Bali reizen: Eten, Bidden en Beminnen in Ubud

Indonesie reizen: Centraal Bali - Ubud - Eat Pray Love - Yoga lessen - Purificatie ceremonie - Herbal Walk - Kruiden workshop

Creëer je eigen Eten, Bidden, Beminnen Bali ervaring in Ubud. Onderga een purificatie ceremonie met een Balinese healer in een heilige bron. Laat je verrassen door de geneeskrachtige kruiden en planten die in het wild groeien, en leer hoe je traditionele jamu’s -geneeskrachtige middeltjes- met deze kruiden en planten kunt maken. Slenter rond in Ubud, bezoek biologische restaurants, proef de multi-vitamine lunch van Wayan uit het boek en de film Eat, Pray, Love van Elizabeth Gilbert.
 

Hoogtepunten van deze bouwsteen:

  • E. Gilbert's Eten, Bidden, Beminnen
  • Purificatie door Balinese healer
  • Herbal Walk
  • Jamu kruiden workshop
Reisschema
Dag 1: Aankomst Ubud
Dag 2: Ubud, Purificatie ceremonie
Dag 3: Ubud, Herbal Walk en Jamu workshop
Dag 4: Vertrek Ubud
Dag tot dag

Dag 1: Eten, bidden en beminnen in Ubud

Eten, bidden en beminnen in Ubud
Met deze bouwsteen maak je een spirituele reis op Bali. Aankomst in Ubud, het gezellige plaatsje bekend uit het boek Eten, Bidden en Beminnen van Elizabeth Gilbert. Je kunt het beroemde apenbos 'Monkey Forest' bezoeken, waar de apen elkaar zitten te vlooien voor de tempels. Pas op, zeker met kinderen, de apen staan erom bekend dat ze soms bijten of spullen afpakken. Voer ze niet en blijf op een afstand. Het is ook mogelijk het paleis van de Koninklijke familie van Ubud te bekijken. Veel creatieve mensen settelen in Ubud en de centrale straat, Monkey Forest Road, is dan ook vol met mooie boetiekjes. Ubud is ook een mondiaal bekend yogacentrum aan het worden en de biologische restaurants floreren hier dan ook. Eet een hapje of drink een gezonde shake in het relaxte Bali Buddha, het hippe Clear, yogi hotspot Kafé of chiquere Nomad. Niet te missen: de traditionele dansvoorstellingen die in de verschillende tempels van het dorp worden gehouden. Aanrader: de kecak dans waarbij in het licht van fakkels meer dan 50 mannen het geluid van een gamelan orkest immiteren, terwijl in hun midden de Ramayana wordt gedanst. Magisch!

Dag 2: Purificatie ceremonie

Purificatie ceremonie
Voor de Purificatieceremonie krijg je de traditionele kleding (sarong, sjaal, vrouwen eventueel een kabaja) aan om naar de tempel te gaan. Omdat je in traditionele kleding bent en samen met Balinezen kun je ook echt de Balinees-hindoeïstische godsdienst ervaren en mee naar het hart van de tempel. I Made Sumantra is Balinese yogadocent en Balinees healer. Hij is de vijfde generatie healer in zijn familie en heeft zijn kennis van zijn opa en vader gekregen.Samen met I Made Sumantra bid je met bloemen en wierrook. Daarna kleed je je om in zwemkleding met een sarong eroverheen. In het water van de heilige bron van Tampak Siring, onder ga je een Purificatieceremonie met Balinese healer I Made Sumantra. Een kern element van de Balinese cultuur: negativiteit afspoelen en je positief laden. Belangrijk voor het nieuwe jaar, een verjaardag, een nieuwe onderneming of als je het oude achter je wilt laten en een nieuw begin wilt maken. Het zorgt ervoor dat je je ballast achter laat en de goden je gunstig gezind zijn. Deze dag is heel bijzonder en geeft je de mogelijkheid de ziel van Bali te ervaren. Wellicht overbodig om te zeggen: aangezien je meegaat in de tempel wordt een participerende en respecterende houding van je verwacht voor deze dag. Om teleurstelling te voorkomen is het belangrijk om te weten dat het Balinese geloof niet toe staat dat vrouwen die hun periode hebben, de daadwerkelijke tempel in gaan en de purificatieceremonie ondergaan.
 
Als je wilt, kun je vragen je op de terugweg af te zetten bij het winkeltje van Wayan, de kruidendokter uit het boek Eten, Bidden en Beminnen (bezoek op eigen gelegenheid). De Multivitamine lunch is een aanrader; bruine rijst met daarom heen allerlei gezonde groentes en kruiden vol vitamines. Als het je interesseert, kun je ook op eigen gelegenheid een extra Balinese healing bij Made Sumantra boeken. Spreek van te voren een prijs af, waarschijnlijk rekent hij circa R 300.000 / €30.

Dag 3: Herbal Walk en Jamu kruidenmedicijn workshop

Herbal Walk en Jamu kruidenmedicijn workshop
‘s Ochtends vroeg een wandeling door de sawa’s met Westi. Hij weet alles van de geneeskrachtige werking van planten en kruiden. Ondertussen vertelt hij ook heel veel over de Balinese cultuur. Balans en samenwerking is in Bali bijvoorbeeld heel belangrijk. In Bali staat het streven voorop om in harmonie te leven met de mensen om je heen, de natuur en de spirituele wereld. Daar kunnen wij nog wat van leren!
 
Na de wandeling in de rijstvelden ga je mee voor de jamu workshop. Westi, zijn vrouw Lilir of haar broer Angelo leren je de traditionele Indonesische middeltjes maken. Bijvoorbeeld het Tumeric drankje, wat volgens Lilir de reden is dat zij nog nooit naar de dokter is geweest, behalve tijdens haar bevalling. Na de workshop kun je –tegen inkoopprijs!-  heerlijke biologische producten kopen, van wierrook tot bodylotion en zeep, uiteraard ook allemaal gemaakt op basis van de heilzame werking van kruiden en planten. O ja, hadden we al gezegd dat Julia Robert tijdens de opnames van de film Eat, Pray, Love ook haar cadeautjes voor thuis kwam shoppen?

Dag 4: Afscheid van Ubud

Afscheid van Ubud
Na een paar bijzondere dagen spirituele reis op Bali, vervolg je je weg. Grote kans dat je met pijn in je hart Ubud verlaat en besluit om heel snel terug te komen. 

Achtergrond
Ubud is het gezellige plaatsje in de groene rijstvelden, beroemd uit het boek Eten, Bidden en Beminnen van Elizabeth Gilbert. Ubud is het spirituele en creatieve hart van Bali. Volgens de legenda besloot een priester uit Java aan een geneeskrachtige rivier een vestiging, Ubud, te stichten. Ook werden in de omgeving veel geneeskrachtige kruiden, obat, gevonden. Geen wonder dat Ubud van oudsher veel healers aantrekt en nog steeds een spiritueel centrum is voor zowel traditionele Balinese healers en Westerlingen die zich er vestigen om yoga of alternatieve geneeskunde te beoefenen.   
 
Wil je een spirituele reis Bali maken? Dan is Ubud de juiste plaats om wat langer te blijven of deze bouwsteen toe te voegen aan je rondreis Bali. We maken graag in overleg met jou je Bali reis op maat.
Reis je alleen, dan is Ubud de ideale plaats om wat langer te verblijven. Je kunt hier bijvoorbeeld yogalessen volgen en er zijn verschillende internationale healers in Ubud. We helpen je graag op weg. 

Reisschema
Dag 1: Aankomst Ubud
Dag 2: Ubud, Purificatie ceremonie
Dag 3: Ubud, Herbal Walk en Jamu workshop
Dag 4: Vertrek Ubud
Hotel & Vervoer
Accommodatie:
In Ubud verblijf je in een klein middenklasse hotel. De kamers zijn sfeervol ingericht en men is erg gastvrij en open voor een praatje. Er is een mooie tuin met zwembad en je hebt een eigen veranda bij de kamer. Er zijn echter ook mogelijkheden voor een upgrade als je jezelf wilt verwennen met een luxe hotel.
 
Vervoer:
Een auto met chauffeur brengt je vanaf Sanur of het vliegveld rechtstreeks naar Ubud. Kom je aan op het vliegveld, dan staat de chauffeur klaar met een bordje met je naam erop. Een relaxed begin van je vakantie!

Het is ook mogelijk dat je komende vanuit Java een paar dagen in Pemuteran of Lovina hebt doorgebracht. Je kunt dan een leuke dagtocht via de meren in de bergen maken. We geven je dan een enigzins Engelssprekende privé-chauffeur mee en tips voor leuke stops onderweg. Je chauffeur kent alle mooie plekjes! 
 
 
Prijzen
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 15 december 2019. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt een derde bed (stretcher, daybed, matras) op de kamer bijgezet; de prijs voor een eenpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. In de zomer (juli/augustus/september), rond de feestdagen (van 15 december t/m 15 januari) en het Suikerfeest berekenen we een hoogseizoentoeslag. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstof prijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Bali reizen: Eten, Bidden en Beminnen in Ubud
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
vanaf Sanur/vliegveld€ 377,- p.p.€ 229,- p.p.€ 216,- p.p.€ 225,- p.p.€ 223,- p.p.€ 220,- p.p.
vanaf Pemuteran/Lovina€ 457,- p.p.€ 270,- p.p.€ 242,- p.p.€ 245,- p.p.€ 241,- p.p.€ 236,- p.p.
Inclusief:
 • 3 overnachtingen met ontbijt
 • Purificatie ceremonie met Balinese healer, inclusief traditionele kleding, offerandes, transport
 • Herbal walk met Engelssprekende gids en versnapering onderweg
 • Jamu workshop, incl zelfgemaakte producten mee naar huis
 • rechtstreeks transfer vanaf vliegveld / Sanur OF dagtocht met privé chauffeur vanaf Pemuteran/Lovina

Exclusief:
 • Internationale en binnenlandse vluchten
 • Overige entreegelden, donaties en fooien

Excursie 1: Dagtour: Ontdek de groene omgeving van Ubud
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 78,- p.p.€ 39,- p.p.€ 26,- p.p.€ 26,- p.p.€ 23,- p.p.€ 20,- p.p.
Inclusief privé auto met Engelssprekende chauffeur. Exclusief entrees en lokale gidsen tijdens de Tour in omgeving, je beslist en betaalt ter plekke wat je wilt zien.

Excursie 2: Kookcursus bij Balinese familie
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
vanuit Ubud€ 169,- p.p.€ 85,- p.p.€ 71,- p.p.€ 64,- p.p.€ 68,- p.p.€ 64,- p.p.
Sidemen/Sanur€ 175,- p.p.€ 88,- p.p.€ 73,- p.p.€ 68,- p.p.€ 73,- p.p.€ 68,- p.p.
Inclusief privé auto met Engelssprekende chauffeur/gids, bezoek aan markt, Kertagosa paleis in Klungklung en (zelfgekookte) Balinese lunch bij familie in Balinese compound.

Excursie 3: Bike trip vanaf Mount Batur
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 49,- p.p.€ 49,- p.p.€ 49,- p.p.€ 49,- p.p.€ 49,- p.p.€ 49,- p.p.
Inclusief ontbijt, lunch, transport, gids, drinkwater, op basis van join in (groepsgrootte maximaal 12 personen). Vanaf 4 charter (privé tocht) ook mogelijk.

Excursie 4: Herbal Walk
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 15,- p.p.€ 15,- p.p.€ 15,- p.p.€ 15,- p.p.€ 15,- p.p.€ 15,- p.p.
Inclusief Engelssprekende gids, versnapering onderweg.

Excursie 5: Purificatieceremonie met Balinese healer
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 76,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.
Inclusief transport per auto, sarong en sjaal, offerandes, wierrook en bloemen, healer I Made Sumantra.

Excursie 6: Jamu workshop - Zelf Ayurveda kruidenmedicijn maken
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.
Inclusief Engelstalige uitleg en recepten. Wat je maakt mag je bovendien meenemen!

Excursie 7: Wandelen op de bergkam van de Mount Batur vulkaan
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 150,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.
Inclusief: lokale gids, eenvoudig ontbijt (fruit en zoet brood) op uitzichtpunt, transport van en naar Ubud, boot overtocht. (NB. Deze excursie is join-in, er kunnen andere reizigers - max. 6 - op mee gaan)

Excursie 8: Herbal Walk & Jamu workshop (Ayurvedisch kruidenmedicijn)(8:00-16:00)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.
Inclusief: Engelssprekende gids Herbal Walk, versnapering, Engelssprekende gids Jamu workshop en recepten. Wat je maakt mag je meenemen. Lunch is op eigen gelegenheid, de gids kan je meenemen naar een eenvoudige maar goede warung (lokaal eethuisje).
 
Extensies

Extensie 1: Extra vrije dag in Ubud


Nog niet uitgekeken in Ubud? Er valt hier ook van alles te ontdekken. Fiets bijvoorbeeld Mount Batur af, woon een purificatieceremonie bij of maak een Herbal Walk. Een extra dagje is een goede optie!

Dag 4: Extra vrije dag in Ubud

Extra vrije dag in Ubud
In Ubud is zoveel te zien en te doen, dat een extra dag hier goed uitkomt. Je kunt één van onze optionele excursies boeken, maar ook zelf op pad gaan; wandelen door de rijstvelden rondom Ubud, het paleis bezoeken, shoppen of een dagje relaxen.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra vrije dag in Ubud:
Dag 1: Aankomst Ubud
Dag 2: Ubud, Purificatie ceremonie
Dag 3: Ubud, Herbal Walk en Jamu workshop
Dag 4: Ubud, vrije dag
Dag 5: Vertrek Ubud

Extensie 1: Extra vrije dag in Ubud
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 71,- p.p.€ 36,- p.p.€ 33,- p.p.€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.
Excursies

Ubud

Excursie 1: Dagtour: Ontdek de groene omgeving van Ubud

Dagtour: Ontdek de groene omgeving van Ubud
Maak een tour door de omgeving van Ubud naar de belangrijkste archeologische vondsten uit de vroegere koninkrijken. Kom achter de legende over de Gevallen Maan uit het Pejeng koninkrijk. Bewonder de koningsgraven in de rotsen van Gunung Kawi, ook de Berg der Dichters genoemd. Ontdek de restanten van het Bedulu koninkrijk; de olifanten grot en het Yeh Pulu relief. Bezoek de heilige bron Tirta Empul met zijn magische krachten. Breng ook een bezoek aan ons sponsorproject Yayasan Chaya Mutiara, oftewel Stichting de Stralende Parel. Dit is een organisatie voor en door mensen met een lichamelijke handicap. Dankzij deze organisatie kunnen mensen met een handicap deelnemen aan de maatschappij en onafhankelijk zijn, omdat ze zelf een inkomen verwerven. Bekijk hun tuin, snuffel in het winkeltje met zelfgemaakte souvenirs en vraag waar hun naam vandaan komt. Wedden dat je onder de indruk bent van de positiviteit van onze vrienden bij Chaya Mutiara?

Excursie 1: Dagtour: Ontdek de groene omgeving van Ubud
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 78,- p.p.€ 39,- p.p.€ 26,- p.p.€ 26,- p.p.€ 23,- p.p.€ 20,- p.p.Excursie 2: Kookcursus bij Balinese familie

Kookcursus bij Balinese familie
De Balinese keuken is verrukkelijk. Leer de kneepjes van het vak tijdens deze kookcursus. Dit is geen gewone kookcursus, je volgt het bij mensen thuis. Geen toeristische aftreksels, maar de authentieke keuken! 's Ochtends bezoek je eerst de markt. Je leert welke kruiden en groentes er gebruikt worden en hoe je alles moet snijden of stampen in een vijzel. Al snel stijgen de heerlijkste geuren op. Na afloop eet je zelf als (late) lunch de heerlijke nasi goreng, kare of bubur ketan hitam (pudding van zwarte rijst). Smullen geblazen! Na de lunch wordt je terug naar Ubud gebracht, eventueel nog met een stop onderweg.De recepten krijg je mee, dus thuis kun je vriend en vijand versteld doen staan over je kookkunsten.

Excursie 2: Kookcursus bij Balinese familie
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
vanuit Ubud€ 169,- p.p.€ 85,- p.p.€ 71,- p.p.€ 64,- p.p.€ 68,- p.p.€ 64,- p.p.
Sidemen/Sanur€ 175,- p.p.€ 88,- p.p.€ 73,- p.p.€ 68,- p.p.€ 73,- p.p.€ 68,- p.p.Excursie 3: Bike trip vanaf Mount Batur

Bike trip vanaf Mount Batur
Vandaag trek je eropuit om wat meer van de groene omgeving van Ubud te zien. Met de auto ga je naar Mount Batur, waar je eerst een lekker ontbijt krijgt, met uitzicht op de Batur berg. Met de auto bezoek je een tuin, waar je uitleg krijgt over verschillende planten en kruiden en ook het proces van 'kopie luwak', de duurste koffie ter wereld. Vervolgens staan de fietsen klaar in een gebied vol groene sawa’s, terrassen vol met rijst. Onderweg -heuvelafwaarts dus- rijd je door verschillende dorpjes. Je ziet hoe mensen op het platteland leven en je rijdt langs vele tempeltjes. De kans is groot dat je onderweg vrouwen met offerschalen op hun hoofd ziet lopen, in Bali is namelijk altijd wel ergens een ceremonie aan de gang. Na een prachtige tocht krijg je een heerlijke lunch waarbij je allerlei Balinese gerechten kunt proeven. Na de (late) lunch wordt je terug naar het hotel gebracht. Deze excursie doe je samen met andere internationale reizigers.
NB:Tijdens de volgende feestdagen is op Bali alles gesloten en kan deze excursie niet plaatsvinden: Galungan, Kuningan en Nyepi Balinees Nieuwjaar. Wanneer de feestdagen plaats vinden, verschilt per jaar. 

Excursie 3: Bike trip vanaf Mount Batur
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 49,- p.p.€ 49,- p.p.€ 49,- p.p.€ 49,- p.p.€ 49,- p.p.€ 49,- p.p.Excursie 4: Herbal Walk

Herbal Walk
Gids Westi legt je met veel passie en kennis alles uit over planten en kruiden die in Bali groeien en waar ze voor worden gebruikt. Hij heeft deze eeuwenoude kennis van zijn familie en zijn streven is dat deze kennis niet verloren gaat in de moderne wereld vol voorverpakte middeltjes. Daarnaast vertelt Westi heel veel over de cultuur van Bali, waarom juist eenden heilige dieren zijn bijvoorbeeld. Ook wordt duidelijk hoe slim het 1000 jaar oude systeem voor rijstbouw en verdeling van water is en hoe de gemeenschap samenwerkt in een eeuwenoud democratisch systeem. “Ontwikkelingsland? Volgens mij kunnen we hier nog wat van leren!” denk je waarschijnlijk na deze wandeling. De Herbal Walk duurt de ochtend. Er kunnen meer internationale reizigers mee doen aan de wandeling. 
NB:Tijdens de volgende feestdagen is op Bali alles gesloten en kan deze excursie niet plaatsvinden: Galungan, Kuningan en Nyepi Balinees Nieuwjaar. Wanneer de feestdagen plaats vinden, verschilt per kalenderjaar. 

Excursie 4: Herbal Walk
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 15,- p.p.€ 15,- p.p.€ 15,- p.p.€ 15,- p.p.€ 15,- p.p.€ 15,- p.p.Excursie 5: Purificatieceremonie met Balinese healer

Purificatieceremonie met Balinese healer
Voor de Purificatieceremonie krijg je de traditionele Balinese kleding aan om naar de tempel te gaan, dit geeft je de mogelijkheid mee naar het hart van de tempel te gaan en daar de Balinees-hindoeïstische godsdienst te ervaren. Made Sumantra is de vijfde generatie healer in zijn familie en heeft zijn kennis van zijn opa en vader gekregen. Samen met Made, of zijn assistent bid je met bloemen en wierrook. Daarna kleed je je om in zwemkleding met een sarong eroverheen. In het water van de heilige bron van Tampak Siring onderga je van hem de purificatieceremonie. Wellicht overbodig om te zeggen: aangezien je meegaat in de tempel wordt een participerende en respecterende houding van je verwacht voor deze dag. De excursie duurt een dagdeel, je wordt opgehaald en terug naar Ubud gebracht met een auto. 
 
Om teleurstelling te voorkomen is het belangrijk om te weten dat het Balinese geloof niet toestaat dat vrouwen tijdens hun menstruatie de tempel in gaan.

Excursie 5: Purificatieceremonie met Balinese healer
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 76,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.Excursie 6: Jamu workshop - Zelf Ayurveda kruidenmedicijn maken

Jamu workshop - Zelf Ayurveda kruidenmedicijn maken
Jamu betekent medicijn op basis van planten en kruiden. Lilir en haar man Westi willen deze oude kennis, die zij van hun ouders hebben geleerd, doorgeven. In hun familiebedrijf leren ze je de traditionele Indonesische middeltjes maken. Bijvoorbeeld het Tumeric drankje, wat volgens Lilir de reden is dat zij nog nooit naar de dokter is geweest. Het zijn schatten van mensen, met niet alleen enorm veel kennis, ook erg veel humor. Na de workshop kun je heerlijke biologische producten kopen, van wierrook tot bodylotion, uiteraard ook allemaal gemaakt op basis van de heilzame werking van kruiden en planten. O ja, hadden we al gezegd dat Julia Robert hier tijdens de opnames van de film Eat, Pray, Love ook haar cadeautjes voor thuis kwam shoppen? De workshop duurt ongeveer twee uur. Er kunnen meerdere internationale reizigers meedoen. Er is maar één tafel, dus het is altijd een klein gezellige groepje. NB: De Jamu Workshop kan ook direct achter de Herbal Walk aan worden gevolgd. Er wordt dan een lunchpauze ingelast. 
 
NB:Tijdens de volgende feestdagen is op Bali alles gesloten en kan deze excursie niet plaatsvinden: Galungan, Kuningan en Nyepi Balinees Nieuwjaar. De exacte data dat deze feestdagen wordt gevierd verschillen per kalenderjaar. 
 

Excursie 6: Jamu workshop - Zelf Ayurveda kruidenmedicijn maken
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.Excursie 7: Wandelen op de bergkam van de Mount Batur vulkaan

Wandelen op de bergkam van de Mount Batur vulkaan
Deze wandeling biedt de mooiste uitzichten van Bali, maar soms wordt het zicht volledig ontnomen door binnen drijvende witte wolken. Je moet daarom wel vroeg op (4 uur). Na ca 2 uur rijden loop je in het schemerdonker (ca 3 kwartier) de berg op naar boven (neem zaklamp mee). Vanuit het uitkijkpunt zie je de zon op komen terwijl je geniet van je eenvoudig ontbijtje. Je loopt over de rand van de caldera, de kom van een enorme oude vulkaan krater, waarbij je uitkijkt op de actieve ‘jonge’ vulkaan Batur (Gunung Batur) (1717 m), en het vulkaanmeer Danau Batur –een meer gevormd in de oude vulkaankrater. (Je gaat dus niet naar de top van een vulkaan, een groot deel van de wandeling is relatief vlak.) Erachter zie je Mount Agung liggen, met 3142 meter de hoogste piek van Bali, en aan de andere kant zie je de zee. Je loopt ca 1,5 uur langs de rand, veelal langs een smal paadje met rechts van je een verval van 900 meter naar het meer en links een verval van 1000 meter naar de zee. Adembenemend! Pittig steil afdalen (ca 30-40 min) naar het meer en met een lokaal vissersbootje steek je het meer over, waar de auto met chauffeur al op je wacht. De tijden zijn gebaseerd op een gemiddelde conditie, de excursie is een privé tocht, dus je kunt je eigen tempo bepalen. Op de terugweg kun je stoppen bij de mooie hotspring (entree niet inbegrepen) en je spieren verwennen in het weldadig warme water en opfrissen in het grote zwembad. (deze excursie is join in; er kunnen andere reizigers mee gaan, max 6 pers.)

Excursie 7: Wandelen op de bergkam van de Mount Batur vulkaan
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 150,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.Excursie 8: Herbal Walk & Jamu workshop (Ayurvedisch kruidenmedicijn)(8:00-16:00)

Herbal Walk & Jamu workshop (Ayurvedisch kruidenmedicijn)(8:00-16:00)
Jamu betekent medicijn op basis van planten en kruiden. Lilir en haar man Westi willen deze oude kennis, die zij van hun ouders hebben geleerd, doorgeven. Met Westi wandel je door de rijstvelden, op zoek naar kruiden en hun toepassingen, en je hoort van alles over de manier van leven in Bali. In een eenvoudige warung kun je zelf een lunch halen. In hun familiebedrijfje leren ze je hoe je zelf de traditionele Indonesische middeltjes kunt maken. Bijvoorbeeld het Koenjit drankje, wat volgens Lilir de reden is dat zij nog nooit naar de dokter is geweest. Het zijn schatten van mensen, met niet alleen enorm veel kennis, ook erg veel humor. Na de workshop kun je voordelig heerlijke biologische producten kopen, en net als Julia Roberts met een lipbalm naar huis gaan.

NB:Tijdens de volgende feestdagen is op Bali alles gesloten en kan deze excursie niet plaatsvinden: Galungan, Kuningan en Nyepi Balinees Nieuwjaar. De exacte data dat deze feestdagen wordt gevierd verschillen per kalenderjaar. 

Excursie 8: Herbal Walk & Jamu workshop (Ayurvedisch kruidenmedicijn)(8:00-16:00)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.


Indonesië reizen - Bali - Traditionele ceremonies UbudIndonesië reizen - Bali - Traditionele ceremonies UbudIndonesië reizen - Bali - Traditionele ceremonies UbudIndonesië reizen - Bali - Traditionele ceremonies UbudIndonesië reizen - Bali - lekker eten in UbudIndonesië reizen - Bali - lekker eten in UbudIndonesië reizen - Bali- Paleis van de koninklijke familie in UbudIndonesië reizen - Bali- Paleis van de koninklijke familie in UbudIndonesië reizen - Bali - Monkey Forest UbudIndonesië reizen - Bali - Monkey Forest UbudIndonesië reizen - Bali - Monkey Forest UbudIndonesië reizen - Bali - Purificatie ceremonie UbudIndonesië reizen - Bali - Purificatie ceremonie UbudIndonesië reizen - Bali - Purificatie ceremonie UbudIndonesië reizen - Bali - Purificatie ceremonie UbudIndonesië reizen - Bali - Purificatie ceremonie UbudIndonesië reizen - Bali - De markt op in UbudIndonesië reizen - Bali - De markt op in UbudIndonesië reizen - Bali - Kinderen dansen in UbudIndonesië reizen - Bali - Kinderen dansen in UbudIndonesië reizen - Bali - Herbal walk excursie UbudIndonesië reizen - Bali - Herbal walk excursie UbudIndonesië reizen - Bali - Jamu workshop in UbudIndonesië reizen - Bali - Jamu workshop in UbudIndonesië reizen - Bali - Jamu workshop in UbudIndonesië reizen - Bali - Traditionele ceremonies UbudIndonesië reizen - Bali - Traditionele ceremonies UbudIndonesië reizen - Bali - Traditionele ceremonies UbudIndonesië reizen - Bali - Traditionele ceremonies UbudIndonesië reizen - Bali - Traditionele ceremonies Ubud

Reacties van reizigers (27)

"Het beklimmen van de Ijen vulkaan is een must. Wat prachtig!"

Indonesie rondreis - Sumatra - jungle trek orang-oetans - Java - Borobodur - Yogyakarta - Bromo - Ijen - Lovina - Ubud

Saskia Van de Ven - 29-09-2017
Onze eerste reactie over onze Indonesie vakantie Super vakantie, geweldige dingen gezien, super geregeld! Zeker voor herhaling vatbaar. Hoogtepunten voor ons waren: de twee daagse jungle hike bijBukit Lawang, de Ijen vulkaan, het snor...
Verder lezen
Bali reizen: Eten, Bidden en Beminnen in Ubud
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"A dream vacation!"

Bali vakantie - Ubud - Sidemen - Amed - Gili Meno - Sanur

Lucas Cranen - 18-09-2017
A dream vacation! ​Hoogtepunten voor ons waren de tradities en de dagelijkse bezigheden van het volk, zoals offers bij tempels en rijstvelden en bij mensen thuis eten (bali aga dorpjes in Oost-Bali). En natuurlijk de Gili eilanden! Dit was echt...
Verder lezen
Bali reizen: Eten, Bidden en Beminnen in Ubud
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Fantastisch, veel mooie indrukken en prima verzorgd!"

Ubud, Pemuteran, Munduk, Lovina, Sidemen, Amed, Padanbai, Sanur

Annette Bergman - 01-08-2017
We hebben een mooie rondreis door Bali gemaakt. Alles is prima geregeld, ook op de taxi's naar de activiteiten konden we altijd rekenen.   In Padangbai hadden we tot onze verrassing een upgrade. We waren hier heel blij ...
Verder lezen
Bali reizen: Eten, Bidden en Beminnen in Ubud
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Een geweldige reis naar Bali!"

Bali - Ubud - Munduk

Libiana Nisia - 19-04-2017
Mijn laatste twee nachten in Munduk waren heel bijzonder, is echt een place to be. De kruidenmedicijn workshop in Ubud was een echt hoogtepunt. Hier leer je heel veel over wat de natuur te bieden heeft. ...
Verder lezen
Bali reizen: Eten, Bidden en Beminnen in Ubud
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Een heerlijke huwelijksreis op Bali"

Ubud - Gili Eilanden

Karlien Renckens - 21-06-2016
De eerste accommodatie was fantastisch, de tweede prima al had het wat luxer gemogen.  De mountainbike excursie was hartstikke leuk. De andere excursie hebben we helaas moeten cancelen vanwege mijn zwangerschap. Alles was goed geregeld!
Verder lezen
Bali reizen: Eten, Bidden en Beminnen in Ubud
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Een spirituele reis met onvergetelijke ervaringen!"

Ubud - Pemuteran - Lovina - Padangbai - Gili Meno - Sanur

Karin van Tol - 29-06-2015
Het was een hele bijzondere en spirituele reis met onvergetelijke ervaringen en kennismakingen, perfect  verlopen en georganiseerd op alle fronten.   De accommodaties waren heel authentiek en aangenaam en goed verzorgd...
Verder lezen
Bali reizen: Eten, Bidden en Beminnen in Ubud
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"We hoefden alleen maar te genieten"

Bali - Ubud - Munduk - Pemuteran - Siidemen

Ben, Ana en Demi vanderstappen - 01-09-2014
De reis over Bali was fantastisch! We zouden alledrie zo terug willen gaan.   De accomodaties waren prima.Een goede variatie van de wat “eenvoudige” en typisch Indonesisch...
Verder lezen
Bali reizen: Eten, Bidden en Beminnen in Ubud
Beoordeling van deze reis: 10,0
10,0/10 - 1 recensie
"Wij hebben ons tijdens de gehele reis nergens druk om hoeven te maken."

Bali-Tabanan-fietstocht Tanah Lot-Sidemen-rijstvelden-Amed-snorkelen-Munduk-Gili Meno-Sanur

Kevin en Patricia van Nieuwenburg - 03-06-2014
We hebben enorm genoten van onze Bali reis; wat een geweldige reis we hebben nergens over na hoeven denken, alles was tip top geregeld. We geven de reis een 9 en gaan Footprint Travel zek...
Verder lezen
Bali reizen: Eten, Bidden en Beminnen in Ubud
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Alles is echt fantastisch geregeld. Overal is aan gedacht."

Bali-Ubud-purificatieceremonie-Muduk-Sanur

Ploon Slegh en Candace Lo-A-Njoe - 01-05-2014
Bali is een fantastisch (ei)land, prachtige vredelievende bevolking, indrukwekkende tempels en bijzonder mooie natuur en zalig maar dan ook zalig lekker eten…was weer wennen die bruine boterham bij ontbijt…!...
Verder lezen
Bali reizen: Eten, Bidden en Beminnen in Ubud
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Een fantastische Bali ervaring!"

Bali reizen - Tabanan - Pemuteran - Lovina - Ubud - Seminyak - vakantie Bali

Helene en Ger van Riemsdijk Schouten. - 14-12-2013
Graag willen we jullie via deze weg laten weten hoezeer wij hebben genoten van onze reis naar Bali. Alles was perfect door jullie georganiseerd. De bouwstenen waren perfect op elkaar afgestemd en het contact met Jacqueline was uitstekend. De ...
Verder lezen
Bali reizen: Eten, Bidden en Beminnen in Ubud
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Onze hoogtepunten: Kookles en Dolfijnexcursie"

Bali reizen - Tabanan - Munduk - Sidemen - Amed - Ubud - Sanur

André en Claudia - 26-09-2013
We willen jullie laten weten dat wij heel tevreden zijn over hoe de reis geregeld was door jullie, zowel in Nederland als in Indonesië. Hotels waren prima en ook de transfers en excursies die wij hadden geboekt waren prima geregeld. Met name de kookles (Sidemen) en de...
Verder lezen
Bali reizen: Eten, Bidden en Beminnen in Ubud
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Bijzondere ervaringen op Bali"

Bali reizen - Ubud - Pemuteran - Munduk - Sidemen - Sanur

Chris en Caro - 05-09-2013
Onze eerste reactie: Groen, alles groeit er en regelrecht de hemel in. Mensen zijn trots op hun eiland, op hun tolerantie en vertellen er graag over. We geven de reis een 8. Als familie of vrienden van plan zijn om naar Indonesië te gaan, zullen we Footpri...
Verder lezen
Bali reizen: Eten, Bidden en Beminnen in Ubud
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Iedere plaats op onze Bali reis had wel iets bijzonders."

Bali reizen - Tabanan - Munduk - Lovina - Sidemen - Amed - Ubud - Sanur

Mariska en Erwin - 07-07-2013
Onze Bali vakantie was uit de kunst. Zeer indrukwekkend, we hebben wel 1400 foto’s genomen. We kwamen echt voor onze rust. Het ene hotel is misschien luxer dan het andere, maar wat ons opviel, ten opzicht van bijvoorbeeld een vorige vakantie in Griekenlan...
Verder lezen
Bali reizen: Eten, Bidden en Beminnen in Ubud
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Alleen op reis? Het was alsof ik met een vriend op pad was!"

Bali reizen - Ubud - Munduk - Sidemen - Amed - Herbal Walk - Balinees koken - Purificatie Ceremonie

Rosanne Faber - 19-06-2013
Bali vond ik geweldig en alles was heel goed geregeld. Eigenlijk vond ik van mezelf dat ik met rugzak en reisgids op pad moest, maar ik begon er steeds meer tegenop te zien. Daarom koos ik voor jullie bouwstenen, zodat de basis geregeld was, maar ik ook ...
Verder lezen
Bali reizen: Eten, Bidden en Beminnen in Ubud
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Mijn spirituele reis naar Bali was een openbaring!"

Bali reizen - Spiritueel - Ubud - Eten, bidden en beminnen - Sanur - Zwemmen dolfijnen

Maureen Wever - 04-06-2013
Mijn spirituele reis naar Bali was zo bijzonder, echt een openbaring. Ik heb gewoon heimwee naar Bali. Omdat mijn vriend niet mee kon, ging ik alleen 2 weken op reis. Best spannend. Met hulp van Footprint had ik van te voren om de dag een excur...
Verder lezen
Bali reizen: Eten, Bidden en Beminnen in Ubud
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Heel bijzonder om dit als buitenstaander mee te mogen maken!"

Indonesie reizen - Java - Jakarta - Bogor - Bandung - Yogyakarta - Borobodur - Tabanan - Ubud - Sanur - Bali

Marjan de Mol en Hilde van Kruiningen - 19-05-2013
We hebben een geweldige reis gehad. We vonden het fijn dat er een programma was en we tegelijkertijd toch zelf vrijheid hadden om in overleg met de chauffeur dingen af te spreken. De chauffeurs waren vriendelijk en geïnteresseerd en alt...
Verder lezen
Bali reizen: Eten, Bidden en Beminnen in Ubud
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Bali: onze mooiste reis ooit gemaakt!"

Bali reizen: Sanur - Zwemmen dolfijnen - Lovina - Tabanan - Ubud - Eten bidden en beminnen

Ann, Philine (21), Charline (19) en Roxanne (17) - 13-04-2013
Onze Bali vakantie was echt super. Alles was ongelofelijk goed geregeld. Ik zou álles aanraden aan iedereen. Er is niets wat ik niet zó over zou doen. Als ik morgen op het vliegtuig kon stappen, deed ik het direct. Voor mijn kinderen was dit een totaal andere vakantie dan z...
Verder lezen
Bali reizen: Eten, Bidden en Beminnen in Ubud
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Ontzettend leuk contact met onze lokale gidsen"

Bali reizen - Munduk - Pemuteran - snorkelen Menjangen eiland - Ubud - Eten, bidden en beminnen

Eric Stokman en Natascha Verhaar - 11-04-2013
Onze reis op maat naar Bali is ons buitengewoon goed bevallen. We hadden 2 weken de tijd en wilde het meeste ervan maken, dus we hadden allemaal excursies geboekt. Dit waren allemaal hele leuke uitstapjes met enthousiastelokale...
Verder lezen
Bali reizen: Eten, Bidden en Beminnen in Ubud
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Mooi om het dagelijks leven op Bali te fotograferen"

Bali vakantie - Tabanan - Ubud - Munduk - Lovina - Sidemen - Amed - Gili Meno - Sanur

Bibi Veth en Jasper van der Meij - 12-10-2012
Dit was de eerste keer dat we op vakantie gingen naar een  tropisch land. Daarom wilden we makkelijk starten en alles van te voren geregeld hebben. In het begin was het wel even wennen: de cultuur, de andere manier van leven of eten  en vooral de vele insecten.  Maar alles...
Verder lezen
Bali reizen: Eten, Bidden en Beminnen in Ubud
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"We hadden zoveel contact met de lokale bevolking op onze Indonesie reis!"

Indonesië rondreis - Wandelen Lombok - West Bali - Ubud - Pemuteran - Munduk - Lovina - Sidemen - Amed - Sanur

José en Richard Pol - 16-08-2012
We hebben het geweldig gehad! Deze manier van reizen in Indonesië is ons heel goed bevallen, we zijn helemaal enthousiast. We hebben zó veel gezien en veel meegemaakt. De chauffeurs waren allemaal op tijd, de gidsen geweldig en we hebben veel van hen geleerd. Ook de afwisseli...
Verder lezen
Bali reizen: Eten, Bidden en Beminnen in Ubud
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Wat is de Balinese bevolking vriendelijk!"

Rondreis Bali op maat - Munduk - Lovina - Ubud - Gili Meno - Sanur

Hanneke Dijkslag - 26-04-2012
We hebben een prachtige vakantie gehad op Bali, wat een bijzonder land. Sanur was prachtig, met een mooi strand en we hadden een heel mooi huisje en tuintje. We hebben heerlijk gegeten, van Warung tot restaurants, dat was echt geweldig. Vier weken lang, drie keer per dag (warm) eten, en nergens...
Verder lezen
Bali reizen: Eten, Bidden en Beminnen in Ubud
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"De chauffeurs lieten ons veel van Bali zien"

Bali vakantie - Pemuteran - Lovina - Ubud - Gili eilanden - Sanur

Patrick Nutbeij - 15-03-2012
De hele reis vond ik heel goed geregeld, we zijn erg tevreden. De chauffeurs waren allemaal heel netjes, we hoefden nooit te wachten en ze deden heel erg hun best om ons overal naar toe te brengen. Onderweg stopten we bij een plekje waar ze manden maken of een heel erg leuk restaurantje. Hij na...
Verder lezen
Bali reizen: Eten, Bidden en Beminnen in Ubud
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Een rijstveld fotograferen..? Voor hem zo gewoon, voor ons zo speciaal!"

Bali vakantie op maat - Bali Excursies - Ubud - Mount Batur - Raften Sidemen Fietsen - Senang Hati Excursie

Juup de Kanter - 25-02-2012
Mount Batur wandeling Vroeg in de ochtend staan mijn vriendin en ik klaar voor onze privé ‘hiketocht’ over de bergkam bij Lake Batur. De enorme bergen liggen voor ons en dapper beginnen we aan de eerste klim. Helaas hebben we deze dag nie...
Verder lezen
Bali reizen: Eten, Bidden en Beminnen in Ubud
Beoordeling van deze reis: 10,0
10,0/10 - 1 recensie
"Wat een super leuke dag was dit!"

Bike trip - Sidemen - Zwemmen met dolfijnen

Lianne du Rieu - van der Kruk - 12-02-2012
Bike trip: Wat een super leuke dag was dit! Begonnen met een heerlijk en uitgebreid ontbijt met prachtig uitzicht over de Vulkaan en goede verhalen van de gids. Vervolgens een onverwacht (voor mij), maar interessant bezoek aan een plantage, waar van alles wordt verbouwd. Ik weet n...
Verder lezen
Bali reizen: Eten, Bidden en Beminnen in Ubud
Beoordeling van deze reis: 10,0
10,0/10 - 1 recensie
"Mooie toekomstvoorspelling van Ketut Liyer (Eat, Pray, Love)"

Rondreis Indonesië op maat - Olifanten - Orang-oetans - Sumatra - Tobameer - Borobodur - Bromo - Ubud - Menjangen

Ruud Storcken en Kirsten Klop - 28-08-2011
Twee weken hebben wij mogen genieten van het prachtige Indonesie. In vogelvlucht zijn wij door Sumatra, Java en Bali gereisd.   In Sumatra begonnen we met een geweldige jungletocht op zoek naar Orang Oetans in Bukit Lawang. Wat een mooie beesten. Kort daarna bel...
Verder lezen
Bali reizen: Eten, Bidden en Beminnen in Ubud
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Een fantastische vakantie, die helemaal bij ons paste"

Bali prive reis - Sidemen - Munduk - Pemuteran - Menjangen eiland - Ubud - Gili - Luxe hotel - Bali excursies

Sabine Aarts - 08-08-2011
Onze vakantie was echt helemaal geweldig. Jullie hadden het heel goed geregeld allemaal. De chauffeurs waren altijd op tijd, de accomodaties, wandelingen, workshops en excursies pasten echt bij ons.   Sidemen was een heel goed begin, we hebben ons gelijk laten m...
Verder lezen
Bali reizen: Eten, Bidden en Beminnen in Ubud
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Ik raad het iedereen aan om dit eens te doen"

Bali vakantie - Eten, bidden en beminnen - Ubud - Purificatie - Yoga Bali

andel - 30-01-2011
Ik heb een geweldige ervaring gehad met Yoga healing en retreat in Ubud bij Julie. Ik ben in november 2010 bij Julie in Villa Mantra geweest. Je verblijft in een erg mooi open gebouw. Alles is goed verzorgd. Ik was toen wel de enige gast, maar ben erg verwend. Ik had nog nooit aan yoga gedaan, ...
Verder lezen
Bali reizen: Eten, Bidden en Beminnen in Ubud
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie