Cambodja reizen: Tempels van Angkor en strand Sihanoukville

Cambodja reizen: Siem Reap - Angkor Wat - Sihanoukville - Paradise Island

Aanschouw het mooiste tempelcomplex van Zuidoost-Azië: Angkor! Spring in de tuk tuk om de tempels Angkor Wat, Angkor Prohm en Bayon te bewonderen. Met onze andere excursies kun je nog meer tempels bij Angkor bezoeken, naar Circus Phare met de kinderen of ga fietsen naar het Tonle Sap meer en logeer bij mensen thuis. Go local! Reis door naar het zuiden voor een relaxte afsluiting aan het strand van Sihanoukville.

Hoogtepunten van deze bouwsteen:

  • Mooiste tempels van Angkor
  • Siem Reap, méér dan alleen gateway to Angkor Wat
  • ​Excursie: Angkor hoogtepunten per tuk tuk
  • Excursie: Lokale leven platteland bij Kuok Doung
  • Relaxed resort op Otres beach Sihanoukville
  • Optioneel: Chillen op 'Paradise Island'
Reisschema
Dag 1: Aankomst Siem Reap, transfer naar hotel
Dag 2: Siem Reap, excursie Angkor per tuk tuk met gids, lunch bij sociaal restaurant
Dag 3: Siem Reap, excursie Kuok Doung met gids en transfer (incl lokale lunch)
Dag 4: Siem Reap - Sihanoukville, transfers (excl vlucht)
Dag 5: Sihanoukville, vrije dag
Dag 6: Sihanoukville, vrije dag
Dag 7: Sihanoukville - Phnom Penh, directe transfer (prive-auto)
Dag tot dag

Dag 1: Welkom in Siem Reap!

Welkom in Siem Reap!
Vandaag kom je aan in de gezellige stad Siem Reap. Hoewel Angkor jaarlijks vele bezoekers trekt en Siem Reap dus ook, voelt de stad niet overbevolkt aan. We hebben een fijn hotel in de stad voor je gevonden met tuin en zwembad. Je loopt in minder dan 10 minuten naar het centrum. ‘s Avonds is het goed toeven in Siem Reap. Het uitgaanscentrum bevindt zich rond ‘Pub Street’ en er is een avondmarkt op loopafstand waar je leuke souvenirs kunt kopen. Beatlefans kunnen hun hart ophalen de Yellow Sub kroeg, de 3 verdiepingen hangen vol posters, foto’s en andere parafernalia van de ‘fab 4’. We hadden de eigenaar graag ontmoet om te vragen hoe hij aan al die spullen komt en wat ze in Siem Reap doen.

Dag 2: Betoverende tempels bij Angkor Wat

Betoverende tempels bij Angkor Wat
Vandaag staan de belangrijkste tempels van Angkor op het programma. Eén van de meest imposante, adembenemende tempelcomplexen van Zuidoost-Azië, gebouwd door de god-koningen van het Khmer-rijk. ‘s Ochtends en ‘s middags bezoek je met gids de bekendste tempels, de geschiedenis komt tot leven en je camera draait overuren.
 
Je wordt voor zonsopkomst, rond 5.30 uur met de tuk tuk opgehaald en rijdt in een half uur naar de tempels. Het is even slikken als de wekker iets voor 5 uur afgaat, maar het is zeker de moeite waard, de meeste mensen starten later. Dus zo heb je de tempels praktisch voor jezelf. Zorg dat je netjes gekleed bent: geen blote schouders en knieën, dat wordt als aanstootgevend ervaren, met name door de monniken. Tip: regel de avond ervoor bij het hotel dat ze je ontbijt in een pakketje inpakken. In de tuk tuk is voldoende water aanwezig. Je kunt rustig wakker worden onderweg naar de tempels, het is nog heerlijk koel op dit tijdstip. Bij de ingang van het complex moet je er even uit om een toegangspas te laten maken.
 
Je start met een bezoek aan de grootste religieuze tempel van Zuidoost-Azië tempel: Angkor Wat. De zon komt langzaam op, er hangt een magische sfeer, jij hebt het op het mooiste tijdstip in alle rust gezien! Voor je ontbijt kun je een mooi plekje uitzoeken, vraag je gids om je ergens af te zetten. Met hernieuwde energie ga je naar Angkor Thom, waarbinnen je bekende tempelruïnes vindt: Bayon, Baphoun, Phimean Akas, terrace of Elephants” en “Leper King”. Bayon is onze persoonlijke favoriet, elk gezicht kijkt net even anders. Zoek het gezicht met de allergrootste grijns. Ook bezoek je deze ochtend de door de jungle overgenomen tempel Ta Prohm
 
Aan het eind van de ochtend brengt de tuk tuk je terug naar je hotel. Even bijkomen, zwemmen en je camera opladen voor de middag, want die maakt overuren. Vandaag hebben we een fijne lunchplek voor je geregeld - een restaurant waar kwetsbare jongeren een veilige plek vinden en een opleiding volgen tot horeca-medewerker. Eten voor een goed doel, dat bovendien erg lekker smaakt.
 
Eind van de middag is het tijd om terug te keren naar Angkor Wat. Je vertrekt tussen 15-16 uur, afhankelijk van hoe lang je daar rond wilt lopen. Ondanks het feit dat je niet alleen bent, is de de wandeling naar de tempel een bijzondere ervaring - met geluk zie je monniken naast de rivier zitten. Als de zon zakt zoek je een rustig plekje bij de Bakheng tempel om Angkor Wat van afstand van kleur te zien veranderen; van zand en grijs naar oranje en roze. Je blijft tot zonsondergang.

Na deze inspannende dag raden we je aan je benen en voeten nieuw leven te laten inmasseren bij één van de talloze massagesalons die deze stad rijk is.

Dag 3: Ervaar het lokale leven in Kuok Doung

Ervaar het lokale leven in Kuok Doung
Een dag die in het teken staat van ontmoetingen! Je bezoekt Kuok Doung, een dorpje zo'n 16 kilometer buiten Siem Reap, waar je je kunt onderdompelen in het alledaagse leven. Afhankelijk van het seizoen ga je helpen rijst planten of oogsten en speur je naar krabbetjes in het water. Onderwijl klets je met de lokale inwoners, de gids tolkt als het nodig is. De gids komt uit Kuok Duong en laat je het dorp waar hij is opgegroeid met liefde zien. De persoonlijke verhalen maken de meeste indruk. Je luncht tussendoor bij de gids thuis. 
Excursie duurt van 9 tot 15 uur, maar varieert afhankelijk van interesse en tempo van reizigers. Transfers van en naar hotel zijn inbegrepen. Neem schone kleren mee, bij het rijst planten/oogsten sta je met je benen in het natte veld. En deel svp geen geld of snoep en dergelijke aan kinderen uit.

Dag 4: Reis van Siem Reap naar de kust

Reis van Siem Reap naar de kust
Vandaag word je aan het eind van de ochtend naar het vliegveld gebracht. Er is een middagvlucht (niet inclusief) van Siem Reap naar Sihanoukville, daar staat er ook weer een chauffeur op je te wachten. Aan het eind van de middag kun je aan het strand van de zonsondergang genieten. 

Dag 5: Relaxen bij Sihanoukville

Relaxen bij Sihanoukville
Sihanoukville, de toeristische strandplaats bestaat uit verschillende baaien. In Occheuteal Beach met Serendipity Beach gebeurt het allemaal. Op het strand tref je ’s avonds ligstoelen met sfeervolle kaarsjes, en hier kun je terecht als je vis of seafood van de barbecue wilt eten. In de straten hierachter vind je alle hotels, winkels en restaurants uit alle werelddelen, van Italiaans tot Japans. Het iets verder gelegen Otres Beach is rustiger. Aan het strand tref je de restaurants, de zandweg over en hier erachter ligt aan een weg de accommodaties van backpackers tot zeer luxe. Maar ook Otres Beach ontwikkelt zich snel. Met een tuk tuk kun je voor een paar dollar van Occheuteal naar Otres of andersom. Wil je iets goeds doen met je vakantiedollar, pak een tuk tuk naar Starfish Bakery waar mensen met een fysieke handicap (vaak omdat ze een arm of been door een landmijn zijn verloren) een inkomen verdienen. Je vindt hier heerlijke koffie met brownie, fairtrade winkeltje en massage door blinden.

Dag 6: Vrije dag aan het strand

Vrije dag aan het strand
Vandaag hebben we niets voor je gepland. Verken de verschillende stranden van Sihanoukville of ga naar het mangrovebos in Ream National Park, niet ver van Sihanoukville. 

Dag 7: Terug naar de hoofdstad

Terug naar de hoofdstad
Na het ontbijt is het tijd om naar Phnom Penh te gaan (circa 4,5 uur rijden) voor je reis naar huis. Na de transfer eindigt deze bouwsteen. Je kunt er ook voor kiezen een nacht in Phnom Penh te logeren voordat je verder gaat (niet inclusief) of laat je afzetten op het vliegveld/busstation om verder door Indochina te reizen. 

Achtergrond

Tempels van Angkor

Denk je aan Cambodja, dan denk je aan de tempels van Angkor. Iedereen kent het beeld van het grootste religieuze gebouw ter wereld. Angkor Wat (de grootste tempel van het complex) is in alle opzichten een bijzonder bouwwerk, imposant en betoverend. Je moet er eens geweest zijn en dan wil je waarschijnlijk nog een keer. We zorgen dat je er op het beste moment van de dag bent. Mooi licht voor foto's en in relatieve rust. ​En brengen je per tuk tuk langse de belangrijkste tempels.
 

Stranden van Sihanoukville

Sihanoukville is de meest levendige kustplaats van Cambodja. Deze havenstad heeft meerdere stranden met allemaal net een andere sfeer. Otres is het meest relaxed. Je kunt het makkelijk te voet ontdekken of een tuk tuk nemen tussen stranden. Goed project is het non-profit cafe 'Startfish bakery', en nog lekker ook! ​
 

Extensie: verleng je reis met Homestay op het meer

Onze homestay-extensie bij het Tonlé Sap Meer is de ultieme Go Local-ervaring! Logeer bij de mensen van dit dorp op het Tonlé Sap (meer) thuis, in een woning op het water. Vaar aan het eind van de dag met een bootje over het meer voor de zonsondergang. Deze homestay is een zogenaamd 'Community Based Tourism Program'. Dat is een programma waarbij onze lokale partner in Cambodja heeft samengewerkt met de lokale gemeenschap om meer inkomen voor de bevolking te genereren. Op een manier die duurzaam is voor de natuur, cultuur en uiteraard de mensen. Je zult er daarom niet veel andere reizigers tegenkomen, om de rust en authenticiteit van de gemeenschap te bewaren. Je bent even onderdeel van hún leven. Voor ons waren het zeer bijzondere ontmoetingen om niet snel te vergeten.
 
Hotel & Vervoer
Accomodatie:
 
Wij zijn altijd op zoek naar de leukste locaties. Naast prijs/kwaliteit verhouding letten we op een prettige ligging. In Siem Reap hebben we een hotel voor je uitgezocht in een rustige straat op loopafstand van het centrum. In Sihanoukville zijn de meeste goede en betaalbare accommodaties te vinden bij Occheuteal Beach. De hotels hebben een zwembad, airco en alle andere gemakken. De hotels die we gebruiken zijn op loopafstand van de restaurants. Onze eerste keuze is echter een hotel op Otres beach, de enige accommodatie op dit strand in de categorie goed en toch voordelig, daarnaast zijn hier een aantal goede upgrades te vinden, strak design ingericht die snel vol zijn. Voor alle accommodaties geldt dat je in een paar stappen op het strand staat, waar alle restaurantjes zijn gevestigd.​
 
Ga je vanuit Siem Reap naar het Tonlé Sap meer dan verblijf je in een homestay, dus bij mensen thuis. De voorzieningen zijn basic, het is immers een homestay. Douche en toilet bevinden zich meestal in één kleine ruimte. Er staan verschillende tonnen koud/lauw/warm water waar je met behulp van een kommetje kunt wassen en er is een hurktoilet. De gids zal je vertellen welk water waarvoor te gebruiken. De gids kookt samen met de gastheer of -vrouw en je bent van harte welkom mee te helpen. 
 
Vervoer:

Tijdens deze reis maak je gebruik van privé-vervoer per auto of minivan met chauffeur, tenzij anders aangegeven. Je bezoekt de tempels van Angkor met een tuk tuk; het ideale lokale vervoermiddel. Je reist van Siem Reap naar Sihanoukville per vliegtuig (vlucht niet inbegrepen) omdat je anders wel heel lang in bus en auto zit. Het is een middagvlucht. 
Prijzen
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 1 november 2019. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt, waar mogelijk, een derde bed op de kamer bijgezet; de prijs voor een éénpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. In de winter (januari t/m maart) en tijdens de feestdagen (rond kerst en nieuwjaar) berekenen we een hoogseizoentoeslag. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstofprijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Cambodja reizen: Tempels van Angkor en strand Sihanoukville
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Laagseizoen€ 822,- p.p.€ 452,- p.p.€ 434,- p.p.€ 417,- p.p.€ 402,- p.p.€ 392,- p.p.
Hoogseizoen€ 904,- p.p.€ 492,- p.p.€ 475,- p.p.€ 459,- p.p.€ 443,- p.p.€ 432,- p.p.
Inclusief:
 • 6 overnachtingen met ontbijt
 • Transfer naar hotel Siem Reap
 • Excursie: In de tuk tuk langs Angkor Wat hoogtepunten (incl gids, tuk tuk, lunch)
 • Transfer naar vliegveld Siem Reap
 • Transfer naar vliegveld Sihanoukville - hotel
 • ​Transfer Sihanoukville - Phnom Penh (prive-auto met chauffeur)

Exclusief:
 • Vluchten
 • Overige maaltijden en dranken
 • Overige excursies
 • Entree Angkor tempels (er zijn verschillende soorten passen, afhankelijk van of je 1, 2 of 3 dagen tempels van Angkor wilt bezoeken koop je een één- of meerdaagse pas, zie hieronder)
 • Overige entrees of conservation fees, donaties en fooien.

Opmerkingen:

Entree Angkor

Tijdens deze reis bezoek je het tempelcomplex Angkor in ieder geval één dag: per tuk tuk op dag 2. Je kunt kiezen uit een 1, 3 of 7-daagse Angkor entreepas. De 3-daagse pas is een week geldig en de 7-daagse pas een maand. Op moment van schrijven zijn de entreepassen: $37, $62 en $72. Deze prijzen kunnen in de loop van het jaar weer wijzigen. Met de Angkorpas kun je een groot aantal tempels bezoeken. Een deel daarvan ligt buiten Siem Reap, zoals de Roluous-groep en Banteay Shrei. Op dag 2, wanneer je 's ochtends door de tuk tuk naar het tempelcomplex wordt gebracht, koop je een entreepas. Er wordt ter plekke een foto van je gemaakt en op je entreepas afgedrukt. Als je zeker weet dat je de volgende dag weer naar de tempels gaat (als je een extra dag Siem Reap boekt) en/of na terugkomst van de homestay, kun je het beste een 3-daagse pas kopen. Zo ben je direct klaar voor alle dagen dat je de tempels van Angkor wilt bezoeken en hoef je later niet weer in de rij.
 
Laagseizoen: 1 mei t/m 30 september 2017
Hoogseizoen: 1 oktober - december 2017
Er geldt een extra toeslag tijdens de Cambodjaanse feestdagen (Khmer nieuwjaar in april) en tevens tijdens Tet (Chinees nieuwjaar in februari) en tijdens Kerst, oud en nieuw. 

Extensie 1: Extra dag Siem Reap
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Laagseizoen€ 48,- p.p.€ 24,- p.p.€ 25,- p.p.€ 24,- p.p.€ 25,- p.p.€ 24,- p.p.
Hoogseizoen€ 55,- p.p.€ 28,- p.p.€ 25,- p.p.€ 28,- p.p.€ 25,- p.p.€ 28,- p.p.
Inclusief:
Overnachting met ontbijt

Exclusief:
Overige maaltijden, transfers

Opmerkingen:
Laagseizoen: 1 april t/m 30 september
Hoogseizoen: 1 oktober t/m 30 maart

Extensie 2: Extra dag bij Sihanoukville
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Laagseizoen€ 71,- p.p.€ 48,- p.p.€ 38,- p.p.€ 42,- p.p.€ 42,- p.p.€ 48,- p.p.
Hoogseizoen€ 100,- p.p.€ 64,- p.p.€ 48,- p.p.€ 64,- p.p.€ 54,- p.p.€ 64,- p.p.
Inclusief:
Overnachting met ontbijt

Opmerkingen:
Laagseizoen: 1 mei t/m 30 september 2019
Hoogseizoen: 15 januari t/m 30 april 2019
Er geldt een toeslag tijdens de Cambodjaanse feestdagen (o.a. Khmer nieuwjaar in april), Tet (Chinees nieuwjaar in februari) en ook tijdens Kerst, oud en nieuw.

Excursie 1: Grote circuit tempels van Angkor: ontdek Preah Khan, Preah Neak Pean en Banteay Srei (met gids en tuk tuk)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Privé-excursie€ 69,- p.p.€ 36,- p.p.€ 33,- p.p.€ 26,- p.p.€ 20,- p.p.€ 17,- p.p.
Inclusief: Engelssprekende gids, privé-vervoer per tuk tuk met chauffeur
Exclusief: Angkor entreepas, snacks, maaltijden, dranken, overige entreegelden

Excursie 2: Privé reis Phnom Penh - Siem Reap met stops
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Zonder gids€ 124,- p.p.€ 64,- p.p.€ 71,- p.p.€ 53,- p.p.€ 43,- p.p.€ 36,- p.p.
Met gids€ 261,- p.p.€ 137,- p.p.€ 120,- p.p.€ 93,- p.p.€ 76,- p.p.€ 65,- p.p.
Inclusief: privé-auto met chauffeur (spreekt weinig Engels), water, 3 stops
Vanaf 3 personen vervoer in minivan.

Excursie 3: Eten bij mensen thuis (Siem Reap)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 72,- p.p.€ 40,- p.p.€ 29,- p.p.€ 26,- p.p.€ 23,- p.p.€ 20,- p.p.
Inclusief: tuktuk, Engelssprekende begeleider, water
Exclusief: overige dranken (tegen betaling te verkrijgen bij de familie)

Excursie 4: Drijvende dorpen op het Tonle Sap-meer (prive auto, gids)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 123,- p.p.€ 64,- p.p.€ 56,- p.p.€ 46,- p.p.€ 39,- p.p.€ 33,- p.p.
Inclusief: transfer naar dorp, rit op ossenkar, boottocht naar drijvend dorp (Mechrey), Engelssprekende gids, entreegeld, lokale lunch
Exclusief: overige maaltijden, snacks, dranken, fooien
 

Excursie 5: Ziplinen bij Angkor
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 108,- p.p.€ 108,- p.p.€ 108,- p.p.€ 108,- p.p.€ 108,- p.p.€ 108,- p.p.
Inclusief:
 • Eco-Adventure Tour met gids
 • 15 bomen, 21 platforms, 9 ziplines, 1 dubbele zipline, 3 loopbruggen
 • 1x abseilen
 • Transfers
 • Lokale lunch
 • Nature Trail Education Trek
Exclusief: entree Angkor (niet vereist als je de transfer van de tour gebruikt en mits je geen tempels gaat bekijken deze dag), water en fooi. 
Extensies

Extensie 1: Extra dag Siem Reap


De tempels van Angkor heb je zeker niet in 1 dag gezien, rond Siem Reap liggen vele tempels verspreid die ook een bezoek waard zijn. Ga zelf op pad met een tuk tuk of boek een excursie naar de verder gelegen tempels bij. Ook kun je vanuit Siem Reap het Tonle Sap meer bezoeken en in een homestay logeren. 

Dag 4: Extra dag in Siem Reap

Extra dag in Siem Reap
Siem Reap trekt veel reizigers, het is in het centrum een drukte van belang met markten, eetstalletjes, restaurants en hotels. Net erbuiten vind je al snel het meer traditionele Cambodja. Boek een extra dag in Siem Reap om meer tempels te zien of de omgeving te verkennen; logeer bij mensen thuis of ga varen over het Tonle Sap-meer.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag Siem Reap:
Dag 1: Aankomst Siem Reap, transfer naar hotel
Dag 2: Siem Reap, excursie Angkor per tuk tuk met gids, lunch bij sociaal restaurant
Dag 3: Siem Reap, excursie Kuok Doung met gids en transfer (incl lokale lunch)
Dag 4: Siem Reap, vrije dag
Dag 5: Siem Reap - Sihanoukville, transfers (excl vlucht)
Dag 6: Sihanoukville, vrije dag
Dag 7: Sihanoukville, vrije dag
Dag 8: Sihanoukville - Phnom Penh, directe transfer (prive-auto)

Extensie 1: Extra dag Siem Reap
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Laagseizoen€ 48,- p.p.€ 24,- p.p.€ 25,- p.p.€ 24,- p.p.€ 25,- p.p.€ 24,- p.p.
Hoogseizoen€ 55,- p.p.€ 28,- p.p.€ 25,- p.p.€ 28,- p.p.€ 25,- p.p.€ 28,- p.p.


Extensie 2: Extra dag bij Sihanoukville


Aan het einde van je rondreis door Cambodja is een extra dagje rust heerlijk. Ga uitgerust terug naar Nederland door in Sihanoukville een dag extra op één van de stranden van het levendige stadje door te brengen.

Dag 7: Extra dag aan het strand van Sihanoukville

Extra dag aan het strand van Sihanoukville
Vandaag hebben we niets voor je gepland. Verken de verschillende stranden van Sihanoukville of ga naar het mangrovebos in Ream National Park, niet ver van Sihanoukville. 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag bij Sihanoukville:
Dag 1: Aankomst Siem Reap, transfer naar hotel
Dag 2: Siem Reap, excursie Angkor per tuk tuk met gids, lunch bij sociaal restaurant
Dag 3: Siem Reap, excursie Kuok Doung met gids en transfer (incl lokale lunch)
Dag 4: Siem Reap - Sihanoukville, transfers (excl vlucht)
Dag 5: Sihanoukville, vrije dag
Dag 6: Sihanoukville, vrije dag
Dag 7: Sihanoukville, vrije dag
Dag 8: Sihanoukville - Phnom Penh, directe transfer (prive-auto)

Extensie 2: Extra dag bij Sihanoukville
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Laagseizoen€ 71,- p.p.€ 48,- p.p.€ 38,- p.p.€ 42,- p.p.€ 42,- p.p.€ 48,- p.p.
Hoogseizoen€ 100,- p.p.€ 64,- p.p.€ 48,- p.p.€ 64,- p.p.€ 54,- p.p.€ 64,- p.p.
Excursies

Siem Reap

Excursie 1: Grote circuit tempels van Angkor: ontdek Preah Khan, Preah Neak Pean en Banteay Srei (met gids en tuk tuk)

Grote circuit tempels van Angkor: ontdek Preah Khan, Preah Neak Pean en Banteay Srei (met gids en tuk tuk)
Krijg je geen genoeg van het Angkor tempelcomplex? Bezoek dan ook de verder gelegen tempels op het zogenaamde 'grote circuit van Angkor'. De excursie (met gids en vervoer per tuk tuk) gaat langs Preah Khan, Preh Neak Prean en een aantal monumenten zoals Ta Som en Preah Rup. De Preah Khan-tempel wordt door bomen en wortels overwoekerd, er heeft nog weinig restauratie aan deze tempel plaatsgehad. Je brengt ten slotte ook een bezoek aan de bijzondere roodgekleurde tempel BanteaySrei (Fort van de vrouwen), een kleine tempel, maar met zeer gedetailleerde bewerkingen in steen (reliëfs), veel decoraties en prachtig van kleur. Klein maar fijn! Deze tempel ligt nog wat verder afgelegen, zo'n 37 kilometer ten noorden van Angkor Wat. 
 
Duur: halve dag.
Exclusief Angkor Entreepas

Excursie 1: Grote circuit tempels van Angkor: ontdek Preah Khan, Preah Neak Pean en Banteay Srei (met gids en tuk tuk)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Privé-excursie€ 69,- p.p.€ 36,- p.p.€ 33,- p.p.€ 26,- p.p.€ 20,- p.p.€ 17,- p.p.Excursie 2: Privé reis Phnom Penh - Siem Reap met stops

Privé reis Phnom Penh - Siem Reap met stops
Kies in plaats van een directe transfer per bus van Phnom Penh naar Siem Reap voor een excursie deze reisdag. Je reist dan per privé-auto en maakt een aantal leuke stops onderweg. Aan jou de keuze of je een gids meeneemt (bijbetalen). Hij leidt je rond bij Udong (oude hoofdstad van Cambodja), vertelt iets over Spean Praptos en geeft tips over welke 'enge' dieren je zeker moet proeven in Skun. Anders reis je alleen met chauffeur. Zij spreken doorgaans minder goed Engels en leiden niet rond. Maar als je iemand bent die net zo lief op eigen houtje ontdekt zonder uitleg van een gids, dan zijn de bezienswaardigheden ook niet moeilijk te vinden. ​
 
Bij Udong liggen een aantal stupa's op de berg bij Phnom Udong, waar een aantal koningen en koninginnen begraven liggen. Mooi uitzichtpunt. Op anderhalf uur rijden van de hoofdstad ligt Skun, ook wel het spinnendorp genoemd. Er wonen allang niet meer zoveel spinnen, maar ze worden er wel in groten getale gefrituurd verkocht. Langs de kant van de weg staan twee grote spinnen, Skun is niet te missen! Mocht je geen behoefte hebben aan een proteïnerijk hapje, er is ook heel veel vers fruit te koop. We hebben hier de sprong gewaagd en een spin gegeten, een knapperige, harige snack!
 
Je rijdt verder over de ‘snelweg’, een tweebaansweg waar ook het langzamere verkeer zoals brommers en traktors zich op begeven, dus echt hard ga je niet, maar er is genoeg te zien. Je maakt een stop bij Kompong Thom om de heuvel van Phnom Santuk te beklimmen. Na een paar uur rijden stop je in Kompong Kdei bij een eeuwenoude brug uit de Angkor periode: Spean Praptos. Maak wat foto’s van fietsende en brommerende locals over de brug. Het is een van de weinige bewaarde bruggen uit de Khmer periode. 

Excursie 2: Privé reis Phnom Penh - Siem Reap met stops
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Zonder gids€ 124,- p.p.€ 64,- p.p.€ 71,- p.p.€ 53,- p.p.€ 43,- p.p.€ 36,- p.p.
Met gids€ 261,- p.p.€ 137,- p.p.€ 120,- p.p.€ 93,- p.p.€ 76,- p.p.€ 65,- p.p.Excursie 3: Eten bij mensen thuis (Siem Reap)

Eten bij mensen thuis (Siem Reap)
Ben je nieuwsgierig hoe het er aan toe gaat bij de Cambodjanen thuis? Dan is het leuk om een keer te gaan eten bij mensen thuis. Begin van de avond word je opgehaald bij je hotel door een Engelssprekende begeleider, met de tuk tuk rij je naar Krobey Riel op ongeveer 20 kilometer buiten Siem Reap. Hier ga je op bezoek bij een Cambodjaanse familie.
Ze zorgen voor een smakelijke maaltijd en je mag vast ook wel even een kijkje nemen in de keuken. Samen met de familie ga je eten; de gids zal je helpen met vertalen, want de familie zelf spreekt geen Engels.
Bij de maaltijd wordt water geserveerd. Een biertje of fris is tegen bijbetaling ook verkrijgbaar.
 

Excursie 3: Eten bij mensen thuis (Siem Reap)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 72,- p.p.€ 40,- p.p.€ 29,- p.p.€ 26,- p.p.€ 23,- p.p.€ 20,- p.p.Excursie 4: Drijvende dorpen op het Tonle Sap-meer (prive auto, gids)

Drijvende dorpen op het Tonle Sap-meer (prive auto, gids)
Mechrey village is voor ons één van de meest indrukwekkende village escapes. Het is een dorp van drijvende huizen, zodat het dorp gemakkelijk mee kan bewegen met het niveau van het water. Het water van het Tonlé Sap meer kan namelijk zo’n tien meter stijgen tijdens het regenseizoen. Het Tonlé Sap Meer wordt dan ook vier of vijf keer zo groot. Je wordt 's ochtends opgehaald bij je hotel (prive-auto met chauffeur) en rijdt eerst naar Krabei Riel voor een ritje op de traditionele ossenkar. Daarna reis je door naar Mechrey en vaar je met je gids tussen de woningen op het meer. Daar tref je een leefgemeenschap aan op bootjes. Er is zelfs een pagode. Na de lokale lunch word je terug naar Siem Reap gebracht. 
 
Duur: halve dag
 

Excursie 4: Drijvende dorpen op het Tonle Sap-meer (prive auto, gids)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 123,- p.p.€ 64,- p.p.€ 56,- p.p.€ 46,- p.p.€ 39,- p.p.€ 33,- p.p.Excursie 5: Ziplinen bij Angkor

Roetjs razensnel door de jungle bij Angkor tussen de bomen en boven de tempels; een unieke en zinderende ervaring. Deze Zipline tour bevindt zich binnen het wereldberoemde Angkor tempelcomplex. De uitgebreide 'eco adventure tour' gaat langs maar liefst 15 bomen en in totaal 21 platforms. Onder professionele begeleiding vlieg je hoog boven de tempels van boom naar boom. 
 
Tour is inclusief transfer naar Zipline (direct vanaf hotel). Angkorpas is niet vereist voor Zipline tour, tenzij je diezelfde dag ook  tempels wilt bezoeken. Minimale lengte is 100 cm, maximaal gewicht is 125 kg. Geschikt vanaf 5 jaar. Voor een begeleider van een kind zijn de kosten voor alleen transfer en maaltijd 17 euro pp. In principe geschikt voor een ieder met gemiddelde fitheid, vereist is dat je trappen op moet kunnen klimmen
 

Excursie 5: Ziplinen bij Angkor
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 108,- p.p.€ 108,- p.p.€ 108,- p.p.€ 108,- p.p.€ 108,- p.p.€ 108,- p.p.


Cambodja reizen - Cambodja - Breng een bezoek aan de tempels van AngkorCambodja reizen - Cambodja - Door de jungle overgenomen tempel Ta Prohm bij AngkorCambodja reizen - Cambodja - Eén van de meest imposante, adembenemende tempelcomplexen van Zuidoost-Azië, AngkorCambodja reizen - Cambodja - Bayon tempel, zoek het gezicht met de allergrootste grijns Cambodja reizen - Cambodja - Bayon tempel, zoek het gezicht met de allergrootste grijnsCambodja reizen - Cambodja - Ontdek de prachtige figuren in de tempelruïnes van Angkor Cambodja reizen - Cambodja - Ontdek de prachtige figuren in de tempelruïnes van AngkorCambodja reizen - Cambodja - Totaal overwoekerde tempel bij AngkorCambodja reizen - Cambodja - Bezoek de Ta Prohm tempel van Angkor Cambodja reizen - Cambodja - Bezoek de Ta Prohm tempel van AngkorCambodja reizen - Cambodja - Bezoek het interessante LandmijnmuseumCambodja reizen - Cambodja - Lees het verhaal Aki Ra, een voormalig kindsoldaat die gevochten heeft voor de Rode Khmer, bij het LandmijnmuseumCambodja reizen - Cambodja - Bij het Tonglé Sap meer heeft iedereen een boot voor de deurCambodja reizen - Cambodja - Het dagelijks leven aan het Tonlé Sap meerCambodja reizen - Cambodja - Paalhuizen van de Floating villageCambodja reizen - Cambodja - Bekijk het dorp vanuit je homestay Cambodja reizen - Cambodja - Er is zoveel te zien in the floating village aan het meerCambodja reizen - Cambodja - Zonsondergang Tonlé SapCambodja reizen - Cambodja - Beleef een fotogenieke zonsondergang boven het Tonlé Sap meerCambodja reizen - Cambodja - Word wakker in een paalhuis aan het Tonlé Sap MeerCambodja reizen - Cambodja - Sihanoukville, de toeristische strandplaats bestaat uit verschillende baaienCambodja reizen - Cambodja - Verken de verschillende stranden van Sihanoukville Cambodja reizen - Cambodja - Kayakken voor de sportievelingenCambodja reizen - Cambodja - Chillen op een strandbedje bij SihanoukvilleCambodja reizen - Cambodja - Aan het eind van de middag kun je aan het strand van de zonsondergang genietenCambodja reizen - Cambodja - Relaxte bar op strand van SihanoukvilleCambodja reizen - Cambodja - Warr proost jij op?Cambodja reizen - Cambodja - Maak een heerlijke strandwandeling lans het strand van SihanoukvilleCambodja reizen - Cambodja - Verschillende stranden om uit te kiezen bij SihanoukvilleCambodja reizen - Cambodja - De kustlijn van CambodjaCambodja reizen - Cambodja - Wandel langs de kust en door het bos bij SihanoukvilleCambodja reizen - Cambodja - Bezoek de kleine dorpjes aan de kustCambodja reizen - Cambodja - Huizen aan het waterCambodja reizen - Cambodja - Ondek de kleine dorpjes langs het strandCambodja reizen - Cambodja - Kinderen spelen op het strand van SihanoukvilleCambodja reizen - Cambodja - Ontmoet de monniken bij een tempelCambodja reizen - Cambodja - Monnik onderweg naar de tempel

Reacties van reizigers (3)

"Prachtige ervaring, aardige mensen in Cambodja!"

Siem Reap - Tonlé Sap meer - Koh Ker

Frans Jansens - 21-03-2017
Onze reis naar Cambodja was een prachtige ervaring!   Angkor Wat stond allang op mijn verlanglijst, het is er na 25 jaar toch van gekomen. Het is er wel erg druk, maar dat kan eigenlijk niet anders. De gehele omgeving is indrukwekkend...
Verder lezen
Cambodja reizen: Tempels van Angkor en strand Sihanoukville
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Vriendelijke bevolking, prachtige tempels bij Angkor en bewogen geschiedenis"

Siem Reap - Angkor - Battambang - Phnom Penh - Kampot - Kep - Sihanoukville - Koh Rong Samloem

Jan Fleuren - 07-10-2016
Cambodja... een land met een bewogen geschiedenis! We hebben ontzettend genoten van de schatten van Angkor Wat (bezoek zeker ook Banteay Srei en Preah Khan!) en van de vriendelijke bevolking! Van een bezoek aan de 'ki...
Verder lezen
Cambodja reizen: Tempels van Angkor en strand Sihanoukville
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Unieke ervaring in Angkor Wat"

Angkor Wat - Siem Reap

Robert Jan van Engelenburg - 10-08-2016
We hebben een unieke ervaring in Angkor Wat beleefd. We vonden het zeer indrukwekkend en we hadden een zeer enthousiaste gids. In Siem Reap verbleven we in een heel leuke accommodatie met een fijn zwembad in het centrum van het stadje en de organi...
Verder lezen
Cambodja reizen: Tempels van Angkor en strand Sihanoukville
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie