Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Loekie van der Zee - 15-08-2018
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Fantastisch! Een voltreffer wat ons betreft!
 
We hebben een geweldige reis door Cambodja gemaakt. Een veelzijdig, kleurig en vriendelijk land. We voelden ons overal welkom. De vriendelijke behulpzame bevolking, de markten met kleurig uitgestalde groenten en fruit, alle kleuren en geuren, zoveel meer te zien dan in foto's vast te leggen, het verkeer en hoe de mensen alles vervoeren, met het hele gezin op een scootertje.
Prachtig Angkor Wat, de tempels, de killing fields, waar je echt stil van wordt, de onvoorstelbare bamboetrein hahaha, de apsara dansers, de homestays op het Tonlé Sapmeer en het platteland van Chambok, zwemmen in de vele watervallen, het lekkere eten, de spring rolls!, het smaakvolle fruit, het leven op straat, de massages door seeing hands massages, wandelen door de jungle, kanoën door de mangroves en nog veel meer!
 
Excursies en lokale ontmoetingen
Alle excursies met tuktuks waren heel prettig. Op de fiets langs de familie bedrijfjes een aanrader. Natuurlijk mogen Angkor Wat, de Killing Filds en Tuol Sleng niet missen. Chambok hebben we als verrassend mooi ervaren, echt op het platteland, levend onder de locale bevolking, zeer gastvrije ontvangst, veel gedaan: op de iron buffalo door het dorp, armbandjes maken, groente tuintjes bekeken, klimmen naar en zwemmen in de waterval, heerlijk gegeten (vers gekookt door de lokale vrouwen), op de ossenkar, een boom geplant, leuke gesprekken, 's avonds werd er nog een kip boven het kampvuur gehangen, royaal met water, cola of een biertje.
Rabbit eiland was een teleurstelling. Naast het feit dat het die dag winderig en nattig was, is dit in het regenseizoen geen aanrader.
 
Hotels en overnachtingen
De accommodaties waren, op één na, fantastisch! Elke keer weer waren we verrast door de mooie ligging, zomaar achter een muurtje in de stad opeens een klein paradijsje (Siem Reap, La Niche d'Angkor), avontuurlijk (homestay Mechrey village), wouw! (Battambang, Bambu resort), heerlijk zwembad in de warme stad (Phnom Penh, The 252), verrassend en hartelijk gastvrije homestay (Chambok), prettig, persoonlijk, gezellig en wat een mooie ligging aan de rivier (Kampot, Rikitikitavi) en als afsluiting midden in de jungle op een schiereiland (Tatai, Rainbow Lodge)! Steeds anders en altijd aangenaam verrassend. Een dissonant was voor ons het hotel in Sihanoukville (Good Time resort).
 
Organisatie van de reis
Jullie organisatie staat als een huis. Goed geregeld, iedereen is ruim voor de afgesproken tijd ter plekke.
 


Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen -