Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed

Indonesie reizen: Oost Bali - Moedertempel Besakih - Sidemen - Bali Aga dorp - Waterpaleis Tirtagangga - Amed - USS Liberty

Maak je Bali reis compleet met de fascinerende trip naar het weinig bezochte oosten van Bali. Via een route met rijstterrassen, bergen en heilige tempels bereik je het schilderachtige Sidemen. Je maakt een soft trekking door het uitbundig groene landschap, bezoekt een traditioneel Bali Aga dorp, bekijkt de Moedertempel Besakih, en dwaalt door het romantische waterpaleis van Tirtagangga. Je snorkelt (of duikt) naar een gezonken scheepswrak bij Amed. 
 

Hoogtepunten van deze bouwsteen:

  • Soft trekking rijstvelden Sidemen
  • Snorkelen scheepswrak USS Liberty
  • Traditioneel Bali Aga dorp
  • Waterpaleis Tirtagangga
  • Prachtige rijstveld-route
  • Excursie: Koken bij mensen thuis
  • Excursie: Raften bij Sidemen
Reisschema
Dag 1: Aankomst Sidemen
Dag 2: Sidemen, rijstveldwandeling
Dag 3: Sidemen, (evt rijstveldwandeling) - Tenganan - Tirtagangga - Amed
Dag 4: Amed, snorkeltrip USS Liberty Tulamben
Dag 5: Vertrek Amed
Dag tot dag

Dag 1: Moedertempel Besakih en rijstveldterrassen Rendang en Selat

Moedertempel Besakih en rijstveldterrassen Rendang en Selat
Vandaag begint je Oost Bali reis met een mooie tocht naar Sidemen. Sidemen is prachtig gelegen tussen mooie rijstveld terrassen, het is een van de leukste routes op Bali om te rijden. Kom je uit het noorden (Lovina of Pemuteran), dan heb je de optie om via Besakih tempel of Bangli Kehen tempel hier naar toe te rijden. Besakih is de ‘moedertempel’ van Bali, de belangrijkste tempel. Bangli Kehen is een iets kleinere en dus ook iets rustigere tempel, maar ook prachtig gelegen. De weg komende uit het noorden tussen Rendang en Selat is één van de mooiste routes van Bali, de rijstterrassen hier zijn zelf genomineerd als Unesco erfgoed. Je slaapt in een hotel dat een oase van rust is, met een infinity pool die uitkijkt over de groene vallei.

Dag 2: Tot rust komen in de rijstvelden van Sidemen

Tot rust komen in de rijstvelden van Sidemen
Een dag in het prachtige Sidemen. In de ochtend maak je een rijstveld wandeling van circa 3 a 3,5 uur (afhankelijk van je tempo en hoeveel je stopt om foto's te maken) in de omgeving van Sidemen, onder leiding van een lokale gids. Hij leidt de weg over rijstdijkjes, waden door riviertjes. Je krijgt zeker natte schoenen! Trek goede wandelschoenen aan, als het nat is, kan de ondergrond glad zijn. De omgeving is een prachtig glooiend landschap van rijstvelden. Zo mooi, dat dit gebied is uitgeroepen tot Unesco werelderfgoed. In de droge maanden kan er geen natte rijst worden verbouwd, dan zullen er andere gewassen worden verbouwd op het land. Sidemen ligt tussen de bergen en de zee in. Je wandelt ook door wat dorpjes, wie weet zie je vrouwen op traditionele wijze weven. 's Middags is Sidemen een heerlijke plek om even helemaal niets doen en een boek te lezen. 
 
Je kunt ook kiezen voor een Bali excursie. Ga bijvoorbeeld koken bij een Balinese familie thuis (een dorp tussen Ubud en Sidemen in). Je doet samen inkopen op de markt, waarna de vrouw des huizes je haar geheime recept met de typische Balinese kruiden onthuld. 's Middags komen de kinderen thuis. Alle broers blijven op hetzelfde terrein bij hun ouders wonen, dus het is een gezellige boel. Avonturiers en waterratten kunnen gaan raften op de Telaga Waja rivier. Deze Bali excursie combineert actie en avontuur met een prachtige groene omgeving. Indien je voor een excursie kiest, schuift je rijstveld wandeling naar morgen ochtend. 
 
 

Dag 3: Bali Aga dorpje Tenganan en Waterpaleis Tirtagangga

Bali Aga dorpje Tenganan en Waterpaleis Tirtagangga
Indien je gisteren een excursie hebt gemaakt, maak je in de ochtend een rijstveld wandeling in de omgeving van Sidemen. Je checkt na de wandeling uit, en misschien wil je nog lunch eten in het hotel.
 
De auto met chaufeur haalt je weer op om het Bali Aga dorpje Tenganan te bezoeken. De Bali Aga zijn de traditionele bewoners van Bali. Zij waren hier al, voordat de hindoeïstische Majapahit uit Java in de 11de eeuw naar Bali kwamen. De Bali Aga hebben een animistisch geloof. Ze vereren hun voorouders en de natuur. Dit animistische geloof is ook wel verweven geraakt in het Balinees-hindoeïsme. Een volgende leuke stop is het romantische waterpaleis Tirtagangga met vele vijvers, fonteinen en baden, gebouwd door een raja. Je kunt over de stapstenen de hele vijver doorstappen. Je overnacht in Amed in een mooi hotel met zwembad aan het strand.

Dag 4: Snorkelen boven het wrak van de USS Liberty in Amed

Snorkelen boven het wrak van de USS Liberty in Amed
Tijd voor een bijzondere Bali excursie (inclusief): vandaag ga je snorkelen boven het beroemde USS Liberty wrak. Het schip is in de tweede wereld oorlog gebombardeerd en versleept naar de oostkust van Bali. Tijdens een vulkaanuitbarsting brak het schip in tweeën en gleed het de zee in. Het ligt nu 50 meter van het strand en is helemaal begroeid met koraal. Het koraal trekt schollen vissen aan, van groot tot klein. Hiermee is het beste scheepswrak ter wereld om naar te snorkelen en duiken! Als je duikt, kun je ‘upgraden’ naar 2 duiken rondom het wrak, want dit wil je natuurlijk van zo dichtbij mogelijk bekijken. De eerste duik gaat rondom het wrak, de tweede duik gaat over het middendek van het schip. Je hebt altijd open toegang naar boven (zoals PADI voorschrijft), je komt nooit in een benauwde situatie. Afhankelijk van de planning krijg je een picknicklunch mee of je eet je lunch bij de duikschool.
 
Na het snorkelen kun je ‘s middags op eigen gelegenheid het proces van zeezoutwinning bekijken, waar Amed beroemd om is. Het zeewater wordt gezeefd, totdat men het beroemde zeezout heeft. Het strand in Amed is zwart vulkanisch zand, wat erg warm kan worden. Het is toch wel erg lekker om ook een zwembad bij je hotel te hebben waar je ‘s middags lekker kunt zonnen en even af kunt koelen.

Dag 5: Einde van je Oost Bali reis

Einde van je Oost Bali reis
Na het ontbijt is deze bouwsteen en je Oost-Bali reis afgelopen.

Achtergrond

Sawa’s in Sidemen

Op zoek naar rust en authenticiteit op je Bali reis? Bezoek dan Oost-Bali. Sidemen is een groene oase aan de Unda rivier, met op de achtergrond een indrukwekkende Mount Batur vulkaan (3142m), waarvan de top regelmatig door wolken wordt bedekt. Als je hier rondwandelt zie je velden vol bamboe, salakvruchten, cacao, rijst, bergstroompjes en bomen vol bloemen. Een Engelssprekende gids vertelt over de lokale planten en gebruiken. ’s Nachts val je in slaap bij het geluid van vogels, krekels en kikkers. Al het groen is zo uitbundig, dat veel schilders zich hier vestigden, zoals de invloedrijke schilder Water Spies in 1939. In deze omgeving worden ook speciale kleden geweven.

De oostkust van Bali

Wie nog verder oostelijk rijdt, zal het idee krijgen in een totaal andere wereld te stappen. De kust aan deze kant van het eiland is heel droog. Alleen de lontar palmbomen steken uit boven het droge gras en de lava rotsen. Oude Hindoe geschriften schrijven deze sterke palmboom 801 gebruiken toe. De heilige boeken zelf worden –nog altijd- geschreven op deze lontar bladeren. Rijdend langs de kust bij Amed krijg je een soort eind van de wereld gevoel. Dit gebied is arm, omdat de grond te droog is voor veel soorten landbouw. Als je deze kant van het eiland bezoekt, ben je één van de weinigen en dat terwijl er genoeg te zien is.

Scheepswrak USS Liberty in Amed

Het kustplaatsje Amed, met zijn zwarte vulkaanstrand met felgekleurde houten boten, is een verzamelplaats voor duikers en snorkelaars naar het gezonken scheepswrak van de USS Liberty. Het enorme wrak is met koraal begroeid, waardoor het boordevol kleurige vissen zit. Het ligt maar 50 meter van het strand en is daarmee een van de best bereikbare wrakken ter wereld, zowel om te snorkelen als te duiken. Je kunt hier ook zien hoe zout uit zeewater wordt gezeefd. In Amed vindt je restaurants en hotels, maar in een paar minuten zit je weer in de middle of nowhere.

Pura Besakih, de heilige moedertempel

Onderweg is ook genoeg te zien. Als je uit het noorden komt, kun je onderweg Pura Besakih, de heilige moedertempel bezoeken. De belangrijkste tempel van Bali ligt 1000 meter op de helling van Mount Agung, de hoogste berg van Bali. De Balinezen geloven dat de goden op de berg wonen. Op deze plaats wordt al duizenden jaren de goden vereerd, de stenen basis van de hoofdtempel is al zeker 2000 jaar oud. Vanaf 1284 is het een hindoeïstische tempel. Jammer genoeg mag je als toerist niet de tempel zelf binnen gaan. Maar het is een prachtig gezicht om mensen met hun traditionele, kleurrijke kleding en torenhoge offermanden met fruit op het hoofd de tempel in te zien gaan. Je kunt er ook voor kiezen naar de rustigere Pura Kehen in Bangli te gaan. Deze kleinere versie van Besakih is gelegen aan een sprookjesachtige bosweg tussen Rendang en Sidemen.

Traditioneel Bali Aga dorp

Van Sidemen naar Amed is ook een leuke route met stops bij een waterpaleis en een traditioneel dorp. Tenganan is een traditioneel dorp waar het animistische Bali Aga volk woont, de inwoners van Bali van voor de komst van de hindoeïstische Majapahit uit Java in de 11de eeuw. De Bali Aga vereren hun voorouders en de natuur en willen het liefst zo traditioneel mogelijk blijven leven. Auto’s en brommers worden uit het dorp geweerd. Het plaatsje is mooi gelegen met uitzicht op de heuvels. Het is wel prettig ter plekke een gids uit het dorp te nemen, die nemen je vaak mee naar hun eigen familie en laten het textiel zien die de familie maakt. De Bali Aga weven magische doeken, genaamd kamben gringsing, die beschermen tegen zwarte magie. De dubbele ikat techniek wordt hier voor gebruikt. Het hele proces van katoen verbouwen tot het verven gebruikmakend van lokale planten wordt in dit dorpje gedaan.

Waterpaleis Tirtagangga

Het waterpaleis Tirtagangga is een romantische plek met baden, vijvers en fonteinen in een mooie tuin, uitkijkend over heuvels met frisgroene rijstterrassen. Het paleis is in 1948 gebouwd door de Raja van Amlapura. De letterlijke vertaling is water uit de Ganges, de heilige rivier in India.

Kortom, met een reis naar Oost-Bali rijdt je door de mooiste landschappen van Bali, er is veel te zien en er zijn relatief weinig toeristen. Wij zeggen: een echte aanrader voor liefhebbers van rust en authenticiteit! 

Reisschema
Dag 1: Aankomst Sidemen
Dag 2: Sidemen, rijstveldwandeling
Dag 3: Sidemen, (evt rijstveldwandeling) - Tenganan - Tirtagangga - Amed
Dag 4: Amed, snorkeltrip USS Liberty Tulamben
Dag 5: Vertrek Amed

 
 
Hotel & Vervoer
Accommodatie:
Wij zijn altijd op zoek naar de leukste locaties. In Sidemen verblijf je in een hotelletje in het groen. Het hotel is een oase van rust. In Amed verblijf je in een prettig hotel aan het strand met zwembad in de tuin.

Vervoer:
Een auto met Engelssprekende chauffeur/gids brengt je vanaf je vorige bestemming (bijvoorbeeld Pemuteran of Lovina in het noorden) naar Sidemen. Je maakt een dagtoer met stops zodat je de heiligste tempel van Bali Pura Besakih kunt bekijken. Ook voor de tocht van Sidemen naar Amed heb je een privé auto met chauffeur tot je beschikking, zodat je het Bali Aga dorp en het waterpaleis kunt bekijken. 
Prijzen
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 15 december 2019. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt een derde bed (stretcher, daybed, matras) op de kamer bijgezet; de prijs voor een eenpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. In de zomer (juli/augustus/september), rond de feestdagen (van 15 december t/m 15 januari) en het Suikerfeest berekenen we een hoogseizoentoeslag. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstof prijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 550,- p.p.€ 299,- p.p.€ 237,- p.p.€ 251,- p.p.€ 227,- p.p.€ 229,- p.p.
Inclusief:
 • 4 overnachtingen met ontbijt
 • 1x dag excursie per auto met Engelssprekende chauffeur vanaf je vorige bestemming in Bali (Pemuteran, Lovina, Munduk, Ubud, Sanur) met diverse stops onderweg
 • 1x rijstveld wandeling met Engels sprekende gids in Sidemen
 • 1x middag excursie per auto met Engelssprekende chauffeur van Sidemen naar Amed met stops in Bali Aga dorpje Tenganan en het waterpaleis Tirtagangga
 • 1x snorkel excursie USS Liberty inclusief lunch
 • Uitgebreide Nederlandstalige reisinformatie
 • Nederlandstalige ondersteuning ter plekke door onze lokale vertegenwoordiger

Exclusief:
 • Internationale en binnenlandse vluchten
 • Zoutwinning proces kun je desgewenst op eigen gelegenheid bezoeken
 • Overige entreegelden, donaties en fooien

Excursie 1: Kookcursus bij Balinese familie
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
vanuit Ubud€ 169,- p.p.€ 85,- p.p.€ 71,- p.p.€ 64,- p.p.€ 68,- p.p.€ 64,- p.p.
Sidemen/Sanur€ 175,- p.p.€ 88,- p.p.€ 73,- p.p.€ 68,- p.p.€ 73,- p.p.€ 68,- p.p.
Inclusief privé auto met Engelssprekende chauffeur/gids, bezoek aan markt, Kertagosa paleis in Klungklung en (zelfgekookte) Balinese lunch bij familie in Balinese compound.

Excursie 2: Raften op de Telaga Waja rivier
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 60,- p.p.€ 46,- p.p.€ 42,- p.p.€ 41,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.
Incl: transport vanaf Sidemen, raftmateriaal incl zwemvest en helm, verzekering, thee of koffie bij aankomst, lunch, gebruik douche en handdoek.
Excl: overige drankjes, fooi, eventuele watersandalen (te koop voor ca. €5,-).


Excursies

Sidemen

Excursie 1: Kookcursus bij Balinese familie

Kookcursus bij Balinese familie
De Balinese keuken is verrukkelijk. Leer de kneepjes van het vak tijdens deze kookcursus. Dit is geen gewone kookcursus, je volgt het bij mensen thuis. Geen toeristische aftreksels, maar de authentieke keuken! 's Ochtends bezoek je eerst de markt. Je leert welke kruiden en groentes er gebruikt worden en hoe je alles moet snijden of stampen in een vijzel. Al snel stijgen de heerlijkste geuren op. Na afloop eet je zelf als (late) lunch de heerlijke nasi goreng, kare of bubur ketan hitam (pudding van zwarte rijst). Smullen geblazen! Na de lunch wordt je terug naar Ubud gebracht, eventueel nog met een stop onderweg.De recepten krijg je mee, dus thuis kun je vriend en vijand versteld doen staan over je kookkunsten.

Excursie 1: Kookcursus bij Balinese familie
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
vanuit Ubud€ 169,- p.p.€ 85,- p.p.€ 71,- p.p.€ 64,- p.p.€ 68,- p.p.€ 64,- p.p.
Sidemen/Sanur€ 175,- p.p.€ 88,- p.p.€ 73,- p.p.€ 68,- p.p.€ 73,- p.p.€ 68,- p.p.Excursie 2: Raften op de Telaga Waja rivier

Raften op de Telaga Waja rivier
In een adembenemend groene omgeving maak je deze white water rafting. Actie is er zeker, als een razende links en rechts peddelen en dan zijn er nog de verschillende ‘hindernissen’ zoals platliggen in je rubber boot om onder de lage bamboe bruggen door te gaan. Maar de meest spectaculaire is natuurlijk een dam van 2 meter omlaag. Niet té eng, wel lekker spannend en avontuurlijk!

Excursie 2: Raften op de Telaga Waja rivier
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 60,- p.p.€ 46,- p.p.€ 42,- p.p.€ 41,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.


Indonesië reizen - Bali - Moedertempel BesakihIndonesië reizen - Bali - Moedertempel BesakihIndonesië reizen - Bali - Moedertempel BesakihIndonesië reizen - Bali - Moedertempel BesakihIndonesië reizen - Bali - Moedertempel BesakihIndonesië reizen - Bali - Moedertempel BesakihIndonesië reizen - Bali - SidemenIndonesië reizen - Bali - Onderweg naar AmedIndonesië reizen - Bali - SidemenIndonesië reizen - Bali - Raften op de Telega Waja rivierIndonesië reizen - Bali - Kookcursus bij een Balinese familie in SidemenIndonesië reizen - Bali - Kookcursus bij een Balinese familie in SidemenIndonesië reizen - Bali - Waterpaleis TirtaganggaIndonesië reizen - Bali - Waterpaleis TirtaganggaIndonesië reizen - Bali - Waterpaleis TirtaganggaIndonesië reizen - Bali - Waterpaleis TirtaganggaIndonesië reizen - Bali - Onderweg naar AmedIndonesië reizen - Bali - Onderweg naar AmedIndonesië reizen - Bali - Strand bij AmedIndonesië reizen - Bali - Strand bij AmedIndonesië reizen - Bali - Duiken bij het wrak van de USS Liberty in AmedIndonesië reizen - Bali - Duiken bij het wrak van de USS Liberty in AmedIndonesië reizen - Bali - Duiken bij het wrak van de USS Liberty in AmedIndonesië reizen - Bali - Amed

Reacties van reizigers (79)

"Een inspirerende en prima verzorgde reis op Bali met enthousiaste chauffeurs"

Ubud - Pemuteran - Munduk - Lovina - Sidemen - Tenganan - Tirtagangga - Amed - Gili Meno - Sanur

Piet Hein de Bok - 23-10-2018
Het is een inspirerende en prima verzorgde reis geweest. Goede opvang; verzorgde resorts en chauffeurs, die met plezier hun land en hun cultuur wilden laten zien. Alle resorts waren verzorgd en goed. Alleen in Munduk zaten we helaas niet in het v...
Verder lezen
Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Een onwijs gave reis!"

Ubud - Nusa Lembongan - Sidemen - Kalibaru - Meru Berinti - Ijen vulkaan - Pemuteran - Padangbai

Maxime en Yvonne - 19-10-2018
De organisatie was top. De chauffeurs waren altijd op tijd, dit gold ook voor de gidsen van de excursies. Ook spraken de meeste chauffeurs en gidsen goed Engels. Wij vonden het alleen jammer dat het informatiepakket pas bij aankomst verstrekt werd.   ...
Verder lezen
Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Ook Bali heeft nog veel rustige en authentieke plekjes!"

Sidemen - Amed - Padangbai - Pemuteran - Munduk - Ubud

Anja Sanders - 11-10-2018
We verbleven steeds in vriendelijke, kleinschalige en rustig gelegen hotelletjes, waarbij Sidemen er wel uitsprong met haar idyllische, tropische tuin en prachtige uitzichten over de rijstvelden. De organisatie van de reis is voortreffelijk! Wij zijn altijd onafh...
Verder lezen
Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Een prachtige afwisselende reis door 2 heel verschillende eilanden: Kalimantan en Bali!"

Kalimantan en Bali

Jacqueline Drop - 04-10-2018
Eerste reactie Een prachtige afwisselende reis door 2 heel verschillende eilanden: Kalimantan en Bali!   Hoogtepunt Het bezoek aan Tanjung Puting op Kalimantan en de orang oetans is onvergetelijk. Bij...
Verder lezen
Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Een geweldige rondreis!"

Ubud - Pemuteran - Lovina - Sidemen - Amed - Candidasa - Sanur

Johanneke Helmers - 24-08-2018
Het was een fijne reis. Alles was top geregeld, waardoor je nergens naar om hoefde te kijken. Ons favoriete hotel was absoluut Barong Villas in Sidemen: topper! Wat een fantastische plek! Hier wilden we nooit meer weg, al regende het te veel. Sup...
Verder lezen
Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"We hebben een heerlijke vakantie op Bali en Gili Trawangan gehad!"

Ubud - Pemuteran - Munduk - Lovina - Sidemen - Gili Trawangan - Seminyak

Tanja Nijhuis - 13-08-2018
We hebben weer heel veel gezien en gedaan, heerlijk gegeten en genoten van de natuur. We vonden Bali (met name het zuiden) wel heel druk, wij zijn 27 jaar geleden op Bali geweest en natuurlijk wisten we dat er veel veranderd is maar dat het zo toeristisch is geworden hadden we ...
Verder lezen
Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Geweldig, onovertroffen en onvergetelijk!"

Gunung Leuser Park - Sibayak - Samosir - Tuktuk - Yogya - Borobudur - Bromo - Kalibaru - Ubud - Amed - Seminyak

Inge - 13-08-2018
Het was een geweldige reis: We vielen van het ene hoogtepunt in het andere en dachten steeds gedurende onze 30 dagen reis "Dit is niet meer te overtreffen", om vervolgens erachter te komen dat het wel overtroffen kon worden. De accommodaties waren gevar...
Verder lezen
Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Een super vakantie!"

Tanjung Puting - orang oetans - Banjarmasin - Loksado - Ubud - Pemuteran - Sidemen - Amed

Johan de Nas - 11-05-2018
Kalimantan is echt een aanrader: de boottocht met de klotok heeft ons positief verrast. Het waren heerlijke dagen op de boot: je ziet onderweg oerang oetangs, neusapen, vogels, vlinders in een prachtige natuur en er wordt perfect voor je gezorgd met heerlijk eten en een lekker bed op het dek....
Verder lezen
Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
Beoordeling van deze reis: 10,0
10,0/10 - 1 recensie
"We troffen het met fantastische chauffeurs en gidsen!"

Indonesie rondreis - Sumatra - Java - Bali - orang-oetans Bukit Lawang - Borobodur - Yogyakarta - Ijen vulkaan

Joyce van Straten - 06-10-2017
Eerste reactie over onze Indonesië reis Fijne, goed geregelde vakantie waarin we absoluut hebben genoten.   Onze excursies in Indonesië - Twee daagse Jungle trekking. Zwaar veel klimmen en klauteren. We hadden twee...
Verder lezen
Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"A dream vacation!"

Bali vakantie - Ubud - Sidemen - Amed - Gili Meno - Sanur

Lucas Cranen - 18-09-2017
A dream vacation! ​Hoogtepunten voor ons waren de tradities en de dagelijkse bezigheden van het volk, zoals offers bij tempels en rijstvelden en bij mensen thuis eten (bali aga dorpjes in Oost-Bali). En natuurlijk de Gili eilanden! Dit was echt...
Verder lezen
Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Teveel indrukken om in één zin samen te vatten!"

Yogyakarta - Solo - Tawangmangu - Malang - Bromo - Sukamade - Pemuteran - Munduk - Ubud - Sidemen

Alfons Vernooij - 21-08-2017
Het was een heel intensieve en indrukwekkende reis, zowel qua natuur als cultuur. Boeiend contrast tussen Java en Bali. Zeer gastvrij. De accommodaties waren over het geheel zeer luxueus voor ons doen. Dus meestal zeer mooi. De negatieve uitschie...
Verder lezen
Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Een onvergetelijke en afwisselende reis naar het prachtige Sulawesi en Bali."

Sanur - Ubud - Makassar - Rantepao - Tana Toraja - Bantimurung - Tempemeer - Amed

Sandra Dekker - 14-08-2017
De organisatie is goed verlopen. Vóóraf door het makkelijke e-mailcontact met Footprint Travel. Snelle reacties, goede tips. Tijdens de reis was het fantastisch: bij aankomst kregen we een uitgebreid informatiepakket ...
Verder lezen
Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"We hebben het echte Bali leren kennen!"

Ubud - Pemuteran - Munduk - Lovina - Sidemen - Amed - Sanur

Linda van Gaalen - 14-08-2017
Mooie afwisselende reis waarbij we veel contact hebben kunnen maken met de lokale bevolking. We hebben het echte Bali ook leren kennen. De accommodaties vielen in de categorie middenklasse. De leukste acco's waren die in Ubud: wat rustiger geleden in het toch wel erg dru...
Verder lezen
Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Jammer dat ik alweer terug ben...."

Ubud - Pemuteran - Munduk - Amed - Sidemen - Tabanan

Ingrid en Jos - 04-08-2017
Het was een onvergetelijke reis! Prachtig.  Ik was heel tevreden over alle accommodaties. Het eerste hotel in Ubud vond ik geweldig. De mensen waren heel aardig en het was goed verzorgd. In Permuteran was de accommodatie ook heel mooi en perfect, maar d...
Verder lezen
Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
Beoordeling van deze reis: 10,0
10,0/10 - 1 recensie
"Fantastisch, veel mooie indrukken en prima verzorgd!"

Ubud, Pemuteran, Munduk, Lovina, Sidemen, Amed, Padanbai, Sanur

Annette Bergman - 01-08-2017
We hebben een mooie rondreis door Bali gemaakt. Alles is prima geregeld, ook op de taxi's naar de activiteiten konden we altijd rekenen.   In Padangbai hadden we tot onze verrassing een upgrade. We waren hier heel blij ...
Verder lezen
Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Vooral de wandelingen met de diverse gidsen waren prachtig."

Java - Borobudur - Yogyakarta - Sukuh - Malang - Bromo -Kalibaru - Bali -Pemuteran - Munduk - Sidemen - Gili Meno

Marinel van de Kraats - 12-09-2016
Dit was een hele afwisselende vakantie met veel hoogtepunten. Bijna alle accommodaties hadden een prachtige ligging gemeen. De meeste waren ook kleinschalig en authentiek; leuk. Sommige onderkomens waren niet zo fris. De accommod...
Verder lezen
Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Met het hele gezin een prachtige reis gemaakt!"

Yogyakarta - Borobudur - Tawangmangu - Malang - Bromo - Kalibaru - Pemuteran - Ubud -Sidemen - Seminyak

Nicole van Dorsten - 19-08-2016
We hebben met ons gezin met drie volwassen kinderen van 18, 20 en 22 jaar een prachtige reis gemaakt door Java en Bali. We hebben de reis samen met Footprint Travel samengesteld om in ieders behoeften te voorzien. Actie en ontspanning. De variatie was perfect en de organisatie was goed. ...
Verder lezen
Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Een geweldige, inspirerende en relativerende familievakantie op Bali"

Ubud - Lovina - Amed - Sidemen - Gili Meno - Sanur - Padangbai

Maarten Versluis - 11-08-2016
De begeleiding van de chauffeurs en gidsen is geweldig. Ze houden van Bali en vertellen daar graag over: cultuur, scholing, zorg, politiek, toerisme inkomsten etc. Eén reisdag zat wel erg vol met excursies, dat konden we dan ook gelukkig zelf aanpassen....
Verder lezen
Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Een zeer mooie en interessante vakantie op Bali"

Ubud - Pemuteran - Munduk - Lovina - Sidemen - Tenganan - Tirtagangga - Amed - Gili Meno - Sanur

James Bensdorp - 01-08-2016
Wij hebben een zeer mooie en interessante vakantie gehad op Bali. We hebben veel gezien, beleefd en gedaan. We hebben aardige mensen ontmoet en vonden het een mooi land. Alle locaties waar we verbleven waren goed en boven verwachting. De hotels in Ubud en Pemuteran waren d...
Verder lezen
Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Indrukwekkende reis naar Bali en Flores!"

Ubud - Sidemen - Amed - Sanur - Maumere - Kelimutu - Riung - Ruteng - Labuan Bajo - Komodo

Gertjan Kruijt - 29-07-2016
We hebben zo veel mooie ervaringen en indrukken opgedaan.  Over het algemeen was de organisatie uitstekend. We hadden een hele fijne chauffeur, die niet alleen erg prettig reed, maar ook een leuke reisgenoot was. Bovendien speelde hij goed in...
Verder lezen
Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Een zorgeloze vakantie op Bali, Gili en Lombok"

Tabanan - Pemeteran - Amed - Ubud - Sideman - Tetebatu - Senaru - Gili Meno

Dirk Koster - 13-07-2016
Van alle snorkelplekken was de eerste, langs het mooie rif van Pemuteran het allermooist. Bij Amed viel het wat tegen door de sterke wind, waardoor we niet bij het wrak konden komen. Het snorkelen bij Labuan Pandan was ...
Verder lezen
Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Eén groot avontuur op Bali en Gili!"

Ubud - Amed - Sideman - Sanur - Padangbai - Gili Trawagan

Doriene Verzijlenberg - 27-06-2016
Wij hebben de reis als onze mooiste reis ooit ervaren. Alles was top geregeld of het werd ter plaatse adequaat en vriendelijk opgelost. De binnenlanden van Bali zijn absolute aanrader c.q. een must als je het echte Bali wilt ervaren...
Verder lezen
Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
Beoordeling van deze reis: 10,0
10,0/10 - 1 recensie
"Prachtige ervaring; we komen zeker nog terug!"

Medan - Bukit Lawang - orang oetans - Tangkahan - olifanten - Berastagi - Tobameer - Sidemen - Amed - Gili Meno

Maurice Schifferling - 25-01-2016
In begin waren we met name bezorgd over hoe de reis zou verlopen (bijvoorbeeld organisatie, de chauffeur etc.), maar dit is 100% meegevallen. Er werd genoeg informatie aangeleverd bij aankomst op vliegveld; het draaiboek is prima met alle info die nodig is...
Verder lezen
Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Bali is een prachtig eiland met ontzettend aardige mensen!"

Ubud - Pemuteran - Munduk - Sidemen - Amed

Marieke Cappers - 04-01-2016
Wij vonden de reis ongelofelijk smooth gaan allemaal. Dit was nooit zo goed gelukt als we het zelf hadden geregeld. We hebben op een gegeven moment onze dochter een week bijgeboekt en alles is toen prima aangepast. Chauffeurs waren op tijd en als we iets...
Verder lezen
Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Fantastisch!"

Tabanan - Pemuteran - Lovina - Sidemen - Amed - Gili Meno - Sanur

Claudia Evers - 05-10-2015
Wij vonden de organisatie van de reis super geregeld! Het hoogtepunt van de reis was voor ons duiken op Gili Meno! Op een tweede plaats komt het snorkelen op Menjangan Island   Wij vonden alle...
Verder lezen
Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Prachtig en heerlijk!"

Tabanan - Pemuteran - Sidemen - Amed - Sanur

Taco de Groot - 25-09-2015
De variatie in de verschillende hotels was goed. Tabanan was een hele mooie start van de vakantie. Permuteran was qua oppervlakte groot, maar de huisjes waren mooi. Wel hadden we problemen met de airco en wifi, maar dit probeerde het hotel zeer pro-actief op te lossen. Het...
Verder lezen
Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Overweldigende ervaring!"

Yogyakarta - Borobudur - Prambanan - Sukuh - Malang - Bromo - Kalibaru - Munduk - Sidemen - Amed - Gili Meno - Sanur

Eddy Koopman - 24-09-2015
De reis was perfect georganiseerd. Overal stond iemand met een bordje op ons te wachten. Bij aankomst ontvingen we nog een fors pakket met extra informatie over de bestemmingen. Alles bleek reeds geregeld als we ons zorgen maakten of het wel goed ging. De tijdspl...
Verder lezen
Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"100% kunnen genieten omdat alles is geregeld!"

Ubud - Pemuteran - Sidemen - Amed - Gili Meno - Legian

Renee Groeneweg - 03-09-2015
De accommodaties in Pemuteran en Legian (Alam Kulkul) sprongen er enorm uit voor ons. De accommodatie in Sidemen vonden wij het minst vanwege aanwezig ongedierte. Wij zouden aanraden om de excursies op de mountainbike in Ubud en het raft...
Verder lezen
Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Het was een prachtige, perfect georganiseerde reis!"

Jakarta - Borobudur - Yogyakarta - Prambanan - Sukuh - Malang - Bromo - Kalibaru - Ubud - Sidemen - Amed - Gili Meno

Anna van Dartel - 24-08-2015
De accommodaties waren allemaal prima en de afwisseling tussen eenvoudig en comfortabel was prettig. Het hotel aan de voet van de Borobudur was prachtig en het was vooral heel fijn dat je in de namiddag al een kijkje kunt gaan nemen, het is dan een stuk rustiger dan bij de zons...
Verder lezen
Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Wat ons het meest is bijgebleven zijn de vriendelijke mensen van Bali!"

Tabanan - Ubud - Pemuteran - Lovina - Munduk - Sidemen - Amed - Gili Trawangan - Sanur

Marije Boon-van der Kuij - 21-08-2015
Als ik met m'n gezin aan de vakantie op Bali en Gili van Footprint Travel denk, hebben we heel veel positieve herinneringen en veel mooie beelden en foto's, maar wat ons het meest is bijgebleven zijn de vriendelijke mensen. De accommodaties:...
Verder lezen
Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Heerlijk spetterende en zonnige vakantie!"

Medan - Bukit Lawang - orang oetans - Tangkahan - olifanten - Brastagi - Tobameer - Ubud - Pemuteran - Lovina - Sidemen - Amed - Gili Trawangan

Angelique van Embden - 14-08-2015
Het was een geweldige vakantie en de reis gaf een mooi inkijkje in het Indonesische leven.   De trekking naar de orang oetans is echt een aanrader. Zo ook de fietstocht op Bali vanaf de Mount Batur. Het ...
Verder lezen
Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Veel gezien en gedaan op Bali en Java!"

Sanur - Ubud - Sidemen - Amed - Pemuteran - Kalibaru - Bromo - Malang - Sukuh - Yogyakarat - Borobudur - Prambanan - treinreis - Jakarta

Mirjam van 't Hof - 13-08-2015
We hebben veel gezien en gedaan op eerst Bali en daarna Java: De fietstocht in Ubud was erg leuk, maar Ubud zelf vonden we wat tegen vallen, de accommodatie daar vonden we erg prettig en sfeervol. Het wandelen in Sideman was leuk en ...
Verder lezen
Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"We hebben als gezin heerlijk kunnen genieten, zonder zorgen: dat is vakantie!"

Yogyakarta - Borobudur - Prambanan - Sukuh - Malang - Bromo - Kalibaru - Pemuteran - Lovina - Amed - Ubud - Sanur

Dick Linde - 10-08-2015
De accommodaties waren over het algemeen ruim voldoende. Ook de vervangende accommodaties waren prima in orde. Een voorbeeld hiervan was het hotelletje in Pemuteran; die was super! Van de reguliere accommodaties was het hotel in Amed onze favoriet. Wat een uitzi...
Verder lezen
Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Bukit Lawang was voor ons het hoogtepunt van de reis!"

Medan - Bukit Lawang - orang oetans - Tangkahan - olifanten - Brastagi - Tobameer - Sidemen - Amed - Sanur

Marieke van Merrienboer - 05-08-2015
Wij hebben drie weken rond gereisd door Sumatra en Bali en hebben het fantastisch gehad!   We begonnen in Tangkahan en het was spectaculair om olifanten zo dichtbij te zien en te kunnen aanraken. Ik dac...
Verder lezen
Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Een goed geregelde, avontuurlijke en gevarieerde vakantie!"

Medan - Bukit Lawang - orang oetans - Tangkahan - olifanten - Brastagi - Sibayak - Tobameer - Munduk - Sidemen - Amed - Sanur

Ingrid en Alex Colijn - 21-07-2015
De organisatie was prima! Alles was duidelijk en goed geregeld. Iedereen, alle gidsen en chauffeurs, waren erg flexibel en deden er alles aan om ons een mooie vakantie te bezorgen.   De accommodaties waren prima, van heel eenvoudig tot luxe. De lodge op Bukit...
Verder lezen
Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"We hebben een geweldige vakantie gehad!"

Tabanan - Ubud - Pemuteran - Munduk - Sidemen - Amed

Marieke - 15-07-2015
We waren zeer te spreken over de goede organisatie. We vonden de hotels, stuk voor stuk, zeer prachtig. Ik denk dat we nog nooit in zulke prachtige hotels hebben verbleven! Echt uitmuntend vonden we ons verblijf in Munduk. We hadden een huisje met pracht...
Verder lezen
Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"We waren meer dan tweehonderd procent tevreden over de chauffeurs"

Kalimantan - Tanjung Puting - orang-oetans - Java - Yogyakarta - Bali - Lovina - Ubud- Sidemen - Amed

Isolde de Man - 11-11-2014
  Onze reis naar Kalimantan, Java en Bali was gevarieerd, relaxed, kleurrijk en vlot   We geven hem een 9   De tocht in Tanjung Putin was onvergetelijk, het verblijf aan boord ...
Verder lezen
Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Een heerlijke, afwisselende vakantie, waar alles super geregeld was door jullie!"

Sanur - Tetebatu - Senaru - Gili Meno - Sidemen - Amed - Ubud

Familie Lelivelt - 22-10-2014
We hebben mooie excursies gedaan op Bali en Lombok. Op Lombok was het programma leuk en afwisselend. Het was heel leuk dat wij alle dagen dezelfde spontane gids hadden. De paar dagen op de Gili’s waren heerlijk! In Sidemen hebben we e...
Verder lezen
Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Het verliep allemaal vlekkeloos"

Bali - Ubud - Munduk - Pemuteran - Sidemen - Amed - Gili eiland

Marcel Nuijten - 10-09-2014
Het was een prachtige reis over Bali, vol afwisseling, alles perfect geregeld; zorgeloos individueel op reis. We gaan Footprint Travel zeker weten aanraden aan vrienden en familie. de reis w...
Verder lezen
Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
Beoordeling van deze reis: 10,0
10,0/10 - 1 recensie
"Fantastisch, goed georganiseerd en super leuk!!"

Bukit Lawang - orang oetans - olifanten - Tangkahan - Tobameer - Medan - Yogyakarta - Borobudur - Prambanan - Sanur - Sidemen - Amed

Eltje, Margreet, Merel en Roos - 01-09-2014
We hebben alleen maar hele aardige mensen ontmoet, zowel de gidsen, chauffeurs als bevolking. Zeker de ontmoetingen met lokale mensen vonden wij erg interessant. Meestal spraken de chauffeurs en gidsen goed Engels, op een enkele uitzondering na. Verder vond...
Verder lezen
Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"De reis heeft een enorme indruk op ons gemaakt!"

Yogyakarta - Borobudur - Prambanan - Sukuh - Malang - Bromo - Kalibaru - Pemuteran - Sidemen - Amed - Gili Meno - Senaru - Tetebatu

Familie Hoving - 01-09-2014
De reis was heel erg gaaf, we geven de reis een 9.  We waren nog nooit buiten Europa geweest. de andere cultuur, natuur en zien hoe primitief de mensen soms leven hebben een enorme indruk op ons gemaakt.   Jullie heb...
Verder lezen
Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Je ziet de orang oetans in hun natuurlijke omgeving"

Sanur - Sidemen - Amed - Bukit Lawang - orang oetans - Tobameer - Medan - Yogyakarta - Solo - Surabaya - Malang - Bromo - Kalibaru - Ijen - Pemuteran - Ubud - Padangbai

Edwin Hutting - 29-08-2014
Deze reis bestond uit drie dingen voor mij: tijd voor rust, energie bijtanken en genieten van natuur en cultuur.   De excursies waren zeer gevarieerd en dat beviel mij wel. Hieronder de excursies die ik andere reizigers zou aanrad...
Verder lezen
Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"We willen terug!"

Sanur - Sidemen - Amed - Maumere - Moni - Kelimutu vulkaan - Riung - Soa - Bajawa - Ruteng - Labuan Bajo - Komodo - Rinca - Tetebatu - Senaru - Gili Meno

Marit, Ernst , Nine en Arlet - 28-08-2014
Wat we vonden van de reis: Geweldig, fantastisch! We willen terug! Een 10 en we raden Footprint Travel absoluut aan anderen aan!   Over de organisatie niets dan lof!!! Alles was geregeld, iedereen was op ...
Verder lezen
Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
Beoordeling van deze reis: 10,0
10,0/10 - 1 recensie
"Zoveel verschillende dingen gedaan!"

Borobudur - Prambanan - Yogyakarta - Ramayana - Solo - Sukuh - Malang - Bromo - Kalibaru - Pemuteran - Tabanan - Munduk - Sidemen - Amed - Sanur

Jan en Marjan Spaans - 27-08-2014
Het was een bijzondere reis waarin we nog nooit zo veel verschillende dingen hebben gedaan. Prima georganiseerd met de vrijheid om met de chauffeurs naar eigen inzicht nog dingen te bezoeken.   Het was voor ...
Verder lezen
Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"De ideale honeymoon!"

Tabanan - Ubud - Sidemen - Amed - Gili Trawangan - Sanur

Marloes en Rick - 27-08-2014
Fantastisch. De ideale honeymoon. Het overtrof onze verwachtingen; een 10!   De hotels waren allemaal mooi. Het hotel in Tabanan sprong eruit qua grootte, kleinschaligheid, tuin, en restaurant. Echt een droomlokatie die z...
Verder lezen
Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
Beoordeling van deze reis: 10,0
10,0/10 - 1 recensie
"Cultuur en natuur zijn heel veelzijdig op Bali"

Sanur - Lovina - Menjangan - Danau Bratan - Sidemen - Amed

Familie Bakker - 27-08-2014
Wat een ontzettende mooie en inspirerende vakantie op een eiland met zulke lieve en hartelijke mensen. We geven deze reis een  9 ( het was een 10 geweest als we ook mantaroggen hadden gezien.....)   Wij hadden gekoze...
Verder lezen
Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Onze reis op maat door Java en Bali was geweldig!"

Bandung - Yogyakarta - Borobudur - Prambanan - Sukuh - Malang - Bromo - Kalibaru - Sidemen - Amed - Ubud

Inge - 19-08-2014
Er waren een aantal hoogtepunten in deze reis:   De stadswandeling in Bandung: Ilham liet ons alles heel rustig zien en gaf ook veel informatie over het dagelijks leven in Indonesië.   ...
Verder lezen
Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Stapels indrukken op gedaan!"

Jakarta - Bogor - Bandung - Yogyakarta - Borobudur - Prambanan - Tabanan - Sidemen - Amed - Gili Meno - Senggigi

Hermine, Robert en de hele familie - 13-08-2014
We hebben de foto’s nodig om alle ervaringen te kunnen reproduceren, maar het allerleukste van de reis vonden we het hebben van contact met de bevolking. Dit kon goed vanuit Happy Valley; dit hotel lag op een erg leuke locatie. ...
Verder lezen
Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"De culinaire brommerrit in Yogyakarta: geweldig!"

Bukit Lawang - orang oetans - olifanten - Tangkahan - Tobameer - Medan - Yogyakarta - Borobudur - Sidemen - Amed

Birgit Hiltermann - 27-06-2014
We hebben een geweldige reis gehad, met een mooi, afwisselend programma. De accommodaties waren prima; en ook afwisselend, soms eenvoudig, soms luxe. Het was een hele intensieve reis, eigenlijk hadden we te kort tijd. ...
Verder lezen
Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Wij hebben ons tijdens de gehele reis nergens druk om hoeven te maken."

Bali-Tabanan-fietstocht Tanah Lot-Sidemen-rijstvelden-Amed-snorkelen-Munduk-Gili Meno-Sanur

Kevin en Patricia van Nieuwenburg - 03-06-2014
We hebben enorm genoten van onze Bali reis; wat een geweldige reis we hebben nergens over na hoeven denken, alles was tip top geregeld. We geven de reis een 9 en gaan Footprint Travel zek...
Verder lezen
Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Eten smaakt zoveel beter in de gelegenheden waar de lokale bevolking komt!"

Java-Jakarta-Bandung-Borobudur-Malang-Bromo-Bali-Sidemen-Lovina-Ubud

Anita Kilian - 28-11-2013
De reis is prima gelukt!! Behalve een paar echte bezienswaardigheden waren we er vooral op uit om het land te kennen en de lokale bevolking te ontmoeten. De reis was zeker een 9 waard. We hebben ondertussen Footprint al vaak a...
Verder lezen
Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Onze huwelijksreis naar Java en Bali was een geweldige belevenis!"

Huwelijksreis Indonesie - Java - Yogyakarta - Bromo - Pemuteran - Ubud - Sidemen - Amed - Sanur - Bali

Bart en Iris - 14-10-2013
Onze reis in 1 woord: Top! Geweldige belevenis: een 9!   Hoogtepunten op Java De eerste week Java zat vol hoogtepunten. Na het trouwen zijn we gelijk in het vliegtuig gegaan en wakker worden in Yogjakarta...
Verder lezen
Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"We zouden het zo weer doen"

Bali, Ubud, Pemuteran, snorkelen, Sidemen, wandelen, Rinca, Komodo,boottocht

Alexander Schipper - 06-10-2013
We geven de reis in zijn geheel een 8 en we kunnen Footprint Travel zeker aanraden.  Heerlijk, we zouden het zo weer doen.  Allemaal hadden ze wel ‘iets’ wat ze bijzonder maakte. De twee d...
Verder lezen
Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Onze hoogtepunten: Kookles en Dolfijnexcursie"

Bali reizen - Tabanan - Munduk - Sidemen - Amed - Ubud - Sanur

André en Claudia - 26-09-2013
We willen jullie laten weten dat wij heel tevreden zijn over hoe de reis geregeld was door jullie, zowel in Nederland als in Indonesië. Hotels waren prima en ook de transfers en excursies die wij hadden geboekt waren prima geregeld. Met name de kookles (Sidemen) en de...
Verder lezen
Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Een prachtige en interessante reis over Java en Bali."

Indonesie reizen - Java - Yogyakarta - Borobodur - Dieng - Bromo - Malang - Munduk - Sidemen - Amed - Bali

Ellen, Ron en Frans - 25-09-2013
Het Diengplateau vond ik erg bijzonder en dan met name de (zwavel)bronnen. Wij hadden op dat moment goed weer, wel flarden bewolking/mist, maar dat maakte het juist heel mysterieus. Ook het meer met alle tinten groen was heel mooi om te zien. &nbs...
Verder lezen
Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Onderdompelen in de Balinese cultuur"

Indonesie reizen - Bali - Ubud - Pemuteran - Munduk - Lovina - Sidemen - Amed - Sanur

Henriette van der Velden en Ria Bongaertz - 19-09-2013
Onze Bali reis was in 1 zin: fantastisch, cultureel, ontspannen, leerzaam en warm: een 9. Ik raad Footprint Travel zeker aan bij vrienden en familie.   De aankomst in Ubud was heerlijk. We hadden wat anders verwacht als men het heeft over...
Verder lezen
Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Bijzondere ervaringen op Bali"

Bali reizen - Ubud - Pemuteran - Munduk - Sidemen - Sanur

Chris en Caro - 05-09-2013
Onze eerste reactie: Groen, alles groeit er en regelrecht de hemel in. Mensen zijn trots op hun eiland, op hun tolerantie en vertellen er graag over. We geven de reis een 8. Als familie of vrienden van plan zijn om naar Indonesië te gaan, zullen we Footpri...
Verder lezen
Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Een reis vol hoogtepunten"

Indonesie reizen - Sulawesi - Makassar - Tempemeer - Tana Toraja - Bali - Ubud - Sidemen - Amed - Sanur

Angela, Gezinus, Boris, Max, Karel - 30-08-2013
Een fantastische vakantie met veel bijzondere ontmoetingen en activiteiten. We geven de reis een 9. We gaan Footprint Travel zeker aanraden aan vrienden en familie, we hebben enorm genoten en we voelden ons dichter bij de mensen staan...
Verder lezen
Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Met 3 zoons een onvergetelijke rondreis Java en Bali"

Indonesie reizen - Jakarta - Bogor- Bandung - Pangandaran - Yogyakarta - Sukuh - Bromo - Kalibaru - Sukumade - Lovina - Amed - Ubud - Jimbaran

Rom de Hek, Albertha Schipper, Job, Rens, Bram - 28-08-2013
Wij zijn donderdag teruggekomen van een fantastische reis over Java en Bali. Wij hebben met onze 3 zoons een onvergetelijke rondreis gemaakt van ruim 4 weken.    Ik wil jullie bedanken voor de hele goede organisatie. We zijn zeer tevreden over Footprint&nbs...
Verder lezen
Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Met een grote glimlach denken we terug aan onze Bali reis."

Bali reizen - Ubud - Pemuteran - Munduk - Sidemen - Amed - Gili Meno - Sanur

Remco en Hilde - 27-08-2013
Onze eerste reactie: Heerlijk, goed georganiseerd/verzorgd, indrukwekkend, goede balans rust en actief. Het fotoboek is inmiddels af en dat zorgt nog elke keer voor een grote glimlach op ons gezicht. Heel erg bedankt voor deze reis en ervaring. We zijn een stukje wijzer en gelu...
Verder lezen
Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"We missen Bali echt!"

Indonesie reizen - Ubud - Pemuteran - Munduk - Lovina - Sidemen - Amed - Gili Meno - Sanur

Ingrid, Floor, Lisa en Han - 22-08-2013
We hebben een fantastische reis gehad! Alles was prima geregeld, elke dag was heerlijk, de hotels waren veeeel luxer dan ik had ingeschat :-) Enige minpuntje was de ziekte van Floor, maar dat was gelukkig vlot onder controle. We hebben hierdoor GIli Meno niet gezien, dat was jammer. Verder niet...
Verder lezen
Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Een ongekende luxe dat alles is geregeld!"

Bali reizen - Ubud - Munduk - Pemuteran - Lovina - Sidemen - Amed - Gili Trawangan - Sanur - Bali vakantie met grote kinderen

Tineke, Dominique, Olivier (16) en Sophie (14) - 20-08-2013
We hebben het hartstikke naar ons zin gehad, heerlijk dat alles was geregeld en we gelijk vakantie konden houden. Bij aankomst ontvingen we goede achtergrond informatie. De opbouw van de reis vonden we goed. Het is fijn dat je in geval van nood even kunt bellen...
Verder lezen
Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"“We hadden het zelf nooit zo kunnen organiseren! “"

Indonesie reizen - Yogyakarta - Borobodur - Solo - Surabaya - Malang - Bromo - Kaliklatak - Pemuteran - Munduk - Ubud - Sidemen

Hesther, Jan, Renate (19), Lex (16), Fabian (12) - 16-08-2013
“We hadden het zelf nooit zo kunnen organiseren! “   Onze Indonesië reis is fantastisch geweest. Ook onze kinderen in de leeftijd van 12 tot 19 hebben zich goed vermaakt. Alles was goed geregeld. Het was een geweldige ervaring v...
Verder lezen
Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Onze Bali reis: In de top twee van beste vakanties ever!"

Bali reizen - Ubud - Pemuteran - Menjangen eiland - dolfijnen Lovina - Sidemen - Amed - Gili eilanden - Sanur

Jacquelien Bredenoord en Henk Kip - 10-08-2013
Ubud is een toeristisch dorp, maar dat is niet echt een nadeel. We drinken een heuse cappuccino aan Monkey Road, op een soort overdekt hippieterras met kussens op de grond. Op de markt zien we piepkleine hokjes volgestouwd met sarongs, sjaals, houtsnijwerk en sieraden. Veelal m...
Verder lezen
Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Raften in Sidemen: een combinatie van Droomland en Wildwaterbaan!"

Bali reizen - Sanur - Sidemen - Amed - Ubud - Bali vakantie met grotere kinderen

Astrid, Rob, Merel (16) en Fleur (13) Goossens - 17-07-2013
We hebben een geweldige Bali reis gehad. Alles was supergoed geregeld. Het documentatiepakket bij aankomst was heel keurig verzorgd. We zijn buitengewoon tevreden en zullen jullie zeker aanraden bij anderen.   Sidemen: echt een ...
Verder lezen
Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Iedere plaats op onze Bali reis had wel iets bijzonders."

Bali reizen - Tabanan - Munduk - Lovina - Sidemen - Amed - Ubud - Sanur

Mariska en Erwin - 07-07-2013
Onze Bali vakantie was uit de kunst. Zeer indrukwekkend, we hebben wel 1400 foto’s genomen. We kwamen echt voor onze rust. Het ene hotel is misschien luxer dan het andere, maar wat ons opviel, ten opzicht van bijvoorbeeld een vorige vakantie in Griekenlan...
Verder lezen
Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Alleen op reis? Het was alsof ik met een vriend op pad was!"

Bali reizen - Ubud - Munduk - Sidemen - Amed - Herbal Walk - Balinees koken - Purificatie Ceremonie

Rosanne Faber - 19-06-2013
Bali vond ik geweldig en alles was heel goed geregeld. Eigenlijk vond ik van mezelf dat ik met rugzak en reisgids op pad moest, maar ik begon er steeds meer tegenop te zien. Daarom koos ik voor jullie bouwstenen, zodat de basis geregeld was, maar ik ook ...
Verder lezen
Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Als alle toeristen rechtsaf slaan, sla jij met de jeep linksaf."

Indonesie reizen - Bali - Sanur - Sidemen - Amed - Gili - Ubud - Java - Bromo - Yogyakarta - Borobodur

Marga, Thomas en Marjan - 05-06-2013
Indonesië is een geweldig land. Wij hebben genoten van onze bijzondere reis en zijn heel tevreden over de goede organisatie. De chauffeurs en gidsen waren stuk voor stuk aardig en behulpzaam. Zij zorgden voor veel gezelligheid onderweg en vertelden ons en ...
Verder lezen
Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Goede balans tussen avontuur en rust, natuur en cultuur."

Bali reizen - Ubud - Munduk - Pemuteran - Sidemen - Bali reis op maat

Nicolai - 12-05-2013
We hebben een uitstekende vakantie naar Bali gehad. Het was een combinatie van mooie dingen zien en dicht bij de mensen zijn. We waren bewust op zoek naar de niet toeristische kanten van Bali, daarom kozen we voor Pemuteran, Munduk, Sidemen en Ubud. Voor ons wa...
Verder lezen
Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Echt contact met de lokale bevolking op onze Bali reis."

Bali reizen - Ubud - Pemuteran - Munduk - Lovina - Sidemen - Amed - Gili Meno - Sanur

Belinda en Adrienne - 26-11-2012
We hebben zo ontzettend veel meegemaakt op onze Bali vakantie! Bali is niet zo’n groot eiland, toch is elke plaats heel verschillend. De accommodaties waren meestal subliem, en als het eens wat minder speciaal was, dan waren we toch nauwelijks op de kamer vanwege d...
Verder lezen
Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Mooi om het dagelijks leven op Bali te fotograferen"

Bali vakantie - Tabanan - Ubud - Munduk - Lovina - Sidemen - Amed - Gili Meno - Sanur

Bibi Veth en Jasper van der Meij - 12-10-2012
Dit was de eerste keer dat we op vakantie gingen naar een  tropisch land. Daarom wilden we makkelijk starten en alles van te voren geregeld hebben. In het begin was het wel even wennen: de cultuur, de andere manier van leven of eten  en vooral de vele insecten.  Maar alles...
Verder lezen
Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Bali: een ontzettend mooi eiland met vriendelijke mensen!"

Indonesie - Bali - Pemuteran - Munduk - Amed -Gili Meno - Sanur

Matthijs Schippers en Eveline Groen - 04-09-2012
Onze Bali vakantie is een hele bijzondere reis voor ons geweest. Het was Eveline’s eerste reis naar Azië, je weet dan nog niet echt goed wat je je erbij voor moet stellen. Bali vonden wij een ontzettend mooi eiland met vriendelijke mensen, een ‘cultuurshock’ op een...
Verder lezen
Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"We hadden zoveel contact met de lokale bevolking op onze Indonesie reis!"

Indonesië rondreis - Wandelen Lombok - West Bali - Ubud - Pemuteran - Munduk - Lovina - Sidemen - Amed - Sanur

José en Richard Pol - 16-08-2012
We hebben het geweldig gehad! Deze manier van reizen in Indonesië is ons heel goed bevallen, we zijn helemaal enthousiast. We hebben zó veel gezien en veel meegemaakt. De chauffeurs waren allemaal op tijd, de gidsen geweldig en we hebben veel van hen geleerd. Ook de afwisseli...
Verder lezen
Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Van begin tot eind, was onze Indonesie reis heel zorgvuldig geregeld."

Indonesie rondreis op maat - Sumatra - Bali - Sidemen - Lovina - Pemuteran - Munduk - Ubud

Wilma De Graaff - 04-08-2012
We hebben een geweldige Indonesië vakantie gehad. Een groot compliment over hoe goed alles is verlopen. Je beslist op basis van webpagina’s, je weet niet wat je kan / moet verwachten,  dan is het uiteindelijk fijn als je droomreis zonder problemen of tele...
Verder lezen
Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"We zijn er nog lang van onder de indruk geweest"

Bali rondreis op maat - Bali Excursies - Ubud - Pemuteran - Lovina - Sidemen

Carola Tjalsma-Dominicus en Inge Corbeau - 16-06-2012
We hebben twee fantastische weken gehad. Onze vakantie op Bali was heel afwisselend, van mountainbiken tot dolfijnen kijken, van de groene heuvels bij Sidemen tot het heerlijke strand bij Kubu Lalang. Alles ging van een leien dakje: op het juiste moment stond iedere keer de juiste persoo...
Verder lezen
Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Een rijstveld fotograferen..? Voor hem zo gewoon, voor ons zo speciaal!"

Bali vakantie op maat - Bali Excursies - Ubud - Mount Batur - Raften Sidemen Fietsen - Senang Hati Excursie

Juup de Kanter - 25-02-2012
Mount Batur wandeling Vroeg in de ochtend staan mijn vriendin en ik klaar voor onze privé ‘hiketocht’ over de bergkam bij Lake Batur. De enorme bergen liggen voor ons en dapper beginnen we aan de eerste klim. Helaas hebben we deze dag nie...
Verder lezen
Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
Beoordeling van deze reis: 10,0
10,0/10 - 1 recensie
"Wat een super leuke dag was dit!"

Bike trip - Sidemen - Zwemmen met dolfijnen

Lianne du Rieu - van der Kruk - 12-02-2012
Bike trip: Wat een super leuke dag was dit! Begonnen met een heerlijk en uitgebreid ontbijt met prachtig uitzicht over de Vulkaan en goede verhalen van de gids. Vervolgens een onverwacht (voor mij), maar interessant bezoek aan een plantage, waar van alles wordt verbouwd. Ik weet n...
Verder lezen
Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
Beoordeling van deze reis: 10,0
10,0/10 - 1 recensie
"Paradijselijk eiland met prachtige natuur"

Indonesie rondreis op maat - Lombok - Bali - Tabanan - Lovina - Ubud - Sidemen - Tetebatu - Senaru - Gili Air

Jan en Truus Nooijen - 12-08-2011
Wij hebben Bali ervaren als een paradijselijk eiland met zijn prachtige natuur en zijn vriendelijke en toegankelijke bevolking. Het reizen met lokale chauffeurs gaf  veel inzicht in hun leefwijze. Alle transfers sloten goed op elkaar aan, we hoefden nooit te wachten.  ...
Verder lezen
Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Een fantastische vakantie, die helemaal bij ons paste"

Bali prive reis - Sidemen - Munduk - Pemuteran - Menjangen eiland - Ubud - Gili - Luxe hotel - Bali excursies

Sabine Aarts - 08-08-2011
Onze vakantie was echt helemaal geweldig. Jullie hadden het heel goed geregeld allemaal. De chauffeurs waren altijd op tijd, de accomodaties, wandelingen, workshops en excursies pasten echt bij ons.   Sidemen was een heel goed begin, we hebben ons gelijk laten m...
Verder lezen
Bali reizen: Sawa’s in Sidemen en scheepswrak in Amed
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie