Centraal Sulawesi reizen: Paradijselijke Togian eilanden

Indonesie reizen: Centraal Sulawesi - Togian eilanden - Ampana - Bomba - Snorkelen en duiken

Droom je van een Indonesië vakantie op een idyllisch eiland, waar kokospalmen wuiven boven een poederwit strand? Waar het turkooizen water zo helder is, dat je de bodem met koraal kunt zien? Waar de vissen uit Finding Nemo verbleken bij de fascinerende onderwaterwereld die je hier snorkelend en duikend kunt ontdekken? Aarzel niet en kom naar de Togian eilanden!

Hoogtepunten van deze bouwsteen:

  • Houten bungalow aan poederwit strand
  • Heerlijke maaltijden op Bomba inclusief!
  • Boottocht naar Togian eilanden
  • Oneindig duiken en snorkelen
Dag tot dag

Dag 1: Van Tentena naar de Togian eilanden

Van Tentena naar de Togian eilanden
Een taxichauffeur uit Tentena haalt je bij je accommodatie op voor een rechtstreekse rit naar AmpanaOm 6 uur vertrekken vandaag, om op tijd de oversteek naar de Togian eilanden te maken. Je kunt niet te laat varen in verband met de golven die in de loop van de dag groter worden. In havenplaats Ampana betaal je je permit (vergunning) voor Togian (op moment van schrijven Rp 150.000 / circa €10 per persoon per week). Hierna stap je op een gecharterde boot van het eilandresort. Afhankelijk van de golfslag ga je met een speedboot of een grotere boot. De speedboot vaart in 1,5 tot 2,5 uur naar het eiland Bomba, de grotere langzame boot (veiliger in periodes van grotere golven) doet er 3 tot 4 uur over. En dan is het genieten van zon, zee en strand. Het zoete nietsdoen kan beginnen!

Dag 2: Bounty stranden van de Togian eilanden

Bounty stranden van de Togian eilanden
Je verblijft in een heerlijke houten cottage van het kleinschalige ressort. Vanaf je veranda kijk je uit over zee en kun je helemaal tot rust komen. Het grote genieten op je Indonesië vakantie gaat beginnen! En dat begint gelijk al goed met een fijne lunch, tijdens je verblijf zijn de lekkere maaltijden inclusief.
 
Het ressort ligt aan een poederwit zandstrand en heeft een houten steiger de zee in. Vanaf de steiger spring je zo de zee in om te zwemmen en snorkelen. Breng dus vooral je snorkel en duikbril mee. Onder de steiger zagen wij een ‘wasstraat’ bekend uit de Finding Nemo film: een vis laat zich heerlijk relaxed schoonmaken door kleine schoonmaakvisjes.
 
Als het donker wordt, wandel je naar het open restaurant voor het diner. Wij waren erg onder de indruk van het lekkere eten dat uit de eenvoudige keuken werd getoverd. Er is een dagelijks een vast gesteld menu, maar dit is iedere dag heel gevarieerd. Naast Indonesisch, staan er ook Italiaanse, Mexicaanse en Japanse gerechten op het programma. Lekker, weer eens wat anders op je Indonesië reis!

Dag 3: Turkooise zee en witte stranden van de Togian eilanden: Paradijs!

Turkooise zee en witte stranden van de Togian eilanden: Paradijs!
Drie heerlijke dagen op het eiland. Je kunt ter plekke beslissen wat je wilt doen. Iedere kamer heeft een handig informatiepakket zodat je rustig kunt kiezen of en in welke excursie je zin hebt. Wil je zien hoe de eilandbewoners leven? Dan kun je met een gids een wandeling maken en het dorp bezoeken. Hier wonen de Bajo, ook wel zeezigeuners genoemd. Niets doen en in je hangmat een boek lezen kan natuurlijk ook, we zouden zelfs zeggen: nergens beter dan hier!

Dag 4: Zwemmen, snorkelen en duiken in Sulawesi

Zwemmen, snorkelen en duiken in Sulawesi
Ben je een duiker? Dan raden we je aan direct in het diepe te springen, de Togian eilanden zijn onze favoriete duikbestemming! Dichtbij Bomba ligt een prachtig bounty eiland waar je per boot naar toe kunt om te snorkelen; ga je een hele dag dan krijg je een picknicklunch mee. Het water is hier kristalhelder turkoois en het zit boordevol kleurrijke tropische vissen. 

Dag 5: Afscheid van Togian

Afscheid van Togian
Vandaag is een reisdag. Na het ontbijt gaje terug naar het vaste land. Je gaat mee op de publieke fast boot. In Ampana word je opgehaald door een taxi (voor jouw reisgezelschap afgehuurd) die je naar Luwuk brengt. Je komt eind van de middag aan in Luwuk, waar je overnacht. Van hieruit kun je vliegen, In één keer door lukt niet in één dag. 

Dag 6: Op naar je volgende bestemming

Op naar je volgende bestemming
Vanuit Luwuk word je rechtsreeks naar het vliegveldje gebracht. Luwuk heeft steeds betere connecties met Makassar. Vanuit Makassar kun je doorvliegen naar Manado of zowat elke andere bestemming in Indonesië. Omdat de vluchtschemas naar Makassar regelmatig wijzigen, bekijken wij op het moment dat we je reis boeken welke luchthaven en maatschappij de beste connectie oplevert). Dit kan zijn met Garuda Explorer (20 kilo), Lion (15 kilo) of Wings (10 kilo). De ruimbagage wordt ter plekke gewogen, en eventueel overgewicht boven de gratis ruimbagage voldoe je ter plekke. Dit is gemiddeld €1 per kilo overgewicht, dus dit gaat om enkele euro's. De vlucht is niet inclusief, aangezien dit afhangt van je volgende bestemming is dit op aanvraag.

Reisschema
Dag 1: Tentena - Ampana - Bomba, auto en boot transfer
Dag 2: Bomba (Togian eilanden), alle maaltijden
Dag 3: Bomba (Togian eilanden), alle maaltijden
Dag 4: Bomba (Togian eilanden), alle maaltijden
Dag 5: Bomba - Luwuk, boottransfer per public fast boat, ontbijt
Dag 6: Luwuk - airport, transfer
Achtergrond

Paradijselijke Togian eilanden

De nauwelijks bezochte Togian eilanden zijn onze favoriete (duik)eilanden van heel Indonesië! Gek genoeg worden ze maar nauwelijks bezocht, omdat de tocht er naar toe wat regelwerk vraagt. Dat doen wij nu voor je, dus niets weerhoudt je om te genieten van één van de mooiste paradijsjes op aarde!

Per boot naar het eiland Bomba

Een auto met chauffeur brengt je van Tentena naar Ampana, beiden in Centraal Sulawesi gelegen. Hier stap je op een gecharterde open speedboot, die je naar het eiland Bomba brengt. De boot meert aan op het witte strand van heel fijn poederzand. Onder de kokospalmen door loop je naar je houten bungalow. Vanaf je hangmat op je veranda kun je de komende dagen mijmerend over de zee staren. Je hoeft je niet eens druk te maken over wat je eet, drie keer per dag wordt er een werkelijk heerlijke maaltijd geserveerd.

Duiken en snorkelen

Ben je toe aan activiteit, dan kun je ter plekke kiezen waar je zin in hebt. Duiken en snorkelen zijn wel bijna een must op deze Indonesië vakantie, maar je kunt ook het dorpje ontdekken waar de Bajo, de zeezigeuners, wonen.

Reisschema
Dag 1: Tentena - Ampana - Bomba, auto en boot transfer
Dag 2: Bomba (Togian eilanden), alle maaltijden
Dag 3: Bomba (Togian eilanden), alle maaltijden
Dag 4: Bomba (Togian eilanden), alle maaltijden
Dag 5: Bomba - Luwuk, boottransfer per public fast boat, ontbijt
Dag 6: Luwuk - airport, transfer


Tip: Je kunt je verblijf op de eilanden met enkele dagen te verlengen, indien gewenst.
Deze bouwsteen sluit aan op de bouwsteen Centraal Sulawesi: Relaxen aan het Poso meer. Wil je de Togian eilanden los boeken, dan maken wij een offerte op maat voor je. 
 
Hotel & Vervoer
Accommodatie:

De locatie op Bomba is heel bijzonder. Het resort bestaat uit goed onderhouden houten cottages, waarvan de veranda uitzicht op zee biedt. Drie overheerlijke maaltijden worden voor je bereid, variërend bijvoorbeeld Italiaans, Mexicaans of Japans. In Ampana slaap je in een eenvoudig, maar netjes, hotel.

Vervoer:

Gedurende de transfers heb je een auto met chauffeur ter beschikking die je rechtstreeks naar je bestemming brengt. Om Bomba te bereiken wordt een privé boot gecharterd. 
 
Prijzen
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 15 december 2019. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt een derde bed (stretcher, daybed, matras) op de kamer bijgezet; de prijs voor een eenpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. In de zomer (juli/augustus/september), rond de feestdagen (van 15 december t/m 15 januari) en het Suikerfeest berekenen we een hoogseizoentoeslag. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstof prijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Centraal Sulawesi reizen: Paradijselijke Togian eilanden
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 704,- p.p.€ 406,- p.p.€ 358,- p.p.€ 344,- p.p.€ 338,- p.p.€ 328,- p.p.
Inclusief:
 • 5 overnachtingen met ontbijt
 • Alle maaltijden in Bomba (4 dagen)
 • Privé transport met chauffeur op dag 1 en dag 6
 • Overtocht met boot naar Bomba (gecharterd) en van Bomba (public fast boat)

Exclusief:
 • Internationale en binnenlandse vluchten
 • Entreegelden, permit Togian (op moment van schrijven Rp 150.000/ circa €10 p.p. per week), donaties en fooien.

Opmerkingen:
Deze prijzen zijn alleen geldig in combinatie met de bouwsteen Centraal Sulawesi: Relaxen aan het Poso meer.  De nacht in Palu vervalt als deze bouwsteen wordt toegevoegd. Wil je de Togian eilanden los boeken, dan maken wij een offerte op maat voor je. Tip: Je kunt je verblijf op de eilanden met enkele dagen te verlengen, indien gewenst.

Extensies
Indonesië reizen - Sulawesi - Togian eilandenIndonesië reizen - Sulawesi - Strand Togian eilandenIndonesië reizen - Sulawesi - Togian eilandenIndonesië reizen - Sulawesi - Togian eilandenIndonesië reizen - Sulawesi - Strand Togian eilandenIndonesië reizen - Sulawesi - Strand Togian eilandenIndonesië reizen - Sulawesi - Markt van AmpanaIndonesië reizen - Sulawesi - Markt van AmpanaIndonesië reizen - Sulawesi - Togian eilandenIndonesië reizen - Sulawesi - Zonsondergang Togian eilandenIndonesië reizen - Sulawesi - Duiken bij Togian eilandenIndonesië reizen - Sulawesi - Duiken bij Togian eilandenIndonesië reizen - Sulawesi - Togian eilandenIndonesië reizen - Sulawesi - Strand Togian eilandenIndonesië reizen - Sulawesi - Bajo zeezigeuners bij Togian eilandenIndonesië reizen - ulawesi - Bajo zeezigeuners bij Togian eilanden

Reacties van reizigers (17)

"Een van de meest onvergetelijke vakanties!"

Manado - Bunaken -Togian eilanden - Luwuk - Sanur

Robert Bernhard - 21-09-2018
Een prachtige reis, één van de meest onvergetelijke vakanties, echt zoals verwacht en dit mede door jullie goed georganiseerde reisplan.   Accommodaties De accommodatie op Bunaken was perfect, we hebben hier met volle ...
Verder lezen
Centraal Sulawesi reizen: Paradijselijke Togian eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"De gehele reis is wat ons betreft één groot hoogtepunt geweest"

Java - Jakarta - Bandung - Yogyakarta - Borobudur - Malang - Sulawesi - Posomeer - Togian - Bunaken - Tangkoko

Fred Jonkhart - 23-08-2016
  Onze Java-Sulawesi reis was een geweldige, goed georganiseerde, reis met een evenwichtige balans tussen natuur en cultuur, inspanning en ontspanning en een diversiteit aan accommodaties.   De variati...
Verder lezen
Centraal Sulawesi reizen: Paradijselijke Togian eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Van de gebaande paden en goed georganiseerd!"

Makassar - Tempemeer - Rantepao - Tana Toraja - Tentena - Posomeer - Bada vallei - Togian eianden - Palu

Natalie Sluiter - 03-08-2016
Het was geweldig, super genoten, prachtige natuur en cultuur en heel gaaf om dicht bij de lokale bevolking te komen.  De variatie van de verschillende hotelletjes was super en de locaties altijd zeer goed. Ook de wat minder luxe accommodaties vonden wij gewel...
Verder lezen
Centraal Sulawesi reizen: Paradijselijke Togian eilanden
Beoordeling van deze reis: 10,0
10,0/10 - 1 recensie
"Verbazingwekkend dat er weer altijd iemand op ons stond te wachten"

Makassar - Maros - Bantimurung - Rantepao - Tana Toraja - Senkang - Tempe meer - Kajang - Bira - Malino- Pulisan - Tangkoko - Manado - Bunaken

Maurice en Myrthe - 12-08-2014
De reis is prima verlopen, vanaf het moment dat we arriveerden in Makssar;  daar stond onze eerste transfer klaar. Zelfs toen we van de Togian-eilanden af kwamen en we een stuk later waren, stond er een chauffeur op ons te wachten. De accommodaties wa...
Verder lezen
Centraal Sulawesi reizen: Paradijselijke Togian eilanden
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Deze vorm van reizen zorgt ervoor dat je veel in contact komt met de lokale bevolking en is erg persoonlijk."

Makassar - Maros - Tempemeer - Toraja - Togian

Walter Kronenburg - 07-06-2014
We hebben een geweldige reis op Sulawesi gemaakt! We hebben met de chauffeurs en gidsen ook veel lol gehad! Deze vorm van reizen zorgt ervoor dat je veel in contact komt met de lokale bevolking en is erg persoonlijk. ...
Verder lezen
Centraal Sulawesi reizen: Paradijselijke Togian eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Goed gebalanceerde mix van natuur, cultuur, mysterie en avontuur"

Sulawesi - Torajaland - Poso meer - Badavallei - Togian eilanden - Bunaken

Louise Jorritsma-Smit - 05-01-2014
Een goed gebalanceerde mix van prachtige natuur, unieke cultuur,mysterie en avontuur. Kan niet beter! We geven de reis een 9.   Sommige locaties waren een ...
Verder lezen
Centraal Sulawesi reizen: Paradijselijke Togian eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Actieve en avontuurlijke reis door Sulawesi"

Indonesie reizen - Sulawesi - Makassar - Tempemeer - Tana Toraja - Posomeer - Bada vallei - Togian eilanden

Karin, Peter, Tycho, Pepijn en Yuri - 24-08-2013
Een fantastische Sulawesi reis, waarbij we veel moois gezien en meegemaakt hebben, en Indonesië een stuk beter hebben leren kennen.    Accomodaties Sulawesi reis De accomodaties waren gemiddeld luxue...
Verder lezen
Centraal Sulawesi reizen: Paradijselijke Togian eilanden
Beoordeling van deze reis: 10,0
10,0/10 - 1 recensie
"Wij zijn graag onder de lokale bevolking"

Indonesie reizen - Sulawesi - Makassar - Tempemeer - Tana Toraja - Posomeer - Bada vallei - Togian eilanden

Loekie van der Zee en Ad van Olst - 20-08-2013
We vonden het een hele bijzondere reis over Sulawesi. Het is allemaal zo anders, je hebt er van te voren helemaal geen beeld van. Het was heel goed geregeld. We hadden hele goede gidsen die heel veel wisten, maar ook goed keken naar wat wij leuk vonden. Ook de chauffeurs waren heel goed en pret...
Verder lezen
Centraal Sulawesi reizen: Paradijselijke Togian eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Fijn dat we flexibiliteit hadden in Sulawesi"

Sulawesi-groepsreis op maat-Bunaken-snorkelen-Togian eilanden-Posomeer-Rantepao-Torajaland-reis met kinderen

Arthur ten Have - 13-08-2013
  We hebben een hele leuke tijd gehad in Sulawesi. Het programma zat goed in elkaar. We waren met een groep van 13 mensen met 6 kinderen in de leeftijd van 5 tot 14 en daarom was het programma op maat aangepast. Het was fijn dat we flexibiliteit...
Verder lezen
Centraal Sulawesi reizen: Paradijselijke Togian eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Gezellige momenten met de mensen in Sulawesi"

Sulawesi-Rantepao-Toraja land- Posomeer-Togian eilanden-snorkelen

Janneke, Martin, Maaike, Louis en Sam - 13-08-2013
Deze reis naar Sulawesi was echt ons soort reis. De hele sfeer van Sulawesi, de ...
Verder lezen
Centraal Sulawesi reizen: Paradijselijke Togian eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Dichtbij de mensen in onbekend Sulawesi"

Indonesie reizen - Sulawesi - Tana Toraja - Rantepao - Makassar - Tempemeer - Posomeer - Bada vallei - Togian eilanden

Nel en Martien van der Valk - 09-05-2013
Wij houden niet zo van toeristische gebieden en zoeken juist iets anders op: daarom kozen wij voor deze Sulawesi reis. Op onze reizen zijn we er achter gekomen dat we juist van eenvoudige accommodaties houden...
Verder lezen
Centraal Sulawesi reizen: Paradijselijke Togian eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Je komt veel verder, dan wanneer je het zelf zou organiseren."

Indonesie reizen - Sulawesi - Tana Toraja - Rantepao - Makassar - Tempemeer - Posomeer - Togian eilanden

Maurits Bos en Iris Hilderink - 17-04-2013
We hebben een fantastische reis door Sulawesi gehad. We denken er nog veel aan terug. Niet alleen is het makkelijk dat jullie de reis regelen, jullie zorgen ook voor bijzondere momenten en plekjes. We hadden echt contact met de locals, d...
Verder lezen
Centraal Sulawesi reizen: Paradijselijke Togian eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Indonesiërs: de liefste mensen van de wereld!"

Indonesie reizen - Sulawesi - Tana Toraja - Rantepao - Tempe meer - Makassar - Malino - Bira- Togian eilanden

Hanneke de Vries en Rob Cuijpers - 30-03-2013
We hebben een super reis naar Sulawesi gehad. We komen al jaren op bezoek in Bali en telkens proberen we dan ook een ander stuk van Indonesië te ervaren. Ter plekke organiseren kost toch veel tijd, daarom wilden we een kee...
Verder lezen
Centraal Sulawesi reizen: Paradijselijke Togian eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"De off the beaten track reis in Sulawesi was ons op het lijf geschreven!"

Indonesie reizen - Sulawesi - Makassar - Tana Toradja - Poso meer - Bada vallei - Togian eilanden

Sanne Jacobs en Pieter Jansen - 22-10-2012
We hebben een hele leuke vakantie gehad. Deze reis was echt op ons lijf geschreven. Onze wens was om niet in de toeristische gebieden terecht te komen, maar meer contact te hebben met de lokale bevolking. Deze wens is helemaal uit gekomen. Ontzettend leuk om bij mensen thuis te eten of k...
Verder lezen
Centraal Sulawesi reizen: Paradijselijke Togian eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Met onze kinderen naar Sulawesi en Sunda eilanden"

Indonesie Rondreis - Flores - Komodo - Lombok - Gili - Bali - Sulawesi - Tana Toradja - Poso meer - Togian eilanden

Mark, Manon, Melissa (7 jaar) en Pien (6 jaar) van Erp - 10-08-2012
Samen met onze kinderen van 6 en 7 jaar hebben we een reis van 6 weken gemaakt naar de Sunda eilanden én Sulawesi. Het was een perfecte reis voor ons. Natuurlijk, af en toe is het behoorlijk aanpoten, en zijn de reisafstanden best groot. Gelukkig zijn onze kinderen gewend veel te ...
Verder lezen
Centraal Sulawesi reizen: Paradijselijke Togian eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Ook op reis in Sulawesi hebben we een varkentje gekocht!"

Rondreis Indonesie - Sulawesi - Makassar - Tempe meer - Tana Toradja - Poso meer - Bada Vallei - Togian eilanden

Jeroen en Nils (6 jaar) Siebelink - 03-08-2012
We hebben ook dit jaar een hele goede reis gehad. Ook mijn zoon Nils van 6 heeft zich goed gehouden. We hebben zelfs de 2 daagse trekking in Tana Toraja gedaan. Af en toe liep hij wel even te mopperen omdat ik hem niet wilde dragen, maar dat ging ook snel weer over. Verder hebben we in Z...
Verder lezen
Centraal Sulawesi reizen: Paradijselijke Togian eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Jullie zijn er zelf geweest en kunnen daarom echt advies geven"

Indonesie rondreis - Sulawesi - Tana Toradja - Poso meer - Togian eilanden - Pullisan - Tarsiers Tangkoko - Tomohon

Corinne Timmermans (gezin met 2 kinderen van 8 en 10) - 31-07-2011
We hebben een hele leuke vakantie gehad. Heel indrukwekkend en hele lieve mensen. De Ceremonie in Tana Toraja waarbij meerdere pas geslachte buffels en varkens te zien waren was wat te veel van het goede voor onze jongste van 8. Jullie gidsen en chauffeurs sprongen hier goed op in, die hie...
Verder lezen
Centraal Sulawesi reizen: Paradijselijke Togian eilanden
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie