Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Bewonder de olifanten bij het Elephant Valley Project en hoor hun persoonlijke verhaal. Hier worden olifanten met alle respect behandeld en mogen ze van hun oude dag genieten in de jungle. Hoor het fascinerende verhaal waarom en hoe het Elephant Valley Project is ontstaan, wat ze doen en waarom dit project zo belangrijk is. Je ontmoet de olifanten in hun natuurlijke habitat: de jungle. Deze bouwsteen brengt je tevens naar het WEHH-project​, waarvan de inkomsten uit het toerisme ten goede komen aan het Bunong-dorp​, dat je bezoekt. Tijdens deze dag leer je van alles over de manier van leven van de Bunong-mensen.
Hoogtepunten

Imposante olifanten in de jungle

Authentiek Bunong-dorp

Bou Sraa waterval

Off beaten track

€ 383,- p.p. Prijs bij 2 personen 5 Dagen
  Toevoegen aan Mijn Reisplan Toegevoegd
Cambodja reizen: Olifanten in de jungle van Mondulkiri
8,0

Beoordeling van deze reis:
8,0/10 - 4 recensies
Klik op de kaart om te vergrotenKaart reis
Reacties van reizigers (4)
Reisschema
Dag 1: Phnom Penh - Sen Monorom, join in vervoer (minivan met chauffeur)
Dag 2: Sen Monorom, Elephant Valley Project, lunch (EVP gesloten in weekend)
Dag 3: Sen Monorom, excursie WEHH met lokale gids
Dag 4: Sen Monorom – Phnom Penh, join in vervoer (minivan met chauffeur)
Dag 5: Vertrek Phnom Penh
Kaart reis
Hotel & Vervoer
Hotels 
Wij zijn altijd op zoek naar de leukste locaties. Naast prijs-kwaliteitverhouding letten we op een prettige ligging. De onderstaande hotels zijn op basis van onze eerste keuze hotels. Verzoek je om een ander hotel of is de accommodatie van onze eerste keuze reeds volgeboekt, dan kan het zijn dat je een net iets anders hotel krijgt. We proberen zoveel mogelijk in dezelfde sfeer of locatie te blijven.
 
Sen Monorom
De accommodatie in Sen Monorom is bijzonder fraai. Je hebt je eigen houten bungalow op een groot terrein met mooi uitzicht. De accommodatie is tevens een opleidingscentrum voor jongeren die in het toerisme willen werken. De betere accommodaties van Sen Monorom liggen allemaal een stukje uit het centrum, maar dat is niet echt een gemis aangezien er nauwelijks sprake is van een centrum in Sen Monorom. Er wordt ook heerlijk gekookt in de accommodatie, voor een prikkie eet je een 3 gangen menu.  
 
Phnom Penh
In Phnom Penh verblijf je in een fijn hotel met zwembad middenin de stad, vlakbij het Koninklijk Paleis. Met de tuk tuk ben je binnen een paar minuten bij de rivier en er zitten veel restaurants in de buurt. 
 
Vervoer
Je reist per minivan met chauffeur van Phnom Penh naar Mondulkiri en weer terug (join in). Doordat je het vervoer deelt met andere reizigers, is de reis zo een stuk voordeliger. Op elke lokatie (Elephant Valley Project en bij het WEHH project) krijg je een eigen lokale gids mee en wordt er voor vervoer gezorgd.
Prijzen
Cambodja reizen: Olifanten in de jungle van Mondulkiri
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 594,- p.p.€ 383,- p.p.€ 376,- p.p.€ 374,- p.p.€ 366,- p.p.€ 366,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 594,- p.p.€ 383,- p.p.€ 376,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 374,- p.p.€ 366,- p.p.€ 366,- p.p.
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 1 november 2020. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt, waar mogelijk, een derde bed op de kamer bijgezet; de prijs voor een éénpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. In de winter (januari t/m maart) en tijdens de feestdagen (rond kerst en nieuwjaar) berekenen we een hoogseizoentoeslag voor sommige bestemmingen. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstofprijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Opmerkingen:
Let op! Het Elephant Valley Project is gesloten in het weekend (zaterdag en zondag).
Excursies
Phnom PenhExcursie 1: Mountainbiken over Koh Dach - Silk Island (join in)Mountainbiken over Koh Dach - Silk Island (join in)
Met deze excursie begeef je je per mountainbike naar het weinig bezochte, rustige deel aan de Mekong. Je wordt ‘s ochtends rond 8 uur opgehaald bij je hotel en naar het startpunt van de fietstocht gebracht. Je gaat zo'n 25 kilometer fietsen over rustige landwegen, tussen boomgaarden en velden door. We raden je aan de bijgeleverde helm te dragen; het verkeer in Phnom Penh is behoorlijk druk. Vergeet je pet en zonnebrand niet! Deze tour is join in - dat betekent dat je in een groepje van max. 12-14 personen de excursie doet.
 
Je wordt naar de ferry gebracht om de rivier over te steken. Het lijkt alsof het leven zich hier al trager afspeelt, iedereen wacht geduldig op de boot, er wordt wat gekeuveld en men kijkt je nieuwsgierig aan. Aan de overkant, op het eiland Koh Dach (ook wel bekend als ‘Zijde Eiland’) fiets je door kleine dorpjes over rustige plattelandswegen. Er komen hier niet veel toeristen, dus kijk niet raar op als de kinderen ‘Hello!’ roepen en stoppen om te zwaaien en op de foto te gaan. Afhankelijk van het seizoen en wie er aanwezig zijn in het dorp, stopt de gids bij groententuinen, akkers, tempels en bij een familie die zijde weeft. Als je het mooi vindt wat ze maken, zijn ze heel blij als je iets koopt, maar voel je vooral niet verplicht. Wij hebben in plaats daarvan een kleine donatie gedaan, als dank voor de rondleiding en uitleg.
  
Als je in het zwembad bent bijgekomen van deze sportieve ochtend, kun je de stad nog even in om het paleis of museum te bekijken of pak een terrasje aan de oever van de Mekong.
 
Duur: halve dag. Start 8 uur. Je bent rond 12.30 uur terug in Phnom Penh 

Excursie 1: Mountainbiken over Koh Dach - Silk Island (join in)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.
Excursie 2: Privé reis Siem Reap - Phnom Penh met stops (excl entreegelden)Privé reis Siem Reap - Phnom Penh met stops (excl entreegelden)
Kies in plaats van een directe transfer per bus van Siem Reap naar Phnom Penh voor een excursie deze reisdag. Je reist dan per privé-auto en maakt een aantal leuke stops onderweg (entreegelden betaal je zelf ter plaatse). Aan jou de keuze of je een gids meeneemt (bijbetalen). Hij leidt je rond bij Udong (oude hoofdstad van Cambodja), vertelt iets over Spean Praptos en geeft tips over welke 'enge' dieren je zeker moet proeven in Skun. Anders reis je alleen met chauffeur. Zij spreken doorgaans minder goed Engels en leiden niet rond. Maar als je iemand bent die net zo lief op eigen houtje ontdekt zonder uitleg van een gids, dan zijn de bezienswaardigheden ook niet moeilijk te vinden. ​
 
De eerste stop is bij Kompong Kdei bij een eeuwenoude brug uit de Angkor periode: Spean Praptos. Maak wat foto’s van fietsende en brommerende locals over de brug. Het is een van de weinige bewaarde bruggen uit de Khmer periode. Je maakt vervolgens een stop bij Kompong Thom om de heuvel van Phnom Santuk te beklimmen. Ook is er een zijde-boerderij in de buurt. Je rijdt verder over de ‘snelweg’, een tweebaansweg waar ook het langzamere verkeer zoals brommers en traktors zich op begeven, dus echt hard ga je niet, maar er is genoeg te zien. 
 
Bij Udong liggen een aantal stupa's op de berg bij Phnom Udong, waar een aantal koningen en koninginnen begraven liggen. Mooi uitzichtpunt. Op anderhalf uur rijden voor de hoofdstad Phnom Penh ligt Skun, ook wel het spinnendorp genoemd. Er wonen allang niet meer zoveel spinnen, maar ze worden er wel in groten getale gefrituurd verkocht. Langs de kant van de weg staan twee grote spinnen, Skun is niet te missen! Mocht je geen behoefte hebben aan een proteïnerijk hapje, er is ook heel veel vers fruit te koop. We hebben hier de sprong gewaagd en een spin gegeten, een knapperige, harige snack!
 
 

Excursie 2: Privé reis Siem Reap - Phnom Penh met stops (excl entreegelden)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Zonder gids€ 124,- p.p.€ 64,- p.p.€ 71,- p.p.€ 53,- p.p.€ 43,- p.p.€ 36,- p.p.
Met gids€ 261,- p.p.€ 137,- p.p.€ 120,- p.p.€ 93,- p.p.€ 76,- p.p.€ 65,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Zonder gids€ 124,- p.p.€ 64,- p.p.€ 71,- p.p.
Met gids€ 261,- p.p.€ 137,- p.p.€ 120,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Zonder gids€ 53,- p.p.€ 43,- p.p.€ 36,- p.p.
Met gids€ 93,- p.p.€ 76,- p.p.€ 65,- p.p.
Excursie 3: Cambodjaans leren koken in Phnom PenhCambodjaans leren koken in Phnom Penh
Vandaag start je om 9 uur 's ochtends bij het Khmer restaurant. Met een klein groepje (zo'n 12 personen) ga je traditionele Khmer gerechten bereiden, helemaal van begin tot eind. Je leert een voor- hoofd- en nagerecht maken (je maakt er uiteindelijk zelf 1, en kijkt met de anderen mee tijdens de uitleg). Je bezoekt eerst een markt om daar lokale producten en ingrediënten te halen en zo zie je waar de locals zelf inkopen doen. In het restaurant is in een speciale ruimte ingericht voor deze cursus met verschillende werkbladen en voldoende gaspitten. Je hebt je eigen kook-unit. De Cambodjaanse keuken is niet heel beroemd, maar de smaken zijn (eigenlijk net als in Vietnam) behoorlijk verfijnd en de keuken is beïnvloed door alle buurlanden, dus heel divers qua ingrediënten. 
 
Duur: +/- 3,5 uur

Excursie 3: Cambodjaans leren koken in Phnom Penh
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.
Excursie 4: Sunset cruise over de Mekong rivier (3 gangen diner)Sunset cruise over de Mekong rivier (3 gangen diner)
Vlak voor het donker wordt stap je op een klassieke houten boot voor een relaxte sunset cruise over de Mekong Rivier. Je hebt goed uitzicht over de skyline van Phnom Penh; je vaart langs de boulevard en kunt het Koninklijk Paleis zien liggen. Een groot contrast vormen de moderne huizen langs de oever met de drijvende houten hutjes van de vissers. Je meert aan bij een eiland waar je in een drijvend restaurant een heerlijke Cambodjaanse maaltijd geniet. Na het diner vaart de boot terug naar de haven van Phnom Penh.
 
Inclusief: boottocht, drankje aan boord, 3-gangen diner, fles wijn.
Exclusief: transfers (naar en van de boot)
Join in-excursie (internationaal gezelschap)
 

Excursie 4: Sunset cruise over de Mekong rivier (3 gangen diner)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 54,- p.p.€ 54,- p.p.€ 54,- p.p.€ 54,- p.p.€ 54,- p.p.€ 54,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 54,- p.p.€ 54,- p.p.€ 54,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 54,- p.p.€ 54,- p.p.€ 54,- p.p.
Van dag tot dag
Impressie
Cambodja reizen - Cambodja - bezoek de olifanten van het Elephant Valley ProjectCambodja reizen - Cambodja - olifanten aan de wandel in Mondulkiri provincieCambodja reizen - Cambodja - olifanten hebben een relaxte tijd in het Elephant Valley ProjectCambodja reizen - Cambodja - olifanten begeleiden tijdens wandelingCambodja reizen - Cambodja - imposante dieren die olifantenCambodja reizen - Cambodja - olifanten genieten van oude dag in Elephant Valley ProjectCambodja reizen - Cambodja - olifant zwemt in de rivier bij Sen MonoromCambodja reizen - Cambodja - olifantje in het water bij Elephant Valley ProjectCambodja reizen - Cambodja - olifant kijkt recht in de cameraCambodja reizen - Cambodja - olifant ontmoeten bij Sen MonoromCambodja reizen - Cambodja - olifanten spotten in MondulkiriCambodja reizen - Cambodja - leer alles over Aziatische olifanten bij het Elephant Valley ProjectCambodja reizen - Cambodja - olifanten krijgen een lekker hapjeCambodja reizen - Cambodja - uitleg van de gids over olifantenCambodja reizen - Cambodja - olifanten mag je rustig fotograferenCambodja reizen - Cambodja - Paulien poseert met olifant in Sen MonoromCambodja reizen - Cambodja - Ferry speelt verstoppertje met olifantCambodja reizen - Cambodja - leefomgeving van de olifanten in Elephant Valley ProjectCambodja reizen - Cambodja - olifanten knager er lustig op losCambodja reizen - Cambodja - onderweg naar de Bou Sra watervalCambodja reizen - Cambodja - tussenstop bij de Bou Sra watervalCambodja reizen - Cambodja - Paulien voor de Bou Sra watervalCambodja reizen - Cambodja - verkoeling opzoeken bij de Bou Sra waterval in MondulkiriCambodja reizen - Cambodja - platteland rond Sen MonoromCambodja reizen - Cambodja - landelijk MondulkiriCambodja reizen - Cambodja - je reist over zandwegen van en naar Sen MonoromCambodja reizen - Cambodja - lokaal busje met plastic goederenCambodja reizen - Cambodja - onderweg naar Sen MonoromCambodja reizen - Cambodja - rivier bij Sen MonoromCambodja reizen - Cambodja - koffie bij het Heffalump cafeCambodja reizen - Cambodja - pitstop bij Heffalump cafe MondulkiriCambodja reizen - Cambodja - uitzicht over zanderig en landelijk Cambodja in het noordoostenCambodja reizen - Cambodja - uitzicht over de vallei in MondulkiriCambodja reizen - Cambodja - reis over landelijke wegen naar het noordoostenCambodja reizen - Cambodja - traditioneel huis in Bunong dorpCambodja reizen - Cambodja - traditioneel huis in Bunong dorp MondulkiriCambodja reizen - Cambodja -  ontmoet lokale bevolking in Bunong dorp MondulkiriCambodja reizen - Cambodja -  het rustige Cambodjaanse plattelandsleven in Mondulkiri
Reacties van reizigers (4)
 

Blogs over Cambodja


Sluiten