Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Een rondreis Flores biedt een geweldige afwisseling: van snorkelen en strand; de gekleurde Kelimutu vulkaanmeren; tot traditionele bergstammen bij Bajawa. Ben je op zoek naar een avontuurlijke rondreis Indonesië met nadruk op lokale cultuur, kies Flores en ga eilandhoppen op een Kleine Sunda eilanden rondreis.
 
Hoogtepunten

Gekleurde kratermeren van Kelimutu

Snorkeltrip naar 17 eilanden

Voorouderverering in Bajawa

Rijstveldwandeling Ruteng

Manggarai volk Eco village

Labuan Bajo: springplank Komodo eilanden

Extensie: slapen in traditioneel dorp!

€ 870,- p.p. Prijs bij 2 personen 9-13 Dagen
  Toevoegen aan Mijn Reisplan Toegevoegd
Flores reizen: Van zweepgevecht tot gekleurde vulkaanmeren
8,5

Beoordeling van deze reis:
8,5/10 - 34 recensies
Klik op de kaart om te vergrotenKaart reis
Reacties van reizigers (34)
Reisschema
Dag 1: Denpasar - Maumere
Dag 2: Maumere - Moni, bezoek Lepo Lemo, lunch Koka beach
Dag 3: Moni - Riung, Kelimutu vulkaan, Lio dorp
Dag 4: Riung, boottrip
Dag 5: Riung - Bajawa
Dag 6: Bajawa, dagtrip met lokale gids, Malanage hotsprings
Dag 7: Bajawa - Ruteng
Dag 8: Ruteng - Labuan Bajo, wandeling Ruteng, Tado Eco village demonstratie & snacks
Dag 9: Labuan Bajo
Kaart reis
Hotel & Vervoer
Accommodatie:
Wij zijn altijd op zoek naar bijzondere locaties. In Maumere ligt het hotel aan het strand, je hebt je eigen houten cabin en loopt zo de zee in.
 
In Moni verblijf je in een Ecolodge, alle kamers hebben een halfopen badkamer met warm water en een veranda met prachtig uitzicht. Er zijn een beperkt aantal kamers beschikbaar en als beste hotel van Moni is het erg gewild. Boek je laat, dan is het mogelijk al volgeboekt. In dat geval slaap je bij de Fransiskaner nonnen die een kinderhuis en schooltje runnen. Het verblijf is, zoals van een klooster valt te verwachten heel eenvoudig, de kamer heeft 2 bedden met klamboe, een tafel en stoel, een eigen badkamer met westers toilet en een terras. Echter, het voordeel is dat je de kans hebt op interactie met de kinderen.
 
Riung ligt 'off the beaten track', er is weinig toerisme en de accommodatie is dan ook zeer eenvoudig, maar wel schoon. In het guesthouse kun je snorkelspullen huren voor je boottrip. Het personeel is vriendelijk en doet zijn best het je naar de zin te maken.
 
In Bajawa verblijf je in een leuk, schoon hotel dat door Nederlanders wordt gerund: er staat je een hartelijke ontvangst te wachten. Er zijn prima bedden, warm water douche (lekker op deze hoogte) en een goed verzorgd ontbijt. Dit is met kop en schouders de beste keuze in Bajawa. Op loopafstand zijn leuke, lokale restaurantjes.
 
In Ruteng slaap je in een nieuw hotel met veel groen rondom. Alternatief (indien volgeboekt) slaap je in huiselijke sfeer in een guesthouse of het keurig onderhouden gastenverblijf van de nonnen. Kleine kamertjes, maar netjes en schoon en met een eigen badkamer.
 
In Labuan Bajo ligt het hotel op een heuvel met mooi uitzicht en op loopafstand van het dorp. (Er is ook een upgrade mogelijk naar een luxe Ecohotel.)
 
Vervoer:
Gedurende de reis op het vasteland heb je een eigen auto of busje met chauffeur ter beschikking. 
Prijzen
Flores reizen: Van zweepgevecht tot gekleurde vulkaanmeren
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 1.709,- p.p.€ 870,- p.p.€ 654,- p.p.€ 738,- p.p.€ 644,- p.p.€ 621,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 1.709,- p.p.€ 870,- p.p.€ 654,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 738,- p.p.€ 644,- p.p.€ 621,- p.p.
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 15 december 2020. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt een derde bed (stretcher, daybed, matras) op de kamer bijgezet; de prijs voor een eenpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. In de zomer (juli/augustus/september), rond de feestdagen (van 15 december t/m 15 januari) en het Suikerfeest berekenen we een hoogseizoentoeslag. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstof prijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Opmerkingen:
Vervoer per privé auto op Flores: Voor 1 t/m 3 personen is de auto standaard een normale auto (stationwagon).  Voor 4, 5 en 6 personen is de standaard optie een ELF busje met (meestal) een niet Engelssprekende chauffeur. Het is mogelijk om een Engelssprekende vertaler/gids bij te boeken.  Voor 4 personen waaronder 2 kleine kinderen, is het ook mogelijk een normale auto te boeken tegen een gereduceerde prijs. Bagage wordt dan mogelijk op het dak gebonden.  
Extra: Prijs pakket binnenlandse vluchten (Bali-Flores-Lombok) onder voorbehoud van beschikbaarheid.
Binnenlandse vluchten zijn met Lion Air, Wings Air, Batik Air of Garuda Indonesia en inclusief 20 kg ruimbagage.
Extensies
Extensie 1: Dagbezoek aan de Komodovaraan
Sta oog in oog met de beroemde Komodo varanen tijdens een dagtocht naar het eiland Rinca. Deze 'draken' leven alleen hier en dus heel bijzonder om zelf eens in het echt te zien! 

Dag 9: Op zoek naar de Komodo-draakOp zoek naar de Komodo-draak
Een mooie excursie naar het eiland Rinca, waar je op zoek kunt gaan naar de Komodo-varaan. Omdat de varanen daar vrij leven, is er nooit een garantie dat je ze ziet, maar eigenlijk kom je ze bij elk bezoek wel tegen. Je vertrekt 's morgens op tijd naar de haven, waar je aan boord stapt. Daar worden de motoren aangezet om je in een paar uur naar Rinca te varen. Daar aangekomen ga je aan land. waar je bij de rangerpost de entree en de ranger betaalt. De ranger neemt je mee voor een mooie, ongeveer 2 uur durende wandeling door heuvelachtig landschap en helpt mee zoeken naar de Komodo-varaan, Ze zijn heel groot, dus je verwacht ze makkelijk te spotten, maar hun kleur valt aardig weg tussen de bladeren. Onderweg heb je ook kans herten, wilde paarden, waterbuffels, en apen tegen te komen, maar het gaat natuurlijk allemaal om de komodo varaan, het grootste reptiel op aarde en nauw verwant aan de dinosaurussen.
 
Pas in 1910 heeft een Nederlandse expeditie de verhalen van lokale vissers over enorme monsterachtige varanen bevestigd, voor die tijd was het bestaan van de komodo niet bekend in het Westen. De komodo is in staat om korte sprinten te trekken, hun staart kan een flinke klap uitdelen, maar hun beste wapens zijn hun scherpe tanden en messcherpte klauwen. Ze leven van herten, wilde varkens en waterbuffels. De bacteriën in hun mond zijn zó dodelijk, dat ze een grote prooi als een waterbuffel aanvallen, bijten en rustig afwachten tot de dodelijke bacteriën hun werk doen; soms duurt het zelfs 2 weken voordat een waterbuffel sterft aan de bijt. De ora, zoals de locals de komodo noemen, is in staat een geit in één keer door te slikken. Vandaar dat je alleen over het eiland mag rondwandelen met een lokale gids; je wilt natuurlijk niet als komodo-snack eindigen!
 
Je luncht aan boord (inclusief) en ze weten daar altijd een overheerlijke maaltijd te bereiden. Snorkelliefhebbers kunnen op de terugweg nog een plons maken bij een mooie snorkelspot (zelf snorkelspullen meenemen of huren op het vaste land). Na een uurtje vaart de boot terug naar Labuan Bajo, waar je de nacht weer doorbrengt in je comfortabele hotel. Je kunt in een restaurantje met uitzicht over de haven gaan eten. Probeer eens een lokale specialiteit met verse vis, dat is een goede afsluiter van een mooie dag.
 
(NB Wil je zowel naar Komodo als Rinca, dan raden we je aan de 2-daagse bouwsteen te kiezen.)

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Dagbezoek aan de Komodovaraan:
Dag 1: Denpasar - Maumere
Dag 2: Maumere - Moni, bezoek Lepo Lemo, lunch Koka beach
Dag 3: Moni - Riung, Kelimutu vulkaan, Lio dorp
Dag 4: Riung, boottrip
Dag 5: Riung - Bajawa
Dag 6: Bajawa, dagtrip met lokale gids, Malanage hotsprings
Dag 7: Bajawa - Ruteng
Dag 8: Ruteng - Labuan Bajo, wandeling Ruteng, Tado Eco village demonstratie & snacks
Dag 9: Labuan Bajo, boottocht Rinca, lunch
Dag 10: Labuan Bajo

Extensie 1: Dagbezoek aan de Komodovaraan
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Laagseizoen€ 379,- p.p.€ 192,- p.p.€ 133,- p.p.€ 116,- p.p.€ 103,- p.p.€ 98,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Laagseizoen€ 379,- p.p.€ 192,- p.p.€ 133,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Laagseizoen€ 116,- p.p.€ 103,- p.p.€ 98,- p.p.
Inclusief:
 • Boottocht naar Rinca
 • ​1 x lunch aan boord
 • Transfer naar de boot en terug naar het hotel
 • Overnachting met ontbijt

Exclusief:
 • Kosten Komodo Nationaal Park lokaal te voldoen bij post parkranger: entree (permit) ca €17,-/ IR 250.000 pp per dag, snorkelfee (€6 pp, officieel per uur), camera fee (ca €5 per camera (pas op je camera op mobiele telefoon) en €15 per videocamera) en lokale ranger Rinca (per wandeling ca €5 t/m 5 personen, ca €10,- voor meer dan 5 personen).
 • Snorkelspullen (voor een paar euro ter plaatse te huur in Labuan Bajo)
 • Overige donaties en fooien
   

Extensie 2: Extra vrije dag in Labuan Bajo
Tijd voor een break in de reis? Labuan Bajo is een prima plek om een dag extra te vertoeven, zeker voor duikers is dit een waar paradijs!

Dag 9: Extra vrije dag in Labuan BajoExtra vrije dag in Labuan Bajo
De keuze is aan jou; nog een dagje lekker luieren? Of een dagje duiken? Of winkelen in de kleine winkeltjes in het centrum? En 's avonds lekker loungen met een cocktail, genietend van de zonsondergang....

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra vrije dag in Labuan Bajo:
Dag 1: Denpasar - Maumere
Dag 2: Maumere - Moni, bezoek Lepo Lemo, lunch Koka beach
Dag 3: Moni - Riung, Kelimutu vulkaan, Lio dorp
Dag 4: Riung, boottrip
Dag 5: Riung - Bajawa
Dag 6: Bajawa, dagtrip met lokale gids, Malanage hotsprings
Dag 7: Bajawa - Ruteng
Dag 8: Ruteng - Labuan Bajo, wandeling Ruteng, Tado Eco village demonstratie & snacks
Dag 9: Labuan Bajo, vrije dag
Dag 10: Labuan Bajo

Extensie 2: Extra vrije dag in Labuan Bajo
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 72,- p.p.€ 37,- p.p.€ 30,- p.p.€ 37,- p.p.€ 32,- p.p.€ 37,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 72,- p.p.€ 37,- p.p.€ 30,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 37,- p.p.€ 32,- p.p.€ 37,- p.p.
Inclusief:
 • 1 overnachting met ontbijt

Exclusief:
 • Overige fooien, donaties en maaltijden
 • Geen vervoer

Extensie 3: Go Local: Slapen in traditioneel Ngada dorp!
Go Local en blijf slapen in een authentiek Ngada dorp, gelegen op een heuvel en alleen lopend te bereiken. Na een bijzondere welkomstceremonie, breng je de nacht door bij een gastfamilie in een houten Ngada huis.

Dag 6: Dompel je onder in het traditioneel Ngada dorp!Dompel je onder in het traditioneel Ngada dorp!
In Bajawa ontmoet je je lokale gids, in ongeveer 3 kwartier rijd je naar het startpunt van de wandeling. Samen wandel je door de prachtige groene omgeving met op de achtergrond de Inerie vulkaan (2245m), in totaal met dorpjes bekijken neemt de wandeling zo'n 2 a 3 uur in beslag. De gids neemt je mee naar de minst bezochte en dus meest authentieke Ngada dorpjes. De gids weet ontzettend veel uit te leggen over de lokale cultuur en gewoontes. De traditionele huizen met hoge, steile daken van gras staan in twee rijen, met daartussen in de ngadhu, bhaga en megalithische stenen. De stenen worden nog steeds gebruikt om offers aan geesten te brengen. De ngadhu is een offerpaal en representeert de mannelijke voorouders. Het vormt een paar met de bhaga, een aan de vrouwelijke voorouders gewijd ritueel huisje. De ngadhu en bhaga symboliseren de voortdurende aanwezigheid van de voorouders, die in dromen verschijnen en opdrachten geven. Daarnaast zijn er nog steeds rituelen om vruchtbaarheid van het land te verzekeren en zijn er ceremonies voor geboorte, huwelijken, overlijden en het bouwen van huizen. 
Ook kun je nog een warm bad nemen in de Malagane hotspring, die veel minder door buitenlandse toeristen bezocht wordt. 
 
Na deze wandeling rijd je in 1 a 1,5 uur door naar Aimere, waar je kunt lunchen in een lokale warung. Je verlaat de kustweg en rijdt de bergen in naar 1 van de 9 Ngada dorpen, maar dit dorp ligt afgelegen op een berg, ver van het veelbezochte Bajawa en wordt dus nauwelijks bezocht. Heb je vanmorgen veel uitleg gekregen, nu ga je het dorpsleven zelf ervaren. Je chauffeur vindt je gids uit het dorp, meestal is dit een lieve bescheiden vrouw die Engels spreekt. Je chauffeur blijft met het grootste gedeelte van je bagage achter en je neemt alleen een dagrugzakje mee voor 1 overnachting (handdoekje, lakenzak, schone kleding, tandenborstel). Samen met je gids loop je in 1 uur omhoog naar het traditionele dorp van deze gemeenschap. Het is een breed pad met weinig schaduw langs velden, met mooie uitzichten over de kust. In het dorp aangekomen merk je gelijk de hartelijkheid van de dorpelingen, ze spreken hun lokale dialect, maar uit alles wordt wel duidelijk dat ze het oprecht hartstikke leuk vinden dat je er bent. Wat verder enorm opvalt is de enorme saamhorigheid in dit dorpje. Samenwerken en voor elkaar klaar staan, staat hier voor op. Planten en oogsten doet men samen, veld voor veld. Dat maakt het werk natuurlijk veel leuker. En na afloop is er tijd voor een borrel van huisgestookte rijstwijn op de veranda van het houten huisje. Zo gaat het waarschijnlijk al generatie op generatie. De vrouwen zijn duidelijk de spil van deze gemeenschap, zij zorgen voor het land, de kinderen, het huis en het eten.   
 
Je maakt kennis met je gastgezin. In dit houten huisje zal je slapen op een dunne mat en er is een deken. Op een paar plaatsen in het dorp is een mandi huisje met een traditionele Indonesische hurkwc en mandi bak. Nadat je een aantal bakken koud water uit de mandi bak over je heen hebt gegooid, ben je weer helemaal opgefrist! 
 
Dan is het tijd voor de Welkomst-ceremonie. Je gastgezin verzamelt zich en het dorpshoofd komt langs. Er wordt gebeden naar de voorouders en een kip wordt geofferd. Dit bloed moet vloeien om de voorouders tevreden te houden en toestemming te vragen voor je verblijf. De ingewanden van de kip worden gelezen en hieraan wordt voorspeld wat voor tijden er aan komen. Gaat het dorp een voorspoedige tijd tegemoet? Hierna wordt de kip op het open vuur geroosterd. Tegen deze tijd heb je kans dat de rijstwijn te voorschijn wordt gehaald. Al snel peuzel je een lekker maaltje van rijst, lokale groente en gegrilde kip. Maar er wacht je al weer een volgende verrassing. Het dorp is uitgelopen om je concert op hun bamboefluit te geven. Op deze manier kan het hele dorp op een goede manier iets verdienen aan je bezoek. Dit broodnodige extraatje gaat in de dorpskas en kan worden ingezet om de cultuur te behouden, een belangrijke ceremonie te organiseren of voor noodgevallen binnen de gemeenschap. Wees niet bang dat dit een soort 'tourist trap' is, er komen hier zo weinig reizigers, dat de dorpelingen oprecht zelf het grootste plezier hebben en vol trots optreden. Uiteraard verschijnt hierna weer iets te eten, want dat hoort zo. De dorpelingen zijn ook reuze benieuwd naar jou. Nodig ze dus vooral via je gids uit, om je vragen te stellen en dan komt voorzichtig de interactie op gang. Met een brede glimlach en wederom een slokje rijstwijn achter de kiezen, kropen we ons bedje in.
 
(Op vrijdag is het voor de dorpelingen marktdag, hier draait hun bestaan om. De kans is dan groot dat het bamboo fluit concert de volgende morgen wordt gegeven.) 

Dag 7: Van Ngada volk naar het Manggarai volk van RutengVan Ngada volk naar het Manggarai volk van Ruteng
Waarschijnlijk word je al vroeg wakker van het kraaien van haaien. Of van je gastfamilie die heel zachtjes om je heen trippelt, want ja, de kinderen moeten naar school, de rijst moet worden gekookt en het land moet bewerkt. Rustig aan wakker worden en kijken hoe het dorp in beweging komt. Op een goed moment verschijnt vanzelf het lokale ontbijt, grote kans dat dit rijst met wat groente is, je doet mee met wat de pot van de familie schaft. (Tip: heb je daar wat moeite mee op je nuchtere maag, neem dan wat koekjes mee. Even later kun je dan gemakkelijker een bordje rijst wegwerken.) Koffie en thee zorgen er voor dat je wakker wordt. Je hebt alle tijd, dus is er nog iets gaande in het dorp, dan kun je bijvoorbeeld gaan kijken hoe de velden worden bewerkt. De velden liggen ontzettend steil, en je vraagt je af hoe de dorpsbewoners hier zo makkelijk rondlopen, laat staan hun land bewerken. Tenslotte neem je afscheid van je gastgezin, en alle mensen in het dorp. Samen met je gids loop je heuvelafwaarts (1 a 1,5 uur), waar je chauffeur al op je staat te wachten. Een beetje moe, maar zeer voldaan plof je op de achterbank. Wat een belevenis... 
 
Onderweg naar Ruteng heb je eerst een indrukwekkend uitzicht op de vele vulkaantoppen en grillig gestolde lavastromen. Het landschap verandert en in West Flores rijd je door een dichtbegroeid berglandschap. Ruteng is een rustig, hoger gelegen en dus iets koeler stadje. De levendige markt is de ontmoetingsplek voor mensen uit de dorpen in de omringende heuvels. Het stadje vormt het hart van het gebied van de Manggarai-stam, een interessante etnische groep in Flores. Ze dragen zwarte sarongs met felgekleurde patronen. De Manggarai vertellen oude volksverhalen over ebo gogo, kleine harige mensen met platte voorhoofden die ten tijden van de voorouders in de jungle woonden. Deze verhalen werden afgedaan als sprookjes, totdat in 2003 een soort hobbit werd teruggevonden in een grot, een 12.000 jaar oud skelet van een volwassene, maar dan zo groot als een driejarig kind! Een nogal spectaculair Manggarai gebruik zijn de caci gevechten, waarbij de deelnemers elkaar de lijf gaan met een zweep van buffelhuid! De zweepgevechten zijn een belangrijk onderdeel van de huwelijks ceremonie. De meeste huwelijken worden gesloten van eind juni tot eind augustus. Heb je geluk, dan kan het zijn dat je zo'n ceremonie tegen komt onderweg.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Go Local: Slapen in traditioneel Ngada dorp!:
Dag 1: Denpasar - Maumere
Dag 2: Maumere - Moni, bezoek Lepo Lemo, lunch Koka beach
Dag 3: Moni - Riung, Kelimutu vulkaan, Lio dorp
Dag 4: Riung, boottrip
Dag 5: Riung - Bajawa
Dag 6: Bajawa - Belaraghi, gids Bajawa, gids, Malagane hotspring, diner met welkoms-ceremonie, bamboefluit- concert Ngada dorp
Dag 7: Belaraghi - Ruteng, gids Ngada dorp
Dag 8: Ruteng - Labuan Bajo, wandeling Ruteng, Tado Eco village demonstratie & snacks
Dag 9: Labuan Bajo

Extensie 3: Go Local: Slapen in traditioneel Ngada dorp!
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 236,- p.p.€ 132,- p.p.€ 106,- p.p.€ 88,- p.p.€ 81,- p.p.€ 72,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 236,- p.p.€ 132,- p.p.€ 106,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 88,- p.p.€ 81,- p.p.€ 72,- p.p.
Inclusief:
 • Engelssprekende gids
 • Welkoms-ceremonie
 • Lokaal diner
 • Bamboo fluitconcert door dorp
 • Overnachten in traditioneel Ngada dorp
 • Auto met chauffeur (blijft beneden, staat standby)

Extensie 4: Happy op het strand van Maumere
Plan voor jezelf af en toe een rustdag tijdens je rondreis door Indonesië. Op het strand van Maumere kun je even op adem komen voordat je Flores gaat ontdekken. No worries, be happy! 

Dag 2: Happy op het strand van MaumereHappy op het strand van Maumere
Aan het begin van je vakantie op de Sunda eilanden, een heerlijke vrije dag aan het strand van Maumere. Vanuit je huisje loop je zo het strand op. Er staat vers gevangen vis op het menu, de mensen zijn lief, kortom, het is een heerlijk plekje om een dagje te relaxen en wennen aan het klimaat van zo'n 30 graden. Je kunt snorkelen, duiken, of een strandwandeling maken en de vissers met hun netten in de weer zien. Of gewoon lekker een boekje lezen en bijkomen van je jetlag. Je hebt de laatste dagen best veel gereisd, en het is prettig om goed uitgerust aan je rondreis te beginnen. Waar kan dat beter dan bij dit kleinschalige strand ressort dat ook nog eens bij een sociale stichting hoort, die vele projecten voor goede doelen in de omgeving realiseert. Maar bovenal is het een lekkere relaxte stek, waardoor al onze Sunda reizigers dit vrije dagje een aanrader vinden!
 
Tip: We kunnen natuurlijk ook een boeiende excursie voor je regelen. Breng een bezoek aan één van de kinderhuizen van Mama Belgica en traditioneel ikatdorp Watublapi, of maak een stevige wandeling van Delang naar Sikka.
 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Happy op het strand van Maumere:
Dag 1: Denpasar - Maumere
Dag 2: Maumere, vrije dag
Dag 3: Maumere - Moni, bezoek Lepo Lemo, lunch Koka beach
Dag 4: Moni - Riung, Kelimutu vulkaan, Lio dorp
Dag 5: Riung, boottrip
Dag 6: Riung - Bajawa
Dag 7: Bajawa, dagtrip met lokale gids, Malanage hotsprings
Dag 8: Bajawa - Ruteng
Dag 9: Ruteng - Labuan Bajo, wandeling Ruteng, Tado Eco village demonstratie & snacks
Dag 10: Labuan Bajo

Extensie 4: Happy op het strand van Maumere
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 60,- p.p.€ 30,- p.p.€ 30,- p.p.€ 30,- p.p.€ 30,- p.p.€ 30,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 60,- p.p.€ 30,- p.p.€ 30,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 30,- p.p.€ 30,- p.p.€ 30,- p.p.
Inclusief:
 • 1 overnachting met ontbijt (bij 3 personen op kamer moet een grotere kamer geboekt worden).

Exclusief:
 • Excursie, los bij te boeken

Extensie 5: Extra dag in Ruteng: optionele fietsexcursies
Kies voor een extra dag in Ruteng en maak een sportieve fietstocht voor de prachtige omgeving (zie: excursies).
Dag 8: Een vrije dag in Ruteng: fietsen in de groene omgeving (optionele exursie) Wil je meer de diepte in gaan op Flores, kies dan voor een extra dag in Ruteng en maak een sportieve fietstocht door de prachtige omgeving (zie: excursies). 
Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag in Ruteng: optionele fietsexcursies:
Dag 1: Denpasar - Maumere
Dag 2: Maumere - Moni, bezoek Lepo Lemo, lunch Koka beach
Dag 3: Moni - Riung, Kelimutu vulkaan, Lio dorp
Dag 4: Riung, boottrip
Dag 5: Riung - Bajawa
Dag 6: Bajawa, dagtrip met lokale gids, Malanage hotsprings
Dag 7: Bajawa - Ruteng
Dag 8: Ruteng, vrije dag
Dag 9: Ruteng - Labuan Bajo, wandeling Ruteng, Tado Eco village demonstratie & snacks
Dag 10: Labuan Bajo

Extensie 5: Extra dag in Ruteng: optionele fietsexcursies
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 193,- p.p.€ 97,- p.p.€ 77,- p.p.€ 99,- p.p.€ 86,- p.p.€ 81,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 193,- p.p.€ 97,- p.p.€ 77,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 99,- p.p.€ 86,- p.p.€ 81,- p.p.
Inclusief:
 • 1 overnachting met ontbijt
 • 1 dag auto met chauffeur incl verblijfskosten

Exclusief:
 • Optionele excursies, deze zijn naar keuze toe te voegen.

Excursies
Labuan BajoExcursie 1: Fietsen bij Labuanbajo (5 uur)Fietsen bij Labuanbajo (5 uur)
Verken de groene omgeving van Labuan Bajo per fiets. Een route van circa 30 km voert je langs dorpjes en wegen met geweldige uitzichten. Niet voor niets noemden de Portugezen dit Cabo de Flores oftewel Bloemenkaap! Via de hoofdweg fiets je naar het dorpje Nggorang vanwaar je een rustige weg (niet altijd in een beste conditie) in slaat naar Tana Ndereng. Je verkent een prachtig en vriendelijk gebied dat maar weinig bezocht wordt door toeristen. Tijdens de tocht kom je enkele relatief makkelijke stijgingen tegen, dan moet je even in de trappers; en daarna is het lekker afdalen.Mocht het erg warm zijn, dan kun je onderweg je verfrissen bij de Cunca Rami waterval. De totale duur van de fietstocht is ca. 5 uur, waarvan je 4 uur daadwerkelijk fietst. Kan met kinderen vanaf circa 10 jaar.

Excursie 1: Fietsen bij Labuanbajo (5 uur)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Fietsen bij Labuanbajo (5 uur)€ 160,- p.p.€ 80,- p.p.€ 72,- p.p.€ 58,- p.p.€ 58,- p.p.€ 58,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Fietsen bij Labuanbajo (5 uur)€ 160,- p.p.€ 80,- p.p.€ 72,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Fietsen bij Labuanbajo (5 uur)€ 58,- p.p.€ 58,- p.p.€ 58,- p.p.
Excursie 2: Fietsen bij Labuanbajo (2 uur) In de ochtend word je opgehaald en naar de opstapplaats in het centrum van Labuanbajo gebracht waar je je fietsen (mountainbikes) uitzoekt. Hierna verken je op de fiets Labuanbajo en omgeving. Lekker om actief in beweging te zijn. Je begint met een bezoek aan de lokale markt die je al wandelend verkent. Aansluitend fiets je naar Binongko hill van waar je een prachtig uitzicht hebt op de omgeving van Labuanbajo. Je fietst weer naar beneden richting het stadje en brengt een bezoek aan de vismarkt alvorens je verder rijdt naar het eindpunt. De route neemt ca. 15 km in beslag en de trip duurt ongeveer 2 uur.
Excursie 2: Fietsen bij Labuanbajo (2 uur)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 94,- p.p.€ 47,- p.p.€ 42,- p.p.€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 94,- p.p.€ 47,- p.p.€ 42,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.
RutengExcursie 3: Fietsen en wandelen rond Ruteng (volle dag)Fietsen en wandelen rond Ruteng (volle dag)
Verken de prachtige omgeving rond Ruteng met deze unieke combinatie fiets- en wandeltocht! Vanaf je hotel word je in ca. 40 minuten per auto naar het startpunt van de fietstocht gebracht. Bij het startpunt bij het dorpje Rii heb je een prachtig panoramisch uitzicht op de bergachtige omgeving. Je fietst deels via een steile route naar beneden, maar komt ook enkele pittige beklimmingen tegen (naast fiets omhoog lopen) tot je bij het dorpje Nanu komt. Hier wandel je in 45-60 minuten naar de fraai gelegen Tengkulese waterval, een prachtig landschap van rijstterrassen en dorpjes passerend. Bij de poeltjes aan de voet van de waterval kun je verkoeling zoeken. Je wandelt hetzelfde pad terug naar de auto en rijdt door naar het lokale huis waar je een goed smakende eenvoudige lunch krijgt voorgeschoteld. Aansluitend rijd je door naar Cancar waar je de rijstvelden in de vorm van een spinnenweb kunt bekijken. Hier stap je weer op de fiets en na een uurtje bereik je het dorpje Maras, waar de auto je op je staat te wachten om je terug te brengen naar Ruteng. Je bent rond 16:00 uur moe maar voldaan terug in je accommodatie.

Excursie 3: Fietsen en wandelen rond Ruteng (volle dag)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Fietsen en wandelen rond Ruteng (volle dag)€ 241,- p.p.€ 120,- p.p.€ 97,- p.p.€ 82,- p.p.€ 82,- p.p.€ 82,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Fietsen en wandelen rond Ruteng (volle dag)€ 241,- p.p.€ 120,- p.p.€ 97,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Fietsen en wandelen rond Ruteng (volle dag)€ 82,- p.p.€ 82,- p.p.€ 82,- p.p.
Excursie 4: Fietsen rond Ruteng (4 uur) Samen met je gids fiets je van Ruteng naar de dorpjes ten noorden van de stad en weer via een andere route terug naar Ruteng. De fietstocht (mountainbikes) start bij je hotel en je volgt een route van ca. 22 km door verschillende dorpjes, je passeert rijstterrassen en de Wae Ngencung rivier. Je fietst door een prachtige, groene omgeving en ervaart de gastvrijheid van de vriendelijke lokale bevolking. Je fietst effectief ongeveer 2,5 uur, onderweg maak je stops en na ca. 4-5 uur ben je weer terug bij je hotel. Je fietst door een bergachtig gebied met enkele steile beklimmingen. Inclusief gids, fietsen en snack onderweg. 
Excursie 4: Fietsen rond Ruteng (4 uur)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Fietsen rond Ruteng (4 uur)€ 101,- p.p.€ 50,- p.p.€ 42,- p.p.€ 34,- p.p.€ 34,- p.p.€ 34,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Fietsen rond Ruteng (4 uur)€ 101,- p.p.€ 50,- p.p.€ 42,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Fietsen rond Ruteng (4 uur)€ 34,- p.p.€ 34,- p.p.€ 34,- p.p.
Excursie 5: Fietsen rond Ruteng (2 uur) In de ochtend word je opgehaald en verken je op de fiets (mountainbike) de vruchtbare omgeving van Ruteng en haar beeldschone rijstterrassen. De fietstocht start bij je hotel en je volgt een route van ongeveer 10 km naar een dorpje, gelegen in het bergachtige gebied van West Manggarai, waar nog traditionele gedek huizen staan, gemaakt van gewoven bamboe. De fietstocht is in een bergachtig gebied, je komt dus zowel stijgingen als dalingen tegen. Er is een pittige klim bij een heuvel, waar je de fiets omhoog duwt. De tocht neemt circa 2 uur in beslag, inclusief stops. Inclusief gids, fietshuur, snacks.
Excursie 5: Fietsen rond Ruteng (2 uur)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 85,- p.p.€ 42,- p.p.€ 34,- p.p.€ 26,- p.p.€ 26,- p.p.€ 26,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 85,- p.p.€ 42,- p.p.€ 34,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 26,- p.p.€ 26,- p.p.€ 26,- p.p.
Van dag tot dag
Impressie

Flores: eiland van de draak
Proef de cultuur van Belaraghi in FloresIndonesië reizen - Flores - Kelimutu vulkaanIndonesië reizen - Flores - Kelimutu vulkaanIndonesië reizen - Flores - Spinnenwebvelden Labuan BajoIndonesië reizen - Flores - Spinnenwebvelden Labuan BajoIndonesië reizen - Flores - Ngada dorpjes bij BajawaIndonesië reizen - Flores - Ngada stamIndonesië reizen - Flores - Caci gevechten van het Manggarai volk, RutengIndonesië reizen - Flores - Caci gevechten van het Manggarai volk, RutengIndonesië reizen - Flores - RiungIndonesië reizen - Flores - Snorkelen bij Palau Tujuhbelas, ClownvisjesIndonesië reizen - Flores - Vliegende Honden bij Palau TujuhbelasIndonesië reizen - Flores - RiungIndonesië reizen - Flores - Ikat weven MoniIndonesië reizen - Flores - Markt MoniIndonesië reizen - Flores - MaumereIndonesië reizen - Flores - Strand MaumereIndonesië reizen - Flores - MaumereIndonesië reizen - Flores - Onderweg van Maumere naar RiungIndonesië reizen - Flores - MaumereIndonesië reizen - Flores - Onderweg van Maumere naar RiungIndonesië reizen - Flores - Onderweg van Maumere naar RiungIndonesië reizen - Flores - Warmwaterbronnen bij Soa
Reacties van reizigers (34)
 

Blogs over Indonesië


Sluiten