Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Molukken is een paradijs voor de avontuurlijke reiziger met een flexibele instelling. Hou je van pittoreske dorpjes, verlaten VOC forten en snorkelen bij paradijselijke koraalstranden? Vind je het gezellig om te koken met omaatjes op Saparua? Durf je te eten bij de Alfoeren koppensnellers? Wil je snorkelen en duiken bij de Banda eilanden? Ga dan eilandhoppen op de Molukken!
Hoogtepunten

Eilandhoppen en boottochten

Becaktocht Pulau Ambon

Koken Saparua met lokale oma’s

Snorkeltrip Pulau Molana

Jungle riviertocht Seram

Paalhuis op water Seram

Koken met koppensnellers Alfoeren

VOC Forten en eilandtrips

Extensie: Banda eilanden

€ 1.737,- p.p. Prijs bij 2 personen 11-17 Dagen
  Toevoegen aan Mijn Reisplan Toegevoegd
Molukken reizen: Eilandhoppen Ambon, Saparua en Seram (+Banda!)
8,5

Beoordeling van deze reis:
8,5/10 - 4 recensies
Klik op de kaart om te vergrotenKaart reis
Reacties van reizigers (4)
Reisschema
Dag 1: Aankomst Ambon, airport transfer, auto, gids
Dag 2: Ambon, becak tour, local lunch en citytour, optioneel dansschool, auto, gids
Dag 3: Ambon - Saparua, fastboot eilandtour (Booi, Ouw, Benteng, Cave, strand), gids, diner
Dag 4: Saparua, cooking class met markt en lunch, transport en gids, diner
Dag 5: Saparua, snorkeltrip Pulau Molana incl lunchbox, gids, diner
Dag 6: Saparua – Seram, fastboot, transfers, diner, gids
Dag 7: Sawai, snorkelexcursie, beach bbq lunch, gidsen, diner
Dag 8: Sawai, Jungle trip Salawai River, waterval, lunchbox, gids, diner
Dag 9: Sawai – Huaulu – Masohi, vogelopvang, excursie Alfoeren en Alfoeren lunch, gids, transport
Dag 10: Seram - Ambon, boot, transfers, excursie Benteng Amsterdam (Hila), gids
Dag 11: Ambon stad, transfer vliegveld (geen gids)
Kaart reis
Hotel & Vervoer
Accommodatie op de Molukken
 
Wij zijn altijd op zoek naar bijzondere locaties. In deze bouwsteen zijn de accommodaties ongebruikelijk en uniek! Voor deze reis is het belangrijk om zelf mee te nemen: lakenzak of sarang en handdoek. Vaak ontbreekt het laken om onder te slapen (men gebruikt dit zelf niet).
 
Ambon op het eiland Ambon is je begin- en eindpunt. We regelen hier een comfortabel, modern hotel voor je, of in de stad of aan de kust. Warme douche, airco, wifi, alles om rustig te acclimatiseren. Verwacht nog steeds geen westers hotel, maar het is een prima begin.
 
Op het eiland Saparua zijn geen echt ideale accommodaties. Het is mogelijk dat we een hotel in het hoofdplaatsje (Kota Saparua) boeken. Voordeel is dat het centraal gelegen is, en een badkamer met warmwater heeft. Het kan ook zijn dat we proberen in het guesthouse aan het strand te boeken. Heel gezellig en fijn aan het strand, maar je hebt koud water in je badkamer en de meeste kamers hebben een Indonesische hurk wc (er worden nu 1 of 2 kamers met een westers toilet gebouwd). Zelf meenemen: lakenzak en handdoek. Een nadeel is dat bij drukte de boeking in het lokale guesthouse aan het strand last-minute toch niet door zou kunnen gaan, omdat gasten langer willen blijven. We zoeken dan alsnog een andere accommodatie voor je.
 
Op het eiland Seram slaap je bijzonder in een houten gebouw op het water, in een dorp aan de noordzijde van het eiland. Het is een eenvoudige kamer, met een eigen eenvoudige maar schone badkamer. De badkamer heeft een koudwater douche (iets zoutig, je zit aan zee), maar een westerse wc. De veranda kijkt uit over de baai. Drinkwater en gekookt water voor koffie en thee staan klaar. Er worden heerlijke lokale maaltijden geserveerd. Zelf meenemen: lakenzak en handdoek.
 
In Masohi, aan de zuidzijde van het eiland Seram, slaap je in een netjes guesthouse met eigen badkamer.
 
Extensie Banda eilanden:
Je slaapt in Bandaneira op het eiland Banda Kecil, van hieruit maak je excursies naar de omliggende eilanden. Op Banda zijn enkele eenvoudige, maar goede guesthouses. Er zijn slechts enkele kamers per guesthouse, boek op tijd,want de favoriete guesthouses zijn altijd vol door mond tot mond reclame. Onze 2 favoriete guesthouses koken werkelijk verrukkelijke maaltijden, waar je je vingers bij op eet.
 
Vervoer op de Molukken
 
Snelboten
Er wordt op deze reis veel gebruik gemaakt van snelboten tussen de verschillende eilanden. Je hebt dan een soort vliegtuigstoel in de eerste klasse. Je bagage kun je in dezelfde ruimte kwijt. Niet altijd zijn voor de snelboot kaartjes van te voren te reserveren of ze worden bij niet tijdig ophalen weer vrijgegeven. Op feestdagen zal de boot druk zijn, op normale dagen valt dat wel mee. Je gids zal aangeven hoe laat je dient te vertrekken. De boten hebben wisselende schema’s en stoppen soms op tussenliggende eilanden. Van te voren kunnen we daardoor niet de exacte tijden geven. Afhankelijk van de overheersende godsdienst van een bepaald eiland vaart de boot niet op zondag (indien christelijk, bijvoorbeeld het eiland Saparua) of op vrijdag (indien islamitisch). Het kan daardoor voorkomen dat je reis in een ander volgorde wordt uitgevoerd dan in eerste instantie gepland. Het draaiboek dat je ter plaatse krijgt, heeft de laatste stand van zaken en is leidend hierin. Om te reizen op de Molukken heb je een flexibele instelling nodig. Daarom geven we je ook een Engelstalige lokale gids mee, die goed is in regelen. Je kunt er dus op vertrouwen dat alles goed komt!
 
Ambon
Op Ambon maak je gebruik van een privé-auto met chauffeur. Ook ga je een stukje met de becak.
 
Saparua
Op Saparua zijn maar een paar gewone auto's. Er wordt daarom ook gebruik gemaakt van een lokaal taxibusje (afgehuurd). Tijdens de kookexcursie ga je ook samen met de oma’s een stukje met de lokale bus. Zo kun je ook eens ervaren hoe dit is! Met een afgehuurde lokale boot maak je een snorkelexcursie.
 
Seram
Voor de tocht van en naar het noorden van het eiland, wordt gebruik gemaakt van een auto. Voor het korte stukje naar de haven van een afgehuurd lokaal busje.
 
Extensie Banda eilanden
Op Banda Kecil loop je van de haven naar je guesthouse. Eventueel kun je een brommertaxi huren om je bagage te laten brengen. Excursies naar andere eilanden maak je met een lokale boot.
 
Pelni boot
Tussen Ambon en Banda reis je in principe met de snelboot, maar een andere optie is de Pelniboot; dat is weer een hele andere ervaring. Mocht je dit willen, dan doen we ons best om een privé-coupe te boeken; dit is een coupé van één de bemanningsleden. De grote Tidar Pelniboot doet er 8 uur over, de iets kleinere Kelimutu Pelniboot 12 uur. Ze varen ’s nachts, dus de reis vliegt voorbij. Het Pelni schema wordt maandelijks bekend gemaakt. Het kan dus voorkomen, dat last-minute de planning van je reis wordt aangepast aan het schema van de Pelniboot. Het is dus aan te raden om je internationale vluchten niet te strak te plannen rondom reizen naar Banda! 
Prijzen
Molukken reizen: Eilandhoppen Ambon, Saparua en Seram (+Banda!)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 3.178,- p.p.€ 1.737,- p.p.€ 1.337,- p.p.€ 1.281,- p.p.€ 1.173,- p.p.€ 1.069,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 3.178,- p.p.€ 1.737,- p.p.€ 1.337,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 1.281,- p.p.€ 1.173,- p.p.€ 1.069,- p.p.
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 15 december 2020. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt een derde bed (stretcher, daybed, matras) op de kamer bijgezet; de prijs voor een eenpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. In de zomer (juli/augustus/september), rond de feestdagen (van 15 december t/m 15 januari) en het Suikerfeest berekenen we een hoogseizoentoeslag. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstof prijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Extensies
Extensie 1: Banda eilanden per snelboot
Houd je van snorkelen of duiken? Ben je niet op zoek naar luxe maar naar authenticiteit? Heb je interesse in de VOC geschiedenis van de specerijhandel? En ben je wars van massa-toerisme? Dan zijn de Banda eilanden iets voor jou!

Dag 11: Aankomst op Pulau Neira en stadstour Bandaneira naar VOC verledenAankomst op Pulau Neira en stadstour Bandaneira naar VOC verleden
De Banda eilanden zijn hartstikke leuk als je van snorkelen en duiken houdt. Of als je geïnteresseerd bent in de VOC-geschiedenis van de Spice eilanden, waar Nederland rijk mee is geworden. Alleen er komen: dat is de uitdaging!  Het is een stipje in de oceaan. Een paar keer per week zouden er vliegtuigjes moeten gaan. Maar in de praktijk vliegt die vaker niet dan wel. Het is lastig hier op te bouwen. Zekerder is snelboot, die vaart van september tot en met maart. Echter in december en januari kan deze boot uitvallen i.v.m. grote golven. Deze boot doet er slechts 4 uur over. De boot vaart op dinsdag en zaterdag vanaf Ambon naar Banda, en terug op woensdag en zondag.
Een andere optie is de Pelni boot. De grote Tidar doet er 8 uur over, de iets kleinere Kelimutu 12 uur. Je slaapt aan boord in een cabine en dineert in de Eerste klasse eetzaal. Helaas wordt het schema van de Pelniboot pas aan het begin van de maand bekend gemaakt. In de droge maanden vaart de snelboot op vaste dagen in 4 uur tussen Ambon en Banda. In deze periode is de snelboot daarom het beste om mee te plannen. Voor alle vervoersmogelijkheden op de Molukken geldt echter: niets is helemaal zeker, op het laatste moment kan het schema omgegooid worden en door het weer kunnen boten en vluchten gecancelled worden. Wij zullen dan een goed alternatief voor je regelen, maar indien er extra kosten zijn omdat er extra overnachtingen of duurder transport bij wordt geboekt, worden deze uiteraard aan je in rekening gebracht. Wij verrekenen dit dan met eventuele niet gemaakte excursies. Met een flexibele instelling komt het altijd goed, maar je zult wat avontuurlijk van karakter moeten zijn voor de Molukken. Je hebt dan wel een prachtige authentieke vakantie!
 
Aankomst op Pulau Neira
In de haven van Bandaneira staat iemand van je guesthouse je op te wachten. Je loopt samen naar je guesthouse. Ben je zelf niet in staat om je rugtas te dragen, vraag dan of je een ojek (brommertaxi) kunt huren voor je bagage. Settel rustig in je guesthouse (voor sommige guesthouses zelf lakenzak en sporthanddoekje meenemen, handdoekje sowieso handig voor snorkelen) en spreek af of je er wilt eten, zodat ze hier boodschappen voor kunnen doen. Meestal is dat verreweg je beste prijs/kwaliteit optie, voor een paar euro heb je een heerlijk en zeer uitgebreid diner. Eventuele andere gasten leer je zo ook kennen. 
 
Hierna maak je een ‘stads’wandeling met een Engelssprekende lokale gids. Er staan prachtige koloniale gebouwen, veelal van hout met luiken voor de ramen en prachtige tegelvloeren. Hatta, die in 1945 met Soekarno de onafhankelijkheid van Indonesië uitriep, werd in de jaren 30 door de Nederlandse overheid naar Bandaneira in ballingschap gestuurd. Hij begon een schooltje waar je binnen kunt kijken. In een ander huis is een museumpje, Rumah Budaya genaamd. Of je naar binnen kunt is afwachten, soms is het open en soms moet je zoeken naar iemand met een sleutel. De oude sociëteit staat er ook nog en heet nu Makatita Hall. Er is een klein kerkje uit 1852 in het dorp, dat buiten kerktijden op slot is. 
 
Van Benteng Nassa (Fort Nassau) zie je nog een vervallen muur staan. Er is ook een put met een gedenkplaat. In 1608 kregen de Nederlanders het met de locals aan de stok. De locals vermoorden 40 Nederlanders, waarop de Nederlanders in 1621 als wraak 44 lokale hoofdmannen in de val lokten en onthoofden. Dit werd gevolgd door een complete genocide van de Bandanese bevolking door de Nederlanders onder leiding van Jan Pieterszoon Coen. Bepaald niet een stukje Nederlandse geschiedenis om trots op te zijn.
 
Je kunt ook naar het fort op de heuvel, Benteng Belgica uit 1611. In de gevangenis werden locals gestopt die hun kruiden als het peperdure nootmuskaat stiekem aan de Engelsen, dè maritieme tegenstander van de Nederlanders, verkochten. Het fort is in goede staat, en ook hier zijn openingstijden maar net wanneer de man met de sleutel er zin in heeft. Daarom is het wel handig om een gids mee te hebben, die enig navraag kan doen. Vanaf het fort heb je mooi uitzicht op de baai. 

Dag 12: Snorkeltrip naar eilandjes Pulau Ai en RunSnorkeltrip naar eilandjes Pulau Ai en Run
Een relaxed dagje op het water. Neem snorkelspullen mee (zelf meenemen of ter plekke huren), vergeet niet een zonnepet, zonnebrandmiddel en t-shirt om in te snorkelen mee te nemen, anders eindig je de dag zo rood als een kreeft. Vaar met een lokaal bootje naar de eilandjes Ai en Run. De bootsman weet de beste snorkelplekjes te vinden. Tussen het snorkelen door kun je op een paradijselijk strandje je meegebrachte lunch op eten. Bestel de dag ervoor in je guesthouse een lunch (niet inclusief). 

Dag 13: Ontdek het VOC specerij verleden op Banda Besar (Lonthor)Ontdek het VOC specerij verleden op Banda Besar (Lonthor)
Pulau Banda Besar is, de naam zegt het al, het grootste eiland van de Banda archipel. Vandaag maak je een ongeveer 3 uur durende Spice Tour over het eiland naar Lonthor (ook geschreven als Lonthoir of Lontor) en omgeving. Uiteraard eerst weer met een boot van Klein Banda (Banda Kecil) naar Groot Banda (Banda Besar). Lonthor is de belangrijkste plaats van Banda Besar. Aangezien het dorp tegen de heuvel is gebouwd, bestaat de hoofdstraat uit een lange trap omhoog. Natuurlijk mag een bezoek aan de Van den Broecke plantage voor nootmuskaat niet ontbreken. Aan de muur van de perkenierswoning hangt een portret van een van de eerste voorouders. Dit was de laatste Nederlandse plantage, Van den Broecke was de laatste perkenier van Banda. Bij onlusten heeft de familie zwaar te lijden gehad. Nu legt de familie zich toe op pootgoed van nootmuskaat bomen. Je gaat in het huis van de familie lunchen. Je bezoekt een parelfarm.Bekijk zeker ook Benteng Hollandia uit 1624. Ooit was dit een van de grootste forten van Nederlands-Indië, tot een aardbeving in 1743 het fort verwoestte. Restanten van de dikke muren worden nu overgroeid door planten, een prachtig nostalgisch plaatje. 

Dag 14: Vrije dag op BanadaneiraVrije dag op Banadaneira
Vandaag kun je zelf beslissen hoe je je dag besteedt. Het is leuk om een kookcursus te volgen, die het hotel organiseert. Koken past mooi in het thema van de specerij-eilanden, nu kun je zien en vragen wat je kunt doen met de lokale nootmuskaat, foelie, kruidnagel, peper en kaneel. En natuurlijk leer je dan ook waarvoor je de heerlijke kenari noten kunt gebruiken, naast ingrediënt in een pannenkoek.
Een andere optie is om nog een dagje te gaan snorkelen. Dan kun je bijvoorbeeld naar het eiland Hatta gaan, waarom heen prachtige snorkelspots te vinden zijn.. Ook is het mogelijk om de Gunung Api, die naast Bandaneira ligt, te beklimmen. Vanaf het moment dat je aankomt heb je hem gezien, de actieve vulkaan die het uitzicht van Bandaneira domineert. Gunung betekent berg, api betekent vuur, letterlijk vertaald de 'vuurberg'. De laatste uitbarsting was in 1988. Je steekt over met een lokaal bootje. De klim is behoorlijk recht omhoog dus echt pittig. De top is 640 meter hoog. Je hebt goede wandelschoenen nodig, het pad is behoorlijk steil en ligt vol losse steentjes, dus verwacht geen makkelijke tocht. Neem flink wat water mee (gedroogde nootmuskaat vrucht is ook een goed idee voor energie) en zorg dat je een pet op hebt tegen de zon. Eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht op de bergen en eilanden rondom Badaneira.

Dag 15: Snorkelen, wandelen of zwemmenSnorkelen, wandelen of zwemmen
Nog een dag om zelf in te vullen. Je kunt wat wandelen op het eiland,maar fietsen is ook hartstikke leuk; rijd zo dicht mogelijk langs de kust en je komt in kleine kampongs. En je kunt nu nog zelfs over de landingsbaan van het vliegveld fietsen. Aan de zuidkant kun je ook lekker zwemmen in de zee.
Ben je een duiker? En wil je liever een paar dagen duiken in plaats van snorkelen. Dan is het verstandig om van te voren een duikpakket te regelen, omdat er maar één goede duikschool is en deze vaak vol zit. Wij kunnen een duikpakket voor je aanvragen. 
 

Dag 16: Vertrek van Banda naar AmbonVertrek van Banda naar Ambon
Op je laatste dag heb je een vrije dag, het is afhankelijk van je transport middel en bestemming hoe laat je vandaag vertrekt. Misschien wil je nog wat door het dorp Bandaneira wandelen en kruiden als nootmuskaat, foelie, kruidnagel en kaneel kopen. Ook heel lekker: nootmuskaat jam en gedroogde nootmuskaat vruchten! Tussen de middag kun je bijvoorbeeld eten bij Delfika Cafe of Nutmeg Cafe (vlakbij de kerk). 
 
Snelboot:
In 4 uur vaar je terug naar de haven van Ambon. Je wordt opgehaald in de haven van Ambon door een auto met chauffeur (geen gids). Deze brengt je rechtstreeks naar de stad kota Ambon. Hier verblijf je nog 1 nacht in een hotel. Aangezien boten altijd vertragingen kunnen oplopen is het noodzakelijk om een overnachting in Ambon te plannen, voor je vlucht naar een volgende bestemming. 
 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Banda eilanden per snelboot:
Dag 1: Aankomst Ambon, airport transfer, auto, gids
Dag 2: Ambon, becak tour, local lunch en citytour, optioneel dansschool, auto, gids
Dag 3: Ambon - Saparua, fastboot eilandtour (Booi, Ouw, Benteng, Cave, strand), gids, diner
Dag 4: Saparua, cooking class met markt en lunch, transport en gids, diner
Dag 5: Saparua, snorkeltrip Pulau Molana incl lunchbox, gids, diner
Dag 6: Saparua – Seram, fastboot, transfers, diner, gids
Dag 7: Sawai, snorkelexcursie, beach bbq lunch, gidsen, diner
Dag 8: Sawai, Jungle trip Salawai River, waterval, lunchbox, gids, diner
Dag 9: Sawai – Huaulu – Masohi, vogelopvang, excursie Alfoeren en Alfoeren lunch, gids, transport
Dag 10: Seram - Ambon, boot, transfers, excursie Benteng Amsterdam (Hila), gids
Dag 11: Ambon - Bandaneira, transfers, snelboot, stadswandeling Bandaneira
Dag 12: Bandaneira, snorkeltrip Ai en Run
Dag 13: Bandaneira, Spice tour Banda Besar incl lunch
Dag 14: Bandaneira, vrije dag
Dag 15: Bandaneira, vrije dag
Dag 16: Bandaneira, transfer haven, snelboot, transfer Ambon stad
Dag 17: Ambon stad, transfer vliegveld (geen gids)

Extensie 1: Banda eilanden per snelboot
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Snelboot retour€ 875,- p.p.€ 556,- p.p.€ 500,- p.p.€ 493,- p.p.€ 468,- p.p.€ 459,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Snelboot retour€ 875,- p.p.€ 556,- p.p.€ 500,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Snelboot retour€ 493,- p.p.€ 468,- p.p.€ 459,- p.p.
Inclusief:
 • 5 overnachtingen met ontbijt op Banda
 • Boot met bootsman voor snorkeltrip. Zelf snorkelspullen meebrengen of huren (enkele euros). Zelf naar smaak lunch bestellen in guesthouse (enkele euros).
 • Gids voor city tour Bandaneira
 • Transport per boot en gids voor Spicetour Banda Besar
 • Transfer naar haven Banda
 • Terugreis: transfer haven Ambon naar Ambon stad, 1 overnachting Ambon en transfer Ambon stad naar luchthaven
 • Uitgebreide Nederlandstalige reisinformatie
 • Nederlandstalige ondersteuning ter plekke door onze lokale vertegenwoordiger
 • Snelboot, circa 4 uur 
 
NB: Deze prijs is een indicatie. Indien door het uitvallen van boten andere voorzieningen moeten worden geregeld, zijn deze voor eigen kosten. Dit valt buiten onze invloedssfeer. Wij zijn hier derhalve dan ook niet aansprakelijk voor. 

Exclusief:
 • Alle internationale en binnenlandse vluchten (prijs op verzoek op maat) en luchthaven belasting
 • Overige donaties, entrees, fooien
 • Overige niet genoemde maaltijden, (fris)dranken

Excursies
Van dag tot dag
Impressie

Molukken: avontuurlijk eilandhoppenIndonesië reizen - Molukken - Ambon - Stop tijdens de becaktocht bij een mooi strandjeIndonesië reizen - Molukken - Ambon - Relaxen bij Pintu KotaIndonesië reizen - Molukken - Saparua - Het witte strand van Pulau MolanaIndonesië reizen - Molukken - Saparua - Snorkelen bij Pulau MolanaIndonesië reizen - Molukken - Standbeeld van de heldin Martha Christina TiahahuIndonesië reizen - Molukken - Ambon - Verken per Becak het eilandIndonesië reizen - Molukken - Ambon - BecaktourIndonesië reizen - Molukken - Ambon - Museum SiwalimaIndonesië reizen - Molukken - Ambon - Ontdek een stukje van het Nederlandse verleden, Benteng AmsterdamIndonesië reizen - Molukken - Ambon - Ontdek VOC fort Benteng AmsterdamIndonesië reizen - Molukken - Saparua - Shoppen met de oma'sIndonesië reizen - Molukken - Saparua - Er is zoveel lekkers te krijgen op de marktIndonesië reizen - Molukken - Saparua - Met de oma's inkopen doen op de marktIndonesië reizen - Molukken - Saparua - Ontdek oma's geheime kookkunstIndonesië reizen - Molukken - Saparua - Koken met oma'sIndonesië reizen - Molukken - Saparua - Heerlijk uitgebreid lunchen bij de oma'sIndonesië reizen - Molukken - Seram - Slapen op het water bij SawaiIndonesië reizen - Molukken - Seram - Boottocht over de Salawai rivierIndonesië reizen - Molukken - Seram - Jungle trip bij SawaiIndonesië reizen - Molukken - Seram - Boottocht over de Salawai rivierIndonesië reizen - Molukken - Seram - Relaxen op het water tijdens de boottocht bij SawaiIndonesië reizen - Molukken - Seram - Spot wildlife tijdens de jungle trip bij SawayIndonesië reizen - Molukken - Seram - Zoek de krokodil in de jungle bij SawaiIndonesië reizen - Molukken - Seram - Toch best spannend zo'n jungle trip bij SawayIndonesië reizen - Molukken - Seram - Spot ook mini-wildlife tijdens de jungle trip bij SawayIndonesië reizen - Molukken - Seram - Ontmoet de lokale kids bij SawayIndonesië reizen - Molukken - Seram - Breng een bezoek aan de tribal Alifoeren dorp, HuaulaIndonesië reizen - Molukken - Seram - Neem een kijkje in de keuken van de koppensnellers als je durft...Indonesië reizen - Molukken - Seram - Breng een bezoek aan de tribal Alifoeren dorp, HuaulaIndonesië reizen - Molukken - Seram - Thuis bij de Alifoeren in het dorpIndonesië reizen - Molukken - Seram - Speel met kids van de koppensnellers in HualulaIndonesië reizen - Molukken - Seram - Koken met de KoppensnellersIndonesië reizen - Molukken - Seram - Ga mee met de Alifoeren op zoek naar voedselIndonesië reizen - Molukken - Seram - Voedsel zoeken in het bos bij HuaulaIndonesië reizen - Molukken - Saparua - Wandel door het trappendorp BooiIndonesië reizen - Molukken - Saparua - Wandel over de muren van Benteng DuurstedeIndonesië reizen - Molukken - Seram - Duik in het verleden van de VOC bij Benteng DuurstedeIndonesië reizen - Molukken - Boot van Ambon naar SeramIndonesië reizen - Molukken - Banda - Zwerf door de straatjes van BandaneiraIndonesië reizen - Molukken - Banda - Speel hints en pictionary met de kis van BandaneiraIndonesië reizen - Molukken - Banda - Ga op citytour in Bandaneira en ontdek het verledenIndonesië reizen - Molukken - Banda - Mooie plaatjes tijdens de citytourIndonesië reizen - Molukken - Banda Besar - Duik in het Nederlands verleden bij Benteng HollandiaIndonesië reizen - Molukken - Banda - Benteng BelgicaIndonesië reizen - Molukken - Banda - Citytour BandaneiraIndonesië reizen - Molukken - Banda - Ontdek de mooie verlaten strandjesIndonesië reizen - Molukken - Banda Besar - Proef heerlijk vers fruit van de bomenIndonesië reizen - Molukken - Banda - Wandel over het strandIndonesië reizen - Molukken - Banda Besar - Ra ra ... welke specerij zou dit zijn...? (Foelie)Indonesië reizen - Molukken - Banda Besar - Ga op specerijentour en ontdek bijzondere smakenIndonesië reizen - Molukken - Banda - Genieten op een van de prachtige eilandenIndonesië reizen - Molukken - Banda - Laat je verrassen door de prachtige onderwaterwereld van de Banda eilandenIndonesië reizen - Molukken - Banda - Helder water: het koraal al te zien vanuit de bootIndonesië reizen - Molukken - Banda - Snorkel in het glasheldere water van de Banda eilandenIndonesië reizen - Molukken - Wees op tijd voor de Pelni boot van Ambon naar BandaIndonesië reizen - Molukken - Met de Pelni boot naar de Banda eilanden
Reacties van reizigers (4)
 

Blogs over Indonesië


Sluiten