Zuid Sulawesi reizen: Trekking Tana Toraja

Indonesie reizen: Zuid Sulawesi - Trekking - Tana Toraja - Rantepao

Ga off the beaten track in Sulawesi. Maak je Sulawesi reis compleet met een tweedaagse trekking door het berggebied van Tana Toraja. Geniet van de bijzondere cultuur en prachtige uitzichten. Slaap thuis bij de vriendelijke Toraja mensen in een klein dorpje.

Hoogtepunten van deze bouwsteen:

  • Trekking in prachtige natuur
  • Slapen bij mensen thuis
  • Off the beaten track
Reisschema
Dag 1: Trekking Rantepao - Tana Toraja, verblijf Toraja dorp
Dag 2: Trekking Tana Toraja - Rantepao
Dag tot dag

Dag 1: Tweedaagse trekking en thuis bij de Toraja’s

Tweedaagse trekking en thuis bij de Toraja’s
Deze tweedaagse trekking gaat door een gebied in Toraja dat niet vaak wordt bezocht door toeristen. Het grootste gedeelte loop je op een hoogte van 900 tot 1300 meter met formidabele uitzichten. Je loopt over paadjes door de rijstvelden die alleen door de lokale mensen worden gebruikt. Als je geluk hebt is er een klein bamboe bruggetje over een riviertje en anders moet je er dwars doorheen waden. De dorpjes waar je doorheen k​omt zijn nog heel traditioneel. Afhankelijk van hun durf zullen kinderen naar je zwaaien en achter je aan rennen of juist snel achter moeders rokken wegkruipen. Af en toe stop je in een dorpje voor een kopje thee, onderweg geniet je van je meegebrachte lunch; je bent zo maar zes uur onderweg. Je slaapt bij mensen thuis in vrij primitieve omstandigheden. Een matras op de grond met een deken (tip: neem een lakenzak mee). Achter het huis is een hokje met een typisch Indonesische hurk-wc. Als douche gooi je een paar bakken koud bergwater over je heen. Verfrissend! Ach, het is maar voor een nachtje en het levert je een onvergetelijke ervaring op!
 
Eenmaal in het dorp is het lekker om die plens koud water over je bezwete lichaam heen te gooien en droge kleren aan te trekken: het was behoorlijk zweten onderweg. Fris kun je door het dorp slenteren. Het einde van de middag is in Indonesië altijd het gezelligst. Iedereen komt thuis, er wordt wat afgekletst, kinderen spelen en samen worden voorbereidingen voor het eten getroffen. Het kan zijn dat iemand probeert een kip voor jullie avondmaal te vangen! De gids bereidt je avondmaal, als je het gezellig vind, kun je natuurlijk erbij gaan zitten in het ieniemienie keukentje, maar je kunt ook gaan relaxen op de veranda van het huisje.

Dag 2: Trekking door het bergachtig land van de Toraja’s

Trekking door het bergachtig land van de Toraja’s
Je neemt afscheid van de familie met een hoop handen schudden. Vandaag loop je zo’n vierenhalf uur door het prachtige landschap. Vanaf grote hoogte kijk je diep in de vallei. Her en der zie je de voor de Toraja’s zo belangrijke buffels een lekker modderbad nemen in de sawa. Op het eindpunt word je opgehaald door een auto of lokaal busje. Terug in Rantepao word je een eenvoudige lunch geserveerd. Terug in je hotel is het tijd voor een lekkere warme douche en neem je voldaan een koud biertje. Dit was toch wel een hele speciale ervaring op je Sulawesi reis!

Achtergrond

Trekking in Tana Toraja

Tijdens deze tweedaagse trekking in Tana Toraja loop je door een prachtig heuvellandschap en over kleine paadjes door de rijstvelden. De trekking is met een normale (wandel) conditie te doen, maar hoe er rekening mee dat je in bergen loopt en soms over een modderig sawa dijkje. Je moet wel in staat zijn een paar uur te kunnen lopen in warmere omstandigheden. In de dorpjes waar je doorheen wandelt zie je hoe de mensen echt leven. Stokoude vrouwtjes in traditionele kleding komen de bergen af en mannen zijn op weg naar hun velden. De voor de Toraja's o zo belangrijke buffels nemen een modderbad. Je camera maakt overuren!
 

Slapen bij mensen thuis in Tana Toraja

Je slaapt thuis bij de vriendelijke Toraja’s in een klein dorpje. Een goede manier om kennis te maken met het alledaagse leven in een bergdorpje. Kinderen helpen rijststampen of voetballen met een leeg colablikje. Maak vrienden en doe met ze mee!


Reisschema
Dag 1: Trekking Rantepao - Tana Toraja, verblijf Toraja dorp
Dag 2: Trekking Tana Toraja - Rantepao


Je kunt deze bouwsteen alleen boeken in combinatie met de bouwsteenZuid Sulawesi reizen: Traditionele cultuur in Tana Toraja
 
Hotel & Vervoer
Accommodatie:
Je slaapt bij mensen thuis, dus dit is zeer eenvoudig. Men woont in houten huizen op palen. Er ligt een matras op de grond met een deken. Het is aan te raden zelf een lakenzak en een kleine handdoek (te koop in outdoorwinkel) mee te nemen. Je hebt een kleine rugzak nodig waarin je je eigen spullen en je water voor onderweg draagt. Je gids kookt een lekker maaltje. Als de familie een kip wil verkopen én de kip laat zich vangen, dan staat er rijst of noodles mét kip op het menu. Een flexibele instelling is het beste, dan zal het je alleen maar meevallen. Hoe dan ook, je krijgt een onvergetelijke ervaring!

Vervoer:
Deze trip gaat met de benenwagen! Je hebt een goede, normaal gezonde conditie nodig. Als je regelmatig sport of flinke wandelingen maakt zou deze trekking geen probleem moeten zijn. Hou er wel rekening mee dat de temperatuur tegen de 30 graden is en dat de luchtvochtigheid in Indonesië anders is dan bij ons! Ook loop je in de bergen. Soms loop je over kleine, modderige paadjes, over een bamboo bruggetje of eventueel een keer door een rivier. Dat hangt een beetje af van de actuele route die op dat moment wordt gekozen door de trekking gids. Het gaat er niet om dat er snel wordt gelopen en er worden ook regelmatig pauzes gehouden. Je stopt een keer om iets te drinken onderweg en je luncht in de berm. Bij een normaal tempo (ook afhankelijk hoe vaak je stopt, foto's maakt, hoe snel je loopt etc) kom je halverwege de middag aan. Heb je vaker in Azië trekkingen gemaakt, dan zal ook deze trekking geen probleem zijn. De trekking is gemiddeld niveau.
 
Vanaf het begin- en eindpunt wordt je met lokaal transport opgehaald van en naar je hotel.
Prijzen
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 15 december 2017. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt een derde bed op de kamer bijgezet; de prijs voor een eenpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. In de zomer (juli/augustus/september), rond de feestdagen (van 15 december t/m 15 januari) en het Suikerfeest berekenen we een hoogseizoen toeslag. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstof prijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Zuid Sulawesi reizen: Trekking Tana Toraja
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 412,- p.p.€ 221,- p.p.€ 176,- p.p.€ 148,- p.p.€ 138,- p.p.€ 127,- p.p.
Inclusief:
 • 1 overnachting met ontbijt in dorp
 • 1 overnachting met ontbijt in hotel Rantepao
 • 2x lunch
 • 1x diner in dorp
 • 2 dagen trekking gids
 • Transport naar het begin en vanaf het eindpunt van de trekking naar Rantepao

Exclusief:
 • Internationale en binnenlandse vluchten
 • Entreegelden, donaties en fooien
 • Overige maaltijden
 • Dragers (kunnen eventueel ter plaatse wel geregeld worden)

Opmerkingen:
Je kunt deze bouwsteen alleen boeken in combinatie met de bouwsteen Zuid Sulawesi: Traditionele cultuur in Tana Toraja.

Indonesië reizen - Sulawesi - Tana Toraja TrekkingIndonesië reizen - Sulawesi - Tana Toraja TrekkingIndonesië reizen - Sulawesi - Tana Toraja TrekkingIndonesië reizen - Sulawesi - Tana Toraja TrekkingIndonesië reizen - Sulawesi - Tana Toraja TrekkingIndonesië reizen - Sulawesi - Tana Toraja TrekkingIndonesië reizen - Sulawesi - Tana Toraja TrekkingIndonesië reizen - Sulawesi - Tana Toraja TrekkingIndonesië reizen - Sulawesi - Tana Toraja TrekkingIndonesië reizen - Sulawesi - Tana Toraja TrekkingIndonesië reizen - Sulawesi - Tana Toraja TrekkingIndonesië reizen - Sulawesi - Tana Toraja TrekkingIndonesië reizen - Sulawesi - Tana Toraja TrekkingIndonesië reizen - Sulawesi - Tana Toraja TrekkingIndonesië reizen - Sulawesi - Tana Toraja TrekkingIndonesië reizen - Sulawesi - Tana Toraja TrekkingIndonesië reizen - Sulawesi - Tana Toraja TrekkingIndonesië reizen - Sulawesi - Tana Toraja Trekking

3 Op Reis naar Sulawesi - Tana Toraja met Footprint Travel3 Op Reis naar Sulawesi - Bugis & Tana Toraja met Footprint Travel


Reacties van reizigers

"De gehele reis is wat ons betreft één groot hoogtepunt geweest"

Java - Jakarta - Bandung - Yogyakarta - Borobudur - Malang - Sulawesi - Posomeer - Togian - Bunaken - Tangkoko

Fred Jonkhart - 23-08-2016
  Onze Java-Sulawesi reis was een geweldige, goed georganiseerde, reis met een evenwichtige balans tussen natuur en cultuur, inspanning en ontspanning en een diversiteit aan accommodaties.   De variati...
Verder lezen
Zuid Sulawesi reizen: Trekking Tana Toraja
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Van de gebaande paden en goed georganiseerd!"

Makassar - Tempemeer - Rantepao - Tana Toraja - Tentena - Posomeer - Bada vallei - Togian eianden - Palu

Natalie Sluiter - 03-08-2016
Het was geweldig, super genoten, prachtige natuur en cultuur en heel gaaf om dicht bij de lokale bevolking te komen.  De variatie van de verschillende hotelletjes was super en de locaties altijd zeer goed. Ook de wat minder luxe accommodaties vonden wij gewel...
Verder lezen
Zuid Sulawesi reizen: Trekking Tana Toraja
Beoordeling van deze reis: 10,0
10,0/10 - 1 recensie
"Footprint is zeker een aanrader als je een vakantie wilt, waarin je meer ziet dan alleen de geijkte toeristische attracties!"

Jakarta - Sulawesi - Makassar - Tempemeer - Bantimurung - Rantepao - Tana Toraja - Malino - Kajang - Bira

Henk en Déanne - 17-06-2015
Net als bij onze vorige reis met Footprint was ook deze keer alles weer prima geregeld, wij hadden een uitgebreid informatiepakket gekregen en alle gidsen waren ter zake kundig en behulpzaam. Ten slotte niets dan lof voor de chauffeur, wij voelden ons on...
Verder lezen
Zuid Sulawesi reizen: Trekking Tana Toraja
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Hoogtepunten zitten vaak in kleine onverwachte ervaringen..."

Tana Toraja - Tempemeer - Bugis - Rentepao - Tentena - Posomeer - Badavallei - Bomba

Elise en Thomas - 30-07-2014
Een heerlijke ontspannen vakantie, alles was geregeld, daar geven we een 8 voor en we zullen Footprint Travel ook zeker aan raden.   Wat betreft de accommodaties sprong Tando Bone Nature resort eruit, prachtig gelegen en bi...
Verder lezen
Zuid Sulawesi reizen: Trekking Tana Toraja
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Goed gebalanceerde mix van natuur, cultuur, mysterie en avontuur"

Sulawesi - Torajaland - Poso meer - Badavallei - Togian eilanden - Bunaken

Louise Jorritsma-Smit - 05-01-2014
Een goed gebalanceerde mix van prachtige natuur, unieke cultuur,mysterie en avontuur. Kan niet beter! We geven de reis een 9.   Sommige locaties waren een ...
Verder lezen
Zuid Sulawesi reizen: Trekking Tana Toraja
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Actieve en avontuurlijke reis door Sulawesi"

Indonesie reizen - Sulawesi - Makassar - Tempemeer - Tana Toraja - Posomeer - Bada vallei - Togian eilanden

Karin, Peter, Tycho, Pepijn en Yuri - 24-08-2013
Een fantastische Sulawesi reis, waarbij we veel moois gezien en meegemaakt hebben, en Indonesië een stuk beter hebben leren kennen.    Accomodaties Sulawesi reis De accomodaties waren gemiddeld luxue...
Verder lezen
Zuid Sulawesi reizen: Trekking Tana Toraja
Beoordeling van deze reis: 10,0
10,0/10 - 1 recensie
"Wij zijn graag onder de lokale bevolking"

Indonesie reizen - Sulawesi - Makassar - Tempemeer - Tana Toraja - Posomeer - Bada vallei - Togian eilanden

Loekie van der Zee en Ad van Olst - 20-08-2013
We vonden het een hele bijzondere reis over Sulawesi. Het is allemaal zo anders, je hebt er van te voren helemaal geen beeld van. Het was heel goed geregeld. We hadden hele goede gidsen die heel veel wisten, maar ook goed keken naar wat wij leuk vonden. Ook de chauffeurs waren heel goed en pret...
Verder lezen
Zuid Sulawesi reizen: Trekking Tana Toraja
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Dichtbij de mensen in onbekend Sulawesi"

Indonesie reizen - Sulawesi - Tana Toraja - Rantepao - Makassar - Tempemeer - Posomeer - Bada vallei - Togian eilanden

Nel en Martien van der Valk - 09-05-2013
Wij houden niet zo van toeristische gebieden en zoeken juist iets anders op: daarom kozen wij voor deze Sulawesi reis. Op onze reizen zijn we er achter gekomen dat we juist van eenvoudige accommodaties houden...
Verder lezen
Zuid Sulawesi reizen: Trekking Tana Toraja
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Waardevolle ontmoetingen bij mensen thuis."

Indonesie reizen - Sulawesi - Makassar - Tana Toradja - Tempemeer - Tangkoko - Tomohon - Bunaken

Kees Stap en Mariëlle Cleophas - 14-01-2013
We willen even laten weten dat we een prachtige reis door Sulawesi hebben gemaakt. Het voldeed volkomen aan onze verwachtingen. Prachtige natuur, bijzondere cultuur in Toraja, waardevolle ontmoetingen bij mensen thuis en afsluiten met relaxen op het...
Verder lezen
Zuid Sulawesi reizen: Trekking Tana Toraja
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"De off the beaten track reis in Sulawesi was ons op het lijf geschreven!"

Indonesie reizen - Sulawesi - Makassar - Tana Toradja - Poso meer - Bada vallei - Togian eilanden

Sanne Jacobs en Pieter Jansen - 22-10-2012
We hebben een hele leuke vakantie gehad. Deze reis was echt op ons lijf geschreven. Onze wens was om niet in de toeristische gebieden terecht te komen, maar meer contact te hebben met de lokale bevolking. Deze wens is helemaal uit gekomen. Ontzettend leuk om bij mensen thuis te eten of k...
Verder lezen
Zuid Sulawesi reizen: Trekking Tana Toraja
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Onze Sulawesi reis heeft alle verwachtingen overtroffen."

Rondreis Indonesie - Sulawesi - Ceremonie Tana Toradja - Bugis lunch Tempe meer - Duiken Bunaken

Lotte Bouwhuis en Thijs Olthof - 10-09-2012
Onze Sulawesi reis was echt geweldig! Het heeft al onze verwachtingen overtroffen. De reis was tot in de puntjes verzorgd. Bij aankomst ontvingen we een uitgebreid informatie pakket. Hierdoor konden we ons goed voorbereiden op de komende dag. De informatie klopte precies, zodat we onze v...
Verder lezen
Zuid Sulawesi reizen: Trekking Tana Toraja
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Met onze kinderen naar Sulawesi en Sunda eilanden"

Indonesie Rondreis - Flores - Komodo - Lombok - Gili - Bali - Sulawesi - Tana Toradja - Poso meer - Togian eilanden

Mark, Manon, Melissa (7 jaar) en Pien (6 jaar) van Erp - 10-08-2012
Samen met onze kinderen van 6 en 7 jaar hebben we een reis van 6 weken gemaakt naar de Sunda eilanden én Sulawesi. Het was een perfecte reis voor ons. Natuurlijk, af en toe is het behoorlijk aanpoten, en zijn de reisafstanden best groot. Gelukkig zijn onze kinderen gewend veel te ...
Verder lezen
Zuid Sulawesi reizen: Trekking Tana Toraja
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Ook op reis in Sulawesi hebben we een varkentje gekocht!"

Rondreis Indonesie - Sulawesi - Makassar - Tempe meer - Tana Toradja - Poso meer - Bada Vallei - Togian eilanden

Jeroen en Nils (6 jaar) Siebelink - 03-08-2012
We hebben ook dit jaar een hele goede reis gehad. Ook mijn zoon Nils van 6 heeft zich goed gehouden. We hebben zelfs de 2 daagse trekking in Tana Toraja gedaan. Af en toe liep hij wel even te mopperen omdat ik hem niet wilde dragen, maar dat ging ook snel weer over. Verder hebben we in Z...
Verder lezen
Zuid Sulawesi reizen: Trekking Tana Toraja
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Uitstekend geschikt voor de wat avontuurlijke reizigers"

Rondreis Indonesië - Sulawesi - Makassar - Wandelen Maros - Tana Toradja - Poso meer - Bada vallei - Tanjung Karang

Nico en Lenie de Hoog - 09-10-2011
Sulawesi is een prachtig eiland met veel natuurschoon, cultureel is er ook voldoende te zien en de mensen zijn heel aardig. Deze reis is uitstekend geschikt voor de wat avontuurlijke reizigers. Makassar is een goed startpunt. Helaas viel het fort tegen (in renovatie). De cottage met seaview (up...
Verder lezen
Zuid Sulawesi reizen: Trekking Tana Toraja
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Als grote Nederlander viel ik wel erg op in die kleine dorpjes!"

Indonesie Reis - Sulawesi - Tempe meer - Tana Toradja - Poso meer - Bada Vallei - Tarsiers Tangkoko - Bunaken

André IJff - 10-09-2011
We hebben een fantastische reis gehad, het was echt heel erg mooi. Alles liep vlekkeloos. Het varieerde van goede accommodaties tot echt heel eenvoudig en lokaal, en dat was precies wat we wilden.   Wat er op deze reis echt positief voor ons uitsprong was het on...
Verder lezen
Zuid Sulawesi reizen: Trekking Tana Toraja
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie