Cambodja reizen: Rivier en jungle lodge in de natuur in Tatai

Cambodja reizen: Tatai - Koh Kong

Ben je graag in de natuur? Wil je ‘groen reizen’ en verblijven in een ecolodge? Dan is dit echt iets voor jou. Maak een trekking door het bos en koel af in een meer en onder een waterval. Ga kajakken of zwemmen in de rivier. Luier met een boek of ontspan met een massage. Tip: combineer deze bouwsteen Cambodja met het eilandje Koh Chang op Thailand. 

Hoogtepunten van deze bouwsteen:

  • Ecolodge middenin de natuur
  • Uitdagende trekking 
  • Koel af onder de waterval
Reisschema
Dag 1: Phnom Penh/Sihanoukville - Tatai, prive-transfer (chauffeur), boottransfer, lunch en diner
Dag 2: Tatai, trekking waterval, meer en jungle walk (medium), lunch en diner
Dag 3: Vertrek Tatai, boottransfer
Dag tot dag

Dag 1: Ecolodge aan de rivier

Ecolodge aan de rivier
Een auto met chauffeur haalt je op voor een rechtstreekse transfer naar Tatai. Er zijn namelijk geen bezienswaardigheden onderweg. Vanuit Sihanoukville is het 220 km, circa 3,5 uur rijden en vanuit Phnom Penh is het 270 km, een uur of 5, pauzes en files niet meegerekend. Je kunt dit ook goed combineren met Chi Phat Community Ecotourisme, 100 km en circa 2 uur rijden plus een boottocht van 2 uur om Chi Phat te verlaten. Indien je voor lunchtijd aankomt, gebruik je de lunch in de lodge, anders gebruik je op eigen gelegenheid iets onderweg.
 
Om de ecolodge te bereiken, maak je gebruik van een van de boten van de lokale gemeenschap (vertrekt om 12 uur 's middags). In 10 minuten ben je bij de lodge. De lodge gaf ons een beetje een safari gevoel, met de grasdakjes verstopt tussen de bomen. De ecolodge is knus kleinschalig, er zijn slechts 8 bungalows, ieder met een veranda met hangmat en zitje. Aan de rivier zijn verschillende zitjes gemaakt, om heerlijk een boek te lezen en er is een spa voor een massage. Ook kun je zelf gaan zwemmen of kajakken op de rivier. De lodge organiseert verschillende optionele activiteiten, zoals een sunset cruise op de rivier of een night walk op zoek naar ‘creepy crawlers’. ’s Avonds blijken de struiken te wemelen van het leven. De gids heeft een ongelofelijk scherp oog en ontdekt larven, rupsen, poppen en nesten van spinnen, torren, kevers en mieren. Vraag bij aankomst wat de mogelijkheden zijn!
 
Reken niet op een 5 sterren lodge, maar kijk naar de duizenden sterren aan het firmament. Door de zonne-panelen is er bijvoorbeeld geen airco, maar wel een ventilator boven je bed. Er is geen douche met warm water, maar door de tropische hitte mis je dit eigenlijk niet. De mensen en de manier waarop ecotoerisme hier tot uiting komt, is wat deze lodge bijzonder maakt. En niet te vergeten het lekkere eten! De maaltijden, afternoon tea, en het drinkwater zijn allemaal inclusief. ’s  Avonds geniet je van een drie-gangen diner in het open restaurant.
 

Dag 2: Zwemmen bij waterval en trekking

Zwemmen bij waterval en trekking
Na het fijne ontbijtbuffet is het tijd voor actie. Samen met eventuele andere internationale gasten die vandaag de trekking doen, vaar je in ongeveer een half uur naar de Tatai waterval. Hier kun je zwemmen. Tip: draag 'socks on the rocks'! De rotsen zijn spiegelglad en met je sokken aan voorkom je een lelijke val. Hierna wandel je circa 2,5 uur door het bos. Geen moeilijke wandeling, maar wel flink zweten. Zoals overal in Cambodja zijn veel grote bomen illegaal gekapt, verwacht dan ook geen ongerept oerbos. Met de naam jungle wordt in dit geval dan ook een wildernis bedoeld. Op open plaatsen groeit bamboe nu welig. Bij het meer kun je afkoelen, zwemmen en lunchen. Met een waterfilter wordt van schoon natuurwater drinkwater gemaakt om je bidon bij te vullen: ook bijzonder om dat eens mee te maken! Het laatste deel van de tocht is nogmaals een trekking van 2,5 uur. Iets zwaarder nu, er is een stukje van een half uur wat omlaag gaat, maar ook een stuk waarbij je langzaam omhoog moet. Moe maar voldaan kom je eind van de middag aan bij de lodge. Het eten smaakt nog lekkerder. Wat wij ook gezellig vonden is dat we met enkele andere gasten de excursie hadden gedaan, dat schept gelijk een band en zo hadden we een heel gezellige avond samen.
 
Let op. Door weersomstandigheden kan het programma aangepast worden. Dit is altijd in je eigen belang, uit ervaring weet men hoe bepaalde weersomstandigheden de excursie beïnvloeden. Als de omstandigheden te zwaar zijn, kan het programma ingekort worden.
 
Meenemen: dagrugzak (je draagt je eigen lunch, waterbidon), zwemspullen, zonnepet, zonnebrand, extra paar sokken die nat mogen worden, camera, drybag of plastic zak om je spullen droog te houden (in regenseizoen), poncho (in regenseizoen).
 

Dag 3: Afscheid van Tatai

Afscheid van Tatai
Na het ontbijt word je met de boot teruggebracht naar de brug, hier eindigt de bouwsteen. Vanaf dit punt zijn er verschillende opties voor verdere transfers (daarom niet inclusief). De mogelijkheden zijn a) je reis voorzetten in Cambodja, naar Phnom Penh of Sihanoukville of b) je reis voorzetten naar Thailand. In Thailand kun je naar het eiland Koh Chang (200 km plus veerboot, samen zo’n 4 uur reistijd zonder stops en oponthoud aan de grens, reken voor de grensovergang een extra uur). Je wordt dan naar de grens gebracht door een auto uit Cambodja en we regelen dat je aan de Thaise grens wordt opgepikt door een Thaise auto met chauffeur.
 

Hotel & Vervoer
Hotels
Je verblijft in een kleinschalige ecolodge. De ‘luxe’ zit ‘m hier in het middenin de natuur zijn, de rust en de goede manier van ecotoerisme. De lodge draait bijvoorbeeld op zonne-energie, als gevolg daarvan is er geen airco maar een ventilator en heb je geen warm water, maar dat wij het niet hebben gemist omdat het er behoorlijk warm is. Men traint de lokale bevolking en helpt de school in het dorp. De 8 hutjes hebben een grasdak, bed, badkamer, zitje binnen en buiten en een hangmat. Je zit middenin de natuur, dus je kunt best wel eens een mier tegenkomen. De service en het eten vonden wij heel goed. Je bereikt de lodge per boot. De boottocht, alle maaltijden tijdens je verblijf en het drinkwater is inclusief. Op je kamer staat een bidon die je tijdens je verblijf kunt gebruiken en navullen. Overige drankjes betaal je ter plekke. Er zijn slechts 8 kamers, dus boek ruim van te voren, de lodge is regelmatig volgeboekt.
 
Vervoer
Een auto met een niet-Engelssprekende chauffeur haalt je op bij je hotel en brengt je rechtstreeks naar Tatai. Onderweg zijn geen bezienswaardigheden en dus geen stops. De lodge zorgt ervoor dat een van de boten van het dorp je naar de lodge brengt.  
 
Achtergrond

Ecolodge aan de rivier

Vind jij het belangrijk om groen te reizen? Dan is het verblijf in deze ecolodge iets voor jou. Er zijn maar 8 hutjes, dus rust gegarandeerd. De lodge is gebouwd om de natuur haar gang te laten gaan. Er wordt gebruik gemaakt van zonnepanelen, dus je treft hier geen airco of warm water. Wel vind je hier rust, natuur, veel kennis van ecotoerisme, gastvrijheid en heerlijk eten. Je kunt heerlijk relaxen in je hangmat, een boek lezen aan de rivier of je laten masseren. Zin in actie? Ga zwemmen in de rivier, pak een kajak of kies een van de optionele excursies.
 

Jungle trekking en zwemmen bij waterval en meer

Je maakt een boottocht naar de waterval en een trekking door het bos vol met bamboe. Zwemmen doe je in de poelen bij de waterval en het meertje. Zoek je nog meer activiteiten, dan kun je extra activiteiten boeken bij de lodge. Maak een romantische sunset cruise of een spannende Night Walk op zoek naar ‘creepy crawlers’. Optioneel kun je je verblijf verlengen met een extra dag om per kajak de mangroves te ontdekken.
 

Combineer Cambodja met Thailand

Indien je op je reis Cambodja wil combineren met Thailand, kun je met deze bouwsteen een rondje maken. Na Tatai kun je de grens over en een paar dagen chillen op het Thaise eilandje Koh Chang, voordat je via Bangkok weer teruggaat.
 
Prijzen
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 1 november 2019. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt, waar mogelijk, een derde bed op de kamer bijgezet; de prijs voor een éénpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. In de winter (januari t/m maart) en tijdens de feestdagen (rond kerst en nieuwjaar) berekenen we een hoogseizoentoeslag. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstofprijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Cambodja reizen: Rivier en jungle lodge in de natuur in Tatai
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 448,- p.p.€ 238,- p.p.€ 237,- p.p.€ 222,- p.p.€ 213,- p.p.€ 208,- p.p.
Incl transfer naar Koh Kong (Thaise grens)€ 489,- p.p.€ 259,- p.p.€ 259,- p.p.€ 238,- p.p.€ 226,- p.p.€ 219,- p.p.
Inclusief:
 • 2 overnachtingen op basis van 'full board'. Dat wil zeggen alle maaltijden tijdens je verblijf en drinkwater.
 • Directe transfer privé-auto met niet Engelssprekende chauffeur (heenreis)
 • Dagexcursie medium zwaar: boottocht, zwemmen en trekking met Engelssprekende gids
 • Transfer per boot in Tatai naar en van ecolodge op dag 1 en 3

Exclusief:
 • Overige maaltijden, dranken en snacks
 • Massages en fooien
 • Transfer per auto op dag 3 (afhankelijk van volgende bestemming)
 • Binnenlandse en internationale tickets

Cambodja reizen - TataiCambodja reizen - Aanlegsteiger bij TataiCambodja reizen - Aankomst met de boot bij TataiCambodja reizen - Boottransfer naar TataiCambodja reizen - Uitkijken over de rivier bij TataiCambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Rainbow lodge bij TataiCambodja reizen - Slaapkamer bij Rainbow lodgeCambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen -

Reacties van reizigers (1)

"Cambodja is een veelzijdig, kleurig en vriendelijk land! Een voltreffer wat ons betreft!"

Siem Reap - Battambang - Chambok - Kampot - Tatai - Phnom Penh - Sihanoukville

Loekie van der Zee - 15-08-2018
Fantastisch! Een voltreffer wat ons betreft!   We hebben een geweldige reis door Cambodja gemaakt. Een veelzijdig, kleurig en vriendelijk land. We voelden ons overal welkom. De vriendelijke behulpzame bevolking, de markten met kleurig uitgestalde groenten en fru...
Verder lezen
Cambodja reizen: Rivier en jungle lodge in de natuur in Tatai
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie