Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden

Indonesie reizen: Oost Bali - Padangbai - Gili Meno - Lombok - Snorkelen en duiken - Schildpadden opvang

Maak je Bali vakantie compleet met een verblijf op een bounty eilandje! Voor de kust van Lombok liggen drie prachtige koraaleilandjes met witte poederstranden en een turkooise zee, waar je fantastisch kunt snorkelen of duiken. Waan je even Robinson Crusoë op de paradijselijke Gili eilanden!

Hoogtepunten van deze bouwsteen:

  • Paradijselijk eilandje Gili Meno
  • Fijn hotel aan het strand
  • Turkooise zee
  • Snorkelen en duiken in koraaltuinen 
Reisschema
Dag 1: Sanur/Ubud - Padangbai - Gili Meno
Dag 2: Gili Meno
Dag 3: Gili Meno
Dag 4: Gili Meno - Gili Trawangan - Padangbai - Sanur/Ubud
Dag tot dag

Dag 1: Snelboot en lokale boot naar Gili Meno

Snelboot en lokale boot naar Gili Meno
Met deze bouwsteen onderbreek je je reis met een paar fijne dagen vakantie op de Gili eilanden, voor de kust van Lombok. Je vertrekt vroeg in de ochtend en komt rond lunchtijd aan op Gili Meno, één van de drie koraaleilanden voor de kust van Lombok. Vanuit Sanur of Ubud (vertrek ca half 7) op Bali maak je eerst gebruik van een join-in shuttle busje, die je deelt met een internationaal publiek. Om 9 uur vertrekt de boot vanuit de haven Padangbai. Je maakt gebruik van de snelboot, een grote speedboot, deze tocht duurt ca 2 uur, afhankelijk van golven en stroming. Met een gladde zee is dit een prima tochtje, maar met harde wind zijn tabletjes tegen zeeziekte een aanrader, als je hier gevoelig voor bent.
 
Na de aankomst met de snelboot op Gili Trawangan, neem je een lokale boot naar de kleinere eilanden Gili Meno. (Soms gaat de snelboot direct door naar Gili Meno.) Vanuit de boot zie je al het poederwitte strand van het eiland. Je checkt in, en eet een heerlijke lunch in de tuin, koel onder de bomen. Hierna ben je klaar voor de turkooisblauwe zee! Al dobberend kijk je naar de strakblauwe lucht, zie je de palmbomen op het strand en je denkt bij jezelf:”Het is hier fantastisch!”
 
NB: De Gili eilanden liggen voor de kust van Lombok en horen bij Lombok, en niet bij Bali. Tegenwoordig wordt voor Lombok een 'noodpakketje' malariatabletten aangeraden.

Dag 2: Schildpadjes kijken

Schildpadjes kijken
Het strand loopt helemaal rondom het eiland en in een uur ben je heel Gili Meno omgelopen. Op sommige plekken zie je mogelijk nog wel wat schade veroorzaakt door de aardbeving van augustus 2018. Een bewuste eilandbewoner heeft een ‘schildpaddenopvang’ opgezet, bestaande uit opblaaszwembadjes en oude badkuipen. Misschien niet zo fancy, maar het werkt! Door dit initiatief brengen de eilandbewoners gevonden schildpadeieren naar hem toe, in plaats van ze op te eten. De vele schildpadden in het water trekken veel duikers en snorkelaars naar het eiland en dit stimuleert de lokale economie. Iedereen begrijpt nu dat een schildpad zwemmend in zee meer oplevert dan een schildpad in de soep! In de badjes kunnen ze rondzwemmen totdat ze sterk genoeg zijn om in zee uitgezet te worden, zo hebben ze meer overlevingskansen dan als ieniemienie babyschildpad. Je kunt een donatie in de box doen, voor een paar centen kan er weer voer worden gekocht. ’s Avonds kun je aan het strand eten met uitzicht over zee. Je kunt kiezen wat je op de bbq wilt hebben, een lekker visje, kippenpootje of een kebab. Biertje of vers geperst vruchtensapje erbij… Zucht, beter dan dit wordt het niet!

Dag 3: Vrije dag. Snorkeltrip of duikcursus?

Vrije dag. Snorkeltrip of duikcursus?
Vandaag kun je bijvoorbeeld zelf een mooie snorkeltrip maken. Een lokale glasbodemboot brengt je naar een plek waar veel schildpadden zwemmen. Er zijn ook prachtige koraaltuinen waar je kunt snorkelen en nemo’s hun anemoon huis kunt zien verdedigen. Het is erg grappig als zo’n klein visje dapper voor je duikbril begint te zwemmen en jou weg probeert te jagen. Je kunt natuurlijk ook gaan duiken, de kans is heel groot dat je grote zeeschildpadden ziet. En ben je meer een creatief type; er is zelfs een klein zilverwinkeltje waar je een workshop kunt volgen om een zelfontworpen ring te maken.
 
Wil je een duikcursus volgen? Dit is een ideale plaats, ook als één van de reizigers zijn PADI brevet wil halen, zal de andere reiziger zich niet snel vervelen. Het eerste niveau, PADI Open Water, duurt minimaal 3 dagen, 4 dagen is iets relaxter. Je moet ook het een en ander studeren. Het vervolg, PADI Advanced is 2,5 dag (5 duiken). In plaats van je Advanced brevet in één keer te halen, kun je ook een aantal Adventure duiken doen en toewerken naar je PADI Advanced brevet.
 
Wat je precies doet vandaag, is aan jezelf. Je kunt dit prima ter plekke bepalen en boeken. Vrijheid, blijheid! Er zijn dus geen activiteiten inbegrepen. Veel reizigers verzuchten na afloop dat ze best nog wel een dagje langer hadden willen blijven. Natuurlijk kun je het bij je aanvraag aangeven als je wilt verlengen.

Dag 4: Van Gili Meno naar Bali

Van Gili Meno naar Bali
Je neemt alweer afscheid van Gili Meno, want er is nog zoveel meer te zien in Indonesië! Voor veel mensen is dit een hoogtepunt van de Bali reis geweest. (Heb je extra reisdagen, dan kun je deze bouwsteen natuurlijk ook verlengen! De kosten voor de snelboot heb je toch al gemaakt, een nacht bijboeken zijn de kosten niet meer.) Vanaf Gili Meno pak je eerst een lokaal bootje naar het iets grotere buureiland Trawangan, om daar om 11 uur de fastboot naar Padangbai op Bali te nemen.

Achtergrond

De Gili eilanden

Voor de kust van Lombok liggen drie prachtige koraaleilandjes. Ze hebben witte poederstranden met palmbomen. In het heldere en warme turkoois water kun je prachtig snorkelen. Er is geen gemotoriseerd verkeer op de eilanden, hoogstens een paardenkar om zware spullen over het eiland te vervoeren. Fantastische rust dus! Het grootste eiland heet Gili Trawangan, het middelste is Gili Air, de kleinste en minst ontwikkeld is Gili Meno. Hoe kleiner het eilandje hoe rustiger en meer basic het wordt. Vanaf Bali naar Lombok reis je nu in een paar uur met een snelboot. Niets staat je dus meer in de weg om je Bali vakantie helemaal af te maken met een paar dagen op zo'n bounty eilandje!

Gili Meno

Gil Meno is het kleinste en dus het rustigste eilandje. De accommodaties zijn ook eenvoudiger, maar dat draagt eigenlijk wel bij aan het eilandgevoel. (Gaat je voorkeur uit naar Gili Air of Gili Trawangan, dan kunnen we dat uiteraard ook regelen.) Op de Gili's is genoeg te doen als je houdt van zonnen, boekje lezen, zwemmen, snorkelen of duiken. Over het strand loop je het eilandje in een uurtje rond en dan kom je zelfs een stalletje met handgemaakte souvenirs van kokosnoothout tegen. Een bewuste eilandbewoner is een klein schildpaddenopvang begonnen, bestaande uit opblaasbare zwembadjes en afgedankte badkuipen onder een geïmproviseerd afdak. Ieder jaar worden er 250 schildpadden uitgezet en voor een donatie mag jij er ook één uitzetten en heel veel geluk in zijn leven wensen! 

Reisschema:
Dag 1: Sanur/Ubud - Padangbai - Gili Meno
Dag 2: Gili Meno
Dag 3: Gili Meno
Dag 4: Gili Meno - Gili Trawangan - Padangbai - Sanur/Ubud
 
Hotel & Vervoer
Accommodatie:
Op Gili Meno zijn de accommodaties iets eenvoudiger, zoals een koud water douche. Aangezien het toch 30 graden is, maakt dat eigenlijk niet echt uit. Onze eerste keuze is een sfeervolle kleinschalige accommodatie, met een groene tuin waar je heerlijk ongestoord kunt eten en vooral gastvrije eigenaars. Er zijn 6 lumbungs, sfeervolle authentieke houten huisjes (derde slaapplaats mogelijk) en 2 stenen huisjes (geen derde slaapplaats mogelijk). Het is 80 meter lopen naar het strand. Het ligt vlak bij  de duikschool en andere restaurantjes.

Vervoer:
Komende vanaf Bali word je rond half 7 - 7 uur met een busje opgehaald (vanaf Sanur, Kuta, Siminyak, Ubud) en naar de haven van Padangbaai gebracht. Om 9 uur neem je een snelboot die tegen 11 uur aankomt op Gili Trawangan. Vanaf Gili Trawangan spring je in een lokale prauw die je in 10 minuten overzet naar Gili Meno.

Voor de reis naar Bali vertrekt de snelboot om 11 uur van Gili Trawangan, je zorgt dat je ruim op tijd met de lokale prauw van Gili Meno vertrekt om je in te checken op Trawangan. In Padangbaai staat weer een busje klaar om je naar de volgende plaats (Sanur, Kuta, Siminyak, Ubud mogelijk)  te brengen.
 
Let op: de snelboot doet zijn naam eer aan... hij gaat echt snel. Soms zijn er op de heen- of terugreis hoge golven. De boot stuitert dan behoorlijk op de golven. Wordt je snel zeeziek, zorg dan dat je ruim van te voren tabletjes tegen zeeziekte in neemt of van die handige polsbandjes met drukpunten (het lijkt er op dat ze echt werken!).
Prijzen
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 15 december 2019. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt een derde bed (stretcher, daybed, matras) op de kamer bijgezet; de prijs voor een eenpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. In de zomer (juli/augustus/september), rond de feestdagen (van 15 december t/m 15 januari) en het Suikerfeest berekenen we een hoogseizoentoeslag. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstof prijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
vanaf Ubud/Sanur€ 488,- p.p.€ 296,- p.p.€ 259,- p.p.€ 266,- p.p.€ 250,- p.p.€ 257,- p.p.
vanaf Amed€ 528,- p.p.€ 316,- p.p.€ 272,- p.p.€ 276,- p.p.€ 266,- p.p.€ 270,- p.p.
Inclusief:
 • 3 overnachtingen met ontbijt
 • Transport van Sanur/Ubud/Amed naar haven van Padangbai en vice versa (join in).
 • Fast boot van Padangbai naar Gili Trawangan en vice versa
 • Lokale boot van Gili Trawangan naar Gili Meno en vice versa

Exclusief:
 • Internationale en binnenlandse vluchten
 • Overige entreegelden, donaties en fooien
 • Snorkelen en/of duiken

Opmerkingen:
 
 
 

Extensies

Extensie 1: Extra nacht in Padangbai (vanaf Noord Bali)


Kom je vanuit Pemuteran, Lovina of Munduk, overnacht dan in Padangbai en neem de volgende ochtend de snelboot naar de prachtige Gili eilanden. 

Dag 1: Slapen in Padangbai

Slapen in Padangbai
Vandaag kom je aan in Padangbai. Kom je van Pemuteran, Lovina of Munduk, dan kun je er een leuke dagtrip van maken, dwars door Bali. Welke stops je maakt, hangt ervan af hoe de rest van je reis eruit ziet, we passen de stops aan op je totale reis.
Je komt aan in Padangbai, een kleinere vissersplaats. Padangbai is vooral een verzamelplaats voor iedereen die met de snelboot naar Gili eilanden wilt. Op het moment dat de boot vertrekt of aankomt is het een drukte van belang. Op andere momenten van de dag is het rustig. Bij Padangbai is ook een strandje waar je kunt snorkelen (je moet een stukje lopen en over een heuvel heen). Heb je in de middag tijd om te gaan zwemmen, vraag de locals dan naar de weg. 

Dag 2: Snelboot en lokale boot naar Gili Meno

Snelboot en lokale boot naar Gili Meno
Met deze bouwsteen onderbreek je je reis met een paar fijne dagen vakantie op de Gili eilanden, voor de kust van Lombok. Je vertrekt vroeg in de ochtend en komt rond lunchtijd aan op Gili Meno, één van de drie koraaleilanden voor de kust van Lombok. Vanuit Sanur of Ubud (vertrek ca half 7) op Bali maak je eerst gebruik van een join-in shuttle busje, die je deelt met een internationaal publiek. Om 9 uur vertrekt de boot vanuit de haven Padangbai. Je maakt gebruik van de snelboot, een grote speedboot, deze tocht duurt ca 2 uur, afhankelijk van golven en stroming. Met een gladde zee is dit een prima tochtje, maar met harde wind zijn tabletjes tegen zeeziekte een aanrader, als je hier gevoelig voor bent.
 
Na de aankomst met de snelboot op Gili Trawangan, neem je een lokale boot naar de kleinere eilanden Gili Meno. Vanuit de boot zie je al het poederwitte strand van het eiland. Je checkt in, en eet een heerlijke lunch in de tuin, koel onder de bomen. Hierna ben je klaar voor de turkooisblauwe zee! Al dobberend kijk je naar de strakblauwe lucht, zie je de palmbomen op het strand en je denkt bij jezelf:”Het is hier fantastisch!”
 
NB: De Gili eilanden liggen voor de kust van Lombok en horen bij Lombok, en niet bij Bali. De tropenarts zal dan ook malariatabletten als voorzorgsmaatregel aanraden. Besef je verder dat je op een klein eiland van Lombok zit en er minder luxe en service (bijvoorbeeld niet dagelijks schoonmaken) is dan op het meer ontwikkelde Bali. In de basisprijs kiezen wij voor een eenvoudige, goed betaalbare lokale accommodatie voor ieder budget. Immers je slaapt er alleen maar. Als je wilt, kun je tegen een meerprijs upgraden. 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra nacht in Padangbai (vanaf Noord Bali):
Dag 1: Pemuteran/Lovina/Munduk - Padangbai
Dag 2: Padangbai- Gili Trawangan - Gili Meno
Dag 3: Gili Meno
Dag 4: Gili Meno
Dag 5: Gili Meno - Gili Trawangan - Padangbai - Sanur/Ubud

Extensie 1: Extra nacht in Padangbai (vanaf Noord Bali)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Vanaf Pemuteran/Lovina/Munduk€ 184,- p.p.€ 91,- p.p.€ 67,- p.p.€ 68,- p.p.€ 62,- p.p.€ 59,- p.p.


Extensie 2: Extra vrije dag op de Gili eilanden


Heerlijk om een dagje extra te genieten van de rust van dit prachtige eiland.

Dag 4: Extra vrije dag op de Gili's

Extra vrije dag op de Gili's
Heb je nog niet genoeg van het relaxen? Of ben je bezig met je padi-brevet en moet (mag!) je nog oefenduiken maken? In elk geval is het heerlijk om nog een dagje extra door te brengen op het eiland!

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra vrije dag op de Gili eilanden:
Dag 1: Sanur/Ubud - Padangbai - Gili Meno
Dag 2: Gili Meno
Dag 3: Gili Meno
Dag 4: Gili Meno, extra vrije dag
Dag 5: Gili Meno - Gili Trawangan - Padangbai - Sanur/Ubud

Extensie 2: Extra vrije dag op de Gili eilanden
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 89,- p.p.€ 45,- p.p.€ 39,- p.p.€ 45,- p.p.€ 41,- p.p.€ 45,- p.p.


Indonesië reizen - Bali - Relaxen op de Gili eilandenIndonesië reizen - Bali - Relaxen op de Gili eilandenIndonesië reizen - Bali - Relaxen op de Gili eilandenIndonesië reizen - Bali - Gili eilandenIndonesië reizen - Bali - Relaxen op de Gili eilandenIndonesië reizen - Bali - Gili eilandenIndonesië reizen - Bali - Duiken op de Gili eilandenIndonesië reizen - Bali - Duiken op de Gili eilandenIndonesië reizen - Bali - Duiken op de Gili eilandenIndonesië reizen - Bali - Duiken op de Gili eilandenIndonesië reizen - Bali - Duiken op de Gili eilandenIndonesië reizen - Bali - Duiken op de Gili eilandenIndonesië reizen - Bali - Paardenwagentje op Gili eilandenIndonesië reizen - Bali - Relaxen op de Gili eilandenIndonesië reizen - Bali - Relaxen op de Gili eilandenIndonesië reizen - Bali - Relaxen op de Gili eilandenIndonesië reizen - Bali - Gili eilandenIndonesië reizen - Bali - Gili eilandenIndonesië reizen - Bali - Gili eilandenIndonesië reizen - Bali - Gili eilandenIndonesië reizen - Bali - Gili eilandenIndonesië reizen - Bali - Gili eilanden

Reacties van reizigers (99)

"Een inspirerende en prima verzorgde reis op Bali met enthousiaste chauffeurs"

Ubud - Pemuteran - Munduk - Lovina - Sidemen - Tenganan - Tirtagangga - Amed - Gili Meno - Sanur

Piet Hein de Bok - 23-10-2018
Het is een inspirerende en prima verzorgde reis geweest. Goede opvang; verzorgde resorts en chauffeurs, die met plezier hun land en hun cultuur wilden laten zien. Alle resorts waren verzorgd en goed. Alleen in Munduk zaten we helaas niet in het v...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Een onwijs gave reis!"

Ubud - Nusa Lembongan - Sidemen - Kalibaru - Meru Berinti - Ijen vulkaan - Pemuteran - Padangbai

Maxime en Yvonne - 19-10-2018
De organisatie was top. De chauffeurs waren altijd op tijd, dit gold ook voor de gidsen van de excursies. Ook spraken de meeste chauffeurs en gidsen goed Engels. Wij vonden het alleen jammer dat het informatiepakket pas bij aankomst verstrekt werd.   ...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Een geweldige rondreis!"

Ubud - Pemuteran - Lovina - Sidemen - Amed - Candidasa - Sanur

Johanneke Helmers - 24-08-2018
Het was een fijne reis. Alles was top geregeld, waardoor je nergens naar om hoefde te kijken. Ons favoriete hotel was absoluut Barong Villas in Sidemen: topper! Wat een fantastische plek! Hier wilden we nooit meer weg, al regende het te veel. Sup...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Gezwommen met heel veel grote manta’s!!"

Gunung Leuser park - orang oetans - Tobameer - Yogya - Borobudur - Bromo - Lovina - dolfijn - Ubud - Nusa Lembongan - mantaroggen

Familie van vier - 21-08-2018
De organisatie van de reis was perfect. Het was heel fijn om voor en tijdens onze reis goede hulp en informatie te krijgen.   Alle accommodaties waren goed en mooi. Elke keer weer waren we verrast! Goede variatie. De eenvoudige lokaties aan het ...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Mooie reis, waarbij veel activiteiten buiten waren zoals we dat ook graag hebben."

Maumere - Moni - Kelimutu - Bajawa - Naga dorpen - Ruteng - Labuan Bajo - Komodo - Rinca - Gili Meno

Bob van Hulst - 13-08-2018
Over de accommodaties: In het hotel in Sanur waren we maar drie uur, dus wat kort, maar het was mooi, netjes en lekker eten  Het was lekker om drie dagen in Maumere aan het strand te verblijven. In Moni lag de ecolodge erg mooi. In Bajawa verbleven ...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"We hebben echt het idee dat we Java een beetje hebben leren kennen!"

Yogya - Salatiga - Ungaran - Ambarawa - Solo - Magelang - Malang - Kalibaru -

Sandra van der Waerden - 13-08-2018
De organisatie was in één woord Top! Veel informatie (soms wat al te veel ;-) ). Alles tot in de puntjes geregeld. Aardige en goede chauffeurs en gidsen....
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"We hebben een heerlijke vakantie op Bali en Gili Trawangan gehad!"

Ubud - Pemuteran - Munduk - Lovina - Sidemen - Gili Trawangan - Seminyak

Tanja Nijhuis - 13-08-2018
We hebben weer heel veel gezien en gedaan, heerlijk gegeten en genoten van de natuur. We vonden Bali (met name het zuiden) wel heel druk, wij zijn 27 jaar geleden op Bali geweest en natuurlijk wisten we dat er veel veranderd is maar dat het zo toeristisch is geworden hadden we ...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Een geweldige ervaring en zoveel lieve mensen ontmoet daar...."

Yogyakarta - Borobudur - Malang - Bromo - Kalibaru - Pemuteran - Munduk - Ubud - Gili Meno - Sanur

Frans Urselmann - 07-08-2018
Voor de organisatie heb ik maar één woord: geweldig! Als we vragen hadden: werd het opgelost. De chauffeurs kwamen zelf nog met ideeen o...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Een reis om nooit te vergeten over Flores"

Bali - Ubud- Sanur- Flores - Maumere - Kelimutu -Moni - Riung - Bajawa - Ruteng - Labuanbajo - Komodo

Maud - 21-02-2018
Een reis om nooit te vergeten door; de geweldige natuurpracht van Flores, de ontzettend vriendelijke bevolking overal waar we zijn geweest en de perfecte organisatie van Footprint Travel.   Flores is absoluut het hoogtepunt van onze reis...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Echte aanraders: de culinaire tour in Yogjakarta en kookworkshop bij de locals thuis in Ubud"

Indonesie reis - Borobodur - Yogyakarta - Bromo - Ijen - Pemuteran - Ubud - Gili Meno - Tabanan

Charlotte Nijenhuis - 29-09-2017
Geweldige reis, veel gezien en gedaan. We wilden een reis maken naar Indonesië en hebben uiteindelijk gekozen om veel te doen en te zien, maar het reizen voor zover mogelijk binnen 3 weken en dit grote land binnen de perken te houden. We hebben vooral cultuur met natuur en relaxen gec...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"A dream vacation!"

Bali vakantie - Ubud - Sidemen - Amed - Gili Meno - Sanur

Lucas Cranen - 18-09-2017
A dream vacation! ​Hoogtepunten voor ons waren de tradities en de dagelijkse bezigheden van het volk, zoals offers bij tempels en rijstvelden en bij mensen thuis eten (bali aga dorpjes in Oost-Bali). En natuurlijk de Gili eilanden! Dit was echt...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Fantastische, afwisselende reis!"

Bukit Lawang - Gunung Leuser - Berastagi - Sibayak - Tobameer - Sanur - Pemuteran - Lovina - Munduk - Ubud - Seminyak

Annemarie - 09-08-2017
We hadden een alternatief hotel in Bukit Lawang, dat was absoluut een topper; hoog Footprint gehalte, echt leuk! Het hotel in Pemuteran was ook super. Laatste hotel in Seminyak 'Puri Saron' was perfecte afsluiter. Hotel in Berastagi vonden we niet goed. In Mun...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Vooral de wandelingen met de diverse gidsen waren prachtig."

Java - Borobudur - Yogyakarta - Sukuh - Malang - Bromo -Kalibaru - Bali -Pemuteran - Munduk - Sidemen - Gili Meno

Marinel van de Kraats - 12-09-2016
Dit was een hele afwisselende vakantie met veel hoogtepunten. Bijna alle accommodaties hadden een prachtige ligging gemeen. De meeste waren ook kleinschalig en authentiek; leuk. Sommige onderkomens waren niet zo fris. De accommod...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Een mooie rondreis door Bali en de Kleine Sunda eilanden"

Ubud - Pemuteran - Menjangan - Maumere - Kelimutu - Riung - Bajawa - Rinca - Komodo - Rinjani - Gili

Bob de Boers - 15-08-2016
Het was een mooie rondreis. Het fietsen rondom Ubud was heel leuk. Ubud zelf vonden wij wat minder. Varen naar Komodo eiland was fantastisch. Daar moet je zijn geweest! De boot stopt daar bij Pink Beach; dat is een fantastische snorkelplek! ...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 7,0
7,0/10 - 1 recensie
"De reis was een samensmelting van geweldige indrukken en activiteiten!"

Borobudur - Dieng - Yogyakarta - Solo- Sukuh - Malang - Bromo - Kalibaru - Sukamade - Ijen - Pemuteran - Lovina - Ubud - Gili Meno

Marja Beemer - 15-08-2016
De reis was in één woord fantastisch! Eigenlijk was de hele vakantie een samensmelting van geweldige indrukken en activiteiten.   De afwisseling in de accommodaties maakte dat het een onvergetelijke ervaring is geworden. Van luxe tot sober, he...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 10,0
10,0/10 - 1 recensie
"Een geweldige, inspirerende en relativerende familievakantie op Bali"

Ubud - Lovina - Amed - Sidemen - Gili Meno - Sanur - Padangbai

Maarten Versluis - 11-08-2016
De begeleiding van de chauffeurs en gidsen is geweldig. Ze houden van Bali en vertellen daar graag over: cultuur, scholing, zorg, politiek, toerisme inkomsten etc. Eén reisdag zat wel erg vol met excursies, dat konden we dan ook gelukkig zelf aanpassen....
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Veel gezien, gedaan en genoten op Java, Bali en Lombok!"

Borobudur - Prambanan - Yogyakarta - Solo - Malang - Bromo - Kalibaru - Pemuteran - Munduk - Ubud - Gili - Sanur

Marli Visschedijk - 11-08-2016
Het hotel in Pemuteran was absoluut het beste en het hotel bij de Bromo echt het minste. Ook het alternatieve hotel in Munduk was het niet geweldig en had ik liever een upgrade gehad. Daarentegen was het hotel bij de Borobudur weer erg goed. De upgrade op&nbs...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Het was super, super, super op Bali en Komodo!"

Tabanan - Komodo - Labuan Bajo - Permuteran - Lovina - Padangbai -

Dominique Gorissen - 22-07-2016
Ik vond het een super vakantie. Als mensen vragen hoe het was, weet ik niet eens waar ik moet beginnen!  Ik vond de excursies super, met als hoogtepunt de tweedaagse boottrip naar Komodo. De bemanning van twee personen op het bootje was super vriendel...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Een zorgeloze vakantie op Bali, Gili en Lombok"

Tabanan - Pemeteran - Amed - Ubud - Sideman - Tetebatu - Senaru - Gili Meno

Dirk Koster - 13-07-2016
Van alle snorkelplekken was de eerste, langs het mooie rif van Pemuteran het allermooist. Bij Amed viel het wat tegen door de sterke wind, waardoor we niet bij het wrak konden komen. Het snorkelen bij Labuan Pandan was ...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Eén groot avontuur op Bali en Gili!"

Ubud - Amed - Sideman - Sanur - Padangbai - Gili Trawagan

Doriene Verzijlenberg - 27-06-2016
Wij hebben de reis als onze mooiste reis ooit ervaren. Alles was top geregeld of het werd ter plaatse adequaat en vriendelijk opgelost. De binnenlanden van Bali zijn absolute aanrader c.q. een must als je het echte Bali wilt ervaren...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 10,0
10,0/10 - 1 recensie
"Een heerlijke huwelijksreis op Bali"

Ubud - Gili Eilanden

Karlien Renckens - 21-06-2016
De eerste accommodatie was fantastisch, de tweede prima al had het wat luxer gemogen.  De mountainbike excursie was hartstikke leuk. De andere excursie hebben we helaas moeten cancelen vanwege mijn zwangerschap. Alles was goed geregeld!
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Indrukwekkend, afwisselend en kleurrijk!"

Tabanan - Munduk - Ubud - Gili Meno - Sanur

Geke van der Weerd - 04-05-2016
We hebben tijdens onze afwisselende reis op Bali en de Gili's meerdere excursies gemaakt die de moeite waard waren. De fietstocht naar Tanah Lot met gids Gigi was erg leuk, je fietst dwars door het echte Bali. Ook de wandeling bij Munduk langs ...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Eén grote ontdekkingstocht met vele hoogtepunten!"

Medan - Bukit Lawang - orang oetans - Tangkahan - olifanten - Berastagi - Tobameer - Yogyakarta - Borobudur - Sukuh - Malang - Bromo - Kalibaru - Pemuteran - Ubud - Gili Meno - Sanur

Mieke de Kock - 29-01-2016
De excursies die we gedaan hebben, waren eigenlijk stuk voor stuk top-ervaringen! Superleuk was het tuben in het oerwoud van het Gunung Leuser Park; de orang oetan jungletrekking; het Tobameer; eten in de kampong; culinaire ontdekkingstocht in Yogya en ...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Prachtige ervaring; we komen zeker nog terug!"

Medan - Bukit Lawang - orang oetans - Tangkahan - olifanten - Berastagi - Tobameer - Sidemen - Amed - Gili Meno

Maurice Schifferling - 25-01-2016
In begin waren we met name bezorgd over hoe de reis zou verlopen (bijvoorbeeld organisatie, de chauffeur etc.), maar dit is 100% meegevallen. Er werd genoeg informatie aangeleverd bij aankomst op vliegveld; het draaiboek is prima met alle info die nodig is...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Fantastisch!"

Tabanan - Pemuteran - Lovina - Sidemen - Amed - Gili Meno - Sanur

Claudia Evers - 05-10-2015
Wij vonden de organisatie van de reis super geregeld! Het hoogtepunt van de reis was voor ons duiken op Gili Meno! Op een tweede plaats komt het snorkelen op Menjangan Island   Wij vonden alle...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Een fantastische reis!"

Tabanan - Ubud - Lovina - Padangbai - Gili Meno - Sanur

Lichelle Van der Graaf - 05-10-2015
Wij hebben een fantastische reis gemaakt. Het eerste hotel in Tabanan vonden wij het mooist. Verder waren wij ruim tevreden over al onze andere accommodaties. Fietsen naar Tanah Lot vonden we leuk; het ligt in een erg mooie omgeving. ...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Overweldigende ervaring!"

Yogyakarta - Borobudur - Prambanan - Sukuh - Malang - Bromo - Kalibaru - Munduk - Sidemen - Amed - Gili Meno - Sanur

Eddy Koopman - 24-09-2015
De reis was perfect georganiseerd. Overal stond iemand met een bordje op ons te wachten. Bij aankomst ontvingen we nog een fors pakket met extra informatie over de bestemmingen. Alles bleek reeds geregeld als we ons zorgen maakten of het wel goed ging. De tijdspl...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Een reis waarin vele dromen uit kwamen om nooit meer te vergeten!"

Tabanan - Pemuteran - Sanur - Gili Meno

Inge en Stefan - 14-09-2015
Het hotel in Tabanan was een super mooie plek om onze vakantie te beginnen; goed om tot rust te komen en te acclimatiseren. Vandaar uit door naar Permaturan; mooi aan het donkere strand met een groot zwembad. Vanuit daar door naar Sanur. Daar zaten wel kakkerlakken en we waren ...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"100% kunnen genieten omdat alles is geregeld!"

Ubud - Pemuteran - Sidemen - Amed - Gili Meno - Legian

Renee Groeneweg - 03-09-2015
De accommodaties in Pemuteran en Legian (Alam Kulkul) sprongen er enorm uit voor ons. De accommodatie in Sidemen vonden wij het minst vanwege aanwezig ongedierte. Wij zouden aanraden om de excursies op de mountainbike in Ubud en het raft...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"De vriendelijke en ontspannende sfeer zorgt er gelijk voor dat je in vakantiestemming bent!"

Tabanan - Pemuteran - Munduk - Ubud - Gili Meno - Seminyak

Rosemarie van der Boon - 31-08-2015
Bali is een tropische bestemming waar bijzonder veel moois te ontdekken valt, de vriendelijke en ontspannende sfeer zorgt er gelijk voor dat je in vakantiestemming bent. De accommodaties waren allemaal goed. Wij vonden het vooral leuk dat het eer...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Een indrukwekkende, boeiende en veelzijdige vakantie!"

Medan - Bukit Lawang - orang oetans - Tangkahan - olifanten - Brastagi - Tobameer - Banjarmasin - Pangkalanbun - Tanjung Puting - Ubud - Gili Trawangan - Sanur

Frans Smeding - 28-08-2015
De reis was goed georganiseerd. Alles liep vlot en was duidelijk. Het uitgebreide informatie pakket wat we bij aankomst ontvingen was heel gedetailleerd en leuk om te lezen. We hadden het wel fijn gevonden als we de uitgebreide reisbeschrijving al vooraf gemaild hadden gehad zo...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Geweldig mooi land, geweldig aardige, lieve mensen en geweldig goed georganiseerd!"

Borobudur - Prambanan - Yogyakarta - Sukuh - Malang - Bromo - Kalibaru - Sukamade - ijen - Pemuteran - Ubud - Gili Meno - Padangbai

Esther Van der Donk - 24-08-2015
Alles was super geregeld! De chauffeurs stonden steeds op tijd klaar, het draaiboek is uitgebreid, de gidsen waren zeer spraakzaam en trots om te vertellen over hun prachtige land. Toen wij zo dom waren iets in een busje te laten liggen, heeft Jacquelin...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 10,0
10,0/10 - 1 recensie
"Het was een prachtige, perfect georganiseerde reis!"

Jakarta - Borobudur - Yogyakarta - Prambanan - Sukuh - Malang - Bromo - Kalibaru - Ubud - Sidemen - Amed - Gili Meno

Anna van Dartel - 24-08-2015
De accommodaties waren allemaal prima en de afwisseling tussen eenvoudig en comfortabel was prettig. Het hotel aan de voet van de Borobudur was prachtig en het was vooral heel fijn dat je in de namiddag al een kijkje kunt gaan nemen, het is dan een stuk rustiger dan bij de zons...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Wat ons het meest is bijgebleven zijn de vriendelijke mensen van Bali!"

Tabanan - Ubud - Pemuteran - Lovina - Munduk - Sidemen - Amed - Gili Trawangan - Sanur

Marije Boon-van der Kuij - 21-08-2015
Als ik met m'n gezin aan de vakantie op Bali en Gili van Footprint Travel denk, hebben we heel veel positieve herinneringen en veel mooie beelden en foto's, maar wat ons het meest is bijgebleven zijn de vriendelijke mensen. De accommodaties:...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Een mooie, lange, bijzondere ervaring!"

Bukit Lawang - Tangkahan - Berastagi - Sibayak - Toba meer - Samosir - Medan - Yogyakarta - Borobudur - Prambanan - Sukuh - Malang - Bromo - Kalibaru - Pemuteran - Lovina - Ubud - Gili Meno - Sanur

Minouche van Sprundel - 20-08-2015
Wat betreft de accommodaties was er een leuke variatie. In Tangkahan was de guesthouse qua ligging heel mooi; aan de rand van de jungle. Het hotel op Samosir was mooi gelegen, maar één van onze kamers was wel wat minder, omdat die naast afvalverzameling was....
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Heerlijk spetterende en zonnige vakantie!"

Medan - Bukit Lawang - orang oetans - Tangkahan - olifanten - Brastagi - Tobameer - Ubud - Pemuteran - Lovina - Sidemen - Amed - Gili Trawangan

Angelique van Embden - 14-08-2015
Het was een geweldige vakantie en de reis gaf een mooi inkijkje in het Indonesische leven.   De trekking naar de orang oetans is echt een aanrader. Zo ook de fietstocht op Bali vanaf de Mount Batur. Het ...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Prachtige reis die tot in de perfectie geregeld was!"

Ubud - Lovina - Munduk - Padangbai - Gili Meno - Tetebatu - Senaru - Amed

Familie Smeur - 04-08-2015
Wij hadden een prachtige reis die bij uitstek geschikt was voor het reizen met kinderen tussen 8 en 14 jaar. De fietstochten en wandelingen waren prachtig, op de juiste momenten afgewisseld met een dagje strand. Wel zou ik iedereen aanraden om te reizen me...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 10,0
10,0/10 - 1 recensie
"Een spirituele reis met onvergetelijke ervaringen!"

Ubud - Pemuteran - Lovina - Padangbai - Gili Meno - Sanur

Karin van Tol - 29-06-2015
Het was een hele bijzondere en spirituele reis met onvergetelijke ervaringen en kennismakingen, perfect  verlopen en georganiseerd op alle fronten.   De accommodaties waren heel authentiek en aangenaam en goed verzorgd...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Een heerlijke huwelijksreis om nooit meer te vergeten!"

Medan - Bukit Lawang - orang oetans - Tangkahan - olifanten - Berastagi - Tobameer - Pemuteran - Lovina - Padangbai - Gili Trawangan - Sanur

Denise en Rob - 29-04-2015
Wat hebben wij een heerlijke vakantie gehad; we wilden eigenlijk niet meer terug naar Nederland. We zijn zeer tevreden over de reis en hebben fijne hotels gehad en prachtige excursies gemaakt.   De jungletocht in Bukit Lawang was ...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"De afwisseling van de verschillende eilanden maakt de reis bijzonder!"

Medan - Bukit Lawang - orang oetans - Tangkahan - olifanten - Berastagi - Tobameer - Yogyakarta - Borobudur - Sukuh - Malang - Bromo - Kalibaru - Ijen - Pemuteran - Ubud - Gili Meno

Willem Jaap en Lucinda - 28-04-2015
Wij vonden de diversiteit van de verschillende eilanden en de excursies op Sumatra-Java-Bali-Gili Meno een goede combinatie om een complete indruk te krijgen van de schitterende natuur en cultuur in Indonesië! Ook een groot pluspunt is de altij...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"het leukste was de fietstocht bij Solo"

Java - Jakarta - Bogor - Bandung - Yogyakarta - Malang - Bromo - Ijen - Bali - Lovina - Gili eilanden

Anneke Bleecke - 18-11-2014
  Het was GEWELDIG !!!!!  Echt een super vakantie geweest.    Accommodaties die er voor ons uitsprongen: Het Hangtuah hotel in Jakarta. Heerlijk kleinschalig, rustig, maar wel topservice ...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Het verliep allemaal vlekkeloos"

Bali - Ubud - Munduk - Pemuteran - Sidemen - Amed - Gili eiland

Marcel Nuijten - 10-09-2014
Het was een prachtige reis over Bali, vol afwisseling, alles perfect geregeld; zorgeloos individueel op reis. We gaan Footprint Travel zeker weten aanraden aan vrienden en familie. de reis w...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 10,0
10,0/10 - 1 recensie
"Een gevarieerde vakantie in rust en harmonie met natuur, cultuur en strand"

Sumatra - Bukit Lawang - Orang Oetangs - Olifanten - Java- Jakarta - Bandung - treinrit - Yogyakarta - Pangandaran - Papandayan - Borobudur- Gili eilanden

Nick Hessels - 05-09-2014
We hebben een mooie gevarieerde vakantie in grote rust en harmonie met natuur, cultuur en strand gemaakt. Een makkelijke vakantie, die voor veel mensen te doen is, ook met minder reiservaring. Aardige mensen, door de bank genomen goed eten, ook...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Dichter bij de werkelijkheid kan niet!"

Jakarta - Bogor - Malabar - Bandung - Yogyakarta - Borobudur - Dieng plateau - Surakarta - Surabaya - Sanur - Munduk - Padangbai - Gili Meno

Martien en Christien - 03-09-2014
De reis was indrukwekkend, afwisselend, prachtig; heel veel waar voor ons geld. Een 9 voor deze reis!   De accommodaties waren allemaal bijzonder en varieerden van heel luxe (Majapahit, Surabaya) tot sober (Malabar). Of i...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"De culinaire brommertocht is echt waanzinnig leuk!"

Bukit Lawang - orang oetans - olifanten - Tangkahan - Tobameer - Medan - Jakarta - Bogor - Bandung - Yogyakarta - Borobudur - Prambanan - Sanur - Gili Meno

Familie Berwald-Abell - 02-09-2014
De variatie van de accommodaties is prima: van simpel tot vrij luxe. Ons laatste verblijf op Gili Meno is waanzinnig gelegen maar heeft wel wat onderhoud nodig en de kamers kunnen wel wat schoner, maar de ligging maakt heel veel goed!!   De culi...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Wat je niet mag missen is het beleven van het land!"

Yogyakarta - Borobudur - Prambanan - Solo - Sukuh - Malang - Bromo - Kalibaru - Sukamade - Ijen - Pemuteran - Munduk - Ubud - Gili Meno- Sanur

Familie Eringfeld-Schutte - 01-09-2014
We hebben als gezin (ouders, twee jongens van bijna 16 en bijna 18) gereisd en zijn dolenthousiast. Veel gezien, veel meegemaakt, prachtige mensen ontmoet en de opvang door onze chauffeur Fyan en Ajib was echt super. Een dikke 9 geven we de reis en we he...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Veel mooie en bijzondere dingen gezien en gedaan!"

Jakarta - Yogyakarta - Borobudur - Prambanan - Munduk - Ubud - Gili Meno - Sanur

Carien van der Velden - 28-08-2014
Super vakantie gehad in Indonesië; op Java, Bali en Gili Meno. Een reis waarbij we in een korte tijd heel veel gezien en gedaan hebben. Onvoorstelbaar veel, waardoor we nu thuis nog extra nagenieten van alle mooie foto’s en herinneringen....
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"De ideale honeymoon!"

Tabanan - Ubud - Sidemen - Amed - Gili Trawangan - Sanur

Marloes en Rick - 27-08-2014
Fantastisch. De ideale honeymoon. Het overtrof onze verwachtingen; een 10!   De hotels waren allemaal mooi. Het hotel in Tabanan sprong eruit qua grootte, kleinschaligheid, tuin, en restaurant. Echt een droomlokatie die z...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 10,0
10,0/10 - 1 recensie
"Een mooie, actieve vakantie in een bijzondere en afwisselende omgeving"

Ubud - Pemuteran - Munduk - Lovina - Sidemen - Amed - Gili Meno - Sanur

Monique - 22-08-2014
Elke dag op Bali had wel een aantal hoogtepunten, er is geen dag geweest waarop we hebben gezegd ”Dit was wat minder”. Gili Meno was toch wel een hoogtepunt. De witte stranden, het gemoedelijke leven, het heerlijke eten, ...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Een fantastische, onvergetelijke ervaring!"

Yogyakarta - Wonosobo - Diengplateau - Borobudur - Sukuh - Malang - Bromo - Sukamade - Ijen - Pemuteran - Ubud - Gili Meno

Gijs, Jacqueline en familie - 14-08-2014
Naarmate onze reis vorderde werden de hoogtepunten ontelbaar. Maar dit was onze gezamenlijke top 7:   Zonsopgang Borobodur. absolute must. Zo sereen en mystiek. Sukamade sc...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Alles verliep heel goed, vlot en ontspannen"

Sumatra- Bukit Lawang- Tangkahan- Toba Meer - Java - Yogyakarta - Borobudur- Malang -Bromo - Bali - Ubud -Gili Meno

Groep Judith Zonneveld - 14-08-2014
  Het was een Supervakantie, we zijn alleen maar positief, prachtig land, fijne mensen, heel goed geregelde reis, afwisselend, ontspannen, de hele reis heeft...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Stapels indrukken op gedaan!"

Jakarta - Bogor - Bandung - Yogyakarta - Borobudur - Prambanan - Tabanan - Sidemen - Amed - Gili Meno - Senggigi

Hermine, Robert en de hele familie - 13-08-2014
We hebben de foto’s nodig om alle ervaringen te kunnen reproduceren, maar het allerleukste van de reis vonden we het hebben van contact met de bevolking. Dit kon goed vanuit Happy Valley; dit hotel lag op een erg leuke locatie. ...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Je kunt optimaal van je vakantie en het land genieten!"

Jakarta - Yogyakarta - Borobudur - Sukuh - Malang - Bromo - Kalibaru - Pemuteran - Ubud - Gili Meno

Marc en Josefine - 05-08-2014
De vakantie was zeer geslaagd, hij krijgt een 9. Het programma pakte erg leuk uit, de overnachtingen waren in comfortabele kamers/hotels en de reis was verder goed geregeld en liep soepel: transfers, tijdsplanning en de afspraken met de diverse c...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"We troffen hartstikke vriendelijke chauffeurs, gidsen, lodge-eigenaren, kofferdragers..."

Sumatra - Bukit Lawang - Orang oetans - Tangkahan - Olifanten - Tobameer - Yogyakarta - Borobudur - Sukuh - Malang - Bromo - Kalibaru - Gili Meno

Allard en Merel - 30-07-2014
Sinds gistermiddag zijn we thuis na drie inspirerende, mooie, actieve en indrukwekkende weken in Indonesië. De vakantie was een goede combinatie van natuur, cultuur, eten, sportiviteit en relaxen, waardoor we nu vol nieuwe indrukken en energie ...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 10,0
10,0/10 - 1 recensie
"Een fantastische huwelijksreis!"

Yogyakarta - Borobudur - Sukuh - Solo - Malang - Bromo - Kalibaru - Ijen - Gili Trawangan - Tabanan

Tom en Chrislene - 28-07-2014
Het was een fantastische huwelijksreis met heel veel hoogtepunten en een heel afwisselend programma.    Er waren meerdere hoogtepunten, maar voor ons sprong de culinaire excursie eruit waarop we achter...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Een zeer afwisselende reis door een prachtig land"

Bukit Lawang - orang oetans - olifanten - Tangkahan - Tobameer - Medan - Yogyakarta - Borobudur -Sukuh - Bromo - Kalibaru - Pemuteran - Ubud - Gili Meno

Gijs en Esther - 25-07-2014
Wij hebben een zeer afwisselende rondreis door een prachtig land gemaakt.   De variatie in de verschillende accommodaties is prima: van junglelodge naar strand-bungalows en stadshotels. Linnae Resort voor de perfecte service van de eig...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Het bezoek aan Cahaya Mutiara gaf ons positieve energie!"

Bukit Lawang - orang oetans - olifanten - Tangkahan - Tobameer - Medan - Yogyakarta - Borobudur - Sukuh - Bromo - Kalibaru - Sukamade - IJjen - Pemuteran - Ubud - Gili Meno

Lars en Phylicia - 25-07-2014
De vakantie was ontzettend compleet, divers en overtrof alle verwachtingen: wild-life in de Jungle van Sumatra, prachtige natuur op Java, cultuur op Bali en relaxen op Gili-Meno. Onze gidsen en chauffeurs waren...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 10,0
10,0/10 - 1 recensie
"Wij hebben ons tijdens de gehele reis nergens druk om hoeven te maken."

Bali-Tabanan-fietstocht Tanah Lot-Sidemen-rijstvelden-Amed-snorkelen-Munduk-Gili Meno-Sanur

Kevin en Patricia van Nieuwenburg - 03-06-2014
We hebben enorm genoten van onze Bali reis; wat een geweldige reis we hebben nergens over na hoeven denken, alles was tip top geregeld. We geven de reis een 9 en gaan Footprint Travel zek...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"We hebben gegeten als God in Frankrijk"

Bali-Ubud-Pemuteran-Gili Meno

Deetje Niemeijer - 28-02-2014
Bali is fantastisch. Prachtig eiland, super vriendelijke mensen, heerlijk eten, overal groen, prachtige stranden, super duiken. Kortom, fantastisch. We geven de reis een 9, en hebben Footp...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Hoogtepunten op Java, Bali en Sumatra."

Indonesie reizen - Bukit Lawang - Tangkahan - Tobameer - Borobodur - Bromo - Kalibaru - Pemuteran - Gili Meno - Ubud

Petra van der Meer en Glenn van Rijn - 05-10-2013
Een fantastische vakantie waarbij we veel hebben gezien van het land: een 8. Hoogtepunten zijn naar onze mening zonsopgang Borobodur (Java), snorkelen Pemuteran(Bali) en olifantenwassen in ...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Genoten van de diversiteit van de eilanden van Indonesie."

Indonesie reizen - Yogyakarta - Borobodur - Bromo - Pemuteran - Munduk - Ubud - Gili Trawangan - Sanur

Madelon en Jonathan - 28-08-2013
Geweldig: heel erg genoten van de diversiteit van de eilanden van Indonesië en natuurlijk van elkaar.    De accommodaties waren geweldig. De afwisseling tussen een mooi uitzicht en een prachtige...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 10,0
10,0/10 - 1 recensie
"Met een grote glimlach denken we terug aan onze Bali reis."

Bali reizen - Ubud - Pemuteran - Munduk - Sidemen - Amed - Gili Meno - Sanur

Remco en Hilde - 27-08-2013
Onze eerste reactie: Heerlijk, goed georganiseerd/verzorgd, indrukwekkend, goede balans rust en actief. Het fotoboek is inmiddels af en dat zorgt nog elke keer voor een grote glimlach op ons gezicht. Heel erg bedankt voor deze reis en ervaring. We zijn een stukje wijzer en gelu...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"We zijn helemaal wild van Indonesië!"

Indonesie reizen - Yogyakarta - Borobodur - Sukuh - Malang - Bromo - Pemuteran - Munduk - Ubud - Gili Meno - Sanur

Karin, Gerrie en Wesly - 25-08-2013
We hebben een super vakantie gehad. Alles verliep op rolletjes. Bij aankomst op het vliegveld in Yogyakarta moesten we eerst wel even wennen. Alles is anders, het klimaat, geuren, kleuren, geluiden. De chauffeur op Java was echt keigoed. Heel lief en echt een uitblinker qua vei...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Reis naar het land van mijn voorvader."

Indonesie reizen - Yogyakarta - Borobodur - Prambanan - Dieng - Bromo - Pemuteran - Munduk - Ubud - Gili Meno - Sanur

Ingrid, Jard, Melchior - 25-08-2013
De organisatie van de reis was goed, ik heb twee keer jullie vertegenwoordiger in Indonesie aan de telefoon gehad om te informeren of alles goed verliep. Onze chauffeur op Java was geweldig in een woord! Alles liep op rolletjes verder, heel goed. Sommige accomm...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Combinatie van dingen geregeld en vrijheid: een waardevol concept!"

Indonesie reizen - Borobodur - Yogyakarta - Bromo - Pemuteran - Munduk - Ubud - Gili Trawangan - Sanur

Robert en Robert - 25-08-2013
Onze eerste reactie over de reis is: bijzonder, heftig, mooi, grote verschillen, leuk, vriendelijke mensen, drukte en rust. Het is echt een reis met veel verplaatsingen waardoor je heel veel ziet. Door Java en Bali te combineren krijg je het echt...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"We missen Bali echt!"

Indonesie reizen - Ubud - Pemuteran - Munduk - Lovina - Sidemen - Amed - Gili Meno - Sanur

Ingrid, Floor, Lisa en Han - 22-08-2013
We hebben een fantastische reis gehad! Alles was prima geregeld, elke dag was heerlijk, de hotels waren veeeel luxer dan ik had ingeschat :-) Enige minpuntje was de ziekte van Floor, maar dat was gelukkig vlot onder controle. We hebben hierdoor GIli Meno niet gezien, dat was jammer. Verder niet...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Een ongekende luxe dat alles is geregeld!"

Bali reizen - Ubud - Munduk - Pemuteran - Lovina - Sidemen - Amed - Gili Trawangan - Sanur - Bali vakantie met grote kinderen

Tineke, Dominique, Olivier (16) en Sophie (14) - 20-08-2013
We hebben het hartstikke naar ons zin gehad, heerlijk dat alles was geregeld en we gelijk vakantie konden houden. Bij aankomst ontvingen we goede achtergrond informatie. De opbouw van de reis vonden we goed. Het is fijn dat je in geval van nood even kunt bellen...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Van de chauffeurs leerden we allerlei dingen over de cultuur."

Bali reizen - Sanur - Ubud - Pemuteran - Lovina - Padangbai - Gili Meno

Femke van der Werf en Nicole de Vette - 19-08-2013
Fantastische reis, een 9 en een aanrader. De excursies georganiseerd door Footprint Travel waren voor ons allemaal absolute hoogtepunten en zouden wij dan ook zeker aanraden aan andere reizigers. Deze excursies brengen je allemaal  -  in een bepaalde mate – in contact met...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Wat een vriendelijk volk zijn de Balinezen!"

Bali reizen - Ubud - Pemuteran - Padangbai - Gili Meno - Gili eilanden - strand - Bali - duiken

Herman Swemmelaar en Willeke Hoogland - 14-08-2013
We hebben enorm genoten van onze Bali en Gili vakantie. Een heel gevarieerd en afwisselend programma. Het was perfect geregeld en de hotels bevielen goed. Onze chauffeur was een schat ...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Onze Bali reis: In de top twee van beste vakanties ever!"

Bali reizen - Ubud - Pemuteran - Menjangen eiland - dolfijnen Lovina - Sidemen - Amed - Gili eilanden - Sanur

Jacquelien Bredenoord en Henk Kip - 10-08-2013
Ubud is een toeristisch dorp, maar dat is niet echt een nadeel. We drinken een heuse cappuccino aan Monkey Road, op een soort overdekt hippieterras met kussens op de grond. Op de markt zien we piepkleine hokjes volgestouwd met sarongs, sjaals, houtsnijwerk en sieraden. Veelal m...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Voor iedere interesse staat er iets op het programma"

Indonesie reizen - Orang Oetans Bukit Lawang - Olifanten Tangkahan - Borobodur - Yogyakarta - Bromo - Gili Meno - Ubud

Familie van Gennip: Anita, Albert, Coen, Esther, Saskia en Jan - 09-08-2013
We hebben een geweldige Indonesië reis gehad. Het klopte overal precies, iedereen stond op tijd klaar en het was een heel leuk programma. Onze complimenten! Het was een perfecte reis om ons 35 jarig huwelijk te vieren.   We...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Reizen op Java en Bali met kinderen (5 en 7)"

Indonesie reizen - Java - Yogyakarta - Solo - Bromo - Theeplantage - Ijen - Pemuteran - Ubud - Gili Meno - Sanur

Frank, Maaike, Roos(7), Lars (5) - 08-08-2013
Omdat we met kinderen van 5 en 7 reizen hebben we ongeveer een week aan extra rustdagen en extensies ingevoegd. Dat is heel goed bevallen. De kinderen deden het boven verwachting. Zelf hebben we altijd veel gereisd, maar het was de ee...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Onze Indonesië reis was een eye-opener!"

Indonesie reizen - Java - Jakarta - Bandung - Yogyakarta - stranden Bali - Pemuteran - Munduk - Ubud - Gili - Sanur

Annelie, Raymond, Julia (19), Max (16) - 06-08-2013
We hebben een fantastische reis over Java, Bali en Gili gehad. Alles is goed gegaan. We hadden hele prettige gidsen en chauffeurs, vriendelijk en deskundig. Naast bekende hoogtepunten, deden we ook niet geijkte dingen. ...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Ons hoogtepunt: reuzenschildpadden die eieren leggen in Sukamade!"

Indonesie reizen - Yogyakarta - Borobodur - Bromo - Sukamade - Pemuteran - Lovina - Munduk - Ubud - Gili Meno - Sanur

Klaas, Wilma, Michiel (12) en Simone (10) - 02-08-2013
Ons absolute hoogtepunt was de bouwsteen Sukamade (Oost-Java). Het totaal plaatje vonden wij helemaal geweldig. Met een landrover in een paar uur over hobbelpaden uit de bewoonde wereld rijden. Onderweg zijn we uit de jeep gestapt, om een stuk van het pad wandelend af te leggen...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"“Heerlijk dat alles is geregeld, meer tijd om te genieten van de vakantie!”"

Indonesie reizen - Java - Bali - Yogyakarta - Borobodur - Bromo - Pemuteran - Ubud - Gili Meno- Sanur

Fried, Marja, Guus (23), Jim (21) Burgman - 01-08-2013
We hebben een hele mooie reis gehad, we hebben ontzettend genoten van Indonesië. Alles was goed geregeld, we zijn heel tevreden over de organisatie. We vonden onze reis naar Java, Bali en Gili heel relaxed, het helpt hierbij dat jullie all...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Droomreis naar Indonesië: alles klopte!"

Indonesie reizen - Yogyakarta - Borobodur - Malang - Bromo - Pemuteran - Lovina - Munduk - Ubud - Gili Meno

Ari, José, Sam (18 jaar), Sarah (17 jaar) Janssen - 24-07-2013
Droomreis naar Indonesië: alles klopte! Onze vakantie naar Indonesië was echt een droomreis. Allereerst omdat het zorgeloos was. Alles klopte met elkaar. We konden erop vertrouwen dat alles goed kwam, en hoefden ons nerg...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Onze vriendelijke chauffeur op Java gaf een extra dimensie aan onze reis"

Indonesie reizen - Java - Bali reis - Borobodur - Bromo - Pemutran - Munduk - Ubud - Gili Meno - Sanur

Ronald, Wilma, Lucas (16) en Simone (13) - 21-07-2013
Op Java vonden we de Borobodur heel interessant. In Yogyakarta viel het culinaire tochtje achterop de brommertjes bij de jongelui (13 en 16) zeer in goede aarde. De gidsen nemen je mee, zodat je achter de coulissen kunt kijken. De Bromo met de ...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Veel contact met de plaatselijke bevolking: helemaal wat wij zochten!"

Indonesie reizen - Flores - Bajawa - boottocht - Komodo varanen- Lombok - Gili eilanden - Sanur - Bali

Henk, Marjo en Linda van Valen - 17-07-2013
Onze reis naar de Kleine Sunda eilanden was geweldig. We zijn helemaal blij en gelukkig met hoe de reis is verlopen. Ergens vanaf dag 3 zeiden we: “Wat is dit fantastisc...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 10,0
10,0/10 - 1 recensie
"Van primitief in de pure natuur tot genieten van luxe: deze reis paste bij ons."

Indonesie reizen - Kalimantan - Yogyakarta -Solo - Oost Java - Ijen - Pemuteran - Ubud - Gili Trawangan - Sanur

Simone Houben en Ivo Bodenstaff - 09-07-2013
We hebben een prachtige reis gehad. We waren echt toe aan vakantie, en besloten daarom onszelf te verwennen door hotels te upgraden naar meer luxe, waar dat kon. Maar een keertje eenvoudig om op een mooie locatie te zijn, vinden we ook zeker geen enkel probleem...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Veel plekjes gezien op Java en Bali waar de meeste mensen niet komen!"

Indonesie reizen - Yogyakarta - Bromo - Ijen - Pemuteran - Munduk - Tabanan - Ubud - Gili Meno - Sanur

Niels van den Broek en Flore Kruiswijk - 26-06-2013
De reis over Java en Bali is ons heel goed bevallen. We hadden het zelf samengesteld met de bouwstenen, extensies en excursies. We hebben veel gezien op plaatsen waar de meeste mensen niet komen. Dat vonden we een groot pluspunt. Ook waren we h...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Als alle toeristen rechtsaf slaan, sla jij met de jeep linksaf."

Indonesie reizen - Bali - Sanur - Sidemen - Amed - Gili - Ubud - Java - Bromo - Yogyakarta - Borobodur

Marga, Thomas en Marjan - 05-06-2013
Indonesië is een geweldig land. Wij hebben genoten van onze bijzondere reis en zijn heel tevreden over de goede organisatie. De chauffeurs en gidsen waren stuk voor stuk aardig en behulpzaam. Zij zorgden voor veel gezelligheid onderweg en vertelden ons en ...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Bali: onze mooiste reis ooit gemaakt!"

Bali reizen: Sanur - Zwemmen dolfijnen - Lovina - Tabanan - Ubud - Eten bidden en beminnen

Ann, Philine (21), Charline (19) en Roxanne (17) - 13-04-2013
Onze Bali vakantie was echt super. Alles was ongelofelijk goed geregeld. Ik zou álles aanraden aan iedereen. Er is niets wat ik niet zó over zou doen. Als ik morgen op het vliegtuig kon stappen, deed ik het direct. Voor mijn kinderen was dit een totaal andere vakantie dan z...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Met de bouwstenen konden we onze perfecte Indonesie reis samenstellen."

Indonesie reizen - Sumatra - Java - Bali - Bukit Lawang - Tobameer - Yogyakarta - Dieng - Tabanan - Ubud - Gili Meno

Lisanne en René - 27-11-2012
We hebben een hele goede Indonesië reis gehad, alles was goed geregeld. Sumatra vonden we helemaal fantastisch. Het verblijf in de jungle bij Bukit Lawang en Tangkahan was erg aangenaam. Daarna was het heerlijk om warm water te hebb...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Echt contact met de lokale bevolking op onze Bali reis."

Bali reizen - Ubud - Pemuteran - Munduk - Lovina - Sidemen - Amed - Gili Meno - Sanur

Belinda en Adrienne - 26-11-2012
We hebben zo ontzettend veel meegemaakt op onze Bali vakantie! Bali is niet zo’n groot eiland, toch is elke plaats heel verschillend. De accommodaties waren meestal subliem, en als het eens wat minder speciaal was, dan waren we toch nauwelijks op de kamer vanwege d...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Onze Indonesië reis was één groot hoogtepunt."

Indonesie reizen - Java - Bali- Yogyakarta - Borobodur - Bromo - Pemuteran - Munduk - Ubud - Gili - Sanur

Thieu - 06-11-2012
Onze Indonesiëreis is ons heel erg goed bevallen. Alles was goed georganiseerd, dat was echt goud. We hadden een hele fijne chauffeur die op de goede momenten zijn mond open deed en op andere momenten ons juist de ruimte gaf. Wij willen niet de hele tijd a...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Mooi om het dagelijks leven op Bali te fotograferen"

Bali vakantie - Tabanan - Ubud - Munduk - Lovina - Sidemen - Amed - Gili Meno - Sanur

Bibi Veth en Jasper van der Meij - 12-10-2012
Dit was de eerste keer dat we op vakantie gingen naar een  tropisch land. Daarom wilden we makkelijk starten en alles van te voren geregeld hebben. In het begin was het wel even wennen: de cultuur, de andere manier van leven of eten  en vooral de vele insecten.  Maar alles...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Op de Sunda eilanden maakten we feestdagen uit verschillende culturen mee!"

Sunda eilanden - Indonesie -Flores - Komodo - Lombok - Gili eilanden - Bali

Sofie Bernaert en Roland Nagtegaal - 10-09-2012
We hebben een fijne vakantie in Indonesië gehad. We hadden het geluk dat we heel veel feestdagen onderweg troffen. Eerst de festiviteiten rondom Onafhankelijkheidsdag op 17 augustus. De dag daarna troffen we de ‘stick fights’, traditionele gevech...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Bali: een ontzettend mooi eiland met vriendelijke mensen!"

Indonesie - Bali - Pemuteran - Munduk - Amed -Gili Meno - Sanur

Matthijs Schippers en Eveline Groen - 04-09-2012
Onze Bali vakantie is een hele bijzondere reis voor ons geweest. Het was Eveline’s eerste reis naar Azië, je weet dan nog niet echt goed wat je je erbij voor moet stellen. Bali vonden wij een ontzettend mooi eiland met vriendelijke mensen, een ‘cultuurshock’ op een...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Heerlijk om alles van te voren geregeld te hebben op onze huwelijksreis Bali."

Huwelijksreis Bali - Sanur - Pemuteran - Munduk - Padanbai - Gili Meno

Susanne en Danny - 28-08-2012
Onze huwelijksreis naar Bali was super! Lekker weer en Bali was erg leuk en romantisch. Het was heerlijk om alles van te voren geregeld te hebben. Onderweg kwamen we reizigers tegen die ter plekke alles zelf regelden, maar wij hadden eigenlijk niet het idee dat wij zoveel duurder uit war...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"De bemanning leerde onze zoons salto’s van het dak van de boot maken."

Eilandhoppen - Sunda eilanden - Indonesië - Flores - Lombok - Gili - Bali

Robert, Jet, Michiel (19), Mark (18), Philip (16), Christiaan (13) - 28-08-2012
We hebben enorm genoten van de vakantie. Het zat erg goed in elkaar en alles was prima georganiseerd. De chauffeurs en de gidsen waren super aardig. Ze deden ontzettend hun best om het ons echt naar de zin te maken. We gingen er vanuit dat we in dit gebied geen luxe, zoals warm water, ko...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"De extra jeep tocht op weg naar de Bromo is een absolute aanrader!"

Indonesie - Orang-oetans Sumatra - Bromo Java - Pemuteran - Ubud - Bali - Gili Meno

Judith Langeslag en Deborah Steenhuis - 23-08-2012
Onze Indonesië reis was in één woord fantastisch. We hebben het ontzettend naar onze zin gehad. Onze complimenten voor de organisatie. Alles was super geregeld. De chauffeurs waren helemaal top, zo aardig en lief. Van kennissen die met andere organisaties hebben gereis...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"We hadden zoveel contact met de lokale bevolking op onze Indonesie reis!"

Indonesië rondreis - Wandelen Lombok - West Bali - Ubud - Pemuteran - Munduk - Lovina - Sidemen - Amed - Sanur

José en Richard Pol - 16-08-2012
We hebben het geweldig gehad! Deze manier van reizen in Indonesië is ons heel goed bevallen, we zijn helemaal enthousiast. We hebben zó veel gezien en veel meegemaakt. De chauffeurs waren allemaal op tijd, de gidsen geweldig en we hebben veel van hen geleerd. Ook de afwisseli...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Met onze kinderen naar Sulawesi en Sunda eilanden"

Indonesie Rondreis - Flores - Komodo - Lombok - Gili - Bali - Sulawesi - Tana Toradja - Poso meer - Togian eilanden

Mark, Manon, Melissa (7 jaar) en Pien (6 jaar) van Erp - 10-08-2012
Samen met onze kinderen van 6 en 7 jaar hebben we een reis van 6 weken gemaakt naar de Sunda eilanden én Sulawesi. Het was een perfecte reis voor ons. Natuurlijk, af en toe is het behoorlijk aanpoten, en zijn de reisafstanden best groot. Gelukkig zijn onze kinderen gewend veel te ...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Jullie kracht is dat je het land leert kennen van binnenuit"

Java - Dieng plateau - Schildpadden Sukumade - Ijen vulkaan - Bali - Pemuteran - Ubud - Sanur - Indonesie

Hans, Marja, Tom, Lisanne en Jeroen Buis - 03-08-2012
Gisteren weer terug gekomen in Nederland na een paar geweldige weken op Java, Bali en Gili Meno. Wij hebben deze weken als een onvergetelijke periode ervaren samen met onze 3 kids. Het is helemaal precies verlopen zoals we hadden gehoopt.   Wat een extra ...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Ons hoogtepunt? Zonsopgang bij de Borobodur: echt fantastisch!"

Indonesie rondreis - Java - Yogyakarta - Borobodur - Sukuh - Bromo - Ubud - Gili eilanden

Margriet Spijksma en Wilco Bakker - 09-07-2012
Slapen bij de Borobodur was voor ons een hoogtepunt. Om 5 uur in het donker, er was nog niemand op de Borobodur: echt fantastisch! We hadden een goede gids, die wist heel veel te vertellen, dat maakte het extra leuk. Bij aankomst de dag ervoor, waren we ’s middags ...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Wat is de Balinese bevolking vriendelijk!"

Rondreis Bali op maat - Munduk - Lovina - Ubud - Gili Meno - Sanur

Hanneke Dijkslag - 26-04-2012
We hebben een prachtige vakantie gehad op Bali, wat een bijzonder land. Sanur was prachtig, met een mooi strand en we hadden een heel mooi huisje en tuintje. We hebben heerlijk gegeten, van Warung tot restaurants, dat was echt geweldig. Vier weken lang, drie keer per dag (warm) eten, en nergens...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"De chauffeurs lieten ons veel van Bali zien"

Bali vakantie - Pemuteran - Lovina - Ubud - Gili eilanden - Sanur

Patrick Nutbeij - 15-03-2012
De hele reis vond ik heel goed geregeld, we zijn erg tevreden. De chauffeurs waren allemaal heel netjes, we hoefden nooit te wachten en ze deden heel erg hun best om ons overal naar toe te brengen. Onderweg stopten we bij een plekje waar ze manden maken of een heel erg leuk restaurantje. Hij na...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"We zijn backpacken gewend, dus dit was voor ons allemaal luxe!"

Indonesië reis - Sumatra - Orang-oetans Bukit Lawang - Vulkaan Berastagi - Tobameer - Ubud - Gili eilanden

Neeltje van Loon - 26-08-2011
We hebben een hele gave reis gehad en alles was goed geregeld. We vonden Sumatra heel erg leuk. De Orang-oetans waren natuurlijk hartstikke mooi, en de Ecolodge is ook een leuke plek om te verblijven. We hadden de extensie geboekt om een dag de vulkaan in Berastagi op te gaan, maar het was hela...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Een fantastische vakantie, die helemaal bij ons paste"

Bali prive reis - Sidemen - Munduk - Pemuteran - Menjangen eiland - Ubud - Gili - Luxe hotel - Bali excursies

Sabine Aarts - 08-08-2011
Onze vakantie was echt helemaal geweldig. Jullie hadden het heel goed geregeld allemaal. De chauffeurs waren altijd op tijd, de accomodaties, wandelingen, workshops en excursies pasten echt bij ons.   Sidemen was een heel goed begin, we hebben ons gelijk laten m...
Verder lezen
Bali reizen: Als Robinson Crusoe op de Gili eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie