Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Weinig tijd? Deze bouwsteen is de oplossing! Je start deze Indonesië reizen bouwsteen met een treinreis van Yogayakarta naar Malang. Op een relatief snelle manier overbrugt de Malioboro Express grote afstanden, terwijl jij heerlijk vanuit je comfortabele stoel kunt genieten van het Javaanse platteland dat aan je voorbij trekt. Met deze bouwsteen zie je verder het letterlijke hoogtepunt van Java: de actieve Bromo vulkaan. Je bezoekt het koloniale stadje Malang en je verblijft tussen de koffieplantages in Kalibaru, voordat je doorreist naar Bali. Heb je wel tijd en kies je deze bouwsteen omdat je graag een treinreis wilt maken; dan kun je de met de extensies je reis nog meer bijzonder maken. Blitar is een mooie extensie die alleen in deze bouwsteen past; een mooie stop met wandelingen langs de rijstvelden in het niet-toeristische Puspa. Verder kun je ook kiezen voor de Ijen, ​Solo,​ Kalibaru, ​schildpadden spotten en Malang!
Hoogtepunten

Treinreis van Yogayakarta naar Malang

Zonsopgang & jeeptocht Bromo vulkaan

Jeeptocht door Bromo Nationaal Park

Slapen tussen koffieplantages in Kalibaru

Bezoek koloniale stadje Malang

Eindig je Indonesië reis op Bali

Extensie: Fietsen in Solo

Extensie: Blitar en wandelen op het platteland bij Puspa

Extensie: Op de koffie in Kalibaru

Extensie: Ijen vulkaan beklimmen

Extensie: Schildpadden en Ijen vulkaan

€ 458,- p.p. Prijs bij 2 personen 4-13 Dagen
  Toevoegen aan Mijn Reisplan Toegevoegd
Java reizen: Treinreis naar koloniaal Malang en Bromo vulkaan
8,9

Beoordeling van deze reis:
8,9/10 - 38 recensies
Klik op de kaart om te vergrotenKaart reis
Reacties van reizigers (38)
Reisschema
Dag 1: Yogyakarta - Malang, treinreis
Dag 2: Malang - Bromo, stadstour Malang, Warna Warni, jeeptocht
Dag 3: Bromo - Kalibaru, jeeptocht zonsopgang, Madakaripura waterval
Dag 4: Kalibaru - Bali
Kaart reis
Hotel & Vervoer
Accommodatie:
We zijn altijd op zoek naar bijzondere accommodaties op mooie locaties.
In Malang slaap je in een mooi hotel, met koloniale charme. In Kalibaru slaap je tussen de koffieplantages, met een mooie tuin en een zwembad. De accommodaties bij de Bromo zijn heel eenvoudig, maar bieden de beste toegang voor de zonsopgang. 

Vervoer:
Je reist in een eerste klasse coupé met de trein. Van Malang tot Bali heb je eigen auto of busje met chauffeur ter beschikking. Tussen Malang en Bromo stap je over op een jeep, terwijl je chauffeur over de asfalt wegen omrijdt met je bagage. Voor de Bromo excursie staat een jeep klaar. 
 
Prijzen
Java reizen: Treinreis naar koloniaal Malang en Bromo vulkaan
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 873,- p.p.€ 458,- p.p.€ 345,- p.p.€ 303,- p.p.€ 285,- p.p.€ 298,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 873,- p.p.€ 458,- p.p.€ 345,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 303,- p.p.€ 285,- p.p.€ 298,- p.p.
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 15 december 2020. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt een derde bed (stretcher, daybed, matras) op de kamer bijgezet; de prijs voor een eenpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. In de zomer (juli/augustus/september), rond de feestdagen (van 15 december t/m 15 januari) en het Suikerfeest berekenen we een hoogseizoentoeslag. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstof prijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Extensies
Extensie 1: Blitar en wandelen op het platteland bij Puspa

Go local en dompel je onder in de rijke geschiedenis en cultuur van Indonesië in Blitar, wandel door prachtige sawavelden en desa’s in Puspa en geniet onderweg van een echte Javaanse lunch bij een lokaal gezin thuis.


Dag 1: Treinreis naar BlitarTreinreis naar Blitar

Vanaf je hotel word je naar het treinstation gebracht. Vroeg op, de dag begint vroeg in Indonesië en je wilt de trein niet missen door verkeersopstoppingen. (En er is geen trein later zoals in Nederland!) Op het station laat je je treinticket en paspoort zien en dan kun je  op het perron wachten. De Malioboro Express trein bestaat uit enkele eerste klasse wagons en verder economy wagons. De treinstoelen zijn ruim; een soort vliegtuigstoelen, dus het is comfortabel reizen. Staar uit het raam naar het Javaanse platteland of lees een boek.

Je wordt door het hotel in Blitar opgehaald van het station. Je kunt de namiddag relaxed een boek lezen in het hotel. Je kunt ook op eigen gelegenheid (vraag het hotel een taxi te regelen) het graf van Soekarno bezoeken. Het Tugu Hotel heeft een presidentiële suite waar Soekarno zelf heeft geslapen en tijdens de jaarlijkse herdenking slaapt dochter en oud president Megawati naar verluidt in dezelfde kamer. Als er geen gasten zijn, kun je vragen of je deze kamer mag zien. Heb je veel puf en hou je van tempels, dan kun je je zelfs naar Candi Penataran laten rijden, een dik half uur (15 km) buiten de stad gelegen. Een belangrijke tempel met mooie reliëfs.


Dag 2: Soft trekking door sawa’s en desa’s in PuspaSoft trekking door sawa’s en desa’s in Puspa
Een auto met chauffeur en gids haalt je op, je rijdt in ongeveer één uur naar Puspa. Hier ga je ongeveer anderhalf uur lopen (afhankelijk van je eigen tempo) door een glooiend landschap, langs prachtige sawavelden, door desa’s waar van alles groeit. De wandeling is grotendeels omlaag, her en der langzaam stijgend omhoog. Er zijn geen restaurants en daarom krijg je een Javaanse lunch bij een lokaal gezin thuis. De familie eet niet mee (zij staan vroeg op om het land te bewerken en eten eerder), maar komen soms ietwat verlegen even een kijkje om de hoek nemen. Afhankelijk van de tijd kun je (optioneel) de gula Jawa (palmsuiker)productie en theetuinen in een volgend dorp zien. We pikten een gids van het lokale jongeren project op. Leuk om op deze manier de werkgelegenheid onder jongen te steunen. Wij hadden geluk en konden het hele gula Jawa proces zien. ‘s Middags zul je geen theeplukkers aan het werk zien, alleen de theestruiken zelf.
Naar Malang is het gemiddeld twee tot drie uur rijden met de auto, afhankelijk van de verkeersdrukte. Je komt rond etenstijd aan.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Blitar en wandelen op het platteland bij Puspa:
Dag 1: Yogyakarta - Blitar, treinreis en transfer
Dag 2: Blitar - Malang, trekking met gids, lunch, auto
Dag 3: Malang - Bromo, stadstour Malang, Warna Warni, jeeptocht
Dag 4: Bromo - Kalibaru, jeeptocht zonsopgang, Madakaripura waterval
Dag 5: Kalibaru - Bali

Extensie 1: Blitar en wandelen op het platteland bij Puspa
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 320,- p.p.€ 177,- p.p.€ 141,- p.p.€ 142,- p.p.€ 124,- p.p.€ 130,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 320,- p.p.€ 177,- p.p.€ 141,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 142,- p.p.€ 124,- p.p.€ 130,- p.p.
Inclusief:
 • 1 overnachting met ontbijt
 • Transfers hotel - treinstation vv
 • 1 dag auto met chauffeur/gids voor wandeling
 • 1 Javaanse lunch in een lokaal huis

Exclusief:
 • Overige fooien, donaties en maaltijden.

Extensie 2: Fietsen in Solo: Go Local! (voor treinreis)
Go Local en ga fietsen in Solo, Java's oudste culturele centrum. Met een lokale gids fiets je langs rijstvelden en dorpen waar allerlei producten met de hand worden gemaakt.

Dag 1: Fietsen door rijstvelden en dorpen van SoloFietsen door rijstvelden en dorpen van Solo
Go Local en ga fietsen in Solo! Deze dag is een absolute favoriet van ons! Vanuit Yogyakarta is het een korte rit (kleine 2 uur) met de auto naar Solo (ook Surakarta genoemd), het ándere sultanstadje. Vertrek vroeg (7 uur) en vraag om een take-away ontbijt voor in de auto, want 's ochtends is het nog niet zo warm. Je ontmoet je Engelssprekende gids en samen steken jullie aan de rand van de stad met een bootje de rivier over. Hier staan de fietsen al klaar en begint jullie relaxte fietstocht langs rijstvelden en dorpen van Solo. Regelmatig kom je een fietsende local tegen, omdat Solo nauwelijks heuvels kent, is fietsen hier populair. De inwoners van deze dorpen zijn ontzettend bezige bijtjes: ieder dorp heeft zijn eigen 'huisnijverheid' specialiteit. In het ene dorp wordt kroepoek gemaakt, ergens anders tofu (tahu), en in weer een ander dorp brouwt men alcohol. We waren erg onder de indruk van de mannen die zich in het zweet werken om gongs voor de gamalan te slaan. Ongelofelijk, wat een zwaar werk! Als het warm begint te worden, fiets je naar het huis van een Javaanse familie voor een Javaanse lunch. De vrouw des huizes heeft al de hele morgen staan koken en er verschijnen allerlei verschillende gerechten op tafel. Lekker!
 
NB: op zondagen, belangrijke feestdagen en Idul Fitri (Suikerfeest) zijn de werkplaatsen dicht. De gids maakt dan een alternatieve tocht door Solo zelf.
 
Na de lunch heb je de middag tijd om zelf Solo te verkennen. Het paleis Istana Mangkunegara is helemaal gebouwd van teakhout. Tip: Laat je rondleiden door een lokale gids. Onze ervaring is dat een leuke gids die de verhalen van de prinselijke familie kent, het paleis tot leven kan brengen. We vonden het ook erg leuk om rond te snuffelen op de antiek en curiosa markt Pasar Tri Windu. Solo is ook bekend om zijn batik markt. Wat je vanmiddag wilt doen, mag je helemaal zelf weten. Je chauffeur staat voor je klaar en weet alle plekjes te vinden.

Dag 2: Treinreis van Solo naar MalangTreinreis van Solo naar Malang
In Solo word je vanuit je hotel naar het treinstation gebracht. Vroeg op, de dag begint vroeg in Indonesië en je wilt de trein niet missen (-er is geen treintje later zoals in Nederland!). Op het station moet je je paspoort laten zien en kun je je 'boardingpass' afhalen. De Malioboro Express trein bestaat uit enkele eerste klasse wagons en verder economy wagens. Er is een restauratie wagon, waar je een lokale maaltijd met nasi kunt bestellen. De treinstoelen zijn ruim en een soort vliegtuigstoelen, dus het is comfortabel reizen. De treinreis duurt circa 7 uur. Staar uit het raam of lees een boek. In Malang word je van bij het treinstation opgehaald en naar je accommodatie gebracht.
 
De trein is ideaal als je in één dag een grote afstand moet overbruggen. Het traject Yogyakarta/ Solo - Malang doe je normaal twee dagen over met de auto. Wil meer van het Javaanse platteland zien? Je kunt ook nog de extensie Blitar toevoegen!

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Fietsen in Solo: Go Local! (voor treinreis):
Dag 1: Yogyakarta - Solo, fietstocht dorpen Solo, lunch
Dag 2: Solo - Malang, treinreis
Dag 3: Malang - Bromo, stadstour Malang, Warna Warni, jeeptocht
Dag 4: Bromo - Kalibaru, jeeptocht zonsopgang, Madakaripura waterval
Dag 5: Kalibaru - Bali

Extensie 2: Fietsen in Solo: Go Local! (voor treinreis)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 247,- p.p.€ 130,- p.p.€ 108,- p.p.€ 101,- p.p.€ 98,- p.p.€ 94,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 247,- p.p.€ 130,- p.p.€ 108,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 101,- p.p.€ 98,- p.p.€ 94,- p.p.
Inclusief:
 • Engelssprekende gids
 • Fietsexcursie met bezoek aan werkplaatsen in dorpen (ochtend)
 • Lunch bij Javaanse familie thuis
 • Auto met privé chauffeur
 • Overnachting met ontbijt

Extensie 3: Go local: Schildpadden Sukamade en Ijen vulkaanmeer
Ga van het gebaande pad met deze avontuurlijke Go Local extensie! Vlakbij het authentieke Sukumade ga je reuzenschildpadden spotten en bij de Ijen vulkaan ontmoet je de zwaveldragers die daar werken.

Dag 4: Schildpadden spotten in SukamadeSchildpadden spotten in Sukamade
Vandaag begint een waar avontuur op je Indonesië vakantie. Je gaat de komende 2 dagen per 4WD jeep naar Sukamade in Nationaal Park Meru Betiri. De rit gaat over plantageweggetjes die in het park lopen. Als de plantageweg van zand erg hobbelig wordt, stap dan uit om een stuk te lopen en met een beetje geluk zie je apen in de bomen en hoor je neushoornvogels overvliegen. Het geruis van de neushoornvogel hoor je eerder dan dat je hem ziet! De gids vertelt welke gewassen hier worden verbouwd, zoals koffie, cacao en rubber. Maak een wandeling over het strand, en picknick tussen de vissersboten.
Indien er schildpadjes groot genoeg zijn, kun je een babyschildpad 'adopteren' en uit zetten in zee. Overleg met je gids of dit in de namiddag mogelijk is, als je dit graag wilt doen, zodat hij hier het programma op aan kan passen.
 
Op loopafstand van het lokaleguesthouse is een dorpje waar de plantagearbeiders wonen. Aan het einde van de dag, als iedereen terug is van het werk, is het leuk om hier doorheen te slenteren. De kinderen zwaaien je allemaal na. Je verblijft in een eenvoudig guesthouse met koud water in de badkamer. De familie maakt een lekkere maaltijd klaar. Na het diner, als het donker is, is het een half uurtje rijden naar het strand. Onder toezicht van een parkranger wacht je hier heel stil af en hoop je dat een schuwe reuzenschildpad het strand op durft te komen om haar eieren te leggen. Spannend... Schildpadden leggen hun eieren op het zelfde strand waar ze zelf geboren zijn. Je hebt hier een goede kans, maar het is uiteraaard wildlife, dus niet iedereen zal geluk hebben. Maar in ieder geval zijn er veel babyschildpadden te zien in het opvangcentrum en sowieso is deze jeeptrip een Go Local avontuur!
 
Let op: sinds zomer 2014 wordt er entree en camerageld geheven voor het Nationaal Park. Dit voldoe je ter plekke. Op dit moment is entree Rp 150.000 op normale dagen en Rp 225.000 op zon-en feestdagen. Camerageld bedraagt op dit moment Rp 60.000. Let op, zodra je met je mobiel foto's gaat maken, zal dit ook als camera worden gerekend. Wil je de volgende morgen weer naar het schildpadden strand, dan zal opnieuw entree geheven worden. 

Dag 5: Slapen op een koffieplantage uit ‘tempo doeloe’Slapen op een koffieplantage uit ‘tempo doeloe’
In Sukumade kun je ook de rubberfabriek bezoeken, die in het dorp ligt. Veel machines stammen nog uit de Nederlandse tijd. Vanaf Sukumade rijd je met de jeep een andere route naar de hoofdweg. Hier wacht je chauffeur met de normale auto je op, om samen door te rijden naar je verblijf nabij de Ijen vulkaan (op de route naar Bali). Je verblijft in een authentiek plantage huisje uit de Nederlands-Indische tijd, op een werkende koffieplantage, cacao en rubber wordt hier ook verbouwd. Er zijn slechts 7 huisjes met ieder 2 slaapkamers en een gedeelde huiskamer, dus boek op tijd! 's Middags krijg je een rondleiding over de plantage (1013 hectare op 450 meter boven zeeniveau) en de bijbehorende fabriek (inclusief bij verblijf op de plantage). Je ziet nu zelf hoe het hele proces in elkaar steekt, van boom met koffieboon tot zakken vol koffie die klaar liggen voor de export. Dat kopje koffie waardeer je nu nog meer! En waar cacaobonen vandaan komen. is na vandaag ook geen mysterie meer voor je. Het proces van rubber maken zal je erg verbazen. Van boom tot autoband, dat zoiets kan! 's Avonds wordt er een smakelijk homemade diner in de huiskamer van je huisje geserveerd. Een relaxed avondje kletsen over de Java reis die op zijn einde loopt of met een boek op de bank. Wij vonden het wel knus, zo'n plantagehuisje!

Dag 6: Het blauwe kratermeer van Ijen vulkaanHet blauwe kratermeer van Ijen vulkaan
 ‘s Ochtends vroeg naar het startpunt voor de wandeling naar de krater met kratermeer van de Ijenvulkaan. De lokale autoriteiten verplichten internationale reizigers een jeep te gebruiken (ondanks dat de weg eind 2012 is gerepareerd. Lokale toeristen worden hiertoe niet verplicht.) Boven aan de berg gekomen is het wandelpad de berg op eenvoudig te volgen en te lopen, maar best wel steil. Onderweg kom je sulfaat verzamelaars tegen. Ze zijn trots op hun zware werk en vinden het dan ook vaak prima dat je een foto van hun maakt. Middels je lokale gids kun je een praatje met hen maken. Bijvoorbeeld bij het weegstation. Koop een pakje sigaretten en biscuitjes en je maakt al snel vrienden! Boven aan de top zie je vaak geen hand voor ogen door de stoom en dan ben je wel blij dat iemand de weg kent.  In de krater zie je stoom uit de grond en het meer komen, en het gifgele zwavel kleurt de rotsen rondom het meer geel. Mannen verzamelen deze rotsen en sjouwen ze in manden omhoog. Het uitzicht is adembenemend, het maanlandschap van de vulkaan en het blauw van het kratermeer. De wandeling omhoog was zeker de moeite waard en je bent een van de weinige reizigers die er staat. Je wandelt terug naar de auto, heuvelafwaarts een makkie, die je naar de haven brengt voor de overtocht naar Bali (inclusief). Met auto en al ga je de ferry op. De overtocht duurt ongeveer 3 kwartier en je kunt aan dek rondlopen. Java verdwijnt uit het zicht, en Bali komt steeds dichterbij. De chauffeur zet je af bij het hotel van je volgende bouwsteen in het noorden van Bali, Pemuteran of Lovina.
 
Ijen is -evenals Bromo- een actieve vulkaan. Beklimming is altijd op eigen risico. De Indonesische autoriteiten kunnen de toegang tot een vulkaan ontraden, beperken of verbieden, indien dit door verhoogde vulkanische activiteit nodig wordt geacht.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Go local: Schildpadden Sukamade en Ijen vulkaanmeer:
Dag 1: Yogyakarta - Malang, treinreis
Dag 2: Malang - Bromo, stadstour Malang, Warna Warni, jeeptocht
Dag 3: Bromo - Kalibaru, jeeptocht zonsopgang, Madakaripura waterval
Dag 4: Kalibaru-Sukamade, jeeptocht, lunch, diner, schildpadden spotten
Dag 5: Sukumade - Ijen, jeeptocht, bezoek fabriek en plantage Kaliklatak, diner
Dag 6: Ijen - Bali, jeeptocht Ijen, ferry overtocht

Extensie 3: Go local: Schildpadden Sukamade en Ijen vulkaanmeer
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 613,- p.p.€ 340,- p.p.€ 250,- p.p.€ 218,- p.p.€ 186,- p.p.€ 223,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 613,- p.p.€ 340,- p.p.€ 250,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 218,- p.p.€ 186,- p.p.€ 223,- p.p.
Inclusief:
 • Jeepexcursie Sukamade, lunch, diner, lokale gids
 • Schildpadden spotten Sukamade, incl gids, fee parkranger (excl entrees)
 • Plantagetour en home cooked diner plantage bij Ijen
 • Jeepexcursie Ijen met lokale gids
 • 2 overnachtingen met ontbijt
 • 2 dagen prive-auto met chauffeur

Exclusief:
 • Entree Nationaal Park Meru Betiri Rp 150.000 normale dagen en Rp 225.000 op zon-en feestdagen, camerafee Rp 60.000.
 • Schildpad uitzetten, hiervoor geldt een donatie per schildpad (ongeveer € 8)
 • Een tweede maal schildpadden strand bezoeken is op eigen kosten mbt entree en verplicht strand ranger.

Extensie 4: Ijen vulkaan en koffieplantage
Maak de oversteek naar Java en beklim de Ijen vulkaan. Voor dag en dauw start de pittige wandeling naar de rand van de krater met zijn blauwe kratermeer. De zwaveldragers dragen bij aan de bijzondere couleur locale.

Dag 4: Slapen in een plantage huisjeSlapen in een plantage huisje
Vanaf Kalibaru naar je verblijf nabij de Ijen vulkaan (ca 5 uur, op de route naar Bali). Je verblijft in een authentiek plantage huisje, op een werkende koffieplantage, cacao wordt hier ook verbouwd. Er zijn slechts 7 huisjes met ieder 2 slaapkamers en een gedeelde huiskamer. 's Middags krijg je een rondleiding over de plantage en de bijbehorende fabriek. Je ziet nu zelf hoe het hele proces in elkaar steekt, van boom met koffieboon tot zakken vol koffie die klaar liggen voor de export. Dat kopje koffie waardeer je nu nog meer! En waar cacaobonen vandaan komen. is na vandaag ook geen mysterie meer voor je. 's Avonds wordt er een smakelijk homemade diner in de huiskamer van je huisje geserveerd. 's Avonds kletsen over de Java reis die op zijn einde loopt of met een boek op de bank. Wij vonden het wel knus, zo'n plantagehuisje!

Dag 5: Het blauwe kratermeer van Ijen vulkaanHet blauwe kratermeer van Ijen vulkaan
‘s Ochtends vroeg naar het startpunt voor de wandeling naar de krater van de Ijen vulkaan. De lokale autoriteiten verplichten internationale reizigers een jeep te gebruiken (ondanks dat de weg net is gerepareerd. Lokale toeristen worden hiertoe niet verplicht.) Boven aan de berg gekomen is het wandelpad de berg op eenvoudig te volgen, maar best wel steil. Onderweg kom je sulfaat verzamelaars tegen. Ze zijn trots op hun zware werk en vinden het dan ook vaak prima dat je een foto van hun maakt. Middels je lokale gids kun je een praatje met hen maken. Bijvoorbeeld bij het weegstation. Koop een pakje sigaretten en biscuitjes en je maakt al snel vrienden! Boven aan de top zie je vaak geen hand voor ogen door de stoom en dan ben je wel blij dat iemand de weg kent.  In de krater zie je stoom uit de grond komen, en het gifgele zwavel kleurt de rotsen. Mannen verzamelen deze rotsen en sjouwen ze in manden omhoog. Het uitzicht is adembenemend, de droge vulkaan en het blauw van het kratermeer. De wandeling was zeker de moeite waard en je bent een van de weinige reizigers die er staat. Je wandelt terug naar de auto, die je naar de haven brengt voor de overtocht naar Bali. Met auto en al ga je de boot op. De overtocht duurt ongeveer 3 kwartier en je kunt aan dek rondlopen. De chauffeur zet je af bij het hotel van je volgende besteming.

NB: Ijen vulkaan is de eerste vrijdag van de maand gesloten. 
Ijen is -evenals Bromo- een actieve vulkaan. Beklimming is altijd op eigen risico. De Indonesische autoriteiten kunnen de toegang tot een vulkaan ontraden, beperken of verbieden, indien dit door verhoogde vulkanische activiteit nodig wordt geacht.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Ijen vulkaan en koffieplantage:
Dag 1: Yogyakarta - Malang, treinreis
Dag 2: Malang - Bromo, stadstour Malang, Warna Warni, jeeptocht
Dag 3: Bromo - Kalibaru, jeeptocht zonsopgang, Madakaripura waterval
Dag 4: Kalibaru - Ijen
Dag 5: Ijen vulkaan - Bali, wandeling Ijen, ferry overtocht

Extensie 4: Ijen vulkaan en koffieplantage
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 233,- p.p.€ 132,- p.p.€ 103,- p.p.€ 97,- p.p.€ 99,- p.p.€ 106,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 233,- p.p.€ 132,- p.p.€ 103,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 97,- p.p.€ 99,- p.p.€ 106,- p.p.
Inclusief:
 • 1 overnachting met ontbijt op plantage
 • 1 diner op plantage
 • 1 dag auto met chauffeur
 • Excursie naar de Ijen vulkaan met lokale gids
 • Jeep (lokaal verplicht) naar Ijen.

Exclusief:
 • Overige maaltijden
 • Entreegeld Ijen, donaties en fooien

Extensie 5: Ontdekkingstocht Malang – stadswandeling en becak

Malang is een plezierige stad met mooie koloniale architectuur welke je kunt ontdekken met een becak, een fietstaxi. Het is prettig om een middag vrij te hebben, ook daarom is deze extra dag een goed idee. 


Dag 3: Ontdekkingstocht Malang – stadswandeling en becakOntdekkingstocht Malang – stadswandeling en becak
Met een becak, een fietstaxi, ga je samen met een gids op pad in Malang. Malang is een plezierige stad met mooie gebouwen uit de Nederlands-Indische tijd, Bij de kampung stap je uit om deze te voet te ontdekken. Je ziet hoe mensen wonen in achterafsteegjes en soms zelfs aan de spoorlijn. Dit is het echte leven in Java. Je bezoekt een traditionele markt. Hier kun je heerlijke zoete cakejes proeven. 
Je hebt voldoende tijd voor de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals de vogeltjes-, goudvissen- en bloemenmarkt, Toko Oen, de alun-alun, de Chinese tempel en de huizen uit de Nederlandse tijd. Even binnenkijken bij Toko Oen, waar sinds de jaren 30 niets veranderd is, mag zeker niet ontbreken. Je kunt je helemaal voorstellen hoe de plantagehouders op zondag naar de Nederlandse kerk gingen aan hetzelfde plein en dan bij Toko Oen nog even een ijsje gingen eten of koffie drinken. Met de auto ga je vervolgens naar de wijk waar tempé krepik wordt gemaakt.Tip: Malang heeft een aantal typische gerechten zoals tempé curry (orem-orem), vaak gegeten als ontbijt, en nasi rawon (soep met suddervlees). Als je durft kun je deze gerechten zelf proberen bij een kaki-lima (traditioneel eetkarretje)
 
Deze excursie duurt de ochtend en is exclusief lunch. De middag heb je lekker vrij. Fijn om ook eens een middag wat te lezen en en te zonnen. Oost-Java kent flinke reisafstanden, zo'n rustdag is dan een welkome afwisseling!

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Ontdekkingstocht Malang – stadswandeling en becak:
Dag 1: Yogyakarta - Malang, treinreis
Dag 2: Malang - Bromo, stadstour Malang, Warna Warni, jeeptocht
Dag 3: Malang, city tour becak, vrije middag
Dag 4: Bromo - Kalibaru, jeeptocht zonsopgang, Madakaripura waterval
Dag 5: Kalibaru - Bali

Extensie 5: Ontdekkingstocht Malang – stadswandeling en becak
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Auto standby€ 208,- p.p.€ 115,- p.p.€ 86,- p.p.€ 81,- p.p.€ 76,- p.p.€ 73,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Auto standby€ 208,- p.p.€ 115,- p.p.€ 86,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Auto standby€ 81,- p.p.€ 76,- p.p.€ 73,- p.p.
Inclusief:
 • 1 extra overnachting met ontbijt
 • city tour met becak (fietstaxi) in de ochtend, middag vrij
 • auto staat standby

Exclusief:
 • Entrees, fooien, maaltijden, persoonlijke uitgaven

Extensie 6: Op de koffie in Kalibaru
Go Slow! Op Oost-Java is van alles te zien, dus waarom zou je snel doorrijden? Slaap midden tussen de plantages die je ook kunt bezoeken. In een grote rubber-, cacao en koffieplantage gebruikt men nog machines uit de tijd van Nederlands-Indië. 

Dag 4: Koffie, cacao en rubberplantage in KalibaruKoffie, cacao en rubberplantage in Kalibaru
Vandaag zul je je ogen uitkijken. Je ziet opeens hoeveel werk het is, voordat een oh zo gewoon product bij jou in de supermarkt ligt. Je fietsbanden en schoenzolen zijn gemaakt van rubber, maar wist je dat de vloeistof hiervoor uit een boom komt? Vanmorgen neemt een Engelssprekende, lokale gids je mee naar een grote plantage waar je het proces van boom tot rubberlap kunt zien. Mocht je denken: "Wat een oudewetse machines." Dat klopt! Wij ontdekten nog veel machines uit de Nederlands-Indische tijd. Blijkbaar functioneren ze na meer dan 70 jaar nog uitstekend!  Op deze plantage groeien ook cacao en koffiebomen waar je tussendoor wandelt. Na een kopje verse koffie van eigen huis, vervolg je je ontdekkingstocht. Mensen verdienen hun geld in verschillende kleine 'home factories'. Je ziet hoe palmsuiker wordt gekookt in enorme ketels boven een houtvuur. Of kijk eens hoe lekkere snackjes hier worden gemaakt. Heel bijzonder vonden wij om te zien hoe van een plaat aluminium pannen worden geslagen. Je bent op tijd terug voor de lunch en een frisse duik in het zwembad niet te vergeten!

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Op de koffie in Kalibaru:
Dag 1: Yogyakarta - Malang, treinreis
Dag 2: Malang - Bromo, stadstour Malang, Warna Warni, jeeptocht
Dag 3: Bromo - Kalibaru, jeeptocht zonsopgang, Madakaripura waterval
Dag 4: Kalibaru, excursie plantages
Dag 5: Kalibaru - Bali

Extensie 6: Op de koffie in Kalibaru
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 168,- p.p.€ 93,- p.p.€ 75,- p.p.€ 67,- p.p.€ 65,- p.p.€ 60,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 168,- p.p.€ 93,- p.p.€ 75,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 67,- p.p.€ 65,- p.p.€ 60,- p.p.
Inclusief:
 • Excursie naar een grote plantage van koffie, rubber en cacao.
 • Engelssprekende lokale gids
 • Overnachting met ontbijt
 • Privé auto met chauffeur

Exclusief:
 • Overige fooien, donaties en maaltijden.

Extensie 7: Koken in de Kraton van Solo (voor de treinreis)
Ga Javaans koken op een wel heel bijzondere plek: de Kraton (paleis van de sultan) in Solo.

Dag 1: Koken in de Kraton van SoloKoken in de Kraton van Solo
Vandaag ga je koken op een wel heel bijzondere plek: in de Kraton (paleis van de sultan) Hadiningrat van Solo! Eerst ga je met een paardenkarretje naar de markt om ingrediënten te kopen. Daarna laten de dames van de oude kraton je de kneepjes van de Indonesische keuken aan het hof zien. Je kunt ook nog een kijkje nemen in de oude kraton, die met alle familieleden en familie van bedienden van de sultan die hier wonen, uit is gegroeid tot een complete wijk. Nadat je samen hebt gekookt, krijg je een blessing. Nadat je hebt gegeten, mag je het eten uitdelen aan de kinderen. Na afloop kun je als je wilt met de gids Pasar Klewer (de batik markt) en Pasar Tri Windu(de antiekmarkt) bezoeken. Halverwege de middag ben je weer terug in je hotel.

Dag 2: Treinreis van Solo naar MalangTreinreis van Solo naar Malang
In Solo word je vanuit je hotel naar het treinstation gebracht. Vroeg op, de dag begint vroeg in Indonesië en je wilt de trein niet missen (-er is geen treintje later zoals in Nederland!). Op het station moet je je paspoort laten zien en kun je de 'boardingpass' afhalen.. De Malioboro Express trein bestaat uit enkele eerste klasse wagons en verder economy wagens. Er is een restauratie wagon, waar je een lokale maaltijd met nasi kunt bestellen. De treinstoelen zijn ruim en een soort vliegtuigstoelen, dus het is comfortabel reizen. De treinreis duurt circa 7 uur. Staar uit het raam of lees een boek. In Malang word je van bij het treinstation opgehaald en naar je accommodatie gebracht.
De trein is ideaal als je in één dag een grote afstand moet overbruggen. Het traject Yogyakarta/ Solo - Malang doe je normaal twee dagen over met de auto. Wil meer van het Javaanse platteland zien? Je kunt ook nog de extensie Blitar toevoegen!
 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Koken in de Kraton van Solo (voor de treinreis):
Dag 1: Yogyakarta - Solo, koken in Kraton van Solo
Dag 2: Solo - Malang, treinreis
Dag 3: Malang - Bromo, stadstour Malang, Warna Warni, jeeptocht
Dag 4: Bromo - Kalibaru, jeeptocht zonsopgang, Madakaripura waterval
Dag 5: Kalibaru - Bali

Extensie 7: Koken in de Kraton van Solo (voor de treinreis)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 283,- p.p.€ 147,- p.p.€ 114,- p.p.€ 103,- p.p.€ 85,- p.p.€ 77,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 283,- p.p.€ 147,- p.p.€ 114,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 103,- p.p.€ 85,- p.p.€ 77,- p.p.
Inclusief:
 • Transfer per auto met chauffeur
 • Excursie met gids, snacks, paardenkar, kookcursus en lunch
 • 1 overnachting met ontbijt

Extensie 8: Ontdek koloniaal Malang per fiets
Wil je actief zijn op vakantie? Fiets dan met een Engels sprekende gids door de koloniale wijken van Malang.

Dag 2: Ontdek koloniaal Malang per fietsOntdek koloniaal Malang per fiets
Fiets door de smalle steegjes langs het kanaal uit de Nederlandse tijd. Vogelkooitjes en de was hangen op straat. Je Engelssprekende gids weet de weg door de wirwar van kruipsluip straatjes van de kampung. Rondom de Ijen boulevard staan prachtige koloniale villa’s. Tempo doeloe herleeft. Je bezoekt een traditionele markt, maar ook een moderne markt waar de lokale bevolking zijn inkopen doet. En niet te vergeten de Vogeltjesmarkt en bloemenmarkt. Je fietst op goede mountainbikes en onderweg is er een pitstop in een restaurant in een mooi gerestaureerd koloniaal pandje. De excursie duurt de ochtend en is exclusief lunch. De middag ben je vrij, een heerlijk rustpunt tijdens de toch wel intensieve reis met af en toe flinke reisafstanden door Oost-Java.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Ontdek koloniaal Malang per fiets:
Dag 1: Yogyakarta - Malang, treinreis
Dag 2: Malang, fietsexcursie, vrije middag
Dag 3: Malang - Bromo, stadstour Malang, Warna Warni, jeeptocht
Dag 4: Bromo - Kalibaru, jeeptocht zonsopgang, Madakaripura waterval
Dag 5: Kalibaru - Bali

Extensie 8: Ontdek koloniaal Malang per fiets
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
auto standby€ 237,- p.p.€ 119,- p.p.€ 106,- p.p.€ 103,- p.p.€ 102,- p.p.€ 99,- p.p.
Zonder auto (bij treinreis)€ 164,- p.p.€ 82,- p.p.€ 81,- p.p.€ 82,- p.p.€ 82,- p.p.€ 82,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
auto standby€ 237,- p.p.€ 119,- p.p.€ 106,- p.p.
Zonder auto (bij treinreis)€ 164,- p.p.€ 82,- p.p.€ 81,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
auto standby€ 103,- p.p.€ 102,- p.p.€ 99,- p.p.
Zonder auto (bij treinreis)€ 82,- p.p.€ 82,- p.p.€ 82,- p.p.
Inclusief:
 • 1 Overnachting met ontbijt
 • Halve dag fietsexcursie (mountainbike) met Engels sprekende gids
 • Flesje water voor onderweg en drankje in koloniaal restaurant

Excursies
MalangExcursie 1: Ontdek koloniaal Malang per fietsOntdek koloniaal Malang per fiets
Fiets door de smalle steegjes langs het kanaal uit de Nederlandse tijd. Vogelkooitjes en de was hangen op straat. Je Engelssprekende gids weet de weg door de wirwar van kruipsluip straatjes van de kampung. Rondom de Ijen boulevard staan prachtige koloniale villa’s. Tempo doeloe herleeft. Je bezoekt een traditionele markt, maar ook een moderne markt waar de lokale bevolking zijn inkopen doet. En niet te vergeten de Vogeltjesmarkt en bloemenmarkt. Je fietst op goede mountainbikes en onderweg is er een pitstop in een restaurant in een mooi gerestaureerd koloniaal pandje. De excursie duurt de ochtend en is exclusief lunch. De middag ben je vrij, een heerlijk rustpunt tijdens de toch wel intensieve reis met af en toe flinke reisafstanden door Oost-Java.

Excursie 1: Ontdek koloniaal Malang per fiets
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Ontdek koloniaal Malang per fiets€ 104,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Ontdek koloniaal Malang per fiets€ 104,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Ontdek koloniaal Malang per fiets€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.
Van dag tot dag
Impressie
Indonesië reizen - Java - Zonsopgang over de Bromo vulkaanIndonesië reizen - Java - Zonsopgang over de Bromo vulkaanIndonesië reizen - Java - Zonsopgang over de Bromo vulkaanIndonesië reizen - Java - Zonsopgang over de Bromo vulkaanIndonesië reizen - Java - Thee plantageIndonesië reizen - Java - Thee plantageIndonesië reizen - Java - Thee plantageIndonesië reizen - Java - Koffie pantageIndonesië reizen - Java - Koffie pantageIndonesië reizen - Java - Thee plantageIndonesië reizen - Java - Ijen vulkaanIndonesië reizen - Java - Het blauwe kratermeer Ijen vulkaanIndonesië reizen - Java - Koloniaal stadje MalangIndonesië reizen - Java - Koloniaal stadje MalangIndonesië reizen - Java - Koloniaal stadje MalangIndonesië reizen - Java - Koloniaal stadje MalangIndonesië reizen - Java - Onderweg naar SoloIndonesië reizen - Java - Onderweg naar Solo
Reacties van reizigers (38)
 

Blogs over Indonesië


Sluiten