Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Ga snorkelen in het kristalheldere water vol gekleurde vissen bij Menjangan eiland, in het Nationaal Park West Bali. Zet een babyschildpad uit in zee. Vier je Bali vakantie in een mooi hotel aan zee in ongerept Pemuteran, in het noordwestelijk puntje van Bali. Fiets met de dorpsjongeren van het jongerenproject.

 
Hoogtepunten

Snorkelen en duiken Menjangan eiland

Babyschildpad uitzetten (optioneel)

Verblijf strandhotel

Excursies: fietsen rond Pemuteran

€ 202,- p.p. Prijs bij 2 personen 4-5 Dagen
  Toevoegen aan Mijn Reisplan Toegevoegd
Bali reizen: Snorkelen en schildpadden in Pemuteran
8,9

Beoordeling van deze reis:
8,9/10 - 182 recensies
Klik op de kaart om te vergrotenKaart reis
Reacties van reizigers (182)
Reisschema
Dag 1: Aankomst Pemuteran
Dag 2: Pemuteran, excursie Menjangan eiland
Dag 3: Pemuteran
Dag 4: Vertrek Pemuteran
Kaart reis
Hotel & Vervoer
Accommodatie:

In Pemuteran slaap je in luxe, zeer ruime moderne bungalows met een eigen veranda, gelegen in een mooie tuin. De tuin grenst direct aan het strand, waar de ligbedjes al klaar staan. Er is een zwembad en een restaurant. Echt een perfecte plek om te relaxen! Op een steenworp afstand is het schildpadden project en het Rif Restoratie project dat je kunt bezoeken.
 
Zoek je een andere, unieke ervaring? Het is ook mogelijk om te verblijven in een kleinschalig, nieuw en schone Eco Lodge gerund door een lokale familie, een beter guesthouse dus. De ruime kamers hebben airconditioning, heet water en een buitenbadkamer. Er is een openlucht restaurant in de mooie tuin, waar verschillende fruitsoorten groeien. Bij het guesthouse is een schooltje voor naschoolse activiteiten zoals Engels, computeren, dans en muziek. Met een verblijf in dit guesthouse draag je hier aan bij. Er is bij het guesthouse geen zwembad, maar je wandelt in een paar minuten naar het strand.
 
Vervoer:

Een auto met Engelssprekende chauffeur brengt je vanaf je vorige bestemming naar Pemuteran. Je kunt onderweg stops maken om van het uitzicht te genieten en iets te eten of te drinken. Je kunt onderweg natuurlijk ook verschillende bezienswaardigheden aandoen. We kunnen je helpen met het samenstellen van een programma naar smaak.  
 
Prijzen
Bali reizen: Snorkelen en schildpadden in Pemuteran
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
vanaf zuid Bali€ 506,- p.p.€ 262,- p.p.€ 208,- p.p.€ 206,- p.p.€ 189,- p.p.€ 186,- p.p.
vanaf oost Java€ 388,- p.p.€ 202,- p.p.€ 169,- p.p.€ 171,- p.p.€ 158,- p.p.€ 159,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
vanaf zuid Bali€ 506,- p.p.€ 262,- p.p.€ 208,- p.p.
vanaf oost Java€ 388,- p.p.€ 202,- p.p.€ 169,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
vanaf zuid Bali€ 206,- p.p.€ 189,- p.p.€ 186,- p.p.
vanaf oost Java€ 171,- p.p.€ 158,- p.p.€ 159,- p.p.
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 15 december 2020. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt een derde bed (stretcher, daybed, matras) op de kamer bijgezet; de prijs voor een eenpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. In de zomer (juli/augustus/september), rond de feestdagen (van 15 december t/m 15 januari) en het Suikerfeest berekenen we een hoogseizoentoeslag. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstof prijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Extensies
Extensie 1: Ijen vulkaan en koffieplantage op Java
Maak de oversteek naar Java en beklim de Ijen vulkaan. Voor dag en dauw start de pittige wandeling naar de rand van de krater met zijn blauwe kratermeer. De zwaveldragers dragen bij aan de bijzondere couleur locale.

Dag 4: Slapen in een plantage huisjeSlapen in een plantage huisje
Een auto brengt je rechtstreeks naar de ferry voor de overtocht naar Java. De chauffeur koopt een kaartje voor je en je gaat zelf de veerboot op, de auto blijft achter. Bali verdwijnt langzaam uit het zicht en aan de andere kant verschijnen de contouren van Java met haar vulkanen. Na 45 minuten ben je aangekomen op Java, hier word je weer opgehaald met een auto en naar je verblijf nabij de Ijen vulkaan gebracht. Je verblijft in een authentiek plantage huisje, op een werkende koffieplantage, cacao wordt hier ook verbouwd. Er zijn slechts 7 huisjes met ieder 2 slaapkamers en een gedeelde huiskamer. 's Middags krijg je een rondleiding over de plantage en de bijbehorende fabriek. Je ziet nu zelf hoe het hele proces in elkaar steekt, van boom met koffieboon tot zakken vol koffie die klaar liggen voor de export. Dat kopje koffie waardeer je nu nog meer! En waar cacaobonen vandaan komen, is na vandaag ook geen mysterie meer voor je. 's Avonds wordt er een smakelijk homemade diner in de huiskamer van je huisje geserveerd. Wij vonden het heel knus, zo'n plantagehuisje!

Dag 5: Het blauwe kratermeer van Ijen vulkaanHet blauwe kratermeer van Ijen vulkaan
‘s Ochtends vroeg naar het startpunt voor de wandeling naar de krater van de Ijen vulkaan. De lokale autoriteiten verplichten internationale reizigers een jeep te gebruiken (ondanks dat de weg net is gerepareerd. Lokale toeristen worden hiertoe niet verplicht.) Boven aan de berg gekomen is het wandelpad de berg op eenvoudig te volgen, maar best wel steil. Onderweg kom je zwavel verzamelaars tegen. Ze zijn trots op hun zware werk en vinden het dan ook vaak prima dat je een foto van hun maakt. Middels je lokale gids kun je een praatje met hen maken. Bijvoorbeeld bij het weegstation. Koop een pakje sigaretten en biscuitjes en je maakt al snel vrienden! Boven aan de top zie je vaak geen hand voor ogen door de stoom en dan ben je wel blij dat iemand de weg kent.  In de krater zie je stoom uit de grond komen, en het gifgele zwavel kleurt de rotsen. Mannen verzamelen deze rotsen en sjouwen ze in manden omhoog. Het uitzicht is adembenemend, de droge vulkaan en het blauw van het kratermeer. De wandeling was zeker de moeite waard en je bent een van de weinige reizigers die er staat. Je wandelt terug naar de auto, die je naar de haven brengt voor de overtocht naar Bali. Je krijgt je kaartjes en je loopt zelf de boot op. De overtocht duurt ongeveer 3 kwartier en je kunt aan dek rondlopen.
Op Bali staat een chauffeur die je naar Munduk brengt. Eerst rijd je langs de kust en dan het binnenland in, naar de Gitgit waterval. Het pad ernaar toe wordt geflankeerd met allerlei souvenirstalletjes. Lokale jongeren nemen vaak onder luid gejoel een bad in het koude water. Vanuit de heuvels heb je een prachtig uitzicht op de bergmeren die vlak naast elkaar liggen. Eind van de middag kom je aan in Munduk, een klein dorpje in de groene heuvels van Centraal Bali. Je slaapt in een hotel dat zich inzet voor duurzaam toerisme. Daardoor kun je hier veel verschillende traditionele activiteiten leren, zoals een Balinees instrument bespelen, medicinale kruiden workshop en zelfs een spiritueel gesprek met een Balinese priester als je meer wilt weten over het Balinees hindoeïsme (als je dit wilt, kun je dit bij aankomst in het hotel aangeven, voor de volgende middag).

NB: Ijen vulkaan is de eerste vrijdag van de maand gesloten. 
Ijen is -evenals Bromo- een actieve vulkaan. Beklimming is altijd op eigen risico. De Indonesische autoriteiten kunnen de toegang tot een vulkaan ontraden, beperken of verbieden, indien dit door verhoogde vulkanische activiteit nodig wordt geacht.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Ijen vulkaan en koffieplantage op Java:
Dag 1: Aankomst Pemuteran
Dag 2: Pemuteran, excursie Menjangan eiland
Dag 3: Pemuteran
Dag 4: Pemuteran - Ijen, ferry, plantagetour en diner
Dag 5: Ijen - Munduk, jeeptocht en beklimming Ijen vulkaan, ferry, Gitgit waterval

Extensie 1: Ijen vulkaan en koffieplantage op Java
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 366,- p.p.€ 201,- p.p.€ 154,- p.p.€ 142,- p.p.€ 146,- p.p.€ 149,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 366,- p.p.€ 201,- p.p.€ 154,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 142,- p.p.€ 146,- p.p.€ 149,- p.p.
Inclusief:
  • Transfer per auto vanaf hotel Noord Bali naar de ferry (retour)
  • Transfer per auto op Java naar de accommodatie (retour)
  • Plantagetour, diner en overnachting met ontbijt op koffieplantage
  • Jeeptour en beklimming met lokale gids van de Ijen vulkaan

Exclusief:
  • entree Ijen vulkaan en camera permit

Excursies
PemuteranExcursie 1: Fietsen rond PemuteranFietsen rond Pemuteran
Deze fietstocht maak je met een kansarme jongere uit het dorp, die op deze manier bijverdient om school te kunnen betalen, en tegelijkertijd een beroep als gids leert. Sommige jongeren (zeker de meisjes) zijn dan ook nog best wel verlegen. Stel hun vooral eens wat simpele vragen. We nemen je mee van de gebaande paden, waar geen toeristen komen. De fietstocht op mountainbikes gaat dan ook over hobbelige paadjes langs velden en door de kampung. Je fietst (soms lopen met fiets aan de hand) over een heuvel, waar volgens de legende een koning regeerde. De bevolking kent speciale krachten toe aan de heuvel. Onderweg stop je regelmatig om iets te bekijken en je ziet hoe mensen in het kleine dorpje wonen. Je bekijkt een Balinese tempel, in de namiddag hebben kinderen hier soms dans of gamelan les. Afhankelijke hoe vaak je stopt en hoe snel je fietst, duurt de fietstocht ongeveer drie uur en doe je het beste in de ochtend of late namiddag wanneer het koel is. Na afloop krijg je thee en een Balinese snack. 

Excursie 1: Fietsen rond Pemuteran
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 50,- p.p.€ 25,- p.p.€ 25,- p.p.€ 25,- p.p.€ 25,- p.p.€ 25,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 50,- p.p.€ 25,- p.p.€ 25,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 25,- p.p.€ 25,- p.p.€ 25,- p.p.
Van dag tot dag
Impressie
Indonesië reizen - Bali - Snorkeltrip naar Menjangan eilandIndonesië reizen - Bali - Snorkeltrip naar Menjangan eilandIndonesië reizen - Bali - Duiken bij PemuteranIndonesië reizen - Bali - Duiken bij PemuteranIndonesië reizen - Bali - Duiken bij PemuteranIndonesië reizen - Bali - Duiken bij PemuteranIndonesië reizen - Bali - Duiken bij PemuteranIndonesië reizen - Bali - Snorkeltrip naar Menjangan eilandIndonesië reizen - Bali - Snorkeltrip naar Menjangan eilandIndonesië reizen - Bali - Fiets excursie rond PemuteranIndonesië reizen - Bali - Fiets excursie rond PemuteranIndonesië reizen - Bali - Schildpadden opvang PemuteranIndonesië reizen - Bali - Schildpadden opvang PemuteranIndonesië reizen - Bali - Schildpadden opvang PemuteranIndonesië reizen - Bali - Schildpadden opvang PemuteranIndonesië reizen - Bali - Bloemen bij PemuteranIndonesië reizen - Bali - Waterval wandeling excursie in de buurt van PemuteranIndonesië reizen - Bali - Waterval wandeling excursie in de buurt van PemuteranIndonesië reizen - Bali - Waterval wandeling excursie in de buurt van PemuteranIndonesië reizen - Bali - Tempel in de buurt van PemuteranIndonesië reizen - Bali - Tempel in de buurt van PemuteranIndonesië reizen - Bali - Tempel in de buurt van PemuteranIndonesië reizen - Bali - Spelende kinderen in de zee bij PemuteranIndonesië reizen - Bali - Bootjes op het strand van PemuteranIndonesië reizen - Bali - Zonsondergang bij PemuteranIndonesië reizen - Bali - Zonsondergang bij Pemuteran
Reacties van reizigers (182)
 

Blogs over Indonesië


Sluiten