Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Bestaat het paradijs? Jawel, en wij hebben het gevonden! Tenminste, als je een echte avonturier bent en het leuk vindt om lokale mensen te ontmoeten. Je gaat met hen koken, zeldzame dieren spotten in de jungle, samen de zee in op zoek naar seafood en blijft bij mensen slapen. Een onvergetelijke, authentieke ervaring op het eiland Buton in het nauwelijks bezochte Zuidoosten van Sulawesi. Dit avontuur combineer je met snorkelen bij een paradijselijk eilandje en verblijf in een comfortabel hotel in de stad. Best of both worlds! Extensie: Duiken in Wakatobi.
Hoogtepunten

Puur avontuur

Slapen bij lokale familie in vissersdorp

Jungle walk Lambusango Rainforest Reserve 

Zeldzame dieren spotten

Snorkelen koraaleilandje

Seafood zoeken met lokale mensen

Bajo zeenomaden dorp bezoeken

€ 749,- p.p. Prijs bij 2 personen 6-13 Dagen
  Toevoegen aan Mijn Reisplan Toegevoegd
Zuidoost Sulawesi reizen: Puur avontuur in onbekend paradijs Pulau Buton
8,3

Beoordeling van deze reis:
8,3/10 - 3 recensies
Klik op de kaart om te vergrotenKaart reis
Reacties van reizigers (3)
Reisschema
Dag 1: Aankomst Baubau, stadstour, parelfarm, lunch, diner local family keraton
Dag 2: Baubau, wandeling Lambusango Rainforest, lokale lunch koken Labundo-Bundo, diner en route
Dag 3: Baubau - Wasuemba, seafood zoeken, lokale lunch en diner, homestay
Dag 4: Wasuemba - Baubau, Blue lagoon, Bajo village
Dag 5: Baubau, snorkeltrip eiland met BBQ lunch
Dag 6: Baubau - airport, transfer
Kaart reis
Hotel & Vervoer
Accommodatie
Wij zijn altijd op zoek naar bijzondere locaties. In deze bouwsteen zijn de accommodaties ongebruikelijk en onvergetelijk!
 
In Baubau, de grootste stad van het eiland Buton, is onze eerste keuze een hotel op een heuvel waardoor vanaf je balkon een mooi uitzicht over zee hebt. Zo leuk, dat we je hier zelfs een keer diner serveren. Is dit hotel bezet, dan kiezen we voor een hotel bij de haven direct aan de gezellige avondmarkt gelegen, dat heeft ook zo zijn voordelen.
 
In het zuiden van het eiland Buton, ga je slapen bij een familie thuis in een vissersdorp. Dit houten huis is gebouwd op palen. Het heeft een veranda en een huiskamer om te eten, en slaapkamers. Je slaapt in 1 van de slaapkamers van de familie. Achterin het huis is het natte gedeelte: een keuken en een badkamer. De badkamer heeft zoals gebruikelijk in Indonesië een hurktoilet en een mandibak om je zelf te douchen. Een mandibak is een grote bak water, waaruit je bakjes water over jezelf schept om je te wassen.
 
Terug naar Baubau slaap je in een hotel net buiten de stad, aan de strandzijde. Prachtig uitzicht over zee, je kunt met een trap de rotsen afdalen en gaan snorkelen en bij laag water kun je naar het naastgelegen lokale strand waden. De kamers zijn prachtig, maar management is afwezig, echter de staf is zeer behulpzaam. Dus zeg het als er iets is, bijvoorbeeld water van de douche doet het niet, en het wordt in een mum van tijd opgelost voor je. Er is geen restaurant, en de gids zal met je overleggen of je eten wilt laten bezorgen of graag in de stad wil eten (voor eigen rekening).
 
Vervoer
Gedurende de reis vinden alle transporten plaats met een eigen auto met chauffeur en Engels sprekende gids. Je wordt van en naar het vliegveld rechtstreeks gehaald en gebracht naar je hotel.
Voor de snorkeltrips worden lokale boten gebruikt.  
Prijzen
Zuidoost Sulawesi reizen: Puur avontuur in onbekend paradijs Pulau Buton
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 1.286,- p.p.€ 749,- p.p.€ 622,- p.p.€ 571,- p.p.€ 563,- p.p.€ 541,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 1.286,- p.p.€ 749,- p.p.€ 622,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 571,- p.p.€ 563,- p.p.€ 541,- p.p.
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 15 december 2020. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt een derde bed (stretcher, daybed, matras) op de kamer bijgezet; de prijs voor een eenpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. In de zomer (juli/augustus/september), rond de feestdagen (van 15 december t/m 15 januari) en het Suikerfeest berekenen we een hoogseizoentoeslag. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstof prijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Extensies
Extensie 1: Duiken in Wakatobi
Voor de flexibele, avontuurlijke en ervaren duikers die een aantal duiken willen maken vanaf Tomia is deze extensie perfect. Het leven onder water is in zeer goede conditie en dus echt een lust voor het oog.

Dag 6: Naar Wangi-wangi: het eerste eiland van Wa-ka-to-biNaar Wangi-wangi: het eerste eiland van Wa-ka-to-bi
Duiken vanaf Tomia (Wakatobi) is met name geschikt voor ervaren duikers, die ook écht komen om een paar dagen flink te duiken. Bovendien dien je een beetje avontuurlijk en flexibel te zijn ingesteld. Wil je maar 1 dagje duiken, dan kun je dat beter vanuit Baubau doen. In Baubau zijn ook bijzondere duiken te maken. In Tomia is geen grote duikschool, maar de lokale dokter is Dive Master en kan je begeleiden bij je duiken. Materialen kunnen via Baubau gehuurd worden (niet van half juni-half augustus ivm Wallacea), maar heb je eigen uitrusting of een paar belangrijke zaken als regulator of duikschoenen in je eigen maat, dan is dat handig. Tussen half juni en half augustus zijn er veel Wallacea biologie studenten uit de UK in Wakatobi. Het grootste gedeelte van duikmaterialen in Baubau zal dan in gebruik zijn, er is dan beperkt duikmateriaal (niet alle maten) op Tomia aanwezig. Prijzen en mogelijkheden voor deze bouwsteen zijn op aanvraag, omdat de situatie ter plaatse kan veranderen. Het schema van de boten is continu aan verandering onderhevig. Daarom zullen we voor boeking de laatste stand van zaken opvragen.
 
Sinds 2014 vaart er een Express snelboot genaamd Cantika tussen de Wakatobi eilanden. Hierdoor leek het er even op dat Wakatobi ontsloten zou worden. Helaas blijkt de haven van Tomia niet diep genoeg te zijn voor de Cantika en moet je (op moment van schrijven) alsnog via het eiland Wangi-wangi. Een auto met chauffeur brengt je naar de haven van Baubau. Zorg dat je water, snacks en een lunchbox bij je hebt. Vertrek uit Baubau met de Cantika boot om 12 uur (tijd onder voorbehoud), zorg dat je ruim op tijd in de haven bent, een uur van te voren bijvoorbeeld. Je komt om ongeveer half vier aan in Wanci, de hoofdplaats van Wangi-wangi, waar je wordt opgehaald. Je slaapt in Wanci in een eenvoudig guesthouse. Leuk is het om hier te gaan eten in een houten restaurant op het water.
 
Wakatobi is een Maritiem Nationaal Park in Zuid-Oost Sulawesi. De naam is acroniem voor de Tukangbesi eilanden Wangi-wangi, Kaledupa, Tomia en Binongko, de grotere eilanden binnen het Nationaal Park. Er zijn in totaal 143 eilandjes, naast de vier grote eilanden vallen kleinere eilandjes als Tokobao, Lintea, Kapenaune, Hoga en Tolandono binnen het marinepark. De belangrijkste bevolkingsgroep zijn de Bajo, de zeenomaden. Het gebied bestrijkt zo’n 13.900 km2 en ligt tussen de Bandazee en de Floreszee. Het is qua grote het derde marine park van Indonesië. Wakatobi heeft een enorme biodiversiteit met naar verluidt de hoogste variatie van vis en koraal ter wereld. Het heeft de op één na grootste rif ter wereld, na de Great Barrier Reef in Australië. De legendarische diepzee ontdekker Jacques Cousteau zou de Tukangbesi eilanden (nu Wakatobi genoemd) een ‘Underwater Nirwana’ hebben genoemd, een onderwater paradijs…

Dag 7: Tomia: het derde eiland van WakatobiTomia: het derde eiland van Wakatobi
Vandaag ga je om circa 9 uur met de publieke speedboot van Wanci naar Tomia. Als alles gaat zoals verwacht, kom je hier op het middag uur, circa 12 uur aan. Echter wij hebben gemerkt dat de overtocht soms uren langer duurt dan de locals en zelfs de bootcrew zeggen. Tijd is een nogal rekbaar begrip in deze contreien! Neem dus altijd water en wat te eten mee voor onderweg. Je wordt opgehaald en naar het lokale guesthouse gebracht, waar je eerst gaat lunchen.
 
Het guesthouse is heel netjes en schoon. Je hebt een ruime eigen kamer met een goed bed, en een eigen badkamer. Er is een gedeelde ruimte met stoelen binnen en een veranda waar je kunt zitten. Er is een gezamenlijke eetruimte en de gastvrouw kookt lekkere maaltjes voor je, die als vanzelf op tafel verschijnen. Engels spreekt men niet, maar alles staat klaar en het wijst zich vanzelf. Mocht je vragen hebben, dan kun je dit via de Dive Master bespreken. De Dive Master is een van de 3 plaatselijke dokters, met een passie voor duiken! Hij spreekt goed Engels en is veilig om mee te gaan duiken. Verwacht echter geen grote, met veel materiaal uitgeruste duikschool, want dat is dit uiteraard niet. Op loopafstand van het guesthouse is een klein duikschuurtje met enige duikspullen. Heb je zelf geen spullen (van te voren aangeven s.v.p.), dan kun je zoeken naar het beste passende, maar niet elke schoenmaat of maat wetsuit is er. Een beetje behelpen dus, maar dat mag de pret niet drukken! Vaak is het ook mogelijk duikuitrusting uit Baubau te huren en mee te nemen (niet tussen half juni-half augustus ivm Wallacea project). 

Dag 8: Duiken naar het onderwater paradijs bij TomiaDuiken naar het onderwater paradijs bij Tomia
Vandaag staan er 3 duiken op het programma. Want als je toch zo ver bent gekomen, wil je natuurlijk ook maximaal duiken! Lunchbox mee en je kunt naar verder weggelegen eilandjes met de beste duikplekken. Afhankelijk van de stroming en de wind zal de Dive Master bepalen waar je vandaag het beste kunt gaan duiken. Er zijn ontzettend veel duikspots in de omgeving! Helemaal grappig als je langs het knetterdure duikresort van Tomia vaart, die zijn gasten speciaal invliegt op de enige privé luchthaven van Indonesië. Leuk hoor als je zoveel geld hebt, maar de duikspots die jij ziet zijn toch echt hetzelfde! Eind van de middag weer terug, douchen en even relaxen tot dinertijd. Iedere avond verschijnt er een lekker maaltje met witte rijst, en kip of vis op tafel. Nog wat kletsen met andere duikgasten als die er zijn en vroeg naar bed, want van duiken kun je aangenaam slapen!

Dag 9: Duiken in Wakatobi Marine ParkDuiken in Wakatobi Marine Park
Ook vandaag staan er 3 duiken op het programma. Het koraal is hier erg mooi kleurig. Je kunt hier macro treffen zoals de veelkleurig naaktslakken (nudibranch), maar ook het grotere werk als zeeschildpadden (Hawksbill, Loggerhead, Olive Ridley), haaien of scholen barracuda's. Wakatobi zou maar liefst 942 vissoorten kennen en 750 koraalsoorten van de 850 die wereldwijd bekend zijn. Misschien komt dat omdat de lokale Bajo bevolking veelal nog aan speervissen doet en zo slechts beperkte impact op het onderwaterleven heeft. In 2005 werd Wakatobi genomineerd voor de Unesco Werelderfgoed lijst.
 
PS: In plaats van 3 nachten en 8 duiken in Tomia, kun je ook 5 nachten met 13 duiken in Tomia blijven. De Cantika boot gaat om de dag, waardoor je altijd een oneven aantal nachten op Tomia verblijft.

Dag 10: Eilandtour op Wangi-wangiEilandtour op Wangi-wangi
Vandaag vroeg op, vraag eventueel je ontbijt mee te krijgen in een ontbijtbox als je dat fijner vindt. Zorg dat je ruim van te voren in de haven bent, rond een uur of 7 vertrekken uit je guesthouse om een plaatsje op de boot te krijgen, de boot vertrekt om een uur of 8. Om een uur of 12 kom je aan op Wanci. Wederom geldt ook nu weer: neem vooral iets te drinken en eten mee, je weet nooit hoe het precies loopt. Je wordt opgehaald en naar je lunchplek en daarna je guesthouse gebracht. 
 
Hierna heb je ’s middags een tourtje over het eiland Wanci. De chauffeur is heel aardig maar spreekt weinig Engels. Soms heeft hij een vriend mee, die meer Engels spreekt. Maakt niet uit, hij weet precies waar je naar toe te brengen en het wijst zichzelf. Je wandelt door een Bajo dorp, straten met veel kanaaltjes en lange betonnen weggetjes, zodat de Bajo zich per boot kunnen verplaatsen. Want op het water zijn deze zeenomaden in hun element. De Bajo zijn door hun nomadisch bestaan een zeer arme bevolkingsgroep en er zijn diverse projecten om de gemeenschap te helpen. Het is zeker een fotogeniek dorpje, en de mensen giechelen wat af als je ze op de foto zet. Neem de tijd, en maak een praatje met de dorpelingen. Verder kun je op Wanci het oude fort Lia bekijken en de Kontamale watergrotten. Kijk rond op de avondmarkt vol geuren en kleuren, je kijkt je ogen uit. Daarna brengt de chauffeur je weer terug naar je hotel voor je diner.

Dag 11: Relaxen in BaubauRelaxen in Baubau
Een rustig-aan-dagje, ook wel eens lekker. Vandaag neem je om een uur of 9 snelboot Cantika van Wanci naar Baubau, waar je om een uur 12 aan zult komen. Tijd om in de buurt iets te lunchen en transfer naar je hotel in Baubau. De middag heb je ter vrije besteding. Je kunt kiezen tussen een stadshotel van waaruit je wandelend Baubau kunt verkennen of een hotel buiten Baubau waar je kunt snorkelen. Het is gezellig om op de avondmarkt op de boulevard iets te eten en rond te slenteren.

Dag 12: Vertrek naar volgende bestemming of voortzetting Baubau programmaVertrek naar volgende bestemming of voortzetting Baubau programma
Vandaag ga je verder naar je volgende bestemming. Je wordt naar het vliegveld gebracht. De meeste vluchten vertrekken in de ochtend naar Makassar, Jakarta, Surabaya of Bali. Het kan ook zijn dat dit programma in je Buton bouwsteen valt en dan ga je verder met het Buton avontuur. 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Duiken in Wakatobi:
Dag 1: Aankomst Baubau, stadstour, parelfarm, lunch, diner local family keraton
Dag 2: Baubau, wandeling Lambusango Rainforest, lokale lunch koken Labundo-Bundo, diner en route
Dag 3: Baubau - Wasuemba, seafood zoeken, lokale lunch en diner, homestay
Dag 4: Wasuemba - Baubau, Blue lagoon, Bajo village
Dag 5: Baubau, snorkeltrip eiland met BBQ lunch
Dag 6: Baubau - Wangi-wangi, Cantika Express, transfers
Dag 7: Wangi-wangi - Tomia, publieke speedboot, transfers
Dag 8: Tomia, 3 duiken
Dag 9: Tomia, 3 duiken
Dag 10: Tomia - Wangi-wangi, publieke speedboot, transfers, eilandtour (1/2 dag)
Dag 11: Wangi-wangi - Baubau, Cantika Express boot, transfers
Dag 12: Baubau, airport transfer

Extensie 1: Duiken in Wakatobi
Prijs beschikbaar op aanvraag
Prijs beschikbaar op aanvraag
Inclusief:
 • 6 overnachtingen met ontbijt (2x Wanci, 3x Tomia, 1x Baubau)
 • 7 duiken in Tomia met Dive Master, per boot
 • Cantika Express boot van Baubau naar Wangi-wangi, retour
 • Publieke speedboot van Wangi-wangi naar Tomia, retour
 • Alle transfers van en naar de haven
 • Halve dag Island tour Wangi-wangi

Exclusief:
 • Internationale en binnenlandse vlucht
 • Entrees, donaties, fooien en persoonlijke uitgaven

Extensie 2: Duiken Lobo Lobo grotten Baubau (Extra overnachting)
Wil je een extra dagje duiken in de omgeving van Baubau? Met deze extra overnachting bij Baubau maak je twee duiken bij de Lobo Lobo grotten.

Dag 6: Duiken bij de Lobo Lobo grotten bij BaubauDuiken bij de Lobo Lobo grotten bij Baubau
Heb je zin om een extra dagje te duiken in de omgeving van Baubau? Dan is een duik bij de Lobo Lobo grotten een heel speciale duik om te maken! Een grot is een totaal andere ervaring dan een duik in open zee. Met een Padi Dive Master word je per auto naar de grotten gebracht. Hier maak je 2 duiken. Ook je duikuitrusting wordt geregeld. Na het duiken word je teruggebracht naar je hotel met uitzicht op zee. Als je zin hebt, kun je hier nog lekker zwemmen.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Duiken Lobo Lobo grotten Baubau (Extra overnachting):
Dag 1: Aankomst Baubau, stadstour, parelfarm, lunch, diner local family keraton
Dag 2: Baubau, wandeling Lambusango Rainforest, lokale lunch koken Labundo-Bundo, diner en route
Dag 3: Baubau - Wasuemba, seafood zoeken, lokale lunch en diner, homestay
Dag 4: Wasuemba - Baubau, Blue lagoon, Bajo village
Dag 5: Baubau, snorkeltrip eiland met BBQ lunch
Dag 6: Baubau, 2 duiken Lobo Lobo Caves
Dag 7: Baubau - airport, transfer

Extensie 2: Duiken Lobo Lobo grotten Baubau (Extra overnachting)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 189,- p.p.€ 143,- p.p.€ 141,- p.p.€ 143,- p.p.€ 142,- p.p.€ 142,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 189,- p.p.€ 143,- p.p.€ 141,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 143,- p.p.€ 142,- p.p.€ 142,- p.p.
Inclusief:
 • Inclusief 2 duiken, lokale Padi Dive Master gids, huur van duik uitrusting, transport en 1 nacht Nirwana.

Exclusief:
 • lunch en diner
 • persoonlijke uitgaven en fooien

Excursies
BaubauExcursie 1: Duiken bij BaubauDuiken bij Baubau
Na alle Go Local avonturen van de afgelopen dagen is het tijd om een dagje te relaxen, je kunt je snorkeldag upgraden met 2 duiken. Met een boot vaar je naar het eiland gelegen voor de kust van je hotel, je hebt het al in de verte zien liggen. Het is echt zo’n mooi palmbomen eilandje met wit strand. Vanuit dit eilandje maak je 2 duiken met een lokale Dive Master. Ook je duikspullen worden geregeld. Tussen en na de duiken kun je heerlijk zwemmen, snorkelen, zonnen op het strand. Je gids grilt een lekker vers visje boven een vuurtje. Mmm, bbq vis smaakte zelden zo heerlijk vers!
 
Heb je er genoeg van, dan vaar je terug naar het hotel, hier kun je nog even relaxen. Leuk idee om vanavond te eten op de avondmarkt of anders een restaurantje in Baubau (niet inclusief). Vraag je gids een taxi voor vanavond te regelen. Alternatief: voor €20 zorgen wij er voor dat een auto je wegbrengt naar Baubau en weer ophaalt en terugbrengt naar je hotel. 
We vonden de avondmarkt in Baubau heel schoon en gezellig. Er zijn kaki lima, de kleine verrijdbare eetkraampjes met daarbij tafels met plastic stoeltjes. Kijk rustig rond en vraag wat wat is en wat vandaag vers is. De verkoopster zal je zeker graag helpen aan het lekkerste eten. Daarna is het leuk om nog even over de verkoopmarkt te lopen. Hier is van alles te koop waar locals gek op zijn: enorm teddyberen, haarspeldjes met glitters of horloges en zonnebrillen voor de mannen.

Excursie 1: Duiken bij Baubau
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 50,- p.p.€ 50,- p.p.€ 50,- p.p.€ 50,- p.p.€ 50,- p.p.€ 50,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 50,- p.p.€ 50,- p.p.€ 50,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 50,- p.p.€ 50,- p.p.€ 50,- p.p.
Van dag tot dag
Impressie

Ga op avontuur op Pulau Buton en Wakatobi in SulawesiIndonesië reizen - Sulawesi - Uitzicht over Baubau vanaf de KeratonIndonesië reizen - Sulawesi - Keraton in BaubauIndonesië reizen - Sulawesi - Gezellig samen koken met de lokale familie in BaubauIndonesië reizen - Sulawesi - Lokale kooktraditie bij BaubauIndonesië reizen - Sulawesi - Dieren spotten in Lambusango Rainforest Reserve, KoeskoesIndonesië reizen - Sulawesi - Dieren spotten in Lambusango Rainforest Reserve, NeushoornvogelIndonesië reizen - Sulawesi - Seafood zoeken in WasuembaIndonesië reizen - Sulawesi - Seafood zoeken in WasuembaIndonesië reizen - Sulawesi - Seafood zoeken in WasuembaIndonesië reizen - Sulawesi - Bij homestay in WasumenbaIndonesië reizen - Sulawesi - Homestay WasuembaIndonesië reizen - Sulawesi - Dineren bij de mensen van de homestayIndonesië reizen - Sulawesi - Blue lagoon bij WasuembaIndonesië reizen - Sulawesi - Ondek het dagelijks leven van het Bajo dorpIndonesië reizen - Sulawesi - Op bezoek bij het Bajo dorpIndonesië reizen - Sulawesi - Verken het Bajo dorpIndonesië reizen - Sulawesi - Bajo huisje met fantastisch uitzicht op zeeIndonesië reizen - Sulawesi - Bajo kinderen op de brugIndonesië reizen - Sulawesi - Relaxen op het strand van BaubauIndonesië reizen - Sulawesi - Bootje op het strand bij BaubauIndonesië reizen - Sulawesi - Snorkeltrip bij BaubauIndonesië reizen - Sulawesi - Genieten op het strand van BaubauIndonesië reizen - Sulawesi - Uitzicht op de baai bij BaubauIndonesië reizen - Sulawesi - Spelende kinderen op het strand van BaubauIndonesië reizen - Sulawesi - Zonsondergang op het strand bij BaubauIndonesië reizen - Sulawesi - Neem een kijkje op de avondmarkt van BaubauIndonesië reizen - Sulawesi - Ga een hapje eten op de avondmarkt van BaubauIndonesië reizen - Sulawesi - De ferry naar WakatobiIndonesië reizen - Sulawesi - Boegbeeld van de duikboot bij TomiaIndonesië reizen - Sulawesi - Paradijs op aarde bij WakatobiIndonesië reizen - Sulawesi - Met de duikboot op weg naar de duikspot bij TomiaIndonesië reizen - Sulawesi - Snorkelen of duiken, de onderwaterwereld is prachtig bij wakatobiIndonesië reizen - Sulawesi - Laat je verrassen door de ondewaterwereld van WakatobiIndonesië reizen - Sulawesi - Zeeschildpad tijdens een duik bij WakatobiIndonesië reizen - Sulawesi - Duiken bij WakatobiIndonesië reizen - Sulawesi - Eagle Ray tijdens een duik bij TomiaIndonesië reizen - Sulawesi - Zeeschildpad kom een kijkje nemen bij de duikers, WakatobiIndonesië reizen - Sulawesi - Ontdek de onderwaterwereld van Tomia, ZeeduivelIndonesië reizen - Sulawesi - Wakatobi eilandenIndonesië reizen - Sulawesi -Wangi wangi, Bajo dorpIndonesië reizen - Sulawesi - Bajo of zeenomaden bij WanciIndonesië reizen - Sulawesi - Ga een kijkje nemen bij het Bajo dorp, WanciIndonesië reizen - Sulawesi - Ontmoet de kinderen van het Bajo dorp, WanciIndonesië reizen - Sulawesi - Eilandtour Wanci, Bajo dorp
 

Blogs over Indonesië


Sluiten