Deze Sulawesi vakantie brengt je naar het land en strand van de trotse Bugis, beroemde zeevaarders. Bewonder de kleurrijke Bugis huizen en de traditionele houten zeilboten. Wandel door de velden, langs theeplantages en koel af bij watervallen. Geniet aan het poederwitte strand van Bira.
 
Hoogtepunten

Bijzondere Bugis cultuur

Traditionele bouw Phisini schepen

Sawa wandeling

Aanschouw lokale zoutwinning

Poederwit strand

Snorkelen Bira

€ 459,- p.p. Prijs bij 2 personen 5-6 Dagen
  Toevoegen aan Mijn Reisplan Toegevoegd
Zuid Sulawesi reizen: Land en strand van de trotse Bugis
8,9

Beoordeling van deze reis:
8,9/10 - 9 recensies
Klik op de kaart om te vergrotenKaart reis
Reacties van reizigers (9)
Reisschema
Dag 1: Makassar - Malino, bike trip Makassar
Dag 2: Malino - Kajang - Bira, wandeling
Dag 3: Bira, boot(snorkel)trip, picknick lunch
Dag 4: Bira - Bantaeng - Makassar
Dag 5: Makassar - volgende bestemming
Kaart reis
Hotel & Vervoer
Accommodatie:

In Molino slaap je in een historisch hotel. Het hotel heeft de tand des tijds echter niet heel goed doorstaan, de inrichting is dan ook echt ‘historisch’ te noemen. In Bira heb je een nieuwe, stenen bungalow aan het strand. In Makassar slaap je in een -naar Indonesische begrippen- luxe hotel vlakbij de boulevard. Het hotel heeft een zwembad en een restaurant op palen. Je slaap in de deluxe kamer. Het is mogelijk om een upgrade aan te vragen. Je slaapt dan in een romantische houten cottage op palen in zee.

Vervoer:

Gedurende de reis op het vasteland heb je een eigen auto of busje met chauffeur en Engels sprekende gids ter beschikking.
 
Prijzen
Zuid Sulawesi reizen: Land en strand van de trotse Bugis
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 894,- p.p.€ 459,- p.p.€ 377,- p.p.€ 358,- p.p.€ 318,- p.p.€ 332,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 894,- p.p.€ 459,- p.p.€ 377,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 358,- p.p.€ 318,- p.p.€ 332,- p.p.
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 15 december 2019. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt een derde bed (stretcher, daybed, matras) op de kamer bijgezet; de prijs voor een eenpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. In de zomer (juli/augustus/september), rond de feestdagen (van 15 december t/m 15 januari) en het Suikerfeest berekenen we een hoogseizoentoeslag. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstof prijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Extensies
Extensie 1: Fietsen rondom Makassar
Op de fiets ervaar je op ongedwongen wijze het plattelandsleven rondom Makassar. Bekijk tijdens deze afwisselende fietstocht hoe de vissers hun netten boeten en de rijstvelden op traditionele wijze worden bewerkt.

Dag 1: Fietsen door het achterland van een miljoenenstadFietsen door het achterland van een miljoenenstad
In de morgen word je opgehaald door een auto met gids. Na een half uurtje rijden kom je aan bij de kust, waar de fietstocht begint. Je fietst op stevige, nieuwe fietsen met een goed zadel. 

De tocht gaat over verharde en halfverharde weggetjes, grote drukke wegen worden vermeden. Het landschap is vlak, dus voor vrijwel iedereen goed te doen.
De bevolking woont hier in grote houten huizen op palen en leeft voornamelijk van de visvangst. In de buurt van de Bili Bili Dam worden echter ook allerlei groentes, rijst en suikerriet verbouwd. Wat het landschap verder zo karakteristiek maakt zijn de vele kaarsrechte longtar palmen die overal in rijen staan.
 
De bevolking vindt het heel bijzonder dat er hier bezoekers komen, laat staan op een fiets. De kinderen gaan in groten getale naar school. Grote hilariteit als je een stukje met ze mee fietst.
Onderweg is er tijd om in een lokale warung koffie te drinken. Ook een koud drankje gaat er goed in, het is immers best warm. 

Je eet bij een familie thuis. Meestal krijg je verschillende schotels, wat groentes, een tofugerecht en, omdat je in de buurt van de kust ben, een visgerecht. Dit is echt lokale keuken, je zult deze gerechten nooit in een restaurant zien. Probeer wat van alle schoteltjes, echt heet is het zelden. Wij hebben er heerlijk gegeten en de kokkin kwam er, samen met haar zus die meegeholpen had met koken, gezellig bij zitten. Later kwamen ook de buren, nieuwsgierig geworden door het bezoek van die zeldzame gasten, aanwaaien en een hapje mee-eten, want er is altijd genoeg.

Na de maaltijd is het nog een uurtje fietsen. Het wordt dan zo langzamerhand ook wel heel warm dus is het fijn om, na de rivier op een pontje overgestoken te zijn, opgehaald te worden met de auto en terug te rijden naar je hotel, waar je eind van de middag weer aan komt. Lekker opfrissen onder de douche of een duik in het zwembad.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Fietsen rondom Makassar:
Dag 1: Makassar, fietstocht op het platteland
Dag 2: Makassar - Malino, bike trip Makassar
Dag 3: Malino - Kajang - Bira, wandeling
Dag 4: Bira, boot(snorkel)trip, picknick lunch
Dag 5: Bira - Bantaeng - Makassar
Dag 6: Makassar - volgende bestemming

Extensie 1: Fietsen rondom Makassar
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 237,- p.p.€ 127,- p.p.€ 124,- p.p.€ 112,- p.p.€ 102,- p.p.€ 102,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 237,- p.p.€ 127,- p.p.€ 124,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 112,- p.p.€ 102,- p.p.€ 102,- p.p.
Inclusief:
  • Huur fietsen
  • Engelssprekende gids
  • vervoer per auto naar startplaats fietstocht
  • lokale lunch bij mensen thuis
  • 1 overnachting in Makassar

Exclusief:
  • fooien

Excursies
MalinoExcursie 1: Fietsen in MalinoFietsen in Malino
Samen met een gids fiets je door de prachtig groene bergomgeving van Malino. De tocht leidt je langs rijstvelden en door groene gebieden. Onderweg zijn er diverse fruit-en groentengewassen en verschillende kruidenplanten te zien, waar de gids over kan vertellen. Ook stop je bij een waterval  en geniet je van prachtige uitzichten. Vanwege het bergachtige landschap zal de tocht een aantal klimmen bevatten, maar het merendeel daal je af. Tijdens de fietstocht lunch je bij een lokale familie die een aantal Indonesische gerechten voor je zal klaarmaken. Dat smaakt goed! Aan het eind van de rit word je teruggebracht naar je accommodatie.

Excursie 1: Fietsen in Malino
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Fietsen in Malino€ 127,- p.p.€ 71,- p.p.€ 58,- p.p.€ 50,- p.p.€ 49,- p.p.€ 46,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Fietsen in Malino€ 127,- p.p.€ 71,- p.p.€ 58,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Fietsen in Malino€ 50,- p.p.€ 49,- p.p.€ 46,- p.p.
Van dag tot dag
Impressie

3 Op Reis naar Sulawesi - Bugis & Tana Toraja met Footprint Travel
3 Op Reis naar Sulawesi - Bugis & Tempemeer met Footprint Travel
3 Op Reis naar Sulawesi - Makassar met Footprint TravelIndonesië reizen - Sulawesi - Onderweg van Makassar naar BiraIndonesië reizen - Sulawesi - Onderweg van Makassar naar BiraIndonesië reizen - Sulawesi - Onderweg naar BiraIndonesië reizen - Sulawesi - Onderweg van Makassar naar BiraIndonesië reizen - Sulawesi - Traditionele KajangIndonesië reizen - Sulawesi - Dorp van de KajangIndonesië reizen - Sulawesi - Strand BiraIndonesië reizen - Sulawesi - Strand BiraIndonesië reizen - Sulawesi - Bungalows strand BiraIndonesië reizen - Sulawesi - Strand BiraIndonesië reizen - Sulawesi - Bouw PhinisiIndonesië reizen - Sulawesi - Bouw PhinisiIndonesië reizen - Sulawesi - Phinisi in de haven MakassarIndonesië reizen - Sulawesi - Zonsondergang MakassarIndonesië reizen - Sulawesi - Fort Rotterdam MakassarIndonesië reizen - Sulawesi - Markt MakassarIndonesië reizen - Sulawesi - MakassarIndonesië reizen - Sulawesi - Omgeving Makassar
Reacties van reizigers (9)
 

Blogs over Indonesië


Sluiten