Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Maar weinig gebieden bieden zo’n interessante mix van prachtige natuur, bijzondere cultuur, en vriendelijke mensen als Centraal Sulawesi. Aan het indrukwekkend grote Poso meer kun je lekker bijkomen van je Zuid Sulawesi reis. Dit is de uitvalsbasis voor de bouwstenen naar de Bada vallei en Togian eilanden. Deze mix maakt Centraal Sulawesi zo interessant. Het nauwelijks bezochte centraal Sulawesi is onze favoriete bestemming!
Hoogtepunten

Boottocht Posomeer

Cottage op strand Pendolo en Tentena

Nauwelijks bezocht gebied!

Extensie: Koraalkaap Tanjung Karang

​Extensie: Megalieten Bada vallei per jeep

Extensie: Koraalkaap Tanjung Karang
€ 465,- p.p. Prijs bij 2 personen 5-9 Dagen
  Toevoegen aan Mijn Reisplan Toegevoegd
Centraal Sulawesi reizen: Relaxen aan het Poso meer
9,0

Beoordeling van deze reis:
9,0/10 - 18 recensies
Klik op de kaart om te vergrotenKaart reis
Reacties van reizigers (18)
Reisschema
Dag 1: Rantepao - Pendolo
Dag 2: Pendolo - Tentena, boottocht Poso meer, diner
Dag 3: Tentena (Poso meer), waterval excursie
Dag 4: Tentena - Palu
Dag 5: Palu
Kaart reis
Hotel & Vervoer
Accommodatie:

Wij zijn altijd op zoek naar bijzondere hotels op de beste en bijzondere locaties.
In Pendolo slaap je in eenvoudig lokaal guesthouse met houten cottages direct aan het strand aan het zuiden van het Posomeer. Iedere cottages heeft een eigen, eenvoudige badkamer met een Indonesische 'mandi'. Vanuit hier vaar je de volgende dag naar de noordoever van het Poso meer. Omdat het een eenvoudig verblijf is, hebben we hier alvast een diner voor je geregeld.
 
In Tentena slaap je in fijne, zeer ruime cottage aan het strand van de noordoever van het Poso meer. Je veranda biedt uitzicht over het water. Het resort is alleen per boot te bereiken en dus lekker rustig. Vanwege de afgelegen ligging hebben we voor de eerste avond het diner geregeld. De volgende dagen kun je gemakkelijk zelf bekijken wat je doet en eventueel tijdig eten bestellen.
 
In Palu slaap je in een zeer goed -voor Indonesische begrippen luxe- internationaal hotel. Erg prettig, voordat je vliegt.
 
In Tanjung Karang slaap je in een duikresort aan het strand. De houten cottages zijn gebouwd op een heuvel, en kijken uit over zee. Het restaurant en de duikschool zijn aan het witte strand zelf.

Vervoer:

Gedurende de reis heb je een eigen auto met chauffeur ter beschikking. Na aankomst in Palu heb je geen eigen auto meer nodig en rijdt de chauffeur terug naar Makassar.
 
Prijzen
Centraal Sulawesi reizen: Relaxen aan het Poso meer
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 882,- p.p.€ 465,- p.p.€ 338,- p.p.€ 301,- p.p.€ 258,- p.p.€ 302,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 882,- p.p.€ 465,- p.p.€ 338,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 301,- p.p.€ 258,- p.p.€ 302,- p.p.
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 15 december 2020. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt een derde bed (stretcher, daybed, matras) op de kamer bijgezet; de prijs voor een eenpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. In de zomer (juli/augustus/september), rond de feestdagen (van 15 december t/m 15 januari) en het Suikerfeest berekenen we een hoogseizoentoeslag. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstof prijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Opmerkingen:
Deze prijzen zijn alleen geldig in combinatie met de bouwsteen Zuid Sulawesi: Traditionele cultuur in Tana Toraja. Wil je Centraal Sulawesi apart boeken, dan maken wij een offerte op maat voor je.
Extensies
Extensie 1: Koraalkaap Tanjung Karang
Heb je zin in nog een paar dagen strand, dan is er vlak bij Palu een prima optie om nog een paar dagen te vertoeven. Een prachtige koraaltuin ligt voor de deur dus snorkel zo vaak als je wilt. 

Dag 4: Koraalkaap Tanjung KarangKoraalkaap Tanjung Karang
Vlak achter Palu ligt Tanjung Karang, letterlijk ‘de koraalkaap’. Hier slaap je in een gezellig hotel met een wit strand en een prachtige koraaltuin voor de deur waar je fantastisch kunt snorkelen en duiken. Het hotel heeft ook een duikschool. Na aankomst in het hotel in Tanjung Karang neem je afscheid van de chauffeur, hij rijdt terug naar Makassar.

Dag 5: Genieten van het strand Genieten van het strand
Heerlijk vakantie houden in het duikresort. Zonnen, zwemmen, snorkelen, duiken, een boekje lezen en lekker eten, dat is het programma voor deze dagen.

Dag 6: Zonnen, zwemmen, snorkelen of duiken?Zonnen, zwemmen, snorkelen of duiken?
Ook deze dag bepaal je zelf hoe je van je vakantie wilt genieten. 

Dag 7: Terug naar MakassarTerug naar Makassar
Vandaag brengt een auto van het hotel je in 45-60 minuten naar het vliegveld van Palu voor je vlucht naar Makassar. Vanaf Makassar kun je naar je volgende bestemming, bijvoorbeeld Manado in Noord-Sulawesi, vliegen.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Koraalkaap Tanjung Karang:
Dag 1: Rantepao - Pendolo
Dag 2: Pendolo - Tentena, boottocht Poso meer, diner
Dag 3: Tentena (Poso meer), waterval excursie
Dag 4: Tentena - Tanjung Karang
Dag 5: Tanjung Karang
Dag 6: Tanjung Karang
Dag 7: Tanjung Karang - vliegveld Palu

Extensie 1: Koraalkaap Tanjung Karang
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 310,- p.p.€ 207,- p.p.€ 169,- p.p.€ 207,- p.p.€ 185,- p.p.€ 199,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 310,- p.p.€ 207,- p.p.€ 169,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 207,- p.p.€ 185,- p.p.€ 199,- p.p.
Inclusief:
 • Transport tot aan Tanjung Karang, op vrije dagen geen transport.
 • Transfer naar vliegveld Palu op dag 7 (overnachting in Palu vervalt)
 • 3x diner
 • 3 overnachtingen met ontbijt

Opmerkingen:
Prijs voor 3 en 5 personen geldt alleen voor kind tot 12 jaar  oud. Volwassenen mogen niet op de kamer erbij, maar dienen eigen kamer te nemen. Hiervoor geldt het Single Supplement van €155,- voor de derde of vijfde persoon. 

Extensie 2: Megalieten in de Bada vallei
De Bada vallei, met zijn enorme megalieten, is waarschijnlijk een van de best bewaarde geheimen van Sulawesi. De bijzondere beelden, die ongeveer 2500 jaar oud zijn, doen denken aan de beelden op Paaseiland. De lokale bevolking vertelt legendes over de magische krachten van deze beelden. Ga off the beaten track voor deze unieke ervaring op je Indonesië rondreis, die maar weinig mensen je na kunnen vertellen. 

Dag 4: Per jeep naar de Bada valleiPer jeep naar de Bada vallei
Vanuit Tentena stap je -afhankelijk van de weg omstandigheden- in een auto of jeep voor een 4 a 5 uur durende rit over een hobbelig weggetje naar de Bada Vallei. De Bada Vallei is een enclave van het Lore Lindu Nationaal Park en is een van de beste plekken om de megalieten uit het Bronzen tijdperk te zien. Hoewel de afstand tot ‘de bewoonde wereld’ maar 60 kilometer is, deed men hier vroeger 2 a 3 dagen over. De weg was verschrikkelijk slecht. Hierdoor is de Bada Vallei, ondanks zijn bijzondere beelden, maar nauwelijks bezocht. Inmiddels is er een ‘nieuwe’ weg. Hét moment om te gaan, voordat meer mensen op het idee komen!
 
’s Middags maak je kennis met de eerste megalieten, die in de vallei dichterbij het dorp liggen. Het is een bizar idee dat zo’n 2000-3000 jaar geleden zulke abstracte beelden werden gemaakt. Qua vorm doen ze wel wat denken aan de beelden op Paaseiland. En ook in de Bada vallei weet men niet wie de beelden heeft gemaakt en waarom. Ook is het een raadsel waar de zware stenen vandaan komen en hoe ze zijn vervoerd.
 
In de Bada Vallei wonen en werken mensen. In een van de dorpen kun je zien hoe een lokale artiest de traditionele kunst van schilderen op berkenbast nieuw leven in blaast. Het is erg leuk om aan het eind van de middag door het eenvoudige dorpje Bomba te slenteren, rond een uur of 4/5 is iedereen klaar met werken op de sawa en maakt graag een praatje. Je maakt echt kennis met het Indonesische platteland. Je slaapt in een eenvoudige homestay waar de vriendelijke mama Ningsi haar best doet het je naar de zin te maken. Je hebt een eigen kamer in een houten huis met een grote veranda. Iedere kamer heeft een eigen Indonesische mandi: een  hurk wc en een waterbak om een verfrissende plens water over je heen te gooien. Er wordt een lokale maaltijd voor je bereid.

Dag 5: Hiken naar mysterieuze beeldenHiken naar mysterieuze beelden
Vroeg op voor een prachtige wandeling langs afgelegen megalieten. (In overleg met je gids kun je er ook met de jeep op uit gaan.) Je loopt langs rijstvelden en agrarische velden, zoals cacaoplantages. Met een hangbrug steek je de rivier over. Wat hoger in de heuvels loop je door een savanne-achtig gebied, met hoog droog gras. Hier en daar kom je een boer tegen die bezig is op zijn veld, maar verder ben je alleen. Eerst vind je Palindo, de indrukwekkende reus van 4,5 meter. Daarna ga je op zoek naar verder afgelegen beelden, zoals Maturu, de Slapende Commandant. Er komen hier maar weinig mensen, dus je moet je echt een weg banen door het manshoge gras en soms wat stekelige struiken (trek een lange broek aan). Dit draagt wel bij aan het mysterieuze gevoel! De gids vertelt je de lokale legendes. Volgens de overlevering werd er bij de beelden om hulp gebeden. Moest er oorlog worden gevoerd, dan kwam De Slapende Commandant tot leven om mee te strijden. Hierdoor werden alle oorlogen met de naburige stammen gewonnen!
 
Neem voldoende water mee voor onderweg. Je bent ongeveer van 08.00 tot 12.30 uur bezig. Na een lunch in het hotel rij je in 4 à 5 uur terug. Je slaapt weer in Tentena, in verband met reistijd praktisch in een lokaal guesthouse in het centrum van het plaatsje. Hier tref je ook bagage die je hebt achtergelaten. Je kunt weer even lekker douchen en voldaan zijn: je hebt een unieke ervaring, die maar weinig mensen je na kunnen vertellen.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Megalieten in de Bada vallei:
Dag 1: Rantepao - Pendolo
Dag 2: Pendolo - Tentena, boottocht Poso meer, diner
Dag 3: Tentena (Poso meer), waterval excursie
Dag 4: Tentena - Bomba, 4WD naar Bada vallei
Dag 5: Bomba - Tentena, hike Bada vallei
Dag 6: Tentena - Palu
Dag 7: Palu

Extensie 2: Megalieten in de Bada vallei
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 361,- p.p.€ 210,- p.p.€ 164,- p.p.€ 149,- p.p.€ 212,- p.p.€ 194,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 361,- p.p.€ 210,- p.p.€ 164,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 149,- p.p.€ 212,- p.p.€ 194,- p.p.
Inclusief:
 • 2 overnachtingen met ontbijt
 • Eenvoudige maaltijden: 2x lunch, 1x diner
 • 2 dagen jeep met chauffeur
 • 2 dagen Engelssprekende gids uit Tentena
 • lokale Bada gids op dag 2 (naar beelden)
 • Entreegelden en donaties
 • Excursies zoals in dag tot dag programma beschreven
 • Nederlandstalige reisinformatie
 • Nederlandstalige ondersteuning ter plekke door onze lokale vertegenwoordiger

Exclusief:
 • Fooien

Excursies
Van dag tot dag
Impressie

Posomeer in SulawesiIndonesië reizen - Sulawesi - Strand bij PaluIndonesië reizen - Sulawesi - Spelende kinderen in de zee bij PaluIndonesië reizen - Sulawesi - Duiken Tanjung Karang, PaluIndonesië reizen - Sulawesi - Duiken Tanjung Karang, PaluIndonesië reizen - Sulawesi - Spelend kind in de zee bij PaluIndonesië reizen - Sulawesi - Spelende kinderen bij PaluIndonesië reizen - Sulawesi - Poso meerIndonesië reizen - Sulawesi - Poso meerIndonesië reizen - Sulawesi - Poso meerIndonesië reizen - Sulawesi - Poso meerIndonesië reizen - Sulawesi - Strand van Poso meerIndonesië reizen - Sulawesi - Omgeving Poso meerIndonesië reizen - Sulawesi - Saluopa watervalIndonesië reizen - Sulawesi - Poso meerIndonesië reizen - Sulawesi - Vissers in het Poso meerIndonesië reizen - Sulawesi - Bootjes Poso meerIndonesië reizen - Sulawesi - Boot in Poso meerIndonesië reizen - Sulawesi - Varen over Poso MeerIndonesië reizen - Sulawesi - Varen over Poso MeerIndonesië reizen - Sulawesi - Onderweg naar Poso meer
Reacties van reizigers (18)
 

Blogs over Indonesië


Sluiten