Rondreis Cambodja: Klassieke hoogtepunten Cambodja

Rondreis Cambodja: Siem Reap - Angkor Wat - Homestay Tonlé Sap meer - Phnom Penh - Sihanoukville - Koh Rong Samloem

Aanschouw het mooiste tempelcomplex van Zuidoost-Azië: Angkor! Reis per tuk tuk naar de tempels Angkor Wat, Angkor Prohm en Bayon. Logeer bij de mensen thuis op het Tonlé Sap Meer en ervaar het vissersleven. Ontdek al wandelend en per tuk tuk 'de smaak van Phnom Penh' en verken de levendige hoofdstad. Met onze excursies kun je dieper in het verleden duiken of gaan mountainbiken langs de Mekong en over Koh Dach. Reis naar het zuiden voor een relaxte afsluiting op een paradijselijk eiland. 

Hoogtepunten van deze rondreis:

  • Mooiste tempels van Angkor 
  • Siem Reap, méér dan alleen gateway to Angkor Wat
  • ​Excursie: Angkor tempelcomplex per tuk tuk
  • Homestay op het Tonlé Sap meer
  • Excursie: Ontdek de smaak van Phnom Penh
  • Wat Phnom en Koninklijk Paleis
  • Chillen op paradijselijk eiland Koh Rong Samloem
Reisschema
Dag 1: Vertrek uit Amsterdam
Dag 2: Siem Reap vliegveld, transfer naar hotel, meet & greet lokale reisagent
Dag 3: Siem Reap, excursie Angkor per tuk tuk, gids, lunch bij sociaal restaurant (excl Angkor entree)
Dag 4: Siem Reap, vrije dag
Dag 5: Siem Reap - Tonlé Sap Meer, prive-excursie met gids, fietsen en boottocht
Dag 6: Tonlé Sap Meer - Siem Reap, fietsen (prive met gids)
Dag 7: Siem Reap - Phnom Penh, coachbus en transfers
Dag 8: Phnom Penh, excursie: Ontdek de smaak van Phnom Penh, gids, vervoer, drankje, entree Wat Phnom en Paleis
Dag 9: Phnom Penh, vrije dag
Dag 10: Phnom Penh - Koh Rong Samloem, prive-transfer (chauffeur), boottocht
Dag 11: Paradise Island, vrije dag
Dag 12: Paradise Island, vrije dag
Dag 13: Paradise Island - Sihanoukville, boot en transfer per tuk tuk
Dag 14: Sihanoukville - Phnom Penh - vliegveld, transfer prive-auto
Dag 15: Aankomst Amsterdam
Dag tot dag

Dag 1: Start rondreis langs hoogtepunten Cambodja

Start rondreis langs hoogtepunten Cambodja
Vandaag begint je reis. Eenmaal ingechecked op Schiphol, kun je ontspannen. Ter plekke hebben wij immers alles al voor je geregeld. Dus leun lekker achterover in het vliegtuig, kijk een filmpje en voor je het weet, word je wakker in Cambodja!
 

Dag 2: Aankomst in Siem Reap

Aankomst in Siem Reap
Vandaag kom je aan in de gezellige stad Siem Reap. Bij aankomst in de Arrival Hall staat er iemand op je te wachten met een bordje met je naam erop. We hebben een transfer voor je geregeld van het vliegveld naar je hotel. Relaxed na zo’n vlucht. Onderweg stop je bij onze lokale reisagent voor een meet & greet. Daar worden de vouchers en eventueel tickets overhandigd. Samen spreek je het reisprogramma door, heel fijn om zo ontvangen te worden!  Hoewel Angkor Wat jaarlijks vele bezoekers trekt en Siem Reap dus ook, voelt de stad niet overbevolkt aan. We hebben een fijn hotel in de stad voor je gevonden met tuin en zwembad. Je loopt in minder dan 10 minuten naar het centrum.

Dag 3: Mooiste tempels van Angkor

Mooiste tempels van Angkor
Vandaag staan de belangrijkste tempels van Angkor op het programma. Eén van de meest imposante, adembenemende tempelcomplexen van Zuidoost-Azië, gebouwd door de god-koningen van het Khmer-rijk. ‘s Ochtends en ‘s middags bezoek je met gids de bekendste tempels, de geschiedenis komt tot leven en je camera draait overuren.
 
Je wordt voor zonsopkomst, rond 5.30 uur met de tuk tuk opgehaald en rijdt in een half uur naar de tempels. Het is even slikken als de wekker iets voor 5 uur afgaat, maar het is zeker de moeite waard, de meeste mensen starten later. Dus zo heb je de tempels praktisch voor jezelf. Zorg dat je netjes gekleed bent: geen blote schouders en knieën, dat wordt als aanstootgevend ervaren, met name door de monniken. Tip: regel de avond ervoor bij het hotel dat ze je ontbijt in een pakketje inpakken en neem een flesje water mee. Bij het Angkor complex kun je ook water kopen. Je kunt rustig wakker worden onderweg naar de tempels, het is nog heerlijk koel op dit tijdstip. Bij de ingang van het complex moet je er even uit om een toegangspas te laten maken (Angkorpas is niet inclusief).
 
Je start met een bezoek aan de grootste religieuze tempel van Zuidoost-Azië tempel: Angkor Wat. De zon komt langzaam op, er hangt een magische sfeer, jij hebt het op het mooiste tijdstip in alle rust gezien! Voor je ontbijt kun je een mooi plekje uitzoeken, vraag je gids om je ergens af te zetten. Met hernieuwde energie ga je naar Angkor Thom, waarbinnen je bekende tempelruïnes vindt: Bayon, Baphoun, Phimean Akas, terrace of Elephants” en “Leper King”. Bayon is onze persoonlijke favoriet, elk gezicht kijkt net even anders. Zoek het gezicht met de allergrootste grijns. Ook bezoek je deze ochtend de door de jungle overgenomen tempel Ta Prohm
 
Aan het eind van de ochtend brengt de tuk tuk je terug naar je hotel. Even bijkomen, zwemmen en je camera opladen voor de middag, want die maakt overuren. Vandaag hebben we een fijne lunchplek voor je geregeld - een restaurant waar kwetsbare jongeren een veilige plek vinden en een opleiding volgen tot horeca-medewerker. Eten voor een goed doel, dat bovendien erg lekker smaakt.
 
Eind van de middag is het tijd om terug te keren naar Angkor Wat. Je vertrekt tussen 15-16 uur, afhankelijk van hoe lang je daar rond wilt lopen. Ondanks het feit dat je niet alleen bent, is de de wandeling naar de tempel een bijzondere ervaring - met geluk zie je monniken naast de rivier zitten. Als de zon zakt zoek je een rustig plekje bij de Bakheng tempel om Angkor Wat van afstand van kleur te zien veranderen; van zand en grijs naar oranje en roze. Je blijft tot zonsondergang.

Na deze inspannende dag raden we je aan je benen en voeten nieuw leven te laten inmasseren bij één van de talloze massagesalons die deze stad rijk is.

Dag 4: Vrije dag in Siem Reap

Vrije dag in Siem Reap
In en rond Siem Reap is veel te beleven, de keuze is aan jou! Wil je terug naar de tempels om je onder te dompelen in de Angkor architectuur? Kies voor onze excursie 'Onontdekte tempels!'. Je brengt dan ook een bezoek aan het indrukwekkende Landmijnmuseum. Je kunt ook zelf op pad naar de tempels, huur een fiets en vertrek voor dag en dauw om de zonsopgang bij Angkor Wat te aanschouwen.  
 
‘s Avonds is het goed toeven in Siem Reap. Het uitgaanscentrum bevindt zich rond ‘Pub Street’ en er is een avondmarkt op loopafstand waar je leuke souvenirs kunt kopen. Beatlefans kunnen hun hart ophalen in de Yellow Sub kroeg, de 3 verdiepingen hangen vol posters, foto’s en andere parafernalia van de ‘fab 4’. We hadden de eigenaar graag ontmoet om te vragen hoe hij aan al die spullen komt en wat ze in Siem Reap doen.

Dag 5: Homestay op het Tonlé Sap Meer

Homestay op het Tonlé Sap Meer
Mechrey village is voor ons één van de meest indrukwekkende village escapes. Het is een dorp van drijvende huizen, zodat het dorp gemakkelijk mee kan bewegen met het niveau van het water. Het water van het Tonlé Sap meer kan namelijk zo’n tien meter stijgen tijdens het regenseizoen. Het Tonlé Sap Meer wordt dan ook vier of vijf keer zo groot. We brachten een bezoek tijdens het droge seizoen. In de namiddag vaar je met je gids tussen de woningen op het meer. Daar tref je een leefgemeenschap aan op bootjes. Beleef hier een fotogenieke zonsondergang op de voorzijde van het bootje.
 
's Ochtends word je bij je hotel opgehaald door een gids. Je krijgt een goede mountainbike, want vandaag ga je een flink stuk fietsen (zo'n 30 km). Een mooie route, vanuit Siem Reap naar Korbey Riel. Je maakt een rit op een traditionele buffel-kar en bezoekt een lokale markt. Daarna fiets je via een boerendorp en pagoda naar je lunchplek: eten bij een Cambodiaanse familie. Kijk mee hoe ze heerlijke Khmer-gerechten voor je bereiden. Omdat je met de fiets naar de homestay gaat, neem je alleen een dagrugzak mee (zorg zelf voor een handdoek!), je andere bagage kun je achterlaten bij je hotel in Siem Reap in de opslag. 
 
Let op, in april en mei is het erg warm in deze regio en is het niet aan te raden om deze fietstocht te ondernemen. Vanaf juli tot oktober is het regenseizoen en dus kans op een nat pak. Er zijn eventueel plastic poncho’s beschikbaar. Reis je toch in deze maanden, dan kun je beter met de auto reizen. We maken een aangepaste offerte voor je. 
 
Na de lunch ga je het Tonle Sap meer op! Op dit meer bevinden zich een aantal drijvende dorpen, inclusief schooltjes en winkels. Tijdens het droge seizoen, wanneer het water heel laag staat, worden het 'gewone' dorpen. Je maakt een boottocht om het lokale leven op het meer te ontdekken. Aan het eind van de middag, wanneer de zon langzaam ondergaat, is dit een fantastische plek om foto's te maken. Kinderen zitten op de rand van het huis, wasgoed hangt te drogen en meer straalt in het ondergaande zonlicht. Tijd om je te installeren bij de homestay. De familie kookt voor je en wellicht eet je samen met de familie. Kijk niet raar op als je zonder de familie eet, meestal laten ze gasten met rust als teken van respect. Je slaapt in dezelfde ruimte als de familie op een matrasje op de grond, er hangt een muskietennet. 

Dag 6: Wakker worden op het meer, terugfietsen naar Siem Reap

Wakker worden op het meer, terugfietsen naar Siem Reap
Het mooiste moment van dit homestay-verblijf was voor ons vlak voor het ontbijt: op de rand van het huis aan de achterkant, uitkijkend over het meer, de dag zien beginnen. Mensen wassen en rommelen wat in het water, die vol zit met groene planten. De zon die langzaam opkomt. Een beeld dat we niet snel zullen vergeten. Het voelde heel bijzonder om in het dorp te mogen verblijven - iedereen gaat gewoon door met z’n eigen bezigheden en kijkt verwonderd naar de westerlingen die het dorp komen binnenrijden.
 
Na het ontbijt in Mechrey village neem je de boot terug naar het droge. Hier spring je weer op je fiets voor een pittige fietstocht (ongeveer 45 km). Je maakt een paar leuke stops onderweg. Bij een zijde fabriekje, hier zie je hoe zijderupsen worden gehouden, zijdedraden worden gesponnen en de ikat techniek (verven van de draden). Daarna fiets je door naar Baray Teuk Thla, een Angkor water reservoir bij Angkor Thom. Hier bij deze 'West baray' krijg je een picknick lunch. Daarna bezoek je een altaar opgedragen aan twee boeddha's: Preah Ang Check Preah Ang Chom. Dit zouden volgens de locals de 'beschermboeddha's' van Siem Reap zijn. 

Dag 7: Reisdag Siem Reap naar Phnom Penh

Reisdag Siem Reap naar Phnom Penh
Een lange reisdag per bus (meestal zo’n 7 uur). In de bus is wifi aan boord en er wordt gezorgd voor water en lunch. We hadden zelf wat lekkere snacks mee, muziek en een goed boek. Geniet verder van het uitzicht; de rijstvelden, dorpjes met markten, en vele winkels langs de weg en voor je het weet ben je na een indrukwekkende reisdag in Phnom Penh.

Kies in plaats van een directe transfer per bus van Siem Reap naar Phnom Penh deze reisdag voor een excursie. Je reist dan per privé-auto en maakt een aantal leuke stops onderweg.

Dag 8: Ontdek de smaak van Phnom Penh

Ontdek de smaak van Phnom Penh
Stel je vandaag open voor nieuwe smaaksensaties en zorg voor een lege maag. Op de markten van Phnom Penh wordt van alles gekookt en gebakken: stickyrice met kokosnootsap (nom krok), stickyrice in bananenblad (nom bort), loempia’s met fish paste, noodles. Alle smaken passeren de revue: zoet, zout, bitter, zuur en….. niet te vergeten pittig, dat is weliswaar geen smaak maar wel iets waar rekening mee gehouden moet worden. De tuk tuk-tour start rond 8 uur, dat is een beetje vroeg, maar dan is het gezellig druk en qua temperatuur goed te doen, je ontmoet zo veel locals op de markt.
 
Het water loopt je al snel in de mond bij deze excursie langs diverse markten. De traditionele open lucht markt ligt vol groenten, fruit, vlees en vis. Er worden de hele dag lekkernijen gebakken - de gids zal je allerlei dingen laten proeven: noodlesoep met vis, kip curry of een Franse baguette. De beelden en geuren vonden we bijzonder intens. Mijn camera draaide overuren. Als je een moment stilstaat op de markt en de mensen en kooponderhandelingen een tijdje gade slaat, voel je je voor even onderdeel van het lokale leven.
 
De moderne overdekte markt geeft een heel ander beeld; hier kun je naast eten ook sieraden (bling bling) en elektrische apparaten kopen. Via Wat Phnom ga je via de oude Franse wijk vol koloniale gebouwen naar de Russische markt. De Franse Art Deco and Belle Epoque architectuur staat verrassend goed in het straatbeeld van Phnom Penh. Je sluit de ochtend af bij een lokaal café waar overheerlijke smoothies met een twist worden gemaakt. Lokaal lunchen doe je in principe in Tom Yum Koung (op eigen kosten), maar in overleg met je gids kun je ook elders (meer westers) eten. In de middag bezoek je het Koninklijk Paleis (opent 's middags om 14 uur). Het paleis bestaat uit verschillende gebouwen, de woning van de koning mag je helaas niet in...
 
Duur: van 8 - 15 uur (mede afhankelijk van je looptempo).
Prive-excursie met lokale gids, vervoer per tuk tuk, drankje, entree Wat Phnom en Koninklijk Paleis.

Dag 9: Ontdek zelf de parel van Azië

Ontdek zelf de parel van Azië
Vandaag heb je een vrije dag. Je kunt kiezen uit de andere excursies die we voor je hebben getest in en rond Phnom Penh. Je kunt gaan mountainbiken over zandwegen op een lieflijk eilandje vlakbij de stad - een wereld waar niet de brommers, maar de koeien, ossenkarren en fietsen het 'straatbeeld' bepalen. Of kies voor een excursie naar de beruchte Killing Fields en het Tuol Sleng museum om meer over het recente verleden te leren. Zie 'Excursies' en 'Prijzen' voor meer informatie over deze activiteiten.

Dag 10: Reis van Phnom Penh naar Paradise Island

Reis van Phnom Penh naar Paradise Island
Je vertrekt na het ontbijt bij je hotel. Een chauffeur haalt je op (hij spreekt waarschijnlijk weinig Engels) voor een direct transfer naar Sihanoukville. De reis duurt ongeveer 4,5 uur. In Sihanoukville word je bij de pier afgezet om de boot naar Koh Rong Samloem te pakken. De bootreis is een excursie op zich, geniet van het uitzicht! Zo reis je efficiënt in 1 dag van de stad naar het paradijselijke strand.

Dag 11: Vrije dag aan het strand

Vrije dag aan het strand
Een vrije dag op een tropisch eiland! Nagenieten van je reis langs Angkor en Phnom Penh. Met je voeten in het zand eindelijk dat ene boek uitlezen. Of wandel bij laag water over het witte zandstrand dat zichtbaar wordt bij eb. 

Dag 12: Eilandleven

Eilandleven
Zit je al in het ritme van het eilandleven? Hoe dan ook heb je wel een tweede vrije dag op dit eiland verdiend om te snorkelen en zwemmen of even lekker helemaal niets te doen.

Dag 13: Afscheid van het eiland

Afscheid van het eiland
Je hebt nog de hele morgen om te genieten van dit tropische eiland. Met de boot reis je terug naar het vasteland. Daar word je naar je hotel in Sihanoukville (Otres beach) gebracht. Als je voldoende strand hebt gezien, kun je er ook voor kiezen vandaag al terug te rijden naar Phnom Penh en de laatste avond lekker in de stad te verblijven (kleine meerprijs op aanvraag).

Dag 14: Afscheid Cambodja

Afscheid Cambodja
Na het ontbijt is het tijd om naar het vliegveld van Phnom Penh te gaan (circa 4,5 uur rijden) voor je reis terug naar huis. 
Deze Cambodja rondreis heeft vast een onuitwisbare indruk op je gemaakt. De kleuren, geuren en ontmoetingen met de bevolking blijven bij jou gelukkig nog lang in gedachten.
 

Dag 15: Terug in Nederland

Terug in Nederland
Welkom terug in Nederland! Vandaag land je op Schiphol na een onvergetelijke reis door Cambodja. 

Achtergrond

Tempels van Angkor

Denk je aan Cambodja, dan denk je aan Angkor Wat. Iedereen kent het beeld van het grootste religieuze gebouw ter wereld. Om in superlatieven over Angkor te spreken is verleidelijk, maar lastig. Het is in alle opzichten een bijzonder bouwwerk, imposant en betoverend. Je moet er eens geweest zijn en dan wil je waarschijnlijk nog een keer. We zorgen dat je er op het beste moment van de dag bent. Mooi licht voor foto's en in relatieve rust. ​
 

Homestay op het Tonlé Sap meer

Onze homestay-extensie bij het Tonlé Sap Meer is de ultieme Go Local-ervaring! Logeer bij de mensen van dit dorp op het Tonlé Sap (meer) thuis, in een woning op het water. Vaar aan het eind van de dag met een bootje over het meer voor de zonsondergang. Deze homestay is een zogenaamd 'Community Based Tourism Program'. Dat is een programma waarbij onze lokale partner in Cambodja heeft samengewerkt met de lokale gemeenschap om meer inkomen voor de bevolking te genereren. Op een manier die duurzaam is voor de natuur, cultuur en uiteraard de mensen. Je zult er daarom niet veel andere reizigers tegenkomen, om de rust en authenticiteit van de gemeenschap te bewaren. Je bent even onderdeel van hún leven. Voor ons waren het zeer bijzondere ontmoetingen om niet snel te vergeten.
 

Proef Phnom Penh

Of het werkelijk de 'Parel van Azië' is zoals men Phnom Penh vaak omschrijft mag je zelf beoordelen. Het is in ieder geval een dynamische innemende stad met kleur- en geurrijke markten en koloniale architectuur uit de Franse tijd. De modernisering en economische groei zie je duidelijk terug in de stad. Het levert een prachtige mix van 'oud' en 'nieuw' op. Tijdens de stadswandeling ga je op ontdekkingstocht door de stad. Proef lokale delicatessen, bewonder de Franse koloniale gebouwen en luister geboeid naar de verhalen van je gids.
 

Paradijselijk eiland

Voor de kust van Sihanoukville in het zuiden liggen tientallen eilanden waar je je Cambodja reis ontspannend kunt afsluiten. Het groene eiland Koh Rong Samloem heeft een paar helderwitte zandstranden die je wellicht niet direct met Cambodja associeert. Het eiland heeft 5 stranden die je allemaal kunt testen. Of hike naar de bergen en watervallen in het binnenland voor wat meer actie en mogelijk een ontmoeting met wildlife.
Hotel & Vervoer
Accomodatie:
 
Wij zijn altijd op zoek naar de leukste locaties. Naast prijs/kwaliteit verhouding letten we op een prettige ligging. In Siem Reap hebben we een hotel voor je uitgezocht in een gezellige straat op loopafstand van restaurantjes. Vanuit Siem Reap reis je naar het Tonlé Sap meer voor een verblijf in een homestay, dus bij mensen thuis. De voorzieningen zijn basic, het is immers een homestay. Douche en toilet bevinden zich meestal in één kleine ruimte. Er staan verschillende tonnen koud/lauw/warm water waar je met behulp van een kommetje kunt wassen en er is een hurktoilet. De gids zal je vertellen welk water waarvoor te gebruiken. De gids kookt samen met de gastheer of -vrouw en je bent van harte welkom mee te helpen. ​In Phnom Penh verblijf je in een fijn groen hotel met zwembad middenin de stad, niet ver van het Koninklijk Paleis. Met de tuk tuk ben je zo bij de rivier en er zitten veel restaurants in de buurt. In Sihanoukville verblijf je in een bungalow met zwembad, op een paar minuten lopen van het strand en vlakbij de pier vanwaar de boot naar het eiland vertrekt. ​Op het eiland Koh Rong Samloem logeer je in een relaxte houten bungalow aan het strand. 
 
Vervoer:

Tijdens deze reis maak je gebruik van privé-vervoer per auto of minivan met chauffeur, tenzij anders aangegeven. Je reist van Siem Reap naar Phnom Penh per bus (wij kopen alvast je kaartje) tenzij je die dag de 'reisdag-excursie' boekt. Dan reis je per privé-auto en maak je aantal leuke stops onderweg (o.a. bij Skun, het spinnendorp). De tempels van Angkor bij Siem Reap bezoek je per tuk tuk met gids. En tijdens de excursie 'Ontdek de smaak van Phnom Penh', maak je gebruik van een cyclo om de wat grotere afstanden af te leggen. Vanuit Sihanoukville neem je de boot naar Koh Rong Samloem.
Prijzen
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 1 november 2018. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt, waar mogelijk, een derde bed op de kamer bijgezet; de prijs voor een éénpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. In de winter (januari t/m maart) en tijdens de feestdagen (rond kerst en nieuwjaar) berekenen we een hoogseizoentoeslag. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstofprijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Rondreis Cambodja: Klassieke hoogtepunten Cambodja
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Laagseizoen€ 1.350,- p.p.€ 729,- p.p.€ 712,- p.p.€ 676,- p.p.€ 648,- p.p.€ 626,- p.p.
Hoogseizoen€ 1.409,- p.p.€ 758,- p.p.€ 740,- p.p.€ 705,- p.p.€ 677,- p.p.€ 656,- p.p.
Inclusief:
 • 12x overnachtingen met ontbijt
 • 1x overnachting met diner en ontbijt (homestay)
 • Transfer naar hotel Siem Reap
 • ​Meet & greet met lokale reisagent in Siem Reap (dag van aankomst)
 • Excursie: In de tuk tuk langs Angkor hoogtepunten (incl gids, tuk tuk, lunch)
 • Excursie: fietsen naar Tonle Sap-meer en bezoek dorp (Engelssprekende gids, mountainbikes, lunch, ossenkarrit)
 • ​Boottocht over Tonle Sap-meer (sunset)
 • Homestay op het meer (diner, ontbijt, lunch)
 • Transfer naar busstation Siem Reap
 • ​Bus Siem Reap - Phnom Penh en transfer naar hotel Phnom Penh
 • Excursie: Ontdek de smaak van Phnom Penh (incl gids, vervoer, drankje, entree Wat Phnom en Koninklijk Paleis)
 • Transfer privé-auto Phnom Penh - Sihanoukville en vice versa
 • ​Transfer Sihanoukville - Paradise Island (langzame boot, join in) en vice versa

Exclusief:
 • Vluchten
 • Overige maaltijden
 • Overige excursies
 • Entree Angkor tempels (zie opmerkingen hieronder)
 • Overige entreegelden, donaties en fooien

Opmerkingen:

Entree Angkor Wat

Tijdens deze reis bezoek je het tempelcomplex Angkor in ieder geval 1 dag: per tuk tuk op dag 3. Je kunt kiezen uit een 1, 3 of 7-daagse Angkor entreepas. De 3-daagse pas is een week geldig en de 7-daagse pas een maand. Op moment van schrijven zijn de entreepassen: $37, $62 en $72. Deze prijzen kunnen in de loop van het jaar wijzigen. Met de Angkorpas kun je een groot aantal tempels bezoeken. Een deel daarvan ligt buiten Siem Reap, zoals de Roluous-groep en Banteay Shrei. Op dag 3, wanneer je 's ochtends door de tuk tuk naar het tempelcomplex wordt gebracht, koop je een entreepas. Er wordt ter plekke een foto van je gemaakt en op je entreepas afgedrukt. Als je zeker weet dat je de volgende dag weer naar de tempels gaat of na de homestay, dan kun je het beste een 3-daagse pas kopen. Zo ben je direct klaar voor alle dagen dat je de tempels van Angkor wilt bezoeken en hoef je later niet weer in de rij. 
 
Extra kamer bij 3/5 personen op Koh Rong Samloem
Voor de 3e of 5e persoon kan geen extra bed in de bungalow worden bijgezet, de prijs gaat bij 3 of 5 personen daarom uit van een eigen bungalow.​ 
 
Er geldt een toeslag van het hotel tussen 1 juli en 31 augustus 2018 van €5,- per persoon per nacht en van 1 november 2018 - 31 mei 2019 van €12 per persoon per nacht.
 
Laagseizoen: mei t/m september 2018
Hoogseizoen: 1 oktober - december 2018

Extensie 1: Groene Ecolodge aan de rivier bij Tatai
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 550,- p.p.€ 290,- p.p.€ 284,- p.p.€ 263,- p.p.€ 253,- p.p.€ 245,- p.p.
Inclusief:
 • 2 overnachtingen in Tatai op basis van 'full board'. Dat wil zeggen alle maaltijden tijdens je verblijf en drinkwater.
 • Directe transfer privé-auto met niet Engelssprekende chauffeur (heenreis)
 • Dagexcursie medium zwaar: boottocht, zwemmen en trekking met Engelssprekende gids
 • Transfer per boot in Tatai naar en van ecolodge op dag 1 en 3
 • Transfer naar Sihanoukville
 • ​Overnachting met ontbijt in Sihanoukville

Exclusief:
 • Overige maaltijden, dranken en snacks
 • Massages en fooien
 • Binnenlandse en internationale tickets

Extensie 2: Op een ossenkar op het platteland van Chambok
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 342,- p.p.€ 216,- p.p.€ 190,- p.p.€ 164,- p.p.€ 150,- p.p.€ 139,- p.p.
Inclusief:
 • 1 Overnachting in een homestay (lokaal huis)
 • Maaltijden (lunch, diner, ontbijt, lunch),
 • Koelbox met water en enkele drankjes
 • Activiteiten onder begeleiding van een lokale gids
 • Directe transfer per privé-auto (met niet-Engelssprekende chauffeur) Phnom Penh - Chambok
 • Directe transfer per privé-auto (met niet-Engelssprekende chauffeur) Chambok​ - Kampot/Sihanoukville

Exclusief:
 • Overige maaltijden, dranken en snacks
 • Fooien
 • Overige activiteiten

Extensie 3: Privé reis Siem Reap - Phnom Penh met stops (ipv bus)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Zonder gids€ 68,- p.p.€ 26,- p.p.€ 35,- p.p.€ 21,- p.p.€ 14,- p.p.€ 9,- p.p.
Met gids€ 199,- p.p.€ 96,- p.p.€ 82,- p.p.€ 59,- p.p.€ 45,- p.p.€ 36,- p.p.
Inclusief:
 • Prive-auto met chauffeur (gids optioneel)

Exclusief:
 • Maaltijden, dranken en snacks
 • Fooien

Extensie 4: Varen op de rivier en mountainbiken in Chi Phat
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 328,- p.p.€ 179,- p.p.€ 170,- p.p.€ 147,- p.p.€ 138,- p.p.€ 125,- p.p.
Inclusief:
 • 2 overnachtingen in het dorp (bungalow of homestay)
 • Alle maaltijden tijdens het verblijf
 • Sunset Rivier Cruise inclusief diner
 • Mountainbike trip inclusief lunch (join in)
 • Boottocht op heen- en terugreis (duur 2 uur)
 • Directe transfer met privé auto niet Engelssprekende chauffeur vanuit Sihanoukville
 • ​Directe transfer met privé auto niet Engelssprekende chauffeur vanuit Chi Phat naar Phnom Penh

Exclusief:
 • Overige drankjes, fooien, extra excursies of activiteiten
   

Extensie 5: Extra dag Siem Reap
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Laagseizoen€ 48,- p.p.€ 24,- p.p.€ 25,- p.p.€ 24,- p.p.€ 25,- p.p.€ 24,- p.p.
Hoogseizoen€ 55,- p.p.€ 28,- p.p.€ 25,- p.p.€ 28,- p.p.€ 25,- p.p.€ 28,- p.p.
Inclusief:
Overnachting met ontbijt

Exclusief:
Overige maaltijden, transfers

Opmerkingen:
Laagseizoen: 1 april t/m 30 september
Hoogseizoen: 1 oktober t/m 30 maart

Extensie 6: Extra dag in Phnom Penh
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 68,- p.p.€ 34,- p.p.€ 30,- p.p.€ 34,- p.p.€ 31,- p.p.€ 34,- p.p.
Inclusief:
 • Overnachting met ontbijt

Extensie 7: Extra dag op Koh Rong Samloem
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
t/m mei 2018€ 101,- p.p.€ 55,- p.p.€ 70,- p.p.€ 55,- p.p.€ 64,- p.p.€ 55,- p.p.
Inclusief:
 • 1 Overnachting met ontbijt

Opmerkingen:
De prijs gaat uit van een eigen bungalow voor de 3e of 5e persoon die meereist. Er kan geen extra bed in de bungalow worden bijgezet.

Excursie 1: Mountainbiken over Koh Dach - Silk Island
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 47,- p.p.€ 47,- p.p.€ 47,- p.p.€ 47,- p.p.€ 47,- p.p.€ 47,- p.p.
Inclusief: transfer vanaf hotel, mountainbike (Giant, Merida of Trek), Engelssprekende gids, entreegelden, snacks en water

Excursie 2: Een indrukwekkende kijk in het recente verleden - Killing Fields & Tuol Sleng
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 54,- p.p.€ 31,- p.p.€ 28,- p.p.€ 24,- p.p.€ 23,- p.p.€ 20,- p.p.
Inclusief: vervoer, Engelssprekende lokale gids, entreegelden Killing Fields en Tuol Sleng Museum

Excursie 3: Privé reis Siem Reap - Phnom Penh met stops
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Zonder gids€ 118,- p.p.€ 61,- p.p.€ 68,- p.p.€ 50,- p.p.€ 41,- p.p.€ 34,- p.p.
Met gids€ 249,- p.p.€ 130,- p.p.€ 115,- p.p.€ 89,- p.p.€ 72,- p.p.€ 62,- p.p.
Inclusief: privé-auto met chauffeur (spreekt weinig Engels), water, ten minste 3 stops.
 
 

Excursie 4: Cambodjaans leren koken in Phnom Penh
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 26,- p.p.€ 26,- p.p.€ 26,- p.p.€ 26,- p.p.€ 26,- p.p.€ 26,- p.p.

Excursie 5: Sunset cruise over de Mekong rivier (5 gangen diner)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 51,- p.p.€ 51,- p.p.€ 51,- p.p.€ 51,- p.p.€ 51,- p.p.€ 51,- p.p.
Inclusief: vervoer naar de boot per tuk tuk, boottocht, drankje aan boord, 5-gangen diner. 
Join in-excursie (internationaal gezelschap)

Excursie 6: Grote circuit tempels van Angkor: ontdek Preah Khan, Preah Neak Pean en Banteay Srei (met gids en tuk tuk)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Privé-excursie€ 66,- p.p.€ 34,- p.p.€ 31,- p.p.€ 24,- p.p.€ 19,- p.p.€ 16,- p.p.
Inclusief: Engelssprekende gids, privé-vervoer per tuk tuk met chauffeur
Exclusief: Angkor entreepas, snacks, maaltijden, dranken, overige entreegelden

Excursie 7: Privé reis Phnom Penh - Siem Reap met stops
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Zonder gids€ 118,- p.p.€ 61,- p.p.€ 68,- p.p.€ 50,- p.p.€ 41,- p.p.€ 34,- p.p.
Met gids€ 249,- p.p.€ 130,- p.p.€ 115,- p.p.€ 89,- p.p.€ 72,- p.p.€ 62,- p.p.
Inclusief: privé-auto met chauffeur (spreekt weinig Engels), water, 3 stops

Excursie 8: Eten bij mensen thuis (Siem Reap)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 72,- p.p.€ 40,- p.p.€ 29,- p.p.€ 26,- p.p.€ 23,- p.p.€ 20,- p.p.
Inclusief: tuktuk, Engelssprekende begeleider, water
Exclusief: overige dranken (tegen betaling te verkrijgen bij de familie)

Excursie 9: Drijvende dorpen op het Tonle Sap-meer (prive auto, gids)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 120,- p.p.€ 66,- p.p.€ 58,- p.p.€ 49,- p.p.€ 43,- p.p.€ 38,- p.p.
Inclusief: transfer naar dorp, rit op ossenkar, boottocht naar drijvend dorp (Mechrey), Engelssprekende gids, entreegeld, lokale lunch
Exclusief: overige maaltijden, snacks, dranken, fooien
 

Excursie 10: Ziplinen bij Angkor
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 110,- p.p.€ 110,- p.p.€ 110,- p.p.€ 110,- p.p.€ 110,- p.p.€ 110,- p.p.
Inclusief:
 • Eco-Adventure Tour met gids
 • 15 bomen, 21 platforms, 9 ziplines, 1 dubbele zipline, 3 loopbruggen
 • 1x abseilen
 • Transfers
 • Lokale lunch
 • Nature Trail Education Trek
Exclusief: entree Angkor (niet vereist als je de transfer van de tour gebruikt en mits je geen tempels gaat bekijken deze dag), water en fooi. 
Extensies

Extensie 1: Groene Ecolodge aan de rivier bij Tatai


Ben je graag in de natuur? Wil je ‘groen reizen’ en verblijven in een ecolodge? Dan is dit echt iets voor jou. Maak een trekking door het bos en koel af in een meer en onder een waterval. Ga kajakken, zwemmen in de rivier, luier met een goed boek of ontspan met een massage.

Dag 10: Ecolodge aan de rivier

Ecolodge aan de rivier
Een auto met chauffeur haalt je op voor een rechtstreekse transfer naar Tatai. Er zijn namelijk geen bezienswaardigheden onderweg. Vanuit Phnom Penh is het 270 km, een uur of 5 rijden, pauzes en files niet meegerekend. Je kunt dit ook goed combineren met Chi Phat Community Ecotourisme, 100 km en circa 2 uur rijden plus een boottocht van 2 uur om Chi Phat te verlaten. Indien je voor lunchtijd aankomt, gebruik je de lunch in de lodge, anders gebruik je op eigen gelegenheid iets onderweg.
 
Om de ecolodge te bereiken, maak je gebruik van een van de boten van de lokale gemeenschap (vertrekt om 12 uur 's middags). In 10 minuten ben je bij de lodge. De lodge gaf ons een beetje een safari gevoel, met de grasdakjes verstopt tussen de bomen. De ecolodge is knus kleinschalig, er zijn slechts 8 bungalows, ieder met een veranda met hangmat en zitje. Aan de rivier zijn verschillende zitjes gemaakt, om heerlijk een boek te lezen en er is een spa voor een massage. Ook kun je zelf gaan zwemmen of kajakken op de rivier. De lodge organiseert verschillende optionele activiteiten, zoals een sunset cruise op de rivier of een night walk op zoek naar ‘creepy crawlers’. ’s Avonds blijken de struiken te wemelen van het leven. De gids heeft een ongelofelijk scherp oog en ontdekt larven, rupsen, poppen en nesten van spinnen, torren, kevers en mieren. Vraag bij aankomst wat de mogelijkheden zijn!
 
Reken niet op een 5 sterren lodge, maar kijk naar de duizenden sterren aan het firmament. Door de zonne-panelen is er bijvoorbeeld geen airco, maar wel een ventilator boven je bed. Er is geen douche met warm water, maar door de tropische hitte mis je dit eigenlijk niet. De mensen en de manier waarop ecotoerisme hier tot uiting komt, is wat deze lodge bijzonder maakt. En niet te vergeten het lekkere eten! De maaltijden, afternoon tea, en het drinkwater zijn allemaal inclusief. ’s  Avonds geniet je van een drie-gangen diner in het open restaurant.

Dag 11: Zwemmen bij waterval en trekking door wildernis

Zwemmen bij waterval en trekking door wildernis
Na het fijne ontbijtbuffet is het tijd voor actie. Samen met eventuele andere internationale gasten die vandaag de trekking doen, vaar je in ongeveer een half uur naar de Tatai waterval. Hier kun je zwemmen. Tip: draag 'socks on the rocks'! De rotsen zijn spiegelglad en met je sokken aan voorkom je een lelijke val. Hierna wandel je circa 2,5 uur door het bos. Geen moeilijke wandeling, maar wel flink zweten. Zoals overal in Cambodja zijn veel grote bomen illegaal gekapt, verwacht dan ook geen ongerept oerbos. Met de naam jungle wordt in dit geval dan ook een wildernis bedoeld. Op open plaatsen groeit bamboe nu welig. Bij het meer kun je afkoelen, zwemmen en lunchen. Met een waterfilter wordt van schoon natuurwater drinkwater gemaakt om je bidon bij te vullen: ook bijzonder om dat eens mee te maken! Het laatste deel van de tocht is nogmaals een trekking van 2,5 uur. Iets zwaarder nu, er is een stukje van een half uur wat omlaag gaat, maar ook een stuk waarbij je langzaam omhoog moet. Moe maar voldaan kom je eind van de middag aan bij de lodge. Het eten smaakt nog lekkerder. Wat wij ook gezellig vonden is dat we met enkele andere gasten de excursie hadden gedaan, dat schept gelijk een band en zo hadden we een heel gezellige avond samen.
 
Let op. Door weersomstandigheden kan het programma aangepast worden. Dit is altijd in je eigen belang, uit ervaring weet men hoe bepaalde weersomstandigheden de excursie beïnvloeden. Als de omstandigheden te zwaar zijn, kan het programma ingekort worden.
 
Meenemen: dagrugzak (je draagt je eigen lunch, waterbidon), zwemspullen, zonnepet, zonnebrand, extra paar sokken die nat mogen worden, camera, drybag of plastic zak om je spullen droog te houden (in regenseizoen), poncho (in regenseizoen).
 

Dag 12: Afscheid van Tatai

Afscheid van Tatai
Na het ontbijt word je met de boot teruggebracht naar de brug, daar staat een chauffeur op je te wachten voor de directe transfer naar Sihanoukville. De reis duurt ongeveer 3,5 uur. Je logeert in Sihanoukville, waar je morgen op de boot stapt naar het paradijselijke eiland Koh Rong Samloem.

Dag 13: Boot naar Paradise Island

Boot naar Paradise Island
Je hebt de ochtend vrij in Sihanoukville. Begin van de middag word je bij de pier afgezet om de boot naar Koh Rong Samloem te pakken. De bootreis is een excursie op zich, geniet van het uitzicht! En voor je het weet zit je op het paradijselijke strand. 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Groene Ecolodge aan de rivier bij Tatai:
Dag 1: Vertrek uit Amsterdam
Dag 2: Siem Reap vliegveld, transfer naar hotel, meet & greet lokale reisagent
Dag 3: Siem Reap, excursie Angkor per tuk tuk, gids, lunch bij sociaal restaurant (excl Angkor entree)
Dag 4: Siem Reap, vrije dag
Dag 5: Siem Reap - Tonlé Sap Meer, prive-excursie met gids, fietsen en boottocht
Dag 6: Tonlé Sap Meer - Siem Reap, fietsen (prive met gids)
Dag 7: Siem Reap - Phnom Penh, coachbus en transfers
Dag 8: Phnom Penh, excursie: Ontdek de smaak van Phnom Penh, gids, vervoer, drankje, entree Wat Phnom en Paleis
Dag 9: Phnom Penh, vrije dag
Dag 10: Phnom Penh - Tatai, prive-transfer (chauffeur), boottransfer, lunch en diner
Dag 11: Tatai, trekking waterval, meer en jungle walk (medium), lunch en diner
Dag 12: Tatai - Sihanoukville, boottransfer en transfer (prive auto met chauffeur)
Dag 13: Sihanoukville - Koh Rong Samloem, tuk tuk transfer en boot
Dag 14: Paradise Island, vrije dag
Dag 15: Paradise Island, vrije dag
Dag 16: Paradise Island - Sihanoukville, boot en transfer per tuk tuk
Dag 17: Sihanoukville - Phnom Penh - vliegveld, transfer prive-auto
Dag 18: Aankomst Amsterdam

Extensie 1: Groene Ecolodge aan de rivier bij Tatai
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 550,- p.p.€ 290,- p.p.€ 284,- p.p.€ 263,- p.p.€ 253,- p.p.€ 245,- p.p.


Extensie 2: Op een ossenkar op het platteland van Chambok


Deze bijzondere nacht in een homestay bij Chambok is ideaal als een tussenstop op de route van Phnom Penh naar Kampot.

Dag 10: Lekker op de trekker

Lekker op de trekker
Dé manier om de gastvrije locals te leren kennen is om te verblijven in een dorp op het platteland. Kies je voor dit community-based ecotoerisme project, dan profiteert de hele gemeenschap en de natuur van je verblijf. Chambok ligt op de rand van Kirirom National Park. Vroeger werd er veel illegaal gekapt, maar dankzij de komst van ecotoerisme is men hiermee gestopt en het project beschermt inmiddels 1260 hectare bos! Groen reizen met een goed gevoel en boordevol authentieke ervaringen dus!
 
Vanuit Phnom Penh is het circa 3 uur rijden (buiten de spits). Bij aankomst in Chambok lunch je samen met je lokale gids. De vrouwen uit het dorp werken samen en verzorgen al je maaltijden in het ‘Women’s Restaurant’ bij het Informatie Centrum. Ook staan er water, cola en voor ’s avonds enkele biertjes voor je koud, een koelbox vol is inbegrepen in de prijs, net als de maaltijden en activiteiten. De gidsen uit het dorp hebben zichzelf –heel knap- Engels geleerd. Soms ben je daardoor even ‘lost in translation’, maar dat levert juist ook grappige en authentieke momenten op. Maar maak je geen zorgen, alles is goed geregeld hier. Dus laat je verrassen, alles komt vanzelf goed!
 
Na de lunch verken je het dorp en leer je armbandjes maken van natuurlijke materialen als bamboe en liaan. Op de aanhangwagen van een lokale tractor - de ijzeren buffel - rijd je verder naar de rivier waar je lekker kunt zwemmen. Zwaai naar de lachende dorpsbewoners die je onderweg tegenkomt. Je avondeten gebruik je ook weer in het Informatie Centrum. De kinderen uit het dorp laten trots een aantal Khmer-dansen zien die ze hebben in gestudeerd met hun dansgroep. Hierna word je met je bagage achter op de brommer naar je homestay gebracht. Verschillende huizen in het dorp krijgen omstebeurt gasten. Reken op eenvoudige omstandigheden, zoals een bed met een dun matrasje. Soms is er een deken beschikbaar. Bedenk je dat dit al heel luxe is, want Cambodjanen slapen dikwijls op een rieten matje op de grond onder een sarong. Breng zelf een lakenzak en handdoek mee. De badkamer is een apart hokje met een Aziatische hurk wc en waterbak waarmee je water over jezelf schept om te douchen.
 
Meenemen: lakenzak, handdoek, sarong (handig te gebruiken bij omkleden en badderen), wandelschoenen of sandalen, dagrugzak, zwemspullen, zonnepet en zonnebrand, regenponcho in regenseizoen.

Dag 11: Op een ossenkar naar de waterval en transfer naar Kampot

Op een ossenkar naar de waterval en transfer naar Kampot
’s Ochtends pak je je tas alvast in (deze kun je bij vertrek ophalen met de auto) en loop je naar het Informatie Centrum voor het ontbijt. Achterop een traditionele ossenwagen hobbeldebobbel je een kilometer, totdat het pad omhoog gaat en de ossen niet verder kunnen. Je loopt zo’n 2 kilometer heuvelopwaarts over een breed pad. Geleidelijk stijgend, alleen vlak bij de waterval moet je een kort stukje over rotsen klauteren. Afhankelijk van het seizoen staat er meer of minder water in de waterval en de poelen erom heen. Een lekker plekje om af te koelen. Je lunch kun je eventueel meenemen als picknick pakketje. Neem voldoende water mee in je dagrugzak. Tip: Socks on the Rocks! De met mos begroeide rotsen rondom de waterval zijn zeer glad. Met sokken aan heb je 90% meer grip. Het ziet er wat mallotig uit, maar kan een vervelende uitglijder voorkomen. De terugtocht is via hetzelfde pad, spreek af of de ossenwagen al dan niet op je wacht. In het Informatie Centrum neem je afscheid van je gids en daarna haal je je bagage op bij je homestay.
 
Je wordt opgehaald door een auto met chauffeur, het is zo’n 3 uur rijden naar Kampot. Je logeert in een relaxed hotel in de stad, aan de rand van de rivier. Morgen ga je Kampot per fiets en boot verkennen!
 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Op een ossenkar op het platteland van Chambok:
Dag 1: Vertrek uit Amsterdam
Dag 2: Siem Reap vliegveld, transfer naar hotel, meet & greet lokale reisagent
Dag 3: Siem Reap, excursie Angkor per tuk tuk, gids, lunch bij sociaal restaurant (excl Angkor entree)
Dag 4: Siem Reap, vrije dag
Dag 5: Siem Reap - Tonlé Sap Meer, prive-excursie met gids, fietsen en boottocht
Dag 6: Tonlé Sap Meer - Siem Reap, fietsen (prive met gids)
Dag 7: Siem Reap - Phnom Penh, coachbus en transfers
Dag 8: Phnom Penh, excursie: Ontdek de smaak van Phnom Penh, gids, vervoer, drankje, entree Wat Phnom en Paleis
Dag 9: Phnom Penh, vrije dag
Dag 10: Phnom Penh - Chambok, prive-transfer, lunch, trekkertocht, dans, diner
Dag 11: Chambok - Kampot, ontbijt, ossenkarrit naar waterval, lunch, transfer (direct)
Dag 12: Paradise Island, vrije dag
Dag 13: Paradise Island, vrije dag
Dag 14: Paradise Island - Sihanoukville, boot en transfer per tuk tuk
Dag 15: Sihanoukville - Phnom Penh - vliegveld, transfer prive-auto
Dag 16: Aankomst Amsterdam

Extensie 2: Op een ossenkar op het platteland van Chambok
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 342,- p.p.€ 216,- p.p.€ 190,- p.p.€ 164,- p.p.€ 150,- p.p.€ 139,- p.p.


Extensie 3: Privé reis Siem Reap - Phnom Penh met stops (ipv bus)


Reis in alle comfort van Siem Reap naar Phnom Penh met deze privé transfer. Onderweg stop je in een aantal interessante plaatsjes zoals Phnom Udong en Skun. In Skun kun je gefrituurde spin proeven! Durf jij?

Dag 7: Prive-vervoer van Siem Reap naar Phnom Penh

Prive-vervoer van Siem Reap naar Phnom Penh
Vandaag reis je per privé-auto van Siem Reap naar Phnom Penh en je maakt een aantal leuke stops onderweg. Aan jou de keuze of je een gids meeneemt (bijbetalen). Hij leidt je rond bij Udong (oude hoofdstad van Cambodja), vertelt iets over Spean Praptos en geeft tips over welke 'enge' dieren je zeker moet proeven in Skun. Anders reis je alleen met chauffeur. Zij spreken doorgaans minder goed Engels en leiden niet rond. Maar als je iemand bent die net zo lief op eigen houtje ontdekt zonder uitleg van een gids, dan zijn de bezienswaardigheden ook niet moeilijk te vinden. ​
 
De eerste stop is bij Kompong Kdei bij een eeuwenoude brug uit de Angkor periode: Spean Praptos. Maak wat foto’s van fietsende en brommerende locals over de brug. Het is een van de weinige bewaarde bruggen uit de Khmer periode. Je maakt vervolgens een stop bij Kompong Thom om de heuvel van Phnom Santuk te beklimmen. Ook is er een zijde-boerderij in de buurt. Je rijdt verder over de ‘snelweg’, een tweebaansweg waar ook het langzamere verkeer zoals brommers en traktors zich op begeven, dus echt hard ga je niet, maar er is genoeg te zien. 
 
Bij Udong liggen een aantal stupa's op de berg bij Phnom Udong, waar een aantal koningen en koninginnen begraven liggen. Mooi uitzichtpunt. Op anderhalf uur rijden voor de hoofdstad Phnom Penh ligt Skun, ook wel het spinnendorp genoemd. Er wonen allang niet meer zoveel spinnen, maar ze worden er wel in groten getale gefrituurd verkocht. Langs de kant van de weg staan twee grote spinnen, Skun is niet te missen! Mocht je geen behoefte hebben aan een proteïnerijk hapje, er is ook heel veel vers fruit te koop. We hebben hier de sprong gewaagd en een spin gegeten, een knapperige, harige snack!

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Privé reis Siem Reap - Phnom Penh met stops (ipv bus):
Dag 1: Vertrek uit Amsterdam
Dag 2: Siem Reap vliegveld, transfer naar hotel, meet & greet lokale reisagent
Dag 3: Siem Reap, excursie Angkor per tuk tuk, gids, lunch bij sociaal restaurant (excl Angkor entree)
Dag 4: Siem Reap, vrije dag
Dag 5: Siem Reap - Tonlé Sap Meer, prive-excursie met gids, fietsen en boottocht
Dag 6: Tonlé Sap Meer - Siem Reap, fietsen (prive met gids)
Dag 7: Siem Reap - Phnom Penh, prive-auto (gids optioneel) met stops
Dag 8: Phnom Penh, excursie: Ontdek de smaak van Phnom Penh, gids, vervoer, drankje, entree Wat Phnom en Paleis
Dag 9: Phnom Penh, vrije dag
Dag 10: Phnom Penh - Koh Rong Samloem, prive-transfer (chauffeur), boottocht
Dag 11: Paradise Island, vrije dag
Dag 12: Paradise Island, vrije dag
Dag 13: Paradise Island - Sihanoukville, boot en transfer per tuk tuk
Dag 14: Sihanoukville - Phnom Penh - vliegveld, transfer prive-auto
Dag 15: Aankomst Amsterdam

Extensie 3: Privé reis Siem Reap - Phnom Penh met stops (ipv bus)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Zonder gids€ 68,- p.p.€ 26,- p.p.€ 35,- p.p.€ 21,- p.p.€ 14,- p.p.€ 9,- p.p.
Met gids€ 199,- p.p.€ 96,- p.p.€ 82,- p.p.€ 59,- p.p.€ 45,- p.p.€ 36,- p.p.


Extensie 4: Varen op de rivier en mountainbiken in Chi Phat


Ben je avontuurlijk, sportief en wil je graag op een groene manier reizen waardoor de bevolking en natuur beter wordt van jouw komst? In Chi Phat profiteert het hele dorp van het community ecotoerisme. Maak boottochten op de rivier, mountainbike door de natuur en zwem bij een waterval of in de rivier.

Dag 14: Sunset diner cruise op de rivier bij Chi Phat

Sunset diner cruise op de rivier bij Chi Phat
Community toerisme is toerisme waar het hele dorp beter van wordt, ecotoerisme waar de natuur beter van wordt. In Chi Phat, op de rand van de Cardamom mountains, worden voormalige stropers en illegale houtkappers door Wildlife Alliance opgeleid tot rangers en gidsen. Het hele dorp werkt samen, bijvoorbeeld als gids, kokkin, homestay eigenaar of bootsman en zo verdienen mensen een eerlijk inkomen.
 
Vanuit Sihanoukville is het drie uur rijden naar Chi Phat. Er zijn geen bezienswaardigheden onderweg, daarom brengt een privé auto met een niet-Engelssprekende chauffeur je rechtstreeks naar je bestemming. Bij de Andoung Teuk brug stap je op de boot naar Chi Phat, die wij al voor je geregeld hebben. In 2 uur vaar je de rivier op. Een lekker tochtje. Heb je veel geluk dan zie je misschien net als wij een neushoornvogel over vliegen, dus houd je ogen open!

Bij aankomst in Chi Phat loopt de bootsman met je mee naar het bezoekers centrum in het dorp. Dit is zo’n 500 meter met je bagage door het dorp lopen over een gravelweg. Realiseer je dat dit lokaal Community-based toerisme is en geen luxe hotel, er gaat dus niemand je bagage voor je dragen, dat doe je zelf. Het handigste is daarom te reizen met een rugzak in plaats van een koffer en niet te zwaar bepakt te zijn.
In het bezoekerscentrum tref je mensen van de organisatie van het dorp die Engels spreken. Zij zijn de centrale spin in het web, regelen alles en kunnen je vragen beantwoorden. Alle maaltijden gebruik je ook in het restaurant van het Visitor Center, waar de lokale vrouwen bij toerbeurt koken. Zij regelen ook de maaltijden voor je excursies. En tijdens je maaltijden word je zo nodig informatie gegeven door de organisatie of je gids. Heel praktisch geregeld dus! De host van de bungalow of homestay waar je slaapt, komt je ophalen. Slaap je in een bungalow, dan heb je een eigen westerse badkamer. Slaap je in een homestay, dan verblijf je in het huis van een familie.

Om circa 17 uur word je in het bezoekerscentrum opgehaald voor je Sunset Diner Cruise op de rivier. Op een lokale boot die normaal als pontje wordt gebruikt, vaar je de zonsondergang tegemoet, je diner eet je aan boord, traditioneel gezeten op een rieten mat en aan een laag tafeltje. Tip: breng zelf desgewenst drankjes mee. Nadat de zon is ondergegaan kun je op zoek gaan naar vuurvliegjes. Zie je een knipperend lichtje in de bomen aan de kant van de rivier? Dat is een vuurvliegje! Tip: neem ook een anti-muggenmiddeltje mee, want die willen ook nog wel eens bij die bomen zitten. Bij een onbewolkte avond staan er ontelbaar veel sterren aan de hemel.
 

Dag 15: Mountainbiken bij Chi Phat

Mountainbiken bij Chi Phat
Je hebt inmiddels voldoende op boten gezeten, vandaag is het tijd voor een sportieve dag! Op goede mountainbikes vertrek je na het ontbijt vanaf het Visitior Center. Je lokale gids doet erg zijn best om Engels te spreken. Vergeet niet dat deze mensen geen formele opleiding kunnen volgen, en zichzelf Engels hebben geleerd, vaak met behulp van reizigers. Soms ben je daardoor even ‘Lost in Translation’, maar tegelijkertijd heeft een lokale gids juist ook weer zijn charme. Je leert de vriendelijke Cambodjaanse bevolking zo veel beter kennen en krijgt meer een inkijkje in hun leven. De lunch neem je als picknickpakketje mee en je krijgt ook water mee van het Visitor Center.

In principe boeken we de makkelijkste route voor je, deze gaat naar de burial jars en waterval: 14 km heen en 14 km terug fietsen. Deze route gaat de eerste 10 km over de gravelweg die ook door het dorp loopt. Daarna sla je af en rijd je over een zandpad waar kuilen en stenen op voorkomen. Je bepaalt je eigen tempo dus je kunt altijd afstappen en een stukje lopen. Hier loop je naar een overhang in de rotsen waar een aantal burial jars zijn gevonden, dit zijn begrafenis potten waar zo’n 500 jaar geleden de botten van overleden familieleden in werden bewaard. Niemand weet het fijne van deze mysterieuze en verdwenen cultuur. Wetenschappers vermoeden dat deze cultuur in conflict kwam met het sterke rijk van Angkor, die mensen uit de heuvels tot slaaf maakte. De cultuur lijkt uitgestorven, toch zijn er nog gemeenschappen in de Cardamom mountains die jaarlijks eer komen bewijzen aan de burial jars. Mogelijk zijn dit de laatst overgebleven afstammelingen. In het Visitors Centrum kun je achtergrond informatie over deze burial jars lezen. Daarna kun je naar de Betel Nut waterval met een poeltje, waar je -afhankelijk van de waterstand- kunt zwemmen en lunchen.

Ben je nog wat sportiever, dan kun je ook informeren bij het Visitor Center of je een andere route kunt moutainbiken, naar de batcave en waterval. Deze route is in totaal ongeveer 20 kilometer en gaat voornamelijk over een zandpad. In de droge tijd kom je regelmatig vast te zitten in mul zand, in de natte tijd worden de paden harder en zijn juist goed te bereiden, tenzij het zo hard regent, dat alles in een modderpoel veranderd. Deze route is erg mooi om te fietsen. Je stopt bij een vleermuisgrot en een waterval, waar je -ook weer afhankelijk van de waterstand- kunt zwemmen en lunchen. Op de terugweg kun je ook nog zwemmen bij een stroomversnelling. Van hieruit fiets je gemakkelijk terug naar het dorp. Ben je juist niet sportief, dan kun je zelfs achterop de brommer gaan, indien je dit durft. De meerkosten voor de brommers (ook voor de gids), betaal je zelf ter plekke. Het Visitor Center kan dit voor je regelen. ‘s Avonds eet je weer bij het Visitor Center en bespreek je de tijd door voor je vertrek morgenochtend.
 

Dag 16: Boottocht uit Chi Phat

Boottocht uit Chi Phat
Neem je bagage alvast mee naar het ontbijt in het Visitor Center. Je loopt vervolgens samen met de bootsman naar de boot. Je draagt zelf je bagage, of regel een brommertaxi die je tas naar de boot brengt. In 2 uur vaar je weer terug naar de brug. Vanaf hier word je door een privé chauffeur in ongeveer 3.5 uur naar het vliegveld van Phnom Penh gebracht. 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Varen op de rivier en mountainbiken in Chi Phat:
Dag 1: Vertrek uit Amsterdam
Dag 2: Siem Reap vliegveld, transfer naar hotel, meet & greet lokale reisagent
Dag 3: Siem Reap, excursie Angkor per tuk tuk, gids, lunch bij sociaal restaurant (excl Angkor entree)
Dag 4: Siem Reap, vrije dag
Dag 5: Siem Reap - Tonlé Sap Meer, prive-excursie met gids, fietsen en boottocht
Dag 6: Tonlé Sap Meer - Siem Reap, fietsen (prive met gids)
Dag 7: Siem Reap - Phnom Penh, coachbus en transfers
Dag 8: Phnom Penh, excursie: Ontdek de smaak van Phnom Penh, gids, vervoer, drankje, entree Wat Phnom en Paleis
Dag 9: Phnom Penh, vrije dag
Dag 10: Phnom Penh - Koh Rong Samloem, prive-transfer (chauffeur), boottocht
Dag 11: Paradise Island, vrije dag
Dag 12: Paradise Island, vrije dag
Dag 13: Paradise Island - Sihanoukville, boot en transfer per tuk tuk
Dag 14: Sihanoukville - Chi Phat, prive-transfer (chauffeur), boottocht, Sunset diner cruise
Dag 15: Chi Phat, mountainbike excursie met gids (join in), alle maaltijden
Dag 16: Chi Phat - Phnom Penh (vliegveld), privé transfer
Dag 17: Aankomst Amsterdam

Extensie 4: Varen op de rivier en mountainbiken in Chi Phat
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 328,- p.p.€ 179,- p.p.€ 170,- p.p.€ 147,- p.p.€ 138,- p.p.€ 125,- p.p.


Extensie 5: Extra dag Siem Reap


De tempels van Angkor heb je zeker niet in 1 dag gezien, rond Siem Reap liggen vele tempels verspreid die ook een bezoek waard zijn. Ga zelf op pad met een tuk tuk of boek een excursie naar de verder gelegen tempels bij. Ook kun je vanuit Siem Reap het Tonle Sap meer bezoeken en in een homestay logeren. 

Dag 5: Extra dag in Siem Reap

Extra dag in Siem Reap
Siem Reap trekt veel reizigers, het is in het centrum een drukte van belang met markten, eetstalletjes, restaurants en hotels. Net erbuiten vind je al snel het meer traditionele Cambodja. Boek een extra dag in Siem Reap om meer tempels te zien of de omgeving te verkennen; logeer bij mensen thuis of ga varen over het Tonle Sap-meer.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag Siem Reap:
Dag 1: Vertrek uit Amsterdam
Dag 2: Siem Reap vliegveld, transfer naar hotel, meet & greet lokale reisagent
Dag 3: Siem Reap, excursie Angkor per tuk tuk, gids, lunch bij sociaal restaurant (excl Angkor entree)
Dag 4: Siem Reap, vrije dag
Dag 5: Siem Reap, vrije dag
Dag 6: Siem Reap - Tonlé Sap Meer, prive-excursie met gids, fietsen en boottocht
Dag 7: Tonlé Sap Meer - Siem Reap, fietsen (prive met gids)
Dag 8: Siem Reap - Phnom Penh, coachbus en transfers
Dag 9: Phnom Penh, excursie: Ontdek de smaak van Phnom Penh, gids, vervoer, drankje, entree Wat Phnom en Paleis
Dag 10: Phnom Penh, vrije dag
Dag 11: Phnom Penh - Koh Rong Samloem, prive-transfer (chauffeur), boottocht
Dag 12: Paradise Island, vrije dag
Dag 13: Paradise Island, vrije dag
Dag 14: Paradise Island - Sihanoukville, boot en transfer per tuk tuk
Dag 15: Sihanoukville - Phnom Penh - vliegveld, transfer prive-auto
Dag 16: Aankomst Amsterdam

Extensie 5: Extra dag Siem Reap
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Laagseizoen€ 48,- p.p.€ 24,- p.p.€ 25,- p.p.€ 24,- p.p.€ 25,- p.p.€ 24,- p.p.
Hoogseizoen€ 55,- p.p.€ 28,- p.p.€ 25,- p.p.€ 28,- p.p.€ 25,- p.p.€ 28,- p.p.


Extensie 6: Extra dag in Phnom Penh


Kies er voor om een dag langer te verblijven in het bruisende Phnom Penh. Kies een interessante excursie of verken de hoofdstad van Cambodja op je eigen manier.

Dag 10: Extra dag in Phnom Penh

Extra dag in Phnom Penh
Kies voor een extra dag in Phnom Penh zodat je nog een excursie kunt doen. Of verken zelf deze bijzondere stad en rust 's middags lekker uit bij je hotel, een oase van rust in de stad. 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag in Phnom Penh:
Dag 1: Vertrek uit Amsterdam
Dag 2: Siem Reap vliegveld, transfer naar hotel, meet & greet lokale reisagent
Dag 3: Siem Reap, excursie Angkor per tuk tuk, gids, lunch bij sociaal restaurant (excl Angkor entree)
Dag 4: Siem Reap, vrije dag
Dag 5: Siem Reap - Tonlé Sap Meer, prive-excursie met gids, fietsen en boottocht
Dag 6: Tonlé Sap Meer - Siem Reap, fietsen (prive met gids)
Dag 7: Siem Reap - Phnom Penh, coachbus en transfers
Dag 8: Phnom Penh, excursie: Ontdek de smaak van Phnom Penh, gids, vervoer, drankje, entree Wat Phnom en Paleis
Dag 9: Phnom Penh, vrije dag
Dag 10: Phnom Penh, vrije dag
Dag 11: Phnom Penh - Koh Rong Samloem, prive-transfer (chauffeur), boottocht
Dag 12: Paradise Island, vrije dag
Dag 13: Paradise Island, vrije dag
Dag 14: Paradise Island - Sihanoukville, boot en transfer per tuk tuk
Dag 15: Sihanoukville - Phnom Penh - vliegveld, transfer prive-auto
Dag 16: Aankomst Amsterdam

Extensie 6: Extra dag in Phnom Penh
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 68,- p.p.€ 34,- p.p.€ 30,- p.p.€ 34,- p.p.€ 31,- p.p.€ 34,- p.p.


Extensie 7: Extra dag op Koh Rong Samloem


Aan het einde van je rondreis door Cambodja is een extra dagje rust heerlijk. Ga uitgerust terug naar Nederland door een dag extra op één van de stranden van het paradijselijke Koh Rong Samloem door te brengen.

Dag 13: Extra vrije dag op paradijselijk eiland Koh Rong Samloem

Extra vrije dag op paradijselijk eiland Koh Rong Samloem
Geniet extra lang op dit paradijselijk eiland. Maak een lange strandwandeling, ga snorkelen of lees eindelijk dat ene boek uit. 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag op Koh Rong Samloem:
Dag 1: Vertrek uit Amsterdam
Dag 2: Siem Reap vliegveld, transfer naar hotel, meet & greet lokale reisagent
Dag 3: Siem Reap, excursie Angkor per tuk tuk, gids, lunch bij sociaal restaurant (excl Angkor entree)
Dag 4: Siem Reap, vrije dag
Dag 5: Siem Reap - Tonlé Sap Meer, prive-excursie met gids, fietsen en boottocht
Dag 6: Tonlé Sap Meer - Siem Reap, fietsen (prive met gids)
Dag 7: Siem Reap - Phnom Penh, coachbus en transfers
Dag 8: Phnom Penh, excursie: Ontdek de smaak van Phnom Penh, gids, vervoer, drankje, entree Wat Phnom en Paleis
Dag 9: Phnom Penh, vrije dag
Dag 10: Phnom Penh - Koh Rong Samloem, prive-transfer (chauffeur), boottocht
Dag 11: Paradise Island, vrije dag
Dag 12: Paradise Island, vrije dag
Dag 13: Koh Rong Samloen, vrije dag
Dag 14: Paradise Island - Sihanoukville, boot en transfer per tuk tuk
Dag 15: Sihanoukville - Phnom Penh - vliegveld, transfer prive-auto
Dag 16: Aankomst Amsterdam

Extensie 7: Extra dag op Koh Rong Samloem
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
t/m mei 2018€ 101,- p.p.€ 55,- p.p.€ 70,- p.p.€ 55,- p.p.€ 64,- p.p.€ 55,- p.p.
Excursies

Phnom Penh

Excursie 1: Mountainbiken over Koh Dach - Silk Island

Mountainbiken over Koh Dach - Silk Island
Met deze excursie begeef je je per mountainbike naar het weinig bezochte, rustige deel aan de Mekong. Je wordt ‘s ochtends rond 8 uur opgehaald bij je hotel en naar het startpunt van de fietstocht gebracht. Je gaat zo'n 25 kilometer fietsen over rustige landwegen, tussen boomgaarden en velden door. We raden je aan de bijgeleverde helm te dragen; het verkeer in Phnom Penh is behoorlijk druk. Vergeet je pet en zonnebrand niet! Deze tour is join in - dat betekent dat je in een groepje van max. 10-12 personen de excursie doet.
 
Je wordt naar de ferry gebracht om de rivier over te steken. Het lijkt alsof het leven zich hier al trager afspeelt, iedereen wacht geduldig op de boot, er wordt wat gekeuveld en men kijkt je nieuwsgierig aan. Aan de overkant, op het eiland Koh Dach (ook wel bekend als ‘Zijde Eiland’) fiets je door kleine dorpjes over rustige plattelandswegen. Er komen hier niet veel toeristen, dus kijk niet raar op als de kinderen ‘Hello!’ roepen en stoppen om te zwaaien en op de foto te gaan. Afhankelijk van het seizoen en wie er aanwezig zijn in het dorp, stopt de gids bij groententuinen, akkers, tempels en bij een familie die zijde weeft. Als je het mooi vindt wat ze maken, zijn ze heel blij als je iets koopt, maar voel je vooral niet verplicht. Wij hebben in plaats daarvan een kleine donatie gedaan, als dank voor de rondleiding en uitleg.
  
Als je in het zwembad bent bijgekomen van deze sportieve ochtend, kun je de stad nog even in om het paleis of museum te bekijken of pak een terrasje aan de oever van de Mekong.
 
Duur: halve dag. Start 8 uur. Je bent rond 12.30 uur terug in Phnom Penh 

Excursie 1: Mountainbiken over Koh Dach - Silk Island
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 47,- p.p.€ 47,- p.p.€ 47,- p.p.€ 47,- p.p.€ 47,- p.p.€ 47,- p.p.Excursie 2: Een indrukwekkende kijk in het recente verleden - Killing Fields & Tuol Sleng

Een indrukwekkende kijk in het recente verleden - Killing Fields & Tuol Sleng
Bezoek de Tuol Sleng gevangenis en Choeng Ek, ook bekend als de Killing Fields met een gids om meer over de recente geschiedenis te leren. Pol Pot en de Rode Khmer voerden eind jaren '70 een extreem radicaal bewind. Bijna alle Cambodianen hebben zwaar geleden onder dit regime. Veel mensen vinden het een aangrijpend bezoek. In de oude gevangenis hangen foto's van mensen die er zijn omgekomen. Wij waren er diep van onder de indruk. Het is echter zo'n belangrijk onderdeel van de Cambodiaanse samenleving, dat we je zeker aanraden om deze plekken te bezoeken. Voor jonge kinderen is het te confronterend.   
 
Je wordt 's ochtends bij je hotel opgehaald door een tuk tuk en Engelssprekende gids. Inclusief entreegelden.

Excursie 2: Een indrukwekkende kijk in het recente verleden - Killing Fields & Tuol Sleng
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 54,- p.p.€ 31,- p.p.€ 28,- p.p.€ 24,- p.p.€ 23,- p.p.€ 20,- p.p.Excursie 3: Privé reis Siem Reap - Phnom Penh met stops

Privé reis Siem Reap - Phnom Penh met stops
Kies in plaats van een directe transfer per bus van Siem Reap naar Phnom Penh voor een excursie deze reisdag. Je reist dan per privé-auto en maakt een aantal leuke stops onderweg. Aan jou de keuze of je een gids meeneemt (bijbetalen). Hij leidt je rond bij Udong (oude hoofdstad van Cambodja), vertelt iets over Spean Praptos en geeft tips over welke 'enge' dieren je zeker moet proeven in Skun. Anders reis je alleen met chauffeur. Zij spreken doorgaans minder goed Engels en leiden niet rond. Maar als je iemand bent die net zo lief op eigen houtje ontdekt zonder uitleg van een gids, dan zijn de bezienswaardigheden ook niet moeilijk te vinden. ​
 
De eerste stop is bij Kompong Kdei bij een eeuwenoude brug uit de Angkor periode: Spean Praptos. Maak wat foto’s van fietsende en brommerende locals over de brug. Het is een van de weinige bewaarde bruggen uit de Khmer periode. Je maakt vervolgens een stop bij Kompong Thom om de heuvel van Phnom Santuk te beklimmen. Ook is er een zijde-boerderij in de buurt. Je rijdt verder over de ‘snelweg’, een tweebaansweg waar ook het langzamere verkeer zoals brommers en traktors zich op begeven, dus echt hard ga je niet, maar er is genoeg te zien. 
 
Bij Udong liggen een aantal stupa's op de berg bij Phnom Udong, waar een aantal koningen en koninginnen begraven liggen. Mooi uitzichtpunt. Op anderhalf uur rijden voor de hoofdstad Phnom Penh ligt Skun, ook wel het spinnendorp genoemd. Er wonen allang niet meer zoveel spinnen, maar ze worden er wel in groten getale gefrituurd verkocht. Langs de kant van de weg staan twee grote spinnen, Skun is niet te missen! Mocht je geen behoefte hebben aan een proteïnerijk hapje, er is ook heel veel vers fruit te koop. We hebben hier de sprong gewaagd en een spin gegeten, een knapperige, harige snack!
 
 

Excursie 3: Privé reis Siem Reap - Phnom Penh met stops
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Zonder gids€ 118,- p.p.€ 61,- p.p.€ 68,- p.p.€ 50,- p.p.€ 41,- p.p.€ 34,- p.p.
Met gids€ 249,- p.p.€ 130,- p.p.€ 115,- p.p.€ 89,- p.p.€ 72,- p.p.€ 62,- p.p.Excursie 4: Cambodjaans leren koken in Phnom Penh

Cambodjaans leren koken in Phnom Penh
Vandaag start je om 9 uur 's ochtends bij het Khmer restaurant. Met een klein groepje (zo'n 12 personen) ga je traditionele Khmer gerechten bereiden, helemaal van begin tot eind. Je leert een voor- hoofd- en nagerecht maken (je maakt er uiteindelijk zelf 1, en kijkt met de anderen mee tijdens de uitleg). Je bezoekt eerst een markt om daar lokale producten en ingrediënten te halen en zo zie je waar de locals zelf inkopen doen. In het restaurant is in een speciale ruimte ingericht voor deze cursus met verschillende werkbladen en voldoende gaspitten. Je hebt je eigen kook-unit. De Cambodjaanse keuken is niet heel beroemd, maar de smaken zijn (eigenlijk net als in Vietnam) behoorlijk verfijnd en de keuken is beïnvloed door alle buurlanden, dus heel divers qua ingrediënten. 
 
Duur: +/- 3,5 uur

Excursie 4: Cambodjaans leren koken in Phnom Penh
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 26,- p.p.€ 26,- p.p.€ 26,- p.p.€ 26,- p.p.€ 26,- p.p.€ 26,- p.p.Excursie 5: Sunset cruise over de Mekong rivier (5 gangen diner)

Sunset cruise over de Mekong rivier (5 gangen diner)
Vlak voor het donker wordt stap je op een klassieke houten boot voor een relaxte sunset cruise over de Mekong Rivier. Je hebt goed uitzicht over de skyline van Phnom Penh; je vaart langs de boulevard en kunt het Koninklijk Paleis zien liggen. Een groot contrast vormen de moderne huizen langs de oever met de drijvende houten hutjes van de vissers. Je meert aan bij een eiland waar je in een drijvend restaurant een heerlijke Cambodjaanse maaltijd geniet. Rond 20 uur vaart de boot terug naar de haven van Phnom Penh.
 
Inclusief: vervoer naar de boot per tuk tuk, boottocht, drankje aan boord, 5-gangen diner. 
Join in-excursie (internationaal gezelschap)

Excursie 5: Sunset cruise over de Mekong rivier (5 gangen diner)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 51,- p.p.€ 51,- p.p.€ 51,- p.p.€ 51,- p.p.€ 51,- p.p.€ 51,- p.p.Siem Reap

Excursie 6: Grote circuit tempels van Angkor: ontdek Preah Khan, Preah Neak Pean en Banteay Srei (met gids en tuk tuk)

Grote circuit tempels van Angkor: ontdek Preah Khan, Preah Neak Pean en Banteay Srei (met gids en tuk tuk)
Krijg je geen genoeg van het Angkor tempelcomplex? Bezoek dan ook de verder gelegen tempels op het zogenaamde 'grote circuit van Angkor'. De excursie (met gids en vervoer per tuk tuk) gaat langs Preah Khan, Preh Neak Prean en een aantal monumenten zoals Ta Som en Preah Rup. De Preah Khan-tempel wordt door bomen en wortels overwoekerd, er heeft nog weinig restauratie aan deze tempel plaatsgehad. Je brengt ten slotte ook een bezoek aan de bijzondere roodgekleurde tempel BanteaySrei (Fort van de vrouwen), een kleine tempel, maar met zeer gedetailleerde bewerkingen in steen (reliëfs), veel decoraties en prachtig van kleur. Klein maar fijn! Deze tempel ligt nog wat verder afgelegen, zo'n 37 kilometer ten noorden van Angkor Wat. 
 
Duur: halve dag.
Exclusief Angkor Entreepas

Excursie 6: Grote circuit tempels van Angkor: ontdek Preah Khan, Preah Neak Pean en Banteay Srei (met gids en tuk tuk)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Privé-excursie€ 66,- p.p.€ 34,- p.p.€ 31,- p.p.€ 24,- p.p.€ 19,- p.p.€ 16,- p.p.Excursie 7: Privé reis Phnom Penh - Siem Reap met stops

Privé reis Phnom Penh - Siem Reap met stops
Kies in plaats van een directe transfer per bus van Phnom Penh naar Siem Reap voor een excursie deze reisdag. Je reist dan per privé-auto en maakt een aantal leuke stops onderweg. Aan jou de keuze of je een gids meeneemt (bijbetalen). Hij leidt je rond bij Udong (oude hoofdstad van Cambodja), vertelt iets over Spean Praptos en geeft tips over welke 'enge' dieren je zeker moet proeven in Skun. Anders reis je alleen met chauffeur. Zij spreken doorgaans minder goed Engels en leiden niet rond. Maar als je iemand bent die net zo lief op eigen houtje ontdekt zonder uitleg van een gids, dan zijn de bezienswaardigheden ook niet moeilijk te vinden. ​
 
Bij Udong liggen een aantal stupa's op de berg bij Phnom Udong, waar een aantal koningen en koninginnen begraven liggen. Mooi uitzichtpunt. Op anderhalf uur rijden van de hoofdstad ligt Skun, ook wel het spinnendorp genoemd. Er wonen allang niet meer zoveel spinnen, maar ze worden er wel in groten getale gefrituurd verkocht. Langs de kant van de weg staan twee grote spinnen, Skun is niet te missen! Mocht je geen behoefte hebben aan een proteïnerijk hapje, er is ook heel veel vers fruit te koop. We hebben hier de sprong gewaagd en een spin gegeten, een knapperige, harige snack!
 
Je rijdt verder over de ‘snelweg’, een tweebaansweg waar ook het langzamere verkeer zoals brommers en traktors zich op begeven, dus echt hard ga je niet, maar er is genoeg te zien. Je maakt een stop bij Kompong Thom om de heuvel van Phnom Santuk te beklimmen. Na een paar uur rijden stop je in Kompong Kdei bij een eeuwenoude brug uit de Angkor periode: Spean Praptos. Maak wat foto’s van fietsende en brommerende locals over de brug. Het is een van de weinige bewaarde bruggen uit de Khmer periode. 

Excursie 7: Privé reis Phnom Penh - Siem Reap met stops
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Zonder gids€ 118,- p.p.€ 61,- p.p.€ 68,- p.p.€ 50,- p.p.€ 41,- p.p.€ 34,- p.p.
Met gids€ 249,- p.p.€ 130,- p.p.€ 115,- p.p.€ 89,- p.p.€ 72,- p.p.€ 62,- p.p.Excursie 8: Eten bij mensen thuis (Siem Reap)

Eten bij mensen thuis (Siem Reap)
Ben je nieuwsgierig hoe het er aan toe gaat bij de Cambodjanen thuis? Dan is het leuk om een keer te gaan eten bij mensen thuis. Begin van de avond word je opgehaald bij je hotel door een Engelssprekende begeleider, met de tuk tuk rij je naar Krobey Riel op ongeveer 20 kilometer buiten Siem Reap. Hier ga je op bezoek bij een Cambodjaanse familie.
Ze zorgen voor een smakelijke maaltijd en je mag vast ook wel even een kijkje nemen in de keuken. Samen met de familie ga je eten; de gids zal je helpen met vertalen, want de familie zelf spreekt geen Engels.
Bij de maaltijd wordt water geserveerd. Een biertje of fris is tegen bijbetaling ook verkrijgbaar.
 

Excursie 8: Eten bij mensen thuis (Siem Reap)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 72,- p.p.€ 40,- p.p.€ 29,- p.p.€ 26,- p.p.€ 23,- p.p.€ 20,- p.p.Excursie 9: Drijvende dorpen op het Tonle Sap-meer (prive auto, gids)

Drijvende dorpen op het Tonle Sap-meer (prive auto, gids)
Mechrey village is voor ons één van de meest indrukwekkende village escapes. Het is een dorp van drijvende huizen, zodat het dorp gemakkelijk mee kan bewegen met het niveau van het water. Het water van het Tonlé Sap meer kan namelijk zo’n tien meter stijgen tijdens het regenseizoen. Het Tonlé Sap Meer wordt dan ook vier of vijf keer zo groot. Je wordt 's ochtends opgehaald bij je hotel (prive-auto met chauffeur) en rijdt eerst naar Krabei Riel voor een ritje op de traditionele ossenkar. Daarna reis je door naar Mechrey en vaar je met je gids tussen de woningen op het meer. Daar tref je een leefgemeenschap aan op bootjes. Er is zelfs een pagode. Na de lokale lunch word je terug naar Siem Reap gebracht. 
 
Duur: halve dag
 

Excursie 9: Drijvende dorpen op het Tonle Sap-meer (prive auto, gids)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 120,- p.p.€ 66,- p.p.€ 58,- p.p.€ 49,- p.p.€ 43,- p.p.€ 38,- p.p.Excursie 10: Ziplinen bij Angkor

Roetjs razensnel door de jungle bij Angkor tussen de bomen en boven de tempels; een unieke en zinderende ervaring. Deze Zipline tour bevindt zich binnen het wereldberoemde Angkor tempelcomplex. De uitgebreide 'eco adventure tour' gaat langs maar liefst 15 bomen en in totaal 21 platforms. Onder professionele begeleiding vlieg je hoog boven de tempels van boom naar boom. 
 
Tour is inclusief transfer naar Zipline (direct vanaf hotel). Angkorpas is niet vereist voor Zipline tour, tenzij je diezelfde dag ook  tempels wilt bezoeken. Minimale lengte is 100 cm, maximaal gewicht is 125 kg. Geschikt vanaf 5 jaar. Voor een begeleider van een kind zijn de kosten voor alleen transfer en maaltijd 17 euro pp. In principe geschikt voor een ieder met gemiddelde fitheid, vereist is dat je trappen op moet kunnen klimmen
 

Excursie 10: Ziplinen bij Angkor
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 110,- p.p.€ 110,- p.p.€ 110,- p.p.€ 110,- p.p.€ 110,- p.p.€ 110,- p.p.


Cambodja reizen - Cambodja - Vaar langs de paalwoningen bij Tonlé Sap meerCambodja reizen - Cambodja - Het dagelijks leven aan het Tonlé Sap meerCambodja reizen - Cambodja - In Kampong Khleang heeft iedereen een boot voor de deurCambodja reizen - Cambodja - Word wakker in een paalhuis aan het Tonlé Sap MeerCambodja reizen - Cambodja - Paalhuizen van Kampong KhleangCambodja reizen - Cambodja - Er is zoveel te zien in Kampong KhleangCambodja reizen - Cambodja - Bekijk het dorp vanuit je homestay in Kampong KhleangCambodja reizen - Cambodja - Vaar met een bootje op het Tonglé Sap meerCambodja reizen - Cambodja - Zonsondergang Tonlé SapCambodja reizen - Cambodja - Beleef een fotogenieke zonsondergang boven het Tonlé Sap meerCambodja reizen - Cambodja - Ontmoet de monniken onderwegCambodja reizen - Cambodja - Monikken wandelen de tempeltrap opCambodja reizen - Cambodja - Monniken op de trappen langs de rivierCambodja reizen - Cambodja - Monniken onderweg naar de tempelCambodja reizen - Cambodja - Vind jij ook dat Angkor ontbreekt op de lijst 7 nieuwe wereldwonderenCambodja reizen - Cambodja - Breng een bezoek aan de tempels van AngkorCambodja reizen - Cambodja - Eén van de meest imposante, adembenemende tempelcomplexen van Zuidoost-Azië, AngkorCambodja reizen - Cambodja - Door de jungle overgenomen tempel Ta Prohm bij AngkorCambodja reizen - Cambodja - Bezoek de Ta Prohm tempel van AngkorCambodja reizen - Cambodja - De magische sfeer van AngkorCambodja reizen - Cambodja - Bij Bayon tempel kijkt ieder gezicht net even andersCambodja reizen - Cambodja - Hoogtepunt is een bezoek aan AngkorCambodja reizen - Cambodja - Bewonder de tempelcomplexen van AngkorCambodja reizen - Cambodja - Ontdek de prachtige figuren in de tempelruïnes van AngkorCambodja reizen - Cambodja - Met de boot van Sihanoukville naar het groene eiland Koh Rong SamloemCambodja reizen - Cambodja - Onderweg naar het paradijselijk eiland Koh Rong SamloemCambodja reizen - Cambodja - Onderweg van Sikanoukville naar een paradijselijk eilandCambodja reizen - Cambodja - Maak een lange strandwandeling over het strand van Koh Rong SamloemCambodja reizen - Cambodja - Overnacht in een huisje op het strand van Koh Rong SamloemCambodja reizen - Cambodja - Relaxen op het strand van Koh Rong SamloemCambodja reizen - Cambodja - Paradijselijk eiland Koh Rong SamloemCambodja reizen - Cambodja - Even helemaal niks op Koh Rong SamloemCambodja reizen - Cambodja - Snorkel om Koh Rong Samloen eilandCambodja reizen - Cambodja - Bewonder de onderwaterwereld van Koh Rong SamloemCambodja reizen - Cambodja - Skun, ook wel het spinnendorp genoemdCambodja reizen - Cambodja - Op de markt bij Skun, ook wel het spinnendorp genoemd, kan je gefrituurde spin kopenCambodja reizen - Cambodja - Knuffel een tarantula in SkunCambodja reizen - Cambodja - Durf jij de lokale lekkernij uit Skun te proeven?Cambodja reizen - Cambodja - Ontdek de parel van Azië, Phnom Penh!Cambodja reizen - Cambodja - Ga Phnom Penh te voet verkennenCambodja reizen - Cambodja - Ontdek de verschillende tempels in Pnom PenhCambodja reizen - Cambodja - Het moderne gedeelte van Phnom PenhCambodja reizen - Cambodja - Struin langs de marktkraamjes in de straten van Phnom PenhCambodja reizen - Cambodja - De moderne overdekte markt van Phnom PenhCambodja reizen - Cambodja - Loop een rondje over de markt van Phnom PenhCambodja reizen - Cambodja - Op de markten van Phnom Penh wordt van alles gekookt en gebakkenCambodja reizen - Cambodja - Net buiten de stad ligt Choeng Ek, "Killing Fields"Cambodja reizen - Cambodja - De Tuol Sleng gevangenis. Veel mensen vinden het een aangrijpend bezoekCambodja reizen - Cambodja - Maak een rondleiding langs de tempelruïnes van Beng MeleaCambodja reizen - Cambodja - Wandel langs de tempelruïnes van Beng MeleaCambodja reizen - Cambodja - Denise bij de tempelruïnes Beng MeleaCambodja reizen - Cambodja - Breng een bezoek aan Beng MeleaCambodja reizen - Cambodja - Bij Kompong Kdei is een eeuwenoude brug uit de Angkor periode: Spean Praptos.Cambodja reizen - Cambodja - Wandel over de eewenoude brug bij Kompong KdeiCambodja reizen - Cambodja - Met de locals op de pont naar Koh Dach islandCambodja reizen - Cambodja - Fiets over de plattelandswegen van Koh DachCambodja reizen - Cambodja - Op straat kom je vanalles tegenCambodja reizen - Cambodja - Op Koh Dach bezoek je een familie die zijde weeftCambodja reizen - Cambodja - Koop zijde op Koh DachCambodja reizen - Cambodja - Fiets over het platteland van Koh DachCambodja reizen - Cambodja - Onderweg fiets je tussen de akkersCambodja reizen - Cambodja - Rij door het landschap rond Phnom PenhCambodja reizen - Cambodja - Fiets over landelijk Koh DachCambodja reizen - Cambodja - Met de pont naar Koh Dach, Silk islandCambodja reizen - Cambodja - Bezoek je het interessante LandmijnmuseumCambodja reizen - Cambodja - Lees het verhaal Aki Ra, een voormalig kindsoldaat die gevochten heeft voor de Rode Khmer, bij het LandmijnmuseumCambodja reizen - Cambodja - Er zijn rond de tempels van Sambor Prei Kuk nog gaten zichtbaar van bominslagen, uit de tijd van de Vietnamoorlog.Cambodja reizen - Cambodja - De tempelruïnes bij Sambor Prei KukCambodja reizen - Cambodja - De bijzondere tempel Banteay Srei (Fort van de vrouwen)Cambodja reizen - Cambodja - Stap terug in de tijd bij de ruïnes van Banteay SreiCambodja reizen - Cambodja - Maak kennis met de lokale tradtiesCambodja reizen - Cambodja - De mooiste creaties kom je onderweg tegen

Reacties van reizigers (7)

"Geslaagde Cambodja vakantie - klassieke hoogtepunten reis"

Phnom Penh - Siem Reap - Angkor - Tonle Sap - Koh Rong

Nicole Verbeek - 19-02-2018
Wij kijken terug op een geslaagde vakantie, mooie en indrukwekkende dingen gezien. De combinatie iets doen en rust was goed in balans, ook waren we zeer onder de indruk van de vriendelijkheid van de Cambodjanen.   We hebben de rondreis Cambodja klassieke hoogtep...
Verder lezen
Rondreis Cambodja: Klassieke hoogtepunten Cambodja
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Leerzame en interessante excursies bij Angkor en Phnom Penh, verrassend goede accommodaties."

Angkor Wat - Siem Reap - Phnom Penh

Desirée van Dijk-Schulkes - 14-11-2016
De diverse excursies waren leerzaam en interessant, prettig om de eerste week te worden 'begeleid' op je zoektocht door een vreemd land. De kwaliteit hing af van de gids die we hadden; in Phnom Penh was de gids minder enthousiast en bevlogen dan onze gi...
Verder lezen
Rondreis Cambodja: Klassieke hoogtepunten Cambodja
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Vriendelijke bevolking, prachtige tempels bij Angkor en bewogen geschiedenis"

Siem Reap - Angkor - Battambang - Phnom Penh - Kampot - Kep - Sihanoukville - Koh Rong Samloem

Jan Fleuren - 07-10-2016
Cambodja... een land met een bewogen geschiedenis! We hebben ontzettend genoten van de schatten van Angkor Wat (bezoek zeker ook Banteay Srei en Preah Khan!) en van de vriendelijke bevolking! Van een bezoek aan de 'ki...
Verder lezen
Rondreis Cambodja: Klassieke hoogtepunten Cambodja
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Een onuitwisbare indruk in Cambodja"

Siem Reap - Angkor Wat - Tonle Sap meer - Phnom Penh - Kampot

Wieger Verzijl - 11-08-2016
De organisatie van onze trip naar Cambodja was uitstekend en kende geen verrassingen. Angkor Wat, de Killing Fields en de Tuol Sleng gevangenis waren zeer indrukwekkend. Ook de fietstocht in Kampot mag je absoluut niet missen. De familie w...
Verder lezen
Rondreis Cambodja: Klassieke hoogtepunten Cambodja
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Zeer complete rondreis door Vietnam en Cambodja"

Vietnam en Cambodja reizen - Hanoi - Sapa - Halong Bay - Hue - Hoi An - Saigon - Phnom Penh - Siem Reap - Koh Rong Samloem

Marianne de Winter - 15-02-2016
Het was een onvergetelijke en ongelooflijk mooie reis door Vietnam en Cambodja.  De homestay bij Hoi An was top! Ontvangst met drankje en er werd een avond door de familie voor ons gekookt. Deze accomodatie sprong er wat ons betreft echt uit...
Verder lezen
Rondreis Cambodja: Klassieke hoogtepunten Cambodja
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Onvergetelijke vakantie Cambodja. Gastvrije mensen en bijzonder indrukwekkend Angkor Wat!"

Cambodja reizen - Vietnam reizen - Siem Reap - Angkor - Phnom Penh - Saigon - Phu Quoc

Joost en Danielle - 01-11-2015
Als ik terugdenk aan onze vakantie Cambodja en Vietnam...Druk! Druk! Druk! Maar zoooooo bijzonder. Super dat we dit meegemaakt hebben. Dit vergeten we nooit meer.   Siem Reap was een hoogtepunt van de reis. Hier hadden...
Verder lezen
Rondreis Cambodja: Klassieke hoogtepunten Cambodja
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Onvergetelijke ontspannen reis door Cambodja"

Cambodja rondreis - Siem Reap - Angkor Wat - Phnom Penh - Sihanoukville - Koh Rong Samloem

Maurits Super - 04-08-2015
Onze reis door Cambodja was onvergetelijk! Het waren twee  rustgevende weken, waarin we de tempels van Angkor Wat uitgebreid hebben bezocht. We zijn ook naar de Killing fields bij Phnom Penh ge...
Verder lezen
Rondreis Cambodja: Klassieke hoogtepunten Cambodja
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie