Cambodja reizen: Paradijselijk eiland Koh Rong Samloem

Cambodja reizen: Koh Rong Samloem - eiland - snorkelen

Voor de kust van Cambodja liggen tientallen eilandjes met witte zandstranden. Ontdek de fijnste van allemaal met deze bouwsteen en sluit je Cambodja vakantie ontspannen af met je voeten in het zand. Snorkel rond het eiland en geniet van de rust bij je relaxte houten bungalow aan het strand. 

Hoogtepunten van deze bouwsteen:

  • Boottocht naar het eiland
  • Stranden Koh Rong Samloem
Reisschema
Dag 1: Phnom Penh/Chambok - Sihanoukville - Koh Rong Samloem, prive transfer naar pier en boot (join in)
Dag 2: Koh Rong Samloem, vrije dag
Dag 3: Koh Rong Samloem, vrije dag
Dag 4: Koh Rong Samloem - Sihanoukville - Phnom Penh, boot en prive-transfer (direct zonder gids)
Dag tot dag

Dag 1: Reis naar Paradise Island

Reis naar Paradise Island
Vandaag word je na het onbtijt bij je hotel opgehaald (in Phnom Penh of bij de homestay in Chambok) en reis je in ongeveer 4,5 uur respectievelijk 3 uur naar Sihanoukville. Het kan weleens druk zijn op de ring van Phnom Penh, dus de chauffeur zal je bijtijds ophalen. In Sihanoukville word je bij de pier afgezet vanwaar rond 13 of 14 uur de boot van het resort naar Koh Rong Samloem vertrekt (tijdstip boot hangt af van resort waar je verblijft). De boottocht is een excursie op zich, je hebt een heerlijk uitzicht.

Dag 2: Strandleven

Strandleven
Een vrije dag op een tropisch eiland! Nagenieten van je reis door Cambodja. Met je voeten in het zand eindelijk dat ene boek uitlezen. Of wandel bij laag water over het witte zandstrand dat zichtbaar wordt bij eb. 

Dag 3: Alle rust op Koh Rong Samloem

Alle rust op Koh Rong Samloem
Nog een heerlijke vrije dag op dit tropische eiland. Maak een strandwandeling of bouw een zandkasteel, deze plek zorgt voor ultieme ontspanning. 

Dag 4: Reis naar Phnom Penh

Reis naar Phnom Penh
Je neemt 's ochtends vroeg de boot terug naar het vasteland. Bij de pier in Sihanoukville staat een chauffeur op je te wachten voor de terugreis per privé-auto naar de hoofdstad Phnom Penh. Na de transfer houdt deze bouwsteen op. Je kunt een extra nacht in Phnom Penh boeken of reis direct door naar je volgende bestemming of naar huis.

Achtergrond

Koh Rong Samloem: Island of Paradise

 
Voor de kust van Sihanoukville in het zuiden liggen tientallen eilanden waar je je Cambodja reis ontspannen kunt afsluiten. Het groene eiland Koh Rong Samloem heeft een paar helderwitte zandstranden die je wellicht niet direct met Cambodja associeert. Het eiland heeft 5 stranden die je allemaal kunt testen. Of hike naar de bergen en watervallen in het binnenland voor wat meer actie en mogelijk een ontmoeting met wildlife. Je logeert in een beach-bungalow, direct aan het strand, wat wil je nog meer?
Hotel & Vervoer
Hotel
Wij zijn altijd op zoek naar de leukste locaties. Naast prijs-kwaliteitverhouding letten we op een prettige ligging. Soms is dit in een gezellige straat nabij restaurantjes, soms ligt het hotel juist lekker rustig buiten met een mooie tuin. Waar mogelijk boeken wij goede middenklasse hotels, maar in sommige plaatsen is de accommodatie wat eenvoudiger. Het kan echter voorkomen dat het genoemde hotel niet beschikbaar is, wij stellen je dan een passend alternatief voor.
 
Op Koh Rong Samloem overnacht je in een huisje op het strand, van alle gemakken voorzien. Het is basic ingericht, maar door de locatie de ideale plek om van het strand te genieten. Elektriciteit is beperkt toegankelijk. 
 
Vervoer
Je reist per prive-auto met chauffeur vanuit Phnom Penh of Chambok en terug naar Phnom Penh (direct, zonder stops). Vanaf de pier bij Sihanoukville neem je een grote (langzame) boot naar het eiland (in principe de boot van het resort waar je verblijft). Op het eiland word je naar je hotel gebracht.
Prijzen
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 1 november 2019. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt, waar mogelijk, een derde bed op de kamer bijgezet; de prijs voor een éénpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. In de winter (januari t/m maart) en tijdens de feestdagen (rond kerst en nieuwjaar) berekenen we een hoogseizoentoeslag. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstofprijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Cambodja reizen: Paradijselijk eiland Koh Rong Samloem
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 488,- p.p.€ 275,- p.p.€ 271,- p.p.€ 251,- p.p.€ 240,- p.p.€ 232,- p.p.
Inclusief:
 • 3 overnachtingen met ontbijt
 • Transfer Phnom Penh/Chambok - Sihanoukville, privé-auto met chauffeur
 • Boottocht Sihanoukville - Koh Rong Samloem en terug (boot van resort)
 • Transfer Sihanoukville - Phnom Penh, privé-auto met chauffeur

Exclusief:
 • Overige maaltijden
 • Entreegelden, donaties en fooien
 • Snorkelspullen

Opmerkingen:
Voor de 3e of 5e persoon kan geen extra bed in de bungalow worden bijgezet, de prijs gaat bij 3 of 5 personen daarom uit van een eigen bungalow.
 
Er geldt een toeslag van het hotel tussen 1 juli en 31 augustus 2019 van €5,- per persoon per nacht en van 1 november 2018 - 31 mei 2019 van €12 per persoon per nacht.

Extensies

Extensie 1: Extra dag op Koh Rong Samloem


Aan het einde van je rondreis door Cambodja is een extra dagje rust heerlijk. Ga uitgerust terug naar Nederland door een dag extra op één van de stranden van het paradijselijke Koh Rong Samloem door te brengen.

Dag 4: Extra vrije dag op paradijselijk eiland Koh Rong Samloem

Extra vrije dag op paradijselijk eiland Koh Rong Samloem
Geniet extra lang op dit paradijselijk eiland. Maak een lange strandwandeling, ga snorkelen of lees eindelijk dat ene boek uit. 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag op Koh Rong Samloem:
Dag 1: Phnom Penh/Chambok - Sihanoukville - Koh Rong Samloem, prive transfer naar pier en boot (join in)
Dag 2: Koh Rong Samloem, vrije dag
Dag 3: Koh Rong Samloem, vrije dag
Dag 4: Koh Rong Samloen, vrije dag
Dag 5: Koh Rong Samloem - Sihanoukville - Phnom Penh, boot en prive-transfer (direct zonder gids)

Extensie 1: Extra dag op Koh Rong Samloem
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
t/m mei 2018€ 101,- p.p.€ 55,- p.p.€ 70,- p.p.€ 55,- p.p.€ 64,- p.p.€ 55,- p.p.


Cambodja reizen - Cambodja - Met de boot van Sihanoukville naar het groene eiland Koh Rong SamloemCambodja reizen - Cambodja - Onderweg naar het paradijselijk eiland Koh Rong SamloemCambodja reizen - Cambodja - Onderweg van Sikanoukville naar een paradijselijk eilandCambodja reizen - Cambodja - Maak een lange strandwandeling over het strand van Koh Rong SamloemCambodja reizen - Cambodja - Relaxen op het strand van Koh Rong SamloemCambodja reizen - Cambodja - Overnacht in een huisje op het strand van Koh Rong SamloemCambodja reizen - Cambodja - Even helemaal niks op Koh Rong SamloemCambodja reizen - Cambodja - Paradijselijk eiland Koh Rong SamloemCambodja reizen - Cambodja - Een huisje op het strandCambodja reizen - Cambodja - Ontmoet de lokale bevolking van Koh Rong SamloemCambodja reizen - Cambodja - Snorkel om Koh Rong Samloen eilandCambodja reizen - Cambodja - Bewonder de onderwaterwereld van Koh Rong SamloemCambodja reizen - Cambodja - Monniken onderweg naar de tempel bij de rivierCambodja reizen - Cambodja - Op straat kom je vanalles tegenCambodja reizen - Cambodja - Rij langs de groene akkersCambodja reizen - Cambodja - Onderweg van Phnom Penh naar Sihanoukville kijk je je ogen uitCambodja reizen - Cambodja - Geniet van het straat leven tijdens de rit naar SihanoukvilleCambodja reizen - Cambodja - Op de markten van Phnom Penh wordt van alles gekookt en gebakkenCambodja reizen - Cambodja - Bezoek de markt en smul van de lokale gerechtenCambodja reizen - Cambodja - Ontdek de parel van Azië, Phnom Penh!Cambodja reizen - Cambodja - Ga Phnom Penh te voet verkennenCambodja reizen - Cambodja - Het moderne gedeelte van Phnom PenhCambodja reizen - Cambodja - jungle in het binnenlandCambodja reizen - Cambodja - vaar per boot door de natuurCambodja reizen - Cambodja - bungalow midden in de natuurCambodja reizen - Cambodja - back to nature ervaringen!Cambodja reizen - Cambodja - wandelen door het groene binnenlandCambodja reizen - Cambodja - varen over de rivier

Reacties van reizigers (14)

"Gaaf! Veel gezien en veel nieuwe ervaringen!"

Hanoi - Ninh Binh - Sapa - Halong Bay - Hoi An - Saigon - Siem Reap - Koh Rong Samloem

Margreet Wigmans - 04-06-2018
Het was een gave reis, waarin we veel gedaan en gezien hebben. Sapa was voor ons duidelijk het hoogtepunt van onze vakantie, maar we hebben van alles genoten. Onze top 3 is: 1. Sapa, 2. Hoi An en 3. Siem Reap (Angkor Wat) en Halong Bay Excursies en tours ...
Verder lezen
Cambodja reizen: Paradijselijk eiland Koh Rong Samloem
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Supervakantie Cambodja"

Phnom Penh - Siem Reap - Battambang - Koh Rong Samloem

Rosemarijn - 26-03-2018
Onze reis in Cambodja: Heerlijk! Mooi land, prachtige mensen en fascinerende geschiedenis. Dank voor jullie hulp om deze super vakantie te beleven!   Highlights Markten, markten, markten De boottocht aan de zuidkant v...
Verder lezen
Cambodja reizen: Paradijselijk eiland Koh Rong Samloem
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Geslaagde Cambodja vakantie - klassieke hoogtepunten reis"

Phnom Penh - Siem Reap - Angkor - Tonle Sap - Koh Rong

Nicole Verbeek - 19-02-2018
Wij kijken terug op een geslaagde vakantie, mooie en indrukwekkende dingen gezien. De combinatie iets doen en rust was goed in balans, ook waren we zeer onder de indruk van de vriendelijkheid van de Cambodjanen.   We hebben de rondreis Cambodja klassieke hoogtep...
Verder lezen
Cambodja reizen: Paradijselijk eiland Koh Rong Samloem
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Avontuurlijke reis naar toplocaties Angkor, Mondulkiri, Chi Phat en Koh Rong Samloem"

Siem Reap - Phnom Penh - Mondulkiri - Chi Phat - Sihanoukville - Koh Rong Samloem

Corien - 04-12-2017
Avontuurlijke, soms wat zware, reis naar toplocaties als Angkor, Mondulkiri, Chi Phat en Koh Rong Samloem.   Angkor was geweldig. Kan hier best nog een keer heen om een paar dagen rond te dwalen. Het eten in 'Haven' was ...
Verder lezen
Cambodja reizen: Paradijselijk eiland Koh Rong Samloem
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Mooie combinatie Thailand - Cambodja, alles was top georganiseerd."

Bangkok - Koh Chang - Siem Reap - Phnom Penh - Kratie - Mondulkiri - Sihanoukville - Koh Rong Samloem

Jolanda Houterman - 24-08-2017
Geweldige reis, veel indrukken, veel gedaan en enorm genoten.   De combinatie Thailand - Cambodja is een erg leuke. De verschillen worden zo erg duidelijk. Thailand is goed georganiseerd en duidelijk, Cambodja rommelig en soms v...
Verder lezen
Cambodja reizen: Paradijselijk eiland Koh Rong Samloem
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Prachtige ontspannen Cambodja vakantie; mooie kleinschalige hotels, vriendelijke mensen en tot in de puntjes verzorgd."

Siem Reap - Angkor - Battambang - Phnom Penh - Kampot - Kep - Koh Rong Samloem

Jouke Langhout - 28-11-2016
We moeten zeggen dat we een prachtige vakantie hebben gehad en dat alles tot in de puntjes verzorgd was. Waarvoor hartelijke dank, het heeft bijgedragen aan een heerlijk ontspannen vakantie gevoel. De hotels, het vervoer en de excursies wa...
Verder lezen
Cambodja reizen: Paradijselijk eiland Koh Rong Samloem
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Bijzondere reis door Cambodja, Angkor is beslist grote aanrader."

Siem Reap - Angkor - Phnom Penh - Kratie - Mondulkiri - Sihanoukville - Koh Rong Samloem

Marja Janse - 01-11-2016
Het was een bijzondere reis, waar we in de toekomst met veel plezier aan terug denken! Het bezoek aan Angkor Wat is beslist een grote aanrader. Het Elephant Valley Project in Mondulkiri moet je geweest zijn, alleen al om te zi...
Verder lezen
Cambodja reizen: Paradijselijk eiland Koh Rong Samloem
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Vriendelijke bevolking, prachtige tempels bij Angkor en bewogen geschiedenis"

Siem Reap - Angkor - Battambang - Phnom Penh - Kampot - Kep - Sihanoukville - Koh Rong Samloem

Jan Fleuren - 07-10-2016
Cambodja... een land met een bewogen geschiedenis! We hebben ontzettend genoten van de schatten van Angkor Wat (bezoek zeker ook Banteay Srei en Preah Khan!) en van de vriendelijke bevolking! Van een bezoek aan de 'ki...
Verder lezen
Cambodja reizen: Paradijselijk eiland Koh Rong Samloem
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Een reis met bijzondere ontmoetingen!"

Siem Reap - Angkor Wat - Tonle Sap meer - Mechrey Village - Phnom Penh - Kampot - Kep - Koh Rong Samoem

Lotte van den Ouden - 09-09-2016
Tijdens onze reis verbleven we in heel gevarieerde accommodaties. Bij de homestay in Merchrey Village hebben we belabberd geslapen, maar daar hadden we ons op ingesteld en we hadden het voor geen goud willen missen. Dat was het leukst! De hotels in Siem Reap en Phnom Penh waren...
Verder lezen
Cambodja reizen: Paradijselijk eiland Koh Rong Samloem
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Een indrukwekkende en intense reis door Cambodja"

Phnom Penh - Siem Reap - Angkor Wat - Tonle Sap meer - Kampot - Sihanoukville - Koh Rong Samloem

Michelle - 26-08-2016
Indrukwekkend en intens, deze twee woorden beschrijven mijn vakantie in Cambodja het beste.  De accommodaties waren prima, het was fijn als er een zwembad aanwezig was. Kampot sprong er uit qua gastvrijheid, intieme open sfeer, superkwaliteit van het eten en de hotelk...
Verder lezen
Cambodja reizen: Paradijselijk eiland Koh Rong Samloem
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"De reis van mijn leven!"

Hanoi - Mai Chau - Hué - Hoi An - Ho Chi Minh CIty - Phnom Penh - Koh Rong Samloem - Siem Reap - Angkor Wat

Miek Smilde - 18-08-2016
Mai Chau was voor ons een hoogtepunt van de reis, terwijl we daar eigenlijk niet naar toe zouden gaan. De planning was Halong Bay, maar dat ging niet door wegens weersomstandigheden. Het geboden alternatief, de rijstvelden van Mai Chau, was een schot in de roos. Prachtig l...
Verder lezen
Cambodja reizen: Paradijselijk eiland Koh Rong Samloem
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Unieke ervaring! Ontspannen Cambodja reis met sublieme accomodaties"

Cambodja reizen: Siem Reap, Angkor Wat, Battambang, Phnom Penh, Kampot, Kep, Koh Rong Samloem en Sihanoukville

Sophie Cobbe-Pouille - 29-03-2016
Onze Cambodja rondreis was een unieke ervaring! Alle excursies waren perfect georganiseerd, we vonden de fietsexcursies (in Battambang en Kampot) zeer fijn omdat je werkelijk tussen de bevolking was. Wij hebben werkelijk geen opmer...
Verder lezen
Cambodja reizen: Paradijselijk eiland Koh Rong Samloem
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Zeer complete rondreis door Vietnam en Cambodja"

Vietnam en Cambodja reizen - Hanoi - Sapa - Halong Bay - Hue - Hoi An - Saigon - Phnom Penh - Siem Reap - Koh Rong Samloem

Marianne de Winter - 15-02-2016
Het was een onvergetelijke en ongelooflijk mooie reis door Vietnam en Cambodja.  De homestay bij Hoi An was top! Ontvangst met drankje en er werd een avond door de familie voor ons gekookt. Deze accomodatie sprong er wat ons betreft echt uit...
Verder lezen
Cambodja reizen: Paradijselijk eiland Koh Rong Samloem
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Onvergetelijke ontspannen reis door Cambodja"

Cambodja rondreis - Siem Reap - Angkor Wat - Phnom Penh - Sihanoukville - Koh Rong Samloem

Maurits Super - 04-08-2015
Onze reis door Cambodja was onvergetelijk! Het waren twee  rustgevende weken, waarin we de tempels van Angkor Wat uitgebreid hebben bezocht. We zijn ook naar de Killing fields bij Phnom Penh ge...
Verder lezen
Cambodja reizen: Paradijselijk eiland Koh Rong Samloem
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie