Flores reizen: Boottocht naar Komodo draken

Indonesie reizen: Flores - Labuan Bajo - Komodo eiland - Komodo Varaan - Wandelen Rinca - Snorkelen

Tijdens deze 2 daagse boottocht ga je op de eilanden Komodo en Rinca op zoek naar de befaamde Komodo draak. Deze varaan, die wel 3 meter groot kan worden, lijkt af te stammen van de dinosaurussen. 
 

Hoogtepunten van deze bouwsteen:

  • Komodo draken in natuurlijke omgeving
  • Slapen op boot
  • Snorkelen in prachtige koraaltuinen 
Reisschema
Dag 1: Labuan Bajo - Rinca - Komodo, boottocht
Dag 2: Komodo - Labuan Bajo, boottocht
Dag 3: Labuan Bajo
Dag tot dag

Dag 1: Start van tweedaagse boottocht naar Rinca en Komodo

Start van tweedaagse boottocht naar Rinca en Komodo
Vandaag begint een absoluut hoogtepunt van je reis door Nusa Tenggara: een boottocht door de Komodo-archipel. Je slaapt één nacht aan boord van een eenvoudige lokale boot. Neem zelf handdoeken mee en voor de liefhebber ook wat drankjes (fris of bier). 
’s Ochtends zet je koers naar het eiland Rinca, de boottocht duurt een paar uur. Je meldt je bij de rangerpost voor het betalen van je entrees en fees. Deze worden nogal eens zonder aankondiging gewijzigd en daarom niet inclusief. Huidige prijzen: Entree (permit) ca €17,-/ IR 250.000 pp per dag, snorkelfee (€6 pp, officieel per uur), camera fee (ca €5 per camera (pas op je camera op mobiele telefoon) en €15 per videocamera) en lokale ranger Rinca en Komodo (per wandeling ca € 5 t/m 5 personen, ca €10,- voor meer dan 5 personen)..In je draaiboek vind je indien nodig een update van de prijzen.
 
Onder leiding van een ranger maak je een 2 uur durende hike door de savanne van dit  heuvelachtige eiland op zoek naar de Komodo 'draak'. De Komodo is uitgeroepen tot een van de 7 New Wonders of Nature. Onderweg heb je kans herten, wilde paarden, waterbuffels, en apen tegen te komen, maar het gaat natuurlijk allemaal om de komodovaraan, het grootste reptiel op aarde en nauw verwant aan de dinosaurussen.
 
Pas in 1910 heeft een Nederlandse expeditie de verhalen van lokale vissers over enorme monsterachtige varanen bevestigd, voor die tijd was het bestaan van de komodo niet bekend in het Westen. De komodo is in staat om korte sprinten te trekken, hun staart kan een flinke klap uitdelen, maar hun beste wapens zijn hun scherpe tanden en messcherpte klauwen. Ze leven van herten, wilde varkens en waterbuffels. De bacteriën in hun mond zijn zó dodelijk, dat ze een grote prooi als een waterbuffel aanvallen, bijten en rustig afwachten tot de dodelijke bacteriën hun werk doen; soms duurt het zelfs 2 weken voordat een waterbuffel sterft aan de bijt. De ora, zoals de locals de komodo noemen, is in staat een geit in één keer door te slikken. Vandaar dat je alleen over het eiland mag rondwandelen met een lokale gids; je wilt natuurlijk niet als komodo-snack eindigen!
 
Na de wandeling over Rinca zet de boot koers richting het eiland Komodo. Onderweg is het mogelijk om te snorkelen (zelf snorkelspullen meenemen of huren op het vaste land!) De boot gaat voor anker voor de kust van Komodo, je dineert en slaapt aan boord.  De kok maakt heerlijke maaltijden klaar. 

Dag 2: Komodo draken en Manta roggen

Komodo draken en Manta roggen
’s Ochtends volg je, wederom met een ranger, het pad naar Banunggulung, een droge rivier, waar regelmatig komodo's rondscharrelen op zoek naar een lekker hapje. Het is 2 kilometer heen en totaal dus een wandeling van 4 kilometer. Je gaat weer aan boord op zoek naar leuke snorkelplekken, zoals een strandje van een eilandje met een roze strand bijvoorbeeld. Met een flinke dosis geluk zie je zelfs manta's tijdens het snorkelen! Je kunt ook een bezoek brengen aan eilanden waar stammen wonen die al generaties lang, de verraderlijke zeeën in de archipel bedwingen.
’s Middags kom je weer aan in Labuan Bajo, op Flores waar je de nacht doorbrengt in een comfortabel hotel. Je kunt in een lokaal eettentje met uitzicht over de haven de lokale specialiteiten verse vis of de spetterende ‘hot plate’ proberen.
 
Het is mogelijk het verblijf op de boot met een dag te verlegen. Zie de extensie: extra lang genieten van het leven aan boord.

Dag 3: Vertrek uit Labuan Bajo

Vertrek uit Labuan Bajo
Na het ontbijt eindigt deze bouwsteen.

Achtergrond
Tijdens deze 2 daagse boottocht ga je op de eilanden Komodo en Rinca op zoek naar de befaamde Komodo draak. Deze varaan, die wel 3 meter groot kan worden, lijkt wel af te stammen van de dinosaurussen.

Wandeling op Rinca eiland

De eerste dag zet je koers naar Rinca, het op eén na grootste eiland van de Komodo-archipel. Je maakt een 2 uur durende hike door een savanne-achtig landschap. Onderweg heb je kans herten, wilde paarden, waterbuffels, en apen tegen te komen.  En natuurlijk zul je de komodo varaan, het grootste reptiel op aarde en nauw verwant aan de dinosaurussen, in zijn natuurlijke habitat spotten. Dit verbijsterende reptiel kan wel 3 meter groot worden en waterbuffels doden. ’s Middags vaar je richting Komodo eiland, het grootste eiland en naamgever van de archipel en de draak. Onderweg kun je mooi snorkelen in het Nationaal Marine Park. Je gaat voor anker voor de kust van Komodo, je dineert en slaapt aan dek. Geniet van de sterrenhemel en wordt in slaap gewiegd door het kabbelende water.

Komodo varanen op Komodo eiland

Mocht je op Rinca nog niet aan je trekken gekomen zijn wat betreft het spotten van de Komodo varaan, dan krijg je op het eiland Komodo een herkansing. Je maakt een wandeling naar een droge rivierbedding, waar vroeger regelmatig een geit aan de komodos werd gegeven. Hoewel dit allang niet meer gebeurd, hebben de reuzenreptielen nog steeds de gewoonte om in deze rivierbedding op zoek te gaan naar een prooi. Op de terugweg krijg je weer de kans om te snorkelen en lekker te zwemmen in het heldere water. Op een bewoond eilandje vind je dorpjes waar de vissers al generaties lang de soms zeer verraderlijke zeeën bedwingen.

In Labuhan Bajo kun je met uitzicht over de baai genieten van een lekker visje. Je slaapt in een comfortabel hotel.

Reisschema
Dag 1: Labuan Bajo - Rinca - Komodo, boottocht
Dag 2: Komodo - Labuan Bajo, boottocht
Dag 3: Labuan Bajo
Hotel & Vervoer
Accommodatie:
De boot waarop je overnacht is heel eenvoudig. Je slaapt op het overdekte dek. Vanaf 5 personen of meer vaar je op een grotere boot met cabines.  De charme van een verblijf midden op het water in dit Nationaal Park maakt dit echter meer dan goed. Het hotel in Labuhan Bajo is comfortabel. Het is mooi gelegen op een heuvel met mooi uitzicht over de baai. Je kunt ook upgraden naar een Ecohotel met zwembad, nabij het strand.

Vervoer:
Je bezoekt het Nationaal Park met een lokale motorboot gemaakt van hout. Naar de haven ga je met lokaal transport.
 
Boot tot 4 personen:
 
Boot vanaf 5 personen:
  
 
 
Prijzen
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 15 december 2019. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt een derde bed (stretcher, daybed, matras) op de kamer bijgezet; de prijs voor een eenpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. In de zomer (juli/augustus/september), rond de feestdagen (van 15 december t/m 15 januari) en het Suikerfeest berekenen we een hoogseizoentoeslag. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstof prijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Flores reizen: Boottocht naar Komodo draken
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 514,- p.p.€ 259,- p.p.€ 177,- p.p.€ 149,- p.p.€ 329,- p.p.€ 292,- p.p.
Inclusief:
 • 1 overnachting met ontbijt aan boord
 • 1 overnachting met ontbijt in hotel
 • 2x lunch aan boord
 • 1x diner aan boord
 • 2 dagen boot met lokale bemanning
 • Lokaal transport tussen hotel en haven

Exclusief:
 • Kosten Komodo Nationaal Park lokaal te voldoen bij post parkranger: entree (permit) ca €17,-/ IR 250.000 pp per dag, snorkelfee (€6 pp, officieel per uur), camera fee (ca €5 per camera (pas op je camera op mobiele telefoon) en €15 per videocamera) en lokale ranger Rinca en Komodo (per wandeling ca €5 t/m 5 personen, ca €10,- voor meer dan 5 personen).
 • Snorkelspullen (voor een paar euro ter plaatse te huur in Labuan Bajo)
 • Overige donaties en fooien
 • Internationale en binnenlandse vluchten

Excursie 1: Fietsen bij Labuanbajo (5 uur) - privé tocht
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Fietsen bij Labuanbajo (5 uur)€ 158,- p.p.€ 78,- p.p.€ 72,- p.p.€ 58,- p.p.€ 58,- p.p.€ 58,- p.p.
Inclusief fiets en gids
Extensies

Extensie 1: Extra lang genieten op de boot in de Komodo-archipel


Een dag langer aan boord tussen de Komodo eilanden voor wie geen genoeg kan krijgen van snorkelen of nog wat langer wil genieten van het relaxte leven op een boot.
 
 

Dag 2: Op zoek naar Komodo's

Op zoek naar Komodo's
Vandaag heb je uitgebreid de tijd om te genieten van het leven aan boord, een boek te lezen of heerlijk te snorkelen. ’s Ochtends volg je op het eiland Komodo, wederom met een ranger, het pad naar Banunggulung, een droge rivier, waar regelmatig komodo's rondscharrelen op zoek naar een lekker hapje. Het is 2 kilometer heen en totaal dus een wandeling van 4 kilometer. Je gaat weer aan boord op zoek naar leuke snorkelplekken, zoals een strandje van een eilandje met een roze strand bijvoorbeeld. Met een flinke dosis geluk zie je zelfs manta's tijdens het snorkelen! Je kunt ook een bezoek brengen aan eilanden waar stammen wonen die al generaties lang, de verraderlijke zeeën in de archipel bedwingen.
In de middag vaar je rond in de archipel en kiest de kapitein een mooie ankerplek in de luwte van een rustige baai uit en kun je rustig wachten tot de zonsondergang overgaat in miljoenen sterren
 

Dag 3: Terug naar het vasteland

Terug naar het vasteland
Heerlijk wakker worden met een duik in het warme zeewater en daarna een ontbijtje. Mooier dan dit wordt het niet! Heel rustig vaart de kapitein terug naar het vasteland van Flores. Onderweg is er zeker nog gelegenheid voor een snorkeltochtje.’s Middags kom je weer aan in havenplaats Labuan Bajo, op Flores waar je de nacht doorbrengt in een comfortabel hotel. Je kunt in een lokaal eettentje met uitzicht over de haven de lokale specialiteiten verse vis of de spetterende ‘hot plate’ proberen.
 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra lang genieten op de boot in de Komodo-archipel:
Dag 1: Labuan Bajo - Rinca - Komodo, boottocht
Dag 2: Komodo, boottocht, maaltijden
Dag 3: Komodo - Labuan Bajo, boottocht
Dag 4: Labuan Bajo

Extensie 1: Extra lang genieten op de boot in de Komodo-archipel
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Extra dag op de boot in de Komodo-archipel€ 124,- p.p.€ 62,- p.p.€ 42,- p.p.€ 32,- p.p.€ 114,- p.p.€ 112,- p.p.


Extensie 2: Extra vrije dag in Labuan Bajo


Tijd voor een break in de reis? Labuan Bajo is een prima plek om een dag extra te vertoeven, zeker voor duikers is dit een waar paradijs!

Dag 3: Extra vrije dag in Labuan Bajo

Extra vrije dag in Labuan Bajo
De keuze is aan jou; nog een dagje lekker luieren? Of een dagje duiken? Of winkelen in de kleine winkeltjes in het centrum? En 's avonds lekker loungen met een cocktail, genietend van de zonsondergang....

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra vrije dag in Labuan Bajo:
Dag 1: Labuan Bajo - Rinca - Komodo, boottocht
Dag 2: Komodo - Labuan Bajo, boottocht
Dag 3: Labuan Bajo, vrije dag
Dag 4: Labuan Bajo

Extensie 2: Extra vrije dag in Labuan Bajo
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 72,- p.p.€ 37,- p.p.€ 30,- p.p.€ 37,- p.p.€ 32,- p.p.€ 37,- p.p.


Extensie 3: Komodo vanaf Bali, Sumatra, Java of Lombok


Kom je vanaf Bali, Sumatra, Java of Lombok? Met deze extensie boek je een transfer vanaf het vliegveld én een overnachting in Labuan Bajo alvorens de tweedaagse boottocht naar de Komodo draken start. Zo laat je alles moeiteloos op elkaar aansluiten!  

Dag 1: Naar Komodo eilanden vanaf Bali

Naar Komodo eilanden vanaf Bali
Je wordt opgehaald vanaf de luchthaven van Labuan Bajo en naar je hotel gebracht. De Komodo varaan is uitgeroepen tot 1 van de 7 New Wonders of Nature. Voor veel mensen staat dit enorme prehistorische reptiel, vaak vergeleken met een draak, dan ook hoog op de verlanglijst. Je kunt de Komodo eilanden bezoeken aansluitend op een trip over Flores, of eilandhoppen vanaf -bijvoorbeeld- Bali. 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Komodo vanaf Bali, Sumatra, Java of Lombok:
Dag 1: Aankomst Labuan Bajo
Dag 2: Labuan Bajo - Rinca - Komodo, boottocht
Dag 3: Komodo - Labuan Bajo, boottocht
Dag 4: Labuan Bajo

Extensie 3: Komodo vanaf Bali, Sumatra, Java of Lombok
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 115,- p.p.€ 58,- p.p.€ 43,- p.p.€ 49,- p.p.€ 39,- p.p.€ 45,- p.p.


Indonesië reizen - Flores - Komodo drakenIndonesië reizen - Flores - Komodo drakenIndonesië reizen - Flores - Komodo drakenIndonesië reizen - Flores - Komodo draken op RincaIndonesië reizen - Flores - Komodo drakenIndonesië reizen - Flores - Komodo draakIndonesië reizen - Flores - Hert op RincaIndonesië reizen - Flores - Waterbuffels op RincaIndonesië reizen - Flores - RincaIndonesië reizen - Flores - KomodoIndonesië reizen - Flores - De boot naar KomodoIndonesië reizen - Flores - De boot naar KomodoIndonesië reizen - Flores - Dorpje onderweg naar Komodo Indonesië reizen - Flores - Nusa Tenggara, KomodoIndonesië reizen - Flores - Met een flinke dosis geluk zie je zelfs manta's tijdens het snorkelenIndonesië reizen - Flores - Kijk hoe de manta's door het water zweven

Flores: eiland van de draakGa op avontuur in de Komodo-archipel


Reacties van reizigers (33)

"We konden echt genieten van elke dag zonder ons ergens over te moeten bekommeren!"

Yogya - Borobdudur - Wonosobo - Solo - Bromo - Sukamade - Ijen - Pemuteran - Munduk - Komodo - Rinca

Kurt Merchiers - 24-08-2018
Het was een heel gevarieerde vakantie die super goed was georganiseerd.  Alle hotels waren netjes en beschikten over de minimale voorzieningen. Op gebied van luxe sprong het hotel in Pemuteran eruit. We hebben heel wat verschillende activiteiten ondernomen. ...
Verder lezen
Flores reizen: Boottocht naar Komodo draken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Heerlijke vakantie in een prachtig land!"

Borobudur - Yogya - Malang - Bromo - Surabaya - Flores - Maumere - Kelimutu - Bajawa - Riung - Ruteng - Labuan Bajo - Komodo - Ubud - Sanur

Menno - 21-08-2018
Wij hadden een prachtig gevarieerde reis op Oost-Java (islamitisch), Flores (christelijk) en Bali (hindoeïstisch). De variëteit was heel leuk: cultuu...
Verder lezen
Flores reizen: Boottocht naar Komodo draken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Een prachtige combinatie van natuur, snorkelen en cultuur!"

Labuan Bajo - Komodo - Rinca - Tetebatu - Labuan Padang - Sekotong - Kuta Lombok

Michelle - 13-08-2018
Onze driedaagse boottocht naar Komodo, Rinca en Padar was fantastisch. Ook de bezoeken aan plaatselijke nijverheid rond Tetebatu was leuk. De wandelin...
Verder lezen
Flores reizen: Boottocht naar Komodo draken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"De trekkings waren heel speciaal"

Flores -Maumere - Kelimutu- Riung - Bajawa- Ruteng - Labuanbajo - Komodo

Harriet Anema - 20-03-2018
Flores is een heerlijk vakantie-eiland, nog niet overspoeld met toeristen. De trekkings waren heel speciaal. Heerlijk om dat te doen met z'n tweeën en niet in een groep. Kelimutu excursie is speciaal maar druk met groepen andere toeriste...
Verder lezen
Flores reizen: Boottocht naar Komodo draken
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Het is lastig te kiezen wat de hoogtepunten van deze reis waren..."

Yogyakarta - Dieng plateau - Borobudur - Tawangmangu - Bromo - Sukamade - Ijen - Ubud - Komodo

Wouter - 12-10-2017
Het was een afwisselende reis met veel unieke ervaringen en bovendien goed verzorgd. Alle accommodaties hadden iets leuks of unieks. In sommige gevallen de locatie, in andere gevallen de verzorging of de bediening. Het was zeker gevarieerd. Accommodaties die er u...
Verder lezen
Flores reizen: Boottocht naar Komodo draken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Goed geregelde en memorabele vakantie!"

Bukit Lawang - Tangkahan - Tobameer - Yogyakarta - Borobudur - Bromo - Kalibaru - Pemuteran - Komodo -Labuan Bajo

Peter Balfoort - 13-09-2017
Meer dan lof voor de organisatie! Alles tot in de puntjes geregeld; gidsen op tijd, hotels goed op de hoogte en de...
Verder lezen
Flores reizen: Boottocht naar Komodo draken
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Het was een onvergetelijke vakantie!"

Malabar - Bandung - Borobudur - Yogya - Solo - Surabaya - Malang - Bromo - Kalibaru - Sukamade - Ijen - Sanur - Komodo

Clara Sindhunata - 28-08-2017
Het was een onvergetelijke vakantie en dan bedoel ik alleen maar in positieve zin!! De accommodaties waren heel gevarieerd. Hoe eenvoudig sommige ook waren, het was altijd een aangename verrassing! Waar ik heel gecharmeerd van was, waren het hotel in Solo, planta...
Verder lezen
Flores reizen: Boottocht naar Komodo draken
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"We hebben veel gezien en toch een relaxte vakantie gehad!"

Ubud - Pemuteran - Munduk - Lovina - Sidemen - Amed - Labuan Bajo - Komodovaraan - Nusa Lembongan - Sanur

Dianne Van der Kop - 07-08-2017
De meeste accommodaties waren erg goed. De ligging was in veel gevallen erg goed in een mooie groene omgeving. Het personeel was altijd aardig en behulpzaam. De huisjes waren schoon en sfeervol. De accommodaties in Munduk en Ahmed sprongen eruit omdat het uitzicht perfect was, ...
Verder lezen
Flores reizen: Boottocht naar Komodo draken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Een dikke pluim voor de organisatie"

Sumatra - Bukit Lawang -olifanten - orang oetangs- Tobameer - Komodo - boottocht varanen - Bali- Sanur

Jaap en Brenda de Louw - 23-09-2016
Een rondreis door Indonesie om nooit te vergeten. Er zaten prachtige accommodaties tussen maar ook wat mindere hotels. We wisten trouwens van te voren dat de hotels in de jungle van Sumatra heel ee...
Verder lezen
Flores reizen: Boottocht naar Komodo draken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"De boottocht naar Komodo en Rinca was geweldig"

Komodo- varanen - Bali -Ubud- Gunung Batur

Martijn Huysmans - 19-09-2016
Onze reis naar Bali en Komodo was tof, leerrijk en avontuurlijk. De boottocht naar Komodo en Rinca was geweldig. Prachtig snorkelen met Mantaroggen. Het eten aan boord was heel lekker en copieus. De informatie en pla...
Verder lezen
Flores reizen: Boottocht naar Komodo draken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Een geweldige reis naar Bali en Komodo"

Ubud - Pemuteran - Munduk - Menjangan eiland - Rinca - Komodo - Sanur

Karin Paak-Versteeg - 24-08-2016
We hebben een geweldige reis achter de rug. De boottocht naar Komodo was voor ons een absoluut hoogtepunt. Hoewel enigszins oncomfortabel aan boord, is dit een heel mooie belevenis voor ons allemaal geweest. De bemanning van de boot en ook de gids hebben heel goed voor ons gezo...
Verder lezen
Flores reizen: Boottocht naar Komodo draken
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Een mooie rondreis door Bali en de Kleine Sunda eilanden"

Ubud - Pemuteran - Menjangan - Maumere - Kelimutu - Riung - Bajawa - Rinca - Komodo - Rinjani - Gili

Bob de Boers - 15-08-2016
Het was een mooie rondreis. Het fietsen rondom Ubud was heel leuk. Ubud zelf vonden wij wat minder. Varen naar Komodo eiland was fantastisch. Daar moet je zijn geweest! De boot stopt daar bij Pink Beach; dat is een fantastische snorkelplek! ...
Verder lezen
Flores reizen: Boottocht naar Komodo draken
Beoordeling van deze reis: 7,0
7,0/10 - 1 recensie
"Een absoluut hoogtepunt is de beklimming van de Rinjani. Dat was heel gaaf om te doen met ons gezin!"

Maumere - Moni - Kelimutu - Riung - Bajawa - Ruteng - Labuan Bajo - Komodo - Rinca - Rinjani - Tetebatu - Senaru - Gili's

Bart Plug - 08-08-2016
Onze reis was fantastisch, avontuurlijk en gevarieerd!  We raden alle excursies uit deze reis aan, maar een absoluut hoogtepunt was de beklimming van de Rinjani. Dat was heel gaaf om te doen met ons gezin. Ook Komodo en ...
Verder lezen
Flores reizen: Boottocht naar Komodo draken
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"De gidsen en chauffeurs waren vriendelijke, behulpzame mensen, die er alles voor over hebben om je blij te maken!"

Kalimantan - Jungle Borneo - Tanjung Puting - Maumere - Moni - Riung - Komodo - Tangkoko - Tomohon - Bunaken

Bert Brinkman - 05-08-2016
We zijn tijdens onze rondreis door Indonesië gewoon opgegaan in een totaal andere wereld. We sliepen in prima accommodaties, geen overdreven luxe. In Bajawa en in Bunaken Village hebben we genoten; op Bunaken werkt zeer gemotiveerde personeel!&...
Verder lezen
Flores reizen: Boottocht naar Komodo draken
Beoordeling van deze reis: 7,0
7,0/10 - 1 recensie
"Indrukwekkende reis naar Bali en Flores!"

Ubud - Sidemen - Amed - Sanur - Maumere - Kelimutu - Riung - Ruteng - Labuan Bajo - Komodo

Gertjan Kruijt - 29-07-2016
We hebben zo veel mooie ervaringen en indrukken opgedaan.  Over het algemeen was de organisatie uitstekend. We hadden een hele fijne chauffeur, die niet alleen erg prettig reed, maar ook een leuke reisgenoot was. Bovendien speelde hij goed in...
Verder lezen
Flores reizen: Boottocht naar Komodo draken
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Het was super, super, super op Bali en Komodo!"

Tabanan - Komodo - Labuan Bajo - Permuteran - Lovina - Padangbai -

Dominique Gorissen - 22-07-2016
Ik vond het een super vakantie. Als mensen vragen hoe het was, weet ik niet eens waar ik moet beginnen!  Ik vond de excursies super, met als hoogtepunt de tweedaagse boottrip naar Komodo. De bemanning van twee personen op het bootje was super vriendel...
Verder lezen
Flores reizen: Boottocht naar Komodo draken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Een heerlijk ontspannen reis die anders was dan een standaardreis"

Bali - Tabanan - Pemuteran - Flores - Labuanbajo-Komodo

Marja van de Braak - 30-12-2015
Wat is je eerste reactie als je denkt aan je vakantie? Hoe zou je je vakantie in een paar woorden of één zin omschrijven? Heerlijk ontspannen en anders dan standaard. Kun je ons iets vertellen over de accommodaties op deze reis? Wat v...
Verder lezen
Flores reizen: Boottocht naar Komodo draken
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Het was een fantastische en leerrijke reis, vol met leuke contacten met de plaatselijke bevolking!"

Yogyakarta - Borobudur - Sukuh - Tawanmangu - Malang - Bromo - Kalibaru - Tabanan - Ubud - Komodo - Komodo varaan - Labuan Bajo - Sanur

Christel Geens - 28-04-2015
De hotels waren, gezien de prijs van de reis, meer dan oké! We hebben eigenlijk maar twee mindere ervaringen gehad: in Tawanmangu, daar hadden we wel graag een ventilator gehad in plaats van een kapotte TV, en in Ubud was het beddengoed bij het inchecken niet verschoond en waren d...
Verder lezen
Flores reizen: Boottocht naar Komodo draken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Werkelijk drie weken lang genoten!"

Maumere - Lele-Sikka - Moni - Kelimutu-vulkaan - Riung - Bajawa - Ruteng - Labuan Bajo - Komodo - Rinca - Tetebatu - Rinjani - Senaru - Gili

Rob en Carla - 02-07-2014
De vakantie was in een woord SUPER! We leven nog steeds in een roes; dit was de mooiste reis van ons leven met zoveel indrukken, zoveel gezien en ontzettend lieve mensen!   We zijn een beetje beduusd en beseff...
Verder lezen
Flores reizen: Boottocht naar Komodo draken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Komodo en Rinca waren een avontuur"

Komodo-Rinca-Boottocht-Bali-Pemuteran-Lovina-Dolfijnen-Ubud-Sanur

Debbie van der Wal - 28-05-2014
Onze reis over Bali en naar Komodo was een geweldige ervaring en super geregeld! We geven de reis een 9!! De variatie van accomodaties was leuk. Van luxe tot middelmatig tot erg goed. De boot Kom...
Verder lezen
Flores reizen: Boottocht naar Komodo draken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"De organisatie was in één woord TOP"

Java-Jakarta-Bandung-Yogyakarta-Borobudur-Malang-Bromo-Ijen-Kalibaru-Bali-Pemuteran-Ubud-Lombok-Tetebatu-Sasak-Komodo-boottocht-Gili Meno

Astrid Eegerdingk - 29-04-2014
Onze reis op Java, Bali en Komodo was een fantastisch georganiseerde reis in een prachtig gevarieerd land.   Wij geven de reis een 9   Wij raden jullie organisatie aan aan anderen; en missch...
Verder lezen
Flores reizen: Boottocht naar Komodo draken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"We zouden het zo weer doen"

Bali, Ubud, Pemuteran, snorkelen, Sidemen, wandelen, Rinca, Komodo,boottocht

Alexander Schipper - 06-10-2013
We geven de reis in zijn geheel een 8 en we kunnen Footprint Travel zeker aanraden.  Heerlijk, we zouden het zo weer doen.  Allemaal hadden ze wel ‘iets’ wat ze bijzonder maakte. De twee d...
Verder lezen
Flores reizen: Boottocht naar Komodo draken
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Ontzettend geboft met onze lokale gidsen"

Indonesie reizen - Flores - Maumere - Kelimutu vulkaan - Riung - Bajawa - Ruteng - Komodo - Lombok - Rinjani trekking - Gili Meno - Java - Bandung - Malabar - Jakarta

Heleen, Onno, Toon (17) en Hein (15) van Gelderen - 17-08-2013
We hebben een fantastische reis gehad. We hebben absoluut heel veel gezien. Het was perfectgeorganiseerd. Dat scheelt veel tijd ter plekke en ...
Verder lezen
Flores reizen: Boottocht naar Komodo draken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"We genoten van de afgelegen plekjes op Flores"

Indonesie reizen - Sunda eilanden - Flores - Komodo eilanden - Lombok - Gili eilanden - Bali strand

Hennie en Sjoerd - 16-08-2013
We hebben ontzettend genoten van onze reis door Indonesië. We zouden zo terug willen! Binnen Azië spreekt Indonesië ons enorm aan, door de zee en connecties met verleden als Nederlands-Indië. Flores sprak ons persoonlijk nog iets meer aan da...
Verder lezen
Flores reizen: Boottocht naar Komodo draken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Wij reizen graag naar de niet-toeristische plekjes"

Indonesie reizen - Sumatra - Orang-oetans Bukit Lawang - Olifanten Tangkahan - Flores - Komodo - Kelimutu - Bajawa - Zwemmen dolfijnen Sanur

Jurian Borst en Janet Booij - 06-08-2013
De bouwsteen op Sumatra met de uitbreiding naar Tangkahan is echt ons soort vakantie. We konden ter plekke de orang-oetan trekking in Bukit Lawang uitbreiden. Prettig, want wij houden van wandelen. We zijn tot een uur of 2 in de jungle gebleven en hebben daar in de bush gelunch...
Verder lezen
Flores reizen: Boottocht naar Komodo draken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Veel contact met de plaatselijke bevolking: helemaal wat wij zochten!"

Indonesie reizen - Flores - Bajawa - boottocht - Komodo varanen- Lombok - Gili eilanden - Sanur - Bali

Henk, Marjo en Linda van Valen - 17-07-2013
Onze reis naar de Kleine Sunda eilanden was geweldig. We zijn helemaal blij en gelukkig met hoe de reis is verlopen. Ergens vanaf dag 3 zeiden we: “Wat is dit fantastisc...
Verder lezen
Flores reizen: Boottocht naar Komodo draken
Beoordeling van deze reis: 10,0
10,0/10 - 1 recensie
"Boeiend om verschillende eilanden te combineren!"

Indonesie reizen - Sumatra - Java - Yogyakarta - Borobodur - Flores - Komodo eilanden - stranden Bali

Ineke van de Pas en Stefan Gielen - 18-05-2013
We hebben het ontzettend goed naar onze zin gehad op onze Indonesiëreis. Alles was goed geregeld. We hebben ons (in positieve zin) verbaasd over het feit dat de chauffeurs zo punctueel zijn. We konden echt van ze op aan en dat scheelde heel veel stress.  ...
Verder lezen
Flores reizen: Boottocht naar Komodo draken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Op de Sunda eilanden maakten we feestdagen uit verschillende culturen mee!"

Sunda eilanden - Indonesie -Flores - Komodo - Lombok - Gili eilanden - Bali

Sofie Bernaert en Roland Nagtegaal - 10-09-2012
We hebben een fijne vakantie in Indonesië gehad. We hadden het geluk dat we heel veel feestdagen onderweg troffen. Eerst de festiviteiten rondom Onafhankelijkheidsdag op 17 augustus. De dag daarna troffen we de ‘stick fights’, traditionele gevech...
Verder lezen
Flores reizen: Boottocht naar Komodo draken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"De bemanning leerde onze zoons salto’s van het dak van de boot maken."

Eilandhoppen - Sunda eilanden - Indonesië - Flores - Lombok - Gili - Bali

Robert, Jet, Michiel (19), Mark (18), Philip (16), Christiaan (13) - 28-08-2012
We hebben enorm genoten van de vakantie. Het zat erg goed in elkaar en alles was prima georganiseerd. De chauffeurs en de gidsen waren super aardig. Ze deden ontzettend hun best om het ons echt naar de zin te maken. We gingen er vanuit dat we in dit gebied geen luxe, zoals warm water, ko...
Verder lezen
Flores reizen: Boottocht naar Komodo draken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"In Tana Toraja zagen we bij een begrafenisceremonie zelfs buffelgevechten!"

Rondreis Indonesië - Tana Toradja - Sulawesi - Komodo Boottocht - Flores - Borobodur - Yogyakarta - Java

Leo, Kathy, Niels (17), Olaf (16) en Justine (13) Wagemans - 11-08-2012
Onze vakantie was echt hartstikke gaaf! We hadden hele leuke chauffeurs en gidsen. De hotels waren ook okay. We hadden een aantal upgrades gemaakt, die ons goed bevielen. En op een aantal plaatsen is er gewoon niet echt wat beters, dat is dan maar zo voor een nachtje. Ook geen probleem, ...
Verder lezen
Flores reizen: Boottocht naar Komodo draken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Met onze kinderen naar Sulawesi en Sunda eilanden"

Indonesie Rondreis - Flores - Komodo - Lombok - Gili - Bali - Sulawesi - Tana Toradja - Poso meer - Togian eilanden

Mark, Manon, Melissa (7 jaar) en Pien (6 jaar) van Erp - 10-08-2012
Samen met onze kinderen van 6 en 7 jaar hebben we een reis van 6 weken gemaakt naar de Sunda eilanden én Sulawesi. Het was een perfecte reis voor ons. Natuurlijk, af en toe is het behoorlijk aanpoten, en zijn de reisafstanden best groot. Gelukkig zijn onze kinderen gewend veel te ...
Verder lezen
Flores reizen: Boottocht naar Komodo draken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"De tweedaagse boottocht naar Komodo was grandioos"

Reizen Indonesie -Flores - Maumere - Kelimutu - Riung - Bajawas - Ruteng - Labuan Bajo - Boottocht Komodo eilanden

Marcel Graffner (4 volwassen en 2 jongeren) - 06-08-2011
Vanaf de eerste tot de laatste minuut was het helemaal geweldig. We hebben genoten, het was helemaal te gek. Wat we heel positief vonden, waren jullie lokale gidsen. Ze brachten ons net even naar andere dorpjes, waar minder toeristen komen. Twintig jaar geleden gingen we voor het eerst naar Ind...
Verder lezen
Flores reizen: Boottocht naar Komodo draken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"We hebben een biggetje voor de chauffeur gekocht"

Indonesie rondreis met kinderen - Flores - Kelimutu vulkaan - Bajawa - Boottocht Komodo - Sunda eilanden

Jeroen Siebelink - 11-07-2011
Alles was fantastisch. Het was veel beter geregeld dan ik had verwacht. De chauffeur stond altijd klaar, de gidsen waren flexibel. We hadden het heel gezellig. We hebben zelfs een biggetje voor de chauffeur gekocht, als bruidschat, dus die reisde op het laatst ook nog mee in de auto! ...
Verder lezen
Flores reizen: Boottocht naar Komodo draken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie