Centraal Sulawesi reizen: Relaxen aan het Poso meer

Indonesie reizen: Centraal Sulawesi - Pendolo - Tentena - Saluopa - Posomeer - Palu - Koraalkaap Tanjung Karang

Maar weinig gebieden bieden zo’n interessante mix van prachtige natuur, bijzondere cultuur, en vriendelijke mensen als Centraal Sulawesi. Aan het indrukwekkend grote Poso meer kun je lekker bijkomen van je Zuid Sulawesi reis. Dit is de uitvalsbasis voor de bouwstenen naar de Bada vallei en Togian eilanden. Deze mix maakt Centraal Sulawesi zo interessant. Het nauwelijks bezochte centraal Sulawesi is onze favoriete bestemming!

Hoogtepunten van deze bouwsteen:

  • Boottocht Posomeer
  • Cottage op strand Pendolo en Tentena
  • Nauwelijks bezocht gebied!
  • Extensie: Koraalkaap Tanjung Karang
  • ​Extensie: Megalieten Bada vallei per jeep
  Extensie: Koraalkaap Tanjung Karang
Reisschema
Dag 1: Rantepao - Pendolo
Dag 2: Pendolo - Tentena, boottocht Poso meer, diner
Dag 3: Tentena (Poso meer), waterval excursie
Dag 4: Tentena - Palu
Dag 5: Palu
Dag tot dag

Dag 1: Van Tana Toraja naar het Poso meer

Van Tana Toraja naar het Poso meer
Vandaag vervolg je je Sulawesi rondreis reis door het dunbevolkte centraal Sulawesi. Een slingerende bergweg brengt je naar de kust. Aan de weg langs de kust liggen moerassen en sagopalmplantages. Vervolgens rijd je weer de bergen in, langs tropische bossen dit keer. In Centraal Sulawesi komen regelmatig landverschuivingen voor, waardoor de weg geblokkeerd kan zijn, en de reis langer duurt. ​Reken in ieder geval op een dag van 7 tot 5 uur s middags, zonder bezienswaardigheden onderweg. Pendolo ligt aan de zuidelijke over van het Posomeer. Je lokale guesthouse bestaat uit eenvoudige cottages aan het strand van het meer. We hebben het diner alvast voor je geregeld. Dus na een verkwikkende plons in zee, kun je eten in het restaurant op palen aan het meer.

Dag 2: Boottocht over het Poso meer

Boottocht over het Poso meer
Je stapt in een lokale boot om van Pendolo aan de zuidoever naar Tentena aan de noordoever van het Posomeer te varen. Het imponerende Posomeer strekt zich uit over een oppervlakte van ruim 32.000 hectare. Het Posomeer is eigenlijk een ondergelopen kloof en met zijn 450 meter diep een van de diepste meren van Sulawesi. Kijk je richting het westen, dan zie je steile bergen en in het oosten zie je meer glooiende heuvels. Je bezoekt een klein dorpje aan de oever van het meer. In het dorpje zie je hoe het leven op het Indonesische platteland eruit ziet. Door het dorpje wandel je naar een waterval. Onderweg vind je gids meestal verse kokosnoten waaruit je heerlijke kokosmelk drinkt. Na een ontspannen tocht over het meer (3-4 uur), kom je aan bij de bungelowtjes aan het strand, vlakbij het stadje Tentena, waar je zult verblijven. Een vrije middag in je heerlijke cottage aan het Poso meer. Zwemmen in het meer, een boekje lezen:  je hebt tenslotte vakantie! Omdat het ressort afgelegen ligt -het is alleen per boot te bereiken- hebben we voor vanavond alvast het diner inclusief voor je geregeld.

Dag 3: Afkoelen onder de Saluopa waterval

Afkoelen onder de Saluopa waterval
In de ochtend rij je met een lokale gids naar de Saluopa waterval, 18 kilometer rijden. Het laatste stukje loop je. De waterval is omringd door weelderig tropisch regenwoud en het water stort zich van tientallen meters hoogte via gladde en ronde rotsen naar beneden en verzamelt zich hier en daar in poeltjes alvorens naar een volgend plateau te stromen. In sommige poeltjes kun je lekker poedelen in het koude water als je daar zin in hebt. Pootje baden kan natuurlijk ook. Bij de waterval ga je lekker picknicken, geheel volgens de de locale traditie. In de namiddag keer je weer terug naar je hotel, waar je nog een laatste duik in het meer kunt nemen. Wil je nog even in het stadje kijken, doe dit dan op de terugweg. Omdat het hotel in een natuurgebied ligt, is het diner bij je hotel is reeds inclusief.

Dag 4: Van Tentena naar Palu

Van Tentena naar Palu
Vandaag steek je in één keer door van Tentena richting Palu, de hoofdstad van de provincie Midden-Sulawesi. Het is ongeveer 6 uur rijden (afhankelijk van de lokale omstandigheden) en je komt langs de plaats Poso en de Poso Baai. Via de rivier zwemmen jonge alen uit zee zo’n 50 kilometer tegen de stroom in naar het Posomeer. Hier groeien ze tot wel ze twee meter lang zijn. In Tentena zijn deze alen een lokale specialiteit op het menu. Aangekomen bij je naar Indonesische maatstaven luxe hotel neem je afscheid van de chauffeur.

Dag 5: Afscheid van Centraal Sulawesi

Afscheid van Centraal Sulawesi
Na het ontbijt eindigt deze bouwsteen. De hotelreceptie belt een taxi (inclusief) voor je om je naar het vliegveld van Palu te brengen voor je vlucht naar Makassar. Vanaf Makassar kun je naar je volgende bestemming, bijvoorbeeld Manado in Noord-Sulawesi, vliegen. Je kunt ook terug naar Makassar vliegen voor je internationale vlucht naar huis.

Achtergrond

Varen over het Poso meer

Rijdend door Centraal Sulawesi valt onmiddellijk op hoe dun bevolkt dit gebied is. Over smalle bergweggetjes slinger je door een afwisselend landschap. Je vaart over het indrukwekkend grote Poso meer en bezoekt een klein dorpje waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Met een beetje geluk klimt iemand in een klapperboom om een kokosnoot voor je te plukken. Omhult door tropisch regenwoud klatert de Saluopa waterval in verschillende trappen omlaag, liggend in de poeltjes voel je je evenJane in the Jungle.
 

Relaxte uitvalsbasis voor onontdekt Centraal Sulawesi

In een zeer relaxte houten chalet op palen op het strand kun je lekker bij komen van je reis over Zuid Sulawesi. Én je kunt weer opladen voor een avontuurlijk vervolg. Deze bouwsteen  vormt namelijk een uivalsbasis die je makkelijk naar eigen smaak kun je uitbreiden met bouwstenen naar de prachtige stenen beelden uit de Bada vallei of de paradijselijke Togian eilanden. Plaatsen waar andere reisorganisaties niet komen! Volkomen ten onrechte, want het nauwelijks bezochte centraal Sulawesi is onze favoriete bestemming!

Reisschema
Dag 1: Rantepao - Pendolo
Dag 2: Pendolo - Tentena, boottocht Poso meer, diner
Dag 3: Tentena (Poso meer), waterval excursie
Dag 4: Tentena - Palu
Dag 5: Palu


Deze bouwsteen kan 2 dagen worden verlengd met de Extensie Koraalkaap Tanjung Karang. Een goede plaats om te duiken in Sulawesi.
 
Tip: heb je ruimte voor een extra reisdag, boek dan een extra 'vrije dag' in Tentena bij!
 
Hotel & Vervoer
Accommodatie:

Wij zijn altijd op zoek naar bijzondere hotels op de beste en bijzondere locaties.
In Pendolo slaap je in eenvoudig lokaal guesthouse met houten cottages direct aan het strand aan het zuiden van het Posomeer. Iedere cottages heeft een eigen, eenvoudige badkamer met een Indonesische 'mandi'. Vanuit hier vaar je de volgende dag naar de noordoever van het Poso meer. Omdat het een eenvoudig verblijf is, hebben we hier alvast een diner voor je geregeld.
 
In Tentena slaap je in fijne, zeer ruime cottage aan het strand van de noordoever van het Poso meer. Je veranda biedt uitzicht over het water. Het resort is alleen per boot te bereiken en dus lekker rustig. Vanwege de afgelegen ligging hebben we voor de eerste avond het diner geregeld. De volgende dagen kun je gemakkelijk zelf bekijken wat je doet en eventueel tijdig eten bestellen.
 
In Palu slaap je in een zeer goed -voor Indonesische begrippen luxe- internationaal hotel. Erg prettig, voordat je vliegt.
 
In Tanjung Karang slaap je in een duikresort aan het strand. De houten cottages zijn gebouwd op een heuvel, en kijken uit over zee. Het restaurant en de duikschool zijn aan het witte strand zelf.

Vervoer:

Gedurende de reis heb je een eigen auto met chauffeur ter beschikking. Na aankomst in Palu heb je geen eigen auto meer nodig en rijdt de chauffeur terug naar Makassar.
 
Prijzen
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 15 december 2019. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt een derde bed (stretcher, daybed, matras) op de kamer bijgezet; de prijs voor een eenpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. In de zomer (juli/augustus/september), rond de feestdagen (van 15 december t/m 15 januari) en het Suikerfeest berekenen we een hoogseizoentoeslag. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstof prijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Centraal Sulawesi reizen: Relaxen aan het Poso meer
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 879,- p.p.€ 462,- p.p.€ 337,- p.p.€ 296,- p.p.€ 254,- p.p.€ 298,- p.p.
Inclusief:
 • 4 overnachtingen met ontbijt
 • 1x picknick lunch (excursie Saluopa waterval)
 • 3x diner (1x Pendolo, 2x Tentena)
 • Prive vervoer met chauffeur dag 1 t/m 4
 • Boottocht en excursie Poso meer met Engelssprekende gids
 • Excursie Saluopa waterval met Engelssprekende gids
 • Uitgebreide Nederlandstalige reisinformatie
 • Nederlandstalige ondersteuning ter plekke door onze lokale vertegenwoordiger

Exclusief:
 • Internationale en binnenlandse vluchten
 • Entreegelden, donaties en fooien
 • Transfer naar vliegveld Palu

Opmerkingen:
Deze prijzen zijn alleen geldig in combinatie met de bouwsteen Zuid Sulawesi: Traditionele cultuur in Tana Toraja. Wil je Centraal Sulawesi apart boeken, dan maken wij een offerte op maat voor je.

Extensies

Extensie 1: Koraalkaap Tanjung Karang


Heb je zin in nog een paar dagen strand, dan is er vlak bij Palu een prima optie om nog een paar dagen te vertoeven. Een prachtige koraaltuin ligt voor de deur dus snorkel zo vaak als je wilt. 

Dag 4: Koraalkaap Tanjung Karang

Koraalkaap Tanjung Karang
Vlak achter Palu ligt Tanjung Karang, letterlijk ‘de koraalkaap’. Hier slaap je in een gezellig hotel met een wit strand en een prachtige koraaltuin voor de deur waar je fantastisch kunt snorkelen en duiken. Het hotel heeft ook een duikschool. Na aankomst in het hotel in Tanjung Karang neem je afscheid van de chauffeur, hij rijdt terug naar Makassar.

Dag 5: Genieten van het strand

Genieten van het strand
Heerlijk vakantie houden in het duikresort. Zonnen, zwemmen, snorkelen, duiken, een boekje lezen en lekker eten, dat is het programma voor deze dagen.

Dag 6: Zonnen, zwemmen, snorkelen of duiken?

Zonnen, zwemmen, snorkelen of duiken?
Ook deze dag bepaal je zelf hoe je van je vakantie wilt genieten. 

Dag 7: Terug naar Makassar

Terug naar Makassar
Vandaag brengt een auto van het hotel je in 45-60 minuten naar het vliegveld van Palu voor je vlucht naar Makassar. Vanaf Makassar kun je naar je volgende bestemming, bijvoorbeeld Manado in Noord-Sulawesi, vliegen.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Koraalkaap Tanjung Karang:
Dag 1: Rantepao - Pendolo
Dag 2: Pendolo - Tentena, boottocht Poso meer, diner
Dag 3: Tentena (Poso meer), waterval excursie
Dag 4: Tentena - Tanjung Karang
Dag 5: Tanjung Karang
Dag 6: Tanjung Karang
Dag 7: Tanjung Karang - vliegveld Palu

Extensie 1: Koraalkaap Tanjung Karang
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 301,- p.p.€ 202,- p.p.€ 164,- p.p.€ 202,- p.p.€ 179,- p.p.€ 194,- p.p.


Extensie 2: Megalieten in de Bada vallei


De Bada vallei, met zijn enorme megalieten, is waarschijnlijk een van de best bewaarde geheimen van Sulawesi. De bijzondere beelden, die ongeveer 2500 jaar oud zijn, doen denken aan de beelden op Paaseiland. De lokale bevolking vertelt legendes over de magische krachten van deze beelden. Ga off the beaten track voor deze unieke ervaring op je Indonesië rondreis, die maar weinig mensen je na kunnen vertellen. 

Dag 4: Per jeep naar de Bada vallei

Per jeep naar de Bada vallei
Vanuit Tentena stap je -afhankelijk van de weg omstandigheden- in een auto of jeep voor een 4 a 5 uur durende rit over een hobbelig weggetje naar de Bada Vallei. De Bada Vallei is een enclave van het Lore Lindu Nationaal Park en is een van de beste plekken om de megalieten uit het Bronzen tijdperk te zien. Hoewel de afstand tot ‘de bewoonde wereld’ maar 60 kilometer is, deed men hier vroeger 2 a 3 dagen over. De weg was verschrikkelijk slecht. Hierdoor is de Bada Vallei, ondanks zijn bijzondere beelden, maar nauwelijks bezocht. Inmiddels is er een ‘nieuwe’ weg. Hét moment om te gaan, voordat meer mensen op het idee komen!
 
’s Middags maak je kennis met de eerste megalieten, die in de vallei dichterbij het dorp liggen. Het is een bizar idee dat zo’n 2000-3000 jaar geleden zulke abstracte beelden werden gemaakt. Qua vorm doen ze wel wat denken aan de beelden op Paaseiland. En ook in de Bada vallei weet men niet wie de beelden heeft gemaakt en waarom. Ook is het een raadsel waar de zware stenen vandaan komen en hoe ze zijn vervoerd.
 
In de Bada Vallei wonen en werken mensen. In een van de dorpen kun je zien hoe een lokale artiest de traditionele kunst van schilderen op berkenbast nieuw leven in blaast. Het is erg leuk om aan het eind van de middag door het eenvoudige dorpje Bomba te slenteren, rond een uur of 4/5 is iedereen klaar met werken op de sawa en maakt graag een praatje. Je maakt echt kennis met het Indonesische platteland. Je slaapt in een eenvoudige homestay waar de vriendelijke mama Ningsi haar best doet het je naar de zin te maken. Je hebt een eigen kamer in een houten huis met een grote veranda. Iedere kamer heeft een eigen Indonesische mandi: een  hurk wc en een waterbak om een verfrissende plens water over je heen te gooien. Er wordt een lokale maaltijd voor je bereid.

Dag 5: Hiken naar mysterieuze beelden

Hiken naar mysterieuze beelden
Vroeg op voor een prachtige wandeling langs afgelegen megalieten. (In overleg met je gids kun je er ook met de jeep op uit gaan.) Je loopt langs rijstvelden en agrarische velden, zoals cacaoplantages. Met een hangbrug steek je de rivier over. Wat hoger in de heuvels loop je door een savanne-achtig gebied, met hoog droog gras. Hier en daar kom je een boer tegen die bezig is op zijn veld, maar verder ben je alleen. Eerst vind je Palindo, de indrukwekkende reus van 4,5 meter. Daarna ga je op zoek naar verder afgelegen beelden, zoals Maturu, de Slapende Commandant. Er komen hier maar weinig mensen, dus je moet je echt een weg banen door het manshoge gras en soms wat stekelige struiken (trek een lange broek aan). Dit draagt wel bij aan het mysterieuze gevoel! De gids vertelt je de lokale legendes. Volgens de overlevering werd er bij de beelden om hulp gebeden. Moest er oorlog worden gevoerd, dan kwam De Slapende Commandant tot leven om mee te strijden. Hierdoor werden alle oorlogen met de naburige stammen gewonnen!
 
Neem voldoende water mee voor onderweg. Je bent ongeveer van 08.00 tot 12.30 uur bezig. Na een lunch in het hotel rij je in 4 à 5 uur terug. Je slaapt weer in Tentena, in verband met reistijd praktisch in een lokaal guesthouse in het centrum van het plaatsje. Hier tref je ook bagage die je hebt achtergelaten. Je kunt weer even lekker douchen en voldaan zijn: je hebt een unieke ervaring, die maar weinig mensen je na kunnen vertellen.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Megalieten in de Bada vallei:
Dag 1: Rantepao - Pendolo
Dag 2: Pendolo - Tentena, boottocht Poso meer, diner
Dag 3: Tentena (Poso meer), waterval excursie
Dag 4: Tentena - Bomba, 4WD naar Bada vallei
Dag 5: Bomba - Tentena, hike Bada vallei
Dag 6: Tentena - Palu
Dag 7: Palu

Extensie 2: Megalieten in de Bada vallei
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 358,- p.p.€ 208,- p.p.€ 163,- p.p.€ 147,- p.p.€ 211,- p.p.€ 190,- p.p.


Indonesië reizen - Sulawesi - Strand bij PaluIndonesië reizen - Sulawesi - Spelende kinderen in de zee bij PaluIndonesië reizen - Sulawesi - Duiken Tanjung Karang, PaluIndonesië reizen - Sulawesi - Duiken Tanjung Karang, PaluIndonesië reizen - Sulawesi - Spelend kind in de zee bij PaluIndonesië reizen - Sulawesi - Spelende kinderen bij PaluIndonesië reizen - Sulawesi - Poso meerIndonesië reizen - Sulawesi - Poso meerIndonesië reizen - Sulawesi - Poso meerIndonesië reizen - Sulawesi - Poso meerIndonesië reizen - Sulawesi - Strand van Poso meerIndonesië reizen - Sulawesi - Omgeving Poso meerIndonesië reizen - Sulawesi - Saluopa watervalIndonesië reizen - Sulawesi - Poso meerIndonesië reizen - Sulawesi - Vissers in het Poso meerIndonesië reizen - Sulawesi - Bootjes Poso meerIndonesië reizen - Sulawesi - Boot in Poso meerIndonesië reizen - Sulawesi - Varen over Poso MeerIndonesië reizen - Sulawesi - Varen over Poso MeerIndonesië reizen - Sulawesi - Onderweg naar Poso meer

Posomeer in Sulawesi


Reacties van reizigers (18)

"Onze gids Elly heeft zo goed voor ons gezorgd: onze lunches heeft ze zelf thuis voorbereid!"

Makasar - Sengkang - Maros -Tempemeer - Rantepao - Sangella - Pendolo - Tentana - Posomeer - Bada vallei - Palu

Londa en André - 25-11-2016
Het was een hele fijne vakantie voor ons, alles was uitstekend geregeld; van het afhalen van het vliegveld van Makassar tot aan het wegbrengen naar het het vliegveld van Palu.   Bijna al onze gidsen waren heel leuk en enthousiast, behalve d...
Verder lezen
Centraal Sulawesi reizen: Relaxen aan het Poso meer
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"De gehele reis is wat ons betreft één groot hoogtepunt geweest"

Java - Jakarta - Bandung - Yogyakarta - Borobudur - Malang - Sulawesi - Posomeer - Togian - Bunaken - Tangkoko

Fred Jonkhart - 23-08-2016
  Onze Java-Sulawesi reis was een geweldige, goed georganiseerde, reis met een evenwichtige balans tussen natuur en cultuur, inspanning en ontspanning en een diversiteit aan accommodaties.   De variati...
Verder lezen
Centraal Sulawesi reizen: Relaxen aan het Poso meer
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Van de gebaande paden en goed georganiseerd!"

Makassar - Tempemeer - Rantepao - Tana Toraja - Tentena - Posomeer - Bada vallei - Togian eianden - Palu

Natalie Sluiter - 03-08-2016
Het was geweldig, super genoten, prachtige natuur en cultuur en heel gaaf om dicht bij de lokale bevolking te komen.  De variatie van de verschillende hotelletjes was super en de locaties altijd zeer goed. Ook de wat minder luxe accommodaties vonden wij gewel...
Verder lezen
Centraal Sulawesi reizen: Relaxen aan het Poso meer
Beoordeling van deze reis: 10,0
10,0/10 - 1 recensie
"Verbazingwekkend dat er weer altijd iemand op ons stond te wachten"

Makassar - Maros - Bantimurung - Rantepao - Tana Toraja - Senkang - Tempe meer - Kajang - Bira - Malino- Pulisan - Tangkoko - Manado - Bunaken

Maurice en Myrthe - 12-08-2014
De reis is prima verlopen, vanaf het moment dat we arriveerden in Makssar;  daar stond onze eerste transfer klaar. Zelfs toen we van de Togian-eilanden af kwamen en we een stuk later waren, stond er een chauffeur op ons te wachten. De accommodaties wa...
Verder lezen
Centraal Sulawesi reizen: Relaxen aan het Poso meer
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Hoogtepunten zitten vaak in kleine onverwachte ervaringen..."

Tana Toraja - Tempemeer - Bugis - Rentepao - Tentena - Posomeer - Badavallei - Bomba

Elise en Thomas - 30-07-2014
Een heerlijke ontspannen vakantie, alles was geregeld, daar geven we een 8 voor en we zullen Footprint Travel ook zeker aan raden.   Wat betreft de accommodaties sprong Tando Bone Nature resort eruit, prachtig gelegen en bi...
Verder lezen
Centraal Sulawesi reizen: Relaxen aan het Poso meer
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Deze vorm van reizen zorgt ervoor dat je veel in contact komt met de lokale bevolking en is erg persoonlijk."

Makassar - Maros - Tempemeer - Toraja - Togian

Walter Kronenburg - 07-06-2014
We hebben een geweldige reis op Sulawesi gemaakt! We hebben met de chauffeurs en gidsen ook veel lol gehad! Deze vorm van reizen zorgt ervoor dat je veel in contact komt met de lokale bevolking en is erg persoonlijk. ...
Verder lezen
Centraal Sulawesi reizen: Relaxen aan het Poso meer
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Goed gebalanceerde mix van natuur, cultuur, mysterie en avontuur"

Sulawesi - Torajaland - Poso meer - Badavallei - Togian eilanden - Bunaken

Louise Jorritsma-Smit - 05-01-2014
Een goed gebalanceerde mix van prachtige natuur, unieke cultuur,mysterie en avontuur. Kan niet beter! We geven de reis een 9.   Sommige locaties waren een ...
Verder lezen
Centraal Sulawesi reizen: Relaxen aan het Poso meer
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Actieve en avontuurlijke reis door Sulawesi"

Indonesie reizen - Sulawesi - Makassar - Tempemeer - Tana Toraja - Posomeer - Bada vallei - Togian eilanden

Karin, Peter, Tycho, Pepijn en Yuri - 24-08-2013
Een fantastische Sulawesi reis, waarbij we veel moois gezien en meegemaakt hebben, en Indonesië een stuk beter hebben leren kennen.    Accomodaties Sulawesi reis De accomodaties waren gemiddeld luxue...
Verder lezen
Centraal Sulawesi reizen: Relaxen aan het Poso meer
Beoordeling van deze reis: 10,0
10,0/10 - 1 recensie
"Wij zijn graag onder de lokale bevolking"

Indonesie reizen - Sulawesi - Makassar - Tempemeer - Tana Toraja - Posomeer - Bada vallei - Togian eilanden

Loekie van der Zee en Ad van Olst - 20-08-2013
We vonden het een hele bijzondere reis over Sulawesi. Het is allemaal zo anders, je hebt er van te voren helemaal geen beeld van. Het was heel goed geregeld. We hadden hele goede gidsen die heel veel wisten, maar ook goed keken naar wat wij leuk vonden. Ook de chauffeurs waren heel goed en pret...
Verder lezen
Centraal Sulawesi reizen: Relaxen aan het Poso meer
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Gezellige momenten met de mensen in Sulawesi"

Sulawesi-Rantepao-Toraja land- Posomeer-Togian eilanden-snorkelen

Janneke, Martin, Maaike, Louis en Sam - 13-08-2013
Deze reis naar Sulawesi was echt ons soort reis. De hele sfeer van Sulawesi, de ...
Verder lezen
Centraal Sulawesi reizen: Relaxen aan het Poso meer
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Dichtbij de mensen in onbekend Sulawesi"

Indonesie reizen - Sulawesi - Tana Toraja - Rantepao - Makassar - Tempemeer - Posomeer - Bada vallei - Togian eilanden

Nel en Martien van der Valk - 09-05-2013
Wij houden niet zo van toeristische gebieden en zoeken juist iets anders op: daarom kozen wij voor deze Sulawesi reis. Op onze reizen zijn we er achter gekomen dat we juist van eenvoudige accommodaties houden...
Verder lezen
Centraal Sulawesi reizen: Relaxen aan het Poso meer
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Je komt veel verder, dan wanneer je het zelf zou organiseren."

Indonesie reizen - Sulawesi - Tana Toraja - Rantepao - Makassar - Tempemeer - Posomeer - Togian eilanden

Maurits Bos en Iris Hilderink - 17-04-2013
We hebben een fantastische reis door Sulawesi gehad. We denken er nog veel aan terug. Niet alleen is het makkelijk dat jullie de reis regelen, jullie zorgen ook voor bijzondere momenten en plekjes. We hadden echt contact met de locals, d...
Verder lezen
Centraal Sulawesi reizen: Relaxen aan het Poso meer
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"De off the beaten track reis in Sulawesi was ons op het lijf geschreven!"

Indonesie reizen - Sulawesi - Makassar - Tana Toradja - Poso meer - Bada vallei - Togian eilanden

Sanne Jacobs en Pieter Jansen - 22-10-2012
We hebben een hele leuke vakantie gehad. Deze reis was echt op ons lijf geschreven. Onze wens was om niet in de toeristische gebieden terecht te komen, maar meer contact te hebben met de lokale bevolking. Deze wens is helemaal uit gekomen. Ontzettend leuk om bij mensen thuis te eten of k...
Verder lezen
Centraal Sulawesi reizen: Relaxen aan het Poso meer
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Met onze kinderen naar Sulawesi en Sunda eilanden"

Indonesie Rondreis - Flores - Komodo - Lombok - Gili - Bali - Sulawesi - Tana Toradja - Poso meer - Togian eilanden

Mark, Manon, Melissa (7 jaar) en Pien (6 jaar) van Erp - 10-08-2012
Samen met onze kinderen van 6 en 7 jaar hebben we een reis van 6 weken gemaakt naar de Sunda eilanden én Sulawesi. Het was een perfecte reis voor ons. Natuurlijk, af en toe is het behoorlijk aanpoten, en zijn de reisafstanden best groot. Gelukkig zijn onze kinderen gewend veel te ...
Verder lezen
Centraal Sulawesi reizen: Relaxen aan het Poso meer
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Ook op reis in Sulawesi hebben we een varkentje gekocht!"

Rondreis Indonesie - Sulawesi - Makassar - Tempe meer - Tana Toradja - Poso meer - Bada Vallei - Togian eilanden

Jeroen en Nils (6 jaar) Siebelink - 03-08-2012
We hebben ook dit jaar een hele goede reis gehad. Ook mijn zoon Nils van 6 heeft zich goed gehouden. We hebben zelfs de 2 daagse trekking in Tana Toraja gedaan. Af en toe liep hij wel even te mopperen omdat ik hem niet wilde dragen, maar dat ging ook snel weer over. Verder hebben we in Z...
Verder lezen
Centraal Sulawesi reizen: Relaxen aan het Poso meer
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Uitstekend geschikt voor de wat avontuurlijke reizigers"

Rondreis Indonesië - Sulawesi - Makassar - Wandelen Maros - Tana Toradja - Poso meer - Bada vallei - Tanjung Karang

Nico en Lenie de Hoog - 09-10-2011
Sulawesi is een prachtig eiland met veel natuurschoon, cultureel is er ook voldoende te zien en de mensen zijn heel aardig. Deze reis is uitstekend geschikt voor de wat avontuurlijke reizigers. Makassar is een goed startpunt. Helaas viel het fort tegen (in renovatie). De cottage met seaview (up...
Verder lezen
Centraal Sulawesi reizen: Relaxen aan het Poso meer
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Als grote Nederlander viel ik wel erg op in die kleine dorpjes!"

Indonesie Reis - Sulawesi - Tempe meer - Tana Toradja - Poso meer - Bada Vallei - Tarsiers Tangkoko - Bunaken

André IJff - 10-09-2011
We hebben een fantastische reis gehad, het was echt heel erg mooi. Alles liep vlekkeloos. Het varieerde van goede accommodaties tot echt heel eenvoudig en lokaal, en dat was precies wat we wilden.   Wat er op deze reis echt positief voor ons uitsprong was het on...
Verder lezen
Centraal Sulawesi reizen: Relaxen aan het Poso meer
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Jullie zijn er zelf geweest en kunnen daarom echt advies geven"

Indonesie rondreis - Sulawesi - Tana Toradja - Poso meer - Togian eilanden - Pullisan - Tarsiers Tangkoko - Tomohon

Corinne Timmermans (gezin met 2 kinderen van 8 en 10) - 31-07-2011
We hebben een hele leuke vakantie gehad. Heel indrukwekkend en hele lieve mensen. De Ceremonie in Tana Toraja waarbij meerdere pas geslachte buffels en varkens te zien waren was wat te veel van het goede voor onze jongste van 8. Jullie gidsen en chauffeurs sprongen hier goed op in, die hie...
Verder lezen
Centraal Sulawesi reizen: Relaxen aan het Poso meer
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie