Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

Accommodatie: Van kleinschalige hotels in Cambodja tot slapen bij mensen thuis

Wij zijn altijd op zoek naar de leukste, kleinschalige en bijzondere plekjes om te overnachten. Je hebt zo vaak een veel leukere ervaring. Bijvoorbeeld omdat je zo meer in contact komt met de vriendelijke Cambodjaanse bevolking. 
 

Onze hotels in Cambodja: de beste ervaring voor de beste prijs

De kleinschalige hotels die we voor je boeken vallen afwisselend in een 3 of 4 sterren categorie. Per plaats hangt onze eerste keuze af van de prijs-kwaliteit verhouding. We testen alles zelf en letten er goed op welke voorzieningen worden geboden. Is er een zwembad en een mooie tuin om in te zitten bijvoorbeeld? Of is het personeel heel vriendelijk en wordt er heerlijk voor je gekookt? Op een foto op internet kan het er allemaal prachtig uitzien, maar wij letten er extra op hoe schoon, comfortabel en sfeervol het hotel is. Zo heb je altijd de beste ervaring voor de beste prijs. Misschien heb je een reden om te upgraden, bijvoorbeeld omdat jullie een huwelijksreis maken. We helpen je hier graag bij.
 

Hotels in Cambodja met zwembad en tuin

Een zwembad is altijd een puntje extra en veel hotels waar wij mee werken hebben deze dan ook. Veel hotels in Cambodja zijn kleinschalig, hebben een mooie tuin en een zitje of een veranda bij de kamer. De hotels in Siem Reap en Phnom Penh zijn het meest naar westerse standaarden.
 

Kamers met AC of ventilator

Indien je in een warm gebied bent, heeft de kamer dikwijls airconditioning, kortweg AC genoemd, of een plafondventilator, fan genoemd. Is je hotel in een gebied met erg veel muggen, dan zal er vaak ook een klamboe bij het bed hangen of andere maatregelen worden getroffen.
 

Homestay of slapen bij mensen thuis

Op reizen die ‘van de gebaande paden’ gaan wordt een enkele keer een nachtje in een Homestay doorgebracht, maar dat wordt altijd goed aangegeven in de Dag tot dag beschrijving. Je verblijft in een eenvoudige guesthouse om dichterbij een speciaal gebied te komen of om kennis te maken met de lokale bevolking en hun cultuur, bijvoorbeeld wanneer je overnacht bij mensen thuis aan het Tonlé Sap Meer. In een homestay heeft men weleens vaker reizigers ontvangen en men zorgt voor matras en dekens of slaap je in het bed van de gastheer- en vrouw. Er is altijd een gids bij, om te zorgen dat je je op je gemak voelt. Vaak neemt deze gids ook extra eten mee, waarvan hij weet dat westerlingen het lekker vinden. Sommige mensen vinden een verblijf in een homestay van te voren spannend, maar achteraf hét hoogtepunt van de reis.  
 

Homestay: Lakenzak en handdoek

De hotels in Cambodja die wij gebruiken zijn 3 tot 4 sterren en goed uitgerust en voorzien met beddengoed en handdoeken. Mocht je echter van plan zijn in kleinere dorpjes te overnachten (bijvoorbeeld tijdens de Extensie Homestay aan het water) en slaap je bij mensen thuis dan is een lakenzak een aanrader. Bij outdoorwinkels in Nederland zijn zeer compacte lakenzakken van zijde of katoen te koop, die weinig ruimte in je bagage zullen innemen. Je kunt daar ook compacte handdoekjes kopen.
 

Homestay of onderweg: douche & wc

De door Footprint Travel geselecteerde accommodaties beschikken over een westerse badkamer bij de kamer, tenzij anders wordt aangegeven, bijvoorbeeld als je bij mensen thuis slaapt. Onderweg zul je echter wel eens gebruik moeten maken van een traditioneel hurktoilet, zoals je die ook in Frankrijk aantreft.
 
Tref je geen wc-papier aan, dan is het de bedoeling dat je je linkerhand en het water gebruikt. De iets luxueuzer uitgevoerde wc heeft een slang naast de wc hangen, die je voor ditzelfde doel kunt gebruiken (mocht je dit, begrijpelijkerwijs, niet heel comfortabel vinden, neem dan een eigen rol of tissues mee).
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter