Cambodja reizen: Op een ossenkar op het platteland van Chambok

Cambodja reizen: Chambok - ecotoerisme - homestay

Deze bijzondere nacht in een homestay bij Chambok is ideaal als een tussenstop op de route van Phnom Penh naar het zuiden, zoals Sihanoukville of Kampot.

Hoogtepunten van deze bouwsteen:

  • Homestay 
  • Tractorrit
  • Traditionele ossenkar
  • Zwemmen bij waterval
Reisschema
Dag 1: Phnom Penh/Sihanoukville - Chambok, prive-transfer, lunch, trekkertocht, dans, diner
Dag 2: Chambok, ontbijt, ossenkarrit naar waterval, lunch (excl transfer)
Dag tot dag

Dag 1: Lekker op de trekker

Lekker op de trekker
Dé manier om de gastvrije locals te leren kennen is om te verblijven in een dorp op het platteland. Kies je voor dit community-based ecotoerisme project, dan profiteert de hele gemeenschap en de natuur van je verblijf. Chambok ligt op de rand van Kirirom National Park. Vroeger werd er veel illegaal gekapt, maar dankzij de komst van ecotoerisme is men hiermee gestopt en het project beschermt inmiddels 1260 hectare bos! Groen reizen met een goed gevoel en boordevol authentieke ervaringen dus!
 
Zowel vanuit Phnom Penh als Sihanoukville is het circa 3 uur rijden (buiten de spits). Bij aankomst in Chambok lunch je samen met je lokale gids. De vrouwen uit het dorp werken samen en verzorgen al je maaltijden in het ‘Women’s Restaurant’ bij het Informatie Centrum. Ook staan er water, cola en voor ’s avonds enkele biertjes voor je koud, een koelbox vol is inbegrepen in de prijs, net als de maaltijden en activiteiten. De gidsen uit het dorp hebben zichzelf –heel knap- Engels geleerd. Soms ben je daardoor even ‘lost in translation’, maar dat levert juist ook grappige en authentieke momenten op. Maar maak je geen zorgen, alles is goed geregeld hier. Dus laat je verrassen, alles komt vanzelf goed!
 
Na de lunch verken je het dorp en leer je armbandjes maken van natuurlijke materialen als bamboe en liaan. Op de aanhangwagen van een lokale tractor - de ijzeren buffel - rijd je verder naar de rivier waar je lekker kunt zwemmen. Zwaai naar de lachende dorpsbewoners die je onderweg tegenkomt. Je avondeten gebruik je ook weer in het Informatie Centrum. De kinderen uit het dorp laten trots een aantal Khmer-dansen zien die ze hebben in gestudeerd met hun dansgroep. Hierna word je met je bagage achter op de brommer naar je homestay gebracht. Verschillende huizen in het dorp krijgen omstebeurt gasten. Reken op eenvoudige omstandigheden, zoals een bed met een dun matrasje. Soms is er een deken beschikbaar. Bedenk je dat dit al heel luxe is, want Cambodjanen slapen dikwijls op een rieten matje op de grond onder een sarong. Breng zelf een lakenzak en handdoek mee. De badkamer is een apart hokje met een Aziatische hurk wc en waterbak waarmee je water over jezelf schept om te douchen.
 
Meenemen: lakenzak, handdoek, sarong (handig te gebruiken bij omkleden en badderen), wandelschoenen of sandalen, dagrugzak, zwemspullen, zonnepet en zonnebrand, regenponcho in regenseizoen.

Dag 2: Op een ossenkar naar de waterval

Op een ossenkar naar de waterval
’s Ochtends pak je je tas alvast in (deze kun je bij vertrek ophalen met de auto) en loop je naar het Informatie Centrum voor het ontbijt. Achterop een traditionele ossenwagen hobbeldebobbel je een kilometer, totdat het pad omhoog gaat en de ossen niet verder kunnen. Je loopt zo’n 2 kilometer heuvelopwaarts over een breed pad. Geleidelijk stijgend, alleen vlak bij de waterval moet je een kort stukje over rotsen klauteren. Afhankelijk van het seizoen staat er meer of minder water in de waterval en de poelen erom heen. Een lekker plekje om af te koelen. Je lunch kun je eventueel meenemen als picknick pakketje. Neem voldoende water mee in je dagrugzak. Tip: Socks on the Rocks! De met mos begroeide rotsen rondom de waterval zijn zeer glad. Met sokken aan heb je 90% meer grip. Het ziet er wat mallotig uit, maar kan een vervelende uitglijder voorkomen. De terugtocht is via hetzelfde pad, spreek af of de ossenwagen al dan niet op je wacht. In het Informatie Centrum neem je afscheid van je gids en daarna haal je je bagage op bij je homestay. De bouwsteen eindigt hier en na deze unieke Go Local ervaring vervolg je je reis naar je volgende bestemming! Kies voor een transfer en overnachting in Phnom Penh (zie 'Extensies') of kies voor een bouwsteen in het zuiden zoals 'Strandleven in Sihanoukville' of Paradijselijk eiland Koh Rong Samloem

Achtergrond

Community-based ecotoerisme

 
Kies je voor dit community-based ecotoerisme project, dan profiteert de hele gemeenschap en ook de natuur van je verblijf. Chambok ligt op de rand van Kirirom National Park. Vroeger werd er veel illegaal gekapt, maar dankzij de inkomsten uit ecotoerisme is men hiermee gestopt. Groen reizen met een goed gevoel en boordevol authentieke ervaringen, zoals een rit per tractor op een ossenkar, zwemmen in rivier en waterval en slapen bij de locals thuis. Go fair. Go local. Op naar Chambok!
Hotel & Vervoer
Hotel
Wij zijn altijd op zoek naar de leukste locaties. Naast prijs-kwaliteitverhouding letten we op een prettige ligging. Soms is dit in een gezellige straat nabij restaurantjes, soms ligt het hotel juist lekker rustig buiten met een mooie tuin. Waar mogelijk boeken wij goede middenklasse hotels, maar in sommige plaatsen is de accommodatie wat eenvoudiger. Het kan echter voorkomen dat het genoemde hotel niet beschikbaar is, wij stellen je dan een passend alternatief voor.
 
In Chambok verblijf je in een homestay, dat betekent dat het een zeer eenvoudige accomodatie is. Denk daarbij aan een bed met een dun matrasje. Soms is er een deken beschikbaar. Breng zelf een lakenzak en handdoek mee. De badkamer is een apart hokje met een Aziatische hurk wc en waterbak waarmee je water over jezelf schept om te douchen.
 
 
Vervoer
Je reist per prive-auto met chauffeur (spreekt geen Engels) vanuit Phnom Penh of Sihanoukville naar Chambok. Omdat er geen stops onderweg zijn en je bij Chambok lokale gidsen treft, reist er geen gids met je mee. Bij Chambok maak je een rit per tractor en per ossenkar naar de rivier en de waterval. Go local!
Prijzen
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 1 november 2019. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt, waar mogelijk, een derde bed op de kamer bijgezet; de prijs voor een éénpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. In de winter (januari t/m maart) en tijdens de feestdagen (rond kerst en nieuwjaar) berekenen we een hoogseizoentoeslag. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstofprijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Cambodja reizen: Op een ossenkar op het platteland van Chambok
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 311,- p.p.€ 197,- p.p.€ 173,- p.p.€ 150,- p.p.€ 137,- p.p.€ 127,- p.p.
Inclusief:
 • 1 Overnachting in een homestay (lokaal huis)
 • Maaltijden (lunch, diner, ontbijt, lunch),
 • Koelbox met water en enkele drankjes
 • Activiteiten onder begeleiding van een lokale gids
 • Directe transfer per privé-auto (met niet-Engelssprekende chauffeur) Phnom Penh - Chambok

Exclusief:
 • Transfer op dag 2
 • Overige maaltijden, dranken en snacks

Extensies

Extensie 1: Transfer naar Phnom Penh en overnachting (vanuit Chambok)


Sluit deze bouwsteen af in Phnom Penh, zodat je de volgende dag verder kunt reizen naar andere bestemmingen in Cambodja. Reis door naar Mondulkiri, Kratie of de wereldberoemde tempels van Angkor bij Siem Reap. 

Dag 2: Op een ossenkar naar de waterval

Op een ossenkar naar de waterval
’s Ochtends pak je je tas alvast in (deze kun je bij vertrek ophalen met de auto) en loop je naar het Informatie Centrum voor het ontbijt. Achterop een traditionele ossenwagen hobbeldebobbel je een kilometer, totdat het pad omhoog gaat en de ossen niet verder kunnen. Je loopt zo’n 2 kilometer heuvelopwaarts over een breed pad. Geleidelijk stijgend, alleen vlak bij de waterval moet je een kort stukje over rotsen klauteren. Afhankelijk van het seizoen staat er meer of minder water in de waterval en de poelen erom heen. Een lekker plekje om af te koelen. Je lunch kun je eventueel meenemen als picknick pakketje. Neem voldoende water mee in je dagrugzak. Tip: Socks on the Rocks! De met mos begroeide rotsen rondom de waterval zijn zeer glad. Met sokken aan heb je 90% meer grip. Het ziet er wat raar uit, maar kan een vervelende uitglijder voorkomen. De terugtocht is via hetzelfde pad, spreek af of de ossenwagen al dan niet op je wacht. In het Informatie Centrum neem je afscheid van je gids en daarna haal je je bagage op bij je homestay. 's Middags reis je (prive-tranfer met chauffeur) zonder stops onderweg naar Phnom Penh waar je overnacht in een kleinschalig hotel met tuin en zwembad middenin de stad.

Dag 3: Vertrek uit Phnom Penh

Vertrek uit Phnom Penh
Na het ontbijt eindigt deze bouwsteen. Vervolg je reis naar het authentieke noord-oosten van Cambodja voor een ontmoeting met olifanten bij het Elephant Valley Project of ga varen over de Mekong om dolfijnen te spotten bij Kratie. Ben je nog niet in Siem Reap geweest, dan is het tijd om af te reizen naar het tempelcomplex van Angkor!

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Transfer naar Phnom Penh en overnachting (vanuit Chambok):
Dag 1: Phnom Penh/Sihanoukville - Chambok, prive-transfer, lunch, trekkertocht, dans, diner
Dag 2: Chambok - Phnom Penh, ossenkarrit naar waterval, lunch, prive-transfer (chauffeur)
Dag 3: Phnom Penh -

Extensie 1: Transfer naar Phnom Penh en overnachting (vanuit Chambok)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Privé vervoer€ 140,- p.p.€ 70,- p.p.€ 64,- p.p.€ 60,- p.p.€ 52,- p.p.€ 51,- p.p.


Cambodja reizen - Cambodja - Ga van de gebaande paden en ontdek ChambokCambodja reizen - Cambodja - Op de aanhangwagen van een lokale tractor naar de rivier voor een verkoelende plonsCambodja reizen - Cambodja - Lekker op de trekker in ChambokCambodja reizen - Cambodja - Ga naar de rivier bij Chambok voor verkoelingCambodja reizen - Cambodja - Bij de rivier van Chambok kun je leker zwemmenCambodja reizen - Cambodja - Verken het platteland rondom Chambok met de trekkerCambodja reizen - Cambodja - Het platteland van ChambokCambodja reizen - Cambodja - Rural area ChambokCambodja reizen - Cambodja - Logeren in een homestay bij ChambokCambodja reizen - Cambodja - Bedenk je dat dit al heel luxe is, want Cambodjanen slapen dikwijls op een rieten matje op de grond onder een sarongCambodja reizen - Cambodja - Leer in Chambok armbandjes maken van natuurlijke materialen als bamboe en liaanCambodja reizen - Cambodja - Lekker creabea zelf armbandjes maken in ChambokCambodja reizen - Cambodja - Breng een bezoek aan het visitor centre van ChambokCambodja reizen - Cambodja - Huur een fiets en ga op pad door ChambokCambodja reizen - Cambodja - Chambok een dorpje op het plattelandCambodja reizen - Cambodja - Wandel door het dorpje ChambokCambodja reizen - Cambodja - Ontmoet de locals van ChambokCambodja reizen - Cambodja - In Chambok zijn ze ook nieuwsgierig naar jouCambodja reizen - Cambodja - Help een handje bij het koken en leer traditioneel cambodjaans kokenCambodja reizen - Cambodja - Smullen bij het "Womens restaurant" van ChambokCambodja reizen - Cambodja - De kinderen uit het dorp laten trots een aantal Khmer-dansen zienCambodja reizen - Cambodja - Op de foto met de dansgroep van ChambokCambodja reizen - Cambodja - Tijd voor de traditionele ossekarCambodja reizen - Cambodja - Achterop een traditionele ossenwagen hobbeldebobbel je een kilometer door het bosCambodja reizen - Cambodja - Met de traditionele ossekar van Chambok op padCambodja reizen - Cambodja - Gezellig achterop de ossekar naar de watervalCambodja reizen - Cambodja - We zijn er bijna, we zijn erbij maar nog niet helemaal .. bij de watervalCambodja reizen - Cambodja - Loopt zo’n 2 kilometer heuvelopwaarts over een breed pad naar de watervalCambodja reizen - Cambodja - Laat je verrassen door de prachtige verborgen watervalCambodja reizen - Cambodja - Leer relaxen na de wandeling bij de watervalCambodja reizen - Cambodja - De waterval bij ChambokCambodja reizen - Cambodja - De magische tip om niet uit te glijden bij de waterval: Socks on the Rocks!Cambodja reizen - Cambodja - Waan je even in het jungle sprookje van ChambokCambodja reizen - Cambodja - Een heerlijk plekje bij de gave waterval