Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Famillie Wildeboer-Bosch - 19-08-2019
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Absoluut niet missen op deze reis
We hebben een fantastische afwisselende rondreis door Cambodja gemaakt. Een erg mooi land met vriendelijke mensen en een indrukwekkende recente geschiedenis. De afwisseling tussen cultuur en natuur en het vele contact met de lokale bevolking maakten de reis bijzonder: de tempels van Angkor Wat, overnachten in een homestay in een floating village, een bezoek aan circus Phare, de indrukwekkende killing fields, mountainbiken in de jungle, een dag op het platteland bij Siem Reap, wandelen tussen de olifanten en natuurlijk heerlijk relaxen op het witte strand op Koh Rong. Cambodja is een betrekkelijk onbekende reisbestemming, maar zeker een aanrader voor iedereen die houdt van iets anders dan de gebaande paden.

De excursies
We hebben genoten van alle excursies! We hebben veel verschillende dingen gedaan, met allemaal hun eigen charme. Uiteraard waren de killing fields en killing cave erg indrukwekkend. Bij de excursie naar de killing cave hadden we een hele goede gids, die ons deelgenoot maakte van zijn persoonlijke geschiedenis tijdens het rode Kmer regime; heel indrukwekkend, daar zijn we wel even stil van geweest. Circus Phare was ook een hoogtepunt. We zijn in Battambang geweest, maar de voorstelling werd gegeven door de mensen uit Siem Reap. Super gaaf! Ook de dag op het platteland in Kuok Dong (vanuit Siem Reap) was een mooie ervaring; we hebben krabbetjes gestoken (en daarna gegeten), manden gevlochten en geprobeerd om met een katapult vogels uit de lucht te schieten (wat uiteraard niet is gelukt). En de school bezocht en met kinderen 'engels geoefend'. Helemaal leuk. De homestay in Prek Toal een hele mooie ervaring. Een absolute aanrader! We hebben daar een kookworkshop gedaan, maar ook vanaf het huisje waar we logeerden gekeken wat er in zo'n dorp op het water allemaal gebeurd. Ook het olifanten project in Sen Moromom was een belevenis. Geweldig om op deze manier deze enorme dieren van dicht bij mee te maken! Zowel in Battambang als in Kratie hebben we gefietst en in Chi Phat gemountainbiked. Was ook erg leuk. Angkor Wat was ook mooi, maar was voor ons zeker niet het absolute hoogtepunt van onze reis. Terugkijkend waren dat vooral die excursies waar we veel contact hadden met de lokale bevolking.

De organisatie van de reis
Onze Cambodja reis was afwisselend, indrukwekkend, mooi, aardige mensen en lekker eten! Over het algemeen waren we erg tevreden over de accommodaties tijdens onze reis. Een mooie afwisseling tussen hotels en wat meer basic accommodaties. De organisatie ter plekke was prima! Wat ons erg is opgevallen, is dat altijd alle chauffeurs en gidsen ruim op tijd aanwezig waren. We hebben een paar keer contact gehad met de lokale vertegenwoordiger, die problemen door weersomstandigheden goed oploste. 

Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen - Cambodja reizen -