Heb je weinig tijd, dan brengt deze reis je naar de orang-oetans van Kalimantan in combinatie met Banjarmasin. Zie hoe mensen leven aan de rivier en bezoek de kleurrijke drijvende markt bij Banjarmasin. Spot de zeldzame orang-oetans en proboscis apen tijdens de driedaagse boottocht door Nationaal Park Tanjung Puting.
Hoogtepunten

3 dagen boottocht Tanjung Puting

Orang-oetans spotten Camp Leaky

Zeldzame Proboscis aap

Veel maaltijden inclusief

Kanaal tocht Banjarmasin

Drijvende markt

€ 757,- p.p. Prijs bij 2 personen 6 Dagen
  Toevoegen aan Mijn Reisplan Toegevoegd
8,6
Beoordeling van deze reis:
8,6/10 - 9 recensies
Klik op de kaart om te vergrotenKaart reis
Reisschema
Dag 1: Annkomst Pangkalanbun - Tanjung Puting, start boottocht
Dag 2: Tanjung Puting, boottocht
Dag 3: Tanjung Puting, boottocht
Dag 4: Tanjung Puting - Pangkalanbun - Banjarmasin, kanalentocht
Dag 5: Banjarmasin, boottocht drijvende markt, lokale lunch, moskeebezoek
Dag 6: Vertrek Banjarmasin, airport transfer
Kaart reis
Hotel & Vervoer
Accomodatie:
In Tanjung Puting verblijf je op een houten boot. Uiteraard is het verblijf uiterst simpel, maar je wordt heel goed verzorgd door de boot bemanning. Er is een Engelssprekende gids en een kok. Er wordt voor je gekookt en er is een tafel waar je aan kan eten. Een toilethokje is aanwezig, met een toilet en een douche (rivierwater). 's Nachts maakt de bemanning een lekker bedje voor je op onder een klamboe en het dekzeil. Een knus bedje, door de klamboe heb je geen last van insecten, en door het dekzeil heb je privacy. De bemanning slaapt benedendeks.
 
Na 2 nachten op de boot, slaap je de laatste nacht in het park in de Rimba Lodge. De kamer heeft airconditioning en warm water douche. Je maaltijden gebruik je nog steeds aan boord, de boot ligt aan de steiger.
 
In Banjarmasin slaap je in een goed hotel, gelegen aan de rivier. Je kamer heeft airconditioning, en een westerse badkamer met warm water. Er is een restaurant waar ook het ontbijt wordt geserveerd. Er zijn hier nauwelijks toeristen, dus het hotel is meer op de zakelijke reiziger gericht.
 
Vervoer:
Van en naar het vliegveld van Pangkalanbun staat een auto klaar voor een direct transfer. Drie dagen verblijf je op een boot, die dienst doet als hotel en restaurant. Op de boot zijn een Engelssprekende gids en kok aanwezig.
Van en naar het vliegveld in Banjarmasin zijn direct transfers met privé auto. Tijdens de marktdag reis ga je s ochtends met een prive boot en s middags heb je een auto met privé-chauffeur ter beschikking.
 
 
Prijzen
Kalimantan reizen: Mini Kalimantan - Banjarmasin en Orang-oetans
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Landarrangement€ 1.495,- p.p.€ 757,- p.p.€ 559,- p.p.€ 527,- p.p.€ 520,- p.p.€ 478,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Landarrangement€ 1.495,- p.p.€ 757,- p.p.€ 559,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Landarrangement€ 527,- p.p.€ 520,- p.p.€ 478,- p.p.
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 15 december 2019. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt een derde bed (stretcher, daybed, matras) op de kamer bijgezet; de prijs voor een eenpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. In de zomer (juli/augustus/september), rond de feestdagen (van 15 december t/m 15 januari) en het Suikerfeest berekenen we een hoogseizoentoeslag. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstof prijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Opmerkingen:
Extra: Prijs pakket binnenlandse vluchten € 375,- per persoon.* Binnenlandse vlucht Jakarta - Pangkalanbun (Trigana Air, max 10 kilo ruimbagage):  € 125** Binnenlandse vlucht Pangkalanbun - Banjarmasin (via Java) € 250   Extra: 
Prijs Jakarta - Banjarmasin* €85,- per persoon **
Prijs Banjarmasin - Manado €195,- per persoon (met tussenstop)**
Prijs Banjarmasin - Makassar €195,- per persoon (met tussenstop)**   *NB: Voor alle vluchten geldt: op basis van beschikbaarheid. ** Extra bagage kunnen wij niet van te voren bijboeken. Eventueel ter plekke bij betalen voor overgewicht. Let op: bagage capaciteit is beperkt, dus blijf zo dicht mogelijk bij de aangegeven 10 kilo.
Excursies
Alle informatie op een rij
Van dag tot dag
Impressie

Kalimantan: eiland van de jungle
3 Op Reis naar Kalimantan met Footprint TravelIndonesië reizen - Kalimantan (Borneo) - Orang-oetans in Tanjung PutingIndonesië reizen - Kalimantan (Borneo) - Orang-oetans in Tanjung PutingIndonesië reizen - Kalimantan (Borneo) - Orang-oetans in Tanjung PutingIndonesië reizen - Kalimantan (Borneo) - Orang-oetans in Tanjung PutingIndonesië reizen - Kalimantan (Borneo) - Thomaslangoer in Tanjung PutingIndonesië reizen - Kalimantan (Borneo) - Neusaap in Tanjung PutingIndonesië reizen - Kalimantan (Borneo) - Neusapen in Tanjung PutingIndonesië reizen - Kalimantan (Borneo) - Rimba LodgeIndonesië reizen - Kalimantan (Borneo) - Rimba LodgeIndonesië reizen - Kalimantan (Borneo) - Neushoornvogels in Tanjung PutingIndonesië reizen - Kalimantan (Borneo) - Varen met een klotok door Tanjung PutingIndonesië reizen - Kalimantan (Borneo) - Kamperen op een klotok in Tanjung PutingIndonesië reizen - Kalimantan (Borneo) - Vissen op de Klotok in Tanjung PutingIndonesië reizen - Kalimantan (Borneo) - Dineren in de jungle bij Tanjung PutingIndonesië reizen - Kalimantan (Borneo) - Met een klotok de jungle in van Tanjung PutingIndonesië reizen - Kalimantan (Borneo) - Flora in Tanjung PutingIndonesië reizen - Kalimantan (Borneo) - Met een klotok de jungle in van Tanjung PutingIndonesië reizen - Kalimantan (Borneo) - Flora in Tanjung PutingIndonesië reizen - Kalimantan (Borneo) - Drijvende markt van BanjarmasinIndonesië reizen - Kalimantan (Borneo) - Drijvende markt van BanjarmasinIndonesië reizen - Kalimantan (Borneo) - Drijvende markt van BanjarmasinIndonesië reizen - Kalimantan (Borneo) - Drijvende markt van BanjarmasinIndonesië reizen - Kalimantan (Borneo) - Met de boot door de kanalen van BanjarmasinIndonesië reizen - Kalimantan (Borneo) - Met de boot door de kanalen van BanjarmasinIndonesië reizen - Kalimantan (Borneo) - Met de boot door de kanalen van BanjarmasinIndonesië reizen - Kalimantan (Borneo) - Met de boot door de kanalen van BanjarmasinIndonesië reizen - Kalimantan (Borneo) - Orang-oetans in Tanjung PutingIndonesië reizen - Kalimantan (Borneo) - Orang-oetans in Tanjung Puting
Reacties van reizigers (9)
 

Blogs over Indonesië


Sluiten