Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Deze avontuurlijke reis brengt je naar een gebied in West-Java, dat door weinig reizigers wordt aangedaan. Verken per boot, kano en wandelend de jungle van Nationaal Park Ujung Kulon, waar de laatste met uitsterven bedreigde Javaanse neushoorns zich schuilhouden. Trek met een jeep diep de bergen in van Nationaal Park Halimun en ga op bezoek bij Abah, de koning van het traditionele Ciptagelar. Kom bij van deze avonturen aan een rustig strandje.
Hoogtepunten

Boottocht Ujung Kulon

Jungle wandeling

Bergen Halimun Nationaal Park

Bezoek koning Ciptagelar

Strand Pelabuan Ratu

Extensie: reuzenschildpadden spotten

€ 1.354,- p.p. Prijs bij 2 personen 8-12 Dagen
  Toevoegen aan Mijn Reisplan Toegevoegd
Java reizen: Boottocht Ujung Kulon en bezoek koning in Halimun
8,0

Beoordeling van deze reis:
8,0/10 - 2 recensies
Klik op de kaart om te vergrotenKaart reis
Reacties van reizigers (2)
Reisschema
Dag 1: Jakarta - Serang
Dag 2: Serang - Samur, excursie Baduy dorp
Dag 3: Samur - Cigenter - Ujung Kulon, boot, kano
Dag 4: Ujung Kulon, excursie boot, wandelen
Dag 5: Peucang - Samur (boot) - Pelabuan Ratu (auto)
Dag 6: Pelaburan Ratu - Ciptagelar (Halimun), auto en jeep
Dag 7: Ciptagelar - Pelabuan Ratu, jeep en auto
Dag 8: Pelabuan Ratu - Jakarta/Bogor/Bandung
Kaart reis
Hotel & Vervoer
Accommodatie:
Wij zijn altijd op zoek naar de beste locaties. Naast prijs/kwaliteit verhouding letten we op een prettige ligging en de reisafstand tussen 2 plaatsen.
 
In Serang slaap je in een goed hotel, zodat je kunt bijkomen van je reis.
 
In Sumur, de springplank voor het Nationaal Park slaap je in een goed lokaal gerund hotel aan het strand, faciliteiten als restaurant zijn eenvoudig, maar wel netjes.
 
In het Nationaal Park Ujung Kulon slaap je eenvoudig in een van de guesthouses bij Rangerpost Peucang. Dit is een huis met meerdere kamers en een gedeelde huiskamer en veranda, die je deelt met andere reizigers. Eenvoudig maar je kunt je hier prima redden. Er zijn verder geen voorzieningen, dus al het eten en drinken wordt met de boot meegenomen. De maaltijden gebruik je dan ook op de boot.
 
In Pelabuan Ratu slaap je in een fijn hotel aan het strand, even bijkomen van alle avonturen. 
 
In Ciptagelar (Halimun Nationaal Park) slaap je eenvoudig in het dorp, in lokale omstandigheden. De koning wijst je een verblijfplaats aan. Dit kan in het gastenhuis (homestay) zijn, in een kamer of in een grotere gedeelde ruimte. Zijn er meer gasten, dan kan de koning je ook een slaapplaats bij mensen thuis aanwijzen. Je komt hier voor het avontuur, en met een flexibele instelling draagt dit alles bij aan de unieke ervaring!
 
Kies je voor de extensie Ujung Genteng, dan slaap je in een lokaal gerund guesthouse aan het strand. Eigen badkamer, maar uiteraard geen westerse inrichting of faciliteiten, het is ingesteld op Indonesische vakantiegangers, er komen nauwelijks internationale reizigers. Het guesthouse is schoon en is er een typisch Indonesisch restaurant bij.  
 
Kies je voor de extensie Parakan Salak, dan slaap je in een zeer comfortabel privé buitenhuis. De ontwerper, Ben van Berkel, ontwierp ook de Erasmusbrug! Er zijn 3 slaapkamers in de villa met eigen veranda. Het home cooked eten wordt geserveerd in de huiskamer.
 
Vervoer:
Op Java heb je je eigen auto met chauffeur gedurende de reis ter beschikking. Deze chauffeur blijft standby staan, als je gebruik maakt van ander vervoer.
 
Voor het Nationaal Park Ujung Kulon maak je overdag gebruik van een boot. Je chauffeur brengt je naar de haven en haalt je hier na afloop ook weer op. Op de boot is een kapitein, kok en meestal ook een dekhand. Daarnaast is er een Engelssprekende gids aanwezig. Je zult op de boot eten en de boot brengt je ook naar verschillende plekken in het Nationaal Park. 
 
Op weg naar Halimun stap je van je reguliere auto over op een jeep voor een avontuurlijke tocht door de bergen, terwijl je chauffeur met de reguliere auto beneden op je wacht. De volgende dag staat een jeep klaar om je na je wandeling op te pikken en naar beneden te brengen, waar je vaste chauffeur op je wacht. 
Prijzen
Java reizen: Boottocht Ujung Kulon en bezoek koning in Halimun
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
incl Baduy excursie€ 2.609,- p.p.€ 1.354,- p.p.€ 1.015,- p.p.€ 904,- p.p.€ 902,- p.p.€ 853,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
incl Baduy excursie€ 2.609,- p.p.€ 1.354,- p.p.€ 1.015,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
incl Baduy excursie€ 904,- p.p.€ 902,- p.p.€ 853,- p.p.
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 15 december 2020. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt een derde bed (stretcher, daybed, matras) op de kamer bijgezet; de prijs voor een eenpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. In de zomer (juli/augustus/september), rond de feestdagen (van 15 december t/m 15 januari) en het Suikerfeest berekenen we een hoogseizoentoeslag. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstof prijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Extensies
Extensie 1: Reuzen schildpadden leggen eieren bij Ujung Genteng
Ben je een dierenliefhebber? Dan is het heel bijzonder om te zien hoe reuzenschildpadden 's nachts hun eieren komen leggen op het strand Ujung Genteng. 

Dag 8: Schildpadden eieren zien leggen op het strandSchildpadden eieren zien leggen op het strand
Deze extensie zou zo maar eens het hoogtepunt van je reis kunnen worden. Want hoe bijzonder is het, als je een reuzenschildpad een hele berg eieren ziet leggen op het strand
 
Naar Ujung Genteng is hemelsbreed niet ver, maar door de slechte wegen toch een hele reis. Eigenlijk komen hier praktisch geen internationale toeristen, alleen maar Indonesische toeristen, en zij voornamelijk alleen in lange weekenden (vakantieweekenden) en feestdagen. Zoek je rust, vermijd feestdagen liever. Je zou dan zomaar een van de weinige kunnen zijn, die dit natuur schouwspel meemaakt.  De accommodatie is eenvoudig, maar ook prima genoeg voor een nachtje. Je komt hier tenslotte voor de schildpadden!
 
Schildpadden leggen hun eieren op het strand waar ze zelf ook uit hun eitje naar de zee zijn gekropen. Omdat schildpaddeneieren en schildpadden traditioneel gegeten en verhandeld worden in Indonesië, wordt dit strand tegenwoordig beschermt. Een goede zaak, wat je ondersteunt met je bezoek. Immers, zodra het economisch belang van toerisme groter is, dan het economisch belang van stropen, zal de schildpadden beschermd worden. Ook ontstaat er door toerisme werkgelegenheid in een gebied, waar men vroeger geen werk kon vinden en geen andere mogelijkheid had dan stropen.
 
's Avonds stap je achterop een brommertaxi, ojek genoemd. (Soms kan je van te voren afspreken met een brommertaxi chauffeur met connecties met de rangers, dat ze je ophalen, zodra er een schildpad is gesignaleerd.) De lokale ojek rijder rijdt via een zandpad naar het Nationaal Park. Hier houden de rangers de toegangspoort tot het strand gesloten, tot het moment dat een schildpad veilig en wel op het strand zijn eieren legt. Op dat moment gaat een schildpad in trance en trekt zich niets meer aan van wat er om haar heen gebeurt. Daarvoor is de schildpad schuw en maakt rechtsomkeert als ze de boel niet vertrouwd. Als de schildpad eenmaal in trance is, kun je van dichtbij kijken. Sowieso is het heel gaaf om zo'n enorme reuzenschildpad van dichtbij te zien. Maar het feit dat ze het ene na het andere ei in haar nest, een kuil in het zand, legt, is fantastisch om te zien. Na afloop veegt ze met haar poten zand over het nest en wandelt ze weer terug naar zee. Tegenwoordig graven de rangers de eieren weer op, laten de eieren uitkomen in een speciale ruimte en zetten de schildpadjes als ze groot genoeg zijn, op het strand om de zee in te rennen. Je kunt ter plekke navragen of je dit eind van de middag ook kunt zien (niet inclusief). Er moeten dan schildpadjes groot genoeg zijn. 

Dag 9: Terug naar de bewoonde wereldTerug naar de bewoonde wereld
Na het ontbijt check je uit en brengt de chauffeur je terug naar Jakarta of Bogor. Voor afzetten in het verder gelegen Bandung geldt een kleine toeslag van €25. Kijk onder extensies voor een verblijf in een design villa tussen de Theeplantages van Parakan Salak of Stadswandeling & Go Local ervaring in Bandung.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Reuzen schildpadden leggen eieren bij Ujung Genteng:
Dag 1: Jakarta - Serang
Dag 2: Serang - Samur, excursie Baduy dorp
Dag 3: Samur - Cigenter - Ujung Kulon, boot, kano
Dag 4: Ujung Kulon, excursie boot, wandelen
Dag 5: Peucang - Samur (boot) - Pelabuan Ratu (auto)
Dag 6: Pelaburan Ratu - Ciptagelar (Halimun), auto en jeep
Dag 7: Ciptagelar - Pelabuan Ratu, jeep en auto
Dag 8: Pelabuan Ratu - Ujung Genteng, turtle beach per ojek
Dag 9: Ujung Genteng - Jakarta/Bogor

Extensie 1: Reuzen schildpadden leggen eieren bij Ujung Genteng
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 307,- p.p.€ 168,- p.p.€ 135,- p.p.€ 127,- p.p.€ 123,- p.p.€ 118,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 307,- p.p.€ 168,- p.p.€ 135,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 127,- p.p.€ 123,- p.p.€ 118,- p.p.
Inclusief:
 • overnachting met ontbijt
 • auto met chauffeur
 • lokale gids schildpadden, entree en ojek (éénmaal)

Extensie 2: Stadswandeling en Go Local wandeling in Bandung
Maak je West-Java reis compleet met een verblijf in een van de best bewaarde koloniale steden van Java: Bandung. Maak een Go Local tour en een stadswandeling door deze stad met haar rijke historie. Ga terug naar tempo doeloe. 

Dag 8: Terug naar de bewoonde wereld!Terug naar de bewoonde wereld!
Je vaste chauffeur brengt je terug naar de bewoonde wereld. Een dagje reizen, maar onderweg is genoeg te zien. Het dagelijks leven trekt aan je voorbij. Langzamerhand wordt het steeds weer druk bevolkter en de wegen worden beter. Je overnacht in Bandung, vroeger het Parijs van Java genoemd. In Jalan Braga, waar nog veel Hollandse huizen staan, is een bakkerijtje terug te vinden met allerlei Hollandse lekkernijen, zoals ontbijtkoek en amandelstaaf.

Dag 9: Ontdekkingstocht Bandung, het Parijs van JavaOntdekkingstocht Bandung, het Parijs van Java
Vandaag ga je met een goed Engelssprekende lokale gids Bandung verkennen. Met zwartwit foto's uit het Nederlands-Indië van de jaren '30, brengt hij de stad tot leven. Bandung is een erg interessante en mooie stad qua architectuur, gebouwd in Art Deco stijl. Vroeger werd Bandung 'het Parijs van Indonesië' genoemd, het was een chique stad waar alle laatste mode en nieuwe snufjes te koop was. Je bezoekt 'Kilometer 0', waar de stad werd gesticht, Afrika-Asia straat, Jalan Braga, de alun-alun met de moskee en nog veel meer. In Jalan Braga, waar nog veel Hollandse huizen staan, is een bakkerijtje terug te vinden met allerlei Hollandse lekkernijen, zoals ontbijtkoek en amandelstaaf. Wij vonden dit met stip de beste stadswandeling van Indonesië. De gids kan je tips geven voor leuke plekjes om te eten (eigen kosten). Hierna verken je 's middags met de gids een hele andere kant van Bandung. Je bezoekt de markten van Chinatown. De traditionele markt met alle exotische groente en fruit, en de moderne overdekte markten van kleding tot schroef. Dit is waar de gewone Indonesiër zijn boodschappen doet, hier speelt het echte leven zich af. Je ziet het verwerkingsprocess van Java Koffie. Hier lijkt de tijd stil te hebben gestaan, alle machines zijn nog uit de Nederlandse tijd, en alles wordt met de hand gedaan. Flink zwoegen! In Chinatown ontbreekt natuurlijk ook een Chinese kruidenwinkel niet. Je zou wel willen weten waar al die geheimzinnige kruidjes goed voor zijn. In een lokaal cafeetje kun je snacks van verschillende culturen proeven, Nederland, China en Indonesië komen hier bij elkaar, net als op deze dag. Tot slot pak je een becak terug en loop je door een kampung. Hier klop je aan bij een Wayang poppenmaker. In zijn achtertuintje maakt hij net als zijn vader en grootvader voor hem, op ambachtelijke wijze deze poppen. Kalmpjes aan en met grote zorg worden de poppenhoofden uit hout gesneden en geschilderd. Je loopt weer door de wirwar van straatjes en opeens blijk je weer voor je hotel te staan. Veel gezien vandaag! 

Dag 10: Met de trein van Bandung naar YogyakartaMet de trein van Bandung naar Yogyakarta
Wil je eens per trein reizen in Indonesië? Dan is dit dé gelegenheid. Een lange afstand overbrug je sneller per trein, en je kunt onderweg een boek lezen, de tijd vliegt voorbij. Met de auto zou je er 2 dagen over doen, maar de trein van Bandung naar Yogyakarta is van 8:00 tot 15:30/16:00 uur een stuk sneller. Je hebt een comfortabele ruime vliegtuigstoel, je kunt prima je boek lezen of een stukje door de trein lopen, bijvoorbeeld naar de restauratiewagon waar je een nasi maaltijd kunt bestellen. Vanuit het treinraampje zie je de rijstboeren op de sawa’s werken en trekken dorpen aan je voorbij. Bij aankomst in Yogyakarta vervolg je je eigen weg, of ga verder met onze bouwsteen Betoverend Yogyakarta & Borobodur.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Stadswandeling en Go Local wandeling in Bandung:
Dag 1: Jakarta - Serang
Dag 2: Serang - Samur, excursie Baduy dorp
Dag 3: Samur - Cigenter - Ujung Kulon, boot, kano
Dag 4: Ujung Kulon, excursie boot, wandelen
Dag 5: Peucang - Samur (boot) - Pelabuan Ratu (auto)
Dag 6: Pelaburan Ratu - Ciptagelar (Halimun), auto en jeep
Dag 7: Ciptagelar - Pelabuan Ratu, jeep en auto
Dag 8: Pelabuan Ratu/Perakan Salak - Bandung
Dag 9: Bandung, stadswandeling historisch en pasar
Dag 10: Bandung - Yogyakarta, transfer en Lodaya trein (8:00-15:45)

Extensie 2: Stadswandeling en Go Local wandeling in Bandung
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 343,- p.p.€ 198,- p.p.€ 175,- p.p.€ 167,- p.p.€ 164,- p.p.€ 160,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 343,- p.p.€ 198,- p.p.€ 175,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 167,- p.p.€ 164,- p.p.€ 160,- p.p.
Inclusief:
 • 2 overnachtingen in koloniaal hotel
 • 1 dag auto (naar Bandung)
 • Excursie stadswandeling met Engelssprekende gids, snacks, lokaal transport
 • Transfer naar treinstation Bandung
 • Treintickets Bandung-Yogyakarta, Lodaya klasse

Extensie 3: Verwennen in design villa tussen Bogor en de kust
Wil je genieten van rust, groen en een mooie privé design villa with a view? Trakteer jezelf dan op een nachtje in dit prachtige huis met een ontstellend mooi uitzicht op de tuin en de bergen. 

Dag 8: Laat je verwennen in een design villaLaat je verwennen in een design villa
Vanuit Pelabuan Ratu rijdt je naar het buitenhuis van de eigenaars van het hotel in Parakan-Salak. Door de glazen pui, ontstaat een waanzinnig uitzicht op de tuin met vijver en daarachter de bergen. De tuin lijkt wel een botanische tuin met zijn 200 plantensoorten. De galerij met schuinen balken is beeldschoon ontworpen en houdt de warmte buiten. Het ontwerp door Van Berkel (architect Erasmusbrug) is eenvoudig en luxe tegelijk. Het knappe is, dat je je hierdoor gelijk rustig voelt worden en dat is natuurlijk precies de bedoeling van een buitenhuis. Ferry vraagt gelijk of ‘ie een kopietje van de bouwtekening kan krijgen, zo mooi vindt hij het.
 

Dag 9: Wandeling door de omgevingWandeling door de omgeving
Vanmorgen maak je een wandeling door de omgeving. NB: Helaas is Parakan Salak geen theeplantage meer. De 170 jaar oude theestruiken hebben plaatsgemaakt voor een palmolie plantage. De vriendelijke tuinman van de villa treedt op als je lokale gids, hij weet de weg, maar spreekt weinig Engels. Dat hoeft ook niet, de wandeling wijst zich vanzelf. Spreek de avond van te voren een tijd af voor wandeling en ontbijt. Na het ontbijt en wandeling check je uit en brengt de chauffeur je terug naar Jakarta of Bogor (geen accommodatie inclusief). Voor afzetten in het verder gelegen Bandung geldt een toeslag van €40. Kijk onder extensies voor Schildpadden spotten bij Ujung Genteng of Stadswandeling & Go Local ervaring in Bandung.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Verwennen in design villa tussen Bogor en de kust:
Dag 1: Jakarta - Serang
Dag 2: Serang - Samur, excursie Baduy dorp
Dag 3: Samur - Cigenter - Ujung Kulon, boot, kano
Dag 4: Ujung Kulon, excursie boot, wandelen
Dag 5: Peucang - Samur (boot) - Pelabuan Ratu (auto)
Dag 6: Pelaburan Ratu - Ciptagelar (Halimun), auto en jeep
Dag 7: Ciptagelar - Pelabuan Ratu, jeep en auto
Dag 8: Pelabuan Ratu - Parakan Salak, lunch, diner
Dag 9: Parakan Salak-Jakarta/Bogor, wandeling omgeving

Extensie 3: Verwennen in design villa tussen Bogor en de kust
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 237,- p.p.€ 130,- p.p.€ 117,- p.p.€ 110,- p.p.€ 75,- p.p.€ 78,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 237,- p.p.€ 130,- p.p.€ 117,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 110,- p.p.€ 75,- p.p.€ 78,- p.p.
Inclusief:
 • overnachting met ontbijt
 • auto met prive chauffeur
 • Lunch en diner
 • ochtend wandeling met lokale gids (beperkt Engels)

Excursies
Van dag tot dag
Impressie
Indonesië reizen - Java - Uitzicht Hotel Le Dian in SerangIndonesië reizen - Java - Relaxen in het zwembad van Hotel Le Dian in SerangIndonesië reizen - Java - Baduy volkIndonesië reizen - Java - Op bezoek bij de traditionele dorpen van de BaduyIndonesië reizen - Java - Wandelen door traditionele dorpen van de BaduyIndonesië reizen - Java - Traditionele dorp van de BaduyIndonesië reizen - Java - Onderweg van Serang naar SumurIndonesië reizen - Java - Onderweg van Serang naar SumurIndonesië reizen - Java - Wandelen door Ujung Kulon NpIndonesië reizen - Java - Wandelen door Ujung Kulon NPIndonesië reizen - Java - Kanotocht in Ujung Kulon NPIndonesië reizen - Java - Tijdens de kanotocht door Ujung Kulon NP kun je slangen tegenkomenIndonesië reizen - Java - Boottocht naar Ujung Kulon NPIndonesië reizen - Java - Hert in Ujung Kulon NPIndonesië reizen - Java - Wild zwijn in Ujung Kulon NPIndonesië reizen - Java - Misschien kom jij de Javaanse neushoorn wel tegen in Ujung KulonIndonesië reizen - Java - Zonsondergang in Pelabuan RatuIndonesië reizen - Java - Genieten bij het strandhotel in Pelabuan RatuIndonesië reizen - Java - Wandelen in de omgeving van Pelabuan RatuIndonesië reizen - Java - Wandelen in de omgeving van Pelabuan RatuIndonesië reizen - Java - Het strand bij Pelabuan RatuIndonesië reizen - Java - Vissersboten vissen voor de kust bij Pelabuan RatuIndonesië reizen - Java - Visser op het strand bij Pelabuan RatuIndonesië reizen - Java - Vissersboten vissen voor de kust bij Pelabuan RatuIndonesië reizen - Java - Wandelen in NP HalimunIndonesië reizen - Java - Op bezoek bij traditioneel dorp CiptagelarIndonesië reizen - Java - Wandelen in NP HalimunIndonesië reizen - Java - Op bezoek bij traditioneel dorp CiptagelarIndonesië reizen - Java - Jeeptocht naar de koning in het Halimun gebergteIndonesië reizen - Java - Op bezoek bij het dorp van de koning van HalimunIndonesië reizen - Java - Op bezoek bij het dorp van de koning van HalimunIndonesië reizen - Java - Op bezoek bij het dorp van de koning van HalimunIndonesië reizen - Java - Uitzicht Hotel Le Dian in SerangIndonesië reizen - Java - Relaxen in het zwembad van Hotel Le Dian in SerangIndonesië reizen - Java - Baduy volkIndonesië reizen - Java - Op bezoek bij de traditionele dorpen van de Baduy
 

Blogs over Indonesië


Sluiten