriendelijke behulpzame bevolking, de markten met kleurig uitgestalde groenten en fru...
Verder lezen
Cambodja reizen: Levendig Phnom Penh en de tempels van Angkor
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Prachtige ervaring, aardige mensen in Cambodja!"

Siem Reap - Tonlé Sap meer - Koh Ker

Frans Jansens - 21-03-2017
Onze reis naar Cambodja was een prachtige ervaring!   Angkor Wat stond allang op mijn verlanglijst, het is er na 25 jaar toch van gekomen. Het is er wel erg druk, maar dat kan eigenlijk niet anders. De gehele omgeving is indrukwekkend...
Verder lezen
Cambodja reizen: Levendig Phnom Penh en de tempels van Angkor
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Prachtige ontspannen Cambodja vakantie; mooie kleinschalige hotels, vriendelijke mensen en tot in de puntjes verzorgd."

Siem Reap - Angkor - Battambang - Phnom Penh - Kampot - Kep - Koh Rong Samloem

Jouke Langhout - 28-11-2016
We moeten zeggen dat we een prachtige vakantie hebben gehad en dat alles tot in de puntjes verzorgd was. Waarvoor hartelijke dank, het heeft bijgedragen aan een heerlijk ontspannen vakantie gevoel. De hotels, het vervoer en de excursies wa...
Verder lezen
Cambodja reizen: Levendig Phnom Penh en de tempels van Angkor
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Leerzame en interessante excursies bij Angkor en Phnom Penh, verrassend goede accommodaties."

Angkor Wat - Siem Reap - Phnom Penh

Desirée van Dijk-Schulkes - 14-11-2016
De diverse excursies waren leerzaam en interessant, prettig om de eerste week te worden 'begeleid' op je zoektocht door een vreemd land. De kwaliteit hing af van de gids die we hadden; in Phnom Penh was de gids minder enthousiast en bevlogen dan onze gi...
Verder lezen
Cambodja reizen: Levendig Phnom Penh en de tempels van Angkor
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Een indrukwekkende en intense reis door Cambodja"

Phnom Penh - Siem Reap - Angkor Wat - Tonle Sap meer - Kampot - Sihanoukville - Koh Rong Samloem

Michelle - 26-08-2016
Indrukwekkend en intens, deze twee woorden beschrijven mijn vakantie in Cambodja het beste.  De accommodaties waren prima, het was fijn als er een zwembad aanwezig was. Kampot sprong er uit qua gastvrijheid, intieme open sfeer, superkwaliteit van het eten en de hotelk...
Verder lezen
Cambodja reizen: Levendig Phnom Penh en de tempels van Angkor
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Een onuitwisbare indruk in Cambodja"

Siem Reap - Angkor Wat - Tonle Sap meer - Phnom Penh - Kampot

Wieger Verzijl - 11-08-2016
De organisatie van onze trip naar Cambodja was uitstekend en kende geen verrassingen. Angkor Wat, de Killing Fields en de Tuol Sleng gevangenis waren zeer indrukwekkend. Ook de fietstocht in Kampot mag je absoluut niet missen. De familie w...
Verder lezen
Cambodja reizen: Levendig Phnom Penh en de tempels van Angkor
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Unieke ervaring in Angkor Wat"

Angkor Wat - Siem Reap

Robert Jan van Engelenburg - 10-08-2016
We hebben een unieke ervaring in Angkor Wat beleefd. We vonden het zeer indrukwekkend en we hadden een zeer enthousiaste gids. In Siem Reap verbleven we in een heel leuke accommodatie met een fijn zwembad in het centrum van het stadje en de organi...
Verder lezen
Cambodja reizen: Levendig Phnom Penh en de tempels van Angkor
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Unieke ervaring! Ontspannen Cambodja reis met sublieme accomodaties"

Cambodja reizen: Siem Reap, Angkor Wat, Battambang, Phnom Penh, Kampot, Kep, Koh Rong Samloem en Sihanoukville

Sophie Cobbe-Pouille - 29-03-2016
Onze Cambodja rondreis was een unieke ervaring! Alle excursies waren perfect georganiseerd, we vonden de fietsexcursies (in Battambang en Kampot) zeer fijn omdat je werkelijk tussen de bevolking was. Wij hebben werkelijk geen opmer...
Verder lezen
Cambodja reizen: Levendig Phnom Penh en de tempels van Angkor
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Zeer complete rondreis door Vietnam en Cambodja"

Vietnam en Cambodja reizen - Hanoi - Sapa - Halong Bay - Hue - Hoi An - Saigon - Phnom Penh - Siem Reap - Koh Rong Samloem

Marianne de Winter - 15-02-2016
Het was een onvergetelijke en ongelooflijk mooie reis door Vietnam en Cambodja.  De homestay bij Hoi An was top! Ontvangst met drankje en er werd een avond door de familie voor ons gekookt. Deze accomodatie sprong er wat ons betreft echt uit...
Verder lezen
Cambodja reizen: Levendig Phnom Penh en de tempels van Angkor
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie