Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Maak je Bali vakantie compleet met een verblijf op een bounty eilandje! Voor de kust van Lombok liggen drie prachtige koraaleilandjes met witte poederstranden en een turkooise zee, waar je fantastisch kunt snorkelen of duiken. Waan je even Robinson Crusoë op de paradijselijke Gili eilanden!
Hoogtepunten

Paradijselijk eilandje Gili Meno

Fijn hotel aan het strand

Turkooise zee

Snorkelen en duiken in koraaltuinen 

€ 281,- p.p. Prijs bij 2 personen 4-6 Dagen
  Toevoegen aan Mijn Reisplan Toegevoegd
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
8,9

Beoordeling van deze reis:
8,9/10 - 104 recensies
Klik op de kaart om te vergrotenKaart reis
Reacties van reizigers (104)
Reisschema
Dag 1: Sanur/Ubud - Padangbai - Gili Meno
Dag 2: Gili Meno
Dag 3: Gili Meno
Dag 4: Gili Meno - Gili Trawangan - Padangbai - Sanur/Ubud
Kaart reis
Hotel & Vervoer
Accommodatie:
Op Gili Meno zijn de accommodaties iets eenvoudiger, zoals een koud water douche. Aangezien het toch 30 graden is, maakt dat eigenlijk niet echt uit. Onze eerste keuze is een sfeervolle kleinschalige accommodatie, met een groene tuin waar je heerlijk ongestoord kunt eten en vooral gastvrije eigenaars. Er zijn 6 lumbungs, sfeervolle authentieke houten huisjes (derde slaapplaats mogelijk) en 2 stenen huisjes (geen derde slaapplaats mogelijk). Het is 80 meter lopen naar het strand. Het ligt vlak bij  de duikschool en andere restaurantjes.

Vervoer:
Komende vanaf Bali word je rond half 7 - 7 uur met een busje opgehaald (vanaf Sanur, Kuta, Siminyak, Ubud) en naar de haven van Padangbaai gebracht. Om 9 uur neem je een snelboot die tegen 11 uur aankomt op Gili Trawangan. Vanaf Gili Trawangan spring je in een lokale prauw die je in 10 minuten overzet naar Gili Meno.

Voor de reis naar Bali vertrekt de snelboot om 11 uur van Gili Trawangan, je zorgt dat je ruim op tijd met de lokale prauw van Gili Meno vertrekt om je in te checken op Trawangan. In Padangbaai staat weer een busje klaar om je naar de volgende plaats (Sanur, Kuta, Siminyak, Ubud mogelijk)  te brengen.
 
Let op: de snelboot doet zijn naam eer aan... hij gaat echt snel. Soms zijn er op de heen- of terugreis hoge golven. De boot stuitert dan behoorlijk op de golven. Wordt je snel zeeziek, zorg dan dat je ruim van te voren tabletjes tegen zeeziekte in neemt of van die handige polsbandjes met drukpunten (het lijkt er op dat ze echt werken!).
Prijzen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
vanaf Ubud/Sanur€ 470,- p.p.€ 281,- p.p.€ 246,- p.p.€ 253,- p.p.€ 240,- p.p.€ 246,- p.p.
vanaf Amed€ 510,- p.p.€ 302,- p.p.€ 259,- p.p.€ 263,- p.p.€ 255,- p.p.€ 259,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
vanaf Ubud/Sanur€ 470,- p.p.€ 281,- p.p.€ 246,- p.p.
vanaf Amed€ 510,- p.p.€ 302,- p.p.€ 259,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
vanaf Ubud/Sanur€ 253,- p.p.€ 240,- p.p.€ 246,- p.p.
vanaf Amed€ 263,- p.p.€ 255,- p.p.€ 259,- p.p.
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 15 december 2020. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt een derde bed (stretcher, daybed, matras) op de kamer bijgezet; de prijs voor een eenpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. In de zomer (juli/augustus/september), rond de feestdagen (van 15 december t/m 15 januari) en het Suikerfeest berekenen we een hoogseizoentoeslag. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstof prijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Opmerkingen:
     
Extensies
Extensie 1: Extra nacht in Padangbai (vanaf Noord Bali)
Kom je vanuit Pemuteran, Lovina of Munduk, overnacht dan in Padangbai en neem de volgende ochtend de snelboot naar de prachtige Gili eilanden. 

Dag 1: Slapen in PadangbaiSlapen in Padangbai
Vandaag kom je aan in Padangbai. Kom je van Pemuteran, Lovina of Munduk, dan kun je er een leuke dagtrip van maken, dwars door Bali. Welke stops je maakt, hangt ervan af hoe de rest van je reis eruit ziet, we passen de stops aan op je totale reis.
Je komt aan in Padangbai, een kleinere vissersplaats. Padangbai is vooral een verzamelplaats voor iedereen die met de snelboot naar Gili eilanden wilt. Op het moment dat de boot vertrekt of aankomt is het een drukte van belang. Op andere momenten van de dag is het rustig. Bij Padangbai is ook een strandje waar je kunt snorkelen (je moet een stukje lopen en over een heuvel heen). Heb je in de middag tijd om te gaan zwemmen, vraag de locals dan naar de weg. 

Dag 2: Snelboot en lokale boot naar Gili MenoSnelboot en lokale boot naar Gili Meno
Met deze bouwsteen onderbreek je je reis met een paar fijne dagen vakantie op de Gili eilanden, voor de kust van Lombok. Je vertrekt vroeg in de ochtend en komt rond lunchtijd aan op Gili Meno, één van de drie koraaleilanden voor de kust van Lombok. Vanuit Sanur of Ubud (vertrek ca half 7) op Bali maak je eerst gebruik van een join-in shuttle busje, die je deelt met een internationaal publiek. Om 9 uur vertrekt de boot vanuit de haven Padangbai. Je maakt gebruik van de snelboot, een grote speedboot, deze tocht duurt ca 2 uur, afhankelijk van golven en stroming. Met een gladde zee is dit een prima tochtje, maar met harde wind zijn tabletjes tegen zeeziekte een aanrader, als je hier gevoelig voor bent.
 
Na de aankomst met de snelboot op Gili Trawangan, neem je een lokale boot naar de kleinere eilanden Gili Meno. Vanuit de boot zie je al het poederwitte strand van het eiland. Je checkt in, en eet een heerlijke lunch in de tuin, koel onder de bomen. Hierna ben je klaar voor de turkooisblauwe zee! Al dobberend kijk je naar de strakblauwe lucht, zie je de palmbomen op het strand en je denkt bij jezelf:”Het is hier fantastisch!”
 
NB: De Gili eilanden liggen voor de kust van Lombok en horen bij Lombok, en niet bij Bali. De tropenarts zal dan ook malariatabletten als voorzorgsmaatregel aanraden. Besef je verder dat je op een klein eiland van Lombok zit en er minder luxe en service (bijvoorbeeld niet dagelijks schoonmaken) is dan op het meer ontwikkelde Bali. In de basisprijs kiezen wij voor een eenvoudige, goed betaalbare lokale accommodatie voor ieder budget. Immers je slaapt er alleen maar. Als je wilt, kun je tegen een meerprijs upgraden. 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra nacht in Padangbai (vanaf Noord Bali):
Dag 1: Pemuteran/Lovina/Munduk - Padangbai
Dag 2: Padangbai- Gili Trawangan - Gili Meno
Dag 3: Gili Meno
Dag 4: Gili Meno
Dag 5: Gili Meno - Gili Trawangan - Padangbai - Sanur/Ubud

Extensie 1: Extra nacht in Padangbai (vanaf Noord Bali)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Vanaf Pemuteran/Lovina/Munduk€ 184,- p.p.€ 91,- p.p.€ 67,- p.p.€ 68,- p.p.€ 62,- p.p.€ 59,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Vanaf Pemuteran/Lovina/Munduk€ 184,- p.p.€ 91,- p.p.€ 67,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Vanaf Pemuteran/Lovina/Munduk€ 68,- p.p.€ 62,- p.p.€ 59,- p.p.
Inclusief:
  • 1 overnachting met ontbijt
  • Transport per prive auto met chauffeur vanaf noord Bali (Pemuteran, Lovina of Munduk)

Extensie 2: Extra vrije dag op de Gili eilanden
Heerlijk om een dagje extra te genieten van de rust van dit prachtige eiland.

Dag 4: Extra vrije dag op de Gili'sExtra vrije dag op de Gili's
Heb je nog niet genoeg van het relaxen? Of ben je bezig met je padi-brevet en moet (mag!) je nog oefenduiken maken? In elk geval is het heerlijk om nog een dagje extra door te brengen op het eiland!

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra vrije dag op de Gili eilanden:
Dag 1: Sanur/Ubud - Padangbai - Gili Meno
Dag 2: Gili Meno
Dag 3: Gili Meno
Dag 4: Gili Meno, extra vrije dag
Dag 5: Gili Meno - Gili Trawangan - Padangbai - Sanur/Ubud

Extensie 2: Extra vrije dag op de Gili eilanden
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 89,- p.p.€ 45,- p.p.€ 39,- p.p.€ 45,- p.p.€ 41,- p.p.€ 45,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 89,- p.p.€ 45,- p.p.€ 39,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 45,- p.p.€ 41,- p.p.€ 45,- p.p.
Inclusief:
  • 1 overnachting met ontbijt

Exclusief:
  • Overige maaltijden, fooien, donaties

Excursies
Van dag tot dag
Impressie
Indonesië reizen - Bali - Relaxen op de Gili eilandenIndonesië reizen - Bali - Relaxen op de Gili eilandenIndonesië reizen - Bali - Relaxen op de Gili eilandenIndonesië reizen - Bali - Gili eilandenIndonesië reizen - Bali - Relaxen op de Gili eilandenIndonesië reizen - Bali - Gili eilandenIndonesië reizen - Bali - Duiken op de Gili eilandenIndonesië reizen - Bali - Duiken op de Gili eilandenIndonesië reizen - Bali - Duiken op de Gili eilandenIndonesië reizen - Bali - Duiken op de Gili eilandenIndonesië reizen - Bali - Duiken op de Gili eilandenIndonesië reizen - Bali - Duiken op de Gili eilandenIndonesië reizen - Bali - Paardenwagentje op Gili eilandenIndonesië reizen - Bali - Relaxen op de Gili eilandenIndonesië reizen - Bali - Relaxen op de Gili eilandenIndonesië reizen - Bali - Relaxen op de Gili eilandenIndonesië reizen - Bali - Gili eilandenIndonesië reizen - Bali - Gili eilandenIndonesië reizen - Bali - Gili eilandenIndonesië reizen - Bali - Gili eilandenIndonesië reizen - Bali - Gili eilandenIndonesië reizen - Bali - Gili eilanden
Reacties van reizigers (104)
 

Blogs over Indonesië


Sluiten